Barcelona maakt transfervrije komst van Franck Kessié wereldkundig

Maandag, 4 juli 2022 om 13:30Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:42

Barcelona maakt officieel melding van de komst van Franck Kessié. De 25-jarige middenvelder, die transfervrij overkomt van AC Milan, heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract, dat hem volgens Fabrizio Romano een nettosalaris van 7 miljoen euro per jaar gaat opleveren. Kessié doorliep eerder al de medische keuring van Barcelona in Zwitserland, waardoor zijn komst al maanden in de lucht hing. Kessié wordt woensdag aan het publiek gepresenteerd.

Lange tijd leek het erop dat Kessié zijn contract bij AC Milan zou verlengen. De club wilde dolgraag met hem verder, maar liet weten niet verder te gaan dan een salaris van vijf miljoen euro per seizoen. Transfermarktexpert Romano voegde eerder al toe dat de Italianen ook na het bod van Barça bij hun standpunt bleven. Kessié zou in eerste instantie 6,5 miljoen euro per jaar gaan verdienen bij Barcelona, maar dat bedrag ligt met 7 miljoen euro zeer waarschijnlijk iets hoger. De controlerende middenvelder gaat over vier seizoenen een slordige dertig miljoen euro opstrijken aan salaris.

Milan plukte Kessié in 2017 weg bij Atalanta, aanvankelijk tegen een huursom van 8 miljoen euro en een jaar later definitief voor een transfersom van 24 miljoen euro. De 58-voudig Ivoriaans international groeide in Milaan direct uit tot een basisspeler, die opviel door vanaf het middenveld regelmatig te scoren. Kessié beëindigt zijn tijdperk in San Siro met 223 wedstrijden voor Milan, waarin hij 37 goals en 16 assists liet aantekenen.

Barcelona staat op het punt om ook Andreas Christensen te presenteren. De 26-jarige verdediger komt over van Chelsea en wordt eveneens transfervrij binnengehaald. Daarnaast doet Barça er alles aan om Robert Lewandowski over te nemen van Bayern München. Volgens BILD werd het laatste bod van 40 miljoen euro exclusief bonussen afgewezen en eisen de Duitsers een totaalsom van 50 miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door kenner1986)

Barca tijdperk gaat weer beginnen.

4 juli 2022 om 13:36

Kessie is echt de nieuwe Iniesta inderdaad

4 juli 2022 om 13:40

Nieuwe Iniesta en Messi in 1 ja.

4 juli 2022 om 13:44

Ik zeg nieuw tijdperk. Dus waarom beginnen jullie over de oude spelers. Nieuw tijdperk nieuwe krachten. Blijf niet in 2009 hangen man.

4 juli 2022 om 13:53

Het kan zijn dat je een ‘nieuwe tijdperk’ bedoelt, maar dat staat er niet. Desondanks, hoop ik dat je gelijk hebt.

4 juli 2022 om 14:05

Jij zegt Barca tijdperk, geen nieuw tijdperk. Dat is toch wel even verschillend.

4 juli 2022 om 14:19

Hhaahahah Xavthegoat, volgens mij moet je leren lezen want 'nieuw tijdperk' staat er niet. Er staat 'barca tijdperk', tuurlijk gaat ie beginnen over Iniesta. Niet stiekem je reactie aanpassen he.

4 juli 2022 om 14:29

Elk mens maakt fouten, zelfs als je een goat bent. Maar dat mag ik 😎

4 juli 2022 om 14:32

Ik bedoel nieuw tijdperk. Maar ik zeg barca tijdperk gaat weer beginnen, in de zin dat ze dominant worden. Heeft toch niets met iniesta te maken. Iedereen met voetbal verstand weet dat dat het beste barca team was.

4 juli 2022 om 14:38

xavt[email protected]"'iedereen met voetbal verstand weet dat dat het beste barca team was.''. Kan je dat onderbouwen waarom volgens jou barca beste team was?

4 juli 2022 om 14:52

Ze versloegen alles en iedereen. Real werd vaak met grote cijfers verslagen . Het voetbal was het beste wat er gespeeld is. Dat was gewoon genieten. Vindt jij een ander barca team beter?

4 juli 2022 om 15:07

Aqua jij vind dus het Barca van 2009 niet de beste ooit? Misschien was die van 2010/11 beter maar dat van 2009 won 6 prijzen in 1 jaar.

4 juli 2022 om 16:31

Aqua wat zeg jij nou man. Je schijt 100% nog steeds in je broek van het barca team van 10 jaar geleden. Jullie werden jarenlang helemaal zoek gespeeld door dat provincie clubje uit Catalonie. Wij hadden gewoon het beste team ooit. O mijn god wat was Barcelona goed zeg. Letterlijk op elke positie stond de beste voetballer van die positie zowat.

4 juli 2022 om 19:41

in dat perspectief is de landstitel van 11/12 van Real met 100 punten wel heel erg indrukwekkend.

Dus zo slecht deed real het niet. Het real dat 4 CL's zou winnen in 5 jaar...lijkt me wel iets indrukwekkender dan " het beste team ooit" . Misschien qua voetbal, maar niet qua resultaten.

5 juli 2022 om 07:07

Kessie en cristensen? Nou denk dat atletico en sevilla wel bang worden ja van deze 2 wereldvoetballers

4 juli 2022 om 13:48

Ja, tot hij door de mand valt. Over 2 jaar mag hij de helft van zijn salaris inleveren, omdat Barca weer een andere speler wilt halen.

4 juli 2022 om 13:50

Weer zo’n trieste reactie, begint een beetje eentonig te worden. Heb jij je verdiept in wat er het afgelopen jaar is gebeurd op financieel gebeurd en wat de plannen zijn om meer inkomsten te genereren? Maar alles voor de duimpjes…

4 juli 2022 om 14:01

Het siert je dat je zo bedreven bent in het reageren op al deze reacties. Het zit je wel diep geloof ik

4 juli 2022 om 14:16

Nou er zit wel enige kern van waarheid in.

Het is toch bizar dat er salarisverlaging van bestaande contracten wordt gevraagd om vervolgens dat geld aan nieuwe spelers te investeren?

Het hele idee van een contract en de zekerheden/bepalingen vallen daardoor weg.

Ik heb me aardig ingelezen betreft de situatie en er is veel fout gegaan op diverse vlakken binnen de club. Maar dat maakt het nog niet netjes om contracten niet te respecteren en vervolgens wel nieuwe aan te gaan.

Ze zijn goed bezig met diverse sponsordeals om meer inkomsten te genereren, er is verbetering te zien. De absurde salarissen die ze destijds door wanbeleid hebben geboden zijn ze aan het afbouwen. Maar het niet respecteren van contracten vind ik voor een club als Barca niet kunnen.

De ooit zo mooie club is in mijn ogen zwaar beschadigd en het respect is ver weg.

4 juli 2022 om 14:29

Haha valt mee hoor. Waar ik me alleen aan irriteer is dat mensen reageren puur voor de duimpjes. Je hebt een voorzitter die alles verkloot heeft een nu eentje die er alles aan doet om het op te lossen, geef de beste man 2/3 jaar de tijd.

4 juli 2022 om 14:32

Enige reden volgens mij dat er een salarisverhoging wordt gevraagd is omdat Laporta het salarishuis wil aanpassen zoals in zijn eerste periode, dit zijn allemaal Bartemeu contracten en hij wil met een “cap” werken die voor iedereen geldt. Dus in de basis een lager salaris wat gewoon gecompenseerd zal worden met premies.

4 juli 2022 om 14:43

@fcvoetbal23: dat neemt niet weg dat er alsnog geprobeerd wordt salarissen te minderen? Het is en blijft te triest voor woorden dat je huidige spelers smeekt salariskorting te accepteren en het dan vervolgens over de balk smijt voor andere spelers. Ongekend.

4 juli 2022 om 15:34

@kakadu, het probleem is dat mensen als jij niet begrijpen dat ze het salaris huis opnieuw aan het inrichten zijn en daarnaar vragen of spelers minder Basis salaris willen accepteren wat ze dan wel weer op een andere manier terug gaan zien, Daarnaast vernemen we vooral vanuit de media dat ze spelers smeken maar wat is de waarheid? Als het om Barca gaat gelooft men alles direct tegenwoordig.

4 juli 2022 om 16:01

Ik begrijp dat ze een 'cap' willen hebben op het salarishuis. Dat lijkt me in dit geval juist een goed plan.

Echter kun je niet bestaande contracten niet respecteren, het is dan zuur maar je moet op de blaren zitten. Vragen om salaris in te leveren om tot bepaalde hoogte van de 'cap' te komen is toch wel erg triest als je daarna leest dat ze voor veel geld sponsorgelden binnenkrijgen en nu een salaris van 7 miljoen aan Kessie geven.

Op een andere manier terug gaan zien is ook lekker duidelijk.

Moet je even voorstellen dat jij een nieuwe baas krijgt en deze ook even aan jou vraagt of je 25% salaris in wil leveren want de oude baas heeft het niet goed geregeld. Om vervolgens te zien dat er nieuw personeel aangenomen wordt met een vorstelijk salaris (of met een dikke bedrijfsauto). Wat zou jij dan denken?

4 juli 2022 om 16:01

7 miljoen euro per jaar netto.....

Laporta: "oh ja, Frenkie, wil je nog wat salaris inleveren aub?" Dan kan ik dat aan deze jongen besteden. Anders komen we in problemen met het salarisplafond. dat begrijp je toch wel? Je hebt toch wel hart voor de club he Frenkie."

Mooie transfer voor Barcelona, gefeliciteerd!

Jammer dat Kessie niet gebleven is geweldige middenvelder. Ik zal hem missen dit jaar. Bij Barca weet ik niet goed waar hij zal spelen. Plek van Busquets? Kessie kan alles eigenlijk.

4 juli 2022 om 13:40

Op de plek van Busquets moet Frenkie gaan spelen dus ik hoop dat hij blijft al kan zoals jij zegt Kessie daar ook spelen en Pedri is natuurlijk zeker van z'n plek

5 juli 2022 om 07:09

Waarvoor is kessie dan gehaald? Nee frenkie kan denk ik zijn spullen pakken en daar krijg je deze geweldenaar voor terug. Haha

4 juli 2022 om 13:41

Stand in voor Neuer dan misschien?

4 juli 2022 om 13:45

Word dat niet lastig als hij bij Barca getekend heeft?

4 juli 2022 om 14:11

Afgelopen seizoen was hij wel een stuk minder. Bij Atalanta had hij ook twee wisselvallige seizoenen, de ene uitmuntend en de andere matig. Toch niet echt het type speler waar je op kan bouwen, terwijl hij in vorm weldegelijk een dragende kracht in het team kan zijn. Moet nog maar bezien of hij bij Barca past.

4 juli 2022 om 15:35

Hij is voetballend behoorlijk beperkt, ben benieuwd wat voor rol die gaat krijgen bij Barcelona.

Hij heeft in 20/21 echt een heel goed seizoen gespeeld en heeft ook afgelopen seizoen bewezen een goede speler te zijn alleen was wel wat minder betrokken bij de goals. Voor Barca denk ik een goede transfer want je haalt gelijk een speler binnen die 50/60 miljoen aan waarde vertegenwoordigd, alleen wel weer krom dat Laporte onlangs naar buiten brengt dat er een oplossing gevonden moet worden voor Frenkie zijn salaris maar wel deze jongen voor 7 miljoen per jaar tekenen... misschien toch een exit voor Frenkie?

4 juli 2022 om 13:52

Frenkie gaat komend seizoen +/- netto het dubbele van Kessie verdienen dus dan is dat niet raar toch? Laporta wil al die Bartemeu contracten verlagen. Minder basis salaris maar hogere winstpremie, bij prestaties verdienen dus. Hij is bezig om de puinhoop van Bartemeu op te ruimen.

4 juli 2022 om 15:16

Zonder de strenge restricties vanuit Laliga hadden ze al die spelers waarschijnlijk al aangetrokken en ingeschreven. Het enige wat Laporta doet is proberen te leven met de enorme schuldenlast. Het is namelijk niet nodig om delen van de club te verkopen. Dat doe je alleen als je gefixeerd bent op de korte termijn en daarin nog eens wanhopig bent ook.

4 juli 2022 om 16:12

Dat is wel raar Fcvoetbal23, want het is een bestaand contract, wie het ook afgesloten heeft. Daarbij heeft Barcelona het contract gesloten en niet Bartemeu.

Prima dat je een nieuw salarishuis opzet met maximumbedragen, maar je zal de oude toch echt moeten respecteren. Het getuigt van weinig klasse en inlevingsvermogen dat ze überhaupt de vraag stellen terwijl ze wel nog spelers aantrekken. Als je een puinhoop wilt opruimen, dan moet je vaak eerst op de blaren zitten. Even 2 jaar door zure appel heen bijten. Maar nee, Laporta is allemaal op korte termijn bezig met snel geld binnenhalen met financieel ongunstige deals. En als hij weg is, wat dan? Dan begint het weer van voren; dan mag zijn opvolger de puinhoop van Laporta opruimen, alleen is dat wat lastiger met de lange contracten.....

Wel aardig dat zijn nieuwe collega's hem uit eigen zak betalen. Had ik maar zulke collega's.

Wat is Barcelona ook qua spelers ver afgegleden. Eerst had je Puyol, Xavi, Iniesta en Abidal en Messi. Barcelona is door City en PSG minder aantrekkelijk voor spelers geworden

4 juli 2022 om 14:24

Daarom doet Raphinha er nu alles aan om naar Barca te komen, wilt Lewa niks weten van Chelsea of PSG, wilt Bernardo Silva ook naar Barca komen en verkiest Kounde liever Barca ipv Chelsea..

4 juli 2022 om 14:36

Buiten Raphina om is dit klinklare onzin. Chelsea en Psg hebben zo ver ik weet in ieder geval Chelsea zich nooit gemeld voor Lewa en verkiest Kounde Barca helemaal niet boven Chelsea. Chelsea heeft zich zelf teruggetrokken uit de onderhandelingen omdat Kounde een project was van Marina en niet van Tuchel die andere prioriteiten heeft. Ook is Chelsea niet gecharmeerd van de handelswijze van Sevilla vorig seizoen waarbij ze een akkoord hadden en op het laatste moment toch nog meer geld wilde hebben. Over het algemeen is de laatste jaren echt wel bewezen dat clubs als City en Psg interessanter voor spelers zijn dan Barca.

4 juli 2022 om 16:16

Chelsea moet sowieso een opvolger voor Rudiger en dat is dus meer een type de Ligt.. Kounde is meer een voetballende verdediger. Ik denk dat Tuchel ze beide wilt overigens.. snap alleen dat jullie Guehi en Tomori zo makkelijk hebben laten gaan. Dat zijn (in potentie) gewoon twee topverdedigers..

4 juli 2022 om 14:46

Zijn meer clubs die zijn afgegleden qua spelers haha. Gelukkig is Ajax er op vooruit gegaan, maar je vind die andere clubs door heel Europa. Tijdperken zijn niet voor niets tijdelijk.

En mensen hebben het dan over het feit dat spelers salaris in moeten leveren om vervolgens transfervrije spelers meer salaris te geven. Kessie verdient 7 mil netto. Frenkie de Jong zou er 12 netto verdienen. Dus dan kan dat argument ook weer van tafel worden geveegd

4 juli 2022 om 13:42

Nog steeds verdient Frenkie 5 mil te veel dan. Kessie heeft het laten zien in de Serie A. Frenkie handvol wedstrijden bij Ajax in de CL en in de eredivisie..

4 juli 2022 om 13:49

Ik wil maar zeggen dat Frenkie bijna de helft in moet leveren om te matchen met het salaris van Kessie. De transfervrije spelers verdienen dus helemaal niet meer dan de spelers die salaris in moesten leveren. Dit werd wel zo gebracht in de media

4 juli 2022 om 13:50

Haha Kessie meer laten zien dan Frenkie? Hou toch op..

4 juli 2022 om 14:08

@Meneer excuus ik las je reactie verkeerd!

4 juli 2022 om 13:55

Hoezo? Je kan toch sowieso niet verklaren dat Barca weer miljoenen op jaarbasis uitdeelt terwijl ze bij de huidige spelers moeten schooien voor een salarisverlaging? Je kunt je huidige selectiespelers niet eens hun contractueel vastgelegde salaris betalen, waarom geef je nu dan weer 7 miljoen op jaarbasis uit?

4 juli 2022 om 14:01

Omdat dat de nieuwe richtlijnen zijn van het bestuur. Frenkie zal daarom moeten verlagen richting ongeveer hetzelfde bedrag. Barcelona wil de salarissen drastisch verlagen. Spelers verdienden 20 mil onder het vorige bestuur. Daar hebben ze ondertussen al iets aan gedaan in de vorm van vragen om salarisverlaging

4 juli 2022 om 14:07

Hij moet helemaal niets. Barcelona moet zich aan het contract houden als Frenkie niet mee wil werken aan weer een schunnige verlaging terwijl er blijkbaar wel ruimte is om te betalen wat is afgesproken.

Die salarisverlagingen zijn begonnen tijdens corona, omdat Barcelona bijna letterlijk op omvallen viel. Ze mogen de selectie (waaronder De Jong) op hun blote knietjes bedanken dat ze al eens akkoord zijn gegaan met die verlaging. Eerst er zelf een takkebende van maken, en dan keer op keer met het handje op langs je spelers.
Het wordt een sneue vertoning.

4 juli 2022 om 14:20

Nee goh, tuurlijk moet hij niks. Maar dan gaat ie verkocht worden. Dat heeft Laporta eigenlijk al gezegd. Het vorige bestuur heeft er een takkebende van gemaakt en mogen idd blij zijn dat de spelers mee willen werken. Maar als De Jong zo graag bij zijn droomclub wil blijven zal hij toch akkoord moeten gaan. En alle spelers kunnen wel hun hakken in het zand zetten maar dan zullen ze geen prijzen winnen dus het is maar net waar je prioriteiten liggen. Een paar miljoen minder verdienen maar meer kans op prijzen, of lekker veel verdienen maar nergens om meedoen

4 juli 2022 om 14:43

Dan gaat die verkocht worden? Als Frenkie niet wilt, gaat hij nergens heen.

4 juli 2022 om 15:21

@meneerja - De speler moet(!) niets. Er zijn contracten overeengekomen en als de speler niet wil inleveren, kan Barcelona hoog of laag springen maar dan gebeurt het niet. Verder lijken de supporters gemakshalve te vergeten dat alles wat de club tot nog toe gedaan heeft om de kosten te drukken, voortvloeien uit de strenge regels vanuit Laliga. Regels waar Barcelona het afgelopen seizoen niet eens aan kon voldoen. Laten we het niet mooier maken dan het is, want het korte termijn beleid viert hoogtij in Barcelona en dat kan nog weleens heel schadelijk uit gaan pakken over de iets langere termijn.

4 juli 2022 om 16:18

Wat een onzin meneerja, als hij niet verkocht wil worden dan blijft hij gewoon zitten met behoud van salaris. Het is niet zo dat Xavi hem niet gaat opstellen, dat zou kapitaalvernietiging zijn. En als Barca zo graag hem wil verkopen vanwege zijn salaris, dan mogen ze ook heel, heel veel water bij de wijn doen bij het transferbedrag.

En je opmerking "en alle spelers kunnen wel hun hakken in het zand zetten maar dan zullen ze geen prijzen winnen" slaat ook kant noch wal; dat is ook geen gegeven als er nieuwe spelers komen. De spelers moeten niet boeten voor fouten die de club gemaakt heeft (en dus nog steeds maakt!), het moet niet veel gekker worden.

Ik vind Il comandante wel een goeie middenvelder, maar ik vind hem echt niet bij Barcelona passen. Naja, niet in het spelletje wat Barcelona hoort te spelen in mijn ogen. Zijn kracht ligt voornamelijk in het lopen, drive en kracht om door de linies te lopen wanneer hij aan de bal is. Maar het is niet iemand voor de korte combinaties, mensen wegsteken qua passes of creativiteit in het algemeen. Het is echt een box-to-box middenvelder. Dus geen idee wat Xavi voor ogen had om Kessie te laten renderen in zijn Barcelona. Wel een transfervrije aankoop waarbij je 35 miljoen euro aan salaris kwijt bent als hij zijn contract helemaal uitzit (tot en met 2027). Zijn marktwaarde ligt natuurlijk hoger, dus mocht er iemand geinteresseerd zijn om te kopen, dan is de kans groot dat je winst maakt.

4 juli 2022 om 14:05

Helemaal met je eens, niet vaak in actie gezien maar lijkt me een goede speler.. Er zijn sinds ik Barca volg toch altijd a-typische spelers geweest die erg goed functioneerden en een beetje fight in het middenveld is toch belangrijk.. Gavi heeft dat misschien wel maar is letterlijk een lichtgewicht.

4 juli 2022 om 14:36

Ik vind dat Nico wel wat weer power heeft ten opzichte van Gavi. Komt ook omdat Nico fysiek sterker is dan Gavi. Gavi is veel te druistig daarin.

4 juli 2022 om 14:45

Nico vind ik zo overrated..

4 juli 2022 om 14:54

@tilburg013 - Valt wel mee, ik bedoel, hij wordt niet zo vaak genoemd ten opzichte van zijn andere positiegenoten Gavi en Pedri, en misschien zelfs minder genoemd dan Puig. Maar als je hem wat vormt, dan kan het een best goeie box-to-box middenvelder worden. Hij heeft techniek, fysiek vrij sterk, alleen is het ook een beetje wild. Soort van drang om zichzelf te bewijzen, waardoor die vaak gaat vuren buiten de 16 zonder te richten.

4 juli 2022 om 14:20

En precies hierom heeft Barca hem nodig. Met Frenkie, Pedri, Gavi, Busquets, Riqui Puig, Nico en wellicht Sergi Roberto, hebben ze al genoeg spelers die uitblinken in het korte combinatiespel. Echter hebben ze geen krachtpatser/powerhouse in de selectie die ook nog eens veelvuldig in de 16 opduikt om te scoren en op het middenveld linies open kan breken. Daarom juich ik zijn komst zo toe. Mocht Frenkie blijven hoop ik oprecht dat Xavi Frenkie op 6 zet, met voor hem Kessie en Pedri. Dan heb je een heerlijk middenveld waar praktisch alles in zit.
Vergelijk Kessie een beetje met Yaya Toure en Keita in her verleden. Die deden het ook erg goed bij Barcelona, terwijl het geen typische Barca spelers waren.

4 juli 2022 om 14:32

Maar het beste middenveld van Barcelona bestond ook uit twee spelmakers/spelverdelers in de vorm van Iniesta en Xavi, met Busquets daarachter. Dan zal je denken dat je in die trend zal zoeken. Barcelona en box-to-box middenvelders zijn altijd redelijk een haat-liefde relatie geweest in het verleden. Paulinho was redelijk, Vidal was meh, Song was mislukt, Keita was goed wanneer hij speelde, en Yaya toure was goed, maar paste niet bij Barcelona. Laatstgenoemde was trouwens de beste, wat een beest was dat. Bij Barca vond ik het persoonlijk niet helemaal uitkomen, maar bij City kwam hij helemaal los. Maar Kessie is niet zo compleet als Yaya, dus don't get your hopes too high.

4 juli 2022 om 14:51

En de beste spitsen in het verleden bij Barca hadden een verfijnde techniek, tot Suarez. Ik ben van mening dat kwaliteit boven komt drijven.
En n.a.v. je reactie hier boven: ja inderdaad Nico was ik even vergeten, waarschijnlijk omdat hij toch veel minder minuten maakt dan gehoopt.

4 juli 2022 om 15:00

Ja daar heb je zeker gelijk in. Dat is het beste middenveld dat Barcelona ooit gehad heeft, misschien wel het beste middenveld wereldwijd ooit. Maar daar zullen de meningen over verschillen.

Echter leven we nu in een andere tijd, waarin het voetbal ook veranderd is. Je hebt nou eenmaal een divers middenveld nodig. Kijk maar eens naar de gehele Europese top, die hebben op het middenveld spelers met totaal verschillende stijlen/eigenschappen:

Liverpool: Thiago/fabinho/henderson/keita/carvalho
City: Kdb/rodri/gundogan/silva/philips/
Chelsea: Kante/jorginho/kovacic/mount
Real: Kroos/camavinga/modric/thouameni/casemiro
Bayern: Kimmich/goretzka/gravenberch/muller/musiala
PSG: Verratti/paredes/wijnaldum/vitinha/gueye

Op papier juich ik de komst van Kessie dus absoluut toe en ben ik er van overtuigd dat hij een meerwaarde gaat zijn. Toekomst gaat uitwijzen of hij het waar kan maken!

De hele selectie moet al 2 jaar op en aan salaris inleveren en daar wordt dan het salaris van nieuwe spelers betaald.

4 juli 2022 om 13:56

Tja.. bizarre praktijken inderdaad.

had veel sympathie voor de club maar dit is binnen 2 jaar volledig weg.

Hoop zelfs dat Frenkie vertrekt zodat hij hopelijk bij Utd zichzelf onsterfelijk kan maken.

4 juli 2022 om 14:08

Hoe moeten ze dan aansluiten met de top? Als je als speler niks inlevert, is het niet mogelijk om nieuwe spelers aan te trekken. 9 van de 10 spelers die bij Barcelona tekenen, willen ook daadwerkelijk bijdragen. Voetbal is niet alleen geld verdienen.

4 juli 2022 om 18:17

Je financiële rotzooi op orde hebben en van daaruit verantwoorde investeringen maken.

4 juli 2022 om 22:47

Financiele rotzooi kan je niet binnen 1 seizoen op orde hebben, maar je moet wel binnen 1 seizoen nieuwe aankopen doen om richting financiele stabiliteit te gaan en richting een beter team + mogelijke prijzen te gaan. Dus kies maar: geen aankopen doen en slechter presteren of aankopen doen en beter presteren, dus mogelijk betere inkomsten. Het doel van Barca moet zijn: max 1/2 spelers die boven de 7/8 miljoen gaan verdienen, ver komen in de CL en ff geen topaankopen van boven de 50/60 miljoen. Kessie + Christensen hebben allebei een transferwaarde van 35 miljoen en zijn voor 0 euro gehaald. Prima toch?

Heerlijke transfer. Hopelijk kunnen we ook Frenkie binnenboord houden, en gaan we eindelijk spelen met Pedri- kessi en daarachter Frenkie!

Prima aanwinst denk ik. Fysiek sterk en een heel erg goede box-to-box. Hebben ze tenminste ook wat anders dan die kleine technische mannetjes. Salaris is ook niet van de zotte.

Goede gratis aankoop nog Lewan dan kan barca meestrijden om de titel met Real Madrid.

Na Yaya Toure, Seydou Keita en Alex Song een nieuwe Afrikaanse powerhouse met techniek.

Hele goeie speler hoor voor Barcelona. Zeker als je hem transfervrij hebt gekregen. Een hele goeie concurrent voor Busquets. Denk dat Kessie gedurende het seizoen ook die plek gaat innemen. Net als Rakitic dat deed met Xavi in 14/15. Busquets is voetballend op zich nog prima maar fysiek zit de klad er echt wel bij hem in. Met Kessie, Pedri en Gavi/de Jong heb je een aardig middenveld die ook fysiek de nodige meters kunnen lopen.

4 juli 2022 om 14:26Modric Busi heeft het nooit van zijn fysiek moeten hebben nooit van zijn loopvermogen, speelde op inzicht en was positioneel zo sterk dat hij al wist wat er ging gebeuren. Niemand kan Busi vervangen hij is op zijn positie zo uniek dat zal je niet meer zien..

edit Xavi zal nou wel serieus mee moeten doen voor de prijzen dus geen excuses voortaan.

4 juli 2022 om 14:47

Tuurlijk maar toch vind ik hem wel aftakelen. Daarnaast was Xavi ook uniek en die hadden ze ook prima met Rakitic opgevangen dat seizoen. Magische spelers zoals Modric, Iniesta, Kroos of Xavi ga je nooit 1 op 1 kunnen vervangen qua kwaliteiten. Maar je moet wel gewoon door.

Zien we volgend jaar of misschien in de winter alweer terug bij Milan op huurbasis met optie tot koop (daarna nog 2 jaar huren, carrière voorbij zandbak voetballen). Nieuwsbericht in de toekomst: ''verhuurde Kessié drukt zwaar op begroting Barcelona''

Dit is geen Barcelona speler. Succes in ieder geval!

Prima voetballer maar niet voor het combinatiespel van Barcelona. Daar wordt wel iets meer voor gevraagd op het gebied van voetbalintelligentie, inzicht en handelingssnelheid

Dit is toch belachelijk… iedereen moet salaris inleveren en deze clown gaan ze een contract geven van 7 miljoen netto?? Denk dat hij volgende week gevraagd wordt om de helft weer in te leveren. Er zal nog wel een linksback nodig zijn. Wat een schertsvertoning daar in Barcelona.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
Álex BaldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

5 fans
Middenvelder, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren