Ten Hag maakt van Malacia zijn eerste aanwinst voor Manchester United

Dinsdag, 5 juli 2022 om 15:00Rian Rosendaal • Laatste update: 17:26

Tyrell Malacia mag zich officieel speler van Manchester United noemen, zo brengt de Engelse club dinsdag naar buiten. De 22-jarige linksback kwam zonder problemen door de medische keuring en tekende daarna een vierjarig contract op Old Trafford, met de optie op een jaar extra. Feyenoord ontvangt vijftien miljoen euro voor de transfer van de vleugelverdediger, een bedrag dat door bonussen nog eens met twee miljoen euro kan oplopen.

"Het is haast niet te beschrijven om mijzelf voortaan speler van Manchester United te mogen noemen", zo laat Malacia dinsdag weten na het zetten van de handtekeningen. "Dit is een nieuw hoofdstuk voor mij, in een nieuwe competitie met nieuwe ploeggenoten. En met een geweldige manager. Ik heb tegen zijn teams gespeeld in de Eredivisie en weet dus over welke kwaliteiten hij beschikt en wat hij van zijn spelers verlangt", deelt de aanwinst complimenten uit aan Ten Hag.

"Ondanks dat ik weet dat ik nog heel jong ben en mijzelf nog verder moet ontwikkelen, kan ik de fans van Manchester United verzekeren dat ik elke keer als ik het shirt aantrek mijn uiterste best zal doen op het veld", vervolgt de ambitieuze Malacia. "Ik zal Feyenoord altijd dankbaar zijn voor alles wat de club voor mij en mijn familie heeft gedaan. Zonder Feyenoord was dit allemaal niet mogelijk geweest. Maar nu ben ik klaar voor de toekomst bij Manchester United, waar ik successen mee wil beleven."

John Murtough, Director of Football van Manchester United, is blij met de komst van Malacia naar Old Trafford. "Tyrell is een spannende, dynamische, jonge speler met geweldig veel ervaring voor zijn leeftijd. Vijf seizoenen in de Eredivisie, een Europese finale en al diverse interlands voor het Nederlands elftal. We kijken uit naar het verder ontwikkelen van zijn talenten onder leiding van Erik ten Hag en zijn staf in de komende jaren", aldus Mortough.

Malacia leek lange tijd op weg naar Olympique Lyon, maar het is dus Manchester United dat de linksback heeft weten in te lijven. De international van het Nederlands elftal is de eerste aanwinst van manager Erik ten Hag voor komend seizoen. Malacia sluit per direct aan bij de selectie van de Nederlandse trainer en kan op 7 augustus zijn officiële debuut maken. Manchester United begint die dag tegen Brighton & Hove Albion aan het nieuwe seizoen in de Premier League.

De kersverse aanwinst van Manchester United doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en debuteerde in het seizoen 2017/18 in de hoofdmacht van de Rotterdamse club. In de afgelopen jaren kwam Malacia tot 136 wedstrijden voor Feyenoord in alle competities. Met zijn voormalig werkgever veroverde de linksbenige flankspeler de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.


Poll

Zie jij Tyrell Malacia slagen bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

134 reacties (laatste reactie door tullius)

Wel echt een gave transfer voor Malacia. Als hij zijn niveau van afgelopen seizoen vasthoudt en aanvallend nog wat meer aanwezig gaat zijn kan dit wel eens een leuke speler worden. En we hebben weer een Nederlander erbij die in de Europese top speelt!

5 juli 2022 om 15:10

Europese Top is Manchester enkel en alleen nog op papier. Verder moeten we het afwachten , verschil tussen Eredivisie en PL is gigantisch. Ten Hag zijn eerste aankoop had een absolute versterking moeten zijn, geen speler voor in de breedte.

5 juli 2022 om 15:38

@baradona Ik begrijp je punt en natuurlijk is er op dit moment een enorm gat tussen Man United en Man City/Liverpool. Daarentegen heeft Man United wel de aantrekkingskracht waar slechts enkele andere clubs in de wereld zich mee kunnen vergelijken, alsmede de financiële middelen om daar gebruik van te maken. Als er een club is die in twee/drie transferwindows de stap naar de absolute top kan maken, is het wel Man United.

5 juli 2022 om 16:32

@Baradona Malacia heeft Haps uit de basis gespeeld op zn 19de dan heeft hij dit jaar bewezen Anthony af te stoppen die iedereen scheel dolde in de CL. Die tackle die hij maakte was wonderschoon, die jongen speelt kort op de man en speelt precies op de grens. Als dat geen topaankoop is dan weet ik het ook niet. Hij is minimaal het dubbele waard van die transferbedrag.

5 juli 2022 om 16:33

Als het zo makkelijk was hadden ze die stappen al lang gezet ….

5 juli 2022 om 16:38

Tullius

Paar soundbites van jou:

" alsmede de financiële middelen om daar gebruik van te maken."

Dit valt mee toch. Hebben dit seizoen "maar" 140 miljoen te besteden. Mocht er spelers verkocht worden, dan komt er wat bij. Alleen spelers die weg mogen, die leveren niets op. Het gaat de club eerder geld kosten, om hen af te kopen.

"als er een club is die in twee/drie transferwindows de stap naar de absolute top kan maken, is het wel Man United."

En waar baseer jij dat op? Sinds Alex weg is, hebben zij ook meer dan een miljard uitgegeven. Bijna alles regelrecht miskoop. Een City en Liverpool hebben ook veel uitgegeven, maar geslaagde aankopen is daar veel hoger.

En als we nu kijken naar de aankopen, zit er ook niet iets tussen, waardoor je denkt, yesss Man U is op de goede weg terug. Misschien Frenkie de Jong? Maar tilt hij het niveau hoger, of is het meer een speler die zich optrekt aan andere spelers (waar Varane ook type speler van is).

Malacia, Martinez, Antony moeten nog alles bewijzen.
Antony en Martinez hebben natuurlijk in de CL hoog niveau gehaald. Dat is wel positief.

Erikssen is ook leuke speler, maar waar gaat hij spelen? Op 6 naast Frenkie? Wordt een middenveld wat weggeblazen wordt. Op plek Fernandes? Zou zonde zijn, want de Portugees is gewoon momenteel veel beter.

Erik zal ook wel Donny willen inpassen.

Ik betwijfel of Man U binnen paar transferperiodes terug aan de Europese top kan komen. Hebben dus geen trackrecord en andere clubs staan ook niet stil.
Een City en Liverpool staan al mijlenver. Chelsea zal bewegen en meer te besteden. Spurs en Arsenal maken stappen.
NCU verbaast mij, die bouwen rustig, ipv als een bezettenen geld spenderen. Leicester doet het vaak goed met gerichte aankopen. Everton zal ook weer wat gaan doen. Leeds lijkt mij ook een club om in de gaten te houden. Zou mij niet verbazen als die ook in handen komt van zeer vermogende partij.

In Spanje zie je dat Real goed aan het voorbereiden is op de toekomst. Hebben zowat al middenveld voor de toekomst staan. Voor korte termijn verdediging op orde en nu alleen nog een rechtsbuiten.
Barca is aan het door selecteren en versterken.

In Italie zie je clubs als Inter (goede versterkingen met Lukaku en mogelijk Dyabla) en Milaan stappen zetten. Juve zal ook wel nu uit moeras komen met ander Td.

Ik zie het juist erg moeilijk worden voor Man U. Te veel dure middelmaat en nemen nu een groot risico door alle wensen van hun trainer te verwezenlijken. Stel Erik haalt het daar niet, dan zit de club opgeschept met de NL enclave. Komt een andere trainer en begint weer alles van voor af aan. Die denkt weg met Malacia en co.


5 juli 2022 om 18:56

@mrkrillin

Ik doelde op de potentie van Man United. De club zit in de top van meeste supporters wereldwijd, heeft een lange historie en speelt in de Premier League. De club is als brand groter dan vrijwel iedere andere club in de wereld en vertegenwoordigt een enorme commerciële waarde. Dit alles biedt mogelijkheden om de stap terug te zetten naar de absolute top, terwijl een dergelijke terugkeer voor veel andere gevallen grootheden een stuk lastiger zou zijn.

Dat gezegd hebbende, ik sluit me volledig bij je aan dat het beleid al jarenlang vrij dramatisch is. De club heeft keer op keer miskopen gedaan, omdat de spelers simpelweg niet goed genoeg waren of dat het er niet uit wist te komen bij Manchester United. De transfer van Pogba is wellicht de beste illustratie hiervan, met eerst een transfervrije overstap naar Juventus, teruggehaald voor meer dan honderdmiljoen en een gigantisch salaris, om hem vervolgens opnieuw transfervrij te zien vertrekken naar Turijn. Om inderdaad weer aansluiting te vinden, moet het beleid veranderen en meer zijn zoals dat bij Milan.

Overigens vind ik inderdaad ook dat Newcastle United interessant bezig is. Die hebben een beleid dat lijkt op dat van City in de eerste jaren na de overname. Enkele gevestigde namen, cruciale spelers van je concurrenten overnemen en investeren in getalenteerde jongelingen.

5 juli 2022 om 15:11

"Europese Subtop"

5 juli 2022 om 15:20

Nog steeds is united qua naam 1 van de grootste clubs ooit. Daar doen de prestaties van afgelopen jaren niets vanaf. United heeft en blijft aantrekkingskracht houden ten aanzien van 95 procent van de spelers.

5 juli 2022 om 15:25

@Quillinho, echte topspelers gaan minder snel naar United op dit moment, spelen geen CL en dit jaar kunnen ze zomaar weer buiten de top 4 vallen als ik zie wat de concurrentie allemaal gehaald heeft tot nu toe

Horror transfer. Die gaat zich daar niet verder ontwikkelen. Man united is een talenten kerkhof geworden. Vrijwel elke speler werd minder en minder daar.

5 juli 2022 om 15:06

Vertel eens, waarom hij zich daar volgens jou niet gaat ontwikkelen? Ben wel benieuwd naar jou argumentatie.

5 juli 2022 om 15:08

Dalot, Wan Bissaka, Lindelof, Varane, Telles, Shaw, Maguire en Bailly zijn er allen allerminst op vooruit gegaan in hun algemene periode bij Man U.

Veel goeds voorspelt het niet.

5 juli 2022 om 15:08

Je hoeft alleen maar te kijken naar de binnenkomende transfers van united in de afgelopen seizoenen. Dan kun je wel concluderen dat het overgrote deel vrijwel niets meer gepresteerd heeft in Manchester.

5 juli 2022 om 15:10

Wat dus grotendeels aan de belabberde trainers heeft gelegen. Denk dat ten Hag wel heeft aangetoond spelers zeer goed te kunnen laten worden…

5 juli 2022 om 15:13

Denk dat Ten Hag wel bewezen heeft met wat tijd en vertrouwen wonderen te kunnen verrichten met niet gevestigde namen. Tuurlijk, er zijn allerlei redenen om te bedenken waarom het kan mislukken. Maar zelf zou ik liever een tot op het bot gemotiveerde Malacia in mijn team hebben, jong en hongerig om zich te ontwikkelen, dan een Ronaldo waar je niet omheen kunt maar die er eigenlijk al wel klaar mee is. Geef Ten Hag maar eens een half jaartje, ik heb er best vertrouwen in dat hij het beste in spelers naar boven kan halen en met onverwachte namen een goed team kan smeden. Heeft ie vaker gedaan.

5 juli 2022 om 15:13

Sinds van gaal heeft alleen Bailly op een bepaald moment doen lijken alsof er veel in zat (onder Mourinho). Gaat wel wat verder dan de trainers alleen dan.

5 juli 2022 om 15:14

@lierse: Waarom voorspelt dit niets goeds? De trainer is hiervoor verantwoordelijk. En laat dat nou net veranderd zijn. Dus om nu al te zeggen "veel goeds voorspelt het niet" is onzin. Ten Hag heeft spelers beter gemaakt. Dan lijkt het mij niet dat hij daarmee stopt omdat hij nu trainer in Manchester is

5 juli 2022 om 15:14

Dat heeft Ten Hag zeker aangetoond, maar dat kost ook veel tijd. Die tijd krijg je in Engeland gewoon niet. Het management en de media daar willen resultaten vanaf het begin zien.

5 juli 2022 om 15:15

Geen nood, gelukkig weet ik alles. Zo weet ik dat Malacia gaat slagen bij Man Utd. Hij heeft de volledige steun van de trainer die ook nog eens weet wat zijn kwaliteiten zijn en hoe hij hem moet gebruiken. Over een jaar denken ze in Engeland dat dit een enorm koopje was.

5 juli 2022 om 15:18

Omdat dat nu een evolutie is die gaande is bij Van Gaal, Mourinho, Solskjaer en Ragnick. Die eerste drie hebben gewoon bewezen ook spelers goed te kunnen laten renderen dus dat gewoon op de trainer afschuiven is ook wel wat gemakkelijk.

5 juli 2022 om 15:56

Bruno Fernandes heeft natuurlijk niets gepresteerd bij United?

5 juli 2022 om 16:28

Ik wist niet dat dat een verdediger was.

5 juli 2022 om 16:49

Manodedios

"denk dat Ten Hag wel bewezen heeft met wat tijd en vertrouwen wonderen te kunnen verrichten met niet gevestigde namen. "

Wonderen gaat natuurlijk te ver. Hij bouwde natuurlijk - zeer terecht - vooral op de gevestigde namen zoals Tadic en Blind. Die waren onschendbaar.

Ben Erik natuurlijk erg dankbaar voor het brengen van topsportklimaat bij Ajax, alleen moeten wij ook niet de ogen sluiten voor de mindere kanten aan hem.

Denk bijv aan:

- Zijn wisselbeleid. Dat was echt belabberd. Te weinig en vaak te laat.
- Altijd zelfde poppetjes wisselen, wat heel veel frustraties opleverden bij spelers als Donny, Neres, Berghuis en Antony. Bij Ajax kon hij er nog mee weg komen, maar bij Man U waar spelers 100x meer BV-tjes zijn gaat dit niet gepikt worden.
- Starrig zijn. Hoevaak riepen wij boos Martinez moet spelen, waarom krijgt hij geen kans. Of zijn omgang met Taglifico.
- Opstelling opeens wijzigen. Door 1 wissel opeens zijn opstelling op meer plekken moeten wijzigen.
- Willekeur met omgang spelers. Een Tadic mag veel meer. Bepaalde spelers kregen veel minder kans om fouten te maken.

Belangen bij Man U zijn veel groter. Dit was nog redelijk 'kinderwerk'. Daar zal hij veel meer last hebben van spelers die lekker naar media, eigen belangen van spelers. Het zijn daar ook meer sterren dan alleen profspelers.

5 juli 2022 om 17:04

@Lierse Spelers goed laten renderen is heel wat anders dan spelers beter maken. Iets wat vGaal alleen deed aan t begin van zijn carrière. Mourinho maakt spelers al helemaal niet beter, hij laat ze idd goed renderen. Om over Solksjaer nog maar te zwijgen want die leek echt maar wat te doen. Ragnick zat er natuurlijk te kort om spelers daadwerkelijk beter te maken. Kortom, ik zie in Ten Hag wel daadwerkelijk een trainer die jonge spelers beter maakt en laat Malacia nou net zo’n speler zijn.

5 juli 2022 om 17:41

En geen enkele verdediger rendeerde echt goed bij Man U.

5 juli 2022 om 18:56

Dat ben ik met je eens. Dat wil niet zeggen dat Ten Hag Malacia niet beter zou kunnen maken.

5 juli 2022 om 15:10

Hangt er weer vanaf hoe de boel wordt gemanaged. Ten Hag is een uitstekende coach om de boel daar op de schop te gooien als hij de vrijheid krijgt.

5 juli 2022 om 15:12

Werd.... niet mee gekregen dat er nu bij Man Utd een frisse wind aan het waaien is? Met een Ten Hag die helemaal gek van Malacia is?

5 juli 2022 om 15:18

Dat is voorlopig alleen nog maar een briesje, want het binnen halen van Eriksen op een 3-jarig contract tegen een hoog salaris getuigt nou niet echt van een ommezwaai in beleid, daar doet 1 Malacia niets aan af.

Daarnaast denk ik dat het wel enige transferwindows zal duren voordat het gezwel volledig weggesneden is en ze verder kunnen komen in het herstel.

5 juli 2022 om 15:16

Lijkt mij juist een goed signaal dat dit ook echt Ten Hag's eerste transfers is! Sinds het vertrek van Evra is de linksbackpositie in mijn ogen altijd een positie geweest die niemand echt met volle overtuiging heeft ingevuld en mogen claimen de onbetwiste nummer 1 te zijn. Veel slappe hap en twijfelgevallen. Dat er nu een enthousiaste jonge speler met een bewezen goede mentaliteit en groeimogelijkheden wordt gehaald voor een marktconform bedrag klinkt mij als muziek in de oren. Dat hierna er daarnaast meer creativiteit en spelers met sterke opbouwende kwaliteiten lijken te worden gelinkt en aangetrokken (eriksen, De Jong, Martínez, Anthony etc.) bied toch echt hoop op betere tijden.

5 juli 2022 om 15:23

Dros, ik hoop het met je mee want het maakt de PL als geheel ook sterker, maar ik weet nou niet goed wat ik ervan moet vinden dat hij enkel spelers die een link met Ajax of Eredivisie hebben gaat halen.

Martinez en De Jong zijn dan toch de enige die mij echt aanspreken. Eriksen is oud en komt voor een fors salaris, Antony is onbewezen en Malacia is een talent. En eigenlijk mag je Martinez ook nog niet zoveel credits geven... Maar goed, Utd moet ook niet meteen voor de prijzen willen spelen, die hebben eerst tijd nodig om op te krabbelen.

5 juli 2022 om 18:00

@samcro met je eens, echter snap ik ook dat wanneer 'soortgelijke' spelers uit de Premier League moeten komen er het drievoudige voor moet worden betaald, zeker wanneer ze Engels zijn. Daarnaast heb ik het gevoel, mede door alle Ajax/Eredivisie-links, dat Ten Hag echt veel invloed heeft op het moment en in de positieve zin van het woord een betweter wil zijn. Dus wanneer bijvoorbeeld een naam als Tyrick Mitchell word geopperd (die ik zelf overigens ook heel goed vind) hij naar het prijskaartje vraagt en dan vervolgens zelf Tyrell Malacia naar voren schuift. Wat mij betreft voor nu absoluut een goed teken.

5 juli 2022 om 18:31

Eriksen is net 30 geworden... En die leeftijd zegt ook niets tegenwoordig. Lijkt wel alsof die leeftijd juist je prime is. Tevens is een gratis Eriksen welkom bij bijna alle Europese topploegen.

5 juli 2022 om 15:36

Hoe negatief moet je in het leven staan als je deze transfer zo omschrijft. United is voor velen nog altijd een droomtransfer, zelfs als ze zich niet in de basis kunnen spelen.

5 juli 2022 om 15:43

Wat een negativiteit zeg. Fantistische transfer voor Malacia! Geef hem eerst een kans. Hopelijk kan Ten Hag zorgen voor een nieuwe wind en kan Malacia zich goed ontwikkelen.

5 juli 2022 om 16:25

Kan me nog goed herinneren hoe negatief iedereen was over de transfer van RvP naar Arsenal, de rest is geschiedenis

5 juli 2022 om 16:28

De rest was dat ie jaren later pas liet zien dat die transfer gerechtvaardigd was.

5 juli 2022 om 16:52

Michel

Geen idee wie negatief was, maar bij v Persie was al op zeer jonge leeftijd duidelijk dat het een topspeler was. Ook bij Feyenoord in het eerste zag je dat het een speciaal talent was.

Enige wat - althans bij mij - verrassend was, was dat hij een killer was op 9.

Blijft een mooie transfer. Beter dan naar Frankrijk. De backs van MANU vind ik niet veel bijzonders dus ik denk dat hij zich langzaamaan in de basis gaat voetballen. Geef het een jaartje

5 juli 2022 om 15:32

Het is een aankoop van Ten Hag dus verwacht dat hij gaat spelen. Daarmee maakt hij tevens een grote kans op een basisplaats bij oranje als hij z'n niveau haalt! Moet zeggen dat op deze manier het nederlandse elfal wel echt een serieuse selectie krijgt. Als het keepersgilde ook stappen gaat maken in de vorm van Bijlow, Gorter? en Cilissen.. Bij United zie ik zeker mogelijkheden met een Shaw die kwakkelt en Telles die ik niet bijzonder vind.

5 juli 2022 om 16:55

Tobbi

"het is een aankoop van Ten Hag dus verwacht dat hij gaat spelen."

Dat zegt bij Erik echt niets hoor. Hij is daarin gewoon fair.
Zie Labyad, Promes en Klaiber bijv. Als ze niet presteren, dan banken.
Zelfs mega grote aankoop Haller kon zijn basisplek verliezen aan Brobbey.

Ben benieuwd, de druk word niet veel hoger dan bij Man United dus kijken of hij daar mee om kan gaan

Gefeliciteerd, Tyrell.
Je eerst CL optreden was met volle overtuiging en een leeuwenhart was geboren.
Succes in Manchester; ik weet dat je er alles aan zal doen om er te slagen.

Succes kerel. Zal niet makkelijk zijn maar geef hem wel meer kans dan Blind en Buttner.

5 juli 2022 om 15:12

Meer kans dan Blind? Dan magtie wel aardig gaan ballen aangezien Blind vrij veel gespeeld heeft bij Man U. Weet dat het populair is om te roepen dat Blind nauwelijks gespeeld heeft bij United, maar dan moet je toch maar eens de statistieken erbij pakken.

5 juli 2022 om 15:15

Blind heeft het daar naar behoren gedaan, maar het lijkt mij ook dat het plafond van Malacia wel een stuk hoger ligt dan dat van Blind. Maar Blind heeft daar natuurlijk ook niet gefaald

5 juli 2022 om 15:40

Een stuk hoger dan United is dan de absolute top? Voor Malacia ja?

5 juli 2022 om 15:53

Nee, maar Blind staat daar ook een flink eind vandaan. Hij deed het daar, zeker gezien zijn kwaliteiten, gewoon goed. Blind werkt. Blind klaagt niet. Blind doet wat hij doen moet. Malacia is sneller. Positioneel beter. Sterker. Dus een hoger plafond. Blind is met de bal weer beter, maar andere kwaliteiten dicht ik hem toe. In ieder geval niet meer of beter dan Malacia

5 juli 2022 om 16:18

Zou geweldig zijn voor Tyrell als hij meer weet te presteren dan Blind in zijn carriere, maar heel eenvoudig is dat nou ook weer niet. Als ie over een kleine tien jaar 100 Europese duels, 90 interlands, 7 landskampioenschappen, een handvol nationale bekers en supercups in Nederland en Engeland, een Europa League, een bronzen plak als basisspeler op het WK en een titel voetballer van het jaar namens Feyenoord in the pocket heeft dan hoor je Malacia al niet klagen gok ik

5 juli 2022 om 16:55

Ik weet ook niet of hij meer presteren gaat hoor. Dat betwijfel ik ook. Alleen denk ik dat er meer in zit. Ik denk ook dat Blind alles eruit gehaald heeft wat erin zit namelijk

5 juli 2022 om 16:57

Mangalista

"maar het lijkt mij ook dat het plafond van Malacia wel een stuk hoger ligt dan dat van Blind."

Waar baseer je dat op?

Niveau wat Blind haalde in de Eredivisie en bij Oranje toen (o.a. het WK), dat heeft Malacia echt nog lang niet getikt.
Hoe kan je inschatten dat plafond van Malacia, dan hoger ligt?

5 juli 2022 om 15:13

Blind is gewoon een gewaardeerde speler geweest jarenlang bij United.

5 juli 2022 om 15:28

Daarom lieten ze hem ook zo makkelijk gaan. Gevalletje net-niet zoals bij al zijn clubs eigenlijk. Supporters vonden het ook absoluut niet erg dat hij weer vertrok uit Engeland.

5 juli 2022 om 15:41

Heeft daar 4 jaar gespeeld, bijna 100 duels in de competitie + alle CL duels gespeeld in die periode.(2 jaar, 14 duels CL).Gevalletje net niet?

5 juli 2022 om 15:42

Hij had een "kort" lopend contract en was niet verzekerd van een plek bij de eerste 11 spelers. Tegelijkertijd heeft hij zijn waarde gehad en een goed niveau aangetikt. Bij Ajax heb je ook kunnen zien dat hij zeker van champions league niveau is, maar toegegeven dat sinds het voorval met zijn hart hij qua inhoud iets heeft ingeleverd (wat heel begrijpelijk is!). Nog steeds is het een goede kracht, maar dan moet hij wel in zijn kracht worden gebruikt. Ik verwacht dat Ten Hag ook Martinez haalt en Blind daardoor op z'n favoriete positie in het centrum terecht komt. Dit bied ook direct kansen voor Malacia in oranje mocht hij gaan spelen en een goed niveau aantikken.

verdediging van oranje wordt op papier wel van een belachelijk niveau met spelers van: Inter, Man City/united, Ajax, Liverpool en Juve?

Bijl/Cillis
Timber/Ligt
Dijk/Vrij
Ake/Blind
Dumfries
Frenkie
Veerm/Bergh
Malacia/Wijn
Bergh/Klaass
Memphis
Bergw/Danjum
5 juli 2022 om 15:59

Hij was multi inzetbaar in een periode met heel veel blessures ook. Gewaardeerde kracht dat zeker maar niet iemand die het team op sleeptouw kan nemen. Wat geen schande is overigens

5 juli 2022 om 16:25

Binkie, hij werd toch ook niet als een soort messias aangetrokken toch?

5 juli 2022 om 15:14

Blind? Die speelde daar gewoon zijn wedstrijden hoor, en niet onaardig.

Ronaldo is heel blij met deze wereldaankoop is van het niveau Cancelo, Robertson, Mendy Alba

5 juli 2022 om 15:09

Die spelers willen ook niet na United. Ronaldo moet ook niet zeiken, had ie maar voor City moeten kiezen vorig jaar.

5 juli 2022 om 15:12

Nou aqua1. Je bent me wel een lolbroek.

Ik denk dat Malacia enorm gaat verrassen. Verdedigend heb ik zelden een betere back gezien. Daarnaast is zijn mentaliteit precies wat united nodig heeft. Malacia gaat, ook wanneer anderen er met de pet naar gooien. Reken maar dat Ronaldo blij is met zo'n teamgenoot

5 juli 2022 om 15:16

Waar denk je dat Robertson vandaan kwam

5 juli 2022 om 15:24

@matrosky

Dat boeit hem niet hij wil gewoon lekker Malacia bashen. Feyenoorders kunnen niks goed doen op dit forum.

5 juli 2022 om 15:52

Ronaldo is geen technisch directeur, hij is een vrijwel uitgebluste spits van 37.

Strijder uit Rotterdam Zuid voor altijd Hillesluis een echte jongen van de Harde Kern

Hoop enorm dat hij gaat groeien bij United en we voor het Nederlands elftal de komende jaren geen zorgen hebben om de linksback plaats. Meijer bij Brugge, Wijndal bij Ajax, Bakker bij Leverkussen, Malacia bij United!

5 juli 2022 om 15:07

Hou toch op in oranje zakt deze jongen keer op keer volledig door de mand, kan Blind er niet eens uit spelen.

5 juli 2022 om 15:16

Keer op keer?
Kan je voorbeelden geven svp?

5 juli 2022 om 15:21

Keer op keer, maar dan zonder concrete voorbeelden komen. Ik wed ook dat je nog geen 3 momenten op kan noemen. Hoe serieus moeten we jou nemen?

5 juli 2022 om 15:35

Tegen Wales en tegen Montenegro zo kan ik wel verder gaan.

5 juli 2022 om 15:43

Ga dan verder met daadwerkelijk de momenten vs. Wie? Ik wil ze dolgraag terug kijken.Repuiztav vroeg om 3 voorbeelden en je komt er met 2, om te vervolgen dat he nog ff door kan gaan.

5 juli 2022 om 15:50

Nou, het is wat. Niet eens fatale foutjes tegen Montenegro en Wales. Lijkt me heel vermoeiend, overal die Real en Ronaldo standaarden op toe moeten passen. Mits het je uitkomt natuurlijk.

5 juli 2022 om 16:26

Haha deze gast niet serieus nemen, zo lang Danny Blind op de bank zit heeft Daley altijd een extra troef letterlijk achter de hand. Zolang hij Wijndal uit oranje kan blijven voetballen maakt hij een goede kans op de LB positie bij Nederland.

Ik ben benieuwd. Verdedigend vind ik hem sterk, voetballend is hij zeker niet slecht maar daarin kan hij nog wel stappen maken. Hij heeft ook een goede drive die me enigszins laat denken aan de drive van Dumfries

Mooi transfer voor Malacia, tegen zo'n club zeg je geen 'nee'. En brengt mooi bedrag in het laatje van Feyenoord. Alleen om voor Ten Hag te spreken; dit zijn niet de spelers waar je de top van Engeland (city + Liverpool) mee gaan aanvallen.. Dan moet je de lat qua spelersmateriaal echt hoger gaan leggen. Heb sowieso het idee dat 10 Hag nog te veel in de Eredivisie aan het rondneuzen is.

5 juli 2022 om 15:11

Op korte termijn gaan ze toch niet in de buurt komen bij City en Liverpool dus dan kan je beter doordacht bouwen. Of dat deze transfers onder de noemer “doordacht bouwen” valt durf ik dan weer te betwijfelen.

5 juli 2022 om 15:58

Maar hoe lang krijg je de tijd om te bouwen? Als er na twee jaar te weinig resultaat in zit dan lig je er weer uit als coach

5 juli 2022 om 16:29

Er moet natuurlijk progressie zijn. Maar je kan gewoon niet verwachten dat Man U binnen twee seizoenen plots op het niveau van city en Liverpool staat.

5 juli 2022 om 16:40

Nee, dat niet maar ik denk wel dat ze in het tweede seizoen een top 4 plek willen zien

Denk dat Ronaldo nu wel bijdraait met deze kwaliteitsimpuls.

5 juli 2022 om 15:15

Als je een back wilt hebben waar salah het lastig tegen krijgt moet je Malacia hebben.. Hij heeft daarnaast geweldig loopvermogen.

Het enige minpunt is zijn spel in de laatste fase maar dat kan ie nog prima ontwikkelen

Mooie maar wel gedurfde stap, zeker met oog op het WK

5 juli 2022 om 15:18

Misschien, voordeel is dan weer dat ten hag daar zit, die zal hem wel zijn minuten geven.

5 juli 2022 om 15:22

Zal veel vertrouwen krijgen van Ten Hag, die gek van hem is. Hij komt niet bij 1 of andere buitenlandse coach terecht die wel eens van hem gehoord heeft en een aantal wedstrijdjes op een scherm heeft geanalyseerd. De aanwezigheid van ETH lijkt me een enorm voordeel voor hem.

Is nog te vroeg om hem een aanwinst te vinden.. moet nog maar blijken. Eerlijk gezegd denk het niet. Manu moet spelers hebben die al klaar zijn om de club verder te helpen. Heb nog niet een aanwinst zien komen. Het kan nog komen, maar het is nog magertjes…

5 juli 2022 om 15:10

Manu is ook een held

5 juli 2022 om 15:20

Het is sowieso een aanwinst, want hij is net gekocht. Of het ook een versterking is moet nog blijken.

Heel benieuwd of ie het redt. Ik gun het hem heel erg in ieder geval. Hij zal wel nog wat stappen moeten maken.

5 juli 2022 om 15:18

Met de spelopvatting van Malacia moet dat goed komen. Die jongen wil zo graag beter worden. Technisch is het allemaal verzorgd. Alleen de rust bewaren in de eindfase (voorzetten en zn schot) en dan is het een zeer complete back die heel goed kan verdedigen

5 juli 2022 om 15:40

Malacia is gelukkig de koning in ontwikkelen gebleken. Is elk seizoen exponentieel gegroeid en lijkt juist in de topwedstrijden te pieken. Geruchten gaan dat Antony gratis meegaat in de broekzak van Malacia.

5 juli 2022 om 16:08

Daar heeft hij echter nooit in gezeten..

5 juli 2022 om 16:18

Hahaha gelukkig spreken de beelden voor zich. Die vertrouw ik toch wat meer.

5 juli 2022 om 16:56

Naja een licjtgewicht als Antony kom je in de PL niet vaak tegen. Al krijg je daar misschien wel rood als je je direxte tegenstander uit frustratie slaat.

5 juli 2022 om 15:34

Dit is een hele bijzondere mening. Ik vind dit geen directe versterking namelijk. Wel voor de toekomst, maar voor nu moet hij gewoon achter Shaw plaatsnemen. Het is wel een back voor de toekomst. Daarom zal hij ook zijn aangetrokken. En tegen de mindere goden zal EtH wel met hem gaan spelen

5 juli 2022 om 15:35

Nee joh, dit is Duivendrecht, die kan niets anders dan Feyenoorders afkraken.

5 juli 2022 om 15:43

Dat weet ik. Ik weet ook dat het hem vandaag duur is komen te staan. Ik was alleen benieuwd hoe hij hier inhoudelijk op in zou gaan

In theorie kunnen we met het Nederlands Elftal met een verdediging spelen met spelers spelend bij Manchester United, Liverpool, Juventus, Internationale en nogmaals Internationale. Wie had dat 10 jaar geleden durven voorspellen.

5 juli 2022 om 15:19

Malacia-v. Dijk- de ligt-de vrij-dumfries?

5 juli 2022 om 15:23

Helaas gaat Van Dijk niet LCV spelen maar gewoon in het midden. Voorlopig gewoon Aké of Blind daar bij Van Gaal.

Bijzondere transfer gezien de concurrentie. Topprioriteit zijn toch echt centrale verdedigers en de middenvelders.

Mooie transfer voor hem! Hopelijk gaat die daar zich ontwikkelen tot 1 van de beste linksbacks van Europa! Zou ook natuurlijk mooi zijn voor het Nederlands Elftal. Daarnaast is zijn prijskaartje ook niet heel hoog dus kan het alleen maar meevallen qua druk. Denk dat Telles wel weggaat dan. Want 3 linksbacks is ook wel teveel van het goede.

Gefeliciteerd Tyrell! Dankjewel voor alle mooie jaren bij Feyenoord. Het gaat helemaal goedkomen bij United!

Nu is Feyenoord weer aan zet om de achterste linie te versterken.

Bijlow / AANKOOP
Geertruida / Pedersen
Trauner / Senesi / HILGERS
MAATSEN / AANKOOP

Dus kopen: Maatsen, Hilgers, reservekeeper en reserve linksback.

Marciano mag vertrekken. Hall mag verhuurd worden.
Hendriks rustig revalideren.

De achterhoede staat als een huis met deze namen.

5 juli 2022 om 15:39

Maatsen heeft aangegeven bij Slot en de Feyenoord directie voor zijn kans te willen gaan bij Chelsea. Helaas maar is niet anders, daarvoor moet doorgeschakeld worden.

5 juli 2022 om 16:01

Het AD zegt dat hij Slot gebeld heeft om af te zeggen. Dat is toch iets heel anders.Maatsen traint nu waarschijnlijk nog 2/3 weekjes mee bij Chelsea en valt dan waarschijnlijk weer buiten de boot. Dan zal hij als nog naar Feyenoord komen als 1 van de 2 nieuwe linksbacks.Chelsea kan hem ook nog mee laten trainen en een paar wedstrijdjes mee laten doen om de prijs op te drijven. Alsof hij al heel dicht tegen de selectie zit.Ik verwacht dat hij gewoon komt tenzij er al 2 andere backs gehaald worden.

ik vind luke shaw ook geen geweldenaar, maar is malacia veel beter?
had verwacht dat man utd voor 1 van de bundesliga linksbacks ging.

maar we gaan het zien, misschien ontwikkelt malacia zich zoals dumfries het bij inter heeft gedaan.

verder vind ik het ook wel apart dat ze voor een linksback gegaan zijn, dat was naar mijn mening de minst slecht bezetten positie in de verdediging bij man utd.

5 juli 2022 om 16:07

Dumfries was bij PSV veel beter dan Malacia bij Feyenoord. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Malacia een leuk joch maar hij is toch niet klaar voor een stap als deze?

5 juli 2022 om 17:11

Dumfries is aanvallend stukken beter. Malacia is de betere verdediger. En Dumfries doet het toch ook goed op vergelijkbaar niveau dus waarom Malacia niet? Zo veel beter was Dumfries niet toen hij vertrok. Ook hij werd door iedereen afgezeken en de stap zou ook te groot zijn.

Malacia is een topper geweest voor Feyenoord en ik hoop dat hij het gaat maken bij Utd. Ik heb wel vertrouwen dat Ten Hag weet wat ie doet.

Mooi man die negatieve reacties. Als er 1 back in de Eredivisie is die kans van slagen heeft bij United is het Malacia wel. Bizar fel, wordt nooit ondersteboven gelopen, verdedigend sterk en heeft een flinke snelheid. Daarnaast geniet die het vertrouwen van de trainer en lijkt United eindelijk de volgende stap te zetten.

Ik hoop dat die het redt, maar ik vrees er voor... Met Shaw en Telles heeft United al aardig goede linksbacks naar mijn mening. Hopen dat Malacia die 2 de baas kan zijn.

Wat een armoe, het grote Manchester dat op de proppen komt met Malacia. Je hebt nu wat beters nodig dan Shaw en Telles, niet deze onzin.

Ten Hag denkt echt dat hij rustig aan twee jaar mag knutselen.

Held! Heel benieuwd hoe hij zich staande houdt

"aanwinst"... Die jongen is een leuk talent en ik heb al meerdere malen geschreven dat hij een goed seizoen achter de rug heeft. Maar Man United? Premier League? Met Telles en Shaw? Nee hoor, belachelijke aankoop die United niet verder gaat helpen.

5 juli 2022 om 16:09

Stukken beter dan Blind en die deed het toch ook zo goed in Manchester?
Salah gaat huilen dat is 1 ding wat zeker is.

5 juli 2022 om 16:15Ja, ik denk ook dat Salah nu om een transfer gaat vragen. De almachtige Malacia staat straks misschien op het veld! En voor je fijne gevoel; ik vond niet dat Blind klaar was voor United.

Ik vind Malacia een erg leuke voetballer. Hij heeft een goed seizoen achter de rug en hij heeft zich erg sterk ontwikkeld. Dat betekent niet dat hij direct bij United zou moeten spelen. Ik gun hem die stap van harte, die jongen heeft bij iedereen de gunfactor, maar ik vind de stap te groot. Van Feyenoord naar United, als jonkie zijnde..

5 juli 2022 om 16:35

Je gaat veel te kort door de bocht. Vergeet niet dat United van ver moet komen en momenteel écht geen Europese top is. Malacia is dat ook nog niet, maar kan daar wel naartoe groeien. In dat kader geschetst is dit best een goede keuze denk ik.

Bovendien is hij inmiddels international, heeft hij een Europese finale gespeeld en tegen meerdere hele goede wingers vrijwel altijd als winnaar uit de strijd gekomen. Die gaat het daar gewoon uitstekend doen.

5 juli 2022 om 16:58

Telles bakt er geen hol van en Shaw is nooit fit en mist de mentaliteit om zn talent waar te maken. Laten we niet doen als Roberto Carlos en Marcelo zn concurrenten zijn.

5 juli 2022 om 17:02

Telles? Shaw? Zoals Migi zegt. Telles zijn ze liever kwijt dan rijk daar, Shaw is een gevalletje Bijlow in het veld. Malacia gaat gewoon genoeg minuten maken hoor. Als die zich ontwikkeld zoals de laatste tijd gaat het gewoon een hele degelijke back voor United worden, zeker verdedigend gezien.

Wat is dat toch met Nederlandse trainers bij topclubs? Gelijk halen ze weer Nederlandse middelmaat (Eredivisie top). Ben bang dat Ten Hag keihard op zn neus zal vallen.

Wat is dat nou toch met al die Hollandse trainers en heel Nederland halen naar clubs? Ik snap dit niet, eerst Koeman nu hij. Ga nou is echte kwaliteit binnenhalen ipv heel Nederland altijd halen naar zo een topclub 🤦🏻‍♂️

Trots, blijdschap en toch ook een beetje verdriet vechten om voorrang.Wat heeft Malacia dit verdiend en wat is het hem bovenal ontzettend gegund. Toch doet het ook een beetje pijn om zo'n echte Feyenoroder kwijt te raken. Hij gaat het maken daar.

Ten Hag graaft zijn eigen graf. Malacia, Martinez, Frenkie etc. Het zijn allemaal spelers uit zijn eigen netwerk/land. Dit wordt niks op deze manier denk ik

Laten we het eens omdraaien; goeie speler voor United die Malacia! Ik denk dat hij het daar uitstekend gaat doen. Wekelijks een hoog niveau moeten aantikken en onder de weerstand van de BPL spelen, is tevens goed voor zijn ontwikkeling met het oog op het WK. Die zou zomaar nog eens in de basis kunnem belanden straks in november.

Prachtige transfer en gegund!
Een beter moment is er niet om in te stappen. Hij kan mooi meegroeien met de club terug naar de top.
Er is niemand die verwacht dat de club binnen 2 jaar kampioen wordt en doordat het geen megatransfer is (15 miljoen) ligt er ook geen megadruk op hem.
Heel slim van Ten Hah om Malacia nu te kopen voor weinig.

Hele leuke aanwinst voor die prijs. Heeft prima potentie en anders verkoop je hem makkelijk voor ongeveer dit bedrag door.

Ik zou het erg knap vinden als die Shaw en Telles eruit speelt. Voor die jongen een geweldige transfer. Maar pff United, United. Op deze manier gaan ze de top echt niet aanvallen.

We gaan het wel zien. Voor dit geld allicht het proberen waard.

Helpt toch wel iets. Ten Hag kent hem natuurlijk van afgelopen seizoen, zal ook wel weten welke potentie er in zit. Mooie transfer voor hem!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Everton0-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper20
Diogo DalotVerdediger20
H. MaguireVerdediger20
T. MalaciaVerdediger20
L. MartínezVerdediger20
L. ShawVerdediger20
Bruno FernandesMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

10 fans
Verdediger, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren