Maarten Stekelenburg verlaat trainingskamp Ajax met blessure

Vrijdag, 1 juli 2022 om 10:45Wessel Antes • Laatste update: 10:51

Maarten Stekelenburg heeft het trainingskamp van Ajax in De Lutte donderdag geblesseerd moeten verlaten. De 39-jarige doelman zal daarom niet in actie komen in het oefenduel tegen SC Paderborn 07 zaterdag. Volgens de clubwebsite is de ervaren sluitpost in elk geval enkele dagen niet inzetbaar. De definitieve schade wordt later opgemaakt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door bossie)

Veel te blessure gevoelig. Kans is groot dat Pasveer en Stekelenburg er langere tijd uit gaan liggen door hun leeftijd. Ik roep het al langere tijd Ajax moet gewoon een keeper halen en Gorter 1 seizoen verhuren en vlieguren in de Eredivisie laten maken. Desnoods haal je een Cillessen voor 1/2 seizoenen als 1e doelman

1 juli 2022 om 10:51

Want Cillessen is niet blessuregevoelig?

1 juli 2022 om 11:04
Prachtig, dit soort reacties. Juli is pas begonnen vandaag en de deadline eindigt pas eind augustus. Ruim 2 maanden de tijd dus nog! Ow ja we kijken al een paar jaar uit (vanaf de zomer) dat PSV de schaal gaat pakken. Laten ze het eerst maar is bewijzen in Eindhoven.1 juli 2022 om 11:05

Eens even kijken.

Een trainer, met bij Ajax goede staat van dienst, die met Brugge kampioen werd na een flinke achterstand te hebben bij de start, is onbegrijpelijk.
Een keeper (pasveer) die vorig jaar en de jaren ervoor de beste van de eredivisie was voor zijn blessure, is een opa.
Schuurs, die gewoon nog even in de wachtrij staat vanwege alle perikelen rondom Martinez.
En als laatste. PSV mag toch best de Johan Cruijf Schaal winnen.

Het is pas 1 juli, laten we het allemaal maar even afwachten

1 juli 2022 om 11:08

Wat was een betere optie dan schreuder dan? Wanr heel veel beters was er niet beschikbaar hoor. En hoe weet jij dat die gozer van psv een topkeejer is? Heb je hem vaak zien spelen. Lijkt me sterk dat dat een wereldkeeper is namelijk als hij niet bij de argentijnse seldctie zit en op zijn 29e nog naar de no competitie gaat?

En als ajax een kijana hoever als huur aanwinst zou aankondigen wordt iedereen gek hoor.

Xavi simons is wel een hele goeie aanwijst overigens. Maar ajax gaat zich ook nog wel versterken hoor.

1 juli 2022 om 11:20

“Op Brugge nog nooit ergens gepresteerd”, dat is in ieder geval meer dan van Nistelrooy, dat is dan wel begrijpelijk en een belangrijk punt om te verwachten dat PSV kampioen wordt? Je haalt het aan bij Schreuder, waarom niet bij Van Nistelrooy?

1 juli 2022 om 11:42

Pasveer was de beste van de eredivisie? Ik heb hem bijna geen noemenswaardige reddingen zien verrichten in de ED. Hij had heel weinig tegengoals, maar het is echt geen topkeeper hoor.
Schreuder staat vooral bekend om zijn onaantrekkelijke spel, dus ik ben benieuwd hoe de Ajacieden over hem denken als we een paar maand verder zijn.

1 juli 2022 om 11:45

Als je hem niet kan beoordelen waarom doe je het dan? Je noemt Schreuder als één van de redenen waarom PSV de schaal pakt dus beoordeel je beide trainers anders kan je het niet benoemen. Misschien is Van Nistelrooy nog slechter en dan? Is Schreuder dan de reden dat Ajax de schaal pakt?

1 juli 2022 om 12:00

Ach maat, dit gaat niet werken. Je kan niet een keuze maken tussen Ajax en PSV en dan de trainer van de ene club benoemen als reden waardoor de ander de schaal pakt, dan beoordeel je automatisch ook de andere trainer. Als je dat niet snapt, dan houdt het op.

1 juli 2022 om 11:08

Ik denk dat ze Gorter goed genoeg vinden om als backup achter Pasveer/steek te hebben. Kans is dus zeker aanwezig dat Gorter gaat spelen dit seizoen.

1 juli 2022 om 11:11

Cilessen is inderdaad het toonbeeld van fitheid. Zelfs met de zware blessure die pasveer had, speelt hij alsnog veel meer dan 17 potjes van cilessen vorig seizoen. En dat terwijl cilessen nog een relatief goed seizoen had tov van de 10 wedstrijden die hij het jaar ervoor speelde.

1 juli 2022 om 11:36

Want pasveer heeft die gebroken vinger gekregen vanwege z’n leeftijd natuurlijk hè.

1 juli 2022 om 11:48

Dan zou ik Cillisen niet adviseren. Die is zo vaak geblesseerd.

Leeftijd he..

Hoop dat ze gewoon door hebben dat stekelenburg een risicotje is en voor mij is pasveer ook een risico.. Jay gorter en nog een keeper erbij halen.. Lijkt mij dan

1 juli 2022 om 11:01

Leeftijd? sinds wanneer is dat gebonden aan blessures? Robben bijvoorbeeld van jongs af aan al zeer blessuregevoelig.

1 juli 2022 om 11:09

Er is een vrij duidelijke relatie tussen leeftijd en blessures. Dat er spelers zijn die hun hele carrière met blessures kampen heeft daar weinig mee te maken. Het lichaam is wel op na meer dan 20 jaar topsport, tenzij je voor je lichaam zorgt als C Ronaldo. Stekelenburg is bijna 40, dus dan zit de slijt er wel op ja.

1 juli 2022 om 11:14

Tel daarbij op dat Stekelenburg als roker ook niet bepaald zorgvuldig met zijn lichaam is omgesprongen.

1 juli 2022 om 11:16

Sinds wanneer is hoge leeftijd gerelateerd aan de dood? Er gaan ook weleens jongeren dood. Feit is dat het lichaam aftakelt na je 25e, dus ja.. er is een connectie tussen leeftijd en je fysieke gesteldheid. Anders hadden we nu wel een paar 70-jarigen in de eredivisie rondlopen. Alleen Sjaak Swart is er zelf heilig van overtuigd dat hij dat nog prima zou kunnen.

1 juli 2022 om 11:17

Mee eens nog niet over nagedacht inderdaad. Bedankt voorde aanvulling Benz.

1 juli 2022 om 11:20

@baardgrasmus.. Al heeft hij in zijn seizoenen bij Fulham, Monaco en Everton wel heel veel rust gepakt.

Ja .. dat is wel klaar, lijkt mij

Het is tijd om te stoppen, Maarten. Snap ook weinig van de contractverlenging. Wil deze man met permanent letsel zijn pensioen ingaan?

1 juli 2022 om 11:13

Derde keeper en uitstekende mentor voor de jonge Gorter.

Stekelenburg heeft alles mee gemaakt, heeft een wk finale gekeept en en in allerlei grote competities gespeeld, daarnaast komt een derde keeper normaal gesproken zelden in actie..

Gewoon een prima 3de man achter Gorter en Pasveer.

1 juli 2022 om 11:17

Ja ik snap wel waarom vanuit Ajax je met hem zou verlengen misschien. Ik kijk vanuit zijn perspectief. Hij heeft zijn hele carrière al veel blessures gehad voor een keeper en hoe ouder je wordt hoe moeizamer het is om te herstellen. Op een gegeven moment is het tijd om je lichaam meer rust te geven.

Dat ie goed fungeert als derde keeper of als mentor of wat dan ook heeft niets te maken met wat ik zei.

1 juli 2022 om 12:24

Ik kan wel rond de 900.000 (€) redenen verzinnen om bij te tekenen haha.

Daarnaast heeft hij aangegeven dat hij zich goed schikt en het leuk vind om te werken in de mentor rol voor met name Gorter.

Dit is echt zo'n ajax ding. 2 a 3 jaar een probleem constateren (met dolberg ook al) en er niks of op het laatste moment pas wat aan doen.

Koop gewoon een fatsoenlijke keeper zoals psv heeft gedaan, want op 2 veertigers en een jonkie kun je niet bouwen..

Tja Stekelenburg is gewoon te oud en daardoor krijgt die helaas veel meer blessures. Met Pasveer weet je het ook niet zeker. Zou gewoon de kans geven aan Gorter en kijken hoe die het doet. Een nieuwe keeper gaat Ajax dit seizoen niet halen maar zou toch alvast gaan kijken voor volgend seizoen. Want denk niet dat Pasveer en Stekelenburg dan nog onder contract staan.

1 juli 2022 om 11:02

Ik snap niet dat Ajax inzet op Stekelenburg, Paasveer en Gorter.
Gorter eerste keus maar die andere 2 zijn gewoon te oud.
Ze hadden stekelenburg een functie in de organisatie moeten geven en voor de club behouden en voor hem een jongere tweede of derde keeper moeten halen. Heb je de ervaring van Pasveer nog en daarnaast jonge gasten.

1 juli 2022 om 11:08

Pasveer heeft het voor zijn blessure uitstekend gedaan hoor. Cijfers liegen niet. Dat gezegd hebbende als iedereen fit is zal Pasveer op dat moment 1e keus zijn. Gorter 2e en Steek 3e. Wat men in Eindhoven (met Waterman) ook zeggen dat een 3e keeper vrij weinig zal keepen, mits iedereen fit is. Is in mijn ogen gewoon wat de keepers betreft gewoon prima bezet.

1 juli 2022 om 11:16

@Dirk, toch snap ik de reactie van bliek wel. Pasveer is een prima keeper, maar geen keeper die je verder gaat brengen in de Champions League. Zijn plafond is top Eredivisie en restwaarde heeft hij niet. In mijn ogen moet Ajax doorselecteren en ofwel Gorter voor de leeuwen gooien (lijkt mij niet verstandig) of een bewezen goede keeper aantrekken voor een fors bedrag. Dan laat je in mijn ogen echt ambitie zien, niet met Pasveer op doel.

1 juli 2022 om 11:18

Zoals wie dan Diegelbereds?

1 juli 2022 om 11:19

@dirk_borst, Natuurlijk deed Pasveer het fantastisch. Maar je weet nooit hoe hij terug komt van die blessure. Zeker voor een keeper die al bijna 40 is. Stekelenburg kan je sowieso niet op vertrouwen want die zit echt op zijn einde. Alleen Gorter als jonge keeper is best wel karig.

1 juli 2022 om 11:23

Dirk,

Het gaat me echt niet om of hij het wel of niet prima heeft gedaan.
Tuurlijk heeft Pasveer het prima gedaan. Maar de jarenm gaan tellen en dat brengt gewoon vaker blessures met zich mee.
Stekelenburg is echt zwaar op zijn retour. Pasveer is met 38 ook de jongste niet meer.
Nogmaals ik zou Pasveer er zeker bij houden maar zou er zeker een jongerekeeper bij zetten.
Gorter eerste keeper, Pasveer 2 de en derde moet gewoon je keeper van Jong Ajax zijn.

1 juli 2022 om 11:24

@ Modric, tijd zal het leren. Je weet natuurlijk evenmin als je nieuwe keeper haalt, hoe dat gaat werken. Ik heb verder wel vertrouwen in Gorter en Pasveer, maar nooit slecht om eens om je heen te kijken. Vast ergens een lijstje aanwezig en wie weet de komende weken komt er nog een keeper naar Ajax.

1 juli 2022 om 11:26@bliek, zo voor het weekend worden wij het eens. Zeker het laatste wat je zei ben ik 100 procent mee eens. Gorter zal nu natuurlijk zijn kansen gaan krijgen in de oefenwedstrijden die gaan komen, aan hem dus om te bewijzen. Alleen maar goed voor Alfred als Gorter er voor kan zorgen om de keuze moeilijker te maken.

1 juli 2022 om 11:54

@dirk had je dat ooit verwacht.....
Ben zeer benieuwd er zal nog zat gaan gebeuren

En daarom is belachelijk dat bij nog weer een contract heeft gekregen. Snel afscheid van nemen

1 juli 2022 om 10:57

Eens, begreep dat ook niet. Het is met hem wachten op de volgende blessure.

1 juli 2022 om 11:01

Ik ook niet. En in de goal is het ook gewoon niet goed meer. Een keer is het gewoon klaar

1 juli 2022 om 11:12

Derde keeper en uitstekende mentor voor de jonge Gorter.

Stekelenburg heeft alles mee gemaakt, heeft een wk finale gekeept en en in allerlei grote competities gespeeld, daarnaast komt een derde keeper normaal gesproken zelden in actie..

Gewoon een prima 3de man achter Gorter en Pasveer.

1 juli 2022 om 11:35

Maak er dan een keeper trainer. Nu heb je iemand in dienst die alleen maar geblesseerd is. En dus ook niet op trainingsveld staat om gorter te begeleiden

1 juli 2022 om 12:01

Gorter heeft het gewoon niet. Ik zou de markt op gaan. Find the next Onana.

1 juli 2022 om 12:26

Iemand die aan de pillen zit, en vervolgens de club met ene probleem opzadelt en dan ook nog eens gratis de deur uitloopt? Of bedoel je een goede jonge keeper

1 juli 2022 om 14:37

Stekelenburg een uitstekende mentor? Totaal geen topsport mentaliteit. Nam af en toe een sigaret . Ging bij Ajax snel weg toen hij de concurrentie moest aangaan. Heeft na zijn tijd bij Ajax het nergens echt goed gedaan.

1 juli 2022 om 11:19

Had ook nooit verlengd mogen worden. Gaat al heel traag naar de grond en is ook blessuregevoelig op zo'n oude leeftijd.

Opa Steek, brokkepiloot. Dit is gewoon klaar lijkt me. Gewoon keeper uit de jeugd doorschuiven.

Heel snel zijn contract omzetten tot assistent- keeperstrainer anders snijden we ons in de vingers!!

Nog even en Maarten Stekelenburg verschijnt met een wandelstok in het doel bij Ajax. Zonder gekkigheid, Ajax neemt net als vorige seizoen onnodig het risico door met 2 stokoude keepers het seizoen in te gaan en dat kwam Ajax duur te staan in de CL. Zal de technische leiding leren van hun fouten of gaan zij op hetzelfde voet door?

1 juli 2022 om 11:58

Nog even en Van der Sar zit met zn handschoenen weer op de bank. Zat er vorig jaar nie ver vanaf

Gorter duidelijk de kans geven dit seizoen! Je had hem moeten verhuren aan een eredevisie club. Maarten een echte ajacied, maar niet het niveau wat je wilt..

Stekelenburg is op deze manier toevallig net lang genoeg geblesseerd om niet meer mee te hoeven doen met boslopen en andere conditietraining, zaken waar hij in het Ziggo interview na de eerste wedstrijd al niet heel enthousiast over was. Komt dat even mooi uit.

2 keepers die de 30 al ruim gepasseerd zijn en een onervaren keeper, dat vraagt om moeilijkheden. Ik vind dat zeer onprofessioneel.

1 juli 2022 om 11:43

Riepen vorig jaar al dat het zeer onverstandig is om met 2 oude keepers het seizoen in te gaan, omdat blessuregevoeligheid gewoon steeds groter wordt. En dat is nog uitgekomen ook. Dat gezeik met Onana was echter wat minder voorspelbaar, Maar dan nog is het met 1 topkeeper in zn prime net wat te mager. Komend seizoen zijn pasveer en Steek nog een jaar ouder. Dat kan echt niet als je hoge ogen wil gooien

1 juli 2022 om 11:54

Dus jong en oud mag allebei niet?

Pasveer heeft prima gepresteerd, na vorig jaar is er geen reden om die man te vervangen. Zijn opgelopen blessure staat los van zijn leeftijd. Hij zal komend seizoen ook gewoon prima presteren. Of niet. Maar dat kan je op voorhand niet zeggen, dus om hem nu af te schrijven na een uitstekend jaar is veel te voorbarig.

1 juli 2022 om 11:56

Nee, te-jong en te-oud. Te oud is sneller geblesseerd en te jong gaat foutjes maken en is onbetrouwbaar. Hoewel Gorter met zn te jong eerder niet goed genoeg is om de nummer 1 te hebben. Ajax moet de markt op

1 juli 2022 om 12:16

Zowel het zogenaamde te-jong en te-oud hebben een vingerblessure opgelopen in de warming-up tegen Dortmund waardoor ze in de tweede seizoenshelft er uit hebben gelegen. Er is dus geen verschil in kwetsbaarheid voor een vingerkwetsuur tussen leeftijden. En dat is ook logisch. Je kan als keeper altijd een handblessure krijgen, dat is lullig maar is een risico van die positie.

1 juli 2022 om 13:07

Jong en oud daar ik niks mis mee als er maar een balans is maar 2 keepers die al ruim de 30 gepasseerd zijn en een onervaren keeper is niet echt verstandig. Ajax moest vorig seizoen een keeper tijdelijk 3e in dienst nemen omdat ze alleen nog maar Onana en Gorter hadden omdat Stekelenburg en Pasveer langdurig geblesseerd waren. Dat moet je niet willen.

1 juli 2022 om 13:27

Gorter en Pasveer zijn in dezelfde warming-up geblesseerd geraakt, Janta. Daar zat geen lange tijd tussen, het was letterlijk dezelfde warming-up. Die blessures staan los van hun leeftijd.
Als je beleid wil maken omdat de kans bestaat dat van je drie keepers er twee geblesseerd raken in dezelfde warming-up kan je je beter de hele dag thuis opsluiten, omdat je dan ook bang zult zijn om de straat over te steken. Achter dit trio heb je ook nog jongens als Kremers en Setford zitten.

Jasper cillisen stond al klaar met zijn koffers om terug te keren naar ajax, maar ook hij raakte geblesseerd, toen hij de koffers willde tillen. Aajax kan mischien krul halen, die is altijd fit.

Oke, wereld.....stop met draaien, hij is enkele dagen niet inzetbaar.
Wel vervelend voor hem dat hij nu, juist na een rustperiode van enkele weken, zo snel alweer geblesseerd raakt.

Zou voor Ajax slim zijn een geriater aan de medische staf toe te voegen voor de keepers.

Er moet een keeper bij. Gorter is er nog niet klaar voor en je kan niet alles ophangen aan Pasveer en Stekelenburg. Steek is echt heel vaak geblesseerd en als er zoals vorig jaar iets met Pasveer gebeurt speel je noodgedwongen met een jongen die in Jong Ajax speelt. Dan krijg je hetzelfde verhaal als toen met Scherpen.

Ajax moet echt gewoon vol gaan voor Altay Bayindir van Fenerbahce. Dan heb je de komende jaren geen gezeik met keepers.

1 juli 2022 om 15:26

Heb niet super veel wedstrijden gezien van deze jongen, maar de potjes die ik heb gezien vond ik het geen keeper die er echt uit springt.

Veel Turkse forum leden zijn er ook niet echt kapot van..( al kan dat ook met club voorkeur te maken hebben haha)

Maarten kan beter stoppen en toegeven dat hij geen Edwin van der Sar is die op zijn 40ste nog bij United keepte.

maak hem keeperstrainer maar geen 1e elftal meer

Ja joh lekker contract verlengen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

143 fans
Keeper, 39 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Ajax 7 0 0 0
2020/2021 Ajax 12 0 0 0
2019/2020 Everton 0 0 0 0
2018/2019 Everton 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik voel me goed, dus ik ga door zolang Ajax tevreden is en ik plezier heb’

Maarten Stekelenburg debuteerde twintig jaar geleden in het eerste elftal van Ajax, maar denkt nog niet aan stoppen. De bijna veertigjarige doelman voelt zich fit en zal, zolang de Amsterdamse club...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren