Schreuder heeft op persmoment louter hoopvolle teksten over Ihattaren

Vrijdag, 1 juli 2022 om 15:01Yvo van Dorst • Laatste update: 15:33

Alfred Schreuder heeft zich vrijdag op het persmoment in De Lutte uitgelaten over de blessure van Maarten Stekelenburg. De 39-jarige keeper moest het trainingskamp hierdoor vroegtijdig verlaten. Schreuder ging ook in op de ontwikkeling die Mohamed Ihattaren doormaakt en hij onthulde wat voor spits hij wil in ruil voor Sébastien Haller, die op het punt staat bij Ajax te vertrekken.

“Of het ernstig is met Stekelenburg? Ik ga er vanuit van niet”, vertelt Schreuder vrijdag tegenover de aanwezige pers. “Maar we wachten rustig af wat er uit het onderzoek komt.” Ook werd de oefenmeester gevraagd of hij het een risico vindt om met drie keepers de competitie in te gaan. “Ik begrijp wat je bedoelt, maar de blessures van Stekelenburg en Pasveer vorig seizoen waren gewoon een kwestie van pech. De basis met Stekelenburg, Pasveer en Gorter is gewoon prima.”

Ook laat Schreuder zich uit over de ontwikkeling van Ihattaren. De aanvallende middenvelder maakte een goede indruk in de eerste oefenwedstrijd van Ajax tegen SV Meppen (3-0). “Hij is een vrolijke jongen die een liefhebber is van het spel en een prachtige linker heeft. Iedereen weet hoe goed hij kan voetballen. Uiteindelijk weet hij het zelf het beste en wat iedereen daarvan vindt is niet belangrijk. Deze jongen weet zelf denk ik het beste wat er gebeurd is, veel beter dan wij. Dus daar hoeven we het ook niet over te hebben, we moeten hem beoordelen als voetballer. Ajax heeft vorig jaar een heel goede speler gehaald en we gaan ervan uit dat hij het gaat redden”, aldus de hoopvolle Schreuder.

Ten slotte ging de trainer van Ajax nog in op het type spits dat hij graag bij Ajax ziet nu Haller op het punt staat te vertrekken naar Borussia Dortmund. “Een spits die goals maakt natuurlijk, daar wordt een aanvaller op aangetrokken. Haller was wel meer dan alleen goals maken. Hij kon ook echt goed voetballen, anders gaat hij niet naar Dortmund. Wat voor spits ik zoek? Ik zou graag twee verschillende type spitsen willen, maar het is de vraag wie beschikbaar is en bij ons past. Daar zijn we nu rustig naar aan het kijken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door psv18)Ik zie een patroon ontstaan. Ihattaren wordt overal weer de hemel ingeprezen. iederen doet eraan mee, ajax, de media en de fans.
Laat ik allereerst zeggen dat ik echt respect hebt voor Ihattaren op zulke leeftijd, zo jong, en zulke zware gebeurtenissen in zijn leven. Als 18 jarige is dat gewoon enorm heftig, dat hij deze veerkracht toont. Daar heb ik respect voor, respect voor welke club je ook bent!

Laten we Ihattaren nou toch gewoon proberen met rust te laten, zijn voeten te laten spreken en proberen te genieten van hem als voetballer. Dat gun ik hem.

1 juli 2022 om 15:26

Eens met jou Prem

1 juli 2022 om 15:33

Mooi toch dat hij de hemel wordt ingeprezen. Dan stijgt zijn waarde hopelijk ook

1 juli 2022 om 15:40

We hebben het over een jongen, zijn leven en gemoedsrust. Hoe hij na een zware mentale periode zijn leven weer op de rit weet te krijgen.

Komt er weer zo'n een-dimensionale reactie ...

tjonge jonge jonge.

1 juli 2022 om 22:16

Neem niet alles te serieus joh

1 juli 2022 om 15:38

Dat gebeurd toch ook Prem, juist toch ook mooi dat er zoveel positieve dingen over deze jongen wordt verteld. Vooral na al dat ellendig gedoe die hij heeft meegemaakt. Heerlijk man, geniet zo van deze jongen zijn veerkracht. No worries komt gewoon helemaal goed met Mo!

1 juli 2022 om 16:16

Dat constant ophemelen kan ook juist helemaal verkeerd uitpakken. Bij PSV werd hij ook zo verschrikkelijk groot gemaakt, voordat hij daadwerkelijk een volledig goed seizoen heeft gedraaid.

Vervolgens kwamen er (het seizoen dat Smidt kwam) teksten uit in de voorbereiding in de trant van: ''ik wil nog een jaar blijven om te knallen.'' op een toon alsof hij de man is die het allemaal al waar gemaakt heeft. Menneke was net 18 toen en had in dat 1e seizoen een paar goede dingen laten zien, maar wel inconsistent.

Je moet die jongen denk ik echt met beide beentjes op de grond houden en heel duidelijk maken dat hij elke dag zal moeten blijven werken om een kans te maken op een basisplek bij Ajax. Dat hij kan voetballen en hele mooie dingen kan laten zien weten we, maar het moet ook consistent zijn en hij moet zich ook niet na 5 goede potjes weer het mannetje van de selectie gaan voelen. Anderzijds ben ik ook benieuwd hoe hij het volhoudt, mocht hij niet meteen veel speelminuten krijgen bij het 1e.

Ziyech was natuurlijk een stuk minder fors gebouwd dus of hij het loopvermogen van Ziyech gaat krijgen weet ik niet, maar als Ajax het voor elkaar krijgt om hem die rol aan te laten nemen dan wordt het een hele goede speler. Hij moet er niet de Ihattaren show van gaan maken zoals op het einde bij PSV, toen hij constant het spel vertraagde door te erg zijn eigen ding te doen. Beetje lang verhaal dit, maar goed

1 juli 2022 om 16:24

@reiniersz

Klopt, maar achteraf weten we dat Ihattaren toen gewoon niet goed in zijn vel zat. Dat laatste interview van hem was veel volwassener, hij legde nergens de schuld neer, gaf openlijk toe hoe moeilijk hij het had gehad, dat hij nog een lange weg te gaan heeft, etc. Dus hij zit er zelf nu ook al veel beter bij.

En dat ophemelen, tja. Hij lijkt weer fit, doet het goed tegen Meppen, maar is pas zijn tweede wedstrijd op niveau. Dus het echte werk moet nog komen.

1 juli 2022 om 15:53

Wow, dit is daadwerkelijk een goede take Prem. Je hebt helemaal gelijk. Ihattaren is zwaar overgeprikkeld geweest. Heel Nederland zat er met de neus op en dan verlies je je vader, je basisplaats, je motivatie. Je gaat onverhoopt naar Italië en het gaat totaal verkeerd. Hij heeft ook veel fouten gemaakt maar als iemand die ook in zijn tienerjaren veel fouten heeft gemaakt kan ik er aan relateren en moedig ik hem ten zeerste aan.

1 juli 2022 om 16:05

Het zal er natuurlijk ook aan liggen of hij zich bij Ajax op zijn plek voelt. Onder de aanpak van Schmidt zat die jongen in zak en as en misschien is de aanpak van Schreuder er een die veel beter past bij de voetballer Ihattaren. Volgens mij heeft zijn neerwaarste spiraal nooit iets te maken gehad met zijn populariteit of de media aandacht die hij krijgt. Althans, dat heb ik nooit eerder gehoord

1 juli 2022 om 16:58

“ Laten we Ihattaren nou toch gewoon proberen met rust te laten, zijn voeten te laten spreken en proberen te genieten van hem als voetballer. Dat gun ik hem.”

Dat is precies wat Schreuder aan het doen is, hem als voetballer beoordelen.

1 juli 2022 om 22:48

Kleine aanvulling, ik vrees wel een keepers probleempje. Steek is te oud en Pasveer eigenlijk ook. Die is vorig jaar boven zich zelf uitgestegen, maar dat is geen garantie dat dat dit jaar weer gebeurd. Gorter heeft nauwelijks eredivisie, laat staan internationale ervaring, dus ze nemen wel een gok met de keepers. Mij lijkt het verstandig om een eerste doelman te halen en Gorter voor 1 van of 2 seizoenen te verhuren aan een middenmoter uit de Eredivisie. Of voor de leeuwen gooien en eerste keeper maken. Onana speelde ook een jaartje KKD en moest ineens Cillessen opvolgen. De rest is geschiedenis

Ik dacht dat Brobbey en bergwijn al binnen waren, maar we puur wachten tot 1 juli. Aldus iedereen hier. Volgens mij is het verre van zeker.

1 juli 2022 om 15:23

Waar haal je dat vandaan? Brobbey al binnen? Er is niemand die dat dacht aangezien ajax geen bod heeft gedaan wat in de buurt komt van de vraagrijs.

1 juli 2022 om 15:29

Niet mijn gedachte. Ik heb hier duizend keer voorbij zien komen dat Ajax puur wachtte op 1 juli, zodat de transfers van Bergwijn en Brobbey in het nieuwe boekjaar plaats kunnen vinden.

1 juli 2022 om 15:51

Dat ging vooral over Haller.

1 juli 2022 om 17:00

Maar ook over de transfer van Bergwijn.

1 juli 2022 om 15:39

Ajax wacht op 1 juli omdat het volgende boekjaar dan begint. Tijdens beursuren mag Ajax geen grote aankopen bekend maken. Dus als Ajax inderdaad wacht op 1 juli zul je nog even geduld moeten hebben.

1 juli 2022 om 15:41

Het is toch 1 juli

1 juli 2022 om 15:42

Het is al 1 juli .. Voor-beurs had ook gekund.

Voor aankopen is het redelijk onnodig overigens om tot na einde boekjaar te wachten.

Ik denk dat er op het aankoop-front geen nieuws is.

1 juli 2022 om 15:45

Ajax maakt altijd deals na beursuren bekend. Het kan er voor, maar Ajax kiest er altijd voor om het er na te doen.

Op het aankoopfront maken ze misschien Wijndal bekend. Verwacht sowieso de Haller verkoop vanavond.

1 juli 2022 om 15:47

Voor verkopen maakt het inderdaad wel uit. Die zal snel volgen.

1 juli 2022 om 16:04

Voor aankopen maakt het toch ook verschil, Njfromvol? Als je een speler een seizoen (lees: boekjaar) later op je balans van vaste activa zet schrijf je daar ook pas een boekjaar later voor het eerst een deel (aankomsom / aantal contractjaren) van de waarde van die bepaalde speler af. Met je eens dat het voor een uitgaande transfer meer gelijk merkbare gevolgen heeft, zoals directe impact op je winstbelasting van dit huidige boekjaar. Maar zowel bij ingaangde als uitgaande transfers heeft het een impact om die in juni of juist in juli af te ronden.

1 juli 2022 om 16:16

Je koopt een speler, boekt hem op op 30-6 en schrijft hem lineair af over resterende contractduur. Die paar dagen zie je niet in P&L e/o balans.
Wellicht dat er nog ergens wat FIFA regeltjes zijn, maar accounting wise zou ik geen impact verwachten.

1 juli 2022 om 16:32

Ja dat is ook weer zo inderdaad, er zijn maar 2 momenten per jaar dat je je cijfers presenteert en dat zou dan weinig impact hebben inderdaad. In dat geval zou ik niet precies weten waarom men daarmee wacht.. Heb het toch wel vanuit o.a. die Charlie Eccleshare van The Athletic gehoord ook rondom de Bergwijn transfer, maar in hoeverre het nou veel nut heeft durf ik ook niet te zeggen dan.

1 juli 2022 om 16:39

Tenzij liquiditeit een dingetje wordt.

1 juli 2022 om 17:07

Beperkingen met liquiditeit verwacht ik niet 1 2 3 bij Ajax, vaak worden aankopen ook nog eens gespreid betaald.

1 juli 2022 om 17:17

Maar het is bijna half 6 ...

1 juli 2022 om 18:23

Njfromvol

pffff beursuren zijn dicht, zit ik hier nog steeds voor spek-en-bonen te refreshen..

Ik voorspel een Mbappe-scenario.

1 juli 2022 om 18:55

Liquiditeit is vaker een dingetje geweest bij Ajax. De laatste jaren valt het (mede door de goede sportieve prestaties) mee, maar een Antony is volledig in cash betaald. Dat is toch een flinke hap uit de oorlogskas geweest. Als je ziet dat er dan bedragen van 10+ miljoen voor meerdere spelers worden genoemd kan ik me voorstellen dat dat wel een factor gaat zijn voor transfers.

1 juli 2022 om 15:41

Over Brobbey is dat allerminst zeker, dat is ook nooit door een serieuze bron beweerd zover ik weet. En dat was ook zeker niet de publieke opinie hier op Voetbalzone. Sterker nog, die mogelijke transfer heeft nog de nodige voeten in de aarde omdat Leipzig naar het schijnt een bedrag in gedachte heeft wat toch wel erg hoog is voor Ajax in deze situatie. Brobbey is zeker nog niet binnen en misschien komt hij wel helemaal niet.

Over de Bergwijn transfer is wel in verschillende Engelse en Nederlandse media gemeld dat er een akkoord is tussen de clubs en dat de transfer "na 1 juli - in het volgende boekjaar" hoogstwaarschijnlijk officieel zou worden. Dit werd bijv. ook gemeld door Spurs watcher Charlie Eccleshare en Fabrizio Romano. Let wel, er wordt gezegd NA 1 juli, dat betekent dus niet dat het gelijk op die dag zelf per se alles rond is. Ook was dat alles nog voor de vermeende interesse van Everton en voor de transfer van Richarlison naar Spurs, dat heeft mogelijk ook nog de nodige invloed. Mocht er vandaag iets bekend worden is dat sowieso pas na 17.30 als de AEX gesloten is, zoals altijd het geval is bij Ajax transfers. (edit: dit geldt overigens ook voor de uitgaande transfer van Haller naar BVB, deze moet ook nog officieel bekend gemaakt worden, dat zal vanavond gebeuren denk ik).

Je standpunt baseren op wat "iedereen hier" zegt lijkt me sowieso niet bepaald verstandig, je kan beter zelf een beetje onderzoek doen en selectief zijn in welke gebruikers op een forum (hier of elders) je wel of juist niet heel serieus neemt.

1 juli 2022 om 15:45

Mijn standpunt is dat ik over beiden verre van zeker ben. Dat is niet gebaseerd op wat iedereen hier zegt. Ik herhaal alleen wat ik veel mensen hoorde zeggen.

1 juli 2022 om 15:54

Ja en dat zijn dus van die dingen waar niemand iets aan heeft toch? Eerst was het "iedereen hier", nu zijn het al "veel mensen" en dadelijk blijken het er nog maar een paar.

Zoals hierboven ook al gemeld: Ajax meldt haar officiele transfernieuws altijd na 17.30 op doordeweekse dagen, als de AEX gesloten is. Je kunt vanavond dus het vertrek van Haller en de komst van Wijndal zo goed als zeker verwachten. Als er nieuws is over Bergwijn zal dit ook op zijn vroegst vanavond komen, maar dat kan ook prima pas over enkele dagen zijn als er nog details uitgewerkt moeten worden.

Over Brobbey komt er nog geen nieuws lijkt me want Leipzig en Ajax zijn nog niet eens in de buurt van een akkoord daar. Dat heeft nog geen enkele serieuze bron uberhaupt gemeld. Als jij alleen afgaat op "dat hebben hunnie geroepen" dan is dat misschien een verrassing voor je, maar als je een beetje je gezonde verstand gebruikt dan valt dat best te begrijpen denk ik.

1 juli 2022 om 16:10

Wat een raar verhaal. “Dit zijn van die dingen waar niemand iets aan heeft” Dat soort uitspraken heb ik dan weer niks aan. Uiteindelijk zitten we hier gewoon op een forum om onze mening te geven en lullen we allemaal maar wat.
Ik mag gewoon reageren op wat ik veel mensen hier heb horen zeggen en nee daar ga ik niet op af, daar reageer ik alleen op. Dat groene knopje met reageren staat er niet voor niks.
Daarnaast hoop ik vooral dat die 2 binnen komen en daarbij geef ik aan dat het voor mij verre van zeker is. That’s it. Neem het niet zo serieus.

1 juli 2022 om 16:25

@hendrik wellicht in het vervolg er bij vermelden, dat we je niet zo serieus moeten nemen.

In mijn ogen juist een duidelijk verhaal van Sander, met duidelijke uitleg en argumentatie. Compliment daarvoor Sander.

1 juli 2022 om 16:38

@Dirk Dat bergwijn ook over een paar dagen of later kan komen hoef je mij niet uit te leggen en dat er nog geen officieel bod op Brobbey is uitgebracht ook niet. Dus ja mooie uitleg, maar ik schiet er weinig mee op. Ik reageer puur op andere mensen, dan hoef je mij niet helemaal te gaan uitleggen hoe het in elkaar zit. Sander legt mij woorden in de mond dat ik afga op andere mensen en dat ik mijn standpunt baseer op die andere mensen en dat is simpelweg niet het geval. Ik reageer op andere mensen, aangezien ik ze niet geloof. Een wezenlijk verschil.

1 juli 2022 om 16:50

De enige die er 100% van overtuigd was dat brobbey zou overkomen, was brobbey zelf. Ieder ander snapte wel dat je niet 50x van gedachte kan veranderen en kan doen alsof het contract met Leipzig wel even teniet gedaan kan worden

1 juli 2022 om 17:08

Dat ging over Haller en Bergwijn. Wel goed lezen.

1 juli 2022 om 17:14

Je hebt ook kans dat ze de transfer (s) over het weekend heen tillen doordat ze beursgenoteerd zijn. Nieuwe boekjaar begonnen op 1 juli, beursgenoteerd en daarom is Wijndal ook nog niet gepresenteerd heb ik het idee.

Haha, vooral complimenten blijven geven. Zodra die dan op de bank zit gaat ie muiten.

1 juli 2022 om 15:30

Tuurlijk niet, die gaat gewoon speeltijd krijgen. Hij is echt heel blij momenteel en zit geweldig in zijn vel, dit gaat goedkomen. Schreuder vind ik bovendien geen wondertrainer, maar ze lopen wel met hem weg. Ziyech bv ook al.

1 juli 2022 om 15:32

@psv18,

Zo ging het bij psv inderdaad, omdat hij daar "de man" was.
Bij Ajax ligt de concurrentie hoger, en weet je dat je continue moet presteren, niet presteren is banken.

1 juli 2022 om 15:38Wat je nu zegt is precies het probleem. Hij was bij PSV niet de man, dat vond hij vooral zelf. En de media ging daar in mee als 'het grootste talent van Nederland'. Bij PSV moet je ook continu presteren, dus dat is totaal geen verschil wat je nu benoemt.

1 juli 2022 om 15:39

Dat is toch precies wat bij PSV gebeurde? Mo verzaakte gewoon in heel veel taken die het moderne voetbal van buitenspelers vraagt, zoals meeverdedigen en meters maken. Aan de bal hoeven we niet aan hem te twijfelen, maar ook zijn statistieken gaven hem geen enkel recht om een basisplek op te eisen. De momenten waarin hij niet basis mocht spelen (zoals na die wedstrijd tegen Ajax) waren hooguit wat raar. Ben oprecht benieuwd wat hij gaat laten zien en of hij alle grote beloften kan inlossen.

Eigenlijk verteld schreuder dus helemaal niet wat voor spits hij zoekt, alleen dat hij moet scoren..

Verhaaltje over Mo kennen we nou ook wel, hij moet gewoon effe lekker wedstrijdjes spelen en weer wedstrijd fit worden.

1 juli 2022 om 16:06

Schreuder zoekt dus een scorende spits

1 juli 2022 om 16:51

Op zich wel een fijne eigenschap voor een spits overigens.

Waar blijven de grote namen nu ? Op deze manier worden we ingehaald door de concurrentie

Je verwacht t niet, zo in de voorbereiding…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

143 fans
Keeper, 39 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Ajax 7 0 0 0
2020/2021 Ajax 12 0 0 0
2019/2020 Everton 0 0 0 0
2018/2019 Everton 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Trotse Lucca: ‘Blij dat ik het shirt mag dragen dat hij ook gedragen heeft’

Ajax heeft met Lorenzo Lucca zijn gewenste pinchhitter binnen voor komend seizoen. De Italiaanse spits wordt voor één seizoen gehuurd van Serie B-club Pisa en kan daarna definitief over worden genomen....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren