PSV was niet alleen Paris Saint-Germain, maar ook Real Madrid te snel af

Maandag, 4 juli 2022 om 15:01Guy Habets

PSV verraste niet alleen Paris Saint-Germain, maar ook Real Madrid met het binnenhalen van Xavi Simons. Dat schrijven L'Équipe en het Eindhovens Dagblad. De Koninklijke hoopte de jonge middenvelder ook graag transfervrij over te kunnen nemen, maar kreeg nul op rekest door de slagvaardigheid van PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gaat Xavi Simons slagen bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door juppie34)

Bij Real Madrid zou hij weer weinig aan spelen toekomen daar is het middenveld ondertussen echt overvol. PSV is het logisch veel speeltijd..

4 juli 2022 om 15:47

Owja, met concurrentie van Til, Veerman en Van Ginkel is speeltijd bij psv allerminst zeker.

4 juli 2022 om 15:55

Tja concurreren met Camavinga, Valverde, Tchouameni en modric of met Til, Van Ginkel en veerman. Ik had het wel geweten.

4 juli 2022 om 16:04

Til, Veerman en Van Ginkel, ja dan lijkt me speeltijd wel degelijk zeker ja, als je dan nog geen speeltijd krijgt dan heb je niet genoeg kwaliteit.

4 juli 2022 om 16:05

Hij is van vergeleken met die 3 het meest getalenteerd. Of het er ook uitkomt is wat anders maar minuten gaat hij hoe dan ook krijgen.

4 juli 2022 om 16:06

"owja, met concurrentie van Til, Veerman en Van Ginkel is speeltijd bij psv allerminst zeker."

Maar als je de concurrentiestrijd met Til, Veerman en Van Ginkel niet kunt winnen, dan had je dus sowieso echt helemaal niets te zoeken bij PSG of Real.

4 juli 2022 om 16:07

Ginkel moet een looprek, Til is een totaal ander type en concureren met Veerman is niks mis mee. PSV heeft afgelopen seizoen een kleine 60 wedstrijden gespeeld, Til ,Veerman,Simons kunnen allen op 8en10. Ik zie geen beren op de weg maar zie als je ze wilt zien.

4 juli 2022 om 19:08

Logisch dat hij kiest voor PSV, hij zou in het Castilla team van Madrid voetballen (volgens Marca en L’Equipe)

Xavi is naar mijn mening gewoon heel verstandig geweest, bij Psv gaat hij veel minuten maken en kan hij zich doorontwikkelen in een goed elftal. Bij Real en Psg zal hij een stuk minder minuten maken in het eerste elftal.

Zeer goede transfer van Psv.

4 juli 2022 om 15:31Ik zou er niet zomaar vanuit gaan dat Xavi even een basisplaats gaat veroveren bij PSV. Zeker niet als Sangarã© blijft en misschien Wijnaldum gehuurd wordt.

Begrijp me niet verkeerd, het is een groot talent en zal zeker uitgroeien tot een goede voetballer. Echter heeft hij nog nooit veel minuten gemaakt in een 1e team en dat is toch wat anders dan wekelijks met de O19 of O21 spelen.

Maar al met al een prima aanwinst voor PSV, zeker voor de toekomst.

4 juli 2022 om 15:39

@dribbelaar28. Wijnaldum is echt pure speculatie, en Sangaré is een totaal andere positie. Die twee gaan elkaar figuurlijk nooit voor de voeten lopen. RvN speelt met 2 8en (punt naar achter) op het middenveld dus hij concurreert met Veerman, Til en Guti. Ik zie Sangaré als pure CVM en als die blijft is die de eerste middenvelder op het papiertje denk ik.

4 juli 2022 om 15:57

Ik ben het met je eens Justus. Ik denk echter voorlopig niet dat hij Veerman eruit speelt.

4 juli 2022 om 18:01

Ik heb nu al goede verwachtingen van RvN. Aangezien de gesprekken die hij met de nieuwe spelers heeft gevoerd toch vaak de doorslag hebben gegeven en dat is waarom Simons, Til richting PSV komen.natuurlijk credits naar John de Jong en Brands. maar ik benieuwd naar de plannen van RVN! Laat het seizoen maar beginnen!!

4 juli 2022 om 15:37

''zeer goede transfer'' loop aub niet te hard van stapel zeg. Het is een redelijk talent, maar heeft nog helemaal niks laten zien of bewezen. het is het proberen waard, maar zeer goede transfer vind ik echt veelste ver gaan voor iemand die nog niks heeft laten zien.

4 juli 2022 om 15:40

Brobbey moet ook nog genoeg laten zien maar die wordt wel bestempeld als toptalent. We hebben het met Xavi Simons wel over een talent wat wedstrijden heeft gespeeld voor PSG. Dan moet je echt wel iets kunnen lijkt mij

4 juli 2022 om 15:53

Japie ,Wat heeft Brobby hier met te maken ? Xavi heeft 6 wedstrijdjes gespeeld voor PSG pff waarvan 4 als invaller jonge jonge

4 juli 2022 om 15:55

Zo scheef idd. Tis niet niks als Barcelona Real PSG je willen hebben. Dat zijn geen Tottenham Hotspur, Lazio of Sevilla. Dan is t geen misschien dat deze jongen ergens wel iets moet kunnen. Ik vind Brobbey en Ihataren hele goede spelers, maar die worden hier al als gearriveerde jongens benaderd. Terwijl deze Simons een hoger niveau gewend is moet uitgerekend hij "het nog wel even laten zien". En tuurlijk is dat zo maar dat moeten Brobbey Mo en zelfs Bergwijn ook nog ff structureel laten zien. Laatstgenoemde was bij PSV zelfs nog relatief wisselvallig. Inmiddels wel wat jaartjes ouder,ik verwacht wel dat ie wat minder wisselvallig zal zijn als toen hij voor naar Engeland ging.

4 juli 2022 om 16:12

@sloep01 Het zijn twee jonge spelers die nog alles te bewijzen hebben waarvan de een een een toptalent wordt genoemd en de andere wordt overhypt genoemd. Vandaar de vergelijking. Hoeveel minuten heeft Brobbey gemaakt bij Leipzig?

4 juli 2022 om 17:16

Was meerdere keren heel belangrijk voor ajax afgelopen seizoen , of wou je Leipzig vergelijken met Ajax dus totaal geen vergelijking en Simons , maar er moet weer aan ajax talent bijgehaald worden maar dat gaat nu gewoon niet op , daar Brobby zich ook al bewezen heeft

4 juli 2022 om 17:26

Ik vergelijk Leipzig hier niet met Ajax maar met PSG. Volgens jou stelt minuten maken bij een club als PSG weinig voor. Vandaar dat ik aan je vroeg hoeveel minuten Brobbey dan bij Leipzig heeft gemaakt als hij zoveel meer talent heeft dan Xavi Simons. Niks ten nadele van Brobbey want ik vind het een leuke talentvolle speler, maar ook Xavi Simons is een leuke talentvolle speler. Goede techniek, creatief. Ik denk dat hij zeker leuke dingen gaat laten zien bij PSV

4 juli 2022 om 18:51

Japie je maakt er weer eens je eigen discussie van. Jij maakt er van dat Xavi een hype is en Brobbey een talent en dat die je omdat het je weer eens uitkomt. Je kan het andersom stellen je kunt ze beide talenten noemen en beide hype maar dit allemaal had niet gehoeven als jij weer eens met een vergelijk gaat komen die hier echt niets mee te maken heeft.

Brobbey gaat niet naar PSV, wordt niet gevolgd met serieuze interesse vanuit PSG en of Madrid.

Deze hele non info stukje journalistiek heeft 0,0 waarde. Een speler die transfervrij is op te halen en denk dat alle clubs wel interesse hadden. PSV heeft hem iig binnen en nu kan PSV kiezen hoe ze hier mee omgaan.

4 juli 2022 om 19:03

Ik geef net nog aan dat beiden leuke talenten zijn dus volgens mij maak jij er weer je eigen discussie van. Ik reageerde op iemand die deed alsof minuten maken bij PSG niks voorstelt

4 juli 2022 om 20:07

Hahah ja joh, probeer je jezelf er weer uit te lullen. Brobbey staat er buiten en je hebt toch echt een bericht besteed waarin je de vergelijk maakt maar verbolgen reageert dat Xavi een hype genoemd wordt en Brobbey een talent. En nu selectief je bericht pakken van daarna. Hou op met dat gedraai. Je hebt weer een vergelijk willen maken tussen 2 compleet verschillende spelers en situaties. Bizar dat je hier een draai aan wilt geven.

4 juli 2022 om 20:23

Ik denk eerder dat jij selectief bent. Dit zijn toch Nederlands twee grootste talenten in de leeftijdscategorie rond de 18 jaar die de stap naar een grote buitenlandse conpetitie hebben gemaakt? Dan is de vergelijking toch niet zo raat Of jij moet nog andere namen hebben

4 juli 2022 om 16:55

Veel minuten gaat hij helemaal niet maken met die anderen naast hem die ook geen zin hebben om op de bank te gaan zitten.

Pff wat jammer zeg. Dan had modric meteen op pensioen kunnen gaan als deze geweldenaar kwam.

4 juli 2022 om 15:10

Over 2 jaar voor een miljoentje of 50 dan alsnog naar real?

4 juli 2022 om 15:17

50 miljoen voor een speler voor real madrid castilla is net wat teveel

4 juli 2022 om 15:12

Wat is dit nou voor reactie? Die jongen kiest gewoon voor speeltijd

4 juli 2022 om 15:12

Wat vind je ervan er is geen noodzakelijk rechts buiten en gene backup voor Benzema. Zie nog graag een Bernardo silva komen die Modric dan op termijn kan vervangen. Middenvelders van het zelfde type hebben wij nou wel zat beetje van het zelfde.

4 juli 2022 om 16:04

Heb Mbappe flashbacks door dit soort salty reacties 🥰

4 juli 2022 om 16:08

Ik was 1 van de zeer weinige real fans die hem niet wou zien komen dus daar raak je mij niet echt mee

4 juli 2022 om 16:33

Ach lul toch niet..de hele wereld wil hem behalve jij zogenaamd nu jullie voor schut zijn gezet.. heel madrid riep al Mbappe is van ons.. het blijft blijkbaar pijnlijk..

En nu roepen Real Madrid Castilla.. terwijl het weer over jou clubje gaat.. Real madrid gewoon 2x gefaald...

4 juli 2022 om 17:25

@realxlmadrid huh sinds wanneer speelt Modric in het tweede elftal van real? Of heb je het artikel niet gelezen?

Logisch, wie wil er nou niet bij PSV en onder van Nistelrooij voetballen?

Simons moet minuten gaan maken en die kans is bij PSV groter dan bij PSG en Real. Sportief gezien een goede keuze.

Simons heeft na 2x een topclub gemerkt dat hij elders minuten gaat maken

Geen bijzondere speler in mijn ogen. Is een opvallende verschijning en komt uit een voetbal familie, maar voor de rest... Wellicht is op dit moment zijn commerciële waarde een grotere factor dan zijn voetbalkwaliteiten. Met zijn 19 jaar is het nu wel tijd om zijn label van ''talent'' te gaan verzilveren. In de wedstrijden die hij bij Paris mocht opdraven, was het niet WOW. Succes bij PSV!

4 juli 2022 om 15:15

Ben ook erg benieuwd inderdaad. Zijn vader was geen hoogvlieger in kwaliteiten (viel wel op qua uiterlijk bij Fortuna destijds), dat heeft Xavi dus sowieso al. Slimmere keuze naar PSV te gaan en te ontwikkelen dan naar Barca/real of bij PSG te blijven. Beetje zoals Onana ook gedaan heeft. Hopelijk loopt dit dan wel wat beter af.

4 juli 2022 om 15:22

Aan de andere kant zijn er ook weinig talenten met 19 jaar klaar voor Paris. Voor PSV lijkt mij dit wel een goed talent, maar ik denk niet dat we hier moeten doen alsof PSV even een toekomstig nieuwe topper binnenhaalt. Denk bijvoorbeeld dat Ihatarren, Madueke en Gravenberch bijvoorbeeld grotere talenten waren.

4 juli 2022 om 15:36

Jij hebt de afgelopen jaren veel PSG onder 19 gekeken als ik het goed begrijp?

4 juli 2022 om 15:46

Laten we voor het Nederlandse voetbal hopen dat dit dezelfde lijn in zet als al die andere toptalenten die weggelopen zijn bij PSG omdat ze geen kansen zagen.
- Nkunku, een van de betere spelers in de Bundesliga dit jaar
- Diaby, welliswaar voor veel geld verkocht, maar ook hij zag geen kansen en doet het nu heel goed bij Leverkusen.
- Ferland Mendy, geen hoogvlieger, wel basisspeler bij Real.
- Maignan, keeper met belangrijk aandeel kampioenschap Milan
- Soumare, voor 20m verkocht aan Leicester door Lille
- Ikone, nu ergens in Italiaanse Subtop
- Cho, Guendouzi, Weah, Edouard...
And the list goes on.... Spelers als Coman en Nianzou (ofzo) heb ik niet genoemd want die gingen naar een andere absolute topclub.

Laten we nu eerst maar eens zien hoe goed die jongen daadwerkelijk is. Ik geloof dat vrij weinig mensen deze jongen echt een keer aan het werk gezien te hebben. Voorlopig is die bekender door het sociale media gedeelte dan ipv door z'n voeten. Afwachten hoe dit zal gana lopen.

PSG en Real Madrid aftroeven, wat zijn ze toch goed bezig daar in Eindhoven. Ik ben alleen benieuwd of Simons de veters van Gotze mag strikken

4 juli 2022 om 15:16

Wat ik vreemd vind als je Simons hebt gehaald waarom Til die ook alleen op 10 uit de voeten kan.

4 juli 2022 om 15:19

Omdat je met europees, competitie, oefen en beker meer dan 50 wedstrijden speelt. Dan heb je veel mannen nodig.

4 juli 2022 om 15:19

Omdat ze iets op de bank moeten hebben met kwaliteit. Vorig jaar zat er achter de basis vooral middelmaat, wat je een serieuze gooi naar de titel heeft verpest, als ook de wedstrijd tegen Leicester. En voor 4 miljoen 2 spelers halen (+ salaris) is niet verkeerd.

4 juli 2022 om 15:20

Voordeel dat Til scorende vermogen heeft, dat is ook wel nodig.

4 juli 2022 om 16:08

"wat ik vreemd vind als je Simons hebt gehaald waarom Til die ook alleen op 10 uit de voeten kan."

PSV heeft afgelopen seizoen 58 officiele wedstrijden gespeeld. Op dit niveau heb je meer dan 11 spelers nodig die goed genoeg zijn voor de basis.

4 juli 2022 om 16:15

Daarbij komt dat PSV in principe met twee aanvallend ingestelde middenvelders gaat spelen. Als je alle posities dubbel bezet wil hebben moet je dus al 4 spelers voor de nummer 8 en 10 hebben. Veerman, Til, Simons, van Ginkel en Ledezma/Saibari op dit moment dus zijn er 5. Waarvan het bij Ledezma en Saibari nog de vraag is of ze niet verhuurd gaan worden.Hij moet zich zeker nog bewijzen maar dat PSG wilde verlengen en Real hem binnen wilde halen geeft wel aan dat hij nog zeer geliefd is in de top van de wereld. Goede zet van PSV

Ik hoop dat alle aankopen snel fit genoeg zijn om te kunnen spelen.
Ben erg benieuwd hoe de basis zal zijn waar RvN vanuit wil gaan en hoe ze het gaan doen in de serieuzere oefenwedstrijden.
Hopelijk is PSV er bij de vCL echt 100% klaar voor.

Hoewel t geen ultiem bewijs van zijn klasse is zegt t wel iets dat Real ,Barcelona, PSG hem hebben willen. Ik laat me graag verrassen,maar de commentaren dat deze jongen t niet heeft en weinig kan neem ik vooralsnog met een vrachtwagen zout.

Op zijn leeftijd heeft hij al veel meegemaakt en is hij al erg bekend, maar ik denk dat we een heel jonge talentvolle speler hebben met hem die zich nu moet gaan doorontwikkelen. En dat we daar al vruchten van gaan plukken binnenkort. Zin om Xavi te gaan zien shinen bij PSV.

Het kan misschien aan mij liggen maar vind de media aandacht die die jongen krijgt wel wat overdreven, laat hem eerst maar is basis speler bij psv worden, en word hier op vz gedaan of psv Zidane heeft binnengehaald als je alle topics over hem leest

4 juli 2022 om 16:09

Word dat niet met alle toptalenten in Nederland hier gedaan? Bij Mo heb je et gevoel dat nieuwe messi is. Bij El Ghazi en Kishna de nieuwe Cristiano. Allemaal gelul en als je dan in buitenland kijkt en je ziet een Pedri, Camavinga en Gavi rond lopen dan vraag je af hoe groot die Nederlandse talenten wel niet zijn..

4 juli 2022 om 16:09

Zidane loopt al in Abcoude Noord in de persoon van Mo Ihataren

Hele verstandige keuze van Simons. Alleen al omdat er een WK voor de deur staat. Ik denk dat t makkelijker voor Simons is om t WK te halen via PSV dan via PSG of Madrid.Toen ik de titel las dacht ik heel even dat het om Guus Til ging, maar toen ik het artikel had gelezen bleek het over heel iemand anders te gaan!

Deze aankoop van Xavi Simons is een hele goede denk ik van PSV, zowel voor nu als voor straks bij de toekomstige verkoop van deze jongen.
Van Xavi zelf ook begrijpelijk, de kans dat hij minuten gaat maken is natuurlijk enorm.

Prima toch. Verstandige jongen. Bij Real zal die bij Castilla B spelen, en dat heeft voor die jongen ook geen zin. Gewoon lekker 3 jaar ongeveer ballen bij PSV, en dan verder kijken. Barst van het talent.

Ik denk eerder dat Xavi eindelijk het licht is gaan zien, en dat hij snapt dat hij bij een club als Real ook gewoon in het 2de elftal zou gaan spelen. Als hij nog iets van zijn carriere wilt maken, dan was een PSV denk ik de enige logische stap geweest.

Ik dat Simons heel slim gedaan heeft. Onze eredivisie ligt een stuk lager dan Spanje .
Tijd genoeg voor hem te leren en ervaring op te doen

We gaan komend seizoen meemaken of het gehype van deze jongen terecht is geweest. Wordt zo langzamerhand wel wat moe van die verheerlijking van een tiener zonder baardgroei die nog nooit iets heeft bewezen op een voetbalveld. Laat hem maar eens eerst een eredivisie potje tegen Volendam of Cambuur beslissen.

Niet om wat hoor, maar wat heeft Xavi precies laten zien bij zijn clubs? Heeft het in de jeugd heel erg goed gedaan en is bestempeld als wonderkind. Maar hij krijgt nu pas de kans om te laten zien wat hij kan bij het 1e van een club.

Hier geloof ik weinig van. Als Madrid iets niet nodig heeft is het een extra middenvelder. En van de spelers die er nu staan mag hij de veters nog niet strikken.

Goede transfer van PSV. Alleen jammer van de counter speelstijl van PSV. Ben benieuwd of hij daar in past. De speelstijl van PSV heeft me nooit kunnen bekoren. Zeker niet als je ziet hoeveel kwaliteit er loopt. Hoop dat Van Nistelrooy het anders gaat doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper10
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 1 0 0 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 6 0 1 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 1 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren