Kopenhagen-trainer strooit zout in de wonden van Feyenoord na 0-7 afstraffing

Zaterdag, 2 juli 2022 om 20:41Jordi Tomasowa • Laatste update: 23:02

FC Kopenhagen veegde zaterdagmiddag de vloer aan met Feyenoord (0-7) op Varkenoord, maar trainer Jess Thorup was desondanks niet helemaal tevreden. De oefenmeester van de Denen hoopte op meer weerstand nu de start van de competitie voor de deur staat. "Dit voelde meer als een trainingspartijtje dan een echte oefenwedstrijd", aldus Thorup.

''Ja, deze uitslag klinkt heftig'', zegt Thorup op de clubsite van Kopenhagen. “Dit was niet de wedstrijd waarop we hoopten en die we nodig hadden. Dit Feyenoord was kwalitatief niet zo sterk als we hadden afgesproken.” Kopenhagen vangt over twee weken de Deense Superliga aan, waardoor Thorup met zijn beoogde basiselftal aantrad, terwijl Arne Slot bij Feyenoord nog niet over zijn internationals kon beschikken.

Thorup is echter wel tevreden met het vertoonde spel van zijn eigen ploeg. “We hebben ons werk goed uitgevoerd en er zijn meerdere positieve punten die we kunnen meenemen uit de deze wedstrijd, ook al voelde het meer als een trainingspartijtje dan een echte oefenwedstrijd. 'De ambiance was goed. Door het mooie grasveld en de vele toeschouwers leek het op een serieuze wedstrijd. Maar we hoopten ons te kunnen meten met een ploeg die de Europese top heeft aangetikt en dat is niet gebeurd.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door theroscoe)

@MrGuide oke jij had gelijk 😉

3 juli 2022 om 11:05

Haha, zat te hopen op een dergelijk interview 😉

Kopenhagen begint over 2 weken al aan de competitie , Feyenoord over 1,5 maand.... Wat raar dat kopenhagen verder is🙄

2 juli 2022 om 21:02

Ik vind dit echt zo'n slecht excuus. Met 7-0 verliezen kan echt gewoon niet. Ook niet tijdens een oefenwedstrijd. Dan maakt het niet niet hoe ver je bent in de voorbereiding. Ze verleren het voetballen toch niet.

2 juli 2022 om 21:07

Kijk even naar de opstelling anders? Misschien snap je de uitslag dan.

2 juli 2022 om 21:09

Ik heb de opstelling gezien. Hoef je nog niet met 7-0 te verliezen. Ik snap wel dat je niet wint, maar om nou zo hard onderuit te gaan hoeft nou ook niet.

2 juli 2022 om 21:38

Lekker boeiend joh. Dit was een bij elkaar geraapt zooitje met veelal jeugdspelers. Dan is het toch niet gek dat je wordt weggetikt door hun? Tel daarbij op dat hun al langer bezig zijn met de voorbereiding en hun competitie al bijna begint. En wanneer is Feyenoord begonnen aan de voorbereiding? Precies! Die uitslag zal mij een zorg zijn. Er gaat nog veel gebeuren bij de club en de internationals komen terug. Ik maak me geen zorgen!

2 juli 2022 om 22:22

@kaws je doet net alsof het Real Madrid is waar Feyenoord tegen speelde.. het is Kopenhagen he. Zelfs met een tweede elftal kan je daar gelijk tegen spelen

2 juli 2022 om 22:29

Lol, dat doe ik niet? Geen idee hoe je daar bij komt, je overdrijft nogal… Leuk dat je het vervolgens hebt over dat je met het tweede elftal zelfs nog gelijk tegen hun kan spelen. Dit was zelfs niet eens het tweede elftal van Feyenoord? Veelal jeugdspelers die niet of nauwelijks minuten zullen maken. 😅

2 juli 2022 om 23:16

Ben alles behalve voor feyenoord , maar blijkbaar heb je nooit op een redelijk niveau gevoetbald. Als je vrijwel je hele A selectie mist terwijl je net 1 week bent begonnen met trainen? Terugkomend op het niveau, conditie wordt blijkbaar zwaar onderschat, mijn inziens zegt dit helemaal niks, maarja wie ben ik🤷‍♂️

3 juli 2022 om 09:57

Alleen staat in het artikel dat er kennelijk afspraken zijn gemaakt over de sterkte van het team waarmee Feyenoord zou aantreden, dus daar komen de frustraties vandaan.

Misschien moet je dan oefenen tegen een ploeg die verder in de voorbereiding zit..

2 juli 2022 om 20:52

Mss moet Feyenoord niet tegen dit kaliber ploegen spelen als ze net (g)een week in trining zijn en het gros van je beste spelers mist.

2 juli 2022 om 21:21

Naja Slot zeurt er niet over toch. Voor die ventjes van 17 best een ervaring om tegen zon ploeg te spelen.

2 juli 2022 om 22:24

Alleen Milambo en klein zijn 17. De rest in de 20 en al min uten gemaakt in het eerste

2 juli 2022 om 21:01

Als er zoals hij zegt afspraken zijn gemaakt over de kwaliteit spelers die je opstelt snap ik wel dat hij teleurgesteld is. Als Feyenoord zich aan die afspraken (als die dus zijn gemaakt) had gehouden was het een prima oefenpotje geweest voor Kopenhagen.

2 juli 2022 om 21:48

Er staat dat ze een afspraak hadden en dat Feyenoord er zich niet aan gehouden had. Dus dan is verwijt terecht

2 juli 2022 om 22:07

@migi hij geeft heel duidelijk aan dat het Niet volgens de gemaakte afspraken is gegaan. Als er afspraken over gemaakt zijn mag hij Feyenoord best wel iets verwijten hoor.

2 juli 2022 om 22:17

Het lijkt mij vreemd dat die afspraken er zijn, want spelers die op vakantie zijn kun je niet opstellen. En ze weten vooraf echt wel welke spelers wanneer op vakantie zijn. Dus bij het maken van de ‘afspraak’ wisten ze al hoe sterk Feyenoord aan de aftrap kon verschijnen.

3 juli 2022 om 06:04

@Migi vaak worden er op voorhand al afspraken gemaakt met elkaar. Hoe ik het zo lees , zou Feyenoord met een sterker elftal voor de boeg komen. Dus dat kan nu 2 dingen betekenen. Of Feyenoord denkt dat deze spelers verder zijn dan daadwerkelijk het geval is of Feyenoord had verwacht hun selectie al wat completer te hebben. Dan snap k de verwijten van Kopenhagen wel. Zij werken op ergens naar toe en door nalatigheid van Feyenoord weten zij nog niet waar ze staan

Dat is geen sneer, dat is een verwijt.Overigens, wat dacht hij nou, dat we na drie dagen trainen volle bak gaan?

2 juli 2022 om 21:01

Ach, dit zijn over het algemeen geen wedstrijden die vorige week gepland zijn. Dus als ten tijde van de organisatie is afgesproken met een bepaalde kwaliteit aan te treden, dan is dat niet zo netjes en misschien niet zo handig ingeschat. Maar goed, kan net zo goed dat er geen formele afspraken over gemaakt zijn en dan moet hij niet zo zeuren. Lekker laten gaan en door naar de volgende.

Jaja ook al beginnen ze maandag al. 8-0 is teveel en iets om te schamen. Normaliter hoor ik pareltjes van de jeugd opleiding velen zijn door de mand gevallen. Te kleijn voor de Eredivisie. Ze mogen luis zijn kicksen poesten. Kleijn ,milambo en hartjes

2 juli 2022 om 21:00

Niet helemaal eerlijke conclusie. Wanneer je met 8,9 basisspelers speelt is het makkelijker meedoen voor de overige talenten. Nu alleen maar jonkies, tsja... Dan was dit wel te verwachten toch.

2 juli 2022 om 22:26

Waar heb je het over? Er speelden er twee van 17 en de rest was 20 of ouder.

3 juli 2022 om 05:18

Heb je de opstelling gezien? Er stonden 2 middenvelders als centrale verdediger waaronder Jorrit Hendrix. Met hem ga je er tegen iedere club met 7-0 af haha

Tsja... Dit had hij vooraf toch ook kunnen bedenken? Heel Nederland is pas net gestart. Daar hoef je geen hogere wiskunde voor gestudeerd te hebben.

2 juli 2022 om 21:49

Om beter te lezen hoef je ook geen Nederlands gestudeerd te hebben. Er staat dat er andere afspraken waren

Kokcu en senesi moeten ze verkopen en dan een paar goeie halen waar je Europees ook wat aan hebt. Niet guus til bijv. Walemark is ook overschat. Wil je voor de titel meedoen moet je sinesterra behouden. Dessers gaan jullie missen. Linssen niet. Senesi is wel goed maar ook echt langzaam. Denk dat hilgers wel een goeie is voor jullie of struyk van leeds. Of vd Ven Wolfsburg

3 juli 2022 om 05:19

Vd Ven zie ik wel heel graag komen ja. Ik vind het ook raar dat ze Sandler niet nog een jaartje huren.

Imo kan Kokcu verkocht worden, Senesi en Sinisterra zou ik zeker nog een jaartje houden.

4 juli 2022 om 10:11

Sandler was transfervrij op te halen maar Feyenoord zag er vanaf. Dat is niet voor niets natuurlijk.

0-7 tegen Kopenhagen is niet bepaald goed voor je naam.Beetje dom dit,begin gewoon tegen amateurs.Ook in het verleden lieten ze het vaak lopen tegen sterkere teams.....

2 juli 2022 om 21:35

Ach joh Kopenhagen is een prima team en het is maar een oefenpot.
wij speelden vandaag ook 2-2 tegen Cercle.. Ajax verloor 2-5 van Paderborn. Bundesliga 2.

Het zegt echt helemaal niets

3 juli 2022 om 08:33

Die uitslag valt wel mee hoor, ajax speelde met c elftal

Waar is de sneer precies?

Het bevalt ook best mee, het is minder dan de 10-0 tegen PSV.

Ja,stel je allemaal A,'tjes op...krijg je dit. Boeiuh

Lol beste coach van Kopenhagen. Wellicht wanneer je je research had gedaan wist je dat Feyenoord pas 1 week in training is en de complete A-selectie zowat nog vrij had.

Ik schrik hier wel van! Er moeten echt spelers bij en niet zomaar wat!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Kopenhagen

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
V. ClaessonMiddenvelder43
R. FalkMiddenvelder41
H. HaraldssonMiddenvelder40
L. LeragerMiddenvelder40
P. MukairuMiddenvelder20
K. GrabaraKeeper20
K. JohnssonKeeper30
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Kopenhagen.

0 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren