‘Heel goede’ Ihattaren straalt van oor tot oor: ‘Ik ben weer de oude Mo’

Zaterdag, 2 juli 2022 om 15:31Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:33

Mohamed Ihattaren maakt zaterdag kort na de oefenwedstrijd tegen Paderborn (2-5 verlies) een dolgelukkige indruk. De twintigjarige hangende vleugelspits maakte met twee goals en een aantal hoogstandjes grote indruk tegen de club uit de 2. Bundesliga. "Ik ben enorm gelukkig", vertelt Ihattaren aan verslaggever Johan van Polanen en analist Jan van Halst van Ziggo Sport.

Ajax-trainer Alfred Schreuder noemt het vertoonde spel van Ihattaren 'heel goed' en de jongeling zelf is ook meer dan tevreden. "Waar ik gelukkig in ben? Dat ik weer plezier heb in alles wat ik doe, vooral het voetballen", aldus het toptalent. "Ik ben weer speels, ik ben weer de oude Mo. Ik ben weer terug. Ik lijk nog steeds een klein kind op het veld, dat is waar ik het voor doe. Zolang ik maar gelukkig ben op het veld, dan zit ik goed. Ik probeer de mensen te vermaken en belangrijk te zijn voor het team."

Ihattaren wordt nog eenmaal gevraagd terug te blikken op de moeilijke fase die hij afgelopen jaar doormaakte. "Ik kom van ver. Ik was een tijdje bezig met niets. Ik heb een tijd gehad dat ik fit moest worden, voordat ik aan teamtraining mocht denken. Op dit moment ben ik weer voetballer Mo. Het heeft een tijd geduurd, maar ik ben blij dat ik er weer ben. Mentaal was het zwaarder dan fysiek. In het begin lijkt het soms onmogelijk, maar op een gegeven moment kom je dichter bij je doel, dan is het het mooist wat er is. Ik had zelf niet verwacht dat ik mentaal zo sterk was."

Ajax ving Ihattaren vanaf februari heel goed op, zegt de nummer 10. "Ze zijn super aardig en lief tegen me geweest, maar tegelijkertijd ook streng. Als het moest dan klapten ze er wel op. Dat gaat om duidelijke signalen: op tijd komen, eten op de club, trainen op de club. Dat betekent niets extra's: alles wordt door de club geregeld. Bij Ajax was het gewoon duidelijk. Om 12.00 uur daar, om 14.00 uit daar. Het maakt niet uit, maar je moest er zijn. Ben je er niet, dan merkte je het wel. Hoe? Extra rondjes, of een bosloop op je vrije dag. Ik moest echt mijn vrije dagen verdienen. Ik kreeg dan te horen: 'De anderen hebben een wedstrijd gehad en krijgen een dagje vrij, maar jij moet lekker trainen.' Zo peperden ze het erin."

Ook Schreuder is als gezegd zeer tevreden. "De eerste helft was heel goed van hem", aldus de coach van Ajax. "Je ziet gewoon hele goede dingen terug. Hij heeft een hele goede trainingsweek achter de rug, dat is belangrijk voor hem. Die jongen maakt stappen, dat ziet iedereen. Je ziet dat de combinatie met Sean Klaiber heel goed loopt en je ziet ook dat die jongen gewoon goed kan voetballen. Het is mooi om te zien. Hij werkt ook nog eens heel hard, dus al met al ben ik heel tevreden over zijn ontwikkeling deze week."

Door twee doelpunten van Ihattaren, waaronder een heerlijke vrije trap in de kruising, ging Ajax rusten met een 1-2 voorsprong. In de rust kwamen de jongste Amsterdamse talenten het veld op en draaide Paderborn de wedstrijd volledig om. "Het verschil tussen de eerste helft en tweede helft is enorm", weet Schreuder. "In de tweede helft speelden we zeg maar met de Onder 18 van vorig jaar. Je zag wel dat die jongens een enorm intensieve trainingsweek hebben gehad."Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door pinko)

Mooi voor hem dat hij weer gelukkig is, dat gun je (bijna) ieder mens. Benieuwd wat zijn rol gaat zijn komend seizoen, voetbal technisch kan hij makkelijk mee namelijk. Geldt eigenlijk ook voor Ünuvar, die gaf me toch wéér een bal vandaag.. 😮‍💨😋

2 juli 2022 om 16:44

MessiBazoer

"benieuwd wat zijn rol gaat zijn komend seizoen"

Als je de uitspraken leest van Schreuder, dan aan de rechterkant in Ziyech rol. En wat hij vandaag aangeeft, combinatie Ihattaren Klaiber werkt goed.

Ahhhhh dus we gaan van Mazzroui Antony naar Klaiber Ihattaren aan de rechterkant.

Je merkt wel, de jongen gaat zijn kans pakken dit seizoen. Ben echt benieuwd.

2 juli 2022 om 17:04

Maar welke rol krijgt hij als Antony blijft ? Reserve ??

Mo heeft de weg naar boven gevonden. Mooi om te zien. Hij was vandaag by far de beste speler op het veld. Twee goals gemaakt en had mooie steekballen, hakjes en passes. Gewoon lekker veel spelen en wedstrijdritme opdoen. Dan gaat het helemaal goed komen.

Wat ook opvalt is zijn goede connectie met Unuvar. Twee heerlijke voetballers die elkaar soms blindelings vinden.

2 juli 2022 om 16:46

Marc433

Uit de woorden van Schreuder kan je wel uithalen, dat hij liever wil, dat Unuvar verhuurd wordt. Zie daarom niet echt grote rol voor hem. Ook niet gek met Tadic en Daramy voor je.

Ben echt benieuwd naar Ihattaren dit seizoen. Keek er zo lang naar uit.

Is dit niet iets te snel om dat te zeggen? Ik gun het hem zeker, maar het zijn pas oefenwedstrijden toch

2 juli 2022 om 15:45

Oefenwedstrijden zeggen helemaal niets, behalve als je goed bent dan is het natuurlijk alleszeggend 😉

2 juli 2022 om 16:03

Pfff inderdaad. Word echt een beetje moe van die berichten over Ihattaren, iedere dag. Dit is inderdaad nietszeggend tegen het niveau van lik mijn vestje en ook nog in een oefenwedstrijd. Laat hem het straks maar zien, dit boeit niemand behalve Ajax supporters.

2 juli 2022 om 16:37

Weekje op de bank en hij is weer boos 😅

2 juli 2022 om 20:50

En ook tegen tegen Paderborn... Dan blink je al snel uit...

Echt mooi dat hij nu helemaal terug is. Na een hele zware tijd heeft deze jongen het helemaal weer op de rails gekregen. Ook de complimenten toe naar Ajax die echt een warm bad zijn voor Ihattaren. Echt op en top beleid kan ik dit wel noemen. Heel Nederland gaat hier zijn vruchten nog van plukken want ik zie Ihattaren al heel snel in het Nederlands elftal furore maken. Wellicht al in Qatar aanstaande winter. Maar voor dat zijn nog hele grote stappen te zetten. Maar de lastigste stappen heeft Ihattaren al gezet en daarvoor wil ik mijn respect betuigen!

2 juli 2022 om 15:51

Kijk, zo een reactie kan ook. En dat leest een stuk prettiger. Mag ook gezegd worden. Laat die onzinnige dingen toch lekker achterwege.

2 juli 2022 om 16:34

Helemaal eens Hein. Vind hem ook respectvol overkomen richting PSV. Het interview van ESPN gister was misschien wat minder maar die zaten ook te vissen naar headlines. Hopelijk zet Mo dit door en misschien zit er dan als ultieme beloning een WK in voor hem.

2 juli 2022 om 16:37

Yep, die staat op het WK op ‘10’ en schiet ons naar WK winst. De geweldenaar!

Ik zei het al in een ander topic, ik was blij om eindelijk zelfreflectie te zien. Het komt in dit artikel niet ter sprake, maar in het interview gaf hij ook aan dat hij in zijn periode bij PSV zelf fouten heeft gemaakt. Ik kreeg de indruk dat hij nu wel goed weet waar hij mee bezig was en is en wat er voor nodig is om het te maken in het voetbal. Kwartje is gevallen.

Super goeie wedstrijd van Mo. Mijn advies aan voetbalzone is: ga zo door jongens!

2 juli 2022 om 16:06

Haha Migi, glunder jij ook wel eens als je op vz reageert

Ik ben er weg van. Dan maar een andere voetbalsite waar op een objectieve manier verslag wordt gedaan van het voetbalnieuws. Als ik op een Ajaxsite wilde zitten dan was ik wel naar Ajaxshowtime gegaan. Adieu.

2 juli 2022 om 16:20

Doei.

2 juli 2022 om 17:44

Beetje meer compassie met je mede mens mag wel hoor Soccerfan. Mededogen voor de mens daar ben jij toch zo van?

2 juli 2022 om 16:31

Klopt aardig, was altijd wel een pro Ajax site, maar dat vind ik wel logisch all time grootste en beste club van Nederland, maar nu begint het groteske vormen aan te nemen. Tig artikelen over 1 speler of oefenwedstrijd, terwijl andere clubs een update krijgen van een artikel van een half jaar terug. En het dus geen zin heeft om daar nog op te reageren, zo hou je het in stand dat er op Ajax artikelen meer gereageerd wordt en je dus kunt zeggen, ja logisch want op Ajax artikelen wordt meer gereageerd

Toen Mo bij psv zat hadden we ook een stortvloed aan Mo artikelen. Zelfs zijn keuze voor oranje of Marokko werd breed uitgemeten. Zijn zogenaamde “vete” met schmidt moesten we allemaal volgen en zelfs een omhelzing naast het veld was “wereldnieuws” Nu hij bij Ajax is vinden bepaalde mensen de vele berichten ineens vervelend. Hoe typisch.
Lijkt mij meer iets van wij kunnen het niet hebben maar we klikken er wel op en reageren ook graag. Doe dat dan niet. Voetbalzone ziet ook welke artikelen de meeste clicks krijgen. Klik er dan niet op aub.

2 juli 2022 om 16:32

Maar liefst 6 artikelen over een nog nietszeggende speler op één dag is wel een beetje veel, vindt jezelf ook niet? Maar je hebt gelijk. We zouden er eigenlijk met z'n allen niet meer op moeten klikken. Dan stopt deze waanzin vanzelf.

3 juli 2022 om 14:43

Waanzin inderdaad. Zelfs gewoon triest. Het levert de meeste clicks ook op, omdat velen die niet voor Ajax zijn hier al zijn vertrokken helaas. Deze site heeft ons een bepaalde kant op geduwd. Helaas, helaas.

2 juli 2022 om 16:38

Jij weet net zo goed als ik dat dit hoofdzakelijk supporters waren van andere clubs dan PSV die reageerden om te laten merken hoe verkeerd PSV wel niet bezig was en dat met name de hoofdtrainer toch wel heel verkeerd bezig was. Toe het bij Sampdoria nog slechter ging kwamen de PSV supporters weer om hun gelijk te behalen. En leuk hoor dat hij het nu op orde lijkt te hebben, maar vind jij zelf het ook niet een beetje overdreven? Kijk mij maakt het niet uit ik lees bijna alles. En dan voornamelijk om de reacties

"aldus het toptalent". Mooi hoe voetbalzone hem ook al bomberdeert tot toptalent. Kan mij niet herinneren dat er afgelopen jaar bij ajax, psv of feyenoord spelers zo benoemt zijn. Volgens mij zit er tegenwoordig een Ihatarran fan die aardig actief is.

2 juli 2022 om 18:43

Bij PSV was Toptalent zijn naam. Kom op zeg. Dit zou PSV zijn grootste waardelozen sinds tijden. Nu hij bij Ajax zit is er teveel nieuws, moet ie alles nog bewijzen en mag ie geen top talent genoemd meer worden.

Grappig, ik ben wel blij met Mo.
Wat een rasvoetballer!

Oude mo steelt de show. Goeie tandem met naci. Heb liever berghuis of naci op tien dan Klaassen.

Haha lekker die komkommer tijd !!

Goed bezig mo , blijf genieten zou ik zeggen

Eigenlijk is Ihattaren dit seizoen de eerste "aankoop". En dat voor een vriendenprijsje....

Ik vind dit mooi om te zien. Respectvol naar PSV ook. Laten we hopen dat hij zijn voeten eindelijk kan laten spreken en alle ellende achter zich kan laten.

Als haviken duiken de voetbal sites en de media op deze jongen. Laat hem lekker. Hoe vaak moet ie het zelfde verhaaltje ophangen. 1 keer moet toch wel voldoende zijn toch? Laat hem zich lekker concentreren op zijn come back en hou op met van die zeurderige vragen te stellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren