De Telegraaf: Gat van miljoenen in onderhandelingen tussen Ajax en Leipzig

Zaterdag, 2 juli 2022 om 09:12Jeroen van Poppel • Laatste update: 11:50

Brian Brobbey is helemaal niet zo dicht bij een terugkeer naar Ajax, zo meldt Mike Verweij van De Telegraaf. De journalist spreekt de informatie over een naderend akkoord, afkomstig van Fabrizio Romano, tegen. Ajax wil volgens De Telegraaf niet verder gaan dan 15 miljoen euro, terwijl Leipzig inzet op liefst 25 miljoen euro.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

156 reacties (laatste reactie door ajaxmind)

25 mln jajaaa...Met zo'n vraagprijs beginnen ze echt niet aan de onderhandelingen en laten ze Bryan zoals hieronder staat lekker wegkwijnen. Voor 25 miljoen zijn er waarschijnlijk betere opties

1 juli 2022 om 22:35

Nog een jaartje laten wegkwijnen, dan kun je 'm voor 15 miljoen ophalen.

1 juli 2022 om 22:41

Ook dat is gewoon veelste veel voor een speler die een paar wedstrijden leuk heeft gedaan. Begrijp me niet verkeerd maar hij gaat weg omdat ergens anders het gras groener is, wordt gewaarschuwd dat speeltijd erg belangrijk is. Krijgt en leuke teken bonus die hij er waarschijnlijk doorheen gedraait heeft en nu kost hij Ajax 15 tot 20 mil euro ....

Voor een zelf opgeleide speler... wat een visie. Had uit principe hem echt niet gehaald.

Hoop uit goede wil dat hij zijn teken bonus er bij legt om dit te realiseren, zal hem sieren.

1 juli 2022 om 22:42

Misschien stomme vraag, maar gaat van het bedrag ook weer een deel gelijk terug naar Ajax vanwege opleidingsvergoeding...?

1 juli 2022 om 22:58

@rodinho
Geen rare vraag, in principe zou je dit wel verwachten. Dus vloeit er 3-5 (?) procent weer terug

1 juli 2022 om 22:59

Zeker geen stomme vraag, Ajax krijgt iets van 5 ton als dit het bedrag was geweest. Vrij bezopen..

1 juli 2022 om 23:18

Ah top, bedankt beide!

1 juli 2022 om 23:44

Eerlijk gezegd vind ik 15 miljoen ook nog best veel voor hem. zo geweldig is hij nou ook niet. Ik vind hem eigenlijk niet goed genoeg voor Ajax.

2 juli 2022 om 00:19

Ik vind 15 miljoen niet zo veel voor hem. Brobbey is 20 jaar, ik zou als Ajax zijnde tot rond de 20 miljoen sowieso betalen want hij is al 2x geslaagd. Toen z'n contract afliep redde hij Ajax meermaals in Europa en Eredivisie en toen ze hem afgelopen jaar huurde idem. Hij lever z'n investering ten eerste al indirect op op het veld. Daarbij als je hem voor 5 jaar vastlegt en hij kopieert z'n afgelopen seizoenen, dan kan je hem als Ajaciedzijnde al minimaal voor 40 miljoen verkopen. Als hij beslissend is in de CL waarschijnlijk voor meer, gezien z'n leeftijd en een langdurig contract. Want als Haller die op z'n top zit (en waar steeds minder restwaarde aan zit) al vrij gemakkelijk naar de 35 miljoen ging, kom je daar met Brobbey al veel sneller aan. En als laatste moet Ajax het kapitaal gewoon op het veld hebben staan. Van de Haller inkomsten lijk je en een Wijndal en een Brobbey te kunnen halen waar je waarschijnlijk in de toekomst dus alleen maar op gaat verdienen.

2 juli 2022 om 00:22

Toch triest hoe zo een Brobbey in dit verhaal staat, meneertje wil niet meer terug naar Leipzig. Ondertussen vind hij het allemaal maar heel normaal dat Ajax hem even terugkoopt.

2 juli 2022 om 00:27

Wat is er triest aan gezien ze bij Leipzig hem niet opstellen en ook niet echt het vertrouwen hebben gegeven? De man is net 20, heeft een fout gemaakt wat een ieder in z'n tienerjaren had kunnen overkomen met de verkeerde entourage.

2 juli 2022 om 00:50

Heb in mijn tienerjaren nog nooit een foutje gemaakt dat uiteindelijk een foutje blijkt van 20 mil.

Er is helemaal geen zekerheid dat hij beter wordt of hetzelfde gaat doen als Haller. Dat hij even 35 wedstrijden speelt zonder blessure en er 25 in legt. Er is ook geen zekerheid dat hij straks 25 of meer opleverd. Misschien loopt hij transfervrij de deur uit straks.

De enige zekerheid is dat hij een jeugdspelers is die 20 jaar oud is, een paar goals heeft gemaakt die op 2 handen te tellen zijn, weg gegaan is met een tekenbonus en Ajax nu dus gewoon 15 a 20 mil euro gaat kosten...

Wel een duur "foutje", tekenbonus van 5 mil en jaar salaris van 1 mil per seizoen was goedkoper.

2 juli 2022 om 00:53

Idd waardeloos. Brobby:
- heeft geen inhoud om 90 minuten te spelen
- heeft geen inhoud om 2 wedstrijden per week te spelen
- Is continu geblesseerd
- heeft geen ruggegraat om tegen zijn zaakwaarnemer duidelijk te maken wie de beslissingen neemt.
- heeft Ajax al miljoenen gekost door gratis weg te looen
- is gewoon veel te duur.
Hij is geen zekerheid over 34 wedstrijden en dus absoluut niet de eerste spits van Ajax.
Laten gaan en focussen op andere soelers.

2 juli 2022 om 01:22

Eens. Als ie zelf geld bijlegt omdat ie 'zo graag naar Ajax wil' zeg ik prima. Maar het is behalve uit principe ook gewoon een ongelofelijk slecht signaal naar de jeugd van Ajax.. "vertrek maar transfervrij, als je van waarde bent kopen we je wel terug."

2 juli 2022 om 01:43

Zo is het natuurlijk niet. Het is gewoon enorm knullig gegaan met een pusherige zaakwaarnemer. Knul had er meteen spijt van. Stom en naïef. Houden ze hieraan vast, dan ben je kansloos en heeft Brobbey pech.

2 juli 2022 om 01:54

Wel bizar dat alles wat Brobbey gedaan heeft, goed gepraat word. Alles wat spelers als Zirkzee, Simons en bijv Chong gedaan hebben word neergesabeld. Brobbey heeft nog niets laten zien behalve in de Mickey Mouse competitie, daar in kan zelfs Vleminckx topscorer worden.

2 juli 2022 om 02:01

Bizar dat je spelers vergelijkt met Brobbey die 0 minuten ervaring hebben in Ajax 1. Brobbey heeft ook gewoon op hoger Europees podium het laten zien.

2 juli 2022 om 06:16

Dat is gewoon kul. Brobbey heeft het op europees niveau ook nog niks laten zien. Ja hij heeft een pasr doelpunten gemaakt en de potentie is zeker daar - maar er is een reden waarom Ajax destijds niet tot het uiterste ging en hij dus tekende bij Leipzig, en in de tussentijd is hij toch niet ineens super veel meer waard geworden? Gewoln paar doelpunten en een blessure?

Dus, nee ben het er niet mee eens

2 juli 2022 om 07:22

Hij heeft geen fout gemaakt. Hij heeft Ajax bewust een oor aan genaaid. Een fout maak je onbewust.

2 juli 2022 om 07:38

Jeronsaik. Maar jij bevond je dan ook niet in een miljardenbusiness. Brobbey kan bij goeie prestaties dan ook weer veel meer opleveren voor zijn werkgever dan jij en ik bij elkaar en dat dan ook nog eens een factor 100. Je kan een fout in de voetbalwereld niet vergelijken met een fout die jij en ik begaan. Stel jij ging studeren in Duitsland en op kamer, je ouders betalen een gedeelte of alles. Na 1 jaar stop je met de studie omdat het allemaal toch niet bevalt. Dan heb jij je ouders toch aardig wat geld gekost door een foute keuze, maar komt natuurlijk nooit in de buurt van de miljoenen. Maar relatief gezien kan jouw fout zwaarder wegen op de financiën dan dat deze fout bij Ajax weegt op de financiën. Los van het feit dat ik als Ajax zijnde niet hoger zou gaan dan 10 miljoen

2 juli 2022 om 07:54

Ben ik t wel mee eens. Ajax stapt over zn trots heen en biedt die jongen een 2e kans. Imo potentiële oranjespits voor de toekomst. In principe kan ie alles als spits. Snel, sterk,goed schot,kan koppen,kaatsen enz. Gewoon aftikken. Tov Haller ga je er gewoon op vooruit. Nog maar 20 jaar. Bij succes is zn waarde verdubbeld.

2 juli 2022 om 08:13

Fout gemaakt, Als Ajax hem een beter contract en perspectief had gegeven was hij echt niet weggegaan...tis altijd de schuld van een speler...wel typisch

2 juli 2022 om 08:42

@Skylab, Als een speler na een een paar maanden al weer terug komt en nu ook al aangeeft niet meer voor Red Bull te willen spelen, erkend hij dat hij een foute keuze heeft gemaakt. Hij heeft zich laten leiden door geld maar merkt nu dat er meer is dan geld alleen!

2 juli 2022 om 09:10

En jij denkt echt dat hij nu dus bij Ajax terug komt met een minder salaris dan hij nu heeft? Er is maar een die een fout heeft gemaakt en dat is Ajax om een zelf opgeleide speler voor wat...20milj terug te halen. Geen rare verhalen gaan vertellen.

2 juli 2022 om 10:11

@Skylab, en jij denkt dat Brobbey geen water bij de wijn hoeft te doen… haal die waas eens voor je ogen weg en wordt eens wakker!

2 juli 2022 om 10:34

Juist, je tekent beide een contract en als club en speler heb je beide het recht om dit uit te dienen. Al die rancune naar de speler toe, ik hoor niemand over wanneer Ajax een speler niet wil laten gaan of een zoals een Anthony. Verhaal is eigenlijk hetzelfde, Ajax is niet tevreden en wil meer, speler wil graag wat anders.

Wanneer je Brobbey koopt is dit een nieuwe situatie met een nieuw contract, zakelijk vrij simpel.

2 juli 2022 om 10:45

@Skylab ajax heeftvhem wel degelijk een uitstekende aanbieding gedaan. Heef kamp Brobbey ook zelf aangegeven. Zelfde geldt voor Gravenberch en Mazraoui. Buitenland deed alleen aanbiedingen die nog veel beter waren. Daar kan Ajax niet tegen op. En waar ik het bij een Gravenberch en Nous nog snap, was Brobbey echt een domme keuze. Als je bij Ajax het nauwelijks 90 minuten kan belopen, moet je al helemaal niet naar de duitse competitie gaan.

2 juli 2022 om 12:12

Wegkwijnen? hoe moest perse toch weg?
Ik zou hem lekker laten zitten bij Leipzig, tot dusver heeft hij mijn nog niet kunnen overtuigen,. 7 a 8 miljoen maximaal betalen.

1 juli 2022 om 22:40

Eerst zouden ze rond de 10 vragen, toen 12, daarna 15 en vervolgens 18 …. en nu 25 miljoen? Morgen waarschijnlijk 30.

De Telegraaf wilt het gewoon naar de achtergrond drukken is mijn inschatting. Het moet nu weer over Bergwijn gaan, een transfer die volgens de krant wel aanstaande is. Dit is allemaal ruis op het hoofdproject van Mike en Valentijn.

1 juli 2022 om 23:03

Die gaat ook 30 kosten want dat wil everton wel betalen

2 juli 2022 om 00:01

Al wil Everton 100 miljoen betalen. Als Berwijn daar niet naar toe wil. Dan hiud het snel op

2 juli 2022 om 10:33

Maar als Spurs Bergwijn de keuze geeft tussen weer een jaar banken of Everton, dan heeft Ajax ook niks.

1 juli 2022 om 22:43

Romano spreekt van een persoonlijk akkoord tussen Ajax en Brobbey. Dan kan het niet zo zijn dat de clubs zover uit elkaar liggen. 25 miljoen lijkt mij niet realistisch.

Persoonlijk vind ik dat Ajax niet hoger moet gaan dan 10-12 miljoen. Anders maar doorschakelen naar een andere spits.

2 juli 2022 om 00:14

Ik had stiekem de hoop dat vandaag Haller, Brobbey, Wijndal en Bergwijn zouden worden aangekondigd omdat vandaag het nieuwe boekjaar ingaat…
Helaas dan dit nieuws - wat ik als clickbait beschouw (en hoop)

2 juli 2022 om 01:44

Dan ben je klaar, toch? Wil RB 25 of iets in die richting, dan houdt het op. H2 mag met een goede vervanger komen. Alle tijd voor gehad ook. En dat is niet Zirkzee.

1 juli 2022 om 22:53

Bij Ajax vinden veel mensen Brobbey beter dan Haller en die gaat weg voor geloof ik 34 miljoen euro. Dan zou 25 miljoen dus een koopje zijn voor Brobbey als hij echt beter is dan Haller

1 juli 2022 om 22:57

Japie. Lees je reactie nog een keertje over, gooi er wat boerenverstand tegenaan en wellicht zie je dan dat je reactie kant noch wal raakt

1 juli 2022 om 23:00

Hoezo raakt die kant noch wal? Ik hoor op dit forum enorm vaak dat Brobbey beter is dan Haller en hij is nog jonger ook. Als Haller dan 34 miljoen moet kosten dan zou Brobbey toch een koopje voor 25 miljoen zijn als hij echt beter is dan Haller?

1 juli 2022 om 23:06

Dat hoor ik ook Jaapie. Plus het feit dat Brobbey ook nog jonger is. Waarom zal Leipzig hem uberhaupt voor minder laten gaan? Heeft ook nog een langdurig contract en met de blessure van Poulsen kunnen ze hem zelf ook wel als 2de spits gebruiken. Het is geen liefdadigheidsinstelling.

1 juli 2022 om 23:07

Jij hoort vooral wat je graag wilt horen. Je laat voor jet gemak het stukje "in potentie" weg, zodat het lekker in je straatje past. Mijn moeder sprak altijd over Oost-Indisch doof, dankzij jou snap ik eindelijk wat ze daar ooit mee bedoelde

1 juli 2022 om 23:10

Maar volgens veel Ajax fans werd er 75 miljoen betaald voor de De Ligt voor zijn enorme potentie. Potentie is dus ook veel geld waard

1 juli 2022 om 23:15

Japie omdat je appels met peren aan het vegelijken bent en de nuance wegneemt. Mensen hebben het over beter in potentie (al zal je er vast een paar vinden die inderdaad potentie wegspelen). Daarnaast is niet omdat Dortmund 34 miljoen betaalt, dat Haller dan de norm is van wat een 34 miljoen speler inhoudt. Ik persoonlijk vind Haller nog geen 20 miljoen waard. Lees zo te zien dat je alweer De Ligt erbij sleept. Pak ook nog even De Jong en Schmidt erbij.

1 juli 2022 om 23:16

De ligt is een topverdediger en elke cent waard. Voor de rest ben ik het helemaal met je eens japie. Ik lees ook regelmatig dat brobbey beter zou zijn dan haller. Je logica klopt

1 juli 2022 om 23:20

@Ducktaildo Die waren er inderdaad in overvloed

1 juli 2022 om 23:27

@bocherief en @DerKaiser Inderdaad. Thanks voor jullie bevestiging want een aantal mensen hier willen het altijd doen voorkomen of ik dit soort dingen verzin

1 juli 2022 om 23:51

Ze laten hem gaan omdat ie niet goed genoeg is voor de bundesliga, ze verhuren hem toch met een reden?

2 juli 2022 om 00:59

Idem! Haller is imo erg onderschat en brobbey imo erg overschat.
Ben benieuwd of ajax haller gaat missen as seizoen. En dan hoor ik vaak geen typische ajaxspits blabla. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een spits zoals brobbey bij ajax gezien.
En idd als die beter zou zijn dan haller, dan zou 34 miljoen op zijn minst niet gek zijn.

2 juli 2022 om 04:04

@Japie, ik zou het willen omdraaien. Hoe blij word jij als Ajax doorschakelt naar eennandere soits omdat Leipzig 25 mln. Vraagt. En hoe groot acht je de kans dat de eredivisie nog ongelukkiger wordt van die andere spits ten opzichte van de komst van Brobbey. 25 mln is een schijntje toch. En de laatste keer dat Ajax een dodelijke afmaker in haha gelederen had kun je vast op nog wel voor de geest halen. En laat nou net die man een vinger in de pap hebben in het transfer beleid. Aiii.

2 juli 2022 om 08:19

Japie_krekel, in eerste instantie vermeld jij : "bij Ajax vinden veel mensen Brobbey beter dan Haller". Daarmee impliceer jij dat mensen die bij Ajax werken dit in de media hebben geuit. Bij het minste of geringste tegengeluid pas je dit zeer makkelijk aan naar: "k hoor op dit forum enorm vaak dat Brobbey beter is dan Haller". Misschien een eye-opener voor je, maar de mensen op dit forum zijn voetbalfans uit alle geledingen van onze samenleving die met hun club-voorkeur van alles verkondigen. Mensen die bij Ajax werken, zijn professionals die veel van wat jij verkondigd nooit hebben of gaan vermelden. Erg flauw van je.

2 juli 2022 om 09:08

Je kan blijven praten maar sommige gasten snappen er geen reet van Japie.Oogkleppen op en stomdoof voor enig realisme.Komt Brobbey bijvoorbeeld wel dan heef Ajax het prima gedaan en de best denkbare opvolger voor Haller gehaald en komt hij niet dan "kon hij er toch weinig van, was hij te blessure gevoelig, kon hij geen hele wedstrijden aan...blahblah.....teveel gasten met een brilletje waar je geen normale,volwassen, realistische "discussie" mee aankan.

2 juli 2022 om 09:15

Weet je wat het is....Als Ajax een speler verkoopt is hij wereldtop dus heel veel doekoe waard...als Ajax een speler koopt..mag de verkopende club en de speler blij zijn dat Ajax aanklopt en moeten ze eigenlijk gewoon weggegeven worden aan Ajax

2 juli 2022 om 09:26

@078 Klopt maar het zijn toch de mensen op dit forum die altijd de meningen hebben over de transfersommen dus daar reageer ik op. Op hun theorien

2 juli 2022 om 09:28

@tinus45 en @Skylab Dat gevoel heb ik dus ook als ik hier vaak de reacties lees. Niey alle Ajax fans hier natuurlijk, maar het zijn er wel een hoop

2 juli 2022 om 10:37

Eens hoor Jaap, het is een nieuw zakelijk contract.
Als deze jongen zo goed is als men beweerd dan moet je ook betalen voor de spits waar je zoveel van verwacht.
Al die rancune uit het verleden tellen helemaal niet mee.
Je wilt een goede talentvolle spits kopen en die kost geld.

2 juli 2022 om 10:42

Ik ben hen zelden eens met Japie, maar in dit gevalwel. Daarnaast vraag ik mij af hoeveel Ajax supporters 15 miljoen een mooi bedrag was geweest als hij een Ajax speler was geweest met een langdurig contract. Ik denk dat iedereen hier 15 miljoen veel te weinig zou vinden.

2 juli 2022 om 10:42

Volgens mij had Ajax daarna een veel betere spits. Eentje met een kronkel in de kop, maar wel doorzettingsvermogen. Eentje die wel is geslaagd in de top. Kan je van die dodelijke spits die jij bedoeld niet zeggen. Die floreerde alleen in de subtop van onze oosterburen.Moet wel zeggen, goede gast. Laatst tegen gevoetbald (stond te ballen voor de verdediging 🙃). Voor en na de wedstrijd met iedereen op de foto. Gezellig drankje drinken. Je moet er elke zondagochtend maar voor open staan.

2 juli 2022 om 10:55

@skylab, wij kunnen er niets aan doen dat de bankzitters van Ajax net zo veel waard zijn als de basisspelers van Feyenoord. Dus dat dit je beeld vertroebeld is begrijpelijk. Ter vergelijking voor hoeveel ging Traore precies weg, dat was een spits die wat te kort kwam en bruikbaar als storm ram. Voor leipzig is Brobbey dat geen eens. Dus op basis van wat moet hij veel meer kosten dan een Traore of een Dolberg. Want qua hetgeen hij bewezen heeft zo hij echt tussen die twee in.

2 juli 2022 om 13:21

@japie dat is toch wel een beetje kort door de bocht genomen stelling. Allereerst heeft Leipzig geen transfersom hoeven te betalen voor Brobbey en Ajax wel voor Haller; ook dat wordt meegenomen in de berekening. Ten tweede is de situatie van Brobbey en Haller niet vergelijkbaar. Brobbey is verhuurd door Leipzig, wat aangeeft dat men hem blijkbaar niet goed genoeg vindt voor Leipzig 1. Haller was afgelopen seizoen gewoon basis bij Ajax 1. Over niveauverschil ga ik het niet hebben, want dat fluctueert bij veel clubs.

Overigens niet dat ik Brobbey of Haller al dat geld waard vind, want ik vind dat niemand een transferwaarde heeft en de bedragen gewoon niet okay zijn tov de rest van de samenleving.

1 juli 2022 om 22:58

Man man man. Al die journalisten. Eerst helemaal blij en nu weer 1 grote teleurstelling. Ik wacht wel gewoon op officieel nieuws. 25 miljoen slaat overigens helemaal nergens op.

1 juli 2022 om 23:46

Leipzig zit de boel te frustreren en dat begint al bij Brobbey zelf die het van de daken schreeuwt dat hij terug wil.

1 juli 2022 om 23:51

Let maar op, Brobbey begin van volgende week geprestenteerd voor een miljoen of 18. Die 25 is naar de Telegraaf gelekt zodat 18 miljoen opeens een hele goede deal lijkt. U las het hier als eerst 😄

2 juli 2022 om 01:45

18 werd al wel vaker geroepen, wat nog steeds veel is gezien zijn situatie. Zal dan wel even slikken worden…

2 juli 2022 om 02:21

Hoezo "gezien zijn situatie". Zijn situatie is jong, vol potentie en een langdurig contract. Ja, hij kan weg willen maar daar hoeft Leipzig geen boodschap aan te hebben.

2 juli 2022 om 08:52

Zijn situatie is ook, vorig jaar transfer vrij vertrokken, afgelopen jaar maar een paar wedstrijden gespeeld, kan nog geen hele wedstrijd spelen en Leipzig vindt dat ze andere spelers hebben die beter zijn….

2 juli 2022 om 07:01

Tsja ajacieden weten het wel vaak hoor. Wanneer Brobbey een 4 jarig contract bij ajax zou hebben, had je gezegd dat hij niet voor minder dan 40 verkocht mag worden.

2 juli 2022 om 07:02

Tsja ajacieden weten het wel vaak hoor. Wanneer Brobbey een 4 jarig contract bij ajax zou hebben, had je gezegd dat hij niet voor minder dan 40 verkocht mag worden.

Als je t niet erg vindt vertrouw ik Romano meer

1 juli 2022 om 22:42

Romano haalt zijn info van andere journalisten. En zit er vaak genoeg ook naast, zie xavi simons. De telegraaf zit tenminste diep in ajax door die nieuwe trainer

1 juli 2022 om 23:26

Het is toch ronduit zielig dat die Romano en Verweij een baan hebben dat allen behelst te speculeren op wat iemand anders gaat aankondigen.

Ik ga nooit meer iets lezen van die lui. En er al helemaal nooit meer op reageren. Wat een bezigheidstherapie

1 juli 2022 om 23:31

Ja ik volg Romano ook niet. Ik lees t allemaal wel hier of in een krant. De romanos zijn een soort VZ omdat ze nieuws van andere mediums filteren. VZ staat daar om bekend, dat is hun core business. Maar Romano doet net of hij ballsdiep bij alle grote clubs aan de onderhandelingstafels zit. En sommige lezers slikken dat voor zoete koek. Iedereen zijn ding, zal ik maar zeggen

1 juli 2022 om 22:43

Vi meldt het ook. Zal toch een kern van waarheid in zitten.

1 juli 2022 om 22:48

Nemen de berichten ook maar over

1 juli 2022 om 22:54

Omdat die dat bericht gewoon blind overnemen. Zoals vele media blind doen

1 juli 2022 om 22:46

Fabrizio is een tap in merchant. Hij pakt alles juist van Verweij, en die pakt het weer van zaakwaarnemers. Alleen met absolute wereldtop is hij betrouwbaar qua nieuwtjes. En de contractverlenging van Salah heeft hij ook totaal gemist. Zo goed is die gozer niet.

1 juli 2022 om 23:45

Als hij 'alles pakt van Verweij" dan is het wel vreemd dat ze elkaar binnen 1uur tegenspreken

1 juli 2022 om 22:49

Fabrizio is ook erg globaal. Hij neemt alles gewoon zowat over en zet dan zijn 'here we go' neer zonder echt details. Ik vind Ornstein bijvoorbeeld een betere bron.

1 juli 2022 om 23:01

Fabrizio Romano heeft inmiddels een wereldwijd bereik dus hij meldt dan ook deals van over de hele wereld. Ornstein is vooral van het Engels voetbal maar inderdaad wel betrouwbaar. Maar als Romano “here we go” meldt, is de deal ook daadwerkelijk rond

2 juli 2022 om 00:09

Dat is echt onzin, als Romano "here we go" meldt is een deal honderd procent rond, dat heb ik nog nooit fout zien gaan.

1 juli 2022 om 22:51

Romano staat juist ook in contact met Verweij en gebruikt hem constant als bron rondom Ajax. Ook bij bijv. Wijndals transfer.

25 miljoen lijkt me erg sterk. Denk dat Mike ernaast zit. Maar we wachten af.

Lekker weglopen en geen tijd meer in steken. 15 mil is al aan de hoge kant vind ik. Het is pas 1 juli dus ergens in augustus zal het wel zakken. En anders nog een half jaar huren. Want Brobbey gaat echt niks presteren daar, die zit met zijn hoofd allang in Amsterdam.

1 juli 2022 om 22:56

Inderdaad 15 mil voor speler dat eigenlijk nog niets heeft laten zien en vorig jaar gratis de deur uitliep. Beetje het Pogba verhaal in het klein

1 juli 2022 om 23:36

15 mil is tegenwoordig gewoon een normale prijs in de voetbalwereld dus niet verbaasd doen

15M of in je maag zitten met een ontevreden speler, gewoon hard spelen en het bod absoluut niet verhogen. En alvast maar kijken naar alternatieven, jammer voor Brobbey maar dat is dan de consequentie voor z'n overhaaste keuze.

25 geloof ikzelf niks van. Max een week en hij is binnen. Ben meer overtuigd van de komst van brobbey dan Bergwijn. Zal mooi zijn maar ik denk te duur

Bij Leipzig weten ze natuurlijk ook dat Ajax Haller heeft verkocht voor 35 miljoen. Maar 25 lijkt mij erg stug. Denk eerlijk gezegd dat het meer tussen 15-20 miljoen zal liggen wat ook geen gekke prijs is natuurlijk. 15 miljoen is wel echt veel geld voor een speler die een jaar geleden zo graag gratis weg wou.

25 miljoen haha. Doe het gewoon niet, zelfs 15 vind ik al teveel. Kom op jongens, Brobbey kan nog steeds geen 90 minuten spelen en hij wilde zelf weg. ja ja, Raiola. Hij was oud genoeg om zelf een keuze te maken, eigen schuld. Ga je toch niet meer dan 10 miljoen aan uitgeven. Lekker signaal ook naar de rest van je jeugd. Tijd om door te schakelen, we moeten ook niet doen alsof Brobbey het beste is wat we hebben gezien.

1 juli 2022 om 22:40

Enorme fout van die kerel. Die liet volgens mij alles over aan Raiola en dacht alleen maar aan geld. Zonder de consequenties van hoe het is om een in een ander land te leven en een ander cultuur waarbij je ook nog is een andere taal moet beheersen.

1 juli 2022 om 22:48

Ja ja ja het blijft makkelijk om alles op Raiola af te schuiven. Heeft Brobbey geen hersens? Heeft hij niet zijn handtekening op een contract gezet met volle verstand? Echt walgelijk hoe hier altijd over raiola wordt gesproken.

1 juli 2022 om 23:00

Brobbey had inderdaad zelf wel kunnen nadenken. Maar denk wel dat Raiola hem zeker wel beã£â£ã¢â¯nvloedt heeft. En sommige mensen zijn gewoon makkelijk beã£â£ã¢â¯nvloedbaar dan andere. Dat gevoel heb ik dan bij Brobbey, bij de eerstgenoemden.

1 juli 2022 om 23:25

En waarom kan hij nog steeds geen 90 minuten spelen? Dit begrijp ik zelf echt niet. Kan iemand mij dit uitleggen?

Hoe ik over deze situatie denk heb ik al meerdere keren gezegd. Niet terug nemen of hij moet zelf bij lappen. Zeker niet meer dan 15m. Er zullen wel anderen rond lopen voor die prijs voor 8 wedstrijden CL en wat kunstgras potjes

Totale wanbeleid van ajax. Een speler laten gaan en daarna voor de hoofdprijs terughalen in 1 jaar tijd. Het signaal wat je geeft aan andere spelers is ook duidelijk: verleng maar niet, we kopen je wel terug. Iedereen wint, speler, makelaar, verkopende club, behalve ajax. Hamstra en huntelaar moeten streng worden gecontroleerd

1 juli 2022 om 22:44

Alleen al als statement aan de volgende jeugdspelers zou je hem niet moeten terugkopen. Dit is toch onacceptabel, afgezien z'n voetbalkwaliteiten. Je kan toch niet zo weggaan op deze manier en vervolgens met knikkende knieën terugkomen. Dan moet je maar beter nadenken, dikke pech. Vind het absurd. Leipzig kan vragen wat het wil, dus Ajax zal moeten betalen als ze Brobbey zo graag terugwillen.

25 miljoen is echt belachelijk veel. Ik vond 15 miljoen al veel voor hem. Tja enorme en dan ook enorme fout van Brobbey. Die dacht echt alleen maar aan geld ipv hoe het is om te leven in het buitenland. Gewoon doorschakelen denk ik. Want Leipzig ziet ook wel dat Ajax enorm veel aan het verkopen is.

1 juli 2022 om 22:40

Hoezo fout van brobbey. Hij is de lachende derde. Man casht ontzettend veel extra door wanbeleid van ajax. Ik zie geen schade voor brobbey.

1 juli 2022 om 22:45

Omdat Brobbey nu kostte wat het kost terug wil. Voordat hij een transfer maakte werd er al gevraagd naar wat hij heeft gedaan als voorbereiding voor zijn transfer naar Duitsland. En toen zei die dat hij helemaal niks had gedaan. Je kan geld hebben maar als je niet in het buitenland kan aarden, krijg je het mentaal gewoon zwaar. Hij had ook een prima salaris bij Ajax kunnen hebben en dan nog in Nederland kunnen wonen met zijn naasten.

1 juli 2022 om 22:48

Als ie bij ajax was gebleven, had ie mondjesmaat gespeeld. Dus qua ontwikkeling is er geen stap terug, en qua geld is hij 3x zo rijk worden. Dankzij ajax. Dus nee, brobbey blijft de lachende derde omdat ajax dit toestaat

1 juli 2022 om 22:50

Hij was 2e spits achter Haller. Bij Leipzig speelde die al helemaal weinig. En nogmaals het leven in het buitenland is niet voor iedereen geschikt op jone leeftijd. Zeker bij iemand als Brobbey. Maar ben het met je eens dat Brobbey terughalen voor 15 miljoen al gek was.

1 juli 2022 om 23:36

Een kanttekening is op zijn plaats. Toen hij aangetrokken werd bij Leipzig speelden ze met Poulsen als spits, die kan echt vrij weinig. De andere concurrent was Sorloth, ook ontzettend matig en op weg richting de uitgang. Hele goede kans dat hij hen eruit zou spelen.

Dat dan de coach en de TD die hem aangetrokken vertrekken en de nieuwe coach en TD hun eigen spits halen (andre Silva), is pure pech.

15 miljoen. Serieus, dat is toch schofterig als je dat uitgeeft voor een jeugdspeler, die niets heeft bewezen, keihard gefaald heb in het buitenland en je nog niet zo lang geleden een mes in de rug heeft gestoken.
Laat staan 25 miljoen…

Is de drang naar Nederlandse spelers serieus zo groot bij Ajax dat ze er absurde bedragen voor over hebben?

Kom op, kap met deze ongein en haal voor een paar miljoen een talent uit zuid Amerika.
En als je zo nodig 15/25 miljoen wil uitgeven aan een spits, doe dan eentje die zich bewezen heb (zo eentje die je net weg heb laten gaan)

1 juli 2022 om 22:59

Hij heeft zich zeker wel bewezen. Scoort heel makkelijk, fysiek sterk, snel en tevens Europees ook al het verschil gemaakt. Zekerheidje. Maar 25 miljoen gaat nergens over.

2 juli 2022 om 02:31

Vind hem persoonlijk erg overrated. Doet het leuk als invaller maar speelt nooit 90 minuten. Laat invallen als de tegenstanders al 75 minuten op en neer hebben liggen rennen is anders dan vanaf minuut 1 starten. Daarnaast heb ik hem nooit echt bijzonder gevonden

Leipzig kan vragen wat ze willen natuurlijk maar ik vind 15 miljoen al veel te veel voor iemand die nog maar heel weinig heeft laten zien.

Het blijft de Telefraaf afwachten maar. Voor 25 miljoen wel op zoek gaan naar een andere spits

Uit principe moet je hem al niet halen, laat staan voor 10+ miljoen

Oh ja natuurlijk Mike. Leipzig wil 25 miljoen. En waar is dat op gebaseerd? Helemaal niks.

1 juli 2022 om 23:02

En 15 mln? Heb jij bronnen die aangeven dat 15 mln het juiste bedrag is?

Niemand hier weet het en de bedragen die (soms) naar buiten komen zijn door iemand gedropt met een bepaald belang.

Kortom we weten gezamenlijk niet veel en straks -als het doorgaat- moet Ajax onder de beursregels openheid van zaken geven en weten we allemaal wat het werkelijke bedrag is.

Leipzig weet ook dat Brobbey de grote aankoop moet worden van ajax deze zomer, en dat ajax heel ver wil gaan. Dan vraagt Leipzig ook Haller achtige bedragen. Zullen wel rond de 20 miljoen uitkomen plus bonussen

25 miljoen? Is de red bull die gasten naar het hoofd gestegen?

25 miljoen? Zelfs 15 miljoen is veel te veel. Maar goed, doet Leipzig fantastisch als Ajax dat neer wil leggen.

Ze hebben groot gelijk ook. Ze weten dat Ajax heeft gecasht met Haller en uitermate geïnteresseerd is. Tuurlijk ga je dan je huid duur verkopen. Ajax zou zelf niets anders doen.

1 juli 2022 om 23:15

Ajax moet dat ook niet willen. Laat hem maar wegkwijnen in Leipzig. Dus dan draai je het om. Heeft Leipzig een speler die daar helemaal niet wil zijn. Wie wint er dan?

1 juli 2022 om 23:40

Geen idee, want wat haalt Ajax ervoor terug? Bij Brobbey weten ze wat ze krijgen: talent, doelpunten en als hij zich blijft ontwikkelen bij Ajax de toekomstige vaste spits voor het Nederlands elftal.

Zo goed is die brobbey toch helemaal niet..? Gratis wegdoen en een jaar later terugkopen voor 15 miljoen al is ridicuul.

Tja, dan had Brobbey maar niet moeten luisteren naar die geldwolf. Berouw komt na de zonde. Zag hem ook graag terug bij Ajax, maar nu moet je hem maar als voorbeeld stellen. Eerst zeggen ik ga wel verlengen, dan zo lang traineren en vervolgens gratis de deur uitlopen. Dus niks terugkopen voor astronomische bedragen. En waar heb je scouting voor? Juist, hiervoor. Dus kom maar met een goede spits op de proppen.

1 juli 2022 om 23:43

Dat voorbeeld stellen is al niet gelukt toen ze hem gingen huren. Een Leipzig salaris, tekengeld, en toch spelen voor Ajax. Wat zal ie gelachen hebben.

Ik hoop dat Ajax ook nog met een onverwachte speler komt. Bergwijn, Wijndal en Brobbey speelden qua namen al toen Overmars er nog zat. En voor Brobbey zou je niet meer dan 10 moeten betalen. Ik zou nog steeds een goede keeper erbij willen en een cv als Martinez uiteindelijk weggaat.

Brobby verkoopt Ajax over 2 jaar serieus voor 60 miljoen dus ik zou met redbul een doorverkoop afspraak maken: nu 15 miljoen en een doorverkoop percentage over de winst... daar gaan ze heus mee accoord.. doorpakken moet Ajax nu wel want anders zijn ze straks leeggeroofd en staat er niks bijzonders!

1 juli 2022 om 23:41

Als Ajax hem over 2 jaar voor 60 mln kan verkopen, is het toch beter nu gewoon 25 mln af te tikken?

15 is al een waanzinnig bedrag voor Brobbey, lekker laten zitten zou ik zeggen. Men is blijkbaar nogal gehecht aan Brobbey daar in Leipzig..

Dit gaan ze toch niet betalen voor die jongen? Heeft ie uberhaupt weleens 90 minuten op het hoogste niveau gespeeld?

Brobbey is sterk en snel en wil graag terugkomen. Echter hij kan geen 90 minuten volmaken, nou ja, slechts sporadisch 90 minuten volmaken. je hebt dus nog een spits nodig. En kom niet aan met Tadic. Hoe dan ook hij gaat er echt niet zoveel inschieten als Haller, is ook nog erg jong, je hebt toch ervaring nodig. Ik zou doorschakelen als ik Ajax was, dit is teveel geld om een eigen jeugdproduct terug te halen. En hoezo kan Ajax nu ineens wel zijn salaris betalen?

Ik zou als Ajax zijnde het bod verlagen naar 7,5 miljoen euro en Brobbey het lekker met RB Leipzig laten uitzoeken. Over een half jaar of jaar kun je hem dan alsnog voor een schappelijk prijsje oppikken. Die wordt op het bankje bij Leipzig vanzelf minder waard, daar hoeft Ajax helemaal niks voor te doen.

haha ongelooflijk. Voor het einde vh seizoen verwachte ik dat Leipzich misschien wel 10 miljoen voor Brobbey zou vragen, en hoopte ik dat Ajax hem voor 7 zou kunnen ophalen. Selfs dat vond al erg veel voor een tweede spits die is weggekaapt/weggelopen.

Om dan nu te lezen dat de prijs misschien wel ergens tussen de 15 en 25 miljoen gaat liggen, haha.
Gewoon uit principe niet halen.

Plus, je kunt er beter nog wat geld bij leggen en een echt toptalent halen (in de leeftijdsklasse en met het allure van Antony bv)

2 juli 2022 om 02:37

Waarom zou Leipzig hem laten gaan voor 7 mln met een langdurig contract. Dan maken ze er niet eens winst op door de hoge tekenbonus en salaris.

Hieruit blijkt hoeveel blunders Overmars en vd Sar gemaakt hebben. Er zijn zoveel miljoenen verbrandt door bijv Timber, mazraoui, Onana, Gravenberch, Neres, Nico, Brobby en nog vele spelers niet tijdig te verlengen of te verkopen. Ik denk wel meer dan 100 mln. Bizar

2 juli 2022 om 07:49

Klopt, keuzes maken is ook beleid. Als je al ziet dat een speler moeilijk gaat doen over een nieuw contract volgende zomen, overschakelen naar de volgende optie. In het geval van Brobbey en Mazraoui, Onana gaat het om vele miljoenen.

Off. Al vind ik ook dat ze niet heel duidelijk naar Brobbey het vertrouwen hebben uitgesproken, mbt het halen van Haller, al heeft dat achteraf gezien natuurlijk perfect uitgepakt als je daar op 1 seizoen tijd 12 miljoen op kunt cashen..

2 juli 2022 om 09:04

Hunter jouw reactie is bizar.
Wetende dat Ajax twee jaar bezig is om met deze Brobbey te verlengen.
Buitensporig veel is er geboden voor een speler die toen al erg vaak geblesseerd was en problemen had met zijn conditie en gewicht .
Werkelijk bizar om deze reacties nu nog te lezen.

Dat we gvd zoveel moeten betalen voor een speler die wij hebben opgeleid en vervolgens transfervrij bij ons is vertrokken. Ik zou deze onbetrouwbare egoistische speler nooit terugkopen. En dat is allemaal gebeurd met behulp van die vette dooie italiaanse pizza bakker.

Ben ik nou de enigste die deze speler niet zoveel vind? Hij is gewoon te zwaar, niet echt snel.. langzame techniek. Niks speciaals. Kan een bal goed bij zich houden. That's it. Zo'n type speelde ook ooit van Ajax bij Groningen. Niks geworden.

2 juli 2022 om 08:54

Aanvulling; veel geblesseerd, matige conditie, niet al te snugger etc etc

15 is al teveel, 25 moet ajax nooit doen.

25 miljoen gaat wel ver voor een speler die de zelf niet goed genoeg vonden voor de basis. 15 miljoen is meer dan genoeg dan maakt red Bull er nog winst op. Nu .maken ze gewoon misbruik van het feit dat Brobby graag terug wil naar ajax

Voor 15 miljoen zijn er talloze betere opties dan meneer Brobbey. Die heeft Ajax dalijk een 20 miljoen gekost, zonder dat ie ook maar 1 seizoen de uitgerekende nummer 1 was. Dit is echt kapitaalvernietiging ten top.

Volgend jaar is er behoefte aan een aanvalsleider die er minimaal 20 inlegt en ook in Europa voor doelpunten moet en kan zorgen, dat zie ik bij Brobbey niet gebeuren. Laat em nog een jaar in Leipzig op de bank rotten, dan eventueel volgend jaar voor 5 miljoen oppikken.

15 miljoen is meer als genoeg. Als ze meer willen dan gaat Brobbey maar eens met Leipzig praten. Wat heeft die jongen toen een domme keuze gemaakt zeg. Nauwelijks spelen en nu vragen ze een totaal onrealistisch bedrag voor hem

Wat had het Ajax gescheeld als ze deze jongen nu gewoon gewaardeerd hadden, heel veel miljoenen dus.
Maar ja als je genoeg van die miljoenen heb liggen maakt het niet zoveel uit.
Gewoon aftikken Ajax en natuurlijk met doorverkoop percentage.
Slimme gasten daar in Leipzig

Tegen iedereen die loopt te reopen dat het een lekker signaal is naar de eigen jeugd, hebben we nu een spits in de jeugd met de potentie van Brobbey? Ik neem aan dat daar ook wel naar gekeken wordt en dat eigen jeugd ook wel weet dat dit een uitzondering is. Overigens vind Ik wel dat Brobbey iets van zijn tekengeld dat ie ontvangen heeft in Duitsland terug mag storten naar Ajax als de deal rond komt.

2 juli 2022 om 08:51

Waarom moet het perse uit de jeugd komen?
Volgens mij spelen we Champions League..

Jammer voor Brobbey..maar het was toch echt zijn keuze.
Maar hij kan nu mooi aan zijn duits en sociale contacten werken.
De jongen is nog jong, nu maar hopen dat H2 doorschakelt..

Leipzig zal zich niet laten kennen, gewoon dik betalen voor je eigen jeugdspeler. Dit is wanbeleid van de hoogste plank, al zullen weinig ajacieden dit beamen, er zal vast wel iets zijn waardoor dit fantastisch is.. Ik juich het toe, een beperkte spits voor veel te veel geld. In januari wordt Haller weer gehuurd denk ik ;-)

Dan moet Brobbey echt ff duidelijk maken dat er geen andere optie is dan terug naar Ajax.

Die duitsers pakken hem transfervrij op. Laat hem dan maar contract uitdienen op de tribune voor 1-2 miljoen per jaar. Dan moet je dat omdraaien.

Misschien wind augustus nog eens proberen

Ajax! doe het niet! Speler die nog nooit 10 wedstrijden achter elkaar 90 minuten heeft gemaakt. Daarbij zat hij daar op de bank. Haal die spits van groningen voor 8 miljoen en wissel af met Bergwijn Tadic en Rasmussen. Daarbij zou ik Klaassen wel eens in de spits willen zien. Kan koppen, schieten en is redelijk balvast. En in de jeugd heeft hij er vaker gespeeld.

Zelfs 15 is teveel voor hem met alle respect voor brobbey.. voor dat geld zijn er andere opties...

Is teveel geld voor een spits van dat kaliber. Ja hij scoort elke wedstrijd in de Eredivisie,maar in de CL weet ik het nog zo net niet. Leipzig was gek om drie miljoen salaris te betalen voor een spits die geen conditie heeft. Vaak viel hij in en was hij binnen een half uur kapot. Wel rendement gehad dit jaar, maar niet doen ajax moet in een grotere vijver vissen.

15 miljoen is al aan de hoge kant voor Ajax 25 miljoen moet je nooit maar dan ook nooit uitgeven voor Brobbey. Dan maar weer proberen te huren anders op naar nummer twee op de lijst

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 1 1 0 0
2022/2023 RB Leipzig 0 0 0 0
2021/2022 Ajax 11 7 1 0
2021/2022 RB Leipzig 9 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 1 1 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren