Alle seinen op rood in Manchester: Cristiano Ronaldo dient vertrekwens in

Zondag, 3 juli 2022 om 11:04Tom Rofekamp • Laatste update: 11:04

Cristiano Ronaldo heeft aangegeven te willen vertrekken bij Manchester United, meldt The Times. Volgens de kwaliteitskrant is de 37-jarige aanvaller ontevreden over het feit dat the Red Devils komend seizoen niet in de Champions League uitkomen. Daarom heeft Ronaldo de clubleiding verzocht hem Manchester na één seizoen te laten verlaten bij een passend bod. Het duidt op een enorme domper voor Erik ten Hag, die een centrale rol voor de Portugees zag weggelegd komend seizoen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

190 reacties (laatste reactie door theroscoe)
2 juli 2022 om 18:24

Tuurlijk geen fake news. Dit is Ronaldo. United speelde vorig jaar nog om de titel en plaatste zich met gemak voor de CL. Vervolgens kwam dit seizoen uwe majesteit op dit drijvende schip terecht dat nog voor de titel streed vorig seizoen, laat het schip zinken door nog net de Europa League te pakken en pakt de reddingsboot en gaat naar een CL team. Lekker makkelijk.

En owee als mensen hier op VZ zijn 'aantal doelpunten' van dit seizoen erbij gaan halen als tegenargument. Dit is nou de ultieme voorbeeld van "numbers DO lie". Hij heeft er alleen paar gemaakt waar hij zelf aan heeft bijgedragen, dat geef ik hem. Maar als zelfs ik elk wedstrijd eindstationnetje mag zijn en nooit ga bijdragen aan het spel 38 wedstrijden lang, zou ik ook rond de 10 kunnen maken in de Pl.

Dit is trouwens echt de eerste de keer dat 1 van de daders van een zinkend schip de eerste is die de reddingsboot mag pakken.

2 juli 2022 om 18:39

En dit is Messi. Naar PSG gehaald voor de cl en vervolgens in de tweede ronde eruit getrapt worden. Niet bepaald verrassend als je ziet hoe hij de laatste 4 a 5 seizoenen voor in de cl presteert. En dan ook nog eens 5 doelpunten maken voor 40 miljoen, wow, fantastisch.

Zo, ook een beetje onnozel gedaan en onzin verkocht voor de aandacht.

2 juli 2022 om 18:40

United is op 12 punten van City geëindigd met 74 punten maar ze speelden om de titel, tuurlijk. Zonder Ronaldo hebben ze ook geen enkele Premier League wedstrijd gewonnen vorig seizoen, maar goed hij is natuurlijk de boosdoener. Zonder Ronaldo en met exact dezelfde selectie speelden ze gegarandeerd mee om de titel met City en Liverpool!

2 juli 2022 om 18:42

Jij hebt overduidelijk geen PL gekeken vorig seizoen..

2 juli 2022 om 18:44

Hahaha hou toch op man. En messi was zeker wel geweldig dan ofzo. Rare messifan.

2 juli 2022 om 18:44

Wat laten de CR fans zich weer kennen, oh oh oh. Prima joh, het feit dat jullie niet ingaan op mijn reactie en een totaal ander topic erbij halen, laat wel zien dat ik gelijk heb. Het ergste wat jullie konden doen in een discussie hebben jullie net gedaan. Feliciteer mij maar alvast.

2 juli 2022 om 18:51

@Messi heerlijk zeg wat een afgunst proef ik in je reactie. Zonder Ronaldo was United 10 geëindigd. The GOAT was het enigste lichtpuntje afgelopen seizoen, maar natuurlijk moet een Messi fan hem weer naar beneden halen.

2 juli 2022 om 18:54

Maar dat is het dus. Hij betrekt Messi hier nergens bij. Messi heeft namelijk ook niet om een vertrek gevraagd na een gefaalde CL campagne. Waarom moeten jullie Ronaldo verdedigen door Messi erbij te halen? Messi heeft hier letterlijk niks mee te maken.

2 juli 2022 om 18:59

We hebben hier duidelijk te maken met mensen die de discussietechniek genaamd “een analogie aangaan” niet kennen. Ik zal het even uitleggen, dat toont de idiotie van je eerste statement aan.

2 juli 2022 om 19:07

Zal ik even ingaan op je reactie? Liverpool was het vorig seizoen totaal kwijt en eindige net aan top 4 waar ze nu weer zowat de beste van Europa zijn. Chelsea moest hun trainer ontslaan en kwamen pas op stoom toen Tuchel kwam. Arsenal en Spurs waren vorig seizoen zo enorm veel zwakker dan dit seizoen. Daarnaast waren er het hele jaar geen supporters waardoor United veel meer uit-wedstrijden won dan ze normaal doen. Luke Shaw en Maguire zijn bijvoorbeeld twee spelers die totaal niet met druk om kunnen gaan en wel heel opvallend dat zij opeens een top seizoen speelden voor hun doen. Volgens United fans was Shaw zelfs de beste linksback in de wereld. Dus je kan Ronaldo wel de schuld geven voor de problemen van United maar dan heb je vorig seizoen totaal niet gevolgd. Het was namelijk van veel factoren afhankelijk en United haalde amper een hoger niveau vorig seizoen dan dit jaar. Fernandes hielp ze elke keer uit de brand en die draaide een kut seizoen dit jaar. Daarnaast was het ook opvallend hoeveel rare beslissingen van scheidsrechters in het voordeel van United vielen en hoe absurd veel penaltys ze hebben gekregen vergeleken met het gemiddelde en de seizoenen ervoor..

2 juli 2022 om 19:26

Jij hebt het over het mee doen van de titel?? Wanneer hebben ze mee gedaan om de titel? Never nooit niet. Daar waar zeker op gereageerd is dat dat iet het geval was. Voor jou alleen makkelijk scoren met zo'n reactie. En ik begrijp als United fan al te goed waarom Ronaldo weg zou willen gaan. Misschien maar goed ook om zo toch die gewenste jonge spits aan te trekken. Die wilde anders niet komen omdat ze dan achter Ronaldo zouden zitten. Dus kom maar met betere argumenten. Want die noem je niet. Dan alleen maar te zeggen dat het lekker makkelijk is om dit United op zo'n manier te verlaten. Verder valt er niet meer op je reactie in te gaan. Staat niet veel in namelijk.

2 juli 2022 om 19:39

Zonder Messi werd PSG geen kampioen en met Messi wel. Veder is Messi nog niet weggerend voordat hij zijn uitdaging hebt vervult. Wat Ronaldo bij Juventus en nu hoogwaarschijnlijk bij United wel gaat doen. Dus totaal niet hetzelfde situatie.

2 juli 2022 om 20:02

Zonder Charisteas werd Werder Bremen geen kampioen en met Charisteas wel.. Ronaldo eat your heart out..

2 juli 2022 om 20:08

Haha gast kom op zeg. Kijk even de stats die Neymar en Mbappe al jaren halen bij PSG en wat Messi dit seizoen haalt. Gewoon echt slecht. Ze waren zonder Messi ook dik kampioen geworden. Man City werd kampioen in 13/14 en 2de in 14/15 en haalde daarna de Bruyne en worden 4de. Oh dat zal wel aan de Bruyne liggen dan, die kan er geen reet van..

2 juli 2022 om 20:28

#joshauak inderdaad misschien eerst je middelveld en verdedeging eens versterken met een diva als pogba die al sinds zijn terug keer bij utd als een natte krant speelt en niks klaar maakt behalve zijn kapsel, en in de verdedeging een perfecte engelse speler die er geen kut van bakt en bij fc emmen nog geen basis plek heeft. Ronaldo mag je op de blote knieen bedanken wat hij dit seizoen gedaan heeft samen met de gea de beste 2 van het seizoen. Maar vooral die diva's en te hoog in de bol hebbende spelers extra betalen. Laat ze eerst maar eens presteren voordat ze uberhaupt lopem te zeuren om meer geld en geen flikker presteren

2 juli 2022 om 20:30

Het verschil met Charisteas is dat Messi een GOAT is en niemand gaat over 10/20 jaar nog herinneren dat Messi in zijn eerste seizoen niks van bakte, deels omdat hij zelfzelf aan het voorbereiden is voor zijn aller laaste WK en deels omdat hij tegen zijn zin is verhuisd. Ik verwacht na het WK Messi nog gewoon schijnen op club niveau. Wat ze wel zullen zien is dat Messi kampioen werd toen hij binnen werd gehaald. Ik heb veder niets tegen Ronaldo. Wel tegen zijn fanboys haha

2 juli 2022 om 20:32

Mbappe is voornamelijkste reden waarom Paris kampioen werd, messi kent juist een matige seizoen

2 juli 2022 om 21:12

@messi010101

Spoel je mond man, echt waar. In de wedstrijden zonder hem hebben ze maar liefst NUL keer gewonnen. Daarnaast heeft die ze in zijn eentje naar de achtste finales geloodst van de UCL.

Wat verwacht je nou van een 37 jarige speler. Focus maar op die jongen op je PF want die heeft 20 keer minder laten zien afgelopen seizoen

2 juli 2022 om 22:36

Ik weet niet welk je niveau je zelf speelt maar het lijkt me zeer stug dat je er 10 zou maken in de PL als je spits was bij ManU. Hahaha ben je wel lekker bro?.

2 juli 2022 om 23:25

Realmin, 20x minder? Volgens mij heeft Messi meer g+a dan Ronaldo dit seizoen…

3 juli 2022 om 00:41

Nu komen de Messi fan boys met assists aan haha, sowieso tellen 3 goals in de Ligue 1 even zwaar als 1 goal in de BPL. Ook was Messi echt onzichtbaar in de UCL. Penalty choke tegen Real vergeten , staat die bekend om ook, het choken van kansen.

3 juli 2022 om 04:20

Maar natuurlijk worden er assist erbij gehaald. Het gaat om een spelmaker Messi en assist horen bij zijn spel. Ik snap dat bij ballen afwachter Ronaldo alleen maar om goals draait, omdat hij alleen maar wacht in de zestien en vervolgens met intikkers alle eer en harde werk van zijn medespelers opstrijkt. Logisch dat er naar verschillende statistieken wordt gekeken bij Messi. Hij is meer dan alleen goals, terwijl als Ronaldo iets anders probeert, hij gauw over zijn eigen benen struikelt. Daar staat hij ook bekend om, ballen afwachtende struikelaar.

3 juli 2022 om 11:01

@Messi010101
United speelt al jaren niet meer voor de titel in England. Tegenwoordig heb je 90+ punten nodig om kampioen te kunnen worden. United heeft de afgelopen 10 jaar 1x 81 en 1x 74 punten gehaald, verder in de 60 punten.

3 juli 2022 om 11:07

Wat een 'clubman' zeg, hij is zogenaamd een United man maar laat ze meteen in de steek als ze geen CL spelen. Bang dat Messi, Haaland of Mbapp zijn record voor goals in CL gaan verbreken. Zoals gewoonlijk draait alles om CR7 en zijn persoonlijke statistieken

2 juli 2022 om 18:30

Hoe dan ook. Voor Man Utd is het beter. Uiteindelijk weten we allemaal dat Ronaldo alleen voor Ronaldo speelt en hij bijna de 40 jaar aantikt. Wisselspeler zal hij nooit accepteren. Man Utd moet gewoon een frisse start maken en focussen op het team.

2 juli 2022 om 18:36

@Hendrik123 Het is helemaal niet beter als hij vertrekt, wat een onzin. Één van de weinige met echte leiderschaps kwaliteiten. Iets wat United nu ook echt nodig heeft, want je wil echt niet dat Maguire de leiding neemt in de kleedkamer.

2 juli 2022 om 19:10

Naja onzin. Het is gewoon mijn mening. Een echte leider maakt andere beter, geeft ze vertrouwen en stimuleert ze. Dat gevoel heb ik bij Ronaldo nooit. Ik zou hem zelf ook niet graag als leider in mijn team willen. Veel misgebaren en weinig positieve energie krijg ik er van. Tegenovergestelde wat in mijn ogen een echte leider moet uitstralen. Ik heb ook altijd het gevoel dat de rest een beetje ondersneeuwt. Vraagt teveel aandacht. En in zijn jonge jaren was dat prima, maar hij gaat nu naar de 40 toe. Gewoon afstand van doen.

2 juli 2022 om 17:55

Let op hij gaat naar Chelsea

2 juli 2022 om 18:00

Of gelijk naar Barca, kan Lewa gewoon blijven zitten...

2 juli 2022 om 18:46

Ajax zoekt ook een spits. Spelen CL dus aan die voorwaarde is al voldaan.

2 juli 2022 om 18:05

Tijd voor Ronaldo om met pensioen te gaan, gast voetbalt alleen voor zichzelf ipv voor het team. Veel goals maken of CL spelen, dan weet je welk Ronaldo belangrijker vindt.

Die gaat naar Chelsea las ik, lijkt me een leuke aankoop voor Chelsea.

2 juli 2022 om 17:56

Een 37 jarige voorin en een 37 jarige achterin zou wat zijn en beide tikken nog een hoog niveau aan. Maar gok op een Bayern of wellicht PSG.

2 juli 2022 om 23:49

Als hij naar Bayern gaat moet United vol inzetten op Gnabry, maar dat is waarschijnlijk te mooi om waar te zijn.

Das leuk Cristiano maar niemand wil je hebben..? In ieder geval niet voor het salaris wat hij nu krijgt

2 juli 2022 om 17:51

Ik kan me voorstellen dat Bayern München hem zou willen als vervanger van Lewandowski ga je er zeker niet op achteruit als je kijkt naar het pure afmaak gedeelte.

2 juli 2022 om 17:53

Bayern is niet gek. Die halen liever een mindere speler die stappen kan zetten. Met Ronaldo ga je alleen maar achteruit naarmate hij ouder wordt.

2 juli 2022 om 17:53

Bayern heeft hem allang afgewezen. Ze vinden hem te oud. Maar Bayern heeft mensen met voetbal verstand in bestuur. Zij weten ook wel dat hele selectie achter uit gaat, zodra ze Ronaldo gaan aantrekken. United kan daar over mee praten.

2 juli 2022 om 17:54

Hij was al een paar weken geleden bij Bayern aangeboden volgens geruchten maar die hadden geen interesse. Al ben ik het met je eens als korte termijn vervanging voor Lewandowski niet eens een gek idee

2 juli 2022 om 17:57

Bayern wil hem inderdaad niet, die zal nooit een superster als messi ronaldo of neymar halen. Wel slim geprobeerd, gratis titels en een absoluut topteam. Kon je toch weer een gooi voor de cl gaan doen.

2 juli 2022 om 18:25

Waar slaat dit op? Omdat je Ronaldo aankoopt gaat het team achteruit? Hij doet gewoon zijn job en voert zijn rol uit toch? Ik bedoel Bayern is laatste cl uitgeschakeld door villareal hoe bedoel je achteruit?

2 juli 2022 om 18:31

@halamadrid020 het team is inderdaad achteruit gegaan zonder ronaldo 2e geworden met ronaldo geen eens cl. Bayern gaat zich hier niet aan branden

2 juli 2022 om 18:32

Achteruit omdat de rest van de spelers niet meer voor de club spelen, maar voor Ronado en om zijn intikker te verzorgen. Hierdoor gaat hele team over het algemeen achteruit en blijft er amper nog creativiteit van andere spelers over. Je ziet dit patroon duidelijk terug bij United en ook bij Juventus begon je het te zien.

2 juli 2022 om 17:52

Hij moet lekker terug naar Sporting gaan. Laatste paar jaartjes zijn oude club helpen

2 juli 2022 om 17:55

Of madeira, lekker rustig

2 juli 2022 om 18:12

Ik zal het even doorgeven aan Cristiano Ronaldo....

2 juli 2022 om 17:56

Het moet wel heel diep zitten als dit oprecht je overtuiging is

2 juli 2022 om 20:38

Bayern kan hem betalen, 15 miljoen? . Moet hij wel salaris inleveren, maar daar staat tegenover dat Ronaldo CL speelt met een topteam

Had er zelf eens tegen City, Liverpool of Chelsea een bal in geschoten. Misschien had je dan CL gehaald... Ja, drie goals tegen Aston Villa is leuk. Maar daar koop je weinig voor.

2 juli 2022 om 17:53

3 Goals tegen Villa Daarmee heb je wel 3 punten waardoor je meer kans maakt op de CL plek.

2 juli 2022 om 17:55

Maar in de echte wedstrijden die er toe deden was hij onzichtbaar.

2 juli 2022 om 17:57

Zoek toch eens wat op voordat je zulke dingen zegt zou ik zeggen. Gewoon beslissend geweest in wedstrijden tegen Chelsea, Arsenal en Tottenham. De drie teams die boven Man U eindigden.

2 juli 2022 om 18:04

Daarnaast belangrijk geweest in de CL anders lagen ze er in de groepsfase al uit. "In de wedstrijden die er toe deden was hij onzichtbaar". Blablabla 🤮

2 juli 2022 om 18:21

Tottenham? Diverse duels CL?

2 juli 2022 om 20:02

Lierse, je zegt het zelf al: die ploegen zijn boven United geëindigd.

2 juli 2022 om 20:41

Dus ronaldo scoort alleen tegen betere teams of wat wil je nu zeggen bongiorno. De "6" puntenwedstrijden zijn het belangrijkst.

2 juli 2022 om 17:54

Hij heeft er 4 tegen Tottenham gemaakt, 3 tegen Arsenal en 1 tegen Chelsea. Dat zijn aardige cijfers lijkt mij.

2 juli 2022 om 17:55

Toch aardig wat goals gemaakt en zeer beslissend geweest in de CL. Je moet ook niet vergeten dat CR7 al 37 is en elk jaar dat hij geen CL meer kan spelen is doodzonde.

2 juli 2022 om 17:55

Hij heeft er genoeg ingeschoten maarja als er achterin een paar prutsers staan... Kan hij ook weinig aan doen dat er totaal geen voetbal in zit vanuit achteruit

2 juli 2022 om 17:55

Tegen Tottenham 1 hattrick, 2 goals tegen Chelsea en tegen Liverpool en City beide maar 1x gespeeld. En zelfs dan hebben ze geen CL gehaald omdat de rest gewoon veel te matig was.

2 juli 2022 om 17:56

Zonder zijn goals en assists hadden ze 16 punten minder gehad in de PL. Verder heeft hij tegen Chelsea, Arsenal en Tottenham 8 goals gemaakt die in totaal 7 punten opgeleverd hebben.

2 juli 2022 om 18:03

Ja en zonder zijn goals werd United een jaar ervoor gewoon tweede met 16 punten meer dan afgelopen seizoen. Ronaldo moet blijven, zodat United achter uit blijft gaan. Zonder Ronaldo behaalde United 74 punten en met Ronaldo werden 58 punten behaald.

2 juli 2022 om 18:08

Komt allemaal door Ronaldo natuurlijk.

2 juli 2022 om 18:19

Hoe ironisch dat ze volgens jou zonder Ronaldo 16 punten minder zou hebben, maar een seizoen ervoor zonder hem werden er juist 16 punten meer behaald. Dus wanner het uitkomt ligt het aan Ronaldo, maar zodra dat niet het geval is dan ligt het aan iedreen behalve aan Ronaldo. Feiten spreken voor zich.

2 juli 2022 om 18:29

30 competitiewedstrijden gespeeld en in 18(!!) geen goal gemaakt. Dus onzin dat ze zonder hem 16 punten minder hadden gehad, met een spits die regelmatiger scoorde dan Ronaldo dit seizoen hadden ze gewoon veel hoger geëindigd. Hij heeft gewoon een slecht jaar gehad.

2 juli 2022 om 18:30

Dat is niet volgens mij. Dat zijn feiten.

Uiteraard is het te makkelijk te stellen dat die goals allemaal niet gevallen zouden zijn als hij er niet speelde, maar die goals en assists waren het verschil tussen 16 punten meer en 16 punten minder. Het enige wat jij doet is een onzinnig gedachtenexperiment.

2 juli 2022 om 19:07

Dus in 6 wedstrijden (uit en thuis...) Tegen Chelsea, Arsenal en Tottenham heeft MU 7 punten gehaald dankzij hem? Poeh poeh

2 juli 2022 om 19:42

Oh dat zijn nu feiten haha. Deze mensen lullen alles wat krom is recht, zolang het maar eigen voordeel werkt. Dus zonder Ronaldo had United een hele seizoen met 10 man gespeeld en hadden geen andere spits gehaald als Ronaldo niet was gekomen. Ik durf te beweren dat zij met wilkeurig andere spits meer punten hadden behaald. Het is pas een feit dat United zonder Ronaldo 16 (!) Punten meer behaald met een tweede plek als gevolg.

2 juli 2022 om 23:18

Leuk dat je herhaalt wat ik zelf zeg. Zonder die goals van Ronaldo waren er gewoon 16 punten minder.

3 juli 2022 om 14:34

Bar Bar, leg uit dan waarom ze alle wedstrijden zonder Ronaldo niets hebben gewonnen!? Oja dan ben je stil

2 juli 2022 om 18:00

Wat een onzin reactie is dit zeg, City en Liverpool zijn lichtjaren verder dan United en tegen Chelsea heeft hij gewoon gescoord. Verder zijn 3 punten, 3 punten (Ja tegen directe concurrenten zijn ze meer waard) al zijn goals hebben United punten gescoord en hij heeft Zeer zelden een doelpunt gemaakt die niks uitmaakte (bijv. een 4-1). Heeft ze hoogst persoonlijk naar de volgende ronde in de CL geschoten en als je United hebt gezien afgelopen seizoen dan was 6e vorig jaar niet alleen het hoogst haalbare maar een overprestatie. En dan heb ik nog niet eens benoemd dat ze zonder Ronaldo in de PL geen wedstrijd hebben gewonnen.

Hij heeft in mijn ogen al het recht om nu een keuze voor zichzelf te maken, ik hoop wel dat hij in de PL blijft.

2 juli 2022 om 18:01

Ik heb, nogal logisch, helemaal niks met United of C. Ronaldo, maar het niet halen van CL op hem afschuiven, is nogal lachwekkend. Zonder Ronaldo hadden ze niet eens de Conference League gehaald.

2 juli 2022 om 18:52

Jij snapt zo weinig van voetbal. Hij speelde 2x niet tegen city, 1x niet tegen liverpool en scoorde maar werd onterecht afgekeurd en hij scoorde tegen chelsea. Kneus

2 juli 2022 om 18:57

hahaha wat een onzin niet normaal.

Misschien zelf ook eens in de spiegel kijken. Hij is mede verantwoordelijk voor het resultaat van afgelopen seizoen.

Snel meer....

On: Ronaldo wil gewoon CL spelen, en daar hoort hij ook thuis

Terugkeren bij je oude liefde die als tweede was geëindigd het vorige seizoen, vervolgens zesde worden en zeggen weg te willen omdat je niet in de champions league kan spelen. Enorme smet op zijn carrière mocht dit waar zijn, zelfs met wat hij alsnog individueel heeft gepresteerd afgelopen seizoen

2 juli 2022 om 18:07

Hahahah ik heb nog nooit een speler gezien die 18x scoort, wiens teamgenoten (en dan met name de verdediging) hem in de steek lieten en dat het dan zijn schuld is dat het verkeerd verliep. Als je ook met dat argument komt van 2e en daarna 6e, dan kijk je er ook totaal zonder context naar. Ronaldo is geen top 15 speler meer maar verdient het zeker wel om CL te spelen

De ideale vervanger van lewa mocht hij naar barca gaan. Contract van 2 jaar geven en met die spelers om hem heen maakt hij er zo 25 -30 per seizoenIs kampioen geworden in Engeland , Spanje en Italië. Nu nog Duitsland op zijn cv

2 juli 2022 om 17:52

Zou wat zijn ja. Naar Bayern en daar domineren met al die goeie voetballers om zich heen.

2 juli 2022 om 17:57

Een goede jonge vervanger voor lewa vind je momenteel niet .. Ronaldo is dan het eerste waar je aan denkt. Is op leeftijd maar kan zeker nog een jaar of 2 mee .. Die scoort overal en is nog topfit. Denk idd dat dat echt een goed huwelijk zal zijn. Bayern met al die geweldige spelers om hem heen zal perfect bij hem passen. Die scoort er daar flink op los verwacht ik

Een Champions League editie zonder Ronaldo is ook maar moeilijk voor te stellen. Hij hoort gewoon te spelen op dat podium.

Ben benieuwd of dit waar is maar Ronaldo hoort natuurlijk ook niet in de EL thuis. In z’n laatste jaren wil hij gewoon CL spelen lijkt me..

Welke club gaat zich hier nog aan branden??

2 juli 2022 om 17:54

Roma wil hem graag hebben maar die spelen ook geen cl

Hij is zelf ook schuldig aan het matige seizoen van United, had beter weg kunnen blijven zonder hem eindigde ze het seizoen er voor op de 2de plek.

Mocht het echt zo zijn dan doe je er verstandig aan afscheid te nemen. Wel heel erg zwak van Cristiano, laag zelfs.

Zoals verwacht worden de benen genomen. Manchester United gaat hier beter van worden wat ik heel jammer vind. Liefst zie ik hem nog aantal jaar daar blijven om de groei van de club tegen te houden.

Als die vetrekt zal die waarschijnlijk naar Amerika verkassen. Dat doen al die bejaarde topspelers.

Nou....we hebben nog een spits nodig. Kom maar bij ons CL spelen grote vriend.

2 juli 2022 om 18:59

Mijn gedachten

Als dit waar is.. heel eerlijk, wat had ie dan verwacht? City, Liverpool, Chelsea en Spurs staan er gewoon beter voor. Kan me wel voorstellen dat het de fans en wellicht Ronaldo frustreert dat er tot op heden geen nieuwe spelers zijn binnengehaald, en de spelers die tot op heden met United worden gelinkt, op Frenkie na geen wereldtop zijn.

Ga nog een jaartje of 2 Sporting doen.

Ik snap Ronaldo wel. Europa League lijkt me voor hem toch zijn eer te na. Ook voor United hoeft dit misschien niet slecht te zijn. Begrijp me niet verkeerd: Ronaldo’s seizoen was uitstekend maar een nieuwe start met een nieuwe trainer kan misschien best wel eens werken als er even geen absolute superster in het team rondloopt. Bouw eerst een collectief dat samen strijdt in iedere wedstrijd, daarna komt individuele klasse.

Dit moet juist een geschenk zijn voor ETH!
Kan me niet voorstellen dat hij in CR een belangrijke rol weggelegd zag.
Gewoon bouwen aan een"team". Commercieel leuk maar de voor de rest is CR nog maar een jaartje bruikbaar.

Ik snap het wel.. United al 7 jaar uit vorm, ondanks de aankopen zoals Pogba en Fernandes, etc.

United zal de komende 3/4 jaar geen rol van betekenis spelen, en Ronaldo heeft daarin tegen nog één goed seizoen in de benen(37?!).

Ronaldo ik gun je een mooie laatste run, Bayern? Chelsea? PSG?

Het is weer zover jongens, net als de afgelopen 2 zomers word ronaldo weer overal aangeboden omdat het niet loopt zoals hij wil. Met juventus gebeurde het en nu weer, zijn er nog mensen die denken dat hij zou blijven daar zeg. Tuurlijk niet, beetje genant vind ik het wel allemaal. Na real gewoon 2 gefaalde avonturen, de ploegen waar hij heen ging zijn allemaal achteruit gegaan en presteerde slechter na zijn komst. Wilt hij ook weer weg, als het even niet loopt. Bij ons kon hij dit makkelijk doen, omdat we een van de beste elftallen ooit hadden en king karim zich weg cijferde voor hem elke keer. Het is ook sneu om te zien, dat al die clubs hem steeds af wijzen. Waar gaat hij überhaupt heen? Genoeg clubs die nu weer nee hebben gezegd, zal united fans ook blij mee zijn. Komt dan terug voor de challenge en de liefde en neemt weer de kuienlatten. Zou dit bericht trouwens maar serieus nemen, duncan castles is echt goed ingevoerd daar. Zeker met mendes en zijn spelers etc, zou zeggen lekker naar psg en als die je niet wil zie ik het somber in dan word het toch een roma ofso?

Als je Champions league wilt spelen moet je gewoon lekker naar Ajax gaan. Sportieve uitdaging.
Nu Suarez niet komt zou ik voor hem Cristiano gaan!

Dan zou ik direct voor Lewandowski gaan. Heeft nog een éénjarig contract en wil ook weg. Met hem weet je in ieder geval dat je doelpunten binnenhaalde en ook nog eens een speler die goed in teamverband kan spelen.

fake nieuws klopt niks van, heel erg dat de media niks te schrijven heeft en maar onzin gaan schrijven dat verkoopt goed en dat scoort.

2 juli 2022 om 18:16

Ach hou toch op man met dat verdedigen, iedereen weet dat dit waar is. Elke zomer sinds hij weg is bij ons is het hetzelfde gezeik. Zit maar een keer op de blaren, iedere keer van club willen veranderen als iets je niet aanstaat. Hij had alles bij ons, wij winnen eerder een ucl dan hij ook. Hij wil gewoon champions league spelen, anders zou hij daar gewoon zijn gebleven.

2 juli 2022 om 18:32

Mee eens dat het echt een grote blunder was om Real Madrid te verlaten nooit meer zo gehad als bij Real Madrid. Je weet zelf ook hoe media media te werk gaat.

2 juli 2022 om 18:38

Hopen voor Ten Hag dat dit niet fake news is. Zou top zijn voor Ten Hag, eindelijk voor Man Utd kan er goed aanvalspel vertoond worden.

2 juli 2022 om 18:48

Dankzijn Ronaldo en De Gea hebben ze wel plaats 6 gehaald, wat voor aanvalsspel met zulke middelmaat gaat niet gebeuren.. Ronaldo heeft gewoon gepresteerd hoor.

2 juli 2022 om 21:32

Niet helemaal waar natuurlijk, hij was gewoon erg matig voor zijn doen, maar inderdaad wel de gevaarlijkste en meest bepalende aanvaller daar

Lekker laten gaan, het beste is eraf en gaat lopen piepen als een kleuter.

Wat een zeikerds hier zeg. Zonder cr7 waren ze 12e geworden ofzo. Hij maakte er genoeg en is nog steeds een van de beste ter wereld. Hij hoort in de cl en daar gaat hij spelen.

2 juli 2022 om 18:01

Eindelijk iemand die het zegt…

2 juli 2022 om 18:08

En vorig jaar waren ze nog 2de, ZONDER Ronaldo..

3 juli 2022 om 01:32

En vorig jaar telt dus niet slome…

2 juli 2022 om 18:10

Zonder Ronaldo werd United tweede met 74 punten en met Ronaldo werden ze 6de met 58 punten. Hopelijk blijft Ronaldo nog om United laaste zetje richting permanente subtop te geven.

2 juli 2022 om 20:36

Bar bar wat een onzin allemaal. Zonder Messi kwam psg tot de halve finale en finale van de c.l en met Messi 2de ronde eruit waar hij ook nog een penalty miste … zodra er een bericht verschijnt over Ronaldo ben jij altijd de eerste die zijn gal komt spugen .. hoe bedoel je ik kan mijn haat niet verbergen. Ronaldo stond als enige van United in het team van het jaar met zijn 21 goals. Met normale verdedigers had united waarschijnlijk plek 4 bereikt maar goed in jou wereld zoals je altijd hier vertoond verschijnt altijd alleen Ronaldo…

2 juli 2022 om 21:43

@mcgregor Wat heeft dit met Messi te maken?...

3 juli 2022 om 11:04

@iniestaFCB... niks en wat heeft dit met het seizoen daarvoor te maken dan?

Waar zou die gaan nu een grote vraag sommige zeggen chelsea maar Het zou dom zijn als hij naar chelsea zou gaan want Ik denk dat het gaat botsen met tuchel die graag roteert en Ronaldo elke wedstrijd wilt spelen

Mensen die zeggen dat Man U slecht speelde omdat hij in de selectie zat....geen voetbalkennis. Was juist de meest gedreven

Dat Man Utd geen CL speelt is toch niet nieuw? Dat is toch al bekend sinds het einde van vorig seizoen. Dus áls het klopt dat hij een vertrekwens heeft lijkt me sterk dat dat ineens de reden is.

2 juli 2022 om 23:54

De reden is waarschijnlijk dat United veel te lang wacht met het afronden van de lopende transfergesprekken en zich dus nog totaal niet heeft versterkt. Valt aan de ene kant wel wat voor te zeggen, de hoge heren bij United kunnen echt nooit een keer normaal een deal snel afronden. Frenkie duurt nu al hoelang? En ze praten over addons... voor een speler waar ze al jaren naar zoeken.

Iedereen maar bemoeien met cr7 zijn toekomst en dit en dat niemand wilt hem halen en zus en zo eerste wat jullie moeten weten is dat je Ronaldo nooit moet onderschatten heeft een heftige jaar achter de rug een pasgeboren kindje verloren en een van zijn slechtste seizoenen achter de rug… Ronaldo heeft het zelfs vorig jaar laten zien en ieder maar praten over zijn toekomst transfer…. Bemoei je maar met andere spelers op de transfermarkt want je hebt het hier over Cristiano Ronaldo!!! We zien het wel weer…

2 juli 2022 om 18:27

Ja! Over Ronaldo mag er niet gepraat worden. Foei!!

Misschien terug naar sporting

Als dit waar is dan is het gek genoeg wel een zege voor Ten Hag. Nu kan je tenminste je ideeën uitvoeren zonder rekening te houden met een 37 jarige speler die je moeilijk uit de basis kan houden vooral met zijn salaris.

Bayern als Lewandowski naar Barca gaat? Chelsea? Ajax zoekt ook nog een nieuwe spits en gaat in tegenstelling tot United wel de CL in...

Iets voor PSG eindelijk samen voetballen met Messi, of naar Barcelona en betrekken in de Frenkie deal. Bayern kan ook als Lewa daar echt weggaat. Verder weet ik niet wie in de Europese top Ronaldo wil hebben.

2 juli 2022 om 18:19

Bayern zal nooit aan Ronaldo beginnen. Die zijn verstandig.

Naar Ajax! Maar dan als een stand-in voor Brobbey.

Transfervrij of clausules? Nee? Dan heb je een contract.. Ook als je Ronaldo heet.

Schop ze dit jaar maar de cl in en win de EL maar.

Los van bovenstaande...

Ronaldo PSG als Neymar weggaat

Ronaldo en Messi in 1 team 😜

Best triest als je het mij vraagt. Leuk zo binnen komen voor je grote liefde en nu al vertrekken.

Clubliefde geldt ook alleen maar wanneer de speler er goed uitkomt. Anders is die zogenaamde clubliefde al snel gevlogen ...

Dit is een geschenk uit de hemel als het waar is. Ronaldo is al een tijdje op z’n retour en in de groep is het een dominante jongen. Denk dat Ten Hag in zijn vuistje knijpt zodat hij zonder hem een echt team kan kneden.

Toch mooi als ik de reacties lees. Blijkbaar wordt elk team minder wanneer je de beste speler aller tijden aantrekt. Gelukkig zijn jullie allemaal succesvolle coaches

Balen!! Had hem er graag bij gehad.

Snap ik volledig. Geen CL en als je ziet wat voor namen United gaat halen getuigt dat totaal niet van ambitie.

Het zou voor vernieuwing alleen maar beter zijn. Meteen Dybala een contract voorstel sturen.
Als CR7 pleite gaat scheelt je een jaar bouwen.

Ruilen tegen Martinez hahah. Kan hij lekker CL komen spelen

Ronaldo haters gaan steeds verder, wat een ongelofelijke sukkels hier in de comments kan het niet anders verwoorden. En messi met zijn paar assist was dan zeker weer wel geweldig, bizar die haat in nederlands tegenover ronaldo.

2 juli 2022 om 18:50

Kinggeorge, als ik jou was zou ik niet heledag naar cijfertjes and getallen kijken, maar naar echt voetbal. Is veel leuker joh. Leer je misschien ook van dat niet alles om getallen draait...

2 juli 2022 om 18:59

als aanvaller draait het om cijfers en rendement slimpie.

2 juli 2022 om 19:02

Zowel qua cijfers als veldspel was Messi een drama zowel in de CL als de Farmers League. Ik haal Messi erbij omdat de Messi fanboys(zoals jij) , altijd naar het veldspel wijzen.

2 juli 2022 om 20:09

Ja nu messi niks heeft gedaan qua statistieken gaat het natuurlijk niet om getallen he?

2 juli 2022 om 20:47

Redondo

Als je nu gaat beweren dat Ronaldo kwa veldspel een veel beter seizoen heeft gedraaid dan Messi raad ik je oprecht aan om een andere sport te gaan kijken.

2 juli 2022 om 20:50

Kinggeorge

Je kunt iets over zijn doelpunten productie vinden, maar kwa assists heeft die het gewoon prima gedaan, had die vaker kunnen en moeten scoren? Zeker weten, maar dat is ook het enige waar Ronaldo voor leeft en op het veld staat en dat laten de statistieken ook zien, dat hij amper tot niet betrokken was in het spel (matige) van United.

2 juli 2022 om 20:52

Kwa cijfers en veldspel was het echt een slecht seizoen voor Messi. king

Benieuwd of dit waar is en wat United gaat doen. Het aantal beschikbare spitsen die goed genoeg zijn voor United zijn op één hand te tellen. Verder dan Osimhen en Lewandowski kom ik namelijk niet. Denk dat de laatstgenoemde sowieso geen zin heeft in EL voetbal.

2 juli 2022 om 23:58

Misschien proberen voor Gnabry als valse 9? En Ronaldo die de andere kant op gaat? Maar verder dan dat kom ik ook niet. Deze aankondiging komt wel op het zuurste moment.

Hier wel blij mee eigenlijk, hoop dat ie vertrekt. Ze zijn beter af zonder hem, daar ben ik van overtuigt

2 juli 2022 om 23:59

Gezien hoe dun bezet die spitsenpositie is en wetende dat je dan met Martial moet spelen, denk ik van niet. Niet dit seizoen in ieder geval. Ze hebben hem echt keihard nodig nu, vooral na het mislopen van Nunez.

Volgens Ornstein zit Napoli bij die clubs. Tja dan zou ik toch maar bij United blijven. Enige topclub die kan is Bayern voor Lewandowski. Maar ja Bayern gaat natuurlijk geen 30 miljoen salaris geven aan Ronaldo. Denk dat 15 al pittig is. Een andere topclub gaat helaas niet voor hem. Dus een kans bij een club die voor de CL speelt is heel klein.

misschien wat voor ajax, speelt hij CL en kan met mo ihatarren spelen

Als dit waar is, is het misschien maar beter ook. Ik zag Ronaldo toch niet passen in de manier waarop Ten Hag zijn ploegen graag laat spelen. Als je Ten Hag spelers als Sancho, Antony, Rashford en een goede spits geeft, zie ik dat echt wel tot iets moois gebracht worden.

Geen CL matig eftal en had gezegd als er geen grote aankopen komen is hij weg. Hij wist al dat die niet zouden komen. Alleen Frenkie en martinez heb je niet genoeg aan. Denk je dat er zeker acht spelers nodig hebt en of Malacia shaw eruit speelt moet je nog maar zien. Verdedigend is malacia sterker aanvallend niet. Hij is snel maar weinig tot geen assists

Hij heeft er zelf san meegewerkt dat ze geen Champignons League spelen. Heeft kennelijk weinig vertrouwen in ten Hag

Dit toont iets aan over de voetballer Ronaldo. Als het met het team waar hij speelt goed gaat dan speelt hij de teamspeler, anders gaat het vooral om zijn eigen belangen. Hij zou de club die hem geholpen heeft groot te worden op het wereldtoneel nu ook gewoon proberen te helpen weer terug te keren naar de top.

2 juli 2022 om 20:11

Dat gaat nogal moeilijk als de rest van het elftal uit Eredivisie spelers bestaat. Ronaldo kan het niet in zijn eentje.

Nouja, Ronaldo is oud nieuws, je moet toch zonder hem door op langere termijn. Grote vraag is: waar haalt ManU goals vandaan?? Zeg t maak. Welke spitsen zijn nog over? Je moet enorm goed scouten of veel mazzel hebben terwijl een categorie ook nog niet eens haalbaar zal zijn. Wat een kansloze bende wordt zo

Denk dat dit juist goed nieuws is voor ten hag! Een te grote induvidu, terwijl ten hag er juist een team van wilt maken en dat iedereen voor elkaar moet lopen. Daarnaast vind ik Ronaldo de laatste 2 jaar helaas minder

Altijd maar de makkelijkste weg kiezen!!! En iedereen maar roepen hij houd van uitdagingen…

Dit is gewoon goed nieuws voor Ten Hag, want BV Ronaldo was te oud en zou niet mee kunnen met het hoog druk zetten. Geen ploeg wordt meer kampioen met deze luxepoes.

lekker verkopen! nog een contract dus grof geld vragen. denk dat de jeugd het beter gaat doen

Hij gaat naar PSG...Mbappe heeft z'n wishlist doorgegeven 😉😇

Geen enkele cl ploeg die zn salaris kan betalen heeft em nodig. Tijd om te gaan cashen of terug naar Sporting (of weet ik veel waar hij begon).

Agh. Ego is belangrijker dan eerlijkheid. Hij heeft zelf ook verzaakt vorig seizoen.

Ik begrijp zijn wens. Hij heeft gezien wat voor een puinhoop United momenteel is en dat het jaren zal duwen vooralleer ze terug zijn. Deze jaren heeft hij niet en hij leeft voor zijn eigen statistieken. Mocht hij naar een niet Engelse ploeg gaan, geen probleem. Mocht hij andere Engelse ploeg kiezen is hij zijn legacy kwijt bij United.

Een centrale rol, gelukkig heeft hij Donny achter de hand😌

Dit is alleen maar goed nieuws voor United. Ronaldo kost een half miljoen per week en haalt heel het team uit balans met zijn spel. Zorgt wel voor doelpunten, maar in zijn algemeen speel je met een man minder. En je moet hem tevreden houden. Klinkt als een probleem minder als hij vertrekt.

3 juli 2022 om 15:18

wat een onzin hij heeft United plek 6 bezorgd zonder hem eindigden ze twaalfde. Het is sinds vertrek van ferguson al uit balans heeft niets met Ronaldo te maken.

3 juli 2022 om 18:21

*ziet avatar*
Okee, het zal wel. Objectiviteit is ver te zoeken.

Als je ook niet 1 transfer rond kunt krijgen...ja dan krijg je dit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Everton0-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Diogo DalotVerdediger10
H. MaguireVerdediger10
T. MalaciaVerdediger10
L. MartínezVerdediger10
L. ShawVerdediger10
Bruno FernandesMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3911 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester United 1 0 0 0
2021/2022 Manchester United 30 18 8 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren