Feyenoord krijgt ongekende 0-7 nederlaag op het bord bij seizoenouverture

Zaterdag, 2 juli 2022 om 15:50Tom Rofekamp • Laatste update: 11:08

Feyenoord heeft zich gigantisch geblameerd in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Nadat het team van Arne Slot tegen FC Kopenhagen bij rust al tegen een 0-5 (!) achterstand aankeek, liepen de Denen zelfs uit naar 0-7. Daarmee lijkt er flink werk aan de winkel voor de Conference League-finalist van afgelopen seizoen. Komende week staat er andermaal een fikse beproeving op het programma, wanneer Feyenoord op bezoek gaat bij Red Bull Salzburg.

Slot besloot nieuwe aanwinsten Danilo en Mats Wieffer direct een plek in de basiself te gunnen. Daarnast begonnen ook Mike Kleijn en Antoni Milambo aan de aftrap, beiden geboren in 2005. Alle spelers die in juni interlandverplichtingen hadden ontbraken nog, maar Justin Bijlow was wel van de partij. De doelman zat vanwege de nasleep van zijn voetblessure afgelopen maand niet bij de selectie van het Nederlands elftal.

Bijlow had zich waarschijnlijk een rooskleurigere seizoenouverture voorgesteld. Nog voordat het rustsignaal klonk moest hij vijf keer vissen: Victor Kristiansen, David Khocholava, Hakon Arnar Haraldsson, Roony Bardghji én oud-Feyenoorder Kevin Diks verschenen allen op het scoreformulier. Naar alle waarschijnlijkheid was het al het plan van Slot, maar de oefenmeester bracht na de thee een compleet nieuw elftal op de been.

Onder andere derde zomeraanwinst Mohamed Taabouni mocht opdraven in de tweede helft. De nieuwe namen van Feyenoord leken iets sterker voor de dag te komen dan de A-keuze, maar kregen toch al snel het deksel weer op de neus. Kopenhagen kwam met twee man voor Thijs Jansen en combineerde eenvoudig om de doelman heen, waarop William Bøving voor een leeg doel kon binnenschuiven. Ísak Bergmann Jóhannesson tekende nog voor het uur voor de 0-7. De elf van Slot gingen nog op zoek naar de eretreffer, maar kwamen eigenlijk geen moment in de buurt. De schade bleef 'beperkt' tot zeven.Gerelateerd

Meer sportnieuws

136 reacties (laatste reactie door eazy-e)

Zal Kopenhagen blij mee zijn geweest, een tegenstander die deze pot zo serieus neemt

2 juli 2022 om 15:58

Kopenhagen begint over 2 weken al aan het nieuwe seizoen. Feyenoord net pas begonnen met de voorbereiding. Heeft niet veel met 'serieus nemen' te maken.

2 juli 2022 om 16:15

Serieus neemt of serieus kan nemen is wat mij betreft hetzelfde. Het is gewoon geen logische keuze om dan op dit moment in de voorbereiding deze wedstrijd te houden.
Zoals gezegd: denk niet dat Kopenhagen hier heel blij mee was

2 juli 2022 om 16:21

Want Kopenhagen had niet zelf even in het schema kunnen kijken? Die zijn toch zelf akkoord gegaan, wetende dat Feyenoord net een week bezig zou zijn?

2 juli 2022 om 16:23

Zijn ze er blij mee of niet?

2 juli 2022 om 16:27

Denk t wel, 7-0 gewonnen

2 juli 2022 om 19:15

Fey is wel serieus genomen in ieder geval

2 juli 2022 om 15:59

Heb je de wedstrijd gezien? Oprecht benieuwd, want miss was Kopenhagen gewoon vele malen beter. Vond het tegen PSV vorig ook wel een opvallende ploeg met een paar hele interessante spelers.

2 juli 2022 om 16:04

Vooral een gatenkaas in de verdediging. Maar Feyenoord creëerde aan de andere kant ook helemaal niks

2 juli 2022 om 16:15

Haha eerst Ajax 2-5 en nu Feyenoord er met 7-0 af. Lekker begin zo! Titel is trouwens nogal onhandig gekozen, Feyenoord is er wel eens dikker afgegaan namelijk ;-)

2 juli 2022 om 16:15

Dat was tegen ons volgens mij ook zo, als ik het me goed herinner. Het is volgens mij echt een team waar je je echt moet aanpassen. Leerzaam dus ook voor Slot om dit soort tegenstanders/nederlagen gehad te hebben.

2 juli 2022 om 16:16

Ik heb deze wedstrijd niet gezien (en wél die tegen PSV; vond het inderdaad best een indrukwekkende ploeg), maar kijk maar naar de opstelling van Feyenoord, dan weet je genoeg.

2 juli 2022 om 16:19

Waarvan bij Feyenoord en Ajax niet 1 basisspeler op het veld stond. Dus dit zegt hellemaal niets.

2 juli 2022 om 16:28

Kopenhagen heeft een aantal jaar geleden volgens mij ook de kwartfinale van de CL gehaald. Dat team is nu anders, maar ze zijn meestal behoorlijk goed.

2 juli 2022 om 16:37

Van de UEL, niet de UCL, maar nog altijd een onderschatte ploeg inderdaad. Waren echt heel sterk in Eindhoven.

2 juli 2022 om 21:02

Ik lees nu dat de coach van Kopenhagen zelfs vond dat Feyenoord de wedstrijd niet serieus genoeg nam, dus dat beantwoord wel duidelijk mijn vraag 😅

Ik zou me niet druk maken als Feyenoord supporter het is maar een oefenpotje. daar verschijnen heel vaak gekke uitslagen. het voglende oefenpotje kunnen ze ineens 5-0 voorstaan bij de rust.

2 juli 2022 om 15:59

Potentie is nog geen kwaliteit. Spelers van de E’tjes hebben ook potentie.

2 juli 2022 om 16:30

Potentie = kwaliteit. Potentie is dat je kwaliteit met vlagen laat zien, maar nog niet structureel en natuurlijk dat je bepaalde dingen nog kan verbeteren. Blijkbaar hebben ze hun potentie deze wedstrijd goed verborgen.

2 juli 2022 om 17:04

Potentie is niet kwaliteit. Dat leg je zelf daarna mooi uit. Snap je zelf wel wat je zegt eigenlijk?

2 juli 2022 om 17:19

Natuurlijk staat 7-0 als een huis maarja, who cares. Feyenoord net een week in training. Vorig seizoen werd Feyenoord door iedereen die niet voor Feyenoord is een middenmoter genoemd nadat er maar net werd gewonnen van FC Drita terwijl er daarna een finale werd gehaald en een derde eredivisieplek.

2 juli 2022 om 20:29

Gelukkig is het uitleggen van impotentie een stuk makkelijker

2 juli 2022 om 20:33

Volgens mij begrijp jij het niet. Dat iemand potentie heeft betekent dat iemand over bepaalde kwaliteiten beschikt. Je gaat niet zeggen dat iemand potentie heeft zonder dat deze speler kwaliteiten heeft. Deze kwaliteiten hadden ze dus mooi kunnen laten zien in de wedstrijd, maar dat hebben ze niet gedaan. Door wat ik zeg: ze laten het niet structureel zien.Structurele kwaliteit is er dus niet. Kwaliteit over het algemeen bij spelers met potentie zeker wel. Nu moet het duidelijk zijn lijkt me. Op die manier is potentie = kwaliteit, maar niet structureel. Daar gaat het vaak om bij talenten. Consistent worden, aangevuld met andere zwakke punten verbeteren. Zonder kwaliteit is er geen potentie. Dat is alles wat ik zeg.

2 juli 2022 om 15:59

Nee maar als de beste keeper van Nederland zo vaak gepasseerd wordt, is toch niet heel best 😜

2 juli 2022 om 15:59

Mag zo zijn en je kan ook zeggen dat Feyenoord voor een groot gedeelte met “C en D keuzes” speelde uit de onder 21, maar je mag toch verwachten dat gasten als walemark, Danilo en Toornstra bijvoorbeeld willen laten zien dat ze een basisplaats willen komend seizoen. Ook in zo’n oefenpotje.

2 juli 2022 om 16:08

Ja maar als je onder de voet wordt gelopen moet je het niet hebben van je aanvallers.

2 juli 2022 om 18:22

Dat gebeurde ook niet. Feyenoord kreeg de bal

Het is erg vroeg in het seizoen maar dit is natuurlijk gewoon een wanprestatie, 0-7.. kom op zeg.

bizarre insteek van Slot en Feyenoord ook wel hoor. na 4 dagen al tegen een ploeg die alle internationals al terug heeft en al langer in de voorbereiding zit. tegen het 1ste van Kopenhagen ga je met een veredeld B/c/d elftal spelen. je laat jonkies uit de O18 debuteren en dan zet je ze niet eens bijna op hun eigen plek.

2 juli 2022 om 15:56

Wie had hij dan precies moeten opstellen?

2 juli 2022 om 16:02

Je kan ook gewoon een andere tegenstander inplannen als je pas net bent begonnen in de voorbereiding.

2 juli 2022 om 16:07

precies. 4 dagen na de start direct tegen een kopenhagen dat alle internationals terug heeft en al even aan het voorbereiden is, is niet echt logisch.

2 juli 2022 om 17:36

Ik weet nog wel dat er niet zo lang geleden werd geschreeuw dat het belachelijk is dat je tegen amateurs speelt en dan 15-0 of meer wint, nu speel je een keer tegen een profteam, is het ook niet goed

2 juli 2022 om 15:59

Weten de jonkies gelijk waar ze aan moeten werken. Zo erg is het niet om een keer een pak op de broek te krijgen, zeker op die leeftijd.

2 juli 2022 om 16:09

maar een lekkere binnenkomer is het niet. je moet ook niet hebben dat ze zo vroeg in de voorbereiding al gaan twijfelen.

2 juli 2022 om 16:26

Alianate, want ze zouden al na 1 wedstrijd gaan twijfelen? Denk je dat al die jeugdspeler mentaal instabiel zijn en dat Feyenoord nergens begeleiding aanbiedt?

Een oefenpot verliezen is geen ramp natuurlijk, zeker niet als de tegenstander gewoon van ongeveer vergelijkbaar niveau is. Dit is natuurlijk wel een slachtpartij, 7-0 wil je nooit verliezen, ook al heb je ‘lekker aan de automatismes’ kunnen werken 😳

Lekker bezig hoor. Ook met een veredeld jeugdelftal is 0-7 tegen Kopenhagen niet zo best. En ik me al schamen omdat Jong Ajax met 2-4 van Paderborn verliest.

2 juli 2022 om 15:57

2-5 en daar komt bij dat Kopehagen met vrijwel hun vaste basis aankomt? Waar bij Feyenoord veel spelers er nog niet bijzijn?

2 juli 2022 om 16:00

Alsnog gewoon vrij dom van Feyenoord om een oefenduel in te plannen tegen Kopenhagen om vervolgens met het 3de team te gaan spelen. Nu hebben beide teams echt totaal niets aan die pot gehad.

2 juli 2022 om 16:24

Tvl11, heb jij de wedstrijd gezien dan? Zoals Feyenoord gaf het prima inzicht hoe sommige spelers er nu voor staan en de eventuele potentie. De uitslag boeit niet zoveel dan behalve dat je misschien zelf niet scoort. Maar ook dat kan inzichten bieden die je anders tegen een mindere tegenstander niet had.

Lekker belangrijk dit. Feyenoord speelde met een bij elkaar geraapt elftal, heeft nog geen ritme en had maar 3 wissels. Ajax verliest ook met 2-5 van Padeborn. Beide staan ze er gewoon weer als het om de knikkers gaat.

0-7! So he, hier kunnen die jonkies toch geen motivatie uit halen. Feyenoord was kansloos vandaag, terwijl er ook op dit forum vaak gesproken werd over talenten die dit seizoen in het eerste hun kans zouden pakken. Niks van gezien.

Lekker belangrijk, weet waar je aan moet werken toch?

Het is natuurlijk maar het begin van de voorbereiding en het zegt niet alles, maar auw!

Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen.

Was toch benieuwd naar de nieuwe aankopen en de jeugdspelers. Maar 7 goals tegen krijgen en er geen 1 kunnen maken geeft toch wel aan dat het allemaal niet goed genoeg is. Zelfs als de internationals etc. terug zijn is de spoeling wel erg dun lijkt het. Ik vond het ook wel bijzonder dat ze er bij Feyenoord zo klaar mee leken te zijn dat de stream weg was in de 89ste minuut..

Ach 2 teams die niet in dezelfde fase zitten qua voorbereiding. Niet aan de uitslag denken maar werken aan vastigheden.

Nou daar gaan we dan.......plek 7 of 8 in de competitie zal nog een prestatie worden!
Maximaal haalbaar

2 juli 2022 om 16:21

Ajoh, Twente verloor eens met 5-0 in de voorbereiding en werd kampioen van de Eredivisie. Dit hoeft niet veel te zeggen.

2 juli 2022 om 16:39

PSV won de eredivisie en bracht atleti (nr 2 UCl dat jaar op pingels) tot pingels. Scoorde bijna nog de winnende in verlenging

Midden in het seizoen oefenpot verloren van een club uit Malta. Het zegt écht helemaal niets

(2016)

2 juli 2022 om 17:20

Panathiakos meende ik?

Volgend jaar maar beginnen met een oefenpot tegen Real Madrid ofzo?

Natuurlijk niet leuk om zo te verliezen en het is allemaal wel te verklaren. Maar hoe dom om zo aan het begin van de voorbereiding tegen zo'n team te beginnen. Wie heeft dat verzonnen? Goed leermoment om volgend jaar gewoon tegen een wat kleinere tegenstander te beginnen, zeker als je weet dat je internationals en de meeste basisspelers er niet bij zijn.

2 juli 2022 om 16:10

Dat maakt echt niet uit. Voor Slot is het kijken waar ze nu staan en waar de focus op komt te liggen in training en intensiviteit. Snap echt niet dat elk jaar men weer een soort gevoel haalt uit die 1e oefenwedstrijd. Daarnaast juist wel goed om dit te doen tegen een ploeg die al wat langer in de voorbereiding zit

2 juli 2022 om 16:31

Maakt wel degelijk uit, dit slaat nergens op en hier leren de jonkies echt niks van. Alleen dat een pak slaag niet leuk is, dus als je ze wilt straffen dan is dit wel degelijk goed.

Als je nou tegen een kleine tegenstander speelt, dan kunnen die jonkies misschien laten zien dat ze wat kunnen en dat ze langzaam aan wat vertrouwen opbouwen.

Nou lekker zeg. De ingeslagen weg onder Slot van afgelopen seizoen is veranderd in een U bocht. Arnesen die heeft lopen sjoemelen bij de transfer van Malacia. Het mislopen van Gnonto wat toch al te mooi leek om waar te zijn. Senesi die wellicht niet verkocht word en daardoor dus volgend jaar gratis mag vertrekken. De “talenten” die na vandaag hebben bewezen dat ze er nog lang niet klaar voor zijn en dat wellicht ook nooit gaan zijn. Voor zover dit nog niet duidelijk was natuurlijk. Het stadion dossier. Ouderwets en typisch Feyenoord weer. Word er eindelijk weer eens een klein stapje omhoog gezet en lijken er zowaar wat betere tijden aan de horizon te verschijnen, dondert alles met dezelfde gang weer in elkaar. Precies zoals na het kampioenschap. Slot straks ook weer weg want die gaat zich (volledig terecht) ook niet branden aan dit zooitje.

2 juli 2022 om 16:22

Haha, en dit allemaal obv een oefenwedstrijd waar zelfs 16-jarigen niet op hun eigen positie speelden?

Zegt helemaal niets... Andere fase voorbereiding. Niet teveel waarde aan hechten

Ik snap echt het nut niet van met een B elftal spelen tegen sterke teams die veel verder in de voorbereiding zijn. Due oefenpotten moeten werken als een motivator en om patronen in te slijpen, maar als je elke keer genadeloos op je bek gaat is het natuurlijk niet lekker. Dar snap ik ook niet van Ajax, ookal was dat een team dat een stuk minder was uit de 2. Liga.

2 juli 2022 om 17:20

Dit was niet eens B. Dit was een C elftal. Snap dit ook niet.

Beter kan je het seizoen niet beginnen wat mij betreft. Iedereen wakker, tweede (en vandaag derde en vierde) keuze weet dat ze er heel hard aan moeten trekken en er mag qua transfers nog wel wat bij, dat weten we nu ook

2 juli 2022 om 16:07

Misschien was precies dat de insteek van Slot

Kopenhagen kwam op volle oorlogssterkte omdat het seizoen over 2 weken begint. Feyenoord is 1 week aan het trainen en mist heel het basiselftal. De onder 21 stond op het veld. Met aankopen en wisselspelers. Belangrijk is dat Wieffer Danilo en Taabouni de speelwijze van Slot snel oppakken. Bij vlagen ging het drukzetten met hun best aardig. Danilo liep ook een paar keer goed waar hij moest zijn

De magie van Slot is uitgewerkt. Tijd voor een nieuwe trainer! Zonder dollen, boeiend, eerste oefenpotje.

Tja Slot, met de middelmatige aankopen van de laatste weken gaat het niet beter worden.

Zegt allemaal niks... net als ajax... allemaal voorbereiding, spelers die in de jeugd spelen normaal.. ontspan..

Dit doet pijn. Oefenwedstrijd of niet. Feyenoord is gewoon van de kaart geveegt.

Dit is wel een uitslag om je voor te schamen als feyenoord zijnde, daar is geen excuus voor te vinden hoe lang je in de voorbereiding zit.

2 juli 2022 om 16:42

Onzin. Sta je er wel bij stil dat jonkies het niveau nog niet hebben en dat veel spelers er gewoon nog niet bij zijn waardoor al het automatisme weg is? Ze zijn net begonnen. Deze wedstrijden gebruik je om fit te worden, om spelers uit te proberen. Het is een voorbereiding. Ze hoeven zich nergens voor te schamen.

2 juli 2022 om 16:52

Feyenoord is net een weekje aan weer aan het trainen en speelt met een veredeld jeugdelftal. Kopenhagen zit al een tijdje in de voorbereiding van het nieuwe seizoen die over twee weken begint zodoende begonnen zij met hun sterkste 11. Het is een oefenpotje, al die mensen die zich zo fixeren op de uitslag....

2 juli 2022 om 17:18

Echt he. Mensen nemen het zo serieus allemaal deze wedstrijden.

Gaap. Feyenoord speelt voor plaats 10. Word niks. Slot eruit. Jeugd is drama. Feyenoord opheffen.

Zo, hebben we even snel de cliché na een oefenwedstrijd nederlaag weer gehad.

Lesje voor Schreuder en Slot vandaag dat je niet met een jeugdelftal kunt gaan spelen. Dit wordt wel bijgeschreven in de geschiedenis. Laat ook zien dat in beide jeugd van Ajax en Feyenoord erg weinig goeds rondloopt.

2 juli 2022 om 17:46

Wat moeten ze anders als zoveel basis en reserves pas komende week terug komen? Ze hebben op dit moment geen keuze.

2 juli 2022 om 19:03

Minder wisselen in de rust?

2 juli 2022 om 18:48

Beastman, welke geschiedenis? Denk je serieus dat er iemand überhaupt om oefenwedstrijdjes geeft? Je oefent om spelers en/of tactieken te testen niet zozeer om te winnen, de uitslag boeit immers niets.

Daarbij is Feyenoord net een kleine week aan het trainen en is Kopenhagen al veel langer met hun voorbereiding bezig omdat hun competitie over twee weken alweer begint. Zij speelden daarom ook met hun sterkste elftal terwijl Feyenoord inderdaad met voornamelijk jeugdspelers aantrad.

2 juli 2022 om 19:05

Welke geschiedenis? Die van de tegenstanders. Paderborn en Kopenhagen, zijn toch lekkere overwinningen tegen een naam. Uiteindelijk blijft de uitslag, niet de opstelling. Maar ik snap ook wel dat het een oefenpot is, maar je kan ook als trainer zorgen dat je ploeg iets minder hard wordt afgemaakt.

3 juli 2022 om 23:02

@beastman, jij denkt serieus dat oefenpotjes als memorabele momenten de geschiedenisboeken ingaan? Niemand onthoudt dat en het boeit ook niemand want uiteindelijk speel je als ploeg niet voor de score maar om je voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Voor de ene ploeg kan dat tactisch zijn de andere misschien wel meer gericht om te kijken hoever de nieuwe aanwas van jeugdspelers is. En zo zijn er nog wel meer opties, oefenpotjes betekenen niks.

Altijd worden die zogenaamde talentjes omhoog gepraat. Is wel duidelijk dat veel echt tekort komen en blij zijn dat ze bij de selectie zitten. Hoor veel hartjes kleijn en milambo maar is niet veel soeps.

Net 5 dagen in training en ne mist je inyernationals en sterkste spelers.net als Ajax en PSV daarom gingen ze er ook alle 3 af.tegen niet amateur clubs.logisch

feyenoord degradatie voetbal dit seizoen.
oefenpotjes zijn altijd veel zeggend voor het komende seizoen, ik zie het heel somber in. Haalt slot wel het eind van deze voorbereiding, oej oej oej drama in rotterdam!
/s

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV66
4.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder20
Q. TimberMiddenvelder20
J. BijlowKeeper20
J. ToornstraMiddenvelder20
P. WålemarkMiddenvelder21
L. GeertruidaVerdediger21
O. IdrissiAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren