Joshua Brenet lijkt Feyenoord definitief uit zijn hoofd te hebben gezet

Donderdag, 7 juli 2022 om 10:15Tom Rofekamp • Laatste update: 10:21

Joshua Brenet gaat langer bij FC Twente blijven, meldt TC Tubantia donderdag. In gesprek met de regiokrant beweert technisch directeur Jan Streuer dat de contractverlenging 'op een paar details rond is'. Het oorspronkelijke contract van de 28-jarige rechtsback liep eind juni af, waardoor PSV en Feyenoord hun kans schoon zagen. Eerstgenoemde haalde met Ki-Jana Hoever (Wolverhampton Wanderers) echter al de gewenste versterking voor de rechtsbackpositie, terwijl Feyenoord Brenet geen basisplaats kon beloven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat is de beste vervolgstap voor Joshua Brenet?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door therock11)

Had hem graag bij Feyenoord gezien, maar we konden (wilden) hem geen vaste basisplaats aanbieden. Hele goede speler voor Twente.

3 juli 2022 om 20:19

Logisch. Als Senesi blijft hebben we Geertje en die is beter.

3 juli 2022 om 20:20

Tja, het zou een ideale vervanger zijn voor zowel de rechts- als linksachter. Dan kom je ook echt wel aan 20 wedstrijden per seizoen. Voor de basis komt hij inderdaad tekort.

3 juli 2022 om 20:22

Je kan nooit een speler een basisplaats beloven.
Als een speler gevecht niet aan wil lekker wegblijven. Hij had best kans gemaakt. Senesi eventueel verkocht geertruida naar het centrum.

3 juli 2022 om 20:24

Geertruida lijkt me verdedigend beter, aan de bal heb ik daar mijn twijfels over.

3 juli 2022 om 20:26

Bliek. Nooit is natuurlijk een groot woord. Je hebt kwaliteitspelers die je dat wel kan geven, maar daar valt Brenet natuurlijk nooit onder.

3 juli 2022 om 20:36

Die gegarandeerde basisplaats staat vast niet in het contract lijkt mij. Zal eerder mondeling zijn toegezegd dat hij in principe de eerste keus is. Speelt hij een half seizoen ruk dan kan hij heus wel op de bank gezet worden neem ik aan.

3 juli 2022 om 20:53

@ruiz
Geertruida is aan de bal ook wel erg goed hoor. Is dan wel weer meer een moderne back dan een wingback. Zijn voorzetten vanuit het middenveld waren dit seizoen echt een enorm wapen.

3 juli 2022 om 20:56

Ah oke, ik heb wel eens gezien dat hij nog wel eens een beetje ruzie met de bal heeft, maar jij ziet hem vaker dan ik. Het is sowieso een talent die altijd moet spelen. Heeft ook laten zien redelijk makkelijk te scoren, ook altijd handig.

3 juli 2022 om 21:18

Voor een centrale verdediger is Geertruida bijzonder comfortabel aan de bal, het is alleen geen typische back. Al past het hem heel goed als hij, zoals nu onder Slot, 'aan de binnenkant' speelt. Brenet vind ik altijd wat wild, al had ik hem erg graag bij Feyenoord gezien. Maar wat Fiorenoord al zegt: die voorzetten, dieptepasses van Geertruida zijn echt top. Als hij indribbelt met hoge snelheid, blijft hij ook altijd enorm rustig

7 juli 2022 om 10:31

Als er iemand geen ruzie met de bal heeft in deze selectie is het Geertruida wel. Heel rustig en comfortabel aan de bal. Maar goed nieuws dat Brenet niet komt. Naar mijn mening is dat niet het niveau dat je moet willen nastreven en met oog op waarde op het veld moet je gewoon een talentje aantrekken voor die positie.

7 juli 2022 om 11:39

Ik vond hem wel enorm uitspringen bij FcT afgelopen jaar. Erg aanvallend en met Slot z’n speel style heb je een extra buitenspeler. Je hebt nu Pedersen en die had na z’n blessure en Corona echt een matig tot slecht half jaar. Ik zou een PSV-tje doen en hem de LB garanderen tijdens de onderhandelingen nog. Je hebt nu niks. Al heb ik in eerdere artikelen aangegeven, probeer Wittek los te weken.

Super blij mee, heeft een erg goede indruk achtergelaten vorig seizoen

Echt top nieuws, dat betekent dat vrijwel de volledige selectie van vorig seizoen nog in tact is met zelfs nog een paar breedteversterkingen. Tuurlijk, als er opeens een gekke Franse club 10 miljoen voor Zerrouki neerlegt is die weg, maar voorlopig staat er een heel mooi elftal.

3 juli 2022 om 21:02

Dit had ik een maand geleden niet durven hopen. Het enige wat deze transferperiode nog beter zou maken is als Hillgers z'n contract verlengt. Dat gerucht gaat ook al maanden zonder dat er iets voor elkaar komt.

3 juli 2022 om 21:41

Hilgers verlengen zou fantastisch zijn idd.

3 juli 2022 om 22:16

Geweldig ja! En daarbij ook opnieuw het aantal huurspelers gereduceerd. Als het goed is komt dan nu ook de transfersom van Oosterwolde nog door.

7 juli 2022 om 10:56

@j.j., ik ben niet echt op de hoogte van de in het verleden gemaakte afspraken tussen FC Twente en Heracles Almelo. Maar kan het zijn dat de transfersom van Jayden Oosterwolde gedeeld moet worden met de club uit Almelo?

7 juli 2022 om 15:22

Heracles krijgt er een klein deel van mee, omdat Oosterwolde 1,5 maand in de gezamenlijke periode (50/50) van de opleiding zat. Dat deel wordt naar rato verdeeld.

Onverwachts, maar super blij mee! Team blijft zo grotendeels intact. Hopen dat Zerrouki blijft..

Lig er niet wakker van, als je naar Feyenoord kan en je eist een basisplek begrijp je niet helemaal hoe het werkt, compleet waanzin zo’n eis mits die ook echt zo gesteld is.

Trouwens, matige voetballer die wel niveau heeft maar voor mij niet die X factor waar Feyenoord zo’n behoefte aan heeft, dus succes in Enschede, lijkt me ook geen straf om daar te spelen, Prima club!

3 juli 2022 om 20:21

Voor een rechtsback vind ik hem wel die xfactor hebben voor Eredivisie begrippen. Met Brenet die doorschoof als extra middenvelder kon Twente een heel ander spel spelen waardoor ze veel dominanter werden in de meeste wedstrijden. Blijft natuurlijk op niveau Twente dus subtop Eredivisie waar hij dat nu heeft laten zien, dus ik snap dat dat geen garanties geeft voor Feyenoord.

3 juli 2022 om 20:54

Hangt er vanaf wat je eisen noemt. Brenet kwam naar Twente omdat hij bij Hoffenheim niet aan de bak kwam en bij Twente in de basis kon komen. Hij heeft meermaals aangegeven hoe ontevreden hij over die periode in Duitsland was, dus dat wil hij in de toekomst voorkomen. Dus dat z'n speeltijd onderdeel is van de onderhandeling, lijkt me logisch. Als Feyenoord daar geen toezeggingen over wil doen, heeft Brenet de vrijheid om andere opties te bekijken. Heeft verder niemand schuld aan, alleen loop je dan transfervrij een voor Eredivisie-begrippen uitstekende rechtsback mis.

Als je moet kiezen tussen basisspeler + Europa in bij de nr 4 of banken + Europa bij de nr 3 had ik het ook wel geweten. Verstandige en sportief gezien de beste keuze

4 juli 2022 om 10:40

Ik moest dit even 3x lezen, maar volledig mee eens.

4 juli 2022 om 11:59

@herbyherbs

Het feit dat hij geen vaste basisplaats is beloofd, zegt niet dat hij die daadwerkelijk niet zou krijgen. Als Senesi en Pedersen verkocht zouden worden en Geertruida naar het centrum zou gaan, was hij waarschijnlijk wel de #1 op de rechtsback.

Verder kan je de 'europa' van Twente (3e voorronde Conference League) natuurlijk niet vergelijken met de 'europa' van Feyenoord (gegarandeerd 6 poulewedstrijden in de Europa League).

4 juli 2022 om 14:41

Maar goed, waar waren die woorden vorig jaar? Toen werden er allerlei selectieve statistieken bijgehaald om aan te tonen dat de Conference League wel degelijk kon concurreren met de Europa League, iets dat natuurlijk onzin is.

Maar het doet niets af aan de situatie: Brenet wou per se weer aan spelen toekomen en bij Feyenoord en PSV was die garantie er niet genoeg. Dat is ook voor te stellen, maar voor Brenet dan dus genoeg reden om daar niet te tekenen.

4 juli 2022 om 14:45

@sirius

Ik heb het nergens over de kwaliteit en/of uitstraling van het toernooi, maar puur over het aantal wedstrijden in Europa. In het ergste geval ligt Twente er in de 3e voorronde al uit en blijft het 'europese avontuur' van Twente beperkt tot die 2 wedstrijden, daar waar hij er bij Feyenoord gegarandeerd 6 zou spelen (mits basis).

Uiteindelijk is het gewoon een logische keuze van Brenet om bij Twente te blijven, aangezien hij daar wel een garantie op een basisplek heeft.

Hier zit ik al weken op te wachten! Wat een geweldig nieuws! De selectie ziet er nu al heel goed uit. Nog een linksback, een linksbuiten en mogelijk Mokotjo contracteren, en dan mogen wij heel tevreden zijn! Goed werk Streuer!

3 juli 2022 om 20:51

Streuer doet alleen maar goed werk. Wat een heerlijke, open technisch directeur.

3 juli 2022 om 21:53

Absoluut Ruiz! Onwijs jammer dat Kraan en Streuer er, naar alle waarschijnlijkheid, na dit seizoen mee stoppen, waarmee de kans bestaat dat ook Jans vertrekt. Wat een rust en resultaten brengen deze mensen zeg!

3 juli 2022 om 21:22

Gaat Mokotjo weer naar Twente ja? Wordt een leuk elftal weer

3 juli 2022 om 21:52

Mokotjo is weer volledig hersteld van zijn blessure en doet de voorbereiding mee. De intentie is dat hij een contract gaat tekenen wanneer hij volledig fit blijkt te zijn. Wat een hele goede zaak is, aangezien Zerrouki ook geen 2 jaar meer voor ons speelt. Dan hebben wij met Mokotjo een hele degelijke vervanger.

Je kan toch niemand een basisplaats beloven? Denk dat hij de concurrentie niet aan wilde. Zo kan je het ook uitleggen.

Kom op zeg! Brenet is toch ook geen versterking voor de top in Nederland. Volkomen op zijn plaats bij Twente. Dat is gewoon zijn niveau, prima zo!

Titeltje toch maar veranderd?🤓

3 juli 2022 om 23:03

Nee hoor. De titel blijft ons streven :P

Zo, goede stap voor Twente!

Op dit moment zie ik in Ajax en PSV dé titelfavorieten, maar daarachter ontstaat een leuke subtop. Twente en Utrecht doen goede zaken, maar het blijft afwachten wat Feyenoord en AZ deze zomer gaan doen. Ook daarachter heb je met Groningen, Vitesse, Heerenveen en NEC een mooie middenmoot, gevormd door 2 derby's.

Gaat wat ver om dit een gemiste kans voor PSV te noemen maar de realiteit is wel dat Brenet met al zijn beperkingen nog altijd drie klasses beter is dan Hoever en ook nog eens veel beter past in het PSV-systeem. Hopelijk is PSV in ieder geval niet klaar op de rechtsbackpositie en gaat de blik nu op een andere oudgediende: Santiago Arias

3 juli 2022 om 20:28

Heb je enig idee hoe groot die kans is? Wat zou ik die graag terug zien zeg!

3 juli 2022 om 20:40

Ik verwacht dat hij haalbaar is voor een zacht prijsje. Bij Atletico komt hij niet meer in de plannen voor en Granada - aan wie hij vorig seizoen uitgeleend was - lijkt hem niet definitief over te willen nemen. Dus als PSV er werk van gaat maken zie ik het wel gebeuren. Zou inderdaad prachtig zijn, echt een van mijn favoriete PSV'ers van de afgelopen jaren

4 juli 2022 om 07:37

En dat heeft vast niks te maken met Karin Jimenez?

Terugkeer van Arias vind ik twijfelachtig. Hij was - op zijn debuut na tegen GAE waar hij scheel werd gespeeld door Xander Houtkoop - fantastisch voor PSV en ik heb ook oprecht van hem genoten.

Echter was hij volgens mij niet eens verzekerd van een basisplaats bij Granada afgelopen seizoen. Ik weet niet of dat het niveau is dat we moeten nasteven. Het zou hem in elk geval gegund zijn.

4 juli 2022 om 08:21

Ik zou zo graag weer een een back bij PSV zien die kan verdedigen.. Ik heb Hoever gezien deze week, werd ik niet blij van. Sambo zou ik nog liever zien dit seizoen.

Mocht Arias voor een zacht prijsje op te halen zijn, zou ik dat zeker doen. Bekende van Brands ook.

Vind het prima dat Til niet naar Feyenoord maar naar PSV gaat maar hier baal ik wel van. Ik had namelijk Brenet in de basis gezet als rechtsback aangezien ik verwacht dat zowel Pedersen als Senesi gaan vertrekken. Geertruida kan daardoor naar het centrum waardoor de rechtsbackpositie vrijkomt. Brenet was dan mijn eerste keus geweest met Benita als back-up.

Zou fantastisch zijn voor Twente, dit zijn spelers die je zeker in de subtop houden. Twente is weer lekker logisch bezig, doen geen gekke aankopen of halen vreemde huurlingen.

Nou prima nieuws voor Feyenoord lijkt me, Brenet lijkt me niet het niveau waar Feyenoord naar moet sterven als ze aan willen haken bij de top van Nederland.

7 juli 2022 om 10:57

Feyenoord mag momenteel de handen dichtknijpen met een 3e plaats. Een erg matige selectie staat daar tot heden. Met vertrek van belangrijke schakels hebben ze een mindere selectie dan Twente en AZ en gelijk aan Utrecht.

7 juli 2022 om 11:21

Vorig jaar begin juli hadden wij alleen Pedersen en Til. Trauner, Aursnes, Dessers en Nelson kwamen allemaal later. Sinds kort hebben wij de centen van Man United voor Malacia. Als goed is wordt Sinisterra vandaag gepresenteerd bij Leeds zodat we daar de centen ook van krijgen. Feyenoord kan dan doorschakelen.

7 juli 2022 om 12:17

Want de transferzomer is ook bijna afgelopen :S

7 juli 2022 om 12:21

Dit horen we elk jaar joh, kom met iets nieuws

Is toch normaal dat hij niet voor Feyenoord kiest, bij Twente is hij zeker om opgesteld te worden. Bij Feyenoord was hij 3e rechtsback geweest. Ik ben er niet heel rouwig om want alleen sinds jaren een aardige 2e gedeelte van de competitie is niet genoeg voor een top 3 club of buitenlands avontuur.

Is wel beter en dominanter als de huidige en als senesi weggaat kan je Geertruida centraal zetten. Pedersen is bijna rond met Southampton . Pijlsnel maar slechte voorzetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

15 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 FC Twente 1 0 0 0
2021/2022 FC Twente 13 2 4 0
2021/2022 TSG Hoffenheim 0 0 0 0
2021/2022 Hoffenheim II 10 1 1 0
2020/2021 TSG Hoffenheim 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Twente verzekert zich van prima uitgangspositie ondanks slechte tweede helft

FC Twente heeft donderdagavond een 1-3 zege kunnen boeken op het Servische Cukaricki in de derde voorronde van de Conference League. Het was de eerste Europese wedstrijd van Twente in 2.899...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren