‘Perspectief van Boadu vertroebelt: Monaco haalt nieuwe aanvallers’

Zondag, 3 juli 2022 om 15:36Jordi Tomasowa

De toekomst van Myron Boadu bij AS Monaco is hoogst onzeker. De jeugdinternational van Jong Oranje krijgt de komende weken volgens Foot Mercato meer concurrentie in de strijd om de aanvallende posities, omdat de Monegasken actief zijn op de transfermarkt. Het perspectief van Boadu vertroebelt daardoor.

Met Takumi Minamino haalde Monaco al een aanvallende versterking binnen en er is nu ook een nieuwe spits in aantocht. Naar verluidt is het de bedoeling dat Breel Embolo spoedig wordt overgenomen van Borussia Mönchengladbach. De Zwitser hoeft maar tien miljoen euro te kosten, een bedrag dat de club uit het ministaatje met plezier wil betalen. Er zit haast achter de deal, aangezien Monaco in de voorronde van de Champions League graag over Embolo wil beschikken. Het zou kunnen dat de nummer drie van het afgelopen Ligue 1-seizoen in die voorrondes tegen PSV uit gaat komen.

Naast de waarschijnlijke komst van Embolo staat ook Andrea Belotti hoog op het wensenlijstje van de Monegasken. De Italiaan komt ook het beste tot zijn recht in de spits en is na een lang dienstverband bij Torino, waar hij meer dan honderd competitiegoals voor maakte, transfervrij. De concurrentie in de strijd om Belotti is aanzienlijk, maar toch hoopt Monaco ook hem te kunnen strikken. Dat zou dus kunnen betekenen dat Boadu, die afgelopen seizoen al moest toezien hoe Kevin Volland en Wissam Ben Yedder vaak de voorkeur kregen, nóg twee zwaargewichten als concurrent krijgt.

Een transfer zou uitkomst kunnen bieden voor Boadu, maar er speelt nog niets rond de voormalig aanvaller van AZ. Vorige zomer maakte hij nog voor een bedrag van zeventien miljoen euro de overstap van de Alkmaarders naar Monaco en afgelopen seizoen kwam hij tot 31 wedstrijden in de Franse Ligue 1, waarvan hij er maar zeven als basisspeler mocht spelen. Hij maakte daarin vier doelpunten. Zijn enige treffer in Europees verband maakte Boadu in de groepsfase van de Europa League in de uitwedstrijd bij PSV (1-2).Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door mtardelli)

Typisch gevalletje AZ: leuk presteren in Alkmaar, maar daarbuiten blijkt het toch net vaak een niveautje te hoog gegrepen.

3 juli 2022 om 15:44

Het gemiddelde bij AZ ligt nu niet veel lager dan bij pakweg Feyenoord of PSV vind ik persoonlijk.

3 juli 2022 om 15:47

Daarnaast kan je als je mislukt in het buitenland altijd nog bij Feyenoord of PSV terecht.

3 juli 2022 om 15:51

Maar Til, Boadu, Stengs het is het allemaal net net en dat was eigenlijk al te zien in de ED. Zijn jongens met potentie en een team die best goed draaide maar dan is de stap best groot.

3 juli 2022 om 15:52

In vergelijking met PSV wel. In mijn ogen is PSV zowel uit, als thuis favoriet tegen Az. Van Boadu had ik wel iets meer verwacht moet ik zeggen. Van een Stengs is het nu voor iedereen wel duidelijk dat hij er simpelweg niet zoveel van kan. Veel te snel naar het buitenland allebei en dachten dat ze al uitgeleerd waren in Nederland. Bij Az is het nog altijd vrijblijvender voetballen dan bij de top 3 waar je elke wedstrijd moet winnen.

3 juli 2022 om 15:57

Dit is pure onzin en dat weet je zelf ook. Als Ajax 2x verliest, dan is er gerommel. Als PSV 2x verliest is er een beetje rommel, maar Feyenoord heeft echt al regelmatig 5x op rij punten verloren in de afgelopen seizoenen zonder dat de trainer op de schopstoel zat. Terwijl als er bij AZ 5x op rij niet gewonnen wordt dan is het publiek ook aan het zeiken. Binnen de zogenaamde top 3 is er echt een gigantisch verschil qua druk.

3 juli 2022 om 15:59

@meneerja Daarentegen waren zij bij AZ wel duidelijke uitblinkers naar mijn mening, met name Stengs. Ik snapte de stap naar het buitenland wel, want een binnenlandse transfer ging 'm niet worden. Dat je uit je comfortzone wilt komen, nieuwe club in een over het geheel gesproken zwaardere competitie, vind ik wel begrijpelijk. Wellicht dat deze ploegen net te hoog gegrepen of niet de juiste keuze waren achteraf gezien, maar compleet kansloos was het ook niet toch?

3 juli 2022 om 16:02

10 miljoen voor Embolo? Voor dat bedrag had ik Brobbey lekker in Leipzig gelaten als Ajax zijnde.

3 juli 2022 om 16:02

Hoe bedoel je zonder dat de trainer op de schopstoel zat?
Advocaat en Stam zaten allebei op de schopstoel bij slecht presteren.

Dan begin je je comment met 'pure onzin' en dan kom je zelf met nog puurdere onzin.

Het is een feit dat je bij AZ met minder druk voetbalt. Dat weet echt iedereen.

3 juli 2022 om 16:10

Alkmaar 54, dat is net hoe je het woord 'druk' interpreteert. Bij Ajax en Feyenoord is de druk op basis van aanhang veruit het grootst, en daardoor ook vanuit de media, want het zijn simpelweg de populairste clubs. Als voetballer zit je wat dat betreft net iets rustiger bij PSV. Wat je zegt over trainers op de schopstoel vind ik onzin. Stam werd in oktober al ontslagen hè, en dat men met Gio wat meer geduld had, is logisch. Dat zou Van Nistelrooy ook krijgen als het niet loopt. Gio's voorganger, Fred Rutten, werd er ook uit gegooid toen het slecht ging

3 juli 2022 om 16:17

Klopt, ook Malen, Bergwijn en eerder Depay zijn echt succesnummers gebleken na hun overgang. Verschil is echter wel dat die naar absolute topclubs gingen en niet (zouden) banken bij Monaco of Nice. Dat een AZ-speler zichzelf of zijn club naar een hoger plan tilt na zijn periode in Alkmaar is ronduit uitzonderlijk; slechts met Dembele, Weghorst en Koopmeiners kan ik hier spelers noemen.

3 juli 2022 om 16:19

Klopt, zoals dat ook bij Ajax gaat (klaassen, Tadic, Blind). Op deze manier betaal je als Nederlandse club in het geval van een ex-AZ-speler in ieder geval niet meer de Alkmaarse overschattingstax die gerekend wordt op spelers. Die Ajax ook met Wijndal duur zal komen te staan trouwens.

3 juli 2022 om 16:20

Precies. Ik vind Embolo beter dan Brobbey. Daar zou Ajax indd achteraan moeten zitten. Ben je goedkoper uit en heb je een top aanvaller binnen voor ED begrippen.

3 juli 2022 om 16:21

De druk bij Ajax is toch gewoon groter dan bij Feyenoord. Dat kan je toch niet ontkennen? Ik ga niet beweren dat de druk bij AZ zo hoog is als bij Ajax. Maar wel hoger dan bij Vitesse. Het punt wat ik wil maken is dat het hele mislukken van Stengs en Boadu weinig te maken heeft met meer of minder druk, maar meer met de wijze waarop AZ spelers brengt en duidelijk is in de taakinvulling. Die jongens speelden 8 en 12 jaar bij AZ, dat is gewoon heel anders dan net 1 jaar bij een club zitten en het gelijk moeten laten zien. Jeugdspelers van Feyenoord en PSV hebben het ook gewoon moeilijk wanneer ze naar het buitenland vertrekken.

3 juli 2022 om 16:26

Met name Stengs? Stengs was nou juist de man die er al een jaar niks van bakte voordat hij een transfer maakte. Heel Alkmaar was in shock dat die Fransen er meer dan 10 miljoen voor over hadden. Boadu had de pech dat hij (weer) geblesseerd raakte, maar heeft het in de weinige minuten die hij kreeg niet onverdienstelijk gedaan.

3 juli 2022 om 16:30

Of naar Ajax, Blind, Tadic, Klaassen.

3 juli 2022 om 16:52

Bij Ajax is de druk inderdaad hoger dan bij Feyenoord, maar bij andere clubs niet. Maar ik denk wel dat het voor jongens als Stengs en Boadu een stuk vrijblijvender voelt bij AZ dan bij Ajax, PSV, of Feyenoord. Verschilt ook per speler. Voor Midtsjø of Weghorst maakt druk niks uit, voor Wijndal denk ik ook niet. Stengs is denk ik een type als Boëtius en Larsson. Enorm talentvol, maar een beetje gevoelig en denkt te veel na. Bij druk gaat het dan een stuk minder, zonder onbevangenheid

3 juli 2022 om 16:54

@spursfan96 Na die blessure was hij inderdeed een stuk zwakker, maar daarvoor blinkte hij toch wel uit? Ik wilde ook niet zeggen dat hij niet beter nog even bij AZ had kunnen blijven, want dat was wellicht wel de juiste beslissing geweest. Enkel dat ik opzich kan begrijpen dat zij een stap wilden maken en zich in een andere omgeving verder wilden ontwikkelen. Het voelde voor mij niet als een compleet bizarre move en had ook wél kunnen slagen.

3 juli 2022 om 19:28

Hij blinkte uit bij zijn eerste paar wedstrijden in het eerste, waarna hij ernstig geblesseerd raakte. Daarna voelde je al dat hij een stuk minder vrij speelde, en het werd steeds minder goed. Dat laatste seizoen zat ik, samen met menig AZ-er, me week in week uit te irriteren aan het feit dat hij geen knikker raakte, geen inzet toonde en ook nog eens de hele tijd basis mocht staan, ondanks het matige spel. Dat zal er ook aan gelegen kunnen hebben dat hij inderdaad de uitdaging een beetje miste, maar het leek er meer op alsof het een mooiweer voetballer was die zich niet echt op kon laden voor de wedstrijden tegen de mindere goden. Overigens heeft hij wel enorm veel voor ons betekend en ben ik blij dat hij bij ons heeft mogen voetballen, is alleen voor mijn gevoel 1 jaar te laat vertrokken.

4 juli 2022 om 04:08

Dus alle spelers van Ajax slagen in het buitenland? De Ligt en de Jong spelen misschien wel basis, maar maken nou niet perse de beste indrukken, veel kritiek ook op ze.

4 juli 2022 om 10:00

@tyuin,

Eensch 10 mio voor Embolo kan je bijna geen buil aan vallen. Is alleen wel de vraag of hij naar Ajax wil komen natuurlijk.

4 juli 2022 om 20:19

Haha wat een onzin , bij Feyenoord is net zoveel druk als bij Ajax en psv , soms zelfs nog wel meer.
Maar bij az heb je 0% druk , laten we eerlijk zijn.

3 juli 2022 om 15:52

Dat geldt voor zoveel spelers van AZ. Dat ze megabedragen hebben gekregen voor beperkte spelers zoals Boadu, Stengs, Til, Janssen en Jahanbaksh is gewoon fenomenaal gehandeld door het technisch beleid.

3 juli 2022 om 15:55

Jahanbaksh was topscorer van de eredivisie en nog een hoop assists en dat noem jij een beperkte speler?

3 juli 2022 om 16:01

Ja, en terecht toch? Die jongen heeft geen kl*ten gepresteerd in het buitenland en valt ook enorm tegen bij Feyenoord.. Hij heeft een leuke periode gehad bij AZ, maar zoals vaker gezegd is stelt het niets voor als spelers het goed doen in de Eredivisie..

3 juli 2022 om 16:07

Zelden een speler voor wie de directe stap naar Engeland goed uitpakt. Is nu inderdaad middelmaat, maar bij AZ was het gewoon een fantastische speler.

3 juli 2022 om 16:20

Dat is toch precies mijn punt?

3 juli 2022 om 16:30

Buiten Til en Stengs waren die spelers toen ze bij AZ speelden helemaal niet zo beperkt. Dat ze het bij hun nieuwe club niet redden betekent niet dat ze er niks van kunnen. Hazard is toch ook geen beperkte speler omdat hij er niks van bakt bij Real Madrid?

3 juli 2022 om 17:19

Afonso Alves, Björn Vleminckx, Vincent Janssen waren ooit ook topscorers van de Eredivisie, daarvan mogen we echter toch wel vaststellen dat het tamelijk beperkte spelers waren/zijn? 😬

3 juli 2022 om 20:24

Jahanbaksh was een one season wonder.

4 juli 2022 om 23:01

Donny vd Beek valt toch ook door de mand? Net zoals dat Ziyech weinig speelt? Bergwijn op de bank bij Spurs. Malen 3 goals in 22 westrijden oid bij Dortmund. Waarom zegt iedereen nog dat het aan AZ ligt?

3 juli 2022 om 15:53

Ik ken nog een Nederlandse club die spelers levert die het niet best doen in het buitenland.. Je gaat meer en meer denken dat het aan de opleidingen ligt in Nederland. Zeker aangezien de talenten van Feyenoord, misschien niet bij Barcelona of Juventus spelen, maar wel leveren..

3 juli 2022 om 15:56

Heeft niks met az te maken
Je kan een nog grotere lijst maken van spelers van Ajax en psv die alle mislukt zijn in het buitenland .. denk persoonlijk dat te veel spelers te vroeg voor het buitenland kiezen …zo n stengs of boadu hadden gewoon nog minimaal 2 a 3 jaar in Nederland moeten voetballen voor ze deze stap zouden maken

3 juli 2022 om 16:40

En je kan net zo’n grote lijst met spelers maken van spelers die het wel Europees gemaakt hebben en hoe zit dat bij een club als AZ? Bij Ajax komen nu eenmaal meer jeugdspelers door dus zullen er ook een aantal niet slagen maar veel wel. Van veel clubs doen het leuk in NL maar presteren buiten NL helemaal niets, cijfers kunnen dit gewoon bevestigen en dit heeft allemaal gewoon puur met de prestatie druk die er al is vanuit de jeugd. Ook daar moeten de spelers toernooien en competities winnen en bij andere clubs is het vooral leuk om mee te doen. Ajax heeft het individu en AZ het team. Maar uiteindelijk slaagt het individu vaker dan het “team” in het buitenland.

3 juli 2022 om 16:42

Tsja, is dat niet bij 9 van de 10 spelers die vertrekken uit de Eredivisie? Als ik jouw club erbij pak, zijn spelers als Malen, Bergwijn ook geen onverdeeld succes bijvoorbeeld. Bij Ajax is het trouwens ook discutabel hoor.

3 juli 2022 om 18:57

Ik hoop dat je over een jaar dit ook zegt. En dat Dallinga goed presteert, puur zodat ik kan zeggen dat Excelsior het wel onder de knie heeft met Schouten en Dallinga.

3 juli 2022 om 21:13

@gomes1psv noem mij eens 2 psv’ers die afgelopen 5 jaar een transfer naar een buitenlandse club hebben gemaakt en die echt geslaagd zijn?

3 juli 2022 om 21:27

Dumfries, Lozano.

4 juli 2022 om 19:06

Bij Az viel hij het laatste seizoen toch ook tegen.

4 juli 2022 om 20:17

Zie je toch bij al die az spelers , dat clubs nog zoveel geld er elke keer voor betalen is mij een raadsel maar erg goed gedaan van az

Misschien interessant voor Ajax ipv Brobbey die te duur wordt zo...

3 juli 2022 om 15:42

Aub niet, brobbey is 100x beter!!

3 juli 2022 om 15:58

Dan zou ik nog eerder de deal van Monaco kapen en tien miljoen neer leggen voor Embolo.

3 juli 2022 om 18:18

Embolo? Weet je waar je aan begint? Die weet echt amper hoe je de bal tussen de palen krijgt. Scoort zo ontzettend weinig als spits.

3 juli 2022 om 15:59

Nee, dat moet Ajax echt niet doen. Boadu is een spits die ruimte nodig heeft. Een counter spits . Weet nu al dat het gaat irriteren als de bal weer van z'n voet springt oid.

3 juli 2022 om 16:32

Haller heeft het toch ook heel aardig gedaan, ondanks dat elke bal van z'n voet af springt.

3 juli 2022 om 16:43

Embolo had nog interessant geweest, boadu 100% niet

3 juli 2022 om 17:25

Ik denk ook dat dit misschien weleens de uitvlucht gaat worden die Ajax gaat nemen bij een gebrek aan spits.

Zou Feyenoord misschien interesse hebben?!😬

3 juli 2022 om 18:16

Uiteraard hebben die interesse, maar de deal kunnen realiseren is een ander verhaal. Het zou een goede match kunnen zijn met Slot, maar denk dat Feyenoord hem alleen op huurbasis zou kunnen strikken. Die kunnen geen bod op tafel leggen waarmee Monaco bereid is on definitief afscheid van hem te nemen.

3 juli 2022 om 22:53

Die gaan hem huren, let maar op

4 juli 2022 om 04:10

Ik voel dit serieus ook aankomen haha.

Ik zou hem graag bij PSV willen zien, maar dan zullen er echt nog eerst spelers weg moeten. Mss iets voor Feyenoord aangezien er twee spitsen zijn vertrokken? Evt huur?

3 juli 2022 om 15:45

Ik zou toch graag een andere aanvaller zien komen. Eentje die wat dodelijker is voor het goal.

3 juli 2022 om 16:21

Tegen ons weet hij helaas altijd het net te vinden.. Maar zonder gekkigheid, wel een ideale spits voor op de counter waar ik bijv een vertessen te licht vind en Vini een soortgelijk profiel als De Jong is.

3 juli 2022 om 16:23

Ja puntje voor jou.. met je eens qua vertessen en vini beide mogen van mij weg. Weer niet of dit de ideale vervanger is ..

4 juli 2022 om 04:11

Jullie hebben net de Jong aangetrokken. Denk niet dat die is gekomen om op de bank te zitten.
En denk ook niet dat Boadu nu naar een club gaat waar er kans is dat hij bankzitter wordt

Misschien iets voor Feyenoord om Boadu te halen?, als je Stengs ook nog weet te halen heb je best een leuke aanval.

3 juli 2022 om 15:46

Stengs wil niet. Die wil voor zijn kans in Frankrijk gaan. Beetje dom, maar hij zit nog in de ontkenningsfase. Dus die komt volgend jaar pas.

3 juli 2022 om 15:56

Ik hoop het niet. Vind Stengs wel een goede voetballer, als het zonnetje schijnt, maar dan liever Walemark de kans geven dan Stengs huren. Boadu zou zo maar in beeld kunnen zijn, maar ook hij is net niet. Jordan Larsson is transfervrij, die lijkt me zeker niet minder

3 juli 2022 om 16:33

Larsson is op weg naar Schotland meende ik. Gaat bij Celtic proberen zijn vader na te doen.

Misschien een goedkoper alternatief voor Brobbey voor Ajax. Ze moeten een poging doen om Boadu te huren. Prima spits voor de Eredivisie en dan hebben ze eindelijk een opvolger voor Haller. Ik zeg doen!

3 juli 2022 om 15:57

Boadu als opvolger van Haller zou echt een grap zijn. Give ze cup to PSV zeg ik dan. Nog liever Zirkzee dan Boadu, die kun je definitief overnemen voor tien miljoen in plaats van dat we Boadu moeten heropleiden voor AS Monaco.

Verhuur naar Feyenoord. Dat voel je al aankomen.

Dat was te verwachten, genoeg kansen gehad maar was gewoon nog niet klaar voor dit niveau. Ik hoop niet dat hij al terugkomt naar de Eredivisie, een verhuur in de Bundesliga zou wel goed zijn, een competitie met veel ruimte achter de laatste linie en clubs onderin kunnen een snelle spits altijd gebruiken.

Embolo voor 10M? Dat zou echt een werelddeal zijn voor veel clubs.

3 juli 2022 om 16:45

Embolo is echt al lang niks meer van wat die ooit zou worden.
Btw benieuwd hoe je het gaat opnemen tegen soldier boy aka je vader😅

3 juli 2022 om 17:15

Hij heeft inderdaad z'n belofte niet helemaal waar gemaakt maar voor 10M een bruikbare en ervaren kracht is gewoon een meerwaarde voor veel clubs. En Homelander wint altijd he

Simpele oplossing. Embolo naar Monaco, Boadu naar Mönchengladbach. 1+1=2!! Zou een geweldig mooie club zijn voor Boadu.

Niet de eerste en ongetwijfeld niet de laatste speler die vanuit AZ totaal niet uit de verf komt bij een vervolgstap. Vond Monaco sowieso al een vreemde keuze. Ze zullen wel prima betalen daar, maar sportief gezien ben je zo vervangen en het is een heel wisselvallig team.

Vind Myron in potentie een goede speler. Ik vind het echt een spits voor Psv.

Soms denk ik wel eens met veel smaad terug aan de tijden dat er Nederlandse analisten waren die absoluut zeker wisten dat Ajax 40 miljoen euro moest betalen aan AZ om Boadu en Stengs over te nemen, want dat waren absoluut twee toptalenten die een zekerheidje waren.

Sja. Vooralsnog vallen die twee niet mee. Het waren allebei leuke hypes, maar zo'n Boadu komt gewoon veel te kort als spits.

4 juli 2022 om 02:24

Denk niet dat het komt omdat hij tekort komt. Hij heeft 7x in de basis gespeeld 24x later der in gekomen en 4 doelpunten gemaakt denk ook echt dat hij zich daar niet goed voelt en weinig vertrouwen krijgt. Lekker een stap terug doen terug naar az op huur ofzo.

Embolo voor maar 10 miljoen is toch wel een koopje hoor! En voor Bosch is dit idd slecht nieuws

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Monaco

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
VandersonVerdediger10
A. DisasiVerdediger10
G. MaripánVerdediger10
A. NübelKeeper10
R. AguilarVerdediger10
M. AklioucheMiddenvelder10
Gelson MartinsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Monaco.

2 fans
Aanvaller, 21 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren