‘Ik heb zeker niet in mijn hoofd dat ik weg moet bij Feyenoord’

Maandag, 4 juli 2022 om 14:09Guy Habets • Laatste update: 14:21

Orkun Kökçü vindt het prima om nog een jaar bij Feyenoord te spelen. De spelmaker van de Rotterdammers zegt tegenover ESPN dat hij niet op zoek is naar een transfer, ondanks de interesse van de nodige buitenlandse clubs.

De Turks international maakte een goed seizoen door bij Feyenoord en dat wekte de belangstelling van buitenlandse clubs. Het is echter niet meteen gezegd dat Kökçü dan ook zal vertrekken. "Ik voel me goed hier", meldt hij bij ESPN. "Ik heb een goede band met de trainers en de spelers en ik heb ook gezien dat ik me hier goed heb ontwikkeld afgelopen seizoen. Het is zeker niet zo in mijn hoofd dat ik weg moet. Ik heb nog een contract tot 2025 en toen ik dat contract tekende, wist ik ook dat er in die vijf jaar van alles mogelijk was."

Die uitspraken zijn koren op de molen voor Feyenoord, dat Kökçü graag wil behouden. Eerder meldde het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl al dat clubs als Sevilla, AS Roma, West Ham United en RB Leipzig belangstelling hadden getoond. Het entourage rond de middenvelder van de Stadionclub zou zelfs al uitgebreid met Sevilla hebben gesproken, maar van een akkoord kwam het nog niet. De Rotterdammers hopen ondertussen dat ze de verbintenis van Kökçü met een jaar kunnen verlengen.

Kökçü speelde afgelopen seizoen 32 wedstrijden in de competitie voor Feyenoord, waarin hij belangrijk was met 7 goals en 9 assists. Ook had de creatieveling een groot aandeel in het behalen van de Conference League-finale met de Rotterdammers. In het Europese toernooi speelde Kökçü twaalf wedstrijden, waarbij zijn naam twee keer op het scorebord verscheen. De geboren Haarlemmer kwam voor verschillende jeugdteams uit namens Oranje, maar speelt zijn interlands tegenwoordig voor de nationale ploeg van Turkije.Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door r.vatros)

Mooi. Na de verkopen Sinisterra en Malacia is er geen 'nood' snel te verkopen. Hij heeft nog 3 jaar contract dus als er iemand komt extra hoog in de boom gaan zitten en alleen voor de absolute hoofdprijs laten gaan. Anders erbij houden. Je bent je hele linkerflank al kwijt + een groot deel van je as.

4 juli 2022 om 16:26

Ik hoop echt dat hij blijft, welk bod er ook komt. Orkun is gewoon nu onvervangbaar en wordt alleen maar beter.

Hoop dat hij blijft. Wordt een aardige leegloop zo

4 juli 2022 om 14:16

Maar dat is zowat elk jaar zo bij Eredivisie clubs, en elk jaar krijgen we dit soort reacties. De eredivisie is nou eenmaal een opleidingscompetitie, en helemaal bij Feyenoord waarbij het salaris maximaal 2-2.5 miljoen is.. Enige waar we als Eredivisie trots op kunnen zijn is dat spelers niet meer voor belachelijk lage bedragen vertrekken.

4 juli 2022 om 14:35

De leegloop als het aankomt op goals is wel echt enorm hoog bij feyenoord. Van de in totaal 75 eredivisie goals zijn de makers van 49 dus ongeveer 2/3 van de doelpunten vertrokken (linssen, Dessers, Til en sinisterra). Ik ben zeer benieuwd wat feyenoord op het oog heeft want Danilo is zeker een leuke aankoop maar gaat hij zoveel goals erin lopen om 2/3 van je doelpunten te compenseren volgend seizoen? Dat lijkt me niet, er moet dus echt wel wat kwaliteit bij in de voorhoede. Zeker voor die max 2-2,5 miljoen salaris is het lastig doelpunten inkopen, daarom vind ik het apart dat Feyenoord er niet meer aan gedaan heeft om Til te behouden. Bekend met de speelstijl van Slot, scoort met regelmaat en 3 miljoen + wat bonussen had Feyenoord echt wel kunnen betalen als je ziet wat er binnenkomt met Malacia en Sinisterra.

4 juli 2022 om 14:47

Nou als kokcu ook vertrekt zou dat, ook voor eredivisie begrippen een gigantische leeg loop zijn. Van je basis elf is dan eigenlijk iedereen die toch primair bezig is met aanvallen (hele voorhoede, 10 en 8) vertrokken en met linssen is dan nog eigenlijk de 1e aanvallende wissel ook nog vertrokken. Dat zou echt een ongekende leegloop betekenen. Dus mooi dat kokcu dit uitspreekt, als de transfer van sini door gaat, dan moet je kokcu alleen verkopen voor een giga bedrag anders gewoon lekker een jaartje houden.

4 juli 2022 om 14:49

@rombomcu

Het gerucht gaat dat Feyenoord er in eerste instantie van uitging dat een transfer niet mogelijk zou zijn, omdat het betalingsverkeer met Rusland plat ligt. Ze hadden zich dus vooral gefocust op het huren van Til voor weer één jaar, wat uiteraard wel mogelijk was.

Dat PSV vervolgens middels een (shady?) constructie er wél voor zorgt dat Til voor meerdere jaren wordt aangetrokken, hadden ze in Rotterdam niet verwacht. Feit blijft echter wel dat PSV financieel meer mogelijkheden heeft en hem dus ook een hoger salaris kan geven. Daarentegen zou hij bij Feyenoord onbetwist basisspeler zijn, waar dat bij PSV nog maar de vraag is.

4 juli 2022 om 14:59

Zeker een shady constructie. Hier gaat Spartak gewoon geld voor moeten afdragen aan de Russische overheid die er weer wat raketten van kan kopen. PSV sponsort hier indirect de oorlog en ik vind het eigenlijk schandalig dat ze een Til dan halen en geen alternatief, puur omdat ze op deze manier Feyenoord te slim (of te smerig) af kunnen zijn

4 juli 2022 om 15:13

Het staat als het goed is op een duitse rekeing naar schijnt, zodat de russische overheid daar niet bij kan. Het langste aan deze transfer was t onderzoeken hoe ze spartak konden betalen zonder direct daarmee geld naar de russische overheid te sturen. Of dat op deze manier lukt zal de toekomst moeten uitwijzen.

4 juli 2022 om 15:33

Het grote verschil is dat PSV en Ajax een eventuele leegloop kunnen dragen. Die ontvangen doorgaans flinke bedragen en kunnen aardig wat daarvan weer in de selectie investeren. Dat ligt bij Feyenoord heel anders. Die vangen 21 miljoen ( 5 miljoen aan eventuele bonussen) voor Sinisterra en kunnen daarvan slechts maximaal 8,4 miljoen herinvesteren. Daarnaast heeft Rombomcu ook goede punten. Zoveel goals compenseer je niet zomaar even. Er moet nog heel wat gebeuren bij Feyenoord.

4 juli 2022 om 15:37

Maar Feyenoord heeft gewoon de derde begroting van Nederland. Lange tijd hebben PSV en helemaal Ajax gewoon gigantisch veel meer financiële mogelijkheden gehad, nu is er bij Feyenoord eindelijk na jaren wanbeleid een grote stap gezet om in ieder geval dichterbij PSV te kunnen komen, naar Ajax moeten we niet eens kijken, want dat is gewoon onmogelijk zonder geld van buitenaf.. Als Feyenoord volgend jaar gewoon weer derde word, maar wel goed gescout heeft waardoor het nog meer verdiend kan worden hebben we het gewoon prima gedaan. Dit proces heeft gewoon tijd nodig, tenzij, nogmaals er ineens een flinke kapitaalinjectie van buitenaf word gedaan. Vind het ook vrij bizar dat mensen überhaupt Ajax durven te noemen. Feyenoord kan niet eens zonder problemen 5 miljoen investeren, terwijl Ajax even 30 miljoen neerlegt voor Bergwijn..

4 juli 2022 om 16:36

Als Feye gewoon weer derde wordt. Ik weet niet of dat heel ‘gewoon’ is. Mocht Senesi ook nog vertrekken dan mag/moet er wel echt heel wat bijkomen bij Feyenoord. Met de huidige uitgaande en inkomende transfers weet ik niet of ze echt meer kwaliteit hebben dan bijv Twente op het moment.

4 juli 2022 om 16:37

Er komt heus wel wat bij, maak je geen zorgen, en natuurlijk heeft Feyenoord met kwaliteit dan Twente op dit moment, maar nogmaals, er gaat echt wel wat bijkomen. Verwacht deze week nog de transfer van Ngnonto bijvoorbeeld.

4 juli 2022 om 17:07

Wat mij betreft heeft Feyenoord ook meer kwaliteit dan Twente, echter raken ze wel een aantal sterkhouders kwijt lijkt het. Daarentegen valt dat bij Twente tot nu toe wel mee en het scheelde afgelopen seizoen maar 3 puntjes.

4 juli 2022 om 17:18

Tja, die 3 punten lag meer aan Feyenoord dan aan Twente, volgens mij in de onderlinge duels was Feyenoord duidelijk beter. Feyenoord heeft gewoon domme punten verspeeld in wedstrijden waarin ze beter waren dan de tegenstanders.

4 juli 2022 om 17:37

In de onderlinge wedstrijden had Feyenoord juist heel veel moeite met Twente. Twente was ook erg stabiel, maar over het geheel genomen heeft Feyenoord minder punten gepakt dan waar het recht op had en heeft Twente een klein beetje boven eigen kunnen gepresteerd (denk ik). Ik heb Twente in ieder geval nooit echt als bedreiging gezien

5 juli 2022 om 00:36

Mocht Senesi vertrekken dan kan Feyenoord altijd nog voor weinig geld Magallan halen. Veel kwaliteitsverlies heb je dan niet, maar levert wel extra geld op. Kokcu kan beter nog jaartje blijven en dan stap hogerop doen.

5 juli 2022 om 09:41

Feyenoord moet ook gewoonnde tijd nemen en dan komt het vanzelf. Slim investeren en verkopen. Niet te gek doen en uiteindelijk zal dat vruchten gaan afwerpen en heb je geen investeerder nodig.

4 juli 2022 om 14:24

Ik ga er wel vanuit dat hij blijft. Kan wederom het mannetje worden bij Feyenoord en kan zich in de kijker spelen als ze goed presteren in de Europa League. Dan is de kans op topclub groter als dat het nu het geval is. Daarnaast is ook zijn beste maatje Taabouni gekomen, waardoor hij mogelijk minder snel naar een vertrek neigt. Kan me goed voorstellen dat hij een jaartje met zijn jeugdvriend wilt voetballen.

4 juli 2022 om 14:56

Mooi sentimenteel verhaaltje maar zo werkt de wereld natuurlijk niet. Als er een mooie kans voor Kokcu komt zal hij die echt niet snel laten lopen, omdat Feyenoord een vriend van hem heeft gehaald. Die overigens ook voor de breedte, gehaald lijkt te zijn.

De clubs die hier staan genoemd zijn prima clubs om als opstapje naar een topclub te maken. Dat Feyenoord even goed gaat presteren in de Europa league is ook afwachten, ze verliezen nogal wat spelers. Dus even goed presteren in de Europa league waarbij de tegenstand groter is, lijkt mij een lastig verhaal.

4 juli 2022 om 15:09

Als je 1908/FT mag geloven zijn er genoeg mooie opties, maar toch is hij (nog) niet vertrokken. Hij heeft nog een contract voor 3 jaar en speelt steeds beter. Dat Feyenoord meer tegenstand krijgt in Europa is logisch, maar acht ze zeker niet kansloos. Feyenoord heeft immers ook bewezen om het clubs als Marseille, Slavia en Roma lastig te maken. Met een paar goede aankopen zie ik ze zeker overwinteren in Europa. Als hij dan ook nog eens belangrijk blijft voor het team, zie ik niet in waarom hij geen transfer kan maken naar een club als bijv Arsenal, Milan, Dortmund of iets wat daar nog boven zit. Hij was het afgelopen seizoen misschien wel de beste middenvelder in de eredivisie en is vaste international van Turkije. Daarnaast heeft hij garantie op speelminuten bij Feyenoord en is hij nog jong. Los van het financiële plaatje zie ik niet direct in waarom hij perse moet vertrekken. Liever 30-40 wedstrijden bij Feyenoord en in Europa spelen, dan een 10-20 wedstrijden in een betere competitie waarin je amper uitzicht hebt op basisplaatsen. Ik zou lekker een jaartje wachten en lekker vlammen. Dan kunnen de clubs uiteindelijk niet meer om hem heen

4 juli 2022 om 15:32

@hala010,

Wordt gewoon erg lastig. Feyenoord verliest spelers en dat even opvangen is niet heel makkelijk. Tot nu toe staat de teller op 4 basisspelers en een belangrijke wissel. Vang je niet zo snel even op. In Europa overwinteren is ook niet meer zo moeilijk tegenwoordig, derde in de Europa league stelt niet veel voor. Maar goed presteren in dat toernooi is echt niet makkelijk!

De clubs die jij noemt zijn misschien wat groter maar vind de verschillen niet gigantisch. Is Leipzig echt minder dan Dortmund of Arsenal bijvoorbeeld, ik denk namelijk dat die clubs elkaar nauwelijks ontlopen. Bij Feyenoord blijven zou zeker niet onverstandig zijn en hij hoeft zeker niet perse weg, maar Leipzig vind ik echt wel een prima club om jezelf omhoog te spelen als hij daar basisspeler kan worden. Ik kan me voorstellen als je een mooie kans krijgt en veel medespelers vertrekken, dat je dan ook wel die stap wil wagen.

4 juli 2022 om 14:43

Voornamelijk veel goals die bij jullie wegvallen. Verder is jullie leegloop qua aantal spelers niet zoveel hoger als bij andere clubs hoor.

Mooi dat hij dit uitspreekt. Nu kan Feyenoord zeker vasthouden aan een bedrag van 30-35 miljoen. Mocht dat bedrag niet komen, dan contract verlengen en hem aanvoerder maken. Nog een jaar vlammen en dan verkopen voor een bedrag dat clubs nu niet willen neerleggen. En ja, het kan zijn dat hij dan misschien niet zo goed speelt als verwacht, maar ik geloof dat je dan altijd nog minimaal 20 miljoen voor hem kan krijgen. Een speler met zijn kwaliteiten ga je niet kunnen terugkopen.

4 juli 2022 om 14:46

Ik ben een fan van Kokcu en het fijne is dat hij een contract heeft dat doorloopt tot 2025. Maar is 30-35 miljoen euro niet iets teveel gevraagd? Je moet zeker hoog in de boom zitten en ik zou het zeker proberen, maar ik vraag me af of Feyenoord een bod van 20-25 miljoen zou moeten afwijzen. Ik wil niet gemeen doen, maar uiteindelijk is hij qua status toch minder interessant in de markt dan vergelijkbare spelers bij andere clubs.

4 juli 2022 om 14:59

Ik denk als hij blijft dat hij ook zijn contract verlengd tot 2026. Ik denk dat minimaal 30 miljoen dan zeker wel mogelijk moet zijn. Helemaal als hij straks ook gewoon basisspeler bij Turkije is. Paar jaar geleden zou ik het niet voor mogelijk houden, maar als Malacia voor 17 weggaat en Sini voor 26, dan vind ik Kokcu (als aanvoerder eventueel, beste speler, international en contract tot 2026) voor 30 miljoen niet heel gek.

4 juli 2022 om 16:43

30 a 35 miljoen is hij nooit waard..het is een leuke speler..maar ook heel vaak niet aanwezig of dramatisch..en daarbij het is een middenvelder die 7 goals maakt en 9 assists geeft dus zo belangrijk en beslissend is hij niet..dat blijft een struikelblok..alleen al daarom zal hij nooit zoveel opleveren..denk dat je met 15 a 20 miljoen al heel erg in je handjes mag knijpen..

4 juli 2022 om 19:46

Hij is geen aanvallende middenvelder hè kerel. Hij was vorig seizoen een van de best presterende spelers in de Eredivisie. Dat hij nummer 10 op z'n rug heeft betekend niet dat hij op 10 staat

5 juli 2022 om 08:40

Hij speelt voor de verdediging als een box to box, dan zijn dat toch meer dan behoorlijke cijfers..? Of moet tegenwoordig iedereen op elke positie bij minimaakl 30 goals betrokken zijn?

4 juli 2022 om 15:07

Ik denk dat verlengen niet nodig is, volgend jaar verkopen voor een nieuw transferrecord na deze van Sinisterra en dan komt het wel goed. 27-32 miljoen is echt een mooie prijs en Kokcu krijgt 'dankzij' de leegloop de kans om Feyenoord aan de hand te gaan nemen, dat kan weleens erg interessant worden voor zowel hem als Feyenoord. Hopelijk halen ze nog 3-4 leuke spelers waar Slot weer het maximale uit weet te persen. Ze zijn nu namelijk wel erg verzwakt met het vertrek van Dessers, Til, Nelson, Linssen en ook Sinisterra. Gelukkig valt er vaak nog wel wat leuks te huren van internationale topclubs en heeft Feyenoord wel iets aan zijn naam gedaan met de Ecl finale vorig jaar en nu EL campagne op komst.

4 juli 2022 om 15:37

Zóó jullie zijn wel heel enthousiast, 30/ 35 miljoen.. koekkoek. 25 is wel echt het maximale. Of Kokçu gaat bepalend zijn in de EL, maar 30 tot 35 miljoen is wel heel hoog. Voor zijn prestaties in de eredevisie en confetti league ga je geen 30 vangen....

4 juli 2022 om 16:06

Oke Tmaria bepaald hier even dat 25 miljoen het maximale is. Ben benieuwd naar je argumenten? Kokcu was de beste speler na Sinisterra, ligt langer vast en heeft gewoon een gigantische potentie. Je gebruikt al ''confetti league'', dus daarmee bevestig je alleen maar dat je gewoon wat roept zonder daar een idee achter zit.

4 juli 2022 om 16:35

Tmaria:

Moeten het nog maar zien en zeker puur in NL kan het lastig worden inderdaad.
Maar zeker nu Feyenoord eindelijk wat geld binnen haalt en op de bank heeft zo kunnen ze wel dit soort bedragen gaan vragen.

Let wel hij is ook gewoon international en al shij het daar ook goed gaat doen kan het zeker wel snel gaan.

4 juli 2022 om 15:39

De kans is klein dat hij z'n contract verlengt, terwijl z'n contract al tot 2025 loopt. Dat is voor Feyenoord momenteel ook niet nodig. Volgend jaar is hij namelijk hoe dan ook vertrokken. Je houdt hem hooguit nog een seizoen in Rotterdam. Bovendien moet Kokcu echt nog meer laten zien, wil hij dergelijke bedragen op gaan leveren. Daar is het allemaal nog veel te mager voor in de grote wedstrijden, waarin Kokcu lang niet altijd thuis geeft.

4 juli 2022 om 16:09

Feyenoord schijnt dus wel zijn contract te willen verlengen als hij blijft.

Vergeet niet dat Kokcu een box to box middenvelder is geworden he. Hij mag dan nummer 10 hebben, maar hij speelt totaal niet zo. Dus met zijn inbreng qua stats afgelopen seizoen was het eigenlijk al zeer knap op de positie waar hij speelt. Daarom zeg ik, maak Kokcu aanvoerder, laat hem merken dat hij nu echt de grote man is, en dan kan hij denk ik nog meer excelleren.

4 juli 2022 om 16:29

Dat hij wil blijven zegt toch niet automatisch dat hij ook zijn contract zal verlengen? Verder vraag ik me af of Feye een bod van ongeveer 20M kan/zal/wil weigeren.

4 juli 2022 om 16:36

Feyenoord wilt verlengen als hij blijft. Daar zal natuurlijk ook een hoger salaris tegenover staan, dus grote kans dat kokcu dan ook wel wilt verlengen, en 20 miljoen gaat Feyenoord gewoon weigeren voor een speler die tot 2025 vastligt.

4 juli 2022 om 17:33

30/35?! Dat gaat er natuurlijk nooit komen, dus als het je bedoeling is dat hij per se blijft dan ja, dan moet je dat vragen.Maar als je dat een realistisch bedrag vindt, wat zie je dan als de volgense stap voor Kokcu:PL/Bundesliga komt ie fysiek te kort voor en voetballend moet je extreem goed zijn om dat te compenseren, wat hij niet is.Net onder de top in La Liga? Denk dat ze daar minstens gelijkwaardige spelers hebben lopen.Ik denk dat zijn volgende stap top Turkse competitie is, ik zie hem nu nog niet slagen in een betere competitie dan de ED.

Kokcu moet je echt behouden anders heb je grote problemen. Zijn al veel spelers weg en met Sini en Senesi worden dat er nog 2. Er is genoeg geld om Kokcu niet te verkopen dus dat lijkt mij echt een must.

Vraag me af hoe verstandig dit is voor Feyenoord eerlijk gezegd. Tenzij je goed presteert in Europa of kampioen wordt, gaat zijn waarde nooit veel verder stijgen. Heb je een slecht jaar na het vertrek van vrijwel je hele doelpuntenproductie (til, Sini, Nelson, Dessers) en deelt hij mee in de malaise dan verliest hij de helft van zijn waarde. Sportief is het hartstikke fijn, maar op financieel gebied neemt het de nodige risico's met zich mee.

4 juli 2022 om 15:44

Er komt natuurlijk wel kapitaal vrij bij Feyenoord. Natuurlijk verliezen ze rendement, maar het is ook niet zo dat vooral Til, Nelson en zelfs Dessers nou zulke geweldige en zeldzame spelers zijn. Ik denk dat alleen het wegvallen van Sinisterra echt een aderlating is. Die anderen moet je adequaat kunnen vervangen. Ze hebben al 36 miljoen euro ontvangen. Ik meende dat Feyenoord 40 procent mocht herinvesteren, dus dat is toch een goede 14,4 miljoen euro. Als je daar creatief mee omgaat, moet je daar toch wel aardige krachten voor terug kunnen halen. Er zijn altijd wel aardige spelers te huur of transfervrij en 14,4 miljoen euro is ten opzichte van 36 miljoen (exclusief 8/9 miljoen euro aan bonussen) wellicht weinig, maar in principe nog best veel geld.

4 juli 2022 om 16:04

@yamiown, als er een goed bod komt van een leuke club dan zullen alle betrokkenen daar gewoon naar luisteren. Je ziet spelers soms transfers afdwingen omdat ze denken dat ze een stap een verdienen, dit is het tegenovergestelde.

Met alleen al Malacia en Sini lijkt er minimaal 40 miljoen Euro binnen te komen. Als je daarvan 40 procent mag besteden dan heb je nog steeds een mooi budget om een aantal leuke spelers te halen.

Beste middenvelder van de Eredivisie in het afgelopen seizoen. Zeer onderschatte spelmaker die onder Slot een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ik zie hem wel eindigen bij een club als Napoli, Sevilla, Arsenal, Lyon of Roma. Feyenoord kan nu lekker hoog in de boom zitten en ik zou minimaal twintig miljoen verlangen voor hem.

4 juli 2022 om 14:52

Zeer Overschatte speler bedoel je? Met de dag blijf ik me verbazen hoe mensen een speler als Kokcu nog kunnen ophemelen. Als Feyenoord 20 miljoen krijgt voor Kokcu is de TD die goede zaken doet, want dat is hij nooit waard. Gewoon een doorsnee middenvelder zonder echte, geniale kwaliteiten.

4 juli 2022 om 14:59

Ben het met je eens Givenchy. Snel verkopen voor een miljoen of 20. Ik geloof niet dat dit een topper is die het in het buitenland gaat maken. Na een minder seizoen mag je blij zijn als je 8 miljoen krijg. Het ijzer smeden als het heet is.

4 juli 2022 om 14:59

Hoezo overschat? Tot dit seizoen vond ik Kokcu ook overschat. Maar hij was de spelmaker dit seizoen van een succesvol Feyenoord.

4 juli 2022 om 15:04

Nee, dat bedoelt hij niet. Hij bedoelt juist dat Kokcu een uitstekend seizoen gespeeld heeft, en dat is ontegenzeggelijk zo. Ten eerste met directe betrokkenheid bij 18 goals (9g, 9a) een prima rendement als centrale middenvelder, want ondanks zijn rugnummer 10 speelt hij niet als hele aanvallende middenvelder, in tegendeel zelfs. Ten tweede met allerlei stats -meeste succesvolle passes (per 90min.), meeste kansen gecreerd, meeste xA, meeste key-passes, etc.- gewoon steevast in de top-5 van de Eredivisie terug te vinden. Hoe kan hij dan zo overschat zijn? Kan het zo zijn dat je je mening over Kokcu in zijn beginjaren bij Feyenoord al een beetje hebt gevormd maar die nu weigert te herzien? Want afgelopen seizoen was hij zeker geen "doorsnee middelvelder zonder echte kwaliteit", anders ben je niet in tal van belangrijke stats in de top van de lijst terug te vinden toch..

4 juli 2022 om 15:10

Succevol Feyenoord? Finale conference league wel aardig maar 10 punten achter op de nummer 2 in de competitie.... Noem ik geen topseizoen.

4 juli 2022 om 15:15

Wat had iedereen dan verwacht? Dat Feyenoord kampioen zou worden? Als je een beetje realistisch bent wist je als dat Feyenoord geen kampioen zou worden. Dat zullen ze waarschijnlijk ook dit seizoen niet worden, nu de selectie langzamerhand leegloopt. Ik kan mij goed voorstellend dat Feyenoord zich meer focuste op de ECL als op de competitie, waardoor zij veel punten in de competitie lieten vallen. Want als je puur naar de topwedstrijden kijkt, heeft Feyenoord zich meermaals bewezen te kunnen evenaren met PSV en Ajax. En als je kijkt waar Feyenoord vandaan kwam (geen vaste selectie terwijl de voorrondes van ECL al begonnen waren), dan hebben zij echt een top-seizoen gedraaid met de beperkte middelen die zij hadden.

4 juli 2022 om 15:37

Wat een onzin opmerking kijk hoeveel wij hadden te besteden vorig jaar in vergelijking met de nummers 1 en 2.

4 juli 2022 om 15:54

Als je na het afgelopen seizoen de kwaliteiten van Kokcu niet erkent, heb je niet veel wedstrijden van Feyenoord gezien, of je snapt er niet veel van. Heeft zich spectaculair ontwikkeld

4 juli 2022 om 16:38

@givenchy:
Cijfers spreken boekdelen toch van deze man?

Staat zo beetje in all lijstjes boven aan in de Eredivisie op zijn positie enw at je verwacht van een spelmaker. En datt dan inderdaad ook nog eens in een kwalitatief minder team dan een Ajax en PSV.

4 juli 2022 om 16:40

Op het einde speelde hij idd zeer solide goed, maar dat was zeker niet het hele seizoen zo.

4 juli 2022 om 15:27

@Suarez Denk dat je hierin wel gelijk hebt. Ben alleen benieuwd of hij deze lijn kan doortrekken in potentie zie ik Veerman toch als beste middenvelder die er nu rondloopt in de ED.

4 juli 2022 om 15:29

Dat is wel overdreven, maar dit jaar liet hij wel eindelijk zien waar hij toe in staat is. Echter moet hij absoluut nog bepalender worden voor ploegen als Napoli, Sevilla, Arsenal e.d. Nog een jaartje Feyenoord is dan ook geen overbodige luxe.

4 juli 2022 om 16:02

Oprechte vraag: wie vond jij de beste speler?

4 juli 2022 om 17:42

Suarez7, haha ik moet zeggen dat ik Kokcu niet zag als beste middenvelder van de Eredivisie. Maar inderdaad, wie was er beter? De topmiddenvelders zijn verder Midtsjø, Clasie, Klaassen, Gravenberch, Berghuis, Alvarez, Veerman, Sangaré, Götze, Aursnes en Til. Ik denk inderdaad dat Kokcu dan het beste seizoen heeft gedraaid, misschien samen met Sangaré

4 juli 2022 om 15:42

Beste middenvelder? Vind hem niet eens in de top 3 staan kwa middenvelders.

4 juli 2022 om 16:28

Komt omdat je zo’n Feyenoordhater uit Enschede bent. Zoals er ineens weer uit alle hoeken en gaten van die irritante.‘nuchtere’ Tukkers komen gekropen met hun grootheidswaanzin.

4 juli 2022 om 16:39

Feyenoord hater? Die is nieuw. Ik vind kokcu gewoon geen goede speler. Prima voor feyenoord, maar daar blijft het bij. Ik vond clasie toen hij nog feyenoord speelde een veel betere speler en die redde het in het buitenland ook niet.

4 juli 2022 om 17:45

Clasie was absoluut niet beter. Hij was goed, maar Kokcu heeft zoveel meer talent. Hij presst, maakt vuile meters, verdeelt het spel, geeft assists, scoort, creëert kansen. Clasie was voor Feyenoord een uitstekende spelversneller, maar het plafond van Kokcu ligt veel hoger

4 juli 2022 om 16:18

Vind ik nogal een uitspraak. Vond je hem beter dan Sangaré bijvoorbeeld?

4 juli 2022 om 16:29

1000% Feyenoord gaat een eventueel vertrek van Kokcu onmogelijk op kunnen vangen. Zo’n speler krijg je misschien eens in de 10/15 jaar.

4 juli 2022 om 16:41

Verschillende spelers, maar kijkend naar cijfers zeker ja.

Sangare heeft wel weer andere kwaliteiten die hij weer niet heeft. De kracht van een sangare en het verdedigen is weer iets wat hij niet heeft. Maar loopvermogen hebben ze beide plus deze jonge een veel beter spelinzicht en schot.

4 juli 2022 om 16:42

Zeker geen slechte speler, maar heb het gevoel dat je m nu toch wat overschat. 1000% beter dan Sangare? Ik heb het gevoel dat clubvoorkeur toch een lichte vertroebeling teweeg brengt

4 juli 2022 om 16:58

Cijfers vertellen natuurlijk nooit het hele verhaal. Guus Til deed het afgelopen seizoen qua goals en assists zelfs nog beter dan Kökcu. Maar we weten hier allemaal dat het geen betere voetballer is.

4 juli 2022 om 17:46

Maar Guus Til is een nummer 10 die constant in de zestien komt. Kokcu is een controlerende spelverdeler

4 juli 2022 om 17:52

Precies de reden waarom cijfers niet het hele verhaal vertellen.

Op zich zou dat inderdaad niet slecht voor Kokcu zijn. Dit was zeker zijn beste seizoen, maar ik denk niet dat dit genoeg is om echt indruk te maken in een top competitie. Afhankelijk van het niveau van de club, eindig je dan denk ik te snel op de bank. Een jaartje Europa League, nog belangrijker zijn in de Eredivisie en ervaring opdoen bij de Turkse ploeg en je komt volgend seizoen met meer bagage binnen bij de volgende werkgever. Hij is nog maar 21 jaar en z'n contract loopt nog 3 seizoenen door. Voor beide partijen is het wellicht beter dat hij nog een seizoen blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller20
A. JahanbakhshAanvaller20
J. BijlowKeeper20
DaniloAanvaller22
O. MarcianoKeeper00
L. GeertruidaVerdediger21
Q. HartmanVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

7 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Feyenoord 1 0 0 0
2021/2022 Feyenoord 32 7 5 0
2020/2021 Feyenoord 24 3 2 1
2019/2020 Feyenoord 22 2 4 0
2018/2019 Feyenoord 11 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Di Marzio: Orkun Kökçü wordt in Serie A weer toegevoegd aan shortlist

Orkun Kökçü staat in de belangstelling van Fiorentina, zo verzekert Gianluca Di Marzio. De 21-jarige middenvelder van Feyenoord is echter niet de eerste optie voor de Italianen, die eerst zullen proberen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren