Komst van Wijndal doet Club Brugge hopen op ‘Noa Lang-scenario’

Vrijdag, 1 juli 2022 om 09:09Tom Rofekamp • Laatste update: 09:12

Club Brugge heeft zijn oog laten vallen op Anass Salah-Eddine, meldt Het Nieuwsblad. De twintigjarige linksback, die zijn wedstrijden voornamelijk afwerkt voor Jong Ajax, lijkt zeker door de komst van Owen Wijndal komend seizoen niet op veel speeltijd te hoeven rekenen bij de Amsterdammers. Bovendien heeft Salah-Eddine nog een eenjarig contract; tenzij dit verlengd wordt kan Ajax alleen nu nog wat aan hem verdienen.

Naast Salah-Eddine staan er met de aanstaande komst van Wijndal drie 'pure' linksbacks onder contract in Amsterdam: Daley Blind en Nicolás Tagliafico maken het trio compleet. Daarnaast kan ook Lisandro Martínez op die positie uit de voeten. Ondanks dat Tagliafico aast op een vertrek en Martínez toch vooral als centrumverdediger wordt gezien lijkt Salah-Eddine niet op al te veel speeltijd te hoeven rekenen. Club Brugge kan daarom uitkomst bieden.

De Belgische landskampioen, die met Bjorn Meijer al een linksback voor de komende jaren ophaalde bij FC Groningen, lijkt zich in de breedte te willen versterken. Naast Meijer beschikt nieuwe trainer Carl Hoefkens al over Federico Ricca en Eduard Sobol op de linksbackpositie. Voorin lijkt er nog het meest geschoven te gaan worden. Bas Dost en José Izquierdo verlieten de club transfervrij, terwijl Ferran Jutglà voor drie miljoen euro werd overgenomen van Barcelona. Charles De Ketelaere en Noa Lang staan in de nadrukkelijke belangstelling van AC Milan; laatstgenoemde is zelfs al een vertrek toegezegd.

Salah-Eddine speelt sinds de zomer van 2018 op De Toekomst. Daarvoor kwam hij uit voor AFC en AZ. In het seizoen 2019/20 maakte de back zijn debuut voor Jong Ajax; afgelopen seizoen kwam hij tot 21 duels voor het team van John Heitinga. Op de slotdag van de competitie mocht Salah-Eddine bovendien zijn debuut maken voor Ajax 1 tegen Vitesse (2-2).


Poll

Zie jij Anass Salah-Eddine deze zomer vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door vinroo)

Salah Edinne wordt daar dus 4e rechtsback? Lijkt me handiger als Ajax hem voor 1 jaar verhuurt aan een Excelsior, FC Volendam, RKC of FC Emmen

1 juli 2022 om 09:17

Als je slechts het halve bericht leest, lees dan op zijn minst de intro. Er staat toch dat-ie nog maar een jaar een contract heeft en Ajax dus alleen bij een verkoop nu nog iets aan hem kan verdienen. Waarom zou je een speler in zijn laatste contractjaar verhuren?

1 juli 2022 om 09:20

En dan is het ook nog een linksback..

1 juli 2022 om 09:22

Contract verlengen en verhuren. Volgend jaar Blind laten gaan en/of centraal gebruiken en dan is hij de 2e linksback.

1 juli 2022 om 09:28

Dat moet hij zelf ook nog willen he?

1 juli 2022 om 09:40

Waarom zou hij dat willen ? Dan is hij nog steeds 2de keuze. Dan ziet hij zoals Perr Schuurs zijn ex collega van Jong Oranje Botman veel grotere stappen maken dan dat je dat zelf doet. Hij moet zorgen dat hij ergens eerste keuze wordt.

1 juli 2022 om 10:08

Ik zie SE best nog wel hetzelfde traject als Mazraoui afleggen. Die kwam ook redelijk laat tot bloei na voornamelijk wedstrijden in JA.

1 juli 2022 om 10:22

Waarom zou hij dat willen?

Ik kan mij voorstellen dat hij zich wil bewijzen bij Ajax. Via die constructie zou hij in de toekomst nog in het eerste kunnen komen en van daaruit als iets grotere naam een transfer kunnen maken. Als hij nu bij Brugge terechtkomt als 4e naam en maar 1 jaar de tijd heeft om zich te bewijzen is de kans ook wel groot dat het op niets uitloopt.

1 juli 2022 om 09:24

Nou, dit is wel erg suggestief geschreven.

Martinez en Tagliafico zullen Ajax naar grote waarschijnlijkheid verlaten deze zomer.
Hou je alleen Blind en Wijndal over, waarbij Blind waarschijnlijk als vulling/ backup gaat dienen voor het gat dat Martinez achterlaat.

Dus dan is Wijndal 1e LB en S-E de 2e LB.

1 juli 2022 om 09:29

De kans is zeer groot dat Nico gaat vertrekken want anders had je Wijndal niet hoeven halen. Omdat ze Wijndal hebben gehaald, verwacht ik dat Schreuder wil gaan spelen met Blind op 6 in plaats van Alvarez of als Martinez toch verkocht gaat worden, Blind weer als centrale verdediger. Dan zou Edine de back up van Wijndal zijn. Ik zou daarom proberen zijn contract te verlengen en hem speeltijd geven in de voorbereiding. Als hij het goed doet gewoon behouden ook al verlengt hij zijn contract nu niet. Presteert hij minder maar zit er toch potentie in, dan proberen zijn contract te verlengen en hem vervolgens een jaar ervaring in de eredivisie laten opdoen elders. Laat hij het in de voorbereiding niet zien aan Schreuder dan verkopen.

1 juli 2022 om 09:51

Blind op 6??? Dat Schreuder dat even mooi laat. Ik heb niets tegen Blind, maar Blind nu op 6 is vragen om moeilijkheden. Dan worden we totaal overlopen.

1 juli 2022 om 10:07

Schreuder wil opbouwen door het midden. Dan zet je dus ook je beste passer in het midden. Blind komt 100 op LCV of op de 6 te staan. Deze jongen is dan ook gewoon de reserve linksback en alleen als Ajax nog een andere goede jeugdspeler heeft kunnen ze hem laten gaan.

1 juli 2022 om 10:12

Ja,dat snap ik Hakkie2, en dat kan Blind erg goed. Maar tegen de topploegen ga je er in de omschakeling gewoon vanaf, want Blind weet dat allemaal.niet meer te belopen.

1 juli 2022 om 10:30

Ik vraag het me af Hakkie, betekent wel dat je de bewezen driehoek Timber-Martinez-Alvarez uit elkaar trekt (als niemand sowieso al vertrekt natuurlijk).

1 juli 2022 om 11:20

Schreuder heeft al gemeld dat Alvarez weg mag, maar ik denk dat Martinez ook weg gaat en dat Blind op zijn plek komt (of eventueel Martinez op de 6 en Blind achterin, dat kan ook).

1 juli 2022 om 11:37

Ajax gaat niet z’n hele elftal verkopen. Wanneer snappen mensen dat nou eens.

1 juli 2022 om 11:51

Gaat er iemand blind nog op de bank durven zetten of niet?

Ipv martinez of alvarez is gewoon een downgrade. Dan wordt je gewoon 2de volgend jaar en vlieg je er ind epoulefase uit in de CL

1 juli 2022 om 13:14

Pettersson ik denk dat Blind op de bank terecht komt, als 6 kan helemaal niet meer maar lcv ook niet.

1 juli 2022 om 13:15

Deze jongen kan naar Brugge dan gaat hij toch geen degradatie voetbal spelen..

1 juli 2022 om 14:13

Waarom specifiek die 4 clubs? Is hij niet goed genoeg voor andere clubs?

Persoonlijk zou ik dit erg jammer vinden want vind hem een groot talent. Door blessures komt het er bij ajax nog niet echt uit, maar in potentie een goede speler. Met een terugkoop optie zou dit een goede deal kunnen zijn.

1 juli 2022 om 09:26

Maar het grote talent is inmiddels wel 20 en een doorbraak zit er volgend seizoen ook echt niet in met de komst van Wijndal. Begrijpelijk dat zo'n jongen om zich heen gaat kijken, hij moet op het hoogste niveau gaan spelen.

1 juli 2022 om 09:50

Ik vind het ook wel begrijpelijk hoor! Vanuit alle partijen, maar ik zou het verstandig vinden van ajax als ze in iedergeval een optie hebben.

1 juli 2022 om 09:52

"maar het grote talent is inmiddels wel 20 en een doorbraak zit er volgend seizoen ook echt niet in met de komst van Wijndal".

Als Martinez en Tagliafico mochten vertrekken, verhuist Blind naar centraal achterin en blijft er met Wijndal dus maar één concurrent over. Al zou Rensch daar ook kunnen spelen, maar die is de beoogde nieuwe rechtsback. SE kan beter iets anders gaan doen als hij opziet tegen concurrentie, die gaat hij bij Brugge ook krijgen, daar halen ze hem in eerste instantie ook als back-up. Concurrentie gaat hij overal krijgen, naar welke club hij ook gaat en als hij daar niet mee om kan gaan, is hij niet geschikt voor topvoetbal. Hij kan wel om zich heen gaan kijken, maar dat geeft geen enkele garantie op meer speeltijd dan hij bij Ajax zou kunnen krijgen. Als hij zijn contract zou verlengen (als Ajax dat wil) en zich aan een goede eredivisieclub zou laten verhuren, kan hij in ieder geval nog terug als die verhuurperiode geen soelaas biedt.

1 juli 2022 om 09:59

"Concurrentie gaat hij overal krijgen, naar welke club hij ook gaat en als hij daar niet mee om kan gaan, is hij niet geschikt voor topvoetbal. Hij kan wel om zich heen gaan kijken, maar dat geeft geen enkele garantie op meer speeltijd dan hij bij Ajax zou kunnen krijgen."

Tsjah, hier ben ik het niet mee eens. Ajax heeft net Wijndal voor 10 miljoen gekocht en hij heeft zelf amper een wedstrijd op het hoogste niveau gespeeld. Dan kan je de concurrentiestrijd aan willen gaan, maar dat lijkt me vrij kansloos. Beetje zoals Zirkzee destijds met Lewandowski Kortom, hij moet eerst vlieguren maken om überhaupt de concurrentiestrijd aan te kunnen gaan.

1 juli 2022 om 10:00

Want iedereen moet op zijn 17e of 18e debuteren? Hij is nog hartstikke jong en moet vooral geduldig zijn. Nico gaat sowieso weg en blind is korte termijn, je hebt daarnaast maar een of twee blessures of schorsingen nodig en je bent opeens heel dichtbij een basisplaats.

1 juli 2022 om 10:11

"Want iedereen moet op zijn 17e of 18e debuteren?"

Dat zeg ik niet, blijkbaar interpreteer je mijn woorden verkeerd. Ik ben van mening dat een talent van 20 jaar met relatief weinig uitzicht op veel speelminuten door de komst van Wijndal en zonder ervaring op het hoogste niveau er goed aan zou doen om die ervaring op te gaan doen bij een andere club. Ik denk dat hij daar meer van leert dan op de bank bij Ajax. Zo niet, dan lijkt het scenario dat hij over twee jaar 22 is en nog steeds weinig tot geen ervaring heeft op het hoogste niveau mij best reëel.

1 juli 2022 om 10:49

@FCVoetbal

Als je het vergelijkt met Rensch dan zie je dat Ajax zich niet oriënteert op een nieuwe rechtsback.

Ze kopen wel een nieuwe linksback voor tien miljoen terwijl er daar niemand verkocht is.

Wat voor signaal geef je dan aan Salah-Eddine, die talloze van zijn andere Jong-ploeggenoten, Rensch inclusief, de afgelopen 4 jaar naar de a-selectie heeft zien verhuizen? En al helemaal als Brugge aan hem gaat trekken.

1 juli 2022 om 11:44

Salah-Edinne heeft pech gehad dat hij een zware blessure heeft opgelopen, anders had hij zeker al zijn debuut gemaakt in het eerste elftal en had hij alweer een extra jaar KKD in de benen gehad.

1 juli 2022 om 13:42

Salah-Eddine was een groot talent als jeugdspeler. Helaas heeft het hem niet echt mee gezeten met blessures. Aan de andere kant heeft hij zich in al die jaren vrij weinig doorontwikkeld. Met de wedstrijden die ik hem in Jong heb zien spelen zie ik het potentieel niet voor linksback van Ajax. Voor Salah-Eddine is het denk ik belangrijk dat hij buiten de deur gaat kijken. Bij Ajax is er te weinig perspectief.

Maar op hoeveel speeltijd zou Salah-Eddine kunnen rekenen als Club Brugge net €6M neergeteld heeft voor een andere eveneens jonge linksback?

1 juli 2022 om 09:23

En daarbij hebben ze blijkbaar nog 2 andere, dus lijkt me op erg weinig.
Vraag me ook af of dit bericht klopt.

Hoop dat het lukt om te verlengen en te verhuren. Volgend jaar dan maar weer kijken of hij kansen kan krijgen en de concurrentie aan kan gaan. Denk namelijk dat Blind niet heel lang meer meegaat. Heeft het nooit van z'n snelheid moeten hebben natuurlijk, maar heb het idee dat hij over een jaar echt te traag is om nog voor Ajax te spelen.
Als hij niet wil verlengen dan nu natuurlijk verkopen. Misschien een terugkoop clausule erin hangen.

1 juli 2022 om 10:15

"heeft het nooit van z'n snelheid moeten hebben natuurlijk, maar heb het idee dat hij over een jaar echt te traag is om nog voor Ajax te spelen".

Ongekende logica. Voor iemand die het niet van zijn snelheid moet hebben, maakt het natuurlijk niet uit hoe snel hij is. En als een speler het niet van zijn snelheid moet hebben, kan hij natuurlijk ook nooit te traag zijn voor zijn club. Net zo goed als het voor een keeper niet perse noodzakelijk is dat hij kan koppen. Het gebrek aan snelheid van Blind, lijkt voor sommigen een heuse obsessie te zijn, terwijl het in de praktijk allemaal reuze meevalt. Is ook logisch omdat hij die snelheid alleen nodig heeft in de zeldzame gevallen dat hij achter zijn tegenstander aan moet lopen en via het tactische concept kan je natuurlijk proberen te voorkomen dat hij in die situatie terecht komt. Ajax heeft in de meeste wedstrijden sowieso altijd veruit het meeste balbezit en zolang de tegenpartij de bal niet heeft, hoeft Blind ook niet achter zijn man aan te lopen. Daarnaast is de tactiek er op gericht om de bal zou snel mogelijk te heroveren als die wordt verloren en als dat gebeurt voordat de tegenstander gevaarlijk wordt, kan Blind ook niet in de problemen komen door zijn gebrek aan snelheid. En als er per ongeluk een muisje door het net komt en de restverdediging staat goed en er is voldoende rugdekking is dat ook geen probleem. De enige keren dat het gebrek aan snelheid parten speelt, is als zijn collega's hem in de steek laten en hun taken verwaarlozen. Zolang dat niet gebeurt, is dat geen enkel probleem en blijft Blind zelfs in wedstrijden tegen grote clubs als Bayern, Real en Juve moeiteloos overeind en behoort zelfs tot de uitblinkers. Voetbal is een teamsport, maar dat schijnt nog steeds niet iedereen door te hebben als je in ogenschouw neemt dat spelers worden beoordeeld alsof ze een individuele sport beoefenen. Blind wordt natuurlijk niet in de achterste linie neer gezet omdat hij zo goed kan verdedigen, maar omdat Ajax het liefst van achteruit opbouwt en Blind aan de bal exceptionele kwaliteiten heeft. Malacia is een veel betere back en dat geldt ook voor Tagliafico, maar dat is volstrekt irrelevant omdat die een hele andere opdracht van hun coach krijgen dan Blind als ze op het wedstrijdformulier worden gezet.

1 juli 2022 om 10:57

Haha ja ik snap wat je zegt, zo had ik het me ook al even bedacht.
Ik heb echter het idee dat hij echt te traag wordt. Dat hij altijd traag is geweest klopt, maar hij was echter wel goed genoeg. Ik denk echter dan als hij te traag wordt, het niet meer te doen is.
Jij vindt dat het reuze meevalt in de praktijk, maar dat ben ik niet met jou eens. Natuurlijk heeft hij er niet elke wedstrijd last van en speelde hij prima wedstrijden. Echter heb ik genoeg wedstrijden gezien waar hij wel telkens de zwakke schakel is. Als je dit als ploeg kunt compenseren prima, maar dat gaat lang niet altijd. Kun jij dit wel falen van het team noemen, maar je hebt ook nog te maken met een tegenstander he. Daarnaast kun je het ook omdraaien: als daar iemand had gestaan die het zelf kon oplossen was er geen probleem geweest.

Verder weet ik ook echt wel wat Blind goed of minder goed maakt t.o.v. anderen, ik weet ook wat voetbal is. Ik denk echter dat het soms een gevaar is en als hij nog trager wordt zou ik de gok niet meer aangaan. Vooral in Europa niet. Krijg je dadelijk allemaal zo'n Benfica wedstrijden.

1 juli 2022 om 12:59

"dat hij altijd traag is geweest klopt, maar hij was echter wel goed genoeg. Ik denk echter dan als hij te traag wordt, het niet meer te doen is".

Als je het niet van je snelheid moet hebben, maakt het niet uit hoe snel of traag je bent. Als een slak het tegen een hazewindhond moet opnemen, moet hij het hoe dan ook afleggen en maakt het helemaal niet uit hoe hoe snel of traag hij is. Omdat Blind niet snel is en nooit is geweest, zullen hij en zijn teamgenoten moeten proberen situaties waarin hij die snelheid nodig heeft zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Blind staat niet om LB om te verdedigen, maar om het spel vorm te geven. En dan moet je hem daar ook op beoordelen. Ondanks dat Blind achterin stond, gaf Ajax in het seizoen nauwelijks kansen weg en kreeg nauwelijks doelpunten tegen. Dat daar op een gegeven moment verandering in kwam, had niets met de aanwezigheid van Blind te maken, maar met die van Onana. Voetbal is een teamsport en als je daar een oordeel over wilt geven, moet je naar het hele team of op zijn minst per linie kijken. Spelers maken elkaar sterker of zwakker, het hangt het zoveel van zijn teamgenoten als van zichzelf af van hoeveel waarde een individuele speler voor een team is. Als Tadic goede passes geeft en zijn teamgenoten die niet op waarde weten te schatten heeft dat gevolgen voor zijn rendement ongeacht hoe goed hij zelf speelt. Als zijn medespelers van die passes een assist weten te maken komt dat het rendement van Tadic zelf en dat van zijn team ten goede.

Ik weet nog toen Meijer naar Brugge ging, dat een kenner hier vertelde dat Brugge daarnaast meerdere spelers heeft die op de linksback uit de voeten kunnen. Interesse in deze jongen zou dan opzienbarend zijn.

1 juli 2022 om 10:47

Ricca en sobol zijn wel allerminst speciale spelers, al valt sobol wel nog mee.

Sowieso zou het eerder een heel interessante speler voor jong Brugge op het tweede niveau zijn denk ik.

Ja logisch dat die jongen verder kijkt, bij Ajax weinig kans op minuten komend seizoen met Blind en Wijndal die op linksback kunnen. Wanneer die twee Argentijnen gaan vertrekken wordt z'n perspectief op speeltijd al iets beter, maar voor zijn ontwikkeling beter om elke week te spelen.

Ik lees al een aantal jaren dat dit 1 van de nieuwe toptalenten moet zijn maar hij krijgt nooit een kans. Zegt ook wel iets. Ik heb sowieso af en toe het idee dat het meer om de mooie naam gaat dan om de speler. Echt een speler een eerlijke kans geven zit er niet meer bij. Tenzij je een supertalent bent als Frenkie,DeLigt,Timber. Sommige talenten hebben wat langer nodig en als ze dat niet krijgen kunnen ze inderdaad beter weggaan. Ajax is ook gewoon best wel een koopclub geworden. Jammer

1 juli 2022 om 10:38

"ik lees al een aantal jaren dat dit 1 van de nieuwe toptalenten moet zijn maar hij krijgt nooit een kans. Zegt ook wel iets".

Het zou iets zeggen als hij niet een hele zware knieblessure gehad zou hebben die hem heel lang aan de kant heeft gehouden en waarvan hij grote moeite heeft gehad om terug te komen. Al met al heeft hij bijna 2 jaar stil gestaan in zijn ontwikkeling en in mijn optiek zegt dat veel meer. Bij Ajax krijg je geen kansen, maar moet je die zelf afdwingen en dat is natuurlijk geen sinecure als je er zo lang hebt uit gelegen en Blind, Tagliafico en Martinez voor je hebt in de pikorde. Tagliafico gaat vertrekken en bij Martinez is een vertrek reëel. Dat vertrek zou waarschijnlijk tot gevolg hebben dat Blind weer terug verhuist naar het centrum, waardoor Salah-Eddine nog uitsluitend Wijndal voor zich heeft, die ook de nodige tijd nodig zal hebben om zijn weg bij zijn nieuwe club te vinden. En dan heb je het over een totaal andere situatie.

Altijd een groot talent gevonden. Tagliafico verkast hoogstwaarschijnlijk richting Sevilla. Maar het is beter voor hem om vlieguren te maken dan als 3e linksback te fungeren achter Wijndal en Blind. Een verhuur zou het meest ideale scenario zijn i.p.v. een definitieve verkoop.

Echt zonde!! Heb je een linksbenige back in huis en dan gaat hij waarchijnlijk weg

Beetje apart. Tagliafico gaat weg, Martinez waarschijnlijk ook en Blind is allerminst geschikt voor alle wedstrijden. Kansen genoeg dan lijkt me. Lekker verlengen en in uiterste geval evt verhuren voor jaartje maar waarom?

Deze gast moet je never nooit laten gaan. Is wellicht betere linksback dan Wijndal, super talent met erg goede techniek, snelheid en mentaliteit.

Ja, dat krijg je he Ajax als je opa Blind de voorkeur geeft en geen afspraken maakt over het uitlenen van Salah-Edinne, bijvoorbeeld aan AZ. Er zijn zoveel mensen die zeggen dat dit echt een goede speler is en dan schiet Ajax zichzelf in de voet. Dit zou typisch wel eens zo'n situatie kunnen worden waarin de speler nu ineens zo goed blijkt dat iedereen vind dat Ajax zichzelf voor het hoofd zou moeten slaan zoals met Botman en Lang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 20 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren