Transfer Malacia loopt complicaties op; zelfde scenario loert voor Frenkie

Vrijdag, 1 juli 2022 om 12:31Tom Rofekamp • Laatste update: 13:49

De overgang van Tyrell Malacia naar Manchester United heeft enige vertraging opgelopen. Volgens het doorgaans zeer betrouwbare The Athletic is zijn huidige zaakwaarnemer Ali Dursun niet bevoegd om de zaken van de 22-jarige back te begeleiden. Daarom heeft Malacia in plaats van Dursun zijn vader aangewezen om de overstap van Feyenoord tot een goed einde te brengen. Diezelfde Dursun vertegenwoordigt ook Frenkie de Jong, wat eenzelfde soort probleem kan voorspellen bij de onderhandelingen over zíjn transfer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door schop1989)

Hoezo niet bevoegd? Regelde toch ook de transfer van Frenkie naar Barcelona?

1 juli 2022 om 12:36

Zal vast wel te maken hebben met strengere regels vanuit UK. Transfer zal vast wel doorgaan, alleen duurt het iets langer

1 juli 2022 om 13:46

Prima als er strengere regels zijn voor zaakwaarnemers daar, maar dan heeft Malacia wel geluk dat zijn vader dan blijkbaar wel een gecertificeerde zaakwaarnemer is. Want hij mag het nu overnemen.

1 juli 2022 om 14:52

Waarschijnlijk iets verkeerd met contract tussen Ali Dursun en Malacia, waardoor zijn vader wel mag optreden namens hem en Ali niet vanwege eerdere zaakwaarnemer. Niemand behalve advocaat is namelijk bevoegd, er is geen licentie meer. Als een speler mij in een contract machtigt dan ben ik bevoegd zijn zaken te behartigen, maar bij contracten tekenen moet altijd een advocaat zitten.

1 juli 2022 om 12:36

Wellicht iets met de brexit en daarom andere regels?

1 juli 2022 om 12:45

Maar de vader van malacia zou dan wel mogen...? Beetje raar is het wel

1 juli 2022 om 12:47

Z'n vader en schijnbaar een voetbaladvocaat die erbij komt.

1 juli 2022 om 13:40

Dan kan die voetbaladvocaat toch ook wel die Dursun bijstaan?
Vreemd allemaal...

1 juli 2022 om 12:56

In de UK gelden wellicht andere regels dan in Spanje.

1 juli 2022 om 12:59

Zou ook kunnen zijn dat hij Turks is en veel meer moet doen om in Engeland te komen.
Denk dat dit beter gaat als je gewoon uit Nederland kom.
Miss heeft hij een dubbele paspoort.
Weet ook niet waarom hij anders niet kon komen.

1 juli 2022 om 13:07

Heeft niks met bevoegdheid of brexit te maken. Ali dacht meer vanuit eigenbelang dan het belang van Malacia. Daarom gaat Malacia niet met hem verder.

1 juli 2022 om 13:21

Staat toch dat hij niet bevoegd is?
Ik lees nergens dat Malacia met hem breekt omdat hij ontevreden is.

Weet jij meer dan wij allemaal?
Zo ja, heb je bronnen?

Ot:
Mag hopen dat de vader van Malacia dit snel rond heeft. Gun deze jongen de transfer enorm en hoop heel erg dat hij het daar goed gaat doen en zichzelf door ontweikkeld naar het niveau waarvan ikzelf (met mijn beperkte kennis) denk dat hij het kan halen. (Top 10 van de wereld.)

1 juli 2022 om 13:27

Onzin jvb010, niet een eigen verhaal maken

1 juli 2022 om 13:34

is geen onzin wat jvb zegt, bronnen dicht ij malacia zeggen dit. Bevoegd is sowieso een onzin verhaal, Dursun staat geregisteerd in NL, werkt zamen met bureau dat registratie heeft in Engeland. Niet alles wat je leest in een VZ artikel is gelijk waar he... Dursun wilde Lyon doorduwen.

1 juli 2022 om 13:43

Heb je het artikel wel gelezen.... staat heel duidelijk dat hij niet bevoegd is...

1 juli 2022 om 13:55

Allereerst: er staat dat een engels medium beweert dat Dursun niet bevoegd was...dat maakt het nog niet de waarheid...jij gelooft alles wat gedrukt staat of niet?
En dan nog wat. Niet bevoegd. Wat betekent dat? De FIFA licentie is al afgeschaft. In UK moet je geregistreerd staan, dat kan het betekenen. Maar kan ook betekenen, de speler heeft het mandaat om namens hem te handelen ingetrokken, omdat ie Dursun niet meer vertrouwd. Niet bevoegd meer.

1 juli 2022 om 14:42

@xajacfa.........nee er staat dat een krantje uit engeland dat beweerd. Is het dan meteen waar? Nee.

1 juli 2022 om 14:52Het is inderdaad geen onzin. Het komt vanuit mensen binnen Feyenoord. Die ik niet zelf spreek moet ik er wel bij vermelden. Zal in een later stadium denk ik nog wel naar buiten worden gebracht.

1 juli 2022 om 13:20

wat jvb zegt...dursun wilde Lyon doordrukken...afscheid genomen door Malacia en terecht

1 juli 2022 om 16:31

Barca blijkt ook al jaren niet zo bevoegd te zijn in de directie, dus daar zal het misschien geen probleem geweest zijn

Dat las ik gister inderdaad al via bepaalde Feyenoord kanalen, dat de transfer van Malacia heel even moest wachten omdat een andere zaakwaarnemer de transfer moest gaan afronden. Opzich geen probleem, alleen duurt het iets langer. Uitstel lijkt me geen afstel.

1 juli 2022 om 12:38

Lijkt me ook erg sterk dat zijn vader wel meer bevoegdheden heeft dan een professionele zaakwaarnemer.

1 juli 2022 om 12:41

Professioneel? Je kan gewoon vanaf vandaag zaakwaarnemer worden zonder licentie… als jij de nieuwe cr7 ontdekt en wegbrengt ben je ineens een topper/prof. Voor de transfer van Frenkie kende niet veel mensen deze man gok ik.

1 juli 2022 om 12:49

Dat lijkt me ook niet tinus. Er zou een andere makelaar de transfer moeten afronden en het lijkt mij niet dat Malacia senior de papieren daarvoor heeft.

1 juli 2022 om 12:52

@straatvoetbal, toch ligt dat in bepaalde landen anders. Sommige bonden hebben bepaalde eisen met betrekking tot een zaakwaarnemer. Denk aan oa papieren die ze moeten halen om te handelen met een licentie.

1 juli 2022 om 12:53

@tinus45

Dat heeft die ook niet, vandaar dat er een voetbaladvocaat bij betrokken is die wel de juiste papieren en bevoegdheid heeft om het in orde te maken.

1 juli 2022 om 12:55

Volgens mij is dat niet helemaal waar wat je daar zegt. Als belangenbehartiger moet je elk jaar of half jaar (dat weet ik niet zeker) een door de FIFA-erkende licentie halen bij de Knvb.

1 juli 2022 om 12:56

@tinus45: Ik heb ook geen idee hoor, maar kan me zo voorstellen dat z'n vader daadwerkelijk wordt gezien als een vader die het beste voor heeft met z'n zoon en daardoor niet wordt gezien als professioneel "onderhandelaar" o.i.d..

Voor iemand die onderhandelingen vanuit z'n professie doet kunnen zomaar regels gelden die voor familieleden niet gelden.

Lekker man Ali, dat heb je goed geregeld zeg.. Niet bevoegd..

Zuur als je de transfer hebt geregeld en nu papa Malacia misschien met de premie ervandoor kan gaan haha. Raar verhaal zo.

Ik dacht altijd dat iedereen zich zaakwaarnemer mag noemen. Blijkbaar in de UK wat strenger.

Haha, goed ingelezen die Ali! Zaakwaarnemers.....petje af hoor

Blijf het een vreemde transfer vinden van Man U. Op de linksback hebben ze nu twee betere spelers rondlopen, waardoor je allerminst kan spreken van enige noodzaak voor de linksback-positie. Mocht Telles nog vertrekken dan is het te begrijpen en dan heb je relatief goedkoop een goede back up voor Shaw.

1 juli 2022 om 12:45

Lierse, 2 betere spelers? Telles is absoluut niet beter als Malacia. Shaw indien fit, is wel beter. Wil niet zeggen dat Malacia daar onbetwiste basisspeler is, als zij voor 17 miljoen een meer dan prima back-up hebben en misschien een basisspeler voor de toekomst hebben zij goed gehandeld. Eindelijk stapt Man U af van gevestigde namen voor veel te veel geld halen.

1 juli 2022 om 12:51

Ja natuurlijk. Na 1 slecht seizoen is Telles plots een of andere prutser. Die kerel heeft veel meer bewezen in Portugal dan Malacia tot op heden bij Feyenoord.

En Man U gaat nu voor een, naar mijn persoonlijke mening, matige speler als je het over de top hebt die dan ook nog eens toevallig (gelooft niemand natuurlijk) dezelfde nationaliteit heeft als de trainer.

1 juli 2022 om 13:05

Dan verschillen we daarover van mening, ik vindt dit oprecht geen rare move. Evenals een Nederlandse trainer die al jaren gecharmeerd is van een bepaalde speler die hij door omstandigheden niet in zijn selectie kon opnemen, direct aankopen bij zijn nieuwe club waar die positie ( volgens mij ) niet goed bezet is.

1 juli 2022 om 12:46

Twee betere spelers? Blijkbaar denkt ten Hag daar heel anders over. Shaw kun je niet op bouwen, veel te veel blessures en Telles heeft ook zeker niet genoeg indruk gemaakt om te spreken van een echt betere speler tov Malacia. Ik vind het een mooie transfer, verwacht dat hij zichzelf snel in de basis speelt en daar a la Evra nog jaren blijft staan.

1 juli 2022 om 12:55

Twee spelers die zeker niet minder zijn dan. Nu vind ik shaw en Telles ook allerminst fantastische backs dus dat je die wil vervangen is te begrijpen. Maar doe dat dan voor iemand die beter is zou ik denken.

En zoals gezegd, de linksachter is momenteel na de doelman gewoon de minst prioritaire positie van Man U. Heel vreemd dat je daar dan 15+ miljoen in gaat investeren voor een gigantische gok.

1 juli 2022 om 12:46

Wat verwacht je van een Nederlandse trainer dat het liefst koloniseert in plaats van aanpassen.

Alle targets hebben een Eredivisie verleden.

1 juli 2022 om 13:28

Alle targets? Of alle mediageruchten?

1 juli 2022 om 13:42

Niet zo bijdehand doen. Lees dit wel vaker.
Genoeg betrouwbare bronnen die zijn targets bevestigen. En we doen het met de info die we hebben. En daar baseer ik mijn mening op.

1 juli 2022 om 12:48

Beter dan Telles durf ik niet te zeggen. Vond de Telles van Porto wel beter dan de Malacia van nu bij Feyenoord.

1 juli 2022 om 12:52

Exact dat. Mensen kijken nu naar Telles en denken “die kan er niks van”. Dat letterlijk elke verdediger die de laatste 5 jaar naar Man U gekomen is door het ijs zakt, wordt dan maar even vergeten.

En ik zou niet weten waarom een onbewezen talent met amper ervaring op een hoog niveau plots even de uitzondering op die regel zou worden.

1 juli 2022 om 13:29

Met het verschil dat Telles heeft laten zien uiteindelijk niks toe te voegen en dat ze dus andere opties zijn gaan bekijken.

Lekker man! Gaat gelukkig ook niet om zo heel veel geld enzo.

Stemming makerij die titel. Zo lijkt het net alsof de transfer niet doorgaat. Ben blij voor Feyenoord en Malacia wanneer deze transfer doorgaat. Leuke speler die het volgens mij ver gaat schoppen.

Uitstel maar geen afstel, transfer gaat gewoon door lijkt me.

Dus een gerenommeerde zaakwaarnemer is niet bevoegd maar zijn vader wel..??

1 juli 2022 om 14:53

Gerenommeerd? Hij vakt zwaar door de mand. Clubs lachen hem uit omdat hijj de contracten niet eens checkt, kijkt alleen aar de cijfers. En ja een vader is altijd bevoegd!

1 juli 2022 om 15:00

Lachen hem uit ? Hij heeft frenkie de jong , dony van de beek , Teze, braitwaithe, kokcu , daramy , idrissi , Olson keeper van Roma en nog een hoop andere spelers die hij begeleid. Geen koekenbakker zoals jij doet vermoeden

Blijkbaar hechtte Ali meer waarde aan z'n commissie, dan aan de belangen van zijn client. Malacia wilde daarom niet met hem verder.

Alles is rond alleen is er nog wat administratieve rompslomp dat ff opgelost moet worden. Niks om je druk over te maken.

Malacia heeft zelf Dursun opzijgeschoven. Wat en hoe geen idee maar was niet naar de zin van Malacia. Met De Jong is er geen probleem, die wordt gewoon vertengwoordigd door Dursun. Daar is er discussie over betaalschemas en De Jong persoonlijke voorkeuren.

Vreemde zaak mbt die licentie. Dat lijkt mij niet het probleem Heeft heel wat spelers onder zich en niet de minste. Zowel nationaal als internationaal..Dony van de beek , Frenkie de jong , Daramy , braitwaite , Kokcu , malacia , Teze , el idrissi , Lindelof , Olsson etc etc

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Everton0-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Diogo DalotVerdediger10
H. MaguireVerdediger10
T. MalaciaVerdediger10
L. MartínezVerdediger10
L. ShawVerdediger10
Bruno FernandesMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

9 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester United 1 0 0 0
2021/2022 Feyenoord 32 1 5 0
2020/2021 Feyenoord 28 0 4 1
2019/2020 Feyenoord 12 0 4 0
2018/2019 Feyenoord 17 3 7 0
Laatste voetbalnieuws

Bijlow weigert aanvoerdersband bij Feyenoord; Slot geeft toelichting

Justin Bijlow draagt dit seizoen niet de aanvoerdersband bij Feyenoord. De doelman fungeerde afgelopen seizoen samen met Marcos Senesi als reserveaanvoerder achter Jens Toornstra, maar heeft bij trainer Arne Slot aangegeven...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren