Feyenoord presenteert oude bekende van Slot officieel als derde aanwinst

Vrijdag, 1 juli 2022 om 10:30Tom Rofekamp • Laatste update: 12:28

Mohamed Taabouni vervolgt zijn loopbaan bij Feyenoord, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. De twintigjarige aanvallende middenvelder komt over van AZ en tekent voor twee jaar in De Kuip. Na Mats Wieffer en Danilo is Taabouni de derde versterking voor het team van trainer Arne Slot, onder wie hij in 2019 debuteerde bij AZ.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Mohamed Taabouni een aanwinst voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door denuanceman)

Prima aanwinst, ook voor de breedte. Slot kent hem goed dus ik heb er wel vertrouwen in. In ieder geval een jongen met potentie en eentje die de trainer al kent. Hij was van de week al samen met Kokcu aan het trainen, dus die hebben al een klik.

1 juli 2022 om 10:41

Ik ben benieuwd wat we aan die klik gaan hebben. Volgens de laatste berichten is Kokcu de meest waarschijnlijk volgende verkoop ...

1 juli 2022 om 23:53

Wie weet NJ. Ik vind eerlijk gezegd beide prima. Als Feyenoord nu goed geld kan pakken dan vind ik het prima. Er moet toch verkocht gaan worden. Dan zie ik liever Sinisterra blijven. Mocht Kokcu toch blijven dan is het ook goed. Kan ie nog een jaartje knallen en werken naar doelstellingen.

1 juli 2022 om 10:56

Ori en Mo komen allebei uit Haarlem en uit dezelfde wijk dus ze kennen elkaar al aardig lang

1 juli 2022 om 23:51

Ik hoorde het later inderdaad Rakitic. Beide jeugdvrienden (of zoals sommigen zelfs zeggen boezemvrienden) en nu samen bij Feyenoord. Misschien blijft Ori daardoor nog minimaal een jaartje.

Dom van AZ om hem niet te behouden, hij was goed in de keren dat ik hem zag spelen

1 juli 2022 om 10:39

@SoJermaine7 - Taabouni heeft een contractvoorstel van AZ afgewezen.

1 juli 2022 om 10:40

Hij wilde zelf niet verlengen.
Beetje lezen kan geen kwaad😉

1 juli 2022 om 10:44

Moet van beide kanten willen. Als hij niet wil bijtekenen, kun je als AZ gewoon weinig.

1 juli 2022 om 10:55

Waarom heeft hij niet meer kansen gekregen? Ik heb hem slechts een aantal keer gezien, vooral bij jeugdteams, en was als ajacied echt flink jaloers op dit talent van AZ. Is hij gestagneerd of was hij gewoon niet het type speler waar Pascal Janssen gecharmeerd is?

1 juli 2022 om 11:38

@denuanceman: De trainer van AZ heeft geen vertrouwen in hem. begin van vorige seizoen was hij goed in vorm, toch kreeg hij geen kans. Terwijl het heel slecht ging met AZ toen. Daarna geen enkel perspectief meer gehad.

Zou heel gek zijn geweest als hij toch zijn contact had verlengd bij AZ.

1 juli 2022 om 12:24

Bereta, misschien is hij dus gewoon niet zo goed als velen hier denken. Als je echt zo goed bent speel je wel, zeker in Nederland.

1 juli 2022 om 13:43

@naalvies.. Precies! Het is bijvoorbeeld onmogelijk om bij PSV geen kansen te krijgen en vervolgens via agovv, Heerenveen en Ajax bij Real, Milan en Schalke te belanden. Of andersom, in de jeugd bij Ajax weggestuurd te worden om daarna via PSV voor 30 miljoen naar Spurs te gaan en een van de gevaarlijkste aanvallers van oranje te worden.

1 juli 2022 om 16:45

Huntelaar was in een ander tijdperk toen de Eredivisie nog hoger aangeschreven stond en PSV Kezman met 36 doelpunten in de basis had staan. Daarachter Vennegoor, een spits van het niveau Luuk de Jong. Zal nog wel voor jouw tijd zijn geweest. Bergwijn is weggestuurd bij Ajax vanwege zijn gedrag dus dat gaat ook niet op. Kom op zijn minst met goede voorbeelden als je zo nodig sarcastisch wilt zijn.

1 juli 2022 om 16:54

Je zegt zelf dat als je goed bent, je automatisch speelt. Zo niet, ben je dus niet goed. Ik laat alleen zien dat dit niet altijd het geval is omdat er ook andere factoren kunnen spelen waardoor je bij de ene club niet en bij de andere club wel aan de bak kan komen. Frenkie de Jong werd door Streppel er ook niet ingezet omdat hij liever Braber op het middenveld was, maar zodra hij de deur achter zich bij Willem II dicht trok speelde hij bij jong Ajax direct heel de KKD dronken.

Benieuwd wat slot voor ogen heeft voor deze jongen. Hij zou niet mis staan om O21 proberen kampioen te maken. Echter is dat niet waarvoor hij naar Feyenoord komt lijkt mij. We gaan het zien. Welkom Taabouni!

Helemaal prima! Zei het in het vorige topic ook al over Taabouni, maar ik had al de hoop dat Feyenoord zich zou melden voor 'm. Er zit nog altijd ontzettend veel voetbal in die jongen en hopelijk kan hij dit jaar stappen maken. Hij heeft zich in elk geval al aangesloten bij de fysieke trainer waar z'n maat Kokcu (die fysiek ook echt moest aansterken en dat nu terugziet in z'n prestaties) ook bij zit. En sowieso moet Kokcu voor hem hét voorbeeld zijn in de stappen die hij onder Slot nu kan gaan maken.

1 juli 2022 om 10:42Ik ken deze jongen niet. Ik zie het echt als een breedte versterking

Maar ben het gedeeltelijk met je eens wat betreft kokcu. Kokcu had ook een trainer nodig die hem juist ging gebruiken..

1 juli 2022 om 10:48

Ik zie hem ook zeker niet als direct basismateriaal. En Feyenoord ongetwijfeld ook niet, daar hij natuurlijk gewoon nog - vooral fysiek - stappen moet gaan maken. Vandaar ook nog maar dat relatief korte contract, natuurlijk.

Met Kokcu is het natuurlijk een combinatie van beiden; Slot heeft een positie voor hem gekozen waarvan hij vond dat het hem veel beter paste én hij is tot hem doorgedrongen dat hij voor het huidige voetbal fysiek (met name conditioneel) gewoon veel fitter/sterker moest zijn.

Die stappen kan Taabouni ook maken. Het enige is dat Taabouni dan, zeker met de aanwezigheid van Sini, veel minder zal spelen.

Zo de breedte versterkingen zijn binnen. Ik hoop dat we nu gaan doorpakken naar Basis materiaal.
Ik wordt er nog niet heel warm van op dit moment.
Ik weet ook wel dat het geweld nog niet los is hoor maar ik zie graag versterkingen komen

Goede aanwinst, heb er alle vetrouwen in dat Slot deze jongen weer aan de praat krijgt, dan is dit een fantastische deal. Lekker gewerkt jongens!

Bijzonder dat AZ deze jongen zo weinig kansen gaf. Elke keer als ik hem zag spelen in de Kkd zag je de klasse. Een mooie technische, behendige maar ook snelle speler die fysiek wel wat minder is. Mooie aanwinst voor Feyenoord!

1 juli 2022 om 12:01

ItsTom, ik moet wel zeggen dat ik dat ook bij Emil Hansson zag, daarbij is het er nog niet helemaal uitgekomen. Maar wie weet, hopelijk hier wel

2 jarig contract, beetje vreemd als je zo'n talentvolle jongen overneemt.
Als hij dus tussentijds (volgend jaar) niet verlengt verdien je niets meer op hem en je moet hem dus speeltijd geven omdat hij anders never nooit verlengt.

1 juli 2022 om 10:43

Er zit een optie voor nog een jaar bij.

1 juli 2022 om 10:46

Optie op een derde jaar. Maar ik ben met je eens dat het een vrij kort contract is. Zal zich dit jaar moeten bewijzen.

1 juli 2022 om 11:18

Wellicht was dat wel de keuze vanuit Taabouni. Kan me voorstellen dat hij niet zit te wachten op een contract van 5 jaar, terwijl hij nog niet zeker weet of hij alles gaat spelen. Voor hetzelfde zit hij net als bij AZ alleen maar op de bank. Daar zit hij natuurlijk ook niet op te wachten. Daarnaast kan het contract gewoon open worden gebroken en verlengd indien hij presteert

1 juli 2022 om 11:24

Als hij zelf geen speeltijd verdient, zie ik hem ook überhaupt niet echt in aanmerking komen voor een contract verlenging. Hij is nu denk ik vooral gehaald voor de breedte en zal daar naar ook een salaris krijgen. Wordt hij wel basisspeler dan zal hij waarschijnlijk ook een flinke loonsverhoging kunnen krijgen en zou hij misschien wel openstaan voor verlenging.

Danilo, Wieffer, nu weer een tribuneklant van Az... Het houdt nog niet echt over

1 juli 2022 om 10:47

Naalvlies, gewoon prima spelers hoor. Als je Taabouni weer aan het voetballen krijgt is het een heel groot talent, laat dit maar aan Slot over. Wieffer is niet direct voor de basis gehaald, maar een degelijke nuchtere jongen waar je in de toekomst zeker plezier aan kan beleven. Danilo heeft in de minuten die hij gespeeld heeft laten zien een goede back-up spits te zijn voor de (sub)top van Nederland.

1 juli 2022 om 12:09

Ondanks dat je het voor ze opneemt zeg je in andere woorden hetzelfde. ALS Taabouni aan het voetballen raakt is het een groot talent. Wieffer is niet voor de basis maar kan je in de toekomst plezier aan beleven en Danilo heeft laten zien een goede back up spits te zijn voor de subtop van Nederland. Laat de aanval op PSV en Ajax maar beginnen hoor met dit supertrio…

1 juli 2022 om 12:13

Ze hebben inderdaad nog geen spelers voor 15 miljoen gehaald. Vreemd, want dat was wel de verwachting onder de kenners...

1 juli 2022 om 12:20

Nee, maar een tribuneklant van Ajax en Az nou ook weer niet.

1 juli 2022 om 12:26

Ja je kan het zo zien maar feyenoords selectie was al extreem smal. Voor wieffer, danilo en tabouni is misschien een halve ton aan transfersommen besteed en geen van allen hebben een topsalaris. De echte versterkingen zullen pas komen na de verkoop van malacia en evt senesi/kokcu. Vermoed dat voor een extra spits en cv/lb meer geinvesteerd zal worden

Slot weet wat ie in huis haalt. Arne heeft t er goed deze vakantie van genomen zag ik op een foto andere Feyenoordtopic haha. Nu weer eraf trainen zal ie denken. Goed bekeken.

Mooi dat het rond is want in potentie is deze Taabouni echt een geweldige speler. Slot kent hem en zal dus wel weten hoe die hem zal willen en kunnen gebruiken. Toch denk ik dat hij ook redelijk wat minuten zal gaan maken in de O21 wat voor hem persoonlijk weer gaan stap vooruit is, we gaan het zien.
Zou mooi zijn als die andere parel uit de jeugd van AZ Yusuf Barasi hetzelfde pad zal gaan volgen.

1 juli 2022 om 10:46

Barasi heeft bijgetekend tot 2025 en schat ik overigens een stuk hoger in dan deze speler. Taabouni was ooit een groot talent maar is de afgelopen twee jaar stil nogal komen te staan in zijn ontwikkeling. Techniek zeker in huis maar motor en mentale aspect ontbreekt (vooralsnog)

1 juli 2022 om 10:53

Klopt inderdaad dat Barasi zijn contract heeft verlengd. Maar denk jij dat hij de komende 2 seizoen veel minuten zal gaan maken met onder andere Pavlidis, Odgaard en De Wit in combinatie met Janssen die die jeugd niet bijster veel kansen geeft?
Taabouni is heel erg stil komen te staan in zijn ontwikkeling inderdaad wat voor hem en voor AZ super zonde is want dit was wel echt een parel vroeger, laten we hopen dat Slot het beste in hem naar boven weer weet te halen.

1 juli 2022 om 11:02

Ja inderdaad normaal gesproken is er voor Barasi geen basis plek weggelegd met de huidige concurrentie voorin. Maar wie weet komen er kansen. Ben zelf niet de allergrootste fan van Dani de Wit al heeft hij zeker waarde qua bevlogenheid, dus ik zou het zeker met Barasi komend seizoen af en toe al willen proberen. Hopelijk durft Jansen bij bijv. een wat grotere voorsprong tegen laagvliegers nu wat meer jeugd in te passen want anders blijf je dit soort spelers naar de uitgang jagen. We gaan het zien

1 juli 2022 om 11:28

een basisplek is misschien ook niet helemaal terecht gelijk maar lijkt me toch dat hij zeker aankomend seizoen toch veel meer kansen/minuten mag maken maar ook moeten maken. Anders wat je zegt dan ga je dit soort spelers gewoon de uitgang uitjagen. Als je bekijkt dat Taabouni dit seizoen 41x ! bij de selectie heeft gezeten van AZ 1 en daarin gewoon 0x is ingevallen zou me dat als jeugdspeler geen fijn gevoel geven.

1 juli 2022 om 12:44

Hele mooie speler die Barasi. Ik zie wel eens wedstrijdjes van Jong AZ voorbij komen en hij springt dan altijd in het oog. Denk je dat hij dit seizoen al door gaat breken bij AZ?

1 juli 2022 om 10:50

Barasi heeft wel de potentie om het 1e te halen in tegenstelling tot deze Taabouni. Barasi heeft vorig jaar zijn contract verlengd en gaat echt niet naar Feyenoord.

Kans is waarschijnlijk wel groter dat Orkun blijft nu hij is gekomen, want ze zijn wel goede maten van elkaar. Maar ik ben benieuwd, vraag me af als Til dan nu nog een keer wordt gehuurd van Spartak. Want hij prefereert zelf om als 10 te spelen, dus dan heb je Milambo, Bassett en eventueel Toornstra die als 10 uit de voeten kunnen komen. Ook al gaat Milambo denk ik sporadisch bij de eerste aansluiten, maar dan heb je alsnog aardig wat 10's rondlopen. Al met al goeie transfervrije versterking, want hij werd gezien als een van de grotere talenten van Nederland.

Mohamed Taabouni, welkom bij Feyenoord Rotterdam.

Een speler van Jong AZ, een speler van Excelsior en iemand van het niveau Twente. Vooralsnog word ik niet zo warm van deze transferperiode.

1 juli 2022 om 12:46

Wat wil je dan, er is nog geen cent binnengekomen.

Feyenoord is net Zeeuws meisje met een bord op schoot.

Wanneer Martin van Geel deze spelers had gehaald dan waren alle Feyenoorders nu zwaar negatief geweest. Naar aangezien Arnesen en Slot heilig verklaard zijn is het allemaal geweldig. Alleen heiligen vallen nog wel eens van hun sokkel en deze 2 heren lopen met dit soort gokjes ook het risico om diep te vallen. Ik denk niet dat men bij Ajax en PSV erg zenuwachtig wordt van deze namen. De enige zekerheid die de Feyenoorders hebben is dat de aanwinsten goedkoop zijn. Maar laten we het posoitief zien. De transferperiode is nog lang.

1 juli 2022 om 12:51

Mwa, het is niet dat de polonaise wordt gelopen, hoor. Het verschil is alleen dat het goedkope gokjes zijn, omdat ze allemaal ook nog jong zijn en er dus potentie in zit. 'prima' dekt hier uitstekend de lading. Het is maar net wat je wil lezen, denk ik dan (''is het allemaal geweldig''.
Dat PSV en Ajax hier niet zenuwachtig van worden; duh. Goeie open deur.

1 juli 2022 om 13:49Klopt, en ik ben er ook niet negatief over alleen verbaas ik mij erover hoe er door de Feyenoorders op gereageerd wordt. En dan zeker in relatie tot de periode van Geel.

1 juli 2022 om 13:32

@korenaar

Ik verwacht daarentegen ook niet dat PSV erg zenuwachtig wordt van de namen die Ajax momenteel heeft aangetrokken, namelijk geen enkele. Daarnaast zal Ajax ook niet wakker liggen van Boy Waterman en Savio.

Het is pas 1 juli en de transferperiode duurt nog twee volledige maanden (!). Er is zat tijd voor grote aankopen en daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet 11, maar minimaal 15 spelers hebben die moeiteloos mee kunnen in het niveau dat je als ploeg nastreeft.

1 juli 2022 om 13:53

Er is alleen een klein verschil tussen Feyenoord enerzijds en Ajax en PSV anderzijds. Die laatste 2 clubs hebben wat te besteden terwijl Feyenoord zelfs na de verkoop van sterkhouders nog steeds weinig te besteden heeft. Malacia is nu weg voor 15 miljoen en ik zie geen andere speler voor een hoger bedrag weggaan tenzij er een Turkse club voor Kokcu komt. Die Turkse clubs doen de raarsre dingen.

1 juli 2022 om 13:59

@korenaar

Niemand weet exact wat Feyenoord te besteden heeft, enkel dat er momenteel vrijwel niks is uitgegeven. Het zegt genoeg dat ze bezig zijn met Gnonto en ook de 4 miljoen voor Dessers kon moeiteloos op tafel worden gelegd, enkel gingen ze niet akkoord met zijn salariseisen.

Dat vooral Ajax in een ander segment kan shoppen klopt inderdaad, maar het is niet zo dat Feyenoord geen geld uit kan geven en moet hopen op het verkopen van spelers: er wordt simpelweg anders (beter?) omgegaan met het beschikbare budget.

Slim van Feyenoord. Oerdom van Taabouni. Hij komt fysiek tekort om constant op Eredivisieniveau te presteren. Laat staan bij een topclub. Ik verdenk Feyenoord ervan dat ze hem stiekem hebben gehaald om Jong Feyenoord te helpen kampioen te spelen. Ze hebben hem in vorm van speeltijd een wortel voorgehouden maar daar gaat in de praktijk weinig van terechtkomen.

Die jongen had gewoon voor een Volendam, RKC, Emmen, NEC moeten kiezen en daar vlieguren gaan maken.

Zijn beste positie is op tien maar heeft veel te weinig inhoud om vuile meters te maken. Daarom moet hij bij AZ op de flank spelen maar ook daar komt hij tekort om achter de back van de tegenstander aan te rennen en mist hij ook de versnelling om aanvallend structureel aanwezig en dominant te zijn. Technisch sterk, goed overzicht, maar vooralsnog te laag rendement.

Ken hele speler niet, dus ben benieuwd. Sowieso ben ik benieuwd naar de basis van Feyenoord straks. Gaat Walemark iets betekenen, ik werd nog niet warm van hem. Cole Basset? Zelfde verhaal. Als ze verder willen komen dan plek 3, zal er toch kwaliteit moeten komen. Spannende weken....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller20
A. JahanbakhshAanvaller20
J. BijlowKeeper20
DaniloAanvaller22
O. MarcianoKeeper00
L. GeertruidaVerdediger21
Q. HartmanVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren