PSV bevestigt medische keuring Luuk de Jong; Rik Elfrink weet transfersom

Vrijdag, 1 juli 2022 om 21:09 • Laatste update: 22:19

Luuk de Jong is op een haar na van PSV. De 31-jarige spits van Sevilla is vrijdag medisch gekeurd door de Eindhovenaren, zo is te lezen op de clubkanalen, en zal naar alle waarschijnlijkheid zaterdag gepresenteerd worden als nieuwste aanwinst voor het keurkorps van trainer Ruud van Nistelrooij. Volgens Rik Elfrink, PSV-watcher namens het Eindhovens Dagblad, betalen de Brabanders drie miljoen euro aan Sevilla. Daarmee wordt het contract van De Jong in Andalusië, dat nog een jaar doorliep, afgekocht.

Dat De Jong binnen afzienbare tijd zijn gezicht in Eindhoven zou laten zien, werd eerder op vrijdag al duidelijk. Toen plaatste Sevilla, de club waar de Achterhoeker nog onder contract staat, een bericht op de site waarin het afscheid van De Jong werd aangekondigd. Het artikel werd een paar minuten later al verwijderd, maar het maakte wel duidelijk dat een akkoord niet ver weg meer was. Enkele uren later kan PSV dus al melden dat het 'dichtbij de komst' van De Jong is. De spits is medisch gekeurd en is in Eindhoven.

De gesprekken tussen Sevilla en PSV verliepen eerder nog wat stroef, maar op de clubsite valt te lezen dat ze recent 'in een stroomversnelling' zijn geraakt. Clubs en speler zetten nu de puntjes op de i en hopen snel naar buiten te kunnen treden met een definitieve bevestiging. Eerder op vrijdag zei algemeen directeur Marcel Brands al dat hij snel witte rook hoopte te zien. "Ik hoop dat er beweging komt, maar volgende week weten we zeker of hij komt. En anders zullen we moeten doorschakelen."

De Jong beleefde eerder zeer succesvolle jaren bij PSV. De Achterhoeker werd in de zomer van 2014 voor ruim vijf miljoen euro overgenomen van Borussia Mönchengladbach en maakte in de vijf jaar die daarop volgden bijna honderd competitiedoelpunten voor de Eindhovenaren. Eerder speelde de lange spits in Nederland ook voor De Graafschap en FC Twente. Bij die laatste club was hij voornamelijk in het seizoen 2011/2012 op schot: toen noteerde hij 25 goals in de Eredivisie.

Na zijn vertrek in 2019 bij PSV trok De Jong naar Sevilla, waar hij zijn Nederlandse moyennes niet meer kon aantikken. Toch schreef hij geschiedenis in Andalusië door met twee goals aan de basis te staan van de gewonnen Europa League-finale in 2020 tegen Internazionale (3-2). Het afgelopen seizoen werd De Jong verhuurd aan Barcelona, waar hij onder Ronald Koeman en later Xavi kwam te spelen. De targetman verwierf faam in Camp Nou door als invaller vaak met het hoofd te scoren en hoopt dat nu bij PSV weer wat vaker te kunnen laten zien.Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Top aankoop van PSV! Deze man is zo bedrijvig en heeft ik het buitenland bewezen nog van hele grote waarde te zijn!

1 juli 2022 om 21:19

Zeker netjes! Ze hebben het ook nog aardig stil gehouden. 3 miljoen voor een spits als Luuk de Jong is niets. Echt een top aankoop!

1 juli 2022 om 21:20

Eens! Wil John de Jong zeker niks tekort doen, maar de hand van Marcel is zeer zeker zichtbaar.

1 juli 2022 om 21:24

Haha, en het aankondigen / stilhouden ook. "Wat Luuk? Nee, die komt niet joh. Sevilla moet meewegen?". Een half uur later: Luuk is speler van PSV. Altijd wel mooi gevonden en grappig hij het niet verleert

1 juli 2022 om 21:28

Het Brands effect

1 juli 2022 om 21:33

Hahaha echt he, was m’n hoop kwijt na z’n interview

2 juli 2022 om 09:10

Xavi Simons en Benitez kan je wel echt volledig op het conto van John schrijven. Die is maanden voorwerk geweest.

2 juli 2022 om 09:40

Alle missers op de Jong afschuiven en de “topaankopen” aan Brands koppelen is een beetje flauw hè. Alsof Brands in zijn verleden alleen maar goede spelers heeft aangetrokken. John de Jong is gewoon de verantwoordelijke man, en verdient alle credits.

1 juli 2022 om 21:22

Nu nog Jetro Willems halen voor de panklare voorzetten dan is PSV weer compleet

1 juli 2022 om 21:29

PSV is lekker bezig hoor. Sowieso lijkt het alsof de Eredivisie er alleen maar sterker op wordt tot nu toe. Op Malacia en Mazraoui na zijn er nog niet veel goede spelers vertrokken terwijl we al wel Xavi Simons, Dost, Burak en nu Luuk mogen verwelkomen. Ik krijg steeds meer zin in het seizoen. Edit: excuses als ik namen vergeet. Götze en Gravenberch waren natuurlijk ook geen verkeerde spelers.

1 juli 2022 om 21:38

Ik ben ervan overtuigd dat dit het effect is van goed presteren in Europa van de Nederlandse teams. 2x Ajax en 1x Feyenoord die tot een halve finale / finale rijken, het is toch reclame gebleken ondanks de lage salarissen en zogenaamde niveau. Wie had ooit gedacht dat Gotze en Burak in de eredivisie zouden voetballen, dit geeft toch moed!

2 juli 2022 om 05:59

Het gemiddelde salaris in de eredivisie is inmiddels meer dan 300.000. Dat is niet laag. In de top 5 van europa wordt meer betaald ja, maar neemt de concurrentie en onzekerheid op speeltijd toe. Met het oog op het wk in de winter profiteren de nlse clubs hier ook v.
De nlse clubs zijn wel creatiever geworden

2 juli 2022 om 09:40

Mwah vind je dat nu echt veel sterker? Dost en Burak zijn spelers die in hun nadagen zitten, en dat weten ze zelf blijkbaar ook wel anders hadden ze wel een meer ambitieuze keuze gemaakt. En Simons heeft alles nog te bewijzen.

2 juli 2022 om 09:44

Ik snap eerlijk gezegd niet dat mensen Gotze en Burak in 1 adem noemen? Gotze is een wereldkampioen van een topland geweest. Burak is een 36 jarige veteraan en heeft vooral in de Turkse competitie gespeeld en afgelopen seizoen maar liefst 4 goals gemaakt heeft in de Franse competitie. Die wedstrijd tegen Oranje zie ik vooral als een positieve uitschieter van hem. Het is wel knap voor Fortuna dat ze hem hebben binnen gehengeld maar voor de eredivisie in zijn geheel vind ik het nou niet echt bijzonder.

2 juli 2022 om 12:09

Die man heeft Lille toch wel even naar het kampioenschap geschoten een jaar geleden. Niet gek met psg als concurrent. Dit is echt wel een meerwaarde voor de eredivisie!

1 juli 2022 om 22:01

Knap van PSV, zo'n spits voor zo weinig.

1 juli 2022 om 22:17

Wat een aankoop inderdaad. Voor slechts 3 miljoen, dat is echt bizar! Even hardop denkend: waarom zou PSV geen poging gaan wagen bij Wijnaldum? Die moet gaan spelen wil hij het WK halen en lijkt me zeer interessant voor PSV. Stel je toch eens voor een middenveld Sangare, Veerman, Wijnaldum.

1 juli 2022 om 23:11

Als ze dan Wijnaldum dan maar niet op de plek van Simons zetten.

1 juli 2022 om 23:12

Waarschijnlijk is er allang een balletje opgegooid maar is zijn salaris eis (nog) te hoog of vind hij het nog te vroeg om terug te keren naar Nederland. Maar ik kan me niet voorstellen dat zowel psv als Feyenoord geen belletje hebben gepleegd naar zijn zaakwaarnemer

1 juli 2022 om 23:18

Wijnaldum verdient 13 miljoen bij PSG volgens mij. Dat lijkt me onhaalbaar. Tenzij je gaat huren en PSG zijn salaris grotendeels betaalt. Maar dan verkopen ze hem liever natuurlijk.

1 juli 2022 om 23:22

@Fossen, het lijkt me ook niet erg waarschijnlijk. Aan de andere kant, Wijnaldum zal graag naar het WK willen, is inmiddels bijna 32 en heeft zijn top in Europa gehad. Kent de club PSV en kan mogelijk CL voetbal in Eindhoven spelen en met Ajax de titelstrijd aangaan. Het is een enorm financieel offer, maar er zijn genoeg sportieve argumenten die het mogelijk toch aantrekkelijk maken voor hem.

2 juli 2022 om 01:01

Jaloers op psv. Goede spits voor weinig geld. Ondertussen is ajax al 3 spitsen kwijt en blijft men maar als een schoothondje naar een spits hengelen die te duur is, ajax genaaid heeft, zich voor het karretje van zaakwaarnemers laat spannen, geen 90 minuten kan vol maken, geen 2 wedstrijden per week kan spelen, constant geblesseerd is en dus absoluut niet ajax' spits nr 1 kan zijn.

3 miljoen... dat is zeker netjes... 5 was de verwachting.

Goed aanspeelpunt voor in de spits en een uitstekende kopper. Zat er wel een beetje aan te komen, zal zijn carrière wel bij PSV gaan afsluiten.

1 juli 2022 om 21:16

Nog maar 31 he. Wellicht schiet hij de eredivisie weer aan flarden en vertrekt hij over 2 jaar voor 20 miljoen naar een leeds united waar hij dan weer flopt

1 juli 2022 om 21:21

Leeds United gaat geen 20 miljoen voor een 33-jarige Luuk de Jong betalen. Dat mag je van me opschrijven, ingraveren, tatoeëren. Volstrekt absurde gedachte. Hij kan 40 goals maken in de Eredivisie in dat laatste seizoen en dan nog gaat ie niet voor 20 miljoen weg.

1 juli 2022 om 21:23

Lijkt wel een Peijnenburg reclame

1 juli 2022 om 21:24

Sarcasme…

1 juli 2022 om 21:21

@Wizzle Een type als Luuk, die het nooit moest hebben van zijn snelheid en techniek, zie ik nog wel de nodige jaren meegaan. Voor mijn gevoel (kan ernaast zitten) zijn spelers tegenwoordig ook minder snel "oud", mannen als Ronaldo, Messi, Lewandowski, Zlatan, Benzema en ga zo maar door, blijven ondanks hun leeftijd toch van waarde.

1 juli 2022 om 21:42

Ja daar heb je gelijk in. Het zal aan het fysieke gestel liggen hoelang hij nog mee zal kunnen.

1 juli 2022 om 21:21

@Wizzle Een type als Luuk, die het nooit moest hebben van zijn snelheid en techniek, zie ik nog wel de nodige jaren meegaan. Voor mijn gevoel (kan ernaast zitten) zijn spelers tegenwoordig ook minder snel "oud", mannen als Ronaldo, Messi, Lewandowski, Zlatan, Benzema en ga zo maar door, blijven ondanks hun leeftijd toch van waarde.

3 miljoen is echt keurig onderhandeld zeg..

Goede aankoop, zeker voor 3 miljoen als je las wat sevilla er voor wilde hebben!

PSV doet echt goede zaken op de transfermarkt, ajax blijft echt achter!! Hoop dat er in amsterdam ook nog wat vuurwerk komt!Mooi voor de competitie!

1 juli 2022 om 21:18

Ik denk dat het ook voor een groot deel komt door de voorrondes van de CL dat PSV zo vroeg spijkers met koppen slaat, ook Ajax zal echt nog wel met de nodige transfers gaan komen.

1 juli 2022 om 21:21

Ajax voert letterlijk jaren topbeleid en jij maakt je zorgen terwijl de transfermarkt nog maanden open is lol.

Verder een prima aankoop ook zeer ervaren. Met gakpo op links heb je de perfecte winger. Ik ga ervan uit dat hij blijft

1 juli 2022 om 21:23

Overmars is nu weg he. Geen idee wat de invloed daarvan is!

1 juli 2022 om 21:25

Het is natuurlijk wel met gakpo op links met rechter en madueke met links op rechts dan krijg je wel amper voorzetten

1 juli 2022 om 21:27

Het geld is niet weg… sterker nog er is meer dan ooit tevoren. Dat heeft toch echt de meeste invloed.
Wijndal is al gekocht. De volgende zal volgen hoor.

1 juli 2022 om 21:29

Gakpo heeft echt een goeie voorzet. Ook vanaf links heb ik mooie voorzetten of lage paasjes van hem gezien. Ik zie dat als een power koppel.
Van een Luuk verwacht ik wekelijks goals gakpo ook. De overige psv spelers eerlijk gezegd niet.

1 juli 2022 om 21:40

Veerman is toch ook wel een scorende middenvelder en Xavi is even afwachten hoe hij het op dit niveau doet maar die scoort in de jeugd ook makkelijk.

1 juli 2022 om 21:54

Je kunt van een Xavi niks verwachten is een broekkie en veerman zorgt ook niet wekelijks voor productie. Van een Luuk of cody verwacht ik dat wel.
De rest kan ook scoren maar wekelijks goal of assist ? Ik heb m’n twijfels.

1 juli 2022 om 22:51

Je mag er niks van verwachten maar hij heeft duidelijk scorend vermogen. Gakpo en Luuk hebben scorend vermogen en ook madueke indien die fit blijft beschikt hierover. Buiten dat heeft vertesse ook al wat doelpuntjes gemaakt en die zal ook genoeg minuten krijgen dus ik zie op 5 van de 11 plekken scorend vermogen.

2 juli 2022 om 00:43

Maar ik doelde op wekelijkse productie vandaar dat ik alleen Luuk en Cody benoemde.

2 juli 2022 om 02:04

Topbeleid? Supporters van Feyenoord en PSV kunnen kritisch op transfers bij hun club. Elke deal die door Ajax word gesloten word zonder kritiek door haar supporters geslikt. Brobbey willen terug halen voor veel te veel geld zonder dat hij iets gepresteerd heeft en de vlag uit. Maar de Ajax supporters zijn wel kritisch op de aankopen van de overige clubs.

2 juli 2022 om 07:41

Wat een onzin mv010. Er is genoeg kritiek of transfers, ook uit het verleden. Die heb je denk ik gemist of interesseert je niet zoveel, maar kritiek is er zeker. En Brobbey willen terug halen, daar zijn de meeste het wel mee eens ja. Het is immers niet "ons" geld hé? En wat versta je onder dat supporters van PSV en Feyenoord wel kritisch zijn? En die van Ajax niet? Hoe kom je daarbij?

2 juli 2022 om 10:21

Dus vanwege een brobbey spreek jij van geen topbeleid?
Elke transfer ? Besef je dat tadic met gezeur kwam, klaassen, blind, Antony man zelfs haller. Eindstand hebben ze top gepresteerd.
En Ajax presteert hè. Zolang het werkt valt er weinig op te zeggen.

1 juli 2022 om 21:29

Ajax blijft helemaal niet achter, Ajax heeft nog alle tijd aangezien ze geen voorronde CL hoeven te spelen. Het is een goede zaak dat PSV zijn selectie tijdig op orde heeft, wellicht kunnen we na jaren weer twee volwaardige teams in de CL krijgen.

1 juli 2022 om 21:52

Het is nu al duizenden keren uitgelegd hier, Ajax maakt transfers pas na 1 juli bekend vanwege het nieuwe financiële boekjaar wat dan opent.

1 juli 2022 om 21:54

Waarom doe je het dan nog een keer?

1 juli 2022 om 22:04

Je moet toch iets doen om de mensen wat op weg te helpen in de wereld

1 juli 2022 om 21:58

Ik denk dat Ajax zijn beste transfer al gedaan heeft in de persoon van Ihataren. Ik verwacht dat hij het echt gaat doen het komende seizoen.

Psv is goed bezig deze zomer. Leuke spelers gehaald voor weinig/geen geld. Als ze zo doorgaan verwacht ik een leuke titelstrijd het komende jaar

Drie miljoen voor een spits die bewezen heeft op elk niveau het verschil te kunnen maken en nog makkelijk een jaar of 3 meekan. Geweldige deal.

1 juli 2022 om 21:25

Behalve in de Premier League, La Liga en de Bundesliga dan. En niet te vergeten de Champions League en het Nederlands elftal. Maar voor de Eredivisie, Conference League en Europa League is het gewoon een goeie spits.

1 juli 2022 om 21:31

Hij heeft als invaller bij Barcelona echt meer verschil gemaakt dan elk ander individu daar dit seizoen.

1 juli 2022 om 21:38

Hij heeft 16 goals in La Liga gemaakt die hij bijna allemaal beslissend waren en heeft voor PSV belangrijke doelpunten gemaakt in de CL zoals die tegen CSKA waardoor ze overwinterden. Maar wat jij wil joh

1 juli 2022 om 22:39

16 goals in 90 wedstrijden en voornamelijk tegen clubs uit het rechter rijtje/degradatiekandidaten. Neemt uiteraard niet weg dat hij voor PSV en de eredivisie momenteel direct de beste spits is. Maar dat hij verder overal redelijk mislukt is kan je toch wel met zekerheid zeggen.

1 juli 2022 om 22:51

Ah dus jij vindt iemand mislukt die zijn club hoogstpersoonlijk de EL heeft bezorgd. In dat geval hoop ik van harte dat Luuk nu ook bij PSV 'mislukt'

2 juli 2022 om 02:08

Klinkt nog altijd als een betere deal dan Brobbey terug halen die nog werkelijk niets heeft laten zien.

2 juli 2022 om 11:33

Lezen is lastig als het niet in je straatje past hè.. Overal redelijk mislukt, oftewel Duitsland en Engeland enorm geflopt. Sevilla slecht gedaan, behalve 2 goals EL finale, dus avontuur geslaagd. Barca slecht, behalve als pinchhitter aantal beslissende goals gemaakt waardoor uit de ellende die daar heerste een soort cultheld werd. Resumé, redelijk mislukt.

Ps. Reageer maar niet meer, weet gelijk weer waarom ik niet meer reageer op topics, wat een dramatisch niet verder kunnen kijken dan het eigen clubje/straatje niveau. Bedankt voor het weer ophelderen..

Ben toch erg blij met deze transfer, ik denk ook dat van Nistelrooij als oud spits een heel duidelijk idee heeft van wat hij van zijn spits wilt. Ik heb ook het idee dat hier goed is nagedacht, we gaan het zien!

Gefeliciteerd psv fans! Prachtige transfers gedaan! Gaat een mooi eredivisie seizoen worden.

Nu nog spelers halen die hem kunnen bedienen anders heb je niks aan Luuk

1 juli 2022 om 21:18

Niet overdrijven hè. Hij scoort wel veel met z’n hoofd, maar niet alleen maar

1 juli 2022 om 21:47

Ene Cody Gakpo komt naast hem te staan. Die heeft toch een aardige voorzet in huis 😉

1 juli 2022 om 21:50

Als hij niet vertrekt wel

3 miljoen koopje! Welkom terug legend

Als De Jong erbij komt en Gakpo en Sangare blijven heeft PSV wel echt een heerlijke selectie hoor. Alleen misschien nog een linksback maar dat zou Mauro ook wel kunnen invullen, zeker als hij de vorm had die hij had toen hij rechtsback speelde.

3 miljoen voor Luuk? Dat zijn geen slechte bedragen zeg. Toch fijn zo’n breker voorin, is voor elke club een groot probleem om te verdedigen.

3 miljoen en dan heb je zo'n goede ervaren kopsterke spits die je per seizoen tussen de 20 en 30 goals bezorgt.
Ongelofelijk wat een deals PSV sluit door amper de portemonnee te trekken.
De competitie is zeer kleurrijk geworden met spitsen als Dost bij Utrecht, Yilmaz bij Fortuna en nu Luuk terug bij PSV.
Onze competitie groeit in aanzien en Portugal streven we langzamerhand voorbij.
Gefeliciteerd PSV fans dat jullie dit voor elkaar gekregen hebben.

1 juli 2022 om 21:23

Nouja, voorbijstreven met de Jong? Zoveek komt er verder niet binnen in Nederland toch?

1 juli 2022 om 22:18

Wel allemaal ouwe lullen waarvan we nog maar moeten zien of ze het nog kunnen. En blessurevrij blijven. Op zich leuk natuurlijk, bekende namen. Maar ik hoop dat de Eredivisie zich wel door jonge talenten blijft onderscheiden. Niet door uitgerangeerde bekende voetballers. Daar hebben meerdere Turkse clubs zich ook al in vergist.

2 juli 2022 om 00:29

Bijvoorbeeld een Simons, Savinho, Brobbey of Hoever bedoel je?

Welkom terug Luuk! nu nog een jonge spits erbij halen die met Luuk de concurrentie kan aan gaan.

1 juli 2022 om 21:22

Savinho komt nog als het goed is

1 juli 2022 om 21:24

Savinho eerst maar is bij Jong zetten.. ik zie ook graag nog een jonge spits er naast!

2 juli 2022 om 07:09

Zirkzee?

2 juli 2022 om 09:30

Savio gaat gewoon bij het eerste aansluiten. Kan evt ook op links en daar hebben we achter Cody nu niemand.

Als ze dit team bij elkaar houden dan wordt het een leuke titelstrijd!

Waar PSV zich versterkt, verzwakt Ajax op dit moment. Al blijft het afwachten of PSV ook de sterkhouders binnenboord kan houden en de verdediging kan versterken. En daarnaast zal Ajax toch ook nog meer aankopen presenteren, vermoed ik. Al is het nu gewoon zo Mazraoui, Gravenberch en Haller vertrekken. En dat Wijndal een zeer waarschijnlijke aankoop zal worden. Maar stel dat ook een Martinez nog wordt verkocht, naast dat Tagliafico op bijna zeker vertrekt, dan heeft Ajax een half basiselftal zien vertrekken. In dat opzicht is PSV sportief gezien beter bezig. Al moeten die natuurlijk wel snel klaar zijn i.v.m. voorronde(s) groepfsfase CL.

1 juli 2022 om 21:27

Als Feyenoord fan, zie ik geen leuke aankopen en bij de andere clubs wel.
Stemt mij niet tevreden dat wij weer het slechtste jongetje van de klas lijken

1 juli 2022 om 21:37

Nico speelde niet eens. Zelfs bij blessures amper.

Haller zal echt wel worden vervanger en tadic kan ook in de spits. Maar goed brobbey zal echt wel komen. Prima vervanger dus.

Gravenberch werd wekelijks afgekraakt toen Ajax als een trein ging en voor hem kan je spelen met klaassen.

De speler die echt niet vervangen lijkt te worden is mazraoui en dat is wel een downgrade.

Ajax houdt tot nu toe juist de belangrijke spelers bij elkaar. Wetend dat mazraoui sowieso al pleite zal gaan. Haller moest je wel verkopen voor dat geld en Ajax zal dat ook heus wel gaan herinvesteren.

1 juli 2022 om 21:47

Brobbey komt naar Ajax. Imo goede aankoop.

Knap staaltje werk. Gefeliciteerd Psvers hier op vz. Moet toch zeggen dat de invloed van Brands gelijk zichtbaar is.

1 juli 2022 om 21:29

Ja, dat is wel te merken inderdaad. Wat een daadkracht op het gebied van transfers, zo vroeg in de periode. Nu hopen dat we met Ruud ook de juiste coach hebben staan. Kunnen mooie tijden worden

Goede aankoop voor op de korte termijn, waar ze een spits nodig hebben nu Zahavi vertrokken is. Ik had toch liever dat ze Fodé Fofana hadden doorgeschoven naar de A-selectie als wisselspeler, met Vertessen als spits. Maar dat is mijn marginale mening...

1 juli 2022 om 21:28

Dat kan nog steeds. Je hebt met Luuk ook een ander type spits nodig. De twee die jij noemt zouden daar prima voor ingezet kunnen worden.

2 juli 2022 om 09:58

Fofana is nog steeds geblesseerd. Die zal straks heus zijn kans wel weer krijgen. Vertessen heeft mij nog niet echt kunnen overtuigen.

Voor 3 miljoen zeker prima. Salaristechnisch zal ie ook wel wat kosten, maar met het vertrek van Gotze en Zahavi valt dat wel te doen

3 miljoen is echt weinig. Erg blij dat hij komt. Nu nog een spits erbij ipv vini en nog een goeie back en we kunnen knallen.

Wat een goede aankoop van PSV, de Eredivisie word zo steeds aantrekkelijker, nu al zin in volgend seizoen, alleen moeten we bij Feyenoord wel door gaan pakken nu om eventueel in het spoor te kunnen blijven.

Voor 3 miljoen kan je hem er wel bij hebben. Hoop wel dat Vinicius dan terug gestuurd wordt en er nog een ander type spits gehaald wordt.

Copy paste van 12 maanden geleden als ik zo de algehele reacties hier moet geloven. PSV is geweldig bezig en presenteert het ene kanon na het andere. Bij Ajax zitten ze te slapen, PSV is de absolute favoriet voor de titel en we moeten maar eens overwegen of we überhaupt nog wel een competitie moeten gaan spelen dit jaar. PSV is de laatste jaren de kampioen in Juni en Juli als ik de kenners hier moet geloven maar in Mei vertelt de eindstand meestal toch een ander verhaal.

1 juli 2022 om 21:40

Of ze favoriet zijn weet ik niet, maar dat ze met deze aankopen echt voor de titel gaan is wel duidelijk, hebben een goede keeper in huis gehaald, nu Luuk terug. Afgelopen jaar hebben ze het met Drommel en Mvogo moeten doen en dat heeft ze echt wel punten gekost.

1 juli 2022 om 21:46

Wat een onzin, ook vorig jaar was Ajax de gedoodverfde favoriet. Er werd pas gesproken over een spannende competitie na de oorwassing om de Johan Cruijff schaal. Het merendeel toen en nu vinden Ajax de favoriet. En dat moeten ze ook zijn.

1 juli 2022 om 21:50

Pfff ik zie niemand die hier zegt dat PSV wel even kampioen wordt. Althans geen PSV supporter. Dus hou je Ajax euforie lekker bij je.

1 juli 2022 om 22:02

Haha nou Sir Paul dan heb jij de topics de afgelopen dagen vrij selectief gelezen denk ik. Hoeveel reacties ik wel niet gelezen heb PSV is geweldig bezig bij Ajax blijven ze achter en worden ze alleen maar zwakker. En ga nou niet zeggen dat dit vorig jaar ook niet zo was in de zomer. Ramalho zou de gedroomde leider van de achterhoede zijn, toen Propper ook nog kwam werd iedereen helemaal gek, en na de eerste potjes in de voorronde CL en om de JC Schaal was het voor de overgrote meerderheid al een uitgemaakte zaak wie er kampioen zou worden. Ik constateer enkel dat er nu weer dezelfde stemming heerst. Dus Ajax euforie? Lekker goedkoop scoren maar slaat nergens op.

1 juli 2022 om 22:36

Wat jij doet is lekker goedkoop scoren. Er is dit seizoen nog geen wedstrijd gespeeld en psv is er qua selectie tot nu toe gewoon sterker op geworden. Het afgelopen seizoen zaten ze ook qua niveau een stuk dichter tegen Ajax aan als het seizoen daarvoor. En tegenover al die psv hosanna zijn er in de comments normaal gesproken genoeg ajax fans die elke beweging van ajax omhoogpraten.

2 juli 2022 om 06:21

Ajaxclub hahaha dat zou kunnen. Zag t er gisteren niet staan. Laten we afwachten hoe alles verloopt. Mocht Ajax met een voorhoede Bergwijn Brobbey Antony en Tadic erachter op de proppen komen is PSV nog niet 123 kampioen. Gaan t zien. Fijne dag!!

2 juli 2022 om 09:22

@ajaxclub, precies dat. Ajax wacht gewoon de eerste seizoenshelft af en dan in de winterstop kopen/huren ze voor veel geld een speler om het kampioenschap binnen te hengelen. Met de financiële mogelijkheden van Ajax hoeft geen club de illusie te hebben om kampioen te worden.

Psv gaat volle bak voor de titel, ik zie ze het wel klaarspelen ook als toppers als Gakpo en Sangare blijven.

Luuk is een jonge die enorm veel ervaring heeft. Daar hebben de talenten heel veel aan. Luuk is kop gevaarlijk. Hij kan daarmee openingen forceren. Psv heeft het goed voor elkaar. Ben benieuwd voor de competitie

PSV is goed bezig. Dit is natuurlijk top voor algehele Nederlandse voetbal. Hopen dat we weer een Europees topjaar tegemoet gaan!

Geweldig nieuws zeg. Daar is ie dan eindelijk, Luuk! Het team krijgt steeds meer voor zo, onwijs veel zin in komend seizoen.

Goede aankoop. Alleen heb ik het idee dat psv zwaar boven hun stand leeft door al die hoge salarissen. Zou me niks verbazen als psv komende jaren in een crisis komt. Verder is psv met deze aankopen wel echt een titel favoriet. Dat waren ze onder Schmidt ook al met die record aankopen maar dat laat weer zien dat Schmidt gewoon een zwakke trainer is.

PSV koopt voor drie miljoen een speler die afgelopen seizoen meerdere keren beslissend was voor FC Barcelona. Had je dat een paar jaar geleden voorspeld, dan had je nu in een dwangbuis gezeten...

Even zonder gekheid: ik heb vandaag al genoeg zure reacties gelezen. Hij kan niet voetballen, alleen koppen. Hij is te slecht voor de Europese top. Niet echt creatief van PSV om weer bij Luuk de Jong uit te komen. Hij is niets zonder de voorzetten van Angelino of Willems. Maar let maar op: hij gaat er komend seizoen minstens twintig maken.

3 miljoen? Dit is echt een koopje. Luuk heeft me echt wel verrast bij Barca. PSV gaat nog veel plezier aan hem beleven. Heb het idee dat de eredivisie volgend seizoen een niveau hoger is als ik de aankopen zie van de clubs.

Wat een tijden om PSV fan te zijn… wat een verschil met afgelopen jaren! En we zijn er nog lang niet… Savio, een middenvelder en een verdediger, selectie rond voor de voorrondes CL!

2 juli 2022 om 03:07

Dit was al een eerder gemaakte comment, maar 12 maanden geleden werden exact dezelfde dingen geroepen. Van alle aankopen weet je alleen van de jong wat je er aan hebt.

2 juli 2022 om 06:29

Keeper is ook een vooruitgang. En het daar ontbrak t PSV wel aan. Een sterke spits die scoren maar ook als kapstok fungeren kan en een zekere keeper.

2 juli 2022 om 10:05

Inderdaad, en Psv werd daarna ook bijna kampioen toch. Dus dat dat werd geroepen was best accuraat. Het gat met Ajax was veel kleiner dan het seizoen ervoor en je kunt ook wel stellen dat Ajax iets meer geluk heeft gehad vorig jaar. Zoals de selecties er nu voor staan is Psv ook voor mij favoriet. Maar gaan Gakpo en Sangare nog weg, nee dan niet. Ajax staat stil, meerdere sterkhouders zijn al vertrokken, er zal een half elftal weglopen als het aan de pers ligt, zonder ook maar echt te investeren. Wijndal Brobbey en Bergwijn gaan Ajax geen kampioen maken. Blind en Tadic zijn weer een jaartje ouder en er is een nieuwe trainer die kwalitatief geen Ten Hag is. Ajax moet echt nog meer uit de hoed toveren dan voornoemde drie spelers, zeker als ze er nog meer laten gaan zoals Alvarez Martinez Antony, om de concurrentie met Psv nog aan te kunnen komend seizoen. Op dit moment kijk ik met jaloezie naar Eindhoven.

Mooi om hem nogmaals terug te zien keren in de ED. Sinds zijn tijd bij Twente heb ik altijd een zwak gehad voor Luuk. Ik gun hem nog wel een kampioenschap(of meer) in de ED. Ik denk ook dat hij er gewoon weer 20/25 maakt.

Gakpo is een goeie voetballer maar moet nog veel leren en ontwikkelen. Tegen Feyenoord was hij goed en in de bekerfinale omdat ajax belangrijke spelers miste en ten hag een bejaarde keeper ging opstellen, maar wat jullie zeggen Liverpool en Bayern hebben interesse. Miss voor de breedte maar dat niveau tikt hij bij lange na niet aan. Nu praat hij met leeds een club waar hij weer de man kan spelen is goed voor hem. Maar zijn simpele acties gaan niet zo snel lukken in Engeland. Tegen Leicester zag je dat duidelijk en tegen benfica wanneer het er toe deed gaf hij ook niet thuis. De jong en til is leuk voor de Eredivisie meer niet. En you tube voetballer simons mag het laten zien. Succes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper20
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

196 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 2 1 0 0
2021/2022 Barcelona 21 6 1 0
2021/2022 Sevilla 0 0 0 0
2020/2021 Sevilla 34 4 3 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Wesley Sneijder looft Luuk de Jong om eerste woorden over Walter Benítez

Wesley Sneijder vindt dat Luuk de Jong na afloop uitstekend heeft gereageerd op de gigantische blunder van Walter Benítez in de 2-2 remise van PSV tegen Rangers. Dat zegt Sneijder in...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren