‘Barça stuit ondanks deal wéér op hetzelfde probleem bij slijten wereldkampioen’

Zondag, 3 juli 2022 om 23:17Tom Rofekamp • Laatste update: 23:22

Barcelona onderhandelt met Stade Rennes over een verhuurperiode van Samuel Umtiti, schrijft Marca. De in Catalonië uit de gratie geraakte verdediger wil volgens de sportkrant nog vóór 11 juli aansluiten bij Rennes, wanneer zijn huidige broodheer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. De clubs steggelen echter nog altijd over hetzelfde issue als dat zich ook in de winterse transferperiode voordeed bij het slijten van Umtiti: zijn salaris. De Fransman kwam in januari nog een reductie van zijn jaarlijkse vergoeding overeen, maar zelfs wat overbleef blijkt Rennes te gortig.

Bruno Génésio, coach van de Fransen, wil Umtiti maar wat graag aan zijn selectie toevoegen. Hij kent de 28-jarige stopper nog maar al te goed van zijn periode als trainer van Olympique Lyon. "Je kent zijn historie, zijn kwaliteiten en ook de terugslagen die hij afgelopen jaar heeft gehad, maar hij is nog steeds een speler van grote klasse. Wij zijn geïnteresseerd in spelers van hoge klasse", zei Génésio nadat hij gevraagd werd naar eventuele interesse in zijn voormalige pupil.

De gesprekken tussen Rennes (dat vorig jaar als vierde eindigde in de Ligue 1) en Barcelona zijn al enkele weken aan de gang. Veel schot in de zaak kwam er tot op heden echter niet. Rennes wil maar een deel van het salaris van Umtiti betalen en Barcelona, dat een volledige vergoeding wi zien, hield aanvankelijk voet bij stuk. De vertegenwoordigers van de Catalanen beginnen zich echter steeds meer te realiseren dat er niet meer te halen valt dan een gedeeltelijke ontheffing van de salarislasten. Daar zet Barcelona enkel muizenstapjes mee in het vrijmaken van het salarishuis. De club kwam in januari namelijk een speciale deal overeen met Umtiti, waarin zijn salaris van zijn nog één jaar doorlopende contract over drie jaar extra werd uitgesmeerd. Daardoor kon Ferran Torres destijds onder meer worden ingeschreven.

Umtiti komt al lange tijd niet meer in de plannen van Barcelona voor. Na twee uitstekende seizoenen raakte hij steeds verder in diskrediet bij de clubleiding, mede vanwege zijn blessuregevoeligheid. Barcelona stuurde lang aan op een vertrek, maar Umtiti weigerde telkens gezien het hoge salaris dat hij nergens anders zou krijgen. Het maakte de deal met zijn werkgever van afgelopen januari des te opmerkelijker. Umtiti kwam in het voorbije seizoen slechts één duel in actie, waarin hij wél de negentig minuten vol maakte (tegen Osasuna, 2-2). De 31-voudig international kan volgens lokaal radiostation Cadena SER overigens ook kiezen voor een overstap binnen Catalonië: promovendus Girona zou hengelen naar zijn diensten.


Poll

Zie jij Samuel Umtiti dit keer wél verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door giannini)

Ja dat is ook een dingetje, veel van die troep spelers lopen rond met bizarre salarissen, dat is ook een uitdaging voor Barca om te fixen.

3 juli 2022 om 23:39

Simpele oplossing hoor: 25% van het overgebleven deel doorbetalen. Dan neemt Rennes wel die andere 75% over en heb je dus een salarisreductie van 75% van een contract.

3 juli 2022 om 23:49

Denk niet dat Rennes die overige 75% kan (en wil) betalen.

4 juli 2022 om 10:18

Die bizarre salarissen hebben ze zelf gedaan, dus lekker op de blaren zitten. Maar nee, ze gaan vast weer een offer vragen van de spelers of iets anders wat je bij andere topclubs nooit zal zien.

4 juli 2022 om 12:46

Zelf gedaan is natuurlijk niet waar, dat heeft de vorige voorzitter gedaan. Nu moet er gerepareerd worden en zolang de huidige contracten lopen, worden de duimschroeven aangehaald door de Spaanse bod. Dat zou wel wat milder mogen, want Barca moet wel verder kunnen en betere prestaties leiden ook tot meer omzet en winst, waardoor de slechte financiele situatie ook weer kan worden opgelost.

Ze verzinnen vast wel weer een of andere vage constructie om de regels te omzeilen en weer een ander aan te trekken. Een laatste jaar salaris uitsmeren over drie jaar, wat een financiële grap is deze club.

3 juli 2022 om 23:54

Zo origineel, kunnen we bepaalde reacties niet direct onder Barca artikelen zetten? Ze hebben een bestuur onder Bartemeu wat alles verpest heeft waar het huidige bestuur niks mee te maken heeft maar wel moet oplossen. Welke regel omzeilen ze met die vage constructie dan precies?

4 juli 2022 om 08:29

FCVoetbal23. Spelers chanteren om salaris in te leveren om vervolgens nieuwe spelers te halen met dikke salarissen? Ik vind dat echt bezopen. Het is niet dat zij de salarissen niet kunnen betalen, maar gewoon niet willen snijden in de selectie en het liefste de selectie nog uitbreiden ook. Of je verkoopt spelers of je betaalt gewoon netjes hun salaris. Dreigen met een eventuele verkoop is gewoon heel laag.

4 juli 2022 om 09:25

Chanteren nog wel ja.. veel te veel spelers in de selectie krijgen salaris die niet past bij hun status en prestatie. Die is salaris die door het vorige bestuur is uitgedeeld. Frenkie is daar een voorbeeld van. Ik vind het alleen maar goed dat Laporta nu van die spelers vraagt om minder salaris te accepteren en anders mogen ze uit kijken naar andere clubs. Die nieuwe spelers die komen verdienen krijgen niet zulke lachwekkende salarissen. De club moet gewoon nu stappen zetten en daar horen salarissen van 10 mil netto voor spelers die vaak niks toevoegen niet bij.

4 juli 2022 om 10:24

Wat een flauwekul. De contracten zijn afgesloten onder het vorige bestuur, dus mag je vragen om vermindering? Zo werken contracten niet vriend, in geen enkele wereld. Het is niet de schuld van De Jong en anderen dat Barca zoveel wilde betalen; beide partijen hebben met hun volle verstand getekend.

Contracten zijn er om gerespecteerd te worden. Als een speler ergens anders het dubbele kan verdienen mag hij ook niet zomaar weg. En dat trieste gedoe dat als ze niet akkoord gaan, dan mogen ze weg....dat kan je toch niet doen als bestuur. Dat zijn maffia praktijken.

4 juli 2022 om 10:32

Barcalover123 lijkt het allemaal wel goed te vinden. Hey, we willen een nieuwe collega aantrekken, maar jij verdient te veel. Zou je de helft van je salaris willen inleveren? Dan kunnen wij iemand aantrekken die wij beter vinden. Nee? Dan mag je van de zijlijn toekijken. Barca betaalt dat salaris maar lekker volledig uit. Ze hebben niks te willen en al helemaal niet als ze vervolgens weer een speler ervoor terughalen.

4 juli 2022 om 10:41

@fcvoetbal23, dat ze nu iets moeten dat is zeker. Echter is het natuurlijk pure arrogantie dit te vragen van je spelers en heeft het enkel een verschuivend effect. Je gaat dus nu beperkte ruimte creëerden waarvoor je ook weer niet de spelers kan halen die je wilt (ze bliezen zo hoog van de toren voor Haaland, ook niet gelukt). Ipv 1 jaar dan nog een duur salaris te slikken ga je nog hierna 2 jaren iets op je nemen waar je niks anders mee kan doen aangezien deze ruimte bezet blijft. Hoe kan je dan constructief naar de toekomst kijken? Dan koop je eerder het contract maar af, neem je verlies en ga weer bouwen. Uiteindelijk heb je er meer aan om transfergelden via een creatieve constructie te betalen dan uitgesmeerd salaris betalen waardoor je ruimte beperkt blijft. Is gewoon pure onkunde en terecht dat dit blijft komen in de reacties.

4 juli 2022 om 01:15

Een jaar salaris uitsmeren over drie jaar is niet perse een grap of vage constructie. Dat is gewoon een deal die door beide partijen is goedgekeurd en daar is niks geks aan. Ik vind hooguit het woord uitgesmeerd onhandig. Daardoor lijkt het misschien raarder dan het is. Hij heeft gewoon een contractverlenging voor drie jaar getekend waarin hij toevallig verdient wat hij anders in zijn laatste jaar had gekregen. Het had ergens net zo goed meer of minder kunnen zijn.

4 juli 2022 om 07:44

Welke regels zouden ze dan omzeilen? Of roep je gewoon maar wat om te roepen en is het populair om dergelijke teksten bij letterlijk elk artikel over Barcelona neer te zetten?
Oh en bedenk zelf eens iets

0n: Als het amper tot niets uithaalt om hem te verhuren en de hurende partij niet -in de ogen van Barcelona- genoeg salaris wil betalen van Umtiti, dan heb ik hem er liever gewoon bij. Hij is traag geworden, dat klopt. Maar hij kan nog wel verdedigen dus hou hem er lekker bij. Wie weet wat ie nog kan betekenen.

Echt sneu en zonde hoe het is verlopen met Umtiti, voor zijn blessure was het één van de beste verdedigers ter wereld.. helaas nooit kunnen herstellen. Hopelijk kan hij op een lager niveau nog een paar seizoenen spelen

Het lijkt mij duidelijk dat Rennes hier probeert te profiteren van de penibele financiele situatie bij Barcelona, want die club is na PSG misschien wel de rijkste club van Frankrijk. Die kunnen zeker het uitgesmeerde salaris van Umtiti wel volledig overnemen, maar krijgen zo te zien toch nog hun zin met een betere deal. Zijn carriã£â¨re is trouwens ook een van de grotere what if's van de laatste jaren in de voetballerij; wereldkampioen geworden maar wel ten koste van zijn carriã£â¨re vervolg, aangezien hij sinds 2019 eigenlijk al op is. Ergens toch zonde, want in zijn prime was Umtiti een geweldige en complete verdediger.

4 juli 2022 om 00:00

Het is toch compleet Rennes' goedrecht, ze hebben nou eenmaal een bedrag wat ze Umtiti waard vinden (qua salaris) en daar kan Barcelona mee akkoord gaan of niet. Je praat hierbij over een speler die in de afgelopen 4 jaar nog geen 15 wedstrijden per seizoen heeft gespeeld in de competitie (met als dieptepunt afgelopen jaar de ene wedstrijd), dus het is een enorme gok of het uberhaupt goed gaat (vooral gezien zijn blessuregevoeligheid). Je mag hem hoogstwaarschijnlijk eerst weer optrainen en daadwerkelijk wedstrijdfit maken, waarbij terugvallen met dit soort blessuregevoelige spelers snel in beeld komen.

Uiteindelijk is het ook gewoon een keuze voor Barcelona, want je kan hem dan verhuren aan Rennes, waarbij ze mogelijk maar de helft van het salaris willen betalen, dan ben je in ieder geval van die helft af voor een jaar en biedt het een kans dat hij zich in de kijker speelt om uiteindelijk verkocht te worden (of mogelijk in het komende jaar voor het volle salaris verhuurt te worden). Anderzijds kan je ervoor kiezen om het niet te doen en dan hou je hem gezellig weer een vol seizoen op je trainingscomplex, terwijl je geen toekomst in hem ziet en ondertussen het volle salaris mag uitbetalen.

Ik vind dat Barcelona in deze kwestie over het algemeen ook iets te veel beschermd wordt, want ze hebben zelf die jongen ooit een ridicuul salaris aangeboden, vervolgens is Umtiti ermee akkoord gegaan over dit salaris uit te smeren over een langere periode alvorens Barcelona hem direct als geldwolf probeerde neer te zetten als hij niet akkoord ging met een uitgaande transfer. het zou een behoorlijke derving zijn op zijn inkomsten, waarbij hij (tot zekere hoogte) juist de club tegemoet is gekomen.

4 juli 2022 om 08:54

Zoals Barcelona probeert te profiteren van hun naam en spelers de kop op hol brengt terwijl ze eigenlijk niemand meer kunnen betalen.

Eerst beetje de grote jongen uithangen en andere clubs van hun sterspelers beroven en vervolgens het niet willen betalen en slachtoffer uithangen. Hoop dat ze failliet gaan. #illusie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder10
GaviMiddenvelder10
P. AubameyangAanvaller10
O. DembéléAanvaller10
RaphinhaAanvaller10
Jordi AlbaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

18 fans
Verdediger, 28 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren