‘Onwaarschijnlijk’ dat Frenkie instemt met voorwaarde om bij Barça te blijven

Zondag, 3 juli 2022 om 21:34Tom Rofekamp • Laatste update: 22:43

Barcelona krijgt Frenkie de Jong niet zo ver als een salarisreductie om hem bij de club te houden. Transfermarktexpert Fabrizio Romano schrijft zondag dat de 25-jarige middenvelder het liefst bij zijn huidige werkgever blijft, maar niet onder de controversiële voorwaarde die de clubleiding daarvoor stelt. Voorzitter Joan Laporta zei zaterdag in een interview met Cadena Cope nog 'er alles aan te doen' om De Jong te behouden, maar bleef delfisch over 'een salariskwestie'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

130 reacties (laatste reactie door superman123)

12 miljoen?? En is dit z’n eerste contract nog? Of is z’n salaris al verhoogd geweest

3 juli 2022 om 21:40

12 netto ja, eerste contract. Zo’n 19m bruto.

3 juli 2022 om 21:56

Als 19m bruto daadwerkelijk 12m netto is in Spanje dan leven die rijke daar in een belastingparadijs. Pak hem weg 35% inkomensbelasting betalen in de hoogste schijf verbaast mij wel enigszins.

3 juli 2022 om 22:04

In Nederland betaalt niemand die zoveel verdiend ook zoveel belasting.
Rijke mensen leren te werken met schulden en belasting even simpel gezegd, en wij simpele zielen leren op school werknemer te zijn. Op school leer je niet hoe je zo slim mogelijk je geld kan 'behouden'.

3 juli 2022 om 22:22

Ajajax. Gelukkig bestaat er in dit land de mogelijkheid tot zelfstudie

3 juli 2022 om 22:33

Buitenlandse topsporters hoeven zeer weinig belasting te betalen, om het lucratiever voor ze te maken.

3 juli 2022 om 22:37

Net alsof mensen op hun 15de op het vmbo gaan zitten opletten als de docent gaat onderwijzen over belastingsschijven en subsidie aanvragen etc.

3 juli 2022 om 23:15

Sowieso expats de eerste jaren. Niet alleen sporters

3 juli 2022 om 23:43

Ik heb jaren getracht hierover een en ander uit te leggen aan vmbo-scholieren. Dat vak heet Economie. Het is natuurlijk geen gegeven dat deze voornoemde leerlingen tijdens dit buitengewoon interessante vak aan mijn lippen hingen.

4 juli 2022 om 01:41

@Ajajax Heerlijke reactie! Iemand die het snapt!

4 juli 2022 om 07:48

12 miljoen bruto.. Hij verdiende eerst 10+6 bruto, maar Barcelona vroeg hem salaris in te leveren en toen zijn ze akkoord gegaan met 12 bruto in 1 keer ipv eventuele 16 bruto.
De bedragen in het Spaanse voetbal zijn altijd bruto.

4 juli 2022 om 10:01

@Ajajax reageer alsjeblieft onder elk Barcelona topic <3

3 juli 2022 om 21:47

Voetbalcontracten worden per seizoen meer waard. Hij gaat nu zijn 4e jaar in bij Barca. Toen hij van Ajax overkwam kreeg hij niet meteen al 12 miljoen netto

3 juli 2022 om 21:55

Toen kreeg hij ook meteen al 10 miljoen wat nog flink kon oplopen.

3 juli 2022 om 22:57

Wat maakt dat uit? Barcelona is zo stom geweest om dit soort contracten uit te delen. De bedragen in het voetbal zijn sowieso belachelijk en Barcelona die maakte er een echte bende van.

Wat mij betreft moet De Jong kiezen voor de club waar hij het beste wordt gebruikt, want genoeg verdienen doet hij toch wel.

3 juli 2022 om 23:23

@sangoale..ik begreep überhaupt niet dat tie naar Barca ging? Wat heeft hij inprincipe laten zien? Een goede wedstrijd tegen Madrid? Noa Lang tegen PSG was heer en meester..dan is hij meteen 100 miljoen waard?

3 juli 2022 om 23:46

Contracten waarin spelers in hun 3e en 4e contract jaar automatisch meer gaan verdienen dan in eerdere jaren komen regelmatig voor.

4 juli 2022 om 09:49

Dank voor de reacties! Als het ieder jaar hoger wordt oké. Maar dat je van Ajax naar barca je loon x10 gaat is echt absurd. Slecht gedaan toen door die kneus van een voorzitter

En terecht, als Barcelona geld wil besparen, moeten ze hem maar verkopen. Wanbeleid van de club is geen excuus om je spelers te vragen om een loon-offer. Zeker niet als je daarnaast allerlei spelers wilt binnenhalen met hele hoge salarissen.

3 juli 2022 om 21:47

Vooral dat laatste. Ze maken zich volledig ongeloofwaardig door spelers te vragen in te leveren (kan, vragen staat vrij) maar vervolgens allerlei aankopen te willen doen die ze vervolgens wel hoge salarissen aanbieden. Barca moet even pas op de plaats maken, paar magere jaren tegemoet gaan en ondertussen La Masia gaan ontwikkelen.

3 juli 2022 om 22:20

Welke speler met veel salaris hebben ze gekocht dan, want niemand komt bij Frenkie in de buurt qua salaris van de nieuwe aankopen… Daarnaast schijnt hij komend jaar nog veel meer te gaan verdienen en dit zijn allemaal Bartemeu contracten. Heel raar is het niet dat de nieuwe leiders het salarishuis aan willen passen toch? Minder salaris en meer prestatie bonussen, kortom je verdient meer bij goede prestaties. Huidige bestuur krijgt al het gezeik over zich heen terwijl Bartemeu en consorten dit hebben gedaan.

3 juli 2022 om 22:36

Dat is ook zo. Maar je weet ook niet hoeveel Frenkie moet inleveren. Misschien wel de helft. Dan zou hij rond de 6 a 7 miljoen zitten??Stel je voor dat hij dit accepteert. Om zo graag bij Barca te willen blijven. Maar volgende jaar alsnog verkocht moet worden. Kan Frenkie niet meer zo hoog in de boom zitten qua salaris. Leuk die prestatie bonussen. Dan is het maar de vraag of Barca überhaupt een keer presteerd op korte termijn. Het is altijd makkelijk naar een ander te kijken. Maar wat zou jezelf doen als jou baas vraagt salaris in te leveren. Hoe ga je dan rondkomen?? Je leeft met hetgeen wat je verdient. Of dst nou 12 miljoen per jaar is of 30.000 in de maand.

3 juli 2022 om 23:08

Wie zegt dat hij überhaupt moet inleveren? In plaats van een verhoging kan hij misschien hetzelfde blijven verdienen en bepaalde bonussen in zijn contract zetten mbt prestaties. Zo hoort het toch? Ik vindt 10mio al best veel en je gaat nog wel even wat harder rennen als je nog eens voor 5mio aan bonussen zou kunnen verdienen, maar je moet het a verdienen.

Leuke vraag maar of hij 10mio of 13mio gaat verdienen, volgens mij komt hij dan wel rond… Daarnaast gaat dit op voor alle selectie spelers dus niet alleen Frenkie maar in zou het gecompenseerd willen hebben afhankelijk van mijn prestaties. Minimaal 30 wedstrijden minuten gemaakt, kampioenschap, goals, assists etc. Maar dat ben ik..

3 juli 2022 om 23:34

Dat staat in het artikel dat ie moet inleveren en dat heeft Laporta ook zelf gezegd. Als je zit met een salariskwestie dan wil je dat de speler in gaat leveren en dat past geheel in het spelersbeleid (niet het aankoopbeleid) van Barca

3 juli 2022 om 23:37

Welkom in het leven van een manager of bestuurder. Je krijgt altijd de kijken uit de kast van het vorige bestuur. Elke verlenging en elke aankoop (zelfs transfervrije) is er gewoon één teveel om een werknemer met een contract een salarisverlaging te vragen. Verhuur Umtiti of Lenglet dan gewoon, haal Kessie niet (transfervrij, maar wel tekenbonus en salariskosten) of laat die Griezmann eens permanent vertrekken ipv een huur waarbij je een deel salaris betaalt.

3 juli 2022 om 23:54

Niets aankopen dan heb je ook geen problemen met het salarisplafond. Zo simpel is het.

4 juli 2022 om 04:08

Als je alle geruchten moet geloven hebben we Haaland en Mbappe al gekocht dit seizoen. Misschien kun je beter beoordelen aan het eind van de geruchtenmolen.

4 juli 2022 om 07:32

Staat in het artikel. Dusja... als hij bij barca wilt blijven, moet hij salaris inleveren.

Laat ik voorop stellen dat ik ook meer zie in het uitbetalen van prestatie bonussen. Allemaal prima.

Maar dat is nu niet aan de orde. Ze moeten gewoon salaris inleveren om spelers te kunnen halen. Zou jij salaris inleveren om 4 man aan te kunnen trekken? Het gaat mij niet zozeer om hoeveel ze verdienen. En of ze rond gaan komen. Maar als de ene speler (die minser is of weinig speelt) meer verdiend dan jij zou ik dat ook niet tof vinden.
Vergeet niet dat deze gasten maar tot hun 35 werken. Dus alle begrip dat ze qua geld en salaris graag het onderste uit de kan willen halen. En als je ergens anders meer kan verdienen, en je wel gerespecteerd wordt dan is de keus makkelijker gemaakt.

4 juli 2022 om 11:21

Het grappige is dat Barcelona deze eis helemaal niet kan stellen! Als Frenkie zegt, ik blijf en ik lever niks in qua salaris, dan heeft Barcelona geen poot om op te staan. Dan blijft hij op de loonlijst staan en kunnen ze hem hooguit straffen door hem op de bank te zetten, wat weer pure kapitaalsvernietiging zou zijn.

Frenkie heeft in dit geval gewoon alle troeven in handen. Barcelona kan dus kiezen, hem verkopen voor een lager bedrag dan ze zouden willen (en zo zijn enorme salaris van de loonlijst krijgen), of hem behouden en het volledige salaris uitbetalen. Andere smaken zijn er niet.

3 juli 2022 om 22:04

Inderdaad en dan zometeen zeggen dat Barca er alles aan gedaan heeft maar Frenkie was helaas een geldwolf...

3 juli 2022 om 22:08

Je hwbt het door. Dit is een indekking van het bestuur. Ja wij hebben alles gedaan maar hij wilde niet inleveren dus hadden we geen keus. Doen ze slim voor degene diendat niet door hebben

3 juli 2022 om 22:18

En hij heeft al salaris ingeleverd zoals de rest van het team

3 juli 2022 om 22:38

Touche. Alles om zichzelf in te dekken tegenover de supporters Frenkie zal onderhand wel walgen van de manier waarop Barca te werk gaat.

3 juli 2022 om 23:10

Waarom zou Barca zich moeten indekken naar de supporters mbt Frenkie? Denk niet dat ze er wakker om liggen als hij vertrekt, belachelijke maar de standaard reacties hier. Een bestuur die alle shit over zich heen krijgt terwijl zij er niks mee te maken hebben gehad maar wel die puinhoop op moeten lossen. Mensen zijn weer lekker kortzichtig

3 juli 2022 om 23:53

Laporta is een serpent, een voorbeeld van hetgeen her voetbal kapot maakt. Gewoon 1 a 1 seizoenen het doen met wat je hebt, top4 competitie lukt wel dus CL gegarandeerd. Maar nee, hij wil socios naar de mond praten en bekend staan als de voorzitter die Barca gered heeft maar op deze weg gebeurt het tegenovergestelde.

4 juli 2022 om 00:06

Precies dit. In enkele reacties lees ik dat je het huidige bestuur de puinhopen van het vorige bestuur niet kan verwijten; dat mag zo zijn, maar een salarisverlaging is niet te rijmen met aankopen van tientallen miljoenen en het betalen van topsalarissen/tekenbonussen aan nieuwe spelers

4 juli 2022 om 04:10

Sommige mensen geloven alles. Volgens de geruchtenmolen heeft Barca Mbappe en Haaland ook al binnen, ze gaan Lewa echt geen 25M+ bieden als je dat denkt.

Niet zo gek natuurlijk, ik zou ook geen gekke salaris vermindering willen omdat mijn baas z'n zaken niet op orde heeft. Aan de andere kant is mij ontslaan goedkoper dan Frenkie ontslaan 😜

3 juli 2022 om 23:05

Het is een respectloze organisatie geworden. Op deze manier ga je niet om met je werknemers. Frenkie moet weg daar en aan de slag bij een club die zijn prioriteiten op orde heeft. United lijkt nu de juiste richting ingeslagen te zijn. Die hebben hartstikke goede spelers rondlopen, maar daar moet nog een team gevormt van worden. Hij kan daar een sleutelspeler worden. Een sleutel speler van United of een handpop van Xavi die om de haverklap voor een slecht presterende Gavi gewisseld word. Ik zou het wel weten. Dan maar geen paella.

4 juli 2022 om 04:11

Als in het bedrijf waar jij werkt de nieuwe manager naar je toe komt en je aangeeft dat ze je salaris niet meer kunnen betalen, je krijgt twee opties inleveren of verhuizen naar de concurrent die meer wilt betalen, dan is het bedrijf respectloos? Wat moeten ze dan doen? Schiet mij maar lek hoor.

4 juli 2022 om 07:50

De grap is alleen dat ze ie salaris wel kunnen betalen, alleen niet het salaris van een aantal nieuwe collega's die ook een (te) dik contract krijgen.

4 juli 2022 om 12:42

Ze kunnnen wel geld uitgeven voor nieuwe spelers, maar niet voor een gemaakte afspraak. Het geld is er wel, de wil is er niet.
Het is een chantagespel geworden. Je mag blijven mits je geld inlevert en dat ook nog eens openbaar. Schaamteloos.

4 juli 2022 om 15:59

Wat ik zou doen als Manager? Gewoon om de tafel gaan zitten en vertellen dat je een nieuw salaris plafond wilt instellen en kijken hoe de Jong daar tegenover staat. Dat doe je 1 op 1 en vertrouwd. Doe je dit in de media, dan is je doel iets anders, want dan pak je het anders aan.

Uhu wil heel graag blijven.. als je echt wil blijven dan lever je in toch? Financieel zou nu al geen issue meer hoeven te zijn.

3 juli 2022 om 21:47

Heel graag willen behouden, en dan vragen of die salaris in wilt leveren. Uhu

3 juli 2022 om 23:00

Echt hoor. En dan salaris verlagen, en gelijk drie transfervrije spelers die ook geen vrijwilligerswerk komen doen aantrekken. Mes que un club. Het valt gewoon niet meer te rijmen.

4 juli 2022 om 04:14

Christensen en Kessié samen gaan 12 miljoen per jaar verdienen die verdienen in verhouding dus heel wat minder.

4 juli 2022 om 07:22

En? Blijkbaar heb je geen geld, anders ga je je huidige selectie niet meerdere malen vragen/eisen genoegen te nemen met minder.

3 juli 2022 om 21:47

Vrij belachelijk dat barcelona geld blijft uitgeven wat er niet is en vervolgens spelers verlangt salaris in te leveren. Daarnaast is het financiële onzin, want iedereen wil verdienen naar zijn waarde.

3 juli 2022 om 21:52

Hij kan toch ook blijven zonder dat hij salaris gaat inleveren? Barcelona kan hem niet dwingen om naar United te gaan.

3 juli 2022 om 21:57

Blijkbaar wel, want dat is wat ze aan het doen zijn. Als hij echt iedere vorm van medewerking zou weigeren en gewoon met zijn kont in Barcelona zou blijven dan faken ze wel een overtreding of 'komt hij te laat voor de eerste training' en dan rot hij weg bij Barca B..

3 juli 2022 om 22:05

Dikke kans dat zoiets kan gebeuren idd. En Frenkie lijkt me teveel een liefhebber om niet te spelen. Krijg bijna medelijden met hem.

3 juli 2022 om 22:57

Ach die dreigementen hebben we ook bij Dembele gezien maar daar hield Barca zich ook niet aan

3 juli 2022 om 23:19

Staat zelfs in het contract, dat hij niet zonder toestemming van de club met de media mag praten.

4 juli 2022 om 04:15

Tuurlijk kan dat, Lenglet en Umtiti doen het al jaren. Bale bij Real ook bijvoorbeeld, niemand kan hem dwingen hoor.

3 juli 2022 om 22:02

Je trapt er nog in ook en dit is precies wat Laporta wilt. Barcelona wilt van Frenkie af, omdat hij een hoog salaris heeft en de hoogste marktwaarde van alle Barca spelers. Maar hoe zorg je ervoor dat je eigen fans niet boos worden dat je een van je meest waardevolle spelers laat gaan? Je draait de situatie om en je zegt, hij mag blijven, maar tegen lager salaris.. ik was voorstander bij zijn aankomst, maar ik begin Laporta langzamerhand te haten

3 juli 2022 om 23:39

Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.. jij kunt dus blijkbaar de gedachten lezen van Laporta? Of heeft hij zijn plannetje met jou besproken?

4 juli 2022 om 04:17

Of hij wil daadwerkelijk dat een van zijn beste spelers blijft maar kan het simpelweg financieel niet veroorloven. Je moet niet al die geruchten geloven Barcelona gaat Lewa echt geen 25M per jaar kunnen bieden.

3 juli 2022 om 22:07

leuk als het bedrijf waar je werkt aangeeft blij met je te zijn, je te willen behouden maar aangeven helaas genoodzaakt te zijn om een lager salaris te betalen, en tegelijkertijd worden er weer een lading mensen binnen gehaald tegen belachelijke salarissen.

Dat is ook z’n goed recht. Ferran kopen voor 55m, 40 op Lewa bieden en 50 op raphina. Waarom zou je dan salaris moeten inleveren? Kessie en Christensen krijgen waarschijnlijk ook een mooi salaris..

Duh, waarom zou hij, Barca is zelf met hem in zee gegaan met dat salaris. Je weet ook gewoon dat Barca, indien Frenkie toch akkoord gaat, weer 3 ster spelers binnen haalt voor torenhoge lonen. Achterlijk beleid, de enige reden dat Barca fans dit soort praktijken verdedigen is omdat het Populist Laporta is, de beste politicus in Barcelona.

Wat een puinhoop daar! Dembele die om een salarisverhoging zit te vragen en de jong moet minder gaan verdienen, zodat ook nieuwe spelers met een mega salaris kunnen worden ingeschreven. Een kind van 3 kan nog beter een club leiden!

Hij heeft nog een contract bij Barcelona waar hij Barcelona gewoon aan kan houden

Overbetaalde voetballer, wat heeft die jongen nou gepresteerd bij Barca? Zag laatst nog een artikel dat die het liefst wil blijven en niet weg wil, lever dan gewoon wat in. 12 miljoen voor hem komt niet overeen met zijn prestaties.

Frenkie zou echt geschift zijn als hier hiermee akkoord gaan, inleveren zodat ze lewan kunnen financieren en kessie salaris kunnen betalen, wat ziekelijk hoe barca bezig is.

3 juli 2022 om 21:49

Volgend seizoen krijgen ze wel een leuk team. Een aanval met Raphinha, Lewa en Fati/Dembele. Pedro en Gavi op middenveld. Kessie erbij.
Ik geef ze groot gelijk, als Frenkie verkopen of salaris verlaging daarmee kan helpen. Ik zou niet aarzelen.

3 juli 2022 om 22:11

Barca bied hem toch die salaris aan waarom zou hij ermee in moeten stemmen om lager salaris te krijgen.

3 juli 2022 om 23:01

Zodat hij bij Barca kan blijven. Je weet hoe dat gaat. Frenkie moet niks. Hij kan ook op de bank zitten of op de tribune.
Gepushed worden naar de uitgang.
Hij is niet onmisbaar.
Misschien doet Frenkie het wel zodat hij meer kans maakt op prijzen. En onderhandelt hij zijn contract na twee seizoenen opnieuw wanneer er ruimte is.

4 juli 2022 om 00:01

Cashen en op tribune alleen heel vervelend dat het WK voor de deur staat en zo doende veel moet spelen.

Hij zou ook harstikke gek zijn. Hoop dat Frenkie een beetje zelf respect heeft en daar weggaat. Word al 3 jaar misbruikt op een verkeerde positie en moet nu 60% inleveren om ervoor te zorgen dat ze andere spelers kunnen kopen. Wanbeleid ten top. Ik snap dat het zijn droomclub is maar ga toch naar United jongen, een trainer die weet hoe die je moet gebruiken, de ster van het team en een magnifieke club in de Premier League met een wereldwijde status.

4 juli 2022 om 04:19

Heeft gewoon op alle posities gespeeld hoor, dat misbruikt wordt zwaar overdreven.

En dan lewnadowksi halen voor 26 miljoen salaris per jaar of zo. Nare club

3 juli 2022 om 22:12

Je spreekt alsof je een kristallen bol hebt. Is de transfer van Lewa al rond dan? En gaat hij dan 26 verdienen? Typisch van die jongens die wat transfergeruchten achterna hollen en dan maar 'nare club' hier en 'wanbeleid' daar roepen.

3 juli 2022 om 23:04

Het is een hyperbool en geeft gewoon aan dat het beleid van Barca verrot als de pest is. Je eigen spelers bedelen om salarisverlaging en vervolgens meteen nieuwe grootverdieners aantrekt.

4 juli 2022 om 02:58

@flamezzz Ik heb geen kristallen bol, heb wel opgelet alleen de laatste jaren en Barca's beleid is gewoon belachelijk. Iedereen vragen om salaris verminderinderingen en 55 miljoen uitgeven aan Ferran enzo. Zoals Ajaxxxxlove zegt geef ik alleen maar het beleid aan.

4 juli 2022 om 04:20

Sinds Laporta binnen is zijn er geen belachelijke salarissen aangeboden toch? Als het goed is is hij gekomen om het beleid te veranderen.

Sporen ze daar wel in Barcelona? Eerst janken dat je geen geld hebt, spelers leveren in en dan gaan ze doodleuk door met spelers voor 40/50 miljoen kopen ipv de huishouding op orde krijgen en gezond worden. Tuurlijk zou ik als Frenkie zeggen dikke middelvinger.

Wat een kut club is Barcelona geworden zeg. Wanbeleid op wanbeleid, en een kakkerlak van een president. En dan willen ze topspelers binnenhalen met salarissen die nog eens 2x zo hoog zijn, en dat met al die schulden.

3 juli 2022 om 22:02

Barca verkocht een deel van hun tv rechten. In Spanje mogen ze onderling onderhandelen. Barca moet aantrekkelijk blijven en genereert nog steeds veel geld.
La Liga is qua financiën nog strenger dan de PL, reken er maar op dat ze hun schulden kunnen betalen voordat ze veel uitgeven. Anders worden de nieuwe spelers niet ingeschreven.

Ik zei al dat het gepraat van Laporta voor de bünhe was. Zeggen dat je Frenkie ten koste van alles wilt behouden, maar vervolgens zulke voorwaarde stellen dat je hem de tent uit jaagt.

Goed werk Laporta, als hij niet wilt inleveren gewoon verkopen. Gavi is niet veel minder en verdient volgens mij met zijn nieuwe contract niet eens de helft wat Frenkie verdient. Pedri verdient ook minder ondanks dat hij in een jaar al meer liet zien dan wat Frenkie liet zien.

Die transfersom kun je steken in een centrale verdediger. Maar ik begrijp Frenkie ook wel op zich het zonnige Barcelona verlaten wat CL speelt voor het regenachtige Manchester wat EL gaat spelen al zou hij zijn oude trainer daar tegen komen maakt het als nog niet aantrekkelijk allemaal.

3 juli 2022 om 22:23

Het is maar wat je goed werk noemt... Vraag mij af hoe jij je zou voelen mocht dit op je werk gebeuren. Denk dat je dan wel naar de vakbond was gestapt. Laporte is een beroepschanteur. Ik zou als speler wel 3x nadenken om naar deze slangenkuil te gaan

3 juli 2022 om 22:28

Dit achterlijke contract met het achterlijke salaris wat Frenkie verdient is niet door Laporta opgesteld dus daar zou je hem niet verantwoordelijk voor kunnen houden. Ik ben zeer tevreden met het werk van Laporta wat betreft het salaris huis.

Griezmann weg
Coutinho weg
Messi weg
Dembele (gaat 40% inleveren)
Lenglet (gaat morgen bij Tottenham tekenen)
Sergi Roberto 50% ingeleverd.

Uitstekend werk, maar dat zal de doorsnee voetbalzone member niet willen zien.

3 juli 2022 om 22:29

Goed werk ook echt.. ze maken er een potje van daar bij Barca, gooien met geld en vragen grote opofferingen van eigen spelers en zegt hij goed werk..

3 juli 2022 om 22:33

El_guaje. Een contract is een contract. Snap werkelijk niet hoe je deze manier van handelen kan goedkeuren. Chanteren om salaris in te leveren om deze ruimte te gebruiken om een nieuweling een topsalaris te geven. Jij vindt dat een goeie manier van werken? Nogmaals als jij op je werk te horen krijg dat je alleen mag blijven als je 30% van je salaris inlevert en de volgende dag er een nieuwe werknemer komt met een topsalaris. Dan vind jij dat een goeie manier van werken? Met andere woorden hoeveel waarde hecht jij aan een contract? Zo te lezen helemaal niks. Ik vind het een bezopen manier van besturen maar dat zal de gemiddelde Barcelonafan niet willen inzien.

3 juli 2022 om 22:35

Gooien met geld? Laporta zit er bijna anderhalf jaar en heeft in die ander half jaar tijd alleen maar 50 miljoen euro voor Ferran Torres uitgegeven. de rest waren allen transfervrij/huur. Heeft alleen maar puin lopen ruimen. Dus je argument is incorrect.

3 juli 2022 om 22:42

De meeste Barca fans zijn geïndoctrineerd door populist Laporta. Niets wat je zegt kan hun op andere gedachten brengen, die gozer heeft de hele achterban van de club in z'n broekzak.

3 juli 2022 om 22:46

50 Ferran, 40 Lewa, circa 50 mil Rapinha. Ik vind dit aardig met geld gooien, als je wel aan alle kanten gekd aan het afroffelen bent bij de spelers.

3 juli 2022 om 22:47

Ik denk eerlijk gezegd dat niemand er mee zal zitten als “APPELSAP12”, Laporta een populist noemt. Dacht ik zeg het even. 😂

STB, Lewa speelt bij Bayern en Raphinha bij Leeds. Daarbij zelfs als hij 140 miljoen uit had gegeven aan die drie. Het geld dat hij bespaart heeft is wel wat meer dan 140 mil wat Messi bijna ieder jaar verdiende.

3 juli 2022 om 22:55

En nog is het bij lange na niet genoeg blijkbaar, anders werden spelers niet gechanteerd om hun loon in te leveren om voor het o zo ‘mooie’ Barca te spelen.

Ik hou er maar mee op, iets met een hele dikke plank voor je hoofd..

3 juli 2022 om 23:01

STB ik heb niets anders gedaan dan jou incorrecte beweringen die je hier doet weerleggen met feiten. Dan claimen dat ik “een plank voor me hoofd heb”. Het grappige is dat ik zelfs nog verwacht dat Frenkie zal inleveren om bij Barcelona te kunnen blijven spelen.

3 juli 2022 om 23:03

Als je drie jaar lang matig voetbalt maar ondertussen wel een grootverdiener bent bij de club, dan hoor je niet raar op te kijken dat de beleidsmaker je ofwel een lager salaris geeft ofwel verkoopt. Laporta doet dit uitstekend.

3 juli 2022 om 23:11

Als de Real Madrid fans het zelfs zeggen dan is het wel heel duidelijk!

Maar de haat die Laporta over zich heen krijgt van de doorsnee Nederlander komt denk ik door hoe hij met Koeman is omgegaan. Wat niet netjes was maar wel nodig, als Koeman was gebleven hadden ze geen CL voetbal gehaald en Donny van de Beek in de winter aangetrokken. 😂

3 juli 2022 om 23:19

Hij is letterlijk een populist pur sang.

Hij zegt precies wat naã£â¯eve Barca fans willen horen. Volgens Laporta zou Messi blijven (Hij knuffelde zijn shirt in dat achterlijke filmpje) en zou Haaland een serieuze optie geweest zijn. En nu loopt ie weer te lullen over die nieuwe deal die jullie zogenaamd 200 miljoen zou moeten opleveren. In de Catalaanse media lees je dat Barca en Sevilla onderhandelen voor 45 miljoen voor Kounde, dat Lewandowski voor 35 miljoen haalbaar is, Rafinha die 40 miljoen moet gaan naar Barca en dat Bernardo Silva voor 60 miljoen moet verhuizen. Al die geruchten worden de wereld in gegooid door het bestuur van Barca en dus ook Laporta, om Barca in een betere onderhandelingspositie te zetten Ãâ©n om de eigen fans dromen te verkopen. Die gozer verkoopt jullie niets meer dan leugens, jammer dat jij het niet ziet. Een Florentino Perez of de eigenaren van Man City zie je nooit zulke onzin openbaar maken. Zelfs Bartomeu was niet zo'n grote clown wanneer het op de interactie met de fans komt.

3 juli 2022 om 23:41

Maar noem ook de spelers die hij gehaald heeft.. Waarom moet Lewa nu perse komen als je al 4 andere spitsen hebt?

4 juli 2022 om 01:25

Was Ferran niet 55 miljoen? En met add ons nog eens 10 miljoen erbij ... Die was volgens mij toch echt geen 50 miljoen. Volgens mij is dat een incorrecte bewering El Guaje.

4 juli 2022 om 07:29

Stb040; dit doet elk bedrijf hoor haha. Ongelooflijk hoeveel members Laporta zien als de kwaaie man. Denk na.... Laporta weet ook dondersgoed dat Frenkie gewoon geen topper was in de afgelopen jaren en dat hij veel te veel geld heeft kunnen binnenharken. Daarbij ligt FCB financieel aan de grond en om mensen naar het stadion te blijven trekken zul je toch je jeugd moeten gebruiken en nieuwe spelers moeten aantrekken. Wat moet hij dan doen? Daarbij werkt het binnen een voetbalclub natuurlijk wel anders dan bij de bedrijf om de hoek. Spelers zijn meer dan 'medewerkers van het bedrijf'. Zij moeten uitstekend voetbal laten zien, anders gaan de kijkcijfers en kaartverkoop dalen natuurlijk.

4 juli 2022 om 07:41

Janter. Hij moet Frenkie dan verkopen ipv chanteren.

Vind het zo een rommel daarbij Barcelona. Ondertussen willen ze Raphinha kopen en Lewandowski kopen. Gebruik je het geld van frenkie om je schulden te betalen of spelers als Gavi Pedri Fati en Aruajo te behouden dan begrijp ik het, maar koop je dan een speler met dat geld plus minus 15 m terug dan is het daar een en al troep.

Barcelona tijdperk is denk wel ten einde man. Als je wilt besparen door kwalitatieve spelers weg te doen, dan ben je in mijn ogen niet bezig met prestatie op het veld, maar met prestaties op een financieel balans. Uiteindelijk gaat het om wat voor spelers je aantrekt en wat er gepresteerd wordt op het veld. Met een Gavi en Pedri (beide te jong) Busquets (allang over de top). Heb je weinig fundament voor de toekomst. Elke speler wordt nu gekaapt door Bayern Munchen, PSG, Chelsea, City, Liverpool en Newcastle. Wie wil er nog naar Barcelona, dat is eigenlijk een soort Feyenoord geworden helemaal nadat Suarez, Griezman, Messi zijn vertrokken. Is het als een kaartenhuis ingestort. Een speler van het kaliber Messi en Suarez gaan tegenwoordig naar PSG, Newcastle, City, Liverpool of Bayern. Ja tijden zijn veranderd, bovendien als je salaris niet stijgt + lage transferkosten wilt maken. Dan moet je ze zelf opleiden, maar wat er aan komt is gewoon veel te mager. Pedri en Gavi kunnen gewoon op Europees niveau bij lange na niet hun rug rechten. Alleen het probleem is wanneer Gavi of Pedri een keer iemand weet te poorten, dan doen ze direct alsof het Xavi niveau is. Maar voetbal bestaat ook uit pressing, meeverdedigen, terugknokken en tegen sterke tegenstanders het verschil blijven maken. En al die facetten, dat heeft geen enkele speler bij Barcelona momenteel, behalve Frenkie.

3 juli 2022 om 23:46

Ik heb nog nooit zoveel onzin gelezen in 1 post op VZ. Barca staat op het punt honderden miljoenen binnen te halen door deel van de tv-rechten te verkopen. Daarnaast is Barca zo'n grote club wereldwijd dat je ze never nooit met Feyenoord kunt vergelijken. En wat bedoel je met: het barca tijdperk is voorbij? Bedoel je die super topjaren met Xavi Iniesta en Messi? Ja die tijd is voorbij idd. Maar Lamasia zal altijd toptalenten leveren zoals Gavi en Fati en andere technisch begaafde spelers zoals Pedri zullen altijd aangetrokken zijn tot Barca.

Hahaha wel willen laten blijven, maar wel verlaging vragen. Koekoek! Eigen schuld met dat wanbeleid en strooien met vorstelijke salarissen.

Waarom zou Frenkie in godsnaam zijn salaris gaan inleveren als die wil blijven. Hij heeft gewoon een doorlopend contract. Dus als hij wil blijven dan blijft ie gewoon. Typisch Barcelona kulverhaal weer van we doen er alles aan hem te behouden. Ja dat kan makkelijk als je geen contracten uitdeelt die je niet kan betalen.

Wat een drama daar in Barcelona. En dan ook nog lewandowski de kop gek lopen maken. Zelfs al zou de Jong driekwart van zijn salaris inleveren dan nog kunnen ze niets beginnen. De uefa zou hier toch echt moeten ingrijpen. Dit slaat helemaal nergens op, dit beleid.

Dit is gewoon een spelletje van Laporta denk ik. Hij wil Frenkie verkopen denk ik. Hij zegt dat die alles aan gaat doen om frenkie te behouden. Ik geloof dat niet.

Frenkie heeft gewoon een doorlopend contract, dus die corrupte Laporta heeft helemaal niks te willen of te eisen. Barcelona gewoon laten betalen tot ze erbij neer vallen.

Vind het allemaal maar vreemd. Ik krijg sterk het idee dat De Jong gedwongen wordt om te kiezen tussen een transfer naar United en salarisverlaging bij Barcelona, terwijl bij Barcelona blijven met zijn huidige salaris ook gewoon een optie hoort te zijn/is. Bij Barcelona zullen ze daar minder blij mee zijn, maar dat is hun probleem.

Mensen kunnen Laporta wel afzeiken maar Frenkie verdient een belachelijk salaris. Zeker voor wat hij de afgelopen 3 seizoenen liet zien, is die het echt niet waard. Snap wel dat Laporta probeert het te verlagen want die salaris had Bartomeu hem gegeven. Ik zie wel dat hij echt het salarishuis ruim naar beneden wil halen. Wat gewoon prima is want dat moet ook. Maar goed Frenkie kan ook makkelijk weigeren want hij heeft nog een lang contract met dat salaris. Maar dan is het simpel voor Laporta en dan gaat hij Frenkie gewoon verkopen.

4 juli 2022 om 07:27

En de speler heeft dan ineens niets meer te willen?

4 juli 2022 om 10:20

Niet iedereen is een Bale die gaat blijven zitten ondanks het aandringen van de club. Denk dat Frenkie gewoon weggaat als Barcelona hem wil verkopen. Zeker als een coach als Ten Hag hem juist graag wil hebben.

4 juli 2022 om 12:46

Het zijn gemaakte afspraken Modricmagic. Daar moet jij je als club aan houden. Wilt hij het salarisplafond naar beneden gooien dan bespreek je dat met de speler. Gooi jij het openbaar dat iemand mag blijven of zijn salaris moet verlagen, dan spreek je van chantage.

Als de geruchten waar zijn dan verdient Frenkie volgend jaar 20 mil netto. Is hem beloofd door ene Bartomeu.

4 juli 2022 om 01:18

Hij heeft salaris ingeleverd vanwege corona, maar dat geld schuift door naar zijn latere contractjaren. Barca’s plan lijkt te zijn geweest: das geen probleem want we verkopen je toch wel voordat dit geld betaald moet worden.

Waarom zou een mens in godsnaam zichzelf willen benadelen...

Barca: “we gaan er alles aan doen om je te voor deze mooie club behouden”

Frenkie: “ok, ik luister”

Barca: “we verlagen je salaris voor de komende vijf jaar”

Lekker naar Man U gaan als De Jong zijnde. Het wordt een roemloze aftocht anders, met Laporta en Xavi aan het roer.

Er is geen andere mogelijkheid dan dat Frenkie vertrekt. Ze hebben genoeg middenvelders en ze moeten spelers van de lijst halen die uberhaubt in te kunnen schrijven. Frenkie is de enige selectiespeler die een hoge waarde vertegenwoordigt, en die ze tegelijk ook kunnen missen. Daarnaast zitten ze met dat uitgesmeerde salaris.

Frenkie wil blijven, Barca zegt dat ook te willen en vervolgens willen ze zijn salaris verlagen. Barca wil van Frenkie af omdat ze nog kunnen cashen... beetje lullig voor Frenkie.

Lekker naar Engeland gaan Frenkie en daar de sterren van de hemel gaan spelen!

Dit is gewoon politiek van de voorzitter. Als Frenkie straks verkocht wordt, dan kan hij zich schuilen achter dit verhaal dat hij niet van Frenkie af wilde en de het een keuze van de speler zelf is.

Als je bombadeert tot een van de beste middenvelder, dan moet dus ook bereid zijn om als een van de beste middenvelders ter wereld te betalen.

Daarnaast heeft Frenkie al een salarisverlaging geaccepteerd afgelopen seizoen.
Dit verhaal is dus puur voor de buhne. Ze willen hem verkopen omdat ze het geld hard nodig hebben. Daarnaast hebben ze met Gavi en Pedri al 2 goede middenvelders uit eigen jeugd. Busquets blijft verrassend goede staande op het middenveld ondanks zijn leeftijd.

Komt Kessie er ook nog bij. Kortweg; ze hebben teveel middenvelders.
Frenkie levert het meeste op en Pedri gaan ze never nooit niet verkopen.

Hoe doorzichtig wil je het hebben. Kessie transfrvrij ophalen als concurrent voor de Jong en zijn salaris betalen met een salarisreductie van diezelfde de Jong. Hoe gek denkt die Laporte dat de Jong is eigenlijk ? Stel je voor dat Man United hem wil hebben tegen een salaris van zeven miljoen dan zou ik als ik Frenkie was tegen Laporte zeggen: "prima als je me weg wilt hebben, maar leg jij het salarisverschil tussen MU (7) en Barca (12) er maar lekker bij voor zover mijn contract hier loopt. En zo niet ? Jullie hebben mijn 12 miljoen contractueel vastgelegd, dus zoek het lekker uit.

Tja als hij echt zo blij is met de omgeving 'barcelona' en hij clubliefde heeft wat maakt het dan uit of je 12 miljoen of 8 miljoen netto verdient? Die bedragen zijn zo enorm hij maakt dat toch nooit op.

Echter is het wel wanbeleid van Barcelona dat ze in het verleden zulke contracten uitgedeeld hebben.
Als Frenkie de club puur en alleen als werk ziet dan heeft hij groot gelijk dat hij vasthoudt aan dat salaris. Maar ik heb hem in het verleden ook andere dingen horen zeggen.

4 juli 2022 om 15:32

opvolgend op mijn eigen comment
Als Barca wel zoveel salaris wil betalen voor nieuwe spelers ( wat ik nu pas lees ) dan zou ik nooit geld inleveren. Ook al zou ik nog zo veel clubliefde hebben, dan heeft Frenkie groot gelijk

Hij hoeft niet akkoord te gaan met een lager salaris en is ook niet verplicht om ergens anders te tekenen. Beide zijn met volle overeenstemming een contract aan gegaan. Als hij wil blijven speelt hij gewoon volgend jaar bij Barca. Ze zullen dan alleen een probleem hebben met het inschrijven van andere spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder10
GaviMiddenvelder10
P. AubameyangAanvaller10
O. DembéléAanvaller10
RaphinhaAanvaller10
Jordi AlbaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

268 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 1 0 0 0
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Telegraaf: Frenkie de Jong laat aanbieding definitief verlopen

Frenkie de Jong heeft de contractaanbieding van Manchester United definitief laten verlopen, zo meldt Marcel van der Kraan. De 25-jarige middenvelder van Barcelona kreeg volgens de journalist van De Telegraaf een...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren