Mohamed Ihattaren etaleert superklasse, maar Ajax gaat hard onderuit

Zaterdag, 2 juli 2022 om 14:48 • Laatste update: 14:50

Ajax heeft de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. In de rust van het duel met Paderborn stonden de Amsterdammers nog met 2-1 voor, maar de jeugdige invallers konden die marge in de tweede helft niet vasthouden: 2-5. Mohamed Ihattaren vestigde in de eerste helft de aandacht op zich door twee keer te scoren.

Alfred Schreuder, de oefenmeester van de Amsterdammers, koos voor negen van de elf spelers die ook in het met 3-0 gewonnen duel met SV Meppen in de basis stonden. De geblesseerde Maarten Stekelenburg was afwezig en werd onder de lat vervangen door Jay Gorter, terwijl de linksbuitenpositie deze keer werd ingenomen door Jaydon Banel. Dat ging ten koste van Sontje Hansen, die nog twee keer scoorde tegen Meppen. Mohamed Ihattaren maakte in die wedstrijd ook indruk en mocht opnieuw zijn opwachting maken bij de basiself.

Dat liet hij zich geen twee keer zeggen. Nadat Raphael Obermair al in de tweede minuut voor de verrassende voorsprong van Paderborn zorgde, stond Ihattaren op en maakte hij twee doelpunten binnen twintig minuten. De gelijkmaker schoot de spelmaker in na een loopactie vanaf de rechterkant en een rap één-tweetje met Naçi Ünüvar, waarna Ihattaren de 2-1 uit een directe vrije trap liet aantekenen. Hij schoot de bal met links bijzonder fraai in de bovenhoek.

Na zijn twee treffers strooide Ihattaren ook nog met knappe passjes en goede passeerbewegingen, maar van meer doelpunten kwam het voor rust niet meer. In de pauze besloot Schreuder om zes nieuwe spelers in te brengen en dat kwam het tempo van de wedstrijd niet ten goede. In de zestigste minuut werden ook Ihattaren en de andere drie veldspelers die in de rust waren blijven staan, gewisseld. Met het nieuwe elftal dacht Ajax via Tristan Gooijer nog op 3-1 te komen, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Twintig minuten voor tijd werd er aan de andere kant wel gescoord. Sirlord Conteh schoot een afgeslagen hoekschop tegen de touwen en zorgde daarmee voor de gelijkmaker, waarna het jeugdige Ajax het heel lastig kreeg tegen Paderborn. Tien minuten voor tijd ging het mis: Patrickson Delgado ging in de fout op het middenveld en Kelvin Oforo prikte de 2-3 tegen de touwen, waarna Dennis Srbeny nog geen minuut later ook de 2-4 achter Gorter schoot. Het werd nog erger, want John Iredale kon een minuut voor tijd de 2-5 binnentikken.

Op zaterdag 9 juli speelt de regerend landskampioen zijn volgende oefenwedstrijd, wanneer het tegen Lokomotiva Zagreb uit Kroatië zal gaan spelen. Later in de oefencampagne treffen de Amsterdammers ook nog aansprekende tegenstanders als Eintracht Frankfurt, RB Salzburg en Shakhtar Donetsk.

Opstelling Ajax eerste helft: Gorter; Klaiber, Magallán, Pierie, Baas; Regeer, Fitz-Jim, Ünüvar; Ihattaren, Rasmussen, Banel.

Opstelling Ajax tweede helft: Gorter; Gooijer, Aertssen, Pierie, Salah-Eddine; Regeer, Delgado, Giovanni; Ihattaren, Rasmussen, Martha.Gerelateerd

Meer sportnieuws

129 reacties (laatste reactie door mob031)
2 juli 2022 om 15:05

@onside.. Ben gewoon totaal geen fan van Schreuder, op basis van wat is hij aangesteld? Ik laat me graag verrassen, maar heb niet veel vertrouwen in deze man

2 juli 2022 om 15:21

@ Kokkieafca0341

Ik heb ook mijn bedenkingen bij Schreuder, echter is dit geen graadmeter. Het zijn slechts oefenpotjes waarbij wij al van tevoren wisten dat de basisspelers nog afwezig zijn.

Deze oefenwedstrijden zijn ook goed om bepaalde spelers te testen en anderen wedstrijdritme te laten opdoen. Eerste helft vond ik het nog meevallen bij Ajax, echter tweede helft waren het meer jonkies vs de mannen van Paderborn. En die zijn ook nog eens verder qua voorbereiding. Over twee weken beginnen zij aan de competitie.

In het algemeen geldt dat je meer leert van deze nederlaag dan van een simpele 5-0 overwinning.

2 juli 2022 om 15:25

@Marc, ik weet ook wel dat zulke potjes niets zeggen, helemaal omdat 3 kwart dat nu speelt het 1ste niet gaat halen.. Alleen zoals ik hieronder ook al aangaf, ik heb weinig vertrouwen in Schreuder, van Ten Hag naar Schreuder is gewoon een dikke winterjas uitrekken imo, ik laat me graag verrassen maar denk zelf dat het geen groot succes gaat worden

2 juli 2022 om 15:34

@ Kokkieafca0341

Dat gevoel heb ik helaas ook. Laten we hopen dat wij ongelijk hebben en dat Schreuder het uitstekend gaat doen.

Mijn houvast is dat best veel spelers met hem weglopen. Dat hij dus een hele goede people manager is. Of hij ook een tacticus is en het niveau van Ten Hag kan bereiken.....dat moeten we nog afwachten.

2 juli 2022 om 15:39

Snap wat je bedoeld Kokkie... maar denk wel dat ze Schreuder bij Ajax kunnen beoordelen. Hij heeft er uiteindelijk een tijdje rondgelopen. Hoeveel het succes aan hem te danken was zullen ze toch wel kunnen beoordelen. Ze zaten er bovenop..... neem ik aan tenminste.

Bij Ajax is momenteel veel onrust. Trainerswissel, managementwissel, aan veel spelers wordt getrokken. Deze verlieswedstrijd is dan vrij normaal. Er mag nu ook wel een bepalende speler aangetrokken worden trouwens.

2 juli 2022 om 15:43

Heb ik veel vertrouwen in Schreuder? Nee niet echt. Maar over EtH waren minstens net zo veel mensen kritisch en dat is toch aardig uitgepakt kunnnen we wel stellen.

2 juli 2022 om 15:51

@robert dus jij suggereert dat spelers er mee bezig zijn wat binnen de club speelt? Lijk mij niet

Mo was echt geweldig vandaag! Wat een klasbak hebben we erbij gekregen voor maar 1.5 miljoen euro ! Was vandaag echt de 'Mo Ihattaren' show, hij bepaalde het hele tempo van de wedstrijd en was onhoudbaar voor Paderborn. De 2e helft werd helaas het hele team gewisseld en kwamen er vooral jonkies het veld in en die konden het fysiek niet winnen van de Duitsers. Al met al genoten en wat hoop ik dat Mo dit vasthoud en meegaat naar het WK want ik ben ervan overtuigt dat hij van waarde kan zijn op het mondiaal.

2 juli 2022 om 14:55

Hij heeft ook een goede connectie met Ünuvar. Die 2 voetballen beide zo makkelijk

2 juli 2022 om 14:59

Ben ik het helemaal mee eens ! Die vinden mekaar echt blindelings en dat zijn nou net voetballers waarvoor ik naar het stadion kom. 2 rasvoetballers al vind ik Mo fysiek wel vele malen sterker maar daar kan Naci aan werken.

2 juli 2022 om 14:59

Nou nou hij speelt tegen duitse 2 e klasser en jij hebt over t wk... Dan kan duitsland alle spelers van paderborn oproepen

2 juli 2022 om 15:01

Die vrije trap is zo goed geraakt die houd echt geen keeper eruit. Je ziet aan alles dat Mo zich thuis voelt en in de beste shape is. Het WK is zeker mogelijk als hij bij Ajax een paar geweldige wedstrijden in de CL speelt dan neemt LVG hem 100% mee!

2 juli 2022 om 15:14

En anders met Marokko mee naar het WK!

2 juli 2022 om 15:42

Nee we moeten Ihattaren vooral zo lang mogelijk buiten de selecties van Nederland houden. Het liefst zo lang dat hij nog terugkomt op zijn keuze en voor Marokko kiest! Want daar hebben we met Ziyech totaal geen spijt van gekregen…

2 juli 2022 om 15:30

Oefenwedstrijd 1 zwaluw geen zomer. Eerst zien dan geloven. Graag 38 wedstrijden op rij en dan kunnen we oordelen

2 juli 2022 om 16:53

Wie heeft er 38 wedstrijden op rij goed gespeeld dan tot nu toe?

3 juli 2022 om 02:10

Kweenie, maar van Rijthoven gaat wel als een raket die richting op.

Ze gaan in Amsterdam die geniale Twentse gek enorm missen.
Is trouwens ook wel tijd dat PSV weer eens wat gaat presteren in de Ed.

Het verschil tussen Ajax C en de B-keuze onder de jeugdspelers was wel schrijnend. Paar mooie conclusies die we wel kunnen trekken. 1: als Ihattaran iets beweeglijker wordt en nog fitter, is hij in staat Antony te vervangen. 2: het koppel Ihattaran-Unuvar is fenomenaal. 3: Pierie en Magallan zijn beide zo dramatisch dat je die niet aan de straatstenen kwijtraakt.

2 juli 2022 om 14:55

Die conclusie op basis van een oefenpotje tegen Paderborn? Is er na Ihattaren geen vervanger voor hem? Of durft Ajax hem niet meer te wisselen? Zag laatste wedstrijd ook dat hij de enige was die niet gewisseld was?

2 juli 2022 om 14:58

Tegen Meppen gewoon na 60 minuten gewisseld amigo

2 juli 2022 om 14:58

Zo snel kan het gaan, in een oefenpot al doorgegroeid naar een van de betere spelers van de Eredivisie.

2 juli 2022 om 14:58

Ihattaren is gewoon gewisseld? Net als tegen Meppen. Alleen Gorter heeft de hele wedstrijd gespeeld.

2 juli 2022 om 14:59

Ik kijk ook Jong Ajax en zie bij Ihattaran een stijgende lijn. Qua fitheid, qua dwingender worden in het spel en vooral qua initiatief nemen. Hij oogt nu nog wat log en moet wat beweeglijker worden en dan zie ik hem echt aanhaken.

2 juli 2022 om 14:59

Ihattaren is na 60 minuten gewoon gewisseld, evenals tegen Meppen. Daarnaast was Regeer in beide gevallen ook pas na 60 minuten gewisseld.

2 juli 2022 om 15:12

Cool, wist ik niet! @messi, Alonso en Madridista

2 juli 2022 om 15:15

@suarez, ik zie Ihattaren ook nog wel aanhaken op basis van het verleden maar om meteen Antony te vervangen? Dat mag nog wel even duren.. En hoe gaat hij met tegenslagen om? Dat zal hem maken of breken

2 juli 2022 om 15:00

Ik blijf er bij dat je minimaal 1 snelle vleugelspits moet hebben. Met Tadic én Ihattaren is er te weinig verassing voorin.

2 juli 2022 om 15:02

Eens. Maar in potentie zou volgend seizoen een aanval met Ihattaran, Brobbey en Bergwijn wel ongelooflijk mooi zijn. Misschien Tadic erachter als 10.

2 juli 2022 om 15:05

Tadic niet op 10. Daar heb je met Klaassen, Berghuis, Kudus en Ünuvar al genoeg opties. Hoe denk/hoop jij dat de opstelling er 1 September uit ziet?

2 juli 2022 om 15:12

Pasveer
Wijndal Aankoop Timber Rensch
Blind
Berghuis Taylor/Klaassen
Tadic Brobbey Bergwijn

2 juli 2022 om 15:18

Vergeet Brobbey maar.

2 juli 2022 om 16:29

Ik hoop op: Pasveer, Rensch, Timber, Blind, Wijndal, Alvarez, Berghuis, Kudus, Tadic, Brobbey en Bergwijn. Martinez en Antony zie ik namelijk nog wel vertrekken voor 45 en 65 miljoen euro.

Er is maar een naam die vandaag centraal hoort te staan en dat is Mohammed Ihattaren. Voetbalzone heeft al veel artikelen over deze meneer geschreven, maar naar mijn mening niet eentje te veel. Wat een prestatie heeft deze meneer toch afgeleverd! De 20 jarige Nederlander is helemaal teruggekomen op de potentie die hij destijds bij PSV had. Wat moet het pijnlijk voor PSV zijn om deze man nu bij Ajax de net van de tegenstander zien vibreren. Al helemaal nu ook blijkt dat de voormalige oefenmeester van PSV Roger Schmidt nu niet meer aanwezig is in Eindhoven. Roger Schmidt was degene die Ihattaren maar lastig vond en hem niet wilde opnemen zijn voetbal tactiek. Wat zonde voor PSV dat ze destijds de weg van Schmidt zijn gaan volgen en de 183 centimeter lange aanvallende middenvelder naar Italie lieten verkassen.

Jammer dat Ajax heeft verloren, maar het is natuurlijk ook niet gek als je ziet dat Padenborn al veel verder in de voorbereiding zit dan Ajax. Daarnaast is dit natuurlijk nooit het eerste team waarmee Ajax volgend seizoen gaat aantreden. Het verlies maakt daarom niet uit. Het belangrijkste van vandaag was de come back van Ihattaren.

Let op: U bent vrij om te reageren op deze bijdrage, alleen neem hierbij de richtlijnen van Voetbalzone in acht.

2 juli 2022 om 14:56

Ah natuurlijk, het is uiteraard allemaal de schuld van PSV. In ieder geval een keer geen Rabobank.

2 juli 2022 om 14:57

Ik snap niet wat PSV en Schmidt hieraan kunnen doen. Die hebben alles eraan gedaan om Ihattaran binnenboord te houden. Om heel begrijpelijke redenen was die jongen gewoon een tijdje van het padje af. En nu is hij, onder de begeleiding van Ajax, weer op de weg terug.

2 juli 2022 om 15:03

Tuurlijk heeft PSV ook wel de moeite gedaan voor Ihattaren, alleen hadden ze toch meer geduld moeten hebben. Dat blijkt wel weer aan de prestaties van Ihattaren vandaag. Daarnaast is Ihattaren weer helemaal fit! Hij is helemaal terug en het is gewoon zonde voor PSV dat ze destijds kozen om Duitse spelers de voorkeur te geven. Nu heb je bijvoorbeeld de heletijd met Gotze op 10 gespeeld en Ihattaren laten verploeteren op de bank. Dat was misschien op de korte termijn een goede keuze, maar de feiten nu dat Gotze weg is en Ihattaren furore maakt bij de concurrent.

2 juli 2022 om 15:15

PSV had zeker ook meer geduld moeten hebben met elke speler die meer geduld vraagt maar er zelf niks mee wil doen. Ik zie je heel veel zeggen, maar eigenlijk niks. De man heeft nog steeds geen reet gepresteerd. Elke voorbereiding laat hij een stuk van zijn klasse zien, nu maar laten zien wat hij echt in huis heeft. PSV had zijn redenen om hem te verkopen en Ihattaren had zijn redenen om naar Italië te gaan.

2 juli 2022 om 15:17

Hoe bedoel je te weinig geduld gehad? Wat heeft PSV dan gedaan om hem binnen te houden of wat niet? Ajax heeft gewoon het geluk dat Mo zijn leven aan het herpakken is qua timing. Hij heeft natuurlijk een zware periode gehad in zijn privé situatie. Als Mo vorig jaar bij Ajax speelde denk ik dat het precies hetzelfde zou zijn gegaan. Persoonlijk kon niemand mij helpen in de tijd dat ik echt een keer in een soort depressie zat. Nadat ik zelf (ja alleen jij zelf kan dat) de knop had omgezet begon ik weer te leven en mensen te vertrouwen. Zo lastig lijkt me het niet. Althans zo heb ik het ervaren.Overigens vind ik het jammer dat hij nu niet bij PSV speelt maar aan de andere kant gun ik het hem van harte. Ik verwijt ihattaren niks maar Schmidt ook zeker niet.

2 juli 2022 om 15:23

Ajax heeft Ihattaren op de juiste manier behandeld. Ik zeg hiermee niet dat PSV de 20 jarige Middenvelder verkeerd behandelde, maar Ajax heeft dit gewoon uitstekend gedaan. Mijn complimenten hiervoor!

Ihattaren is gewoon 'een speciaal geval' waar een speciale omgangsregeling voor noodzakelijk is. Ajax heeft dit gewoon top gedaan en zo hebben ze Ihattaren op het juiste pad gekregen. Niet alleen Ajax, maar ik verwacht heel Nederland gaat hier in de toekomst nog de vruchten van plukken.

2 juli 2022 om 15:52

Als PSV nog meer geduld had gehad woog Ihataren nu 150 kilo. Het is fijn voor die jongen dat hij het licht heeft gezien. Is het misschien bij je opgekomen dat hij na zijn wangedrag en het weglopen uit Italië tot de conclusie is gekomen dat zijn kans bij Ajax zijn laatste kans was in het betaalde voetbal?

Ajax zal hem vast prima begeleiden maar dat deed PSV ook en dat had Utrecht waarschijnlijk ook wel gedaan. Ik hoop echt dat hij zich blijft ontwikkelen want ik geef je gelijk dat Oranje een fitte en goede Ihataren goed kan gebruiken. Maar vind je het goed dat ik nog even sceptisch blijf? Het was wel tegen Paderborn een Duitse 2e klasser.

Daarnaast heeft hij nog geen tegenslag gehad. Wat als Schreuder hem straks passeert ten faveure van Anthony of wellicht Bergwijn. Is hij dan ook nog steeds de ideale schoonzoon. Of wat als hij een keer verzaakt en vriend Tadic spreekt hem er op aan zoals bij Noa Lang. Wat gaat hij dan doen. Ik moet het allemaal nog even zien.

2 juli 2022 om 17:38

Word weer mooi als hij straks op de bank moet zitten en gaat muiten. 1 zwaluw maakt nog geen zomer hein. Het seizoen is nog lang.

2 juli 2022 om 14:57

Wil je zo'n popie-jopie reactie plaatsen, staat het bol van de spelfouten. Schrijnend.

2 juli 2022 om 14:58

Je hebt 2-5 verloren en nog acht je het nodig om psv een "les" te leren. Deze jongen functioneerde gewoon niet op niveau en dat komt door zichzelf. Schmidt heeft genoeg moeite gedaan en is uit Duitsland komen rijden terwijl mo niet kwam opdagen. Nu speelt hij een oefenwedstrijd goed en is het god op aarde.

2 juli 2022 om 15:47

@vijfmeterlijn tis een onbegonnen zaak, heb al eerder een discussie gehad dat we eerst maar eens Ihattarran 20 wedstrijden achter elkaar op niveau wat moet laten zien voordat we hem definitief betitelen als een ware God op aarde, als ik niet beter wist dacht ik dat hij nu inmiddels vlak achter Messi staat.. maar het ligt ook aan @VZ ze hypen hem veel te veel in de titel en dat wordt overgenomen. Zij doen het natuurlijk voor de clicks. Ik zeg het je. Zodra hij minder dan Messi achtige dingen laat zien, zullen de rapen gaar zijn en de reacties niet mals onder de artikel dan. En dat hebben sommige Ajacieden dan allemaal aan hun zelf te danken en VZ.Allemaal omdat Ihattaren nu, in mij ogen, veel te veel wordt gehyped. Relax laat hem eerst eens een sterk jaar bij elkaar voetballen. Tot nu wel een sterke indruk. Dat kunnen we wel stellen

2 juli 2022 om 15:01

Jeetje wat een bijzonder slap gelul. Je had beter even het interview met Mo achteraf kunnen luisteren ipv deze reactie typen. Daar toonde hij zelfreflectie, was hij PSV dankbaar en gaf hij aan hoe en waar hij het fout deed. Kijk dat maar even terug voordat je weer hierover reageert.

Edit: spelfout

2 juli 2022 om 15:05

Tuurlijk heeft Mohammed Ihattaren ook fouten gemaakt. Dat maakt hem naast een goede speler ook een geweldig persoon. Hij kent zichzelf en geeft zijn eigen fouten toe. Het enige punt wat ik wil maken is dat PSV toch meer geduld had moeten hebben met Ihattaren en blijkt dat de korte termijn visie niet goed is. De Duitsers van Schmidt gaan er vandoor en het beste talent van PSV speelt nu voor de concurrent. Echt zonde!

2 juli 2022 om 15:08

Het viel niet echt op dat dat je punt was tussen alle 'schmidt's en 'trainer's. Ik denk daarnaast niet dat nóg meer geduld had geholpen, op een gegeven moment is de koek gewoon op en moet je met een schone lei beginnen.

2 juli 2022 om 15:03

Wat een reactie hahaha!! De reactie is nog vele malen kanslozer dan de Nederland van Ajax vandaag.

2 juli 2022 om 15:07

Wel sneu om bij een Ajax topic over PSV te beginnen. Bij t zielige af.

2 juli 2022 om 15:59

Geeft meer dan genoeg aan. Heeft niets over zijn eigen club te zeggen want die kregen flink aan de broek.

3 juli 2022 om 07:37

Hahaha schitterend sarcasme dit! 😂

Tweede helft elftal moet nog duidelijk groeien.De hyoe verhalen over Gorter kunnen ook de kast in. Mooie reddingen maar ook een flinke blunder bij die laatste goal.Ihattaren geeft net tijdens het interview ook aangegeven zelf ook fouten gemaakt te hebben

2 juli 2022 om 14:58

Gorter keepte gewoon een prima wedstrijd op dat laatste momentje na, hij werd vooral door de rest in de steek gelaten.

2 juli 2022 om 15:00

Hij kwam zelf zover uit en miste volledig. Dat ligt niet aan het team. Verder ook goede reddingen

2 juli 2022 om 15:15

Gelukkig is het een oefenwedstrijd. Weet je wel, zo’n wedstrijd om dit te worden. Ik heb een keeper van een andere Nederlandse club dit in de voorronde van de Conference League zien doen en die raakte de speler en kreeg een rode kaart. Diezelfde keeper wordt door alles en iedereen (terecht) de basis van Oranje ingeschreven. Gorter zat na vele (heerlijke) reddingen er een keer naast, nou poeh poeh

2 juli 2022 om 15:50

Heb geen hype verhalen gehoord over Gorter maar als die er ook zijn, dan kunnen we net zo goed ook de spelersgroep van Pec Zwolle gaan hypen.. dan is het einde zoek

Geen idee waar ik naar gekeken heb. Een stel kinderen tegen een hard werkend team. Wedstrijd is te vroeg geplanned.

2 juli 2022 om 14:59

1ste helft viel dat reuze mee, maar de 2de helft was het verschil helaas veel te groot tussen de jongens en de mannen

2 juli 2022 om 15:09

Eerste helft ging nog wel, na het wisselen (helemaal na minuut 60) ging het nergens meer over. Als je per se naar dit elftal moet wisselen na rust kun je rustig stellen dat het duel te vroeg gepland stond.

2 juli 2022 om 17:00

vriendelijke vriend het is een oefenwedstrijd. Oefenwedstrijden zijn hier juist voor.

Voorbereiding... kan gebeuren.. stond zo'n beetje jong jong ajax op het veld.. Ihattaren was weer goed.. die doet echt wel mee dit jaar.. hopen op bergwijn, en nog een spits.. brobbey vind ik te duur..

2 juli 2022 om 14:57

Nog 2. Brobby is weg en te duur, Haller is weg en Danilo is weg. Rasmussen als 3de spits en 2 nieuwe halen.

2 juli 2022 om 15:00

Inderdaad... als je je zo ergert aan die posts of berichten, reageer dan niet of klik er niet op..

2 juli 2022 om 15:12

Ze zijn beiden belachelijk duur en als martinez verkocht wordt zal de vraagprijs niet naar beneden gaan ben ik bang. Hoe dan ook hebben we ze beiden hard nodig, vooral Brobbey aangezien we geen spits hebben.

Dit waren in de 2e helft echt de backups van de backups die in het veld stonden. Kleine jonge jochies die tegenover sterke kerels stonden. Delgado en Gorter zorgen voor 3 doelpunten tegen door fouten.
Die jonkies durven helemaal niks en dat is begrijpelijk. Ben wel blij dat zowat heel Ajax 1 aankomende week weer van de partij is. Deze jonkies horen niet in Ajax 1, op een paar na.

2 juli 2022 om 15:41

Veel van die jochies komen net over van de A1. Is geen schande als zij van Paderborn verliezen en spelen komende jaren in ieder geval niet in Ajax 1 terecht.

Ik snap het serieus niet mensen die zich irriteren aan zoveel post over ihattaten klik dan gewoon niet, als zelfs die mensen klikken geeft toch juist precies aan waarom voetbalzone ze maakt...leuk om te zien dat mo gewoon laat zien dat het een supertalent is

2 juli 2022 om 14:59

Ze praten zelf ook continu over hem. Ze klikken en reageren zelf massaal op Ajax artikelen en mo artikelen maar mekkeren wel. Dan moet je er ook niet op klikken en reageren. Ze doen het zelf

2 juli 2022 om 15:02

Dan reageer je er toch lekker niet op, als je er niet tegen kan.

2 juli 2022 om 15:22

Ik heb er totaal geen moeite mee. Maar misschien snap je de reactie niet…..

2 juli 2022 om 15:01

Tsja, er zijn mensen die nog denken dat Voetbalzone een serieus journalistiek medium is.

2 juli 2022 om 15:38

Het is vooral een medium bedoeld voor 1 club uit Nederland.

2 juli 2022 om 15:51

Ik zal het vanuit mijn perspectief proberen uit te leggen, en ik zal genuanceerd zijn. Het is frustrerend (en vandaag ronduit lachwekkend) om te zien hoe een talent zonder volledige wedstrijd te hebben gespeeld voor Ajax zo'n grote impact heeft op werkelijk de hele site.

Ik vind VZ een ontzettend leuk forum over het algemeen, maar op deze manier krijg je geen discussie meer maar herhalingen van standpunten onder elk topic waar zijn naam in verwerkt wordt.

De transfermarkt is geopend, dat betekent dat er zat geruchten en ontwikkelingen zijn bij tal van clubs. Maar in de afgelopen 10 berichten op de front page, komt Ihattaren gewoon in de helft voorbij. Tegelijkertijd kan ik door een beetje googelen erachter komen dat Peña z'n contract bij Emmen verlengt heeft, FC Groningen een miljoenenbod op z'n spits binnen heeft gekregen en Fortuna een Bayern talent heeft vastgelegd. Het zijn maar een paar voorbeelden waar mijn inziens ook gewoon een berichtje aan besteed mag worden. Echt, je zou dan nog steeds 5 Ihattaren berichten in een uur kunnen tikken, maar dan is er een alternatief om te lezen als je er genoeg van hebt.

Vandaag speelde hij goed, maar Mo alleen maar veren in z'n reet steken heeft duidelijk nog nooit gewerkt. Straks loopt hij bij Ajax tegen een muurtje op, en is het weer huilen met de pet op. Hij heeft op geen enkele manier deze aandacht verdient, en ik vind dat dat het benoemen waar is elke keer zodra het hele forum in hem de nieuwe Messi ziet.

Ik zie vooral superklasse tijdens dit interview achteraf. Hij straalt weer, toont zelfreflectie, legt uit waar PSV en Ajax verschillen (wat fijn is voor de discussie, zijn we daar weer vanaf. In het kort: Ajax schepte duidelijkheid qua regels, op tijd komen etc. PSV blijkbaar niet (ik gok dan dat ze de verantwoordelijkheid bij hem legden)) en hij is heel duidelijk over wat hij fout heeft gedaan en waarom dat niet meer gebeurd. Klinkt alsof het kwartje is gevallen en dat de focus nu weer bij voetbal ligt. Goed nieuws voor iedereen dus!

Edit: verwarde ff een kwartje met een dubbeltje.

2 juli 2022 om 15:00

Hij is zo goed bezig in interviews En daar worden weer een paar zinnetjes uit gehaald en in een artikel gegooid waarbij het weer op een bepaalde manier oogt en mensen weer negatief gaan reageren. Die jongen heeft nu al de paar mooie interviews gegeven waarin hij heel erg naar zichzelf kijkt. Jammer dat die mensen die commentaar hebben dat nooit zien maar alleen reageren op een artikel

2 juli 2022 om 15:03

Dat zie ik aan beide kanten trouwens. Legio Ajacieden die hier en elders weer met een verhaal komen waar de schuld volledig bij PSV wordt gelegd en Ajax degene is die het allemaal op de rit heeft gekregen. Mo heeft gelukkig door dat zowel de dalen bij PSV als de piek nu bij Ajax voornamelijk met zijn eigen instelling te maken heeft. Jammer dat dat pas in Amsterdam gebeurd maar het is niet anders

2 juli 2022 om 15:27

Wie er schuldig is maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Die mensen die dat roepen willen toch alleen maar prikken. Mo is degene die met hulp het weer op de rit heeft gekregen en dat is prachtig. Mo zelf is heel duidelijk. Hij is blij dat die situatie toen is gebeurt want hij heeft er van geleerd. Blij dat het op deze leeftijd is gebeurd want hij heeft nu nog vele jaren voor zich. Dat zegt een hoop en we zijn blij dat het weer de goede kant op gaat. Hij is weer happy en dat is duidelijk te zien in de interviews. Kijkt ook goed in de spiegel en dat moet ook. Verleden is afgesloten en nu vol goede moed weer vooruit. En richting oranje in de toekomst

2 juli 2022 om 15:28

Bij PSV zijn er ook gewoon regels maar meneertje Ihattaren besloot zich daar niet aan te houden.

Laat het dan maar de les zijn dat die jonge gastjes er nog lang en lang niet zijn. Ook nog niet klaar voor Jong-Ajax. Dat is niet erg maar de grote gaten die je laat vallen dat mag ook niet als je in de onder-18 speelt.

Hoe groots en geniaal moet dat Paderborn dan wel niet zijn als de de GOAT aan banden weten te leggen?

Superklasse.. Als er nog meer veren in zijn reet gestoken worden heb je straks een pauw op het veld staan.. Laat die jongen toch rustig voetballen, dan zien we vanzelf wel welk niveau hij nog kan halen.

De eerste helft was nog een nipte voldoende, na de wissels was het echt krankzinnig droevig. En dat mag je van de uitslag ook zeggen, je vertegenwoordigd wel Ajax 1. Oefenduel of niet, met 3 doelpunten van Paderborn verliezen in een oefenwedstrijd noem je gewoon een wanprestatie. Hoe verklaarbaar het gezien het elftal na de 60ste minuut ook mag zijn. Ook Schreuder mag het zich wel aanrekenen dat heel Nederland maandag leest dat Ajax met 5-2 van Paderborn heeft verloren.

Gebrek aan handelingssnelheid en nauwkeurigheid voor rust, na minuut 60 simpelweg op alle gebieden hopeloos en was het gewoon wachten tot het mis ging.

2 juli 2022 om 15:07

Vooral het gebrek aan werklust viel op en tegen. Dpeler voorbi was gelijk last maar lopen en 20 meter gat. Die kids worden ook gewoon betaald. Dan mag je op zijn minst inzet verwachten. Nee, stuk voor stuk door de ondergrens gezakt.

2 juli 2022 om 15:16

Klop was wel kwalijk om te zien, gebrek aan kwaliteit neem ik ze niet kwalijk want dat was het ook natuurlijk maar die lakse houding is wel heel bijzonder bij jonge spelers die een kans moeten afdwingen.

2 juli 2022 om 15:30

Ik had ook echt met Gorter te doen, die ondanks zijn foute inschatting bij de 5-2 wel gigantisch veel wist te compenseren. Sta je daar met een paar A junioren voor je neus en wat jong Ajax spelers, waarvan een deel apathisch staat toe te kijken. Je hoeft geen doodschop te geven, maar er rustig bij staan te kijken dat kan gewoon niet.

Van het elftal na rust kun je de meeste opschrijven voor Jong Ajax waar ze zich komend seizoen moeten ontwikkelen.

2 juli 2022 om 15:33

Dat is heel Nederland straks vergeten als Feyenoord met 0-10 van Kopenhagen heeft verloren.
En ze zijn hard op weg om dat te realiseren…0-7 al..

2 juli 2022 om 15:36

Jeetje, proberen ze bij Feyenoord te oefenen met 8 tegen 11 ofzo?

Snap de waarde niet zo van oefenwedstrijden als je zoveel jong grut erin gooit in de 2e helft, was echt schoolkinderen vs mannen. Sowieso zit er qua verdedigend talent echt niets bij in deze groep behalve Regeer.

Ajax heeft echt geweldige talenten, maar het niveau wat je vandaag zag is wel heel laag zeg. Ik betwijfel überhaupt of paderborn kampioen zou worden van de KKD, is natuurlijk maar een oefenwedstrijd maar deze jongens solliciteerde niet naar meer minuten op deze manier lol!

2 juli 2022 om 15:24

Dit is subtop van de 2. Bundesliga, het lijkt me dat die eenvoudig bovenin meedraaien in de KKD hoor, maar dat terzijde. Eerste helft kon (jong) Ajax nog aardig meedoen, maar met name na alle wissels kon je met de reserves van de jonkies niet meer mee inderdaad. Buiten Ihatarren, Ünüvar, Gorter, Regeer en Salah-Edinne zie ik hier niet direct jonge gasten die een rol kunnen spelen bij 1 op korte termijn inderdaad.

Het is wel nog maar weer eens extra duidelijk geworden dat H2, Flappie en Mevrouw Lenderink snel van hun luie reet moeten afkomen. Onze befaamde jeugd blijkt bij lange na nog niet het gewenste niveau te hebben dus wil je, je ambities van de laatste jaren in stand houden zal je nu echt moeten gaan reageren. Kies je ervoor om een jaartje op alles te cashen ook prima maar dan spelen we gewoon voor een plekje bij de eerste 5.

2 juli 2022 om 15:35

Minder luisteren naar De Telegraaf, dat is de krant voor minder intelligent Nederland. Kijk even met wat voor een selectie vandaag is gespeeld : dat is Jong Ajax + overbodige spelers + reserve spelers uit het eerste elftal. Straks staat er gewoon weer een prima selectie waarmee we gewoon onze doelstelling kunnen realiseren.

Superklasse is wel een beetje overdreven, speelde gewoon een prima 1e helft.

Als Ihattaren zo fantastisch is, waarom maakt Ajax er dan nog geen werk van om hem definitief binnen te halen.

Nu keert die over een half jaartje terug naar Juventus die hem op hun beurt voor vele miljoenen weer doorverkoopt en staat Ajax met lege handen, met spijt en pijn dat ze zoveel energie in hem hebben gestoken

2 juli 2022 om 20:49

Ajax mag inderdaad voor 2 miljoen met hem aan tafel, dat neemt niet weg dat hij voor bijvoorbeeld 3 miljoen niet mag onderhandelen met andere clubs

Denk dat Ajax Mo snel moet overkopen van Juve voordat het transfer bedrag hoog gaat worden. Heb echt het gevoel dat dit zijn jaar gaat worden . Inshallah

2 juli 2022 om 17:29

Dat kan niet ajax heeft een koopoptie van 1,2 miljoen dus alle tijd , moet wel de koopoptie lichten voor 1-1-2023

Had hem graag bij Utrecht gezien. Denk dat iedereen ervan kan genieten als Mo weer schittert op de velden. Fijn dat het nu goed gaat met hem. Zaak om te consolideren. Het is een trotse jongen en het gevaar is dat hij nu ‘te’ hard wil en gaat. Dan loop je risico op blessures en dat zou nu een harde klap zijn voor hem.

Goed ajax gezien, dit Was natuurlijk een c elftal, maar ik heb zin in nieuw seizoen

Tjah.. Gorter, liet een paar beste steken vallen. Scherpen was echt niet slechter..

Het is maar een oefenwedstrijd, de 1ste helft oke en de 2de helft een heel ander Ajax maar wat wil je met allemaal 19 jarige.

Ik hoop als juve fan dat ihattaren het heel goed gaat doen, dan is de kans groter dat er meer clubs komen met een hoger bod dan 2M. Voor 2M mag ajax met hem onderhandelen, maar voor 15 miljoen mag een andere club ook met hem om tafel. Met een interessanter salaris..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren