Ten Hag zet vaart achter komst Martínez; Ajax blijft azen op versterkingen

Maandag, 4 juli 2022 om 09:21 • Laatste update: 11:14

Manchester United maakt haast met het binnenhalen van Lisandro Martínez. The Red Devils willen de verdediger van Ajax nog voor vrijdag presenteren, zo meldt De Telegraaf. In dat geval kan Martínez mee naar Azië en Australië, waar United vier oefenduels speelt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

117 reacties (laatste reactie door pinko)

Gewoon die 50 miljoen blijven aanhouden voor 1 van onze beste en meest stabiele spelers en geen gezeik en daarbovenop nog bonussen. Man Utd heeft geld zat en een budget van 140 miljoen te besteden. Leipzig en Tottenham doen hetzelfde.

4 juli 2022 om 09:39

Haha maar dat werkt dan wel twee kanten op. Dan moeten we namelijk ook niet moeilijk doen bij Brobbey en Bergwijn, al blijf ik erbij dat 25 miljoen voor Brob echt belachelijk zou zijn. Echt een drama dat Martinez vertrekt overigens, er wordt steeds een plekje voor Blind gezocht terwijl hij nergens meer de beste optie is. Heeft afgelopen jaar de CL gekost en gaat op termijn nog meer kosten als hij in het centrum komt te spelen naast Timber.

4 juli 2022 om 09:46

Volgens mij maakte Alvarez een hele domme overtreding en verloot Timber het kopduel van Nunez.. Majah ook dat is de schuld van Blind

4 juli 2022 om 09:58

De ruimte voor Benfica om uiteindelijk de 2-2 binnen te werken in Portugal ontstond gewoon over de kant van Blind. Pas toen de bal in het net lag zag je Blind ergens onder in beeld terug hobbelen. Van Martinez naar Blind is wel een gigantische stap terug voor Ajax, dat was ook goed te zien in 19/20 toen Blind centraal stond samen met Schuurs. Pas nadat Martinez en Timber een duo werden had Ajax eindelijk weer stabiliteit en kwaliteit in het centrum staan.

4 juli 2022 om 10:02

Tuurlijk is Blind niet meer de meeste ideale man maar het haten op hem slaat wel een beetje door.. Als de koffie niet smaakt dan komt het nog door Blind, ik vraag me dan ook af of alle bondscoaches en Ajax trainers dom zijn of dat veel mensen Blind gewoon een fijne pispaal vinden

4 juli 2022 om 10:07

Die goal was wel in de laatste plaats de schuld van blind, maarja lekker makkelijk target..

Timber had daar nooit tot in de vijandelijke 16 moeten komen..

4 juli 2022 om 10:11

De ruimte voor Benfica ontstond doordat Timber de bal verloor in de 16 van Benfica, waar hij niks te zoeken had, en verdedigers keuzes moesten maken omdat Timber er niet was.

4 juli 2022 om 10:14

Ik heb het over de uitwedstrijd man, het gaat helemaal niet om een makkelijk target. Toen werd de linkerkant volledig overlopen en was het een godswonder dat het nog 1-2 stond. Iedereen die het zag maar Ten Hag wisselde letterlijk een minuut na de 2-2 waarbij Blind volledig door het ijs zakte.

4 juli 2022 om 10:30

Ook toen Onana in het goal stond met veel tegendoelpunten was Blind ook vaak medeschuldig hoor. Hoe vaak hij te laat is of op een te grote afstand zijn tegenstander dekt is echt opvallend. Tegen Polen was een goed voorbeeld ervan wat Blind vaker heeft de 2e seizoenshelft.
Het is het gewoon net niet meer dus beter een vervanger zoeken bij vertrek Martinez.

4 juli 2022 om 09:43

Arsenal zit al heel dicht bij de vraagprijs dus MU moet haast maken.

4 juli 2022 om 09:59

Denk toch dat Martinez voor United kiest omdat Ten Hag daar zit.
Voor 50 hoeft het ook allemaal niet. Is bij Arsenal wss pure back-up voor 3 posities, wat natuurlijk wel handig is, maar dat is dure back-up. Misschien wel basis als cvm, daar heeft hij alles voor.

4 juli 2022 om 10:28

Dat is geen zekerheid. Betrouwbare journalisten zeggen dat Martinez het project van Arsenal interessanter vind en dat United alleen nog in de race is door Ten Hag. Martinez blijkt wel duidelijk aangegeven te hebben, sowieso te willen vertrekken.

4 juli 2022 om 10:39

Pure backup? Jij denkt dat zij een speler van 40/50 miljoen als back up gaan gebruiken? Daarnaast acht ik martinez beter dan wat er nu achterin loopt bij arsenal. Welke geweldenaar moet hem uit de basis houden?

4 juli 2022 om 11:05

Gabriel is Arsenal's beste verdediger en is een LCV. Martinez speelt hem er op dit moment echt niet uit. Martinez lijkt wel een soort van backup te zullen zijn voor meerdere posities dus zal wel genoeg speeltijd krijgen daar niet van.

4 juli 2022 om 11:40

Zoals ik het zie zou hij back-up/concurrent zijn van Gabriel en Tierney (linksback). Daarnaast kan hij als cvm uit de voeten. 1 speler voor 3 plekken dus.

Het enige wat me daarbij zorgen baart is dat hij als cv gewoon echt te klein is voor de Premier league. Als cvm zie ik echt een geweldenaar in hem, maar als Tierney er weer uitligt moet hij toch weer naar linksback. Is dan weer niet de beste op die plek. Blijft lastig wat ik hiervan zou moeten vinden.

4 juli 2022 om 11:08

Zeker nu zowel Ten Hag als de fans ongeduldig worden. Dan is die laatste 5 miljoen snel bijgelegd. Moet wat dat betreft een relatief makkelijk opdracht zijn voor H². Plus. je gaat die extra miljoenen hard nodig hebben voor brobbey

United wordt wat onrustig. Ajax moet vasthouden aan de vraagprijs, of het liefst nog daarboven, want United komt wel met het geld over de brug.

4 juli 2022 om 09:37

United wordt helemaal niet onrustig. Het is gewoon deze site dat constant met zinloze updates wil komen en doet alsof er heel wat gebeurt ondertussen. 'manchester United bereid bod voor', 'bod Manchester United komt niet in de buurt', 'k2 in Londen om met Manchester United te praten', 'manchester United wil vaart maken'... Gewoon het typische Ajax-onderwerp-uitmelken wat hier voortdurend gebeurt en we ook zien rondom Ihattaren en - al vier seizoenen op rij - Steven Bergwijn.

4 juli 2022 om 09:43

Afgezien van het uitmelken wat VZ inderdaad doet, denk ik juist wel dat United onrustig wordt. Andere clubs hebben zich al fors versterkt terwijl echt goede spelers niet naar United willen komen. Als je dan een trainingskamp voor de deur hebt staan, zou ik toch aannemen dat je daar ook al wat aankopen mee naartoe wil nemen. Daarnaast zit Arsenal op het vinkentouw. Hoop dat Ajax daarom belachelijk hoog in de boom gaat zitten, ze kijken daar echt niet op 5 miljoen meer of minder terwijl dat voor Ajax weer een nieuwe Argentijnse speler kan betekenen.

4 juli 2022 om 09:54

gomes1psv

Er zou best stress kunnen zijn bij Man U. Die willen selectie zo snel mogelijk rond, voor de tour door Azie. Grote concurrenten zoals Man C en Liverpool hebben al aantal kanonnen binnen gehaald. Voor Matinez is Arsenal ook in de markt.

Trouwens iets anders. Zat te denken, als Man U toch niet onwijs groot budget heeft, waarom is Erik niet gegaan voor Taglifico ipv Malacia. Qua kwaliteit doet hij niet onder en is zo een 10 a 12 miljoen goedkoper.

4 juli 2022 om 10:19

Omdat Tagliafico juist wel minder kwaliteit is dan Malacia. Tagliafico is in zijn eerste seizoen bij Ajax opgehemeld omdat hij veel assists gaf en scoorde. Toen vielen zijn tekortkomingen niet zo op. Pas toen ook zijn assitsts en goals minder werden, zag iedereen wat anderen al eerder zagen. Dat het een hele onbesuiste verdediger is, die op domme plekken kaarten pakt. En doet Malacia niet. Die is ook fel, alleen dan wel op de juiste momenten

4 juli 2022 om 10:38

Omdat het niet meer zo botert tussen die twee. Sinds zijn onbesuisde rode kaart tegen psv in de JC schaal game, heeft hij geen kans meer gekregen van eth. Blind had meer rust kunnen pakken, maar zelfs dat niet. Enkel tegen het einde toen de nood aan de man kwam. En toen bleek hij nog steeds voortreffelijk te zijn.

4 juli 2022 om 11:02

@isook: Tagliafico kwalitatief minder dan Malacia...... yeah right.
Even als mooi voorbeeld van jouw ongelijk: Kijk de beelden eens goed terug van de winnende goal van Ajax tegen feyenoord, dan zie je direct de waarde die Tagliafico heeft gehad voor Ajax. Zo zijn er nog vele situaties geweest.

4 juli 2022 om 11:59

@isook

Dat is Tagliafico niet. Hij heeft twee keer rood gepakt vroeg in een seizoen en daarna heeft Blind zo goed gepresteerd op linksback, gecombineerd met Timber als centrumverdediger, dat ie z'n plek in de ploeg verloor. Tagliafico afdoen als onbesuist en hem minder noemen dan Malacia is hysterisch. Tagliafico is nog steeds de beste linksback van Nederland.

4 juli 2022 om 12:23

Bongiorno

Als hij de beste was dan had Ten Hag hem wel opgesteld. Nico is een goede speler maar is ook minder dan twee jaar terug. Dan snap ik wel dat een club een speler koopt die in de opgaande lijn zit.

4 juli 2022 om 22:02

Gomes1psv zowel Malacia, Eriksen, Timber, Anthony en Martinez worden ook door de 'betrouwbare' bronnen veelvuldig in verband gebracht met een transfer. De druk staat er aardig op dus de betiteling van Jimmy is niet zo gek. Dat de media veel zaken uitmelken klopt, maar er gebeurt wel degelijk erg veel op dit moment.

Neem toch aan dat Ten Hag hem niet voor 5 miljoen laat schieten... Ajax moet daarentegen dan helemaal wat vaart gaan maken op de transfermarkt. Als ik de oefenwedstrijden mag geloven loopt een opvolger van Martinez momenteel niet rond bij Ajax.

4 juli 2022 om 09:32

Haast is geboden voor zowel ManU als Ajax.. Tenhag heeft aankopen nodig om de achterban mee te krijgen. Daarnaast staat in het artikel dat Wijndal voor martinez komt, maar die komt gewoon voor Tagliafico. Blind kan wel naar het centrum maar Magallan als backup op voor LCV is niet goed genoeg. Dus daar moet wel echt snelheid achter. Zijn lastig te vinden.

4 juli 2022 om 09:45

Niemand weet behalve dan de betrokkenen, weet waarmee Ajax bezig is. Haller kwam ook helemaal vanuit het niets.

4 juli 2022 om 09:47

Maar moet ajax bergwijn en brobbey wel laten schieten of moeten zijn ook met 5 miljoen extra over de brug komen ?

4 juli 2022 om 10:09

5 miljoen voor een club als Ajax of 5 miljoen voor club als united.. dat is nog al een verschilletje

4 juli 2022 om 10:42

Brobby moet je sowieso laten schieten. Veel te duur voor een kkasbak zonder conditie die continu geblesseerd is. Hij kan dus nimmer eerste spits zijn (waar je op kunt bouwen) en dan is het bedrag veel te hoog.
Bergwijn... Tja. Ook niet zo kapot van. Eigenlijk ook te duur.

Of de interesse vanuit ManU in Antony, Timber en Martinez allemaal waar is, moet nog blijken. Mocht dit wel zo zijn heeft Ten Hag hier natuurlijk mee te maken. Niet heel chic dat die een paar maanden na zijn vertrek meteen de beste spelers bij Ajax wilt wegplukken. Hoop toch echt dat Martinez nog een jaartje blijft, is toch een geweldenaar.

4 juli 2022 om 09:40

Beste spelers van Ajax worden sowieso wel weggeplukt

4 juli 2022 om 10:06

Als hij de vraagprijzen betaald(en de spelers niet gek maakt zodat ze gaan weigeren te trainen of iets dergelijks) is het toch gewoon netjes wat hij doet? Als MU de 45-50 niet betaald dan doet Arsenal het misschien wel en is hij alsnog weg.

Jongens bereid je maar alvast voor een teleurstellend seizoen. Speler als Brobby gaat Haller niet doen vergeten en als ook Marinez vertekt dan blijft er weinig over van achterhoede. Mazroui is ook niet zomaar vervangbaar en met Wijndal kom je ook niet veel veder. Bergwijn zou op zich nog wel versterking kunnen zijn, maar of hij Anthony ons doet laten vergeten? Anthony vind ik trouwens een tikkeltje overschat, maar nog steeds is Berwijn niet beter dan hem. En in Schreuder heb ik niet echt veel vertrouwen, maar misschien bewijst hij wel mijn ongelijke. Tadic wat fundament van Ajax is van afgelopen jaren wordt ook ouder.

4 juli 2022 om 09:34

Brobbey met 7 goals in 11 wedstrijden kan Haller zeker vervangen. Mazraoui was belangrijk, maar niet onvervangbaar. Er komt zeker een mindere speler op die positie, maar dit moet de resultaten toch niet te erg beïnvloeden lijkt mij. Wijndal is afwachten. Bergwijn is voor de Eredivisie natuurlijk gewoon een topspeler. Hoezo “ op zich”?

4 juli 2022 om 10:48

Hij kan hem niet vervangen. Die 11 wedstrijden hadden er 20 moeten zijn maar hij is continu geblesseerd. Je kan geen eerste spits zijn als je er maar de helft van de tijd staat. En je gaat niet dat geld uitgegeven aan een invalspits. Door schakelen naar een ander.

4 juli 2022 om 11:06

Knap dat jij al weet dat hij volgende seizoen ook constant geblesseerd is. Ik mag er toch vanuit gaan dat Ajax kijkt naar de risico’s daarvan en op basis daarvan hem wel of niet vastlegt ook.

4 juli 2022 om 16:56

Ik denk wel dat je Brobbey moet halen. Niet voor 25 miljoen, maar als het wat goedkoper kan meteen doen. Ja hij is veel geblesseerd. Maar Tadic is een geweldige spits en met Bergwijn zit je wel wat ruimer in die optie. Brobbey neerzetten als een of andere prutser gaat me wat ver. Ik denk ook dat hij zich sterk ontwikkeld. Hij is erg jong en misschien komt hij in een positie dat hij meer kan spelen en fitter blijft. Maar het is wel een kanon hoor, die kan echt goals maken. Martinez en Mazraoui vervangen lijkt me lastiger dan Haller zodoende. Voorbereiden op teleurstelling mag, maar ik vind dit eigenlijk wel een prima uitgangspositie, laat psv de favorietenrol maar eens nemen.

5 juli 2022 om 20:53

25 is inderdaad te veel. Hoop maximaal 15 maar zal wel heel moeilijk worden.

4 juli 2022 om 09:35

Daarom denk ik ook dat dit een tussen jaar voor Ajax wordt.
Dat er wat jeugd door komt en goed scouten voor eventuele opvang centraal achterin, Timber is ook zijn laatste seizoen gok ik

4 juli 2022 om 09:35

Ik snap hier niks van. Paniek? Je weet dat Ajax gewoon 50 miljoen moet verkopen om break even te draaien. Schreuder was ook niet mijn keuze geweest, maar geef hem eerst de kans. Toen Ten Hag kwam was iedereen ook zo. En kijk nu eens. Nergens reden tot zulke negatieve shit!

4 juli 2022 om 09:52

Zo, dat is wel heel erg zwartkijken. De voorbereiding voor het komende seizoen is nog maar net van start, er moet nog van alles gebeuren op de transfermarkt.

Bovendien, met Tadic, Berghuis, Klaassen en Blind heb je een ervaren as. Timber blijft waarschijnlijk wel. Op links heb je met Wijndal een prima, getalenteerde speler die al ruim ervaren is in de Eredivisie.

Haller heeft het buitengewoon goed gedaan, maar ik denk dat Brobbey meer talent heeft.

Vraag is vooral wat er met Anthony gebeurt, zijn omgeving begint iig te piepen dat hij weg wil. Met een fitte Ihattaren en hopelijk straks Bergwijn heb je daar prima vervangers voor.

4 juli 2022 om 10:13

@El Barto Je vergeet even dat het aan het einde van het seizoen defensief een gatenkaas was. Blind is prima met z'n inzicht en voorzetten, maar hij is ook erg kwetsbaar, dus er moet echt een sterke en snelle verdediger naast hem staan die ook nog eens erg goed is zodat hij de fouten van Blind kan corrigeren (en die vind je niet een twee drie). Als Bergwijn komt en Antony blijft dan zou dat mooi zijn. Maar ik heb het gevoel dat Antony zal gaan en dat we met Bergwijn (door het trage handelen) we uiteindelijk mis zullen grijpen. Er zijn officieel nog helemaal geen nieuwe spelers aangetrokken en ik begin me dan ook echt zorgen te maken. Leg daar naast dat Schreuder met een, voor Belgische begrippen, mega-budget niet eens bovenaan eindigde in de Belgische competitie en in de kwartfinale van de Belgische beker strandde, dan ben ik ook niet echt heel optimistisch over het komende seizoen....

4 juli 2022 om 10:18

Ik verwacht dat Ajax nog wel gaat verrassen op de transfermarkt. Die zullen pas komen net voor de deadline. Spelers zullen ook in hun achterhoofd houden dat ze wel willen spelen om voor het wk fit te zijn. Zie bijv zomaar een depay bij Ajax komen als blijkt dat hij geen speelminuten krijgt bij Barcelona en hopelijk het lijntje met schreuder heel kort is.

Als fan van Man Utd verlies je toch langzaamaan ook je hoop in Erik ten Hag. Alle transfergeruchten rondom Man Utd gaan om Eredivisie spelers. Ik snap dat United door het mislopen van de Champions League niet de grootsten de aarde kan halen, maar om nu alleen op de proppen te komen met Malacia, Anthony en Martinez...

4 juli 2022 om 09:42

Waarvan ze voorlopig pas alleen de eerste hebben kunnen aantrekken. Het aankoopbewijs van United was de afgelopen jaren al niet best, maar het lijkt erop dat ze ook deze zomer weer niet de spelers kunnen aantrekken die United naar een hoger plan tillen. Je kunt misschien wel een hoop geld hebben, maar daarmee kun je dus niet de spelers aantrekken die je wilt.

4 juli 2022 om 09:44

Ik had Ten Hag hoger ingeschat maar hij doet precies wat veel NLS trainers last van hebben. Namelijk allemaal oude bekende spelers halen. Martinez vind ik wel een grote aankoop omdat hij in mijn ogen een van de weinige is die wel de top gaat halen.

4 juli 2022 om 10:06

Het is lastig als je geen CL speelt. Als ze 1 topper zouden kunnen halen, zou er wel een soort domino effect kunnen staan dat anderen ook willen komen. Maar voorlopig zie ik dat niet gebeuren als je zo'n groot deel van je transferbudget gaat uitgeven aan een redelijke maar niet bijzondere verdediger als Martinez.

4 juli 2022 om 16:05

Weet je hoeveel doelpunten Ajax heeft tegen gekregen met het trio Pasveer/timber/martinez? Want om die laatste zin moet ik even heel hard lachen: "een redelijke maar niet zo'n bijzondere verdediger als Martinez". Die wordt mede verkocht om opa Blind een plaatsje in de defensie te garanderen nu Wijndal is aangetrokken. Papa heeft daar namelijk ook een stem in. Nou, we gaan zien hoe de heer Blind verdedigend zijn zaakjes opknapt komend seizoen. Ik zit nu al met samengeknepen billen....

Die vertrekt wel voor 50 mln... Toch een aderlating. Een linksbenige CV is nu echt nodig. Hoop niet dat ie met Blind centraal achterin gaat spelen.

Als ze nu Alvarez maar behouden. Dat is een belangrijke schakel op het middenveld.

Antony zie ik ook wel vertrekken.. Al moet je alles eraan doen om nu niets meer te laten vertrekken.

Ik hoop echt zo dat ze hem kunnen behouden. Is één van mijn favoriete Ajax-spelers geworden met zijn passie en strijd. Ik kon echt nooit begrijpen dat hij in zijn tweede seizoen een tijd op de bank werd gezet, want ook als CVM vond ik hem het gewoon prima doen. Afgelopen seizoen natuurlijk een waanzinnige voetballende sloper achterin

Malacia, Martinez en Anthony.. Prima spelers en talenten maar ik ga er vanuit dat United wil groeien naar het niveau van City en Liverpool. Als je ziet dat City en Liverpool spelers heeft als Haaland, Salah, Diaz, Silva, Thiago en van Dijk dan kan je concluderen dat United ook na deze zomer gewoon lichtjaren achter staat. Snap niet dat Ten hag godsvermogen uitgeeft aan spelers die hem waarschijnlijk niet meteen gaan verder helpen. Waarom probeert hij met het bestuur niet te vragen voor spelers die hem echt kunnwn helpen. Martinez kan ik nog eventueel in komen maar Anthony en Malacia zijn toch (nog) geen spelers die het verschil gaan maken.

4 juli 2022 om 09:34

Ik snap alle drie de transfers niet. Geen slechte spelers natuurlijk maar ik zie die United niet naar een hoger niveau tillen

4 juli 2022 om 09:40

Malacia wel hoor die onderschat je echt denk. Wordt de nieuwe Evra. Daarbij moeten spelers ook landen en noem jij spelers die allen al grote namen zijn (geworden). Dat Salah bijv, zo zou presteren hadden weinig mensen denk verwacht. Bij Roma was hij goed, maar niet zo fenomenaal.

4 juli 2022 om 09:56

Ze moeten naar dat niveau groeien idd, dus nu dan de transfers vergelijken is oneerlijk.
Liverpool stond waar United stond of nog slechter. Die haalde bv Firmino. Mané, Salah, Robertson etc. Waren allemaal geen grote namen en geen topspelers, maar dit zijn ze wel geworden. United heeft jaren te grote aankopen gedaan die het helemaal niet waar maakte. Wordt nu dus tijd om in een andere vijver te vissen en dat zijn jongens die misschien wel kunnen doorgroeien naar topniveau. Nu laat ik even in het midden of Malacia en Martinez die jongens zijn, maar het gaat erom dat United weer moet opbouwen en daar zijn meer spelers voor nodig dan bv 1 Nunez van 100mln. Liverpool en City zijn er al, die hoeven alleen maar af en toe 1 a 2 spelers te vervangen. United moet de helft of nog meer vervangen.

Vasthouden aan wat Ajax eist.
Als je ziet hoeveel tv gelden ze in Engeland krijgen sla je steil achterover.
Ik vindt want duurt mij te lang hoor dat Ajax gauw wat moet ondernemen omtrent Bergwijn en Brobbey.
Je hebt tot nu toe geen 1 spits ja Tadic.

4 juli 2022 om 10:07

Dan moet je ook niet klagen als Leipzig en Tottenham vast houden aan hun prijzen voor Brobbey en Bergwijn .

4 juli 2022 om 10:54

Idd niet klagen. Gewoon door schakelen naar een ander, want vooral Brobby is veel te duur.

4 juli 2022 om 11:39

@ikweetalles ik klaag niet, denk dat Bergwijn meer heeft bewezen bij Psv en lichtelijk bij de Spurs dan een Brobbey die een paar invalbeurten heeft gehad, dat is het verschil.

Ik ben niet onder de indruk van de United transfers. Martinez gaat United toch niet beter maken?

4 juli 2022 om 09:36

Natuurlijk wel Japie. Slechter dan een Maguire of Matic kan hij het niet doen. Is ook nog jong genoeg om naar een beter niveau te groeien.

4 juli 2022 om 09:37

Maguire is misschien niet goed genoeg om United naar een hoger niveau te tillen maar dat vind ik Martinez ook niet. Haal dan een echte upgrade

4 juli 2022 om 09:42

In de passing, 1op1 situatie en z'n agressiviteit is het een geweldige speler. Maar ik weet niet of Martinez geschikt is als CB in de PL. Daar zijn de spitsen echt van een ander niveau he. Hij is fysiek niet de allerbeste en met name gewoon aan de te kleine kant voor een CB in de PL. Hij is maar 1.75 , zie je hem al duels uitvechten met een Antonio van WHU of andere beul?

4 juli 2022 om 09:54

Volgens mij staart Ten Hag zich ook blind op Martinez. Een soort plan B voor Timber. Vond Alvarez sowieso altijd al de betere van de 2. Gewoon lekker cashen als Ajax zijnde.

4 juli 2022 om 09:56

Waarom is Martinez volgens jou fysiek niet de allerbeste? Juist dat is een van zijn kracht.

4 juli 2022 om 12:10

@psv18; lengte zegt niets. Alsof Puyol de grootste was. Maar dat was een regelrechte beest, die Barca nu uitstekend zou kunnen gebruiken. Martinez doet ook heel veel op mentaliteit. Weet zeker dat hij het bij United kan gaan redden. De kansen zal die krijgen vanuit TH.

4 juli 2022 om 14:07

En wat denk je dat zo'n echte upgrade zal kosten , dan ben je bijna je transferbuget kwijt . Daar al eens over nagedacht. Ten Hag moet ook roeien met de riemen die hem worden aangeboden

4 juli 2022 om 09:43

@japie_krekel,
Waarom denk je dat Martinez, United niet beter zou kunnen maken?

4 juli 2022 om 10:56

Ik vind Martinez wel een goede maar geen uitzonderlijke verdediger. Zeker in de luchtduels zie ik hem daar problemen krijgen. Niet dat hij niet kan koppen maar er lopen genoeg goede koppers in de PL waarvan er veel een kop groter zijn dan Martinez

4 juli 2022 om 11:21

@japie_krekel,

Verdedigend is hij wel uitzonderlijk, brengt pit, opbouwend goed, sterk, fel en pakt veel ballen af.
Koppen heb je gelijk in, maar vaak hebben de goede koppers weer andere kwaliteiten niet, die hij wel heeft.

4 juli 2022 om 09:49

Martinez schat ik juist hoogste In van alle spelers waar United interesse hebt. Hem zie ik ook als een van de weinige de top bereiken. Spelers als Malacia is natuurlijk gewoon een grap en wordt gehaald omdat hij gratis of heel goedkoop is.

4 juli 2022 om 10:10

Ik schat de kans dat Malacia slaagt eigenlijk hoger in dan Martinez. Het is te hopen dat hij zijn toneelspel in Nederland achterlaat, want daar gaan ze echt niet voor klappen in Engeland.

4 juli 2022 om 10:03

Ik denk dat ten Hag naar spelers zoekt die volgens zijn plan kunnen voetballen. Ten Hag zal denk ook met United hoog druk willen zetten en dus met ruimte achter de verdediging spelen. Dan heb je dus niet verdedigers pur sang voor nodig, maar slimme en wat snelle verdedigers die het spel kunnen lezen.

4 juli 2022 om 10:11

Zeker als hij gehaald wordt als CB is het een belachelijke aankoop. United schiet hier geen donder mee op.

Als ze in de buurt komen van die 50 miljoen moet je hem meteen in een cadeaupapiertje wikkelen en op de post doen, er lopen tal van dit soort spelers rond in Zuid-Amerika die minstens zoveel kwaliteit hebben. Het zou zonde zijn als Ajax hem deze zomer vasthoudt en hij uiteindelijk voor minder gaat vertrekken, wat er dik in zit als hij een iets minder seizoen heeft (wat ik heel waarschijnlijk acht aangezien ik verwacht dat Ajax het echt even moeilijk gaat hebben met de transitie van Ten Hag naar Schreuder)

4 juli 2022 om 10:10

Er lopen een aantal potentiele spelers als Martinez rond in Zuid Amerika maar niet van vergelijkbare kwaliteit. Voordat Martinez een hit werd haalde Ajax bijv. ook de tegenvallende spelers als Magallan. Martinez is qua opbouw, passing, persoonlijkheid, mentaliteit (voor duvel niet bang) positionering en duelkracht next level. Reken maar dat hij een gat achter laat in de selectie van Ajax wat zij niet 1-2-3 gaan kunnen opvangen

4 juli 2022 om 12:13

@the_f-sider; deze jongen heeft alles qua mentaliteit wat we al die jaren hadden gemist onder fdb ed. Nu hebben we er zo’n 1 en is ie wel even te vervangen haha. Martinez is wat jij zegt, eentje die voor de duvel niet bang is. Altijd 120%, zo niet 200%. Die gaan we 100% missen, tenzij eentje wordt gehaald van vergelijkbaar niveau.

Wie kent er nog een sterke, snelle, goed voetballende, linksbenige centrale verdediger? We gaan t geen heel seizoen uithouden met alleen Wijndal-Blind-Timber-Rensch

4 juli 2022 om 09:36

Pierie ?

4 juli 2022 om 10:03

Haha zou wat zijn als Magallan en Pierie opeens zeer hoog niveau aantikken. Beste CV duo allertijden wordt bij Ajax.
Hahah pff mogen wij allemaal excuses bieden aan Overmars. DIe was afgemaakt om beide transfers.

Ajax mag langzaam wat vaart gaan maken. Het geld klotst tegen de plinten op. Er is met Gravenberch en Haller voor 60 mio (inclusief bonussen) opgehaald. Gaat Martinez nog eens weg voor 50 (inclusief bonussen) en Nico (voor 5 mio) en ca. 40 mio gegarandeerd uit de Cl. Dan praat je over een ca. 150-160 mio aan inkomsten. Deels zal dit gebruikt gaan worden voor de kosten te dekken. Als je reel bent en je gaat ervan uit dat er ook geld is gereserveerd voor transfer dan praat je toch over een budget van ca 100 mio. Wijnandal voor 10mio, Bergwijn (wanneer komt dat nu los?) voor 25 mio en Brobbey voor +15 mio) heb je voor 50-60 mio uitgegeven. Dan blijft er nog een 40mio over. Ik zou daar toch echt wel graag een goede keeper voor willen zien, een rechtsback en iemand in het centrum. Tot nog toe vindt ik PSV bijvoorbeeld echt veel daadkrachtiger in haar transferbeleid. Zal ook wel komen doordat PSV gesteld moet staan voor de voorrondes en daardoor eerder handelt (wat ze jarenlang hebben nagelaten), maar toch wordt ik enigszins onrustig.

4 juli 2022 om 09:43

Ik deel je mening. Ik krijg een beetje flashbacks naar die zomer van 2014 waarin PSV een slag sloeg met bijvoorbeeld Guardado en het aanblijven van Gini en Memphis en Ajax belangrijke spelers kwijt raakte, vrijwel niks kocht en niet doorselecteerde op spelers die tekort kwamen. Gelukkig staat er met gasten als Tadic wel karakter in de ploeg in tegenstelling tot destijds maar als PSV vorig seizoen al zo dichtbij was gaat het toch wel kriebelen

4 juli 2022 om 11:05

Ik maak me nog niet zo ongerust, ik vind het juist wel goed dat Ajax zich vooralsnog niet gek lijkt te laten maken. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd om de selectie op hoog niveau te krijgen en houden. Sportief heb je daar veel mee gewonnen, maar uiteindelijk leek daardoor het gat vanuit de jeugdopleiding zo groot te worden dat sommige toptalenten (bv Unuvar) wel erg weinig perspectief hadden. Ik ben helemaal voor gerichte aankopen, zoals Tadic en Blind, maar je moet de jeugd die goed genoeg is om een kans te verdienen, die wel kunnen geven. Is toch het DNA van de club.

Ik vind het helemaal geen gek idee om een pas op de plaats te maken, nu eerst de talenten goed af te testen in de voorbereiding en daarna pas strategisch nieuwe aankopen te doen om een juiste balans tussen concurrentie en kansen te houden. Zonder je gek te laten maken met gekke bedragen. Bergwijn is voor 30 miljoen naar Tottenham gegaan, speelt er bijna nooit en is daar gefrustreerd over. Is inmiddels al een paar jaar ouder. Dan is 25 miljoen al een enorm bedrag en moet je zeker niet daarboven gaan om het maar af te ronden. Brobbey is transfervrij weggegaan, speelt nooit bij Leipzig en is daar ontevreden over. Wil alleen naar Ajax, er is ook geen andere club geïnteresseerd. Dan moet je niet boven de 15 miljoen gaan bieden en als ze dat wel vragen, moet je kijken naar andere opties. Ja beide spelers zouden prima passen en een goede kwaliteitsimpuls bieden. Maar ze zijn niet onmisbaar of groter dan de club.

Ajax zet natuurlijk altijd in op het kampioenschap, maar als er een jaar is dat tweede ook acceptabel is, is het nu wel. Niet dat je bij voorbaat maar de handdoek in de ring moet gooien, zeker niet. Maar er is iets meer ruimte voor geduld dan voorgaande jaren.

Prachtige stap voor Lisandro en is hem na 3 seizoenen ook echt gegund. Voor Ajax toch wel een ramp in mijn ogen, wederom een basiskracht die vertrekt en misschien wel de meest constante stabiele factor tot nu toe. Hoop toch echt dat ze achter de schermen bezig zijn met een kanon centraal achterin en misschien wel twee. Gasten als Pierie, Magallan en in mindere mate Schuurs komen echt gigantisch tekort

Ik lees vrjiwel alle Ajacieden op dit medium roepen dat Ajax vast moet houden aan de vraagprijs, en dat United vanzelf over de brug komt. Daarnaast roepen dezelfde mensen dat het schandalig is dat Tottenham zo stug vast blijft houden aan de vraagprijs van Steven Bergwijn, die de helft(!) van Martinez betreft. Zeg het maar.

4 juli 2022 om 09:41

Natuurlijk is dat niet hetzelfde. Een basisspeler of een speler die amper speelt. Zoek de verschillen…

4 juli 2022 om 09:50

Een premier league club die meer vermogen op de bank heeft zitten dan de eredivisie top in de basis. Plus het feit dat ze zelf ook 30 miljoen hebben betaald voor Bergwijn. 2,5 jaar geleden. Als iemand geen basis speelt hoeft ie toch niet voor een habbekrats verkocht te worden omdat Ajax dat graag wil?

4 juli 2022 om 09:55

@woezel
Er wordt door beide clubs toch gewoon een vraagprijs gehanteerd. Dan maakt het toch niet uit of die vraagprijs is voor een basisspeler of wisselspeler? Ik hoop dat Spurs net zo stug blijft doen als Ajax qua vraagprijs voor Martinez.
Hier heerst altijd het idee dat Ajax spelers goedkoper mag aantrekken, maar als ze vertrekken moet de absurde hoofdprijs neergelegd worden. Anthony 80 miljoen, Martinez 50 miljoen, maar 20 miljoen voor Brobbey is dan weer absurd.

4 juli 2022 om 10:17

Dat idee heerst er helemaal niet dat verzin je helemaal zelf. Er is wel degelijk een verschil in de hoofdprijs vragen voor een bankzitter die nooit speelt of een belangrijke basisspeler. Ajax denkt namelijk altijd mee met die bankzitters als dat mogelijk is. Die Levy van Tottenham staat er om bekend altijd te veel te willen.

En als jij nu na 80 keer nog niet begrijpt dat Ajax Antony gewoon niet wil verkopen en daarom 80 miljoen vraagt…. Dat is gewoon de prijs die je dan moet betalen voor een belangrijke basisspeler die ze niet willen laten gaan. Wil je hem toch? Dan moet je ook meer betalen. Dat is een algemeen iets wat al jaren bij al die clubs gehanteerd wordt. Maar als je dat niet snapt….. laat dan maar. Stop met het vergelijken. Het slaat namelijk kant nog wal.

4 juli 2022 om 12:28

@soccerway_1
Een vraagprijs blijft toch een vraagprijs, ongeacht de status van de speler? Dat zowel Bergwijn als Brobbey geen basisspelers zijn wil toch niet zeggen dat zowel Spurs als RB Leipzig naar de pijpen van Ajax moeten dansen? Dan moeten die clubs opeens wel toegeven.

Verder ben ik benieuwd welke bankzitters je bij Ajax hebt gesproken en waarbij de club echt heeft meegedacht en in welke vorm? Klinkt alsof je bij de gesprekken hebt gezeten.

Die 80 miljoen legt natuurlijk geen club neer en als Ajax 50 miljoen kan vangen zal er een strik om Antony gaan en opgestuurd worden.

Off: het trouwens kant noch wal. Geen kant nog wal

4 juli 2022 om 10:11

Martinez is een basisspeler die belangrijk is voor Ajax. Bergwijn is een backup die al een paar jaar amper tot nooit speelt waar Tottenham wel steeds de hoofdprijs voor blijft vragen. Hoezo zie jij dat verschil niet.

Ik vind het uit principe gek dat Ajax onderhandeld in Londen over de verkoop van Martinez. Laat ManU lekker naar de ArenA komen zou ik zeggen. Opwachten met een pot koffie en wat krakertjes en als ze na een half uurtje onderhandelen er niet uit komen, gewoon terugsturen met lege handen. Ik vind 50 miljoen een keurig bedrag voor Martinez, dat is hij wel waard.

4 juli 2022 om 10:07

Wellicht onderhandelen ze daarna ook nog met Spurs over Bergwijn en tonen ze zo bovengemiddelde interesse in Steven? Who knows.

4 juli 2022 om 10:14

Precies daarnaast zit Arsenal ook in Londen en kan je zo met 3 clubs op 1 locatie praten.. zo gek is het dus inderdaad allemaal niet

4 juli 2022 om 11:21

En nu meldt de Telegraaf ook een akkoord met Spurs over Bergwijn. Misschien toch wel slim dat ze in Londen waren

4 juli 2022 om 10:08

Haha en dan een tour over de Wallen en Albert Cuypmarkt. Stroopwaffeltje daar scoren

Bedrag is perfect, alleen wie zal de opvolger worden. Blind? Gaat niet echt werken, want hebben dan Timber en Blind beiden die alles voetballend willen oplossen. Martinez gooide beuk erin, roste bal tribune in als het moest. Kon lekker kort en fel dekken.

Jammer uit jeugd niet echt iemand die overkan nemen. Zoals de Ligt en later Timber.
Of Rensch moet de kans krijgen. Dan wordt het Regeer Timber Rench Wijndal.
Benieuwd of dit zou werken

Ajax heeft op 5 posities nieuwe spelers nodig, maar Hamstra en Huntelaar reizen af naar Londen om daar te praten over Martinez? Wat is dit voor omgekeerde wereld..

Ik zou langzamerhand moedeloos worden als Manchester United fan. Nieuwe trainer, nieuwe ambities, word je doodgegooid met louter Eredivisiespelers. Begrijp me niet verkeerd, het zijn de beste jongens uit de eredivisie, maar daarmee ga je het gat niet dichten in de top van de Premier League.

Gaat Schreuder nou ook al beginnen met termen als ''het Ajax spel''? De beste man is nog geen maand in dienst daar en dan al gebrainwasht door alles en iedereen door dit soort termen te gaan gebruiken. Het is echt niet zo dat het voetbal bij Ajax is uitgevonden en dat alles daar zo speciaal is of iets dergelijks. Praat gewoon normaal en iets in de zijn van ''hoe ik wil spelen'' of ''hoe wij ons spel voor ons zien''

4 juli 2022 om 09:51

Allereerst heeft Schreuder al bij Ajax gezeten, dus die 'nog geen maand in dienst' gaat hier niet op. Daarnaast: 'hoe ik wil spelen' geeft dan toch geen beeld van hoe er gespeeld moet worden? Zou dat dan opeens op 5-3-2 slaan? Of Catenaccio? Of wil je liever dat Schreuder in 12 zinnen uit gaat leggen dat ze 4-3-3 willen gaan spelen, hoog druk zetten, ruit op middenveld met punt naar achter, etc.? Want mijns inziens valt dat ook prima samen te vatten met 'het spel dat Ajax altijd wil spelen' ofwel, 'het Ajaxspel'.

4 juli 2022 om 10:09

Schreuder kent de club al. Vergeten dat hij al dat prachtige CL jaar met Ajax heeft mee gemaakt? Vind je het lastig om te horen dat iemand Ajax spel zegt? Heb je zoveel afgunst?

4 juli 2022 om 10:22

Dat ene seizoen dat die assistent was? Dat jaar ben ik zeker niet vergeten alleen kunnen we niet eeuwig aan dat seizoen blijven reageren toch? Is inmiddels ook alweer 4 seizoenen geleden. Datzelfde geldt onder andere voor De Jong/de Ligt die blijven ook maar op dat seizoen beordeeld worden terwijl ze in de tussentijd geen knikker meer hebben geraakt.
Heeft niks met afgunst te maken maar ik mag toch zeggen dat ik er een beetje moe van wordt van termen als ''het Ajax spel'' Het is echt niet zo dat het voetbal daar is begonnen of uitgevonden.

Gewoon zeggen dat als ze de vraagprijs bieden het voor elkaar is. Ze hebben haast bij ManU en haast gaat je in onderhandelingen geld kosten. En wetende dat werd arsenal ook wil zou ik zeggen : 50 miljoen, en anders bestaat de mogelijkheid dat hij naar arsenal gaat

Die gaan we van alle verkochte spelers het meeste missen. Zit ook geen opvolger voor in de huidige selectie.

Martinez weg is een aderlating. Enorm sterk, zelfs in de lucht wint hij voldoende duels ondanks zijn lengte en daarnaast voetballend uitermate goed. Kan op 3 posities spelen, waardoor hij voor veel teams een nog interessantere optie zal worden.

Benieuwd of Arsenal nog een poging gaat wagen. Mede dankzij zijn kwaliteiten om OOK als LB of CVM te kunnen spelen, vond ik hem wel interessant voor Arsenal. Als pure LCV denk ik dat hij het vrij lastig ging krijgen tegen Gabriel Magalhaes bij Arsenal. Tevens heeft Arsenal ook nog Saliba & White, dus centraal staat het wel prima (holding is er ook nog als 4e).

Liefst zie ik ze dus een LB kopen (hickey?) in plaats van zo veel geld over de bank gooien voor Martinez, terwijl hij niet eens ''vast'' gaat spelen.

Maar dan wel nog een linksbenige centrale verdediger binnenhalen. Je kan niet ook nog eens pierie als backup hebben als je al met blind daar op die positie moet spelen.

United heeft blijkbaar toch niet echt haast, anders hadden ze wel een bod gedaan dat op zijn minst aan de minimale vraagprijs voldoet.

Een flinke aderlating als hij vertrekt. Een klasse speler die op weinig fouten te betrappen is en die ook gif in het team brengt. Ik mag hopen dat er nieuwe kopsterke zuid amerikaanse LCV gehaald gaat worden. Want Blind is goed aan de bal voor dei positie, maar mist snelheid, duelkracht en kopkracht.

United gaat de Eredivisie echt aan gort schieten volgend seizoen. Hoe ze het in de PL doen vraag ik me af als ze allemaal jongens uit de Eredivisie gaan halen.

4 juli 2022 om 11:16

Toch trekt hij in mijn ogen met Malacia en Martinez de absolute parels weg uit de Eredivisie.

Anthony lijkt me nog niet klaar voor de PL.

Met Martinez heeft Ten Hag zijn voetballende verdediger te pakken die hij nodig heeft in zijn systeem om een beetje op te bouwen, met Maguire is dat een drama.

4 juli 2022 om 11:22

Timber behoort toch ook wel tot de parels van de Eredivisie. Idem voor een Gakpo & Sinisterra in mijn ogen.

Zou de trainingen bij United wel willen zien, en dan vooral de kopduels tussen Ronaldo en Martinez.

Grappig dat je in het artikel bijna achteloos leest dat Martinez na drie jaar Ajax klaar is voor "een stap hogerop". Dat is maar gedeeltelijk waar als hij naar M.U. verhuist. Qua competitie zonder meer waar. Qua salaris zonder meer waar. Maar waar speelt Ajax komend seizoen Europees en waar M.U. ? En welke garantie is er voor volgend seizoen ? Weer de Europa League ?

Dramatisch! Wijndal gaat dus straks naar links en Blind naar het centrum, AUB niet. Wijndal op links is oké, maar de schade met Blind in het centrum is niet te overzien. AJAX moet focussen op een nieuwe sterke centrale verdediger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Everton0-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper20
Diogo DalotVerdediger20
H. MaguireVerdediger20
T. MalaciaVerdediger20
L. MartínezVerdediger20
L. ShawVerdediger20
Bruno FernandesMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

9 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester United 2 0 1 0
2021/2022 Ajax 24 1 4 0
2020/2021 Ajax 26 3 4 0
2019/2020 Ajax 24 2 3 0
2018/2019 Defensa y Justicia 25 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Erik ten Hag grijpt in en peinst over reserverol voor Harry Maguire’

De dramatische competitiestart van Manchester United zou Harry Maguire weleens de kop kunnen kosten. Volgens Manchester Evening News peinst Erik ten Hag erover om de centrale verdediger te slachtofferen tegen Liverpool....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren