City bevestigt komst ex-PSV-target en keurt Engelse miljoenenaankoop

Vrijdag, 1 juli 2022 om 11:38Wessel Antes • Laatste update: 12:03

Manchester City heeft Stefan Ortega definitief binnen. De Duitse sluitpost liep uit zijn contract bij Arminia Bielefeld en zal in Manchester de tweede doelman worden achter Ederson. Ortega tekent voor drie seizoenen bij the Citizens. Fabrizio Romano meldt verder dat enkel een medische keuring de transfer van Kalvin Phillips van Leeds United naar City nog kan blokkeren.

Het aantrekken van Ortega zorgt voor een verschuiving in het keepersgilde bij City. In het afgelopen seizoen was de Amerikaanse doelman Zack Steffen tweede keeper bij de club. Hij maakte allesbehalve een onuitwisbare indruk. In de halve finale van de FA Cup tegen Liverpool (2-3 verlies) ging Steffen onder meer gigantisch in de fout. Steffen wordt in het komende seizoen uitgeleend aan Middlesbrough. De ervaren Scott Carson blijft derde keeper.

Ortega stond in januari nog nadrukkelijk in de belangstelling van PSV. Toenmalig trainer Roger Schmidt wilde de 29-jarige Duitser graag inlijven om de keepersproblemen met Yvon Mvogo en Joël Drommel op te lossen. Ortega staat er zeer goed op in Duitsland en zat voor het EK in 2021 dicht tegen het nationale elftal aan. Uiteindelijk kwam het niet tot een transfer naar Eindhoven. PSV versterkte zich deze transferwindow onder de lat met Walter Benitez. De Argentijn kwam transfervrij over van OGC Nice.

Kalvin Phillips zal naar alle waarschijnlijkheid de volgende aankoop van City worden. De publiekslieveling van Leeds zal zo’n 55 miljoen euro kosten. Zowel Romano als Sky Sports geven aan dat hij vrijdagmiddag zijn medische keuring ondergaat. Josep Guardiola ziet in hem de ideale vervanger van Fernandinho. Wanneer deze transfer is afgerond zullen de pijlen worden gericht op Marc Cucurella van Brighton & Hove Albion.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door drenniz)

Voor deze jongen balen dat PSV voor een andere keeper is gegaan. Uiteindelijk gelukkkg voor hem toch nog aardig terecht gekomen.

1 juli 2022 om 11:51

Ik denk niet dat PSV ooit een serieuze optie geweest is, maar dat dit gewoon een uit de duim gezogen naam was als mogelijke eerste PSV doelman. ik denk zelf dat Benitez de enige doelman geweest is waar PSV serieus in was.

1 juli 2022 om 11:53

Zou me niet verbazen als hij zelf niet heeft willen komen als City op het vinkentouw zat. Hij zal nu 4x verdienen wat PSV hem had kunnen bieden. Helaas is dat tegenwoordig gewoon de belangrijkste factor in het voetbal.

1 juli 2022 om 11:54

Jammer voor deze jongen idd. Als hij goed presteert bij City kan hij miss over een paar jaar stand-in worden voor Benitez. Zou fijn voor hem zijn!

City, Spurs, Arsenal en Liverpool zijn zich sterk aan het versterken! Zelfs een West Ham blijft niet slapen volgens de geruchten (broja, Danjuma). Als Chelsea er ook nog daadwerkelijk in slaagt om Rapinha, Sterling en De Ligt te halen gaan die ook vooruit. Ben zomaar bang dat Ten Hag achter deze ploegen kan eindigen dus op een 6/7e plek.

1 juli 2022 om 11:47

Het zit dicht bij elkaar in de top van de PL, City is wel een zekerheidje natuurlijk maar voor de rest kunnen alle ploegen zomaar buiten de top 4 eindigen.

1 juli 2022 om 11:50

Liverpool zou ik toch ook een zekerheidje noemen.

1 juli 2022 om 11:51

Zet Liverpool daar ook maar bij hoor, die eindigen ook heus wel in de top 4.

1 juli 2022 om 11:58

Als ik naar (potentiele) selecties kijk van City, Liverpool. Chelsea en Spurs zijn die sowieso verder dan United. Arsenal is ook sterk bezig met Vieria en Jesus wie weet wat daar nog bijkomt. Top 4 en CL plaatsing wordt dus een hels karwei

1 juli 2022 om 12:08

Het seizoen hiervoor haalde Liverpool maar net op het laatste moment top 4, ze hingen toen tot twee wedstrijden voor het einde op plaats 5-7 en het seizoen werd gered door de ineenstorting van Spurs (na Mourinho's ontslag), West Ham en Leicester in de laatste twee speelrondes. Het kan echt elke ploeg gebeuren.

1 juli 2022 om 12:14

Het zit niet helemaal dicht bij elkaar hoor. Het is onderverdeeld in 2 groepen vind ik. Je hebt City en Liverpool dat bij elkaar ligt. Daarna heb je de andere 4 die ook dicht bij elkaar liggen. Maar op gepaste afstand van de andere 2.

@Hangover96, dat kwam natuurlijk door de vele blessures die Liverpool had. Liverpool en city zijn een garantie op 90+ punten. De andere 4 van de top 6 zullen dat echt niet halen.

1 juli 2022 om 12:18

Je kan nu natuurlijk net het ene seizoen erbij halen dat de uitzondering op de regel vormt. En zelfs toen zaten ze nog in de top 4.

1 juli 2022 om 12:21

Liverpool miste Van Dijk maar verder hadden ze niet meer blessures dan de rest hoor - kijk maar op Whoscored na wie de basisspelers dat seizoen waren. Maar dat bedoel ik ook, je kan niet altijd rekenen op 100 procent blessurevrij seizoen van je basisspelers, en met een sleutelspeler geblesseerd or uit vorm, dan kan alles gebeuren. Als Kane er een seizoen uit ligt, dan gaat het met Spurs ook een stuk minder bv. Liverpool haalde in 2021 wel top 4, maar had daar een klein wonder in de laatste twee speelrondes voor nodig. Dat kan je toch geen "zekerheidje" noemen.

Ik bedoel, niks mis met Liverpool, het is absoluut een topploeg en titelkandidaat, maar het is ook geen ploeg die mijlenver boven de rest uitsteekt - we hebben dit seizoen al in twee finales gezien dat ze gewoon gelijkwaardig aan Chelsea waren, en als je de CL wedstrijden van Chelsea, City en Liverpool tegen Real Madrid naast elkaar legt, dan hadden de Spanjaarden toch wel meer moeite met Chelsea en City dan met Liverpool.

Het zal vooral afhangen van de vorm, blessures en zelfvertrouwen dit seizoen - kwalitatief zit het allemaal dicht bij elkaar. Je ziet het elk jaar wel dat 1 of 2 van de top 6 clubs een zaadseizoen heeft en terugvalt naar een teleurstellende 6-7-8e plaats. Tis alleen niet zo makkelijk te voorspellen welke ploeg dat gaat zijn. Het kan zomaar dat de machine van Guardiola ook ineens gaat haperen, blessure bij De Bruyne, Haaland komt niet op schot, kan gewoon gebeuren.

1 juli 2022 om 12:38

Dit seizoen had Liverpool 18 punten meer, vorig seizoen 2 punten meer dan Chelsea (ondanks hun hele matige seizoen), in 19/20 33 punten meer, in 18/19 25 punten meer en in 17/18 5 punten meer.

Chelsea staat dus lichtjaren verwijderd van het niveau van Liverpool de laatste 5 jaar, niet 1 keer boven hen geëindigd en 3 keer met minstens 18 punten verschil achter hen geëindigd. Doen alsof Chelsea qua kwaliteit dus niet onder doet voor Liverpool is feitelijk gezien niet waar. Sowieso is het heel vreemd dat je zegt dat Chelsea niet onder doet voor een team dat 18 punten meer haalde op een seizoen.

1 juli 2022 om 12:40

Ik kan wel een heel verhaal vertellen waarom Liverpool beter is dan Chelsea maar ik sluit mij volledig aan bij het stuk van Lierse1997.

Je mening baseren op 2 finales komt ook niet sterk over. Verder had Liverpool geen centrale verdediger meer over en moesten ze in de winter versterking halen. Dus ik vind dat ook niet echt sterk. Ze hadden echt wel veel blessures en zeker meer dan de concurrenten.

1 juli 2022 om 12:47

Chelsea heeft vier keer rechtstreeks tegen Liverpool gespeeld, waarvan twee finales met verlenging, en vier keer gelijk gespeeld. Als je iets wil zeggen over de relatieve kracht van twee ploegen, dan is dat gewoon een behoorlijke indicatie. Bovendien won Chelsea een jaar geleden (met vrijwel dezelfde spelers en dezelfde trainer) nog de Champions League, door oa Real Madrid en City te verslaan.

Chelsea heeft oa vanwege de chaos rond Abramovic verder een wisselvallig PL seizoen gedraaid, maar dat is het m juist: kwalitatief is de ploeg uitstekend, alleen niet constant genoeg. Dat constante is iets wat enorm wisselt van seizoen tot seizoen. Liverpool had het dit jaar, en vorig jaar niet. Hebben ze het komend jaar opnieuw? Zeg het maar.

1 juli 2022 om 12:54

Dus je gaat teams nu vergelijken op basis van onderlinge duels? Dat vind ik zelf een matige manier van vergelijken. Spurs wint ook beide wedstrijden van City maar dat verschil is toch ook erg groot?

Als je puur kijkt naar resultaten op basis van hele seizoen dan zie je dat Liverpool (ver) boven Chelsea staat. Kijk naar de statistieken van Lierse, dan kun je echt niet praten over gelijkwaardigheid tussen beide teams.

1 juli 2022 om 12:58

Kom op, als je vier wedstrijden (plus 2x verlenging nog) tegen elkaar speelt, dan zegt dat meer dan twee van Spurs.

Dat is een momentopname. Vorig seizoen, met vrijwel dezelfde spelers en dezelfde trainers, was Chelsea gelijk aan Liverpool in de PL (2 punten verschil), en won de CL. Dit seizoen was Liverpool beter in de PL, speelde 2x gelijk in de bekerfinales, en beide ploegen verloren van Real Madrid in de CL (waar Chelsea nog beter voor de dag kwam ook). Wat wil je daaruit concluderen?

Bovendien, buiten de stats: natuurlijk was Chelsea slordig tegen de kleintjes, maar je kijkt toch ook de topwedstrijden, onderling in Engeland, in de CL, etc? Vind je serieus dat Liverpool daarin veel beter aan het voetballen is dan Chelsea?

1 juli 2022 om 12:59

Ze hebben het al 5 jaar na elkaar meer dan Chelsea. Op 5 jaar tijd heeft Liverpool dus gewoon 83 punten meer gehaald dan Chelsea.

1 juli 2022 om 13:02

Als je kijkt naar de punten, dan zit er ook maar nauwelijks kwalitatief verschil tussen Ajax (83) en PSV (81).

Puntenaantallen haal je tegen de kleintjes, voornamelijk op constantheid en (gebrek aan) blessures. Op die manier kon een Leicester ook kampioen worden, maar dat maakt ze nog niet een betere ploeg dan de rest.

Liverpool heeft afgelopen jaar een absoluut superseizoen gedraaid waar niemand geblesseerd raakte en alles net goed viel tot net op het einde, United een absoluut zaadseizoen waar werkelijk alles mis liep (blessures, vormcrisis, verkrachtingszaak, trainerschaos en ook simpele domme pech), en Chelsea uiteindelijk een wisselvallig seizoen wat uiteindelijk niet meer dan "ok" uitgepakt is, met twee verloren finales, top 4 en een uitschakeling tegen de latere CL winnaar.

Om maar te zeggen, dat soort dingen zijn niet permanent - met als voorbeeld dus seizoen 20/21 toen het volledig anders liep, United 2e werd, en Chelsea de Champions League won.

1 juli 2022 om 13:12

Chelsea hield 4x een gelijkspel omdat ze gewoon lastig te verslaan zijn over 1 wedstrijd. Dat is ook de reden dat ze de CL wonnen. Niet omdat ze de beste ploeg waren. Dat komt dan weer naar voren over een heel seizoen waar Chelsea dichter bij het niveau Arsenal/Spurs zit dan bij Liverpool en City.. dan ben ik ook wel benieuwd wat je van het feit vindt dat Arsenal in de laatste 4 wedstrijden tegen Chelsea, 3x heeft gewonnen..

1 juli 2022 om 13:13

Wat een vreemde vergelijking. Er is gewoon veel verschil tussen de concurrentie in de PL en de eredivisie.

Maar jij mag een team dat gemiddeld meer dan 15 punten per seizoen minder behaald dan Liverpool even goed vinden hoor.

1 juli 2022 om 13:28

Daaruit concludeer ik dat Arsenal een stuk dichter bij Chelsea (en de rest van de top 4) zit dan veel mensen denken. Er zat ook maar 5 punten tussen, afgelopen seizoen.

Ik weet dat de supporters allemaal massaal in de depressie zitten en ergens meer op hopen, maar Arsenal heeft,enkel een seizoen nodig waar het een beetje meezit qua blessures en vorm, en ze pakken zo een top 4 plek.

Er wordt altijd geroepen dat Club A "mijlenver" af zit van Club B op basis van 1 of 2 seizoenen - in de praktijk zijn de verschillen in de top klein genoeg dat ze met een beetje vorm, zelfvertrouwen en mazzel overbrugd kunnen worden. En dat is maar goed ook, anders zou elke CL finale tussen PSG en City gaan, en zou City elf PL titels op rij hebben.

1 juli 2022 om 11:55

Dan heb je ook nog newcastle die opeens een knaller aankoop kan gaan doen. We gaan het zien!

1 juli 2022 om 12:35

Newcastle koopt wel slim in op spelers die ze echt nodig hebben. Het zijn geen blinde aankopen, erg benieuwd naar hun.

1 juli 2022 om 14:21

Eens, het verbaasd me echt dat ze oprecht aankopen doen waarvan je zegt ''ja die begrijp ik wel'' alleen Botman is de eerste aankoop waar ik niet zo zeer m'n vraagtekens bij heb maar wel gewoon echt niet weet of dit zo zeer een succes gaat worden.
Hij komt wel in een leuk project binnen wat de goeie kant opgaat dus we zullen zien! Maar die gaan volgend seizoen in ieder geval binnen de eerste 8 eindigen denk ik.

1 juli 2022 om 12:24

En ik denk dat Ten Hag nu ook meer druk zal ervaren dan bij Ajax, benieuwd hoe hij zich staande gaat houden. Het beloofd een mooi EPL te worden met al deze transfers.

Zonde dat zo’n goede doelman groot deel van wedstrijden op bank gaat zitten.

1 juli 2022 om 11:54

Helemaal mee eens. Had bij heel veel subtoppers in Europa in de basis gestaan. Ook bij een Ajax bijvoorbeeld was hij direct eerste doelman geworden. Dan is het echt zonde dat zon jongen op de bank bij City gaat verpieteren.

1 juli 2022 om 12:01

Dat valt geloof ik nog best wel mee. Afgelopen seizoen mocht Steffen alle bekerpotjes keepen. Dat kunnen er in Engeland aardig wat zijn met twee toernooien. Moet zeggen dat ik deze doelman eigenlijk helemaal niet ken. Iemand die weet of het iets is? En wat gebeurt er eigenlijk met Steffen dan? Vertrekt hij?

1 juli 2022 om 12:13

Staat allemaal in de tekst😬

1 juli 2022 om 12:20

Misschien even de tijd nemen om het artikel te lezen? 😉

1 juli 2022 om 14:06

Oei, hier val ik door de mand. Ik was inderdaad niet verder gekomen dan de lead. Nu ben ik weer op de hoogte!

Goede keuze. Gedegradeerd met Arminia en dan nu gewoon je zakken vullen als keeper van de beker potjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
İ. GündoğanMiddenvelder21
RodriMiddenvelder20
Bernardo SilvaMiddenvelder20
J. ÁlvarezAanvaller20
N. AkéVerdediger20
João CanceloVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

0 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester City 0 0 0 0
2021/2022 Arminia Bielefeld 33 0 1 0
2020/2021 Arminia Bielefeld 34 0 1 0
2019/2020 Arminia Bielefeld 34 0 0 0
2018/2019 Arminia Bielefeld 31 0 1 0

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren