Aan slepende soap rond Raphinha lijkt maar geen einde te komen

Zaterdag, 2 juli 2022 om 09:26Yvo van Dorst • Laatste update: 09:26

Na verregaande interesse van Chelsea en Arsenal, hoopt Raphinha toch aankomend seizoen voor Barcelona te kunnen spelen. De Braziliaanse buitenspeler is persoonlijk al rond met de Catalanen en zet het aanbod van the Blues in de ijskast zodat zijn club Leeds United er met Barça uit kan komen. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano is het laatste bod van Barcelona vijftig miljoen euro plus tien miljoen euro aan bonussen. Leeds wil echter minimaal zeventig miljoen euro hebben.

De transfersoap rondom Raphinha begon bij Arsenal. The Gunners legden eerder dit jaar een eerste aanbieding neer bij Leeds, maar dit bod werd afgeslagen door de club. Daarna was het Barcelona dat verschillende pogingen ondernam om de Braziliaan in te lijven. Het hoogste bod van de Catalanen dateert van donderdag: 50 miljoen euro plus 10 miljoen euro aan bonussen. De derde club die zich meldde was Chelsea, volgens Romano boden zij eerder deze week een bedrag tussen de 70 en 75 miljoen euro. Dit laatste bedrag van de Londenaren werd geaccepteerd door Leeds, maar Raphinha wil wachten op Barcelona. De 25-jarige aanvaller is persoonlijk al akkoord met een transfer van Spanje en hoopt dat Barça nog bereid is om over het bod van Chelsea heen te gaan.

Of Barcelona over het bod van Chelsea heen wil gaan, hangt volgens Marca af van de situatie rond Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller is al maandenlang met de club aan het bakkeleien over een nieuw contract, aangezien zijn oude verbintenis bij Barcelona op 1 juli afliep. Barça legde al verschillende aanbiedingen bij de entourage van Dembélé weg, echter zijn club en speler nog niet tot een akkoord gekomen. Volgens de Spaanse krant zal de Fransman binnen enkele dagen een beslissing nemen over zijn toekomst.

Raphinha speelde afgelopen seizoen in 35 wedstrijden mee voor Leeds en maakte daarin 11 doelpunten. De dribbelaar maakte veel indruk bij the Peacocks waardoor de interesse uit de internationale top al snel na het seizoen op gang kwam. Raphinha heeft nog een contract tot medio 2024 bij Leeds.


Poll

Waar zie jij Raphinha komend seizoen spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Als Barcelona de centen kan vinden is het klaar, ze zullen in ieder geval het bod van Chelsea moeten matchen en dat zal uiteindelijk denk ik wel gaan lukken. Ik snap niet dat Chelsea zo lang blijft hangen, het is graag of niet toch? Ik denk dat we niet op een Lukaku 2.0 zitten te wachten..

2 juli 2022 om 09:58

Precies dat ik hoop echt dat Chelsea zich nu terug trekt en Raphina lekker laat gaan. Ten eerste is 75m veel te veel geld voor Raphina en ten tweede ligt zijn hart duidelijk ergens anders dus lekker laten lopen en verder kijken. Zou nooit tijd en geld in een speler steken die ergens anders wilt spelen. Plus laat Barca maar lekker flink geld spenden goed voor de lange termijn die komen zichzelf nog wel tegenXD

2 juli 2022 om 10:32

Ik had me ook sowieso afgevraagd waar we hem voor gingen gebruiken. Ik had Tuchel er zeker voor aangezien om hem als wing back te gebruiken.

2 juli 2022 om 10:58

Als het op lange termijn mis gaat, dan verkoopt de eigenaar van Chelsea wel zijn lelijke huidge clubs. Zodat hij Barca kan kopen. Dus bij Barcelona maken ze zich niet druk.

2 juli 2022 om 11:23

Heb je hem weerXD word je niet moe van jezelf? Sorry ik krijg bij jou echt het gevoel dat ik te maken heb met een lvb’er (no offense). Ik denk dat ik jou maar gewoon in je waarde moet laten en reageren eigenlijk geen zin heeft.

2 juli 2022 om 11:39

En toch blijf je reageren. Ik snap dat het pijnlijk is om te lezen, maar het is wat het is. Ik bedoel als Barcelona nu interesse toont in een van de topspelers van Chelsea en ze mindere salaris aanbieden. Wat denk je dat de speler gaat doen? Haha. Veder heb jij wel gelijk hoor, sterker nog ik ben ongeschoold. En nu?

2 juli 2022 om 11:45

Je bent wel eerlijk haha i respect that. Vind het knap dat Barca nog zoveel charme heeft dat spelers aantrekt ondanks de puinhoop daar moet ik je gelijk in geven. Dat je ongeschoold bent maakt mij verder niet uit wellicht teken je ooit wel bij een club als Barca wie zal het zeggen (kijk maar naar Depay;p)

2 juli 2022 om 13:23

Vind het ook wel wat hebben dat spelers zoals lewa raphinha bernardo en kounde toch interesse hebben in Barcelona, terwijl het daar een enorme zooi is. Ben ik wel jaloers op als real fan, verder vind ik het hoe je het wil noemen gewoon teveel geld voor raphinha. Denk dat beide clubs niet zoveel moeten betalen, Raphinha had een afspraak met leeds heeft ze zelfs in de PL gehouden en dan vraagt leeds nu zo een achterlijk bedrag. Beetje vreemd.

2 juli 2022 om 15:04

Bahahaahahhaa hoevaak ga jij je nog als Real fan etaleren😭🤣.

2 juli 2022 om 09:58

Helemaal mee eens. Als deze berichtgeving daadwerkelijk klopt moet Chelsea gelijk verder kijken. Als een speler zegt ‘ik wacht eerst even of mijn 1e keuze rond kan komen met m’n huidige club. Lukt dat niet dan kom ik naar jullie’ dan moet je gelijk de deur dichtknallen.

2 juli 2022 om 09:59

Gaan ze daar bij Chelsea nog steeds voor Koundé? Daar waren Barcelona en Chelsea ook beide in geïnteresseerd volgens mij. Al lijken jullie nu voor de Ligt & Ake te gaan.

2 juli 2022 om 10:06

Mbt Kounde is Chelsea op dit moment gestopt met onderhandelen. Kounde leek meer een product van Marina en heeft Tuchel andere prioriteiten waaronder Ligt en Ake inderdaad. Zo ver ik de media mag geloven is de interesse niet volledig verdwenen van Chelsea maar staat het nu wel op een erg laag pitje en kijken ze eerst naar andere mogelijkheden. Chelsea is ook niet gecharmeerd van de handelswijze van Sevilla van vorig jaar waarbij ze eerst een akkoord hadden van 60-65m en op het laatste moment toch een hoger bedrag eiste. Dus terecht dat Chelsea eigenlijk geen zaken meer wilt doen met Sevilla en deze streek ze uiteindelijk veel geld kan gaan kosten mocht alleen Barca nog interesse hebben.

2 juli 2022 om 10:33

Als het goed is is Chelsea vergevorderd in de gesprekken om Dw Ligt en Ake. Het zou mij verbazen als Kounde daar dan nog bij zou komen.

2 juli 2022 om 10:51

Ze hoeven niet het bod van Chelsea te matchen maar wel degelijk benaderen. Spelers die niet in PL actief blijven zijn vaak goedkoper.

2 juli 2022 om 10:56

Haha wat heb ik eerder gezegd. Het maakt niet uit in wat voor dal Barcelona zit. Spelers zullen Barca altijd boven clubs als Chelsea verkiezen. Het moet toch pijnlijk zijn dat Barca op het moment op zijn allerzwaksten is maar als nog gaan spelers liever daarheen voor minder salaris dan naar Chelsea, waar ze veel beter salaris krijgen.

2 juli 2022 om 11:01

YoeriCFC

Zo zie je maar weer de aantrekkingskracht van clubs als RM en Barca.

Lees hier vaak dat het niets meer voorstelt, competitie is over, PL is veel leuker, etc.

Uiteindelijk als topspelers de keuze hebben tussen topclubs uit PL, zoals Chelsea, dat spelers toch liever richting Spanje gaan

Niets voor niets laat Haaland ook clausule van 150 mil in zijn contract zetten. Die wilt ook naar RM of Barca.

on. grappig om chelsea fans nu zien, hoe ze de speler naar beneden praten. 75 mil is te veel, zo goed is hij niet.

Toen Chelsea een Arsenal opzij had gezet met deze speler, las je allemaal lof verhalen. Nu opeens lijkt het alsof het gaat om een matige speler.

2 juli 2022 om 11:06

In een zomer waarin Haaland naar City is gegaan en Mbappé gebleven bij PSG kan je moeilijk zeggen dat de aantrekkingskracht van La Liga nog gigantisch is.

Uiteraard is die er nog. Maar laten we nu aub niet gaan doen dat Barcelona zo speciaal is nadat godbetert Raphina eerder voor hen kiest. Of een 33-jarige Lewandowski. Dat vind ik nogal vreemd om te stellen.

2 juli 2022 om 11:09

Dat laatste valt mij ook op. Ik zie hem graag bij Arsenal. €70+ vind ik alleen wel erg veel geld. Voor minder zou je Gnabry kunnen oppikken (als hij dat wil), Bowen, Mahrez. In dat rijtje zie ik Raphinha als een gelijkwaardige maar ander type speler.

2 juli 2022 om 11:25

Lierse1997

Context.

RM had zich niet gemeld voor Haaland. Althans niet voor directe transfer. Die wilde best Haaland kopen en nog een seizoen bij Dortmund stallen. Snap dat Haaland dat niet ziet zitten.

Mbappe was puur geld kwestie. Bij PSG naast krankzinnige bedragen, krijgt hij ook 100% eigenaarschap over zijn portretrechten. Hier zit zoveel geld in, daarmee verbleekt 100 netto tekengeld en 50 mil net salaris.
Ondanks 100% portretrechten, probeerde Mbappe op laatste moment toch nog deal te sluiten. Vroeg om 200 miljoen tekengeld (bedrag wat RM eerder aan PSG wilde betalen). Hier is RM niet mee akkoord gegaan.

Ook Barca heeft aantrekkingskracht. Zo een Braziliaanse international wil liever voor minder salaris naar Barca dan Chelsea. Hiervoor ook met Traore. Kon bij Spurs veel meer verdienen

2 juli 2022 om 11:35

Van de top 10 beste voetballers ter wereld voetballen er met Benzema en misschien Courtois maar 2 in Spanje. In Engeland lopen momenteel gewoon de meest kwalitatieve spelers rond. Gaande van Salah en Van dijk tot De Bruyne en Dias.

Die pull uit Spanje zal dus echt wel meevallen. Het is even belachelijk te stellen dat Spanje een veel grotere aantrekkingskracht heeft als dat het is dat te doen bij Engeland.

Maar ik vind het gewoon grappig dat jij een overprijsde subtopper en een wereldtopper van 33 als “het bewijs” ziet van “de aantrekkingskracht” van Barcelona en real. Een zaak die volgens mij niet eens ter discussie staat.

2 juli 2022 om 12:06

@MrKrillin, klopt net als Mbappe?

Als Dembele niet wil dan halen ze toch raphina.
Die wil teminste die zou dan meer geven voor Barca dan Dembele.
Waarom zou je dan op Dembele willen wachten.

2 juli 2022 om 09:44

Omdat Dembele geen transfersom hoeft te kosten en dus uiteindelijk goedkoper zal zijn.

Barca wil dus Raphinha en Lewandowski met al die schulden die ze hebben? Belachelijk man.

2 juli 2022 om 09:47

@voetbalzone ik zou heel graag eens een artikel lezen over hoe het nu precies zit bij Barcelona (en la Liga) over het hoe en waarom een club zoveel schuld mag hebben en kan blijven kopen, lijkt me interessant!

2 juli 2022 om 09:49

Schuld schuld schuld schulden ff serieus welke club heeft geen schulden? Zie je niet waar ze allemaal mee bezig zijn. Grootste gedeelte van wat ze nu binnenhalen gaan ze schuld mee aflossen. Jullie blijven hangen en haten man bah bah bah!!!

2 juli 2022 om 10:44

Ik heb een studieschuld. Val ik nu in dezelfde categorie als de mensen die in de schuldenhulpverlening zitten? Lijkt me toch dat die mensen en ik in een compleet andere situatie zitten, los van hoe/hoe snel de boel in de toekomst gaat worden afgelost.

2 juli 2022 om 10:53

Het is toch vrij hilarisch dat iemand met de naam MSN10 het over haten heeft terwijl hij zelf zo infantiel is als Barcelona, Neymar en Messi fan een foto te kiezen van Mbappé en el khelaifi.

2 juli 2022 om 10:57

Als je het op negatief saldo bekijkt is de schuld van Real Madrid groter. Maar het gaat niet om het kopen, het gaat om de salarissen. Zoals Real altijd roept ons kapitaal staat op het veld. Dus dat wordt niet als afschrijving gezien de maandelijkse kosten over het kapitaal dus wel, en daar is Barca dus mee in de knoop geraakt

2 juli 2022 om 09:50

Barca heeft geen schulden meer ze hebben gisteren een deal gesloten waardoor ze weer een budget hebben van ongeveer 300 miljoen

2 juli 2022 om 10:01

Hahahahaha meen je dit? Denk je serieus dat ze maar 300m schuld hadden en dat ze dat gelijk hebben afbetaald? Misschien even google openen en toch maar even wat research doen dan.

2 juli 2022 om 10:59

En zelfs Google kun je geen gedegen research noemen

2 juli 2022 om 11:01

Hij bedoeld volgens mij dat ze de schuld hebben afbetaald + 300 miljoen aan transferbudget hebben nu na die deal. Slaat nog steeds nergens op natuurlijk.

2 juli 2022 om 11:08

Er komt gewoon weer anderhalf miljard bij om camp nou te verbouwen hoor.

2 juli 2022 om 14:34

Dit jaar geen vakantie voor jou he. Ook geen uiteten en zeker geen verjaardagen vieren. Jij mag dit jaar geen geld meer uitgeven knul, ondanks dat je je hypotheek netjes afbetaald. Want jij hebt al die schulden! Belachelijk! Oh en Nederland als land mag ook geen geld meer uitgeven! En de VS ook niet. Geen enkel land in de wereld mag meer geld uitgeven, want ze hebben mega schulden! De studenten niet, de werknemers niet, de werkgevers niet. Wacht eens even, het lijkt wel alsof de economie werkt op basis van schulden! Shit, ik ben te dom om te poepen, dat ik dat na al die jaren niet door heb.

2 juli 2022 om 14:44

Haha, ik ga me niet tot jouw niveau verlagen, je laat je behoorlijk kennen. Maar de award voor de 'meest uit context getrokken reactie' heb je in ieder geval binnen. Chapeau.

Toch wel mooi om te zien dat Barcelona nog steeds die “pull” heeft. Ondanks dat we wellicht in de slechtste situatie zitten sinds begin 2000 willen ze toch nog steeds graag voor Barcelona komen spelen. Geld voor zowel Raphinha als Lewa.

Ook kan Raphinha meer verdienen bij Chelsea maar wil alsnog in Blaugrana spelen. Al vind ik 60 miljoen een behoorlijk bedrag voor een speler als Raphinha. Scheelt wel dat Barcelona het in drie termijnen kan betalen blijkbaar. Wellicht dat Dembele dan toch bij Chelsea gaat tekenen? Hoop nog steeds dat Dembouz bij gaat tekenen was echt goed tweede seizoenshelft. Die Dembele heeft overigens wel de slechtste zaakwaarnemer ooit. Hij dacht dat clubs mooi tegen elkaar op zouden bieden, maar Dembele is inmiddels werkloos en enige contract aanbieding die hij heeft is van Barcelona. Waar hij overigens wel bijna 40% van zijn salaris zou moeten inleveren. Wel begrijpelijk overigens dat clubs dat salaris van hem niet willen betalen gezien zijn blessure gevoeligheid.

Vind het als chelsea fan niet zo erg als hij naar Barca gaat. Voor 75 miljoen kan chelsea betere spelers halen. Zeker wel een goeie speler maar niet voor zoveel geld.

2 juli 2022 om 11:03

wie dan?

2 juli 2022 om 18:54

Dembele, Sterling, Gnabry,

3 juli 2022 om 14:39

Zermatt

Dit is gewoon naamdropping...

Dembele is vaak geblesseerd. Zoveel rendement ook niet. Bij Dortmund erg goed.

Sterling is gewoon klaar en op. Redelijk harde lopertje.

Gnabry zou ongeveer gelijkwaardig zijn.

Blijft toch vreemd om te zien dat Barcelona maar spelers blijft halen. Met die schulden zou een paar jaar wat gas terug nemen toch niet verkeerd zijn? Zo'n grote club komt op een gegeven moment toch wel weer boven drijven.

Barça met een hoog faillissement gehalte blijft met geld strooien.....met woorden weliswaar, maar daden.....dat is nog wat anders.Zou Barça het geld van de komende media deal die ze zou afronden, niet beter dat geld besteden aan het afbouwen van hun schulden zodat het voortbestaan van de club niet in het gedrang komt daar in eender welk land met een normale economische regels , zou Barça al lang bankroet zijn geweest.

2 juli 2022 om 11:04

faillissement gehalte...

een club met omzet richting 1 miljard

Als hij voor 60-70 miljoen naar Barca gaat moet je Laporta eigenlijk voor het Camp Nou lynchen, zoveel is hij nooit waard vind ik. Steek dat geld in de verdediging, ik vind persoonlijk Christensen, Pique, Araujo en Garcia niet voldoende.

2 juli 2022 om 19:12

Als Dembele vertrekt, heb je daar wel een vervanger voor nodig.

Het is toch lachwekkend dat Barca een lager bod neerlegde als Chelsea? Tuurlijk gaat Leeds dat niet accepteren. Barca weet waarvoor die verkocht mag worden, leg het op tafel of ga schakelen.Heb het idee dat Barca de hoofden van spelers gek probeert te maken. Eerst Lewandowski al en nu Rafinha. Kom er eerst maar eens uit met de clubs,man man man.

Als je de keuze hebt om voor Barcelona onder Xavi te spelen, ga je natuurlijk niet naar Chelsea onder Tuchel toe. Dan kan hij nog beter naar Arsenal gaan.

De club met de hoogste schulden uit de voetbalgeschiedenis gaat dus gewoon op een half jaar tijd 130 miljoen uitgeven aan twee rechtsbuitens. Blijft opvallend. Maar ja daar mag je niets van zeggen want “ze weten wel wat ze doen in het bestuur”, exact de manier waarop al Bartomeu zijn fratsen werden goedgepraat.

Verlening van Dembele zou een betere optie zijn. Barca heeft haar laatste voorstel neergelegd en die was 40% lager dan het eerste voorstel. Raphina voor 60+ miljoen is veel te hoog.

Transfersom is veelste hoog. Barcelona moet hem gewoon vertellen dat hij maar moet werkweigeren bij zijn huidige club, zodat transfersom minimaal gehalveerd wordt als hij zo graag naar Barca wilt komen. Anders gaat hij maar naar gemaakte club, zij hebben ook interesse en staan trappelen om de transfersom wel op tafel te leggen met veel hogere salarisen ook.

2 juli 2022 om 12:00

@ bar bar, waarom moet een speler zulks misselijk gedrag gaan vertonen? Als Barca dat gaat verlangen is dat ook een misselijke club, gelukkig vraagt Barca dat niet. Waaromis het bedrag te hoog? Chelsea legt het wel neer. Ook heeft de speler zelf zijn contract getekend bij Leeds, dus eigen schuld. Zulks zielig verdrag vertonen is gewoon misselijk makend.

Ze zouden dat Barcelona een transferverbod moeten opleggen. Spelers de kop gek maken terwijl er eigenlijk geen budget is. Eerst de zaken op orde brengen en dan verder kijken. Belachelijk dit… walgelijk clubje aan het worden zo.

2 juli 2022 om 11:27

Heerlijk ga zo door Barca. Spelers willen maar al te graag komen en leveren zelfs salarissen. Zolang niet illegaal wordt gehandeld is alles veroorlooft om Barca terug naar de top te brengen vooral als je moet strijden tegen externe rijke eigenaren en zelfs staten.

2 juli 2022 om 12:11

Bar Bar, paar topper bij Barca.
Voor de rest lijkt het eerder en MLS team te worden kopen/ of willen allemaal veteranen.
Azpi, Alonso, Lewa, aubam vorig jaar…
Denk dat spelers het gewoon zien om mooi uit te bollen in het zonnige Spanje

2 juli 2022 om 13:02

@bar bar dat terwijl Barca zichzelf in deze positie heeft gegooid door heel veel geld uit te geven en teveel salaris te betalen. Het is geen strijd tegen de externe financiers, maar hebben het volkomen aan hun zelf te danken.coutinhi en Dembele als grote voorbeelden

2 juli 2022 om 13:54

MLS team? Haha Barcelona heeft een van de grooste talenten in het elftal. In potentie zijn spelers zoals Pedri, Arujo, Gavi en Ansu Fathi toekomstige wereld spelers. Spelers zoals Lewandoski, Aubamyang en noem het maar op worden voor komende periode van 2/3 jaar gehaald, zodat Barcelona ruimte hebt om zaken op orde te stellen, maar dat ze tegelijkertijd ook mee doet om de prijzen. Mooiste is van alles is dat de spelers bereid zijn om salarissen in te leveren. Ik hoop alleen dat ze niet te hoge transfersom gaan betalen en de spelers zo goedkoop mogelijk aan gaan trekken. Over paar jaar zijn ze weer in staat om grote transfer te doen en zullen ogen gericht zijn op spelers zoals Haaland.

2 juli 2022 om 14:04

@ Arends,Het klopt dat Barcelona mede door wanbeleid in zo'n postitie terecht is gekomen. Ik was altijd al tegen dat ze destijds zoveel hebben betaald voor spelers zoals Couthino, Dembele en Griezmann. En uitgaand transfer hebben jarenlang niets of nauwelijks iets hebben opgeleverd, terwijl spelers van een club als Barcelona kwamen. Daarom is het tijd om zaken op orde te stellen en voortaan zo min mogelijk te betalen aan transfers en salarissen. Maar veder vind ik persoonlijk dat als je in voetbal wereld clubs een externe eigenaren mogen hebben, dan mogen de clubs ook gewoon leningen aangaan om te kunnen blijven concurreren.

Ik weet het niet, lewan. Raph. gaan ze echt zoveel brengen. Niet dat het geen toppers zijn, maar als je je laatste spaarcentjes mag uitgeven dan moet het echt meer zekerheid zijn. Anders kan je beter zuinig zijn spelen met de spelers die je nu tot je beschikking hebt en even sparen zodat je wat meer adem ruimte hebt. De club moet nog wat langer mee dan het presidentschap van laporte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leeds United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Marc RocaMiddenvelder20
P. BamfordAanvaller20
RodrigoAanvaller23
I. MeslierKeeper20
L. SinisterraAanvaller10
I. Poveda-OcampoAanvaller00
L. AylingVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Leeds United.

1 fan
Aanvaller, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren