Miljoenendeal rond Savinho beklonken; PSV moet geduld betrachten

Donderdag, 30 juni 2022 om 23:03Rian Rosendaal • Laatste update: 23:06

Savinho vervolgt zijn loopbaan definitief in Europa. Atlético Mineiro maakt donderdagavond namelijk wereldkundig dat de pas achttienjarige aanvaller voor zes miljoen euro is verkocht aan het Franse Troyes, een bedrag dat door diverse bonussen kan oplopen tot 12,5 miljoen euro. De verwachting is echter dat Savinho niet bij Troyes, maar op huurbasis bij PSV zijn eerste stappen op de Europese velden zal zetten, zo melden onder meer Rik Elfrink en Fabrizio Romano.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Savinho begin volgende week afreist naar Frankrijk en Nederland om het papierwerk rondom de transfer af te ronden. Door de complexiteit van de overgang vergt de afhandeling van het contract enige tijd. De mondelinge overeenkomsten tussen alle betrokken partijen moeten nog op papier worden gezet. De Braziliaanse jeugdinternational tekent eerst bij Troyes, om zich vervolgens bij PSV te melden. Het is niet de verwachting dat Savinho op tijd aanwezig is voor het trainingskamp van de Eindhovenaren van volgende week in Duitsland.

Atlético Mineiro verkoopt Savinho eigenlijk aan de City Football Group, het moederconcern achter Manchester City waar ook Troyes deel van uitmaakt. De Braziliaanse club behoudt 12,5% van de economische waarde van de transferrechten. Daarnaast kan men de totale transfersom in de komende tijd dus zien oplopen richting 12,5 miljoen euro. Het is de bedoeling dat Savinho een meerjarig contract tekent in Frankrijk, om vervolgens bij PSV ervaring op te doen met het voetbal in Europa. De Eindhovense club zou hem graag voor meerdere jaren willen behouden, maar stuit daarmee op regelgeving die dat onmogelijk maakt. PSV heeft zelf nog niet gereageerd op de naderende komst van Savinho.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder deze week dat de buitenspeler zich 'dolgraag' bij de Braziliaanse enclave van PSV wil voegen. De Eindhovenaren hebben met André Ramalho, Mauro Júnior en Carlos Vinícius al enkele Brazilianen in de gelederen. In eerste instantie ging de krant nog uit van een plek in het beloftenelftal van PSV, maar in Brazilië is men zo overtuigd van het talent van Savinho dat hij in de A-selectie wordt verwacht.

Savinho won in 2021 in Brazilië de dubbel met Atlético Mineiro. Hij speelt op de rechterflank en is linksbenig. Marseille-coach Jorge Sampaoli is lovend over de Braziliaan en noemde hem een betere speler dan Rodrygo (Real Madrid). Zijn statistieken zijn minder indrukwekkend. In 32 officiële wedstrijden scoorde Savinho slechts eén keer. Verder gaf hij geen assists.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door dolorasinum)

Leuk voor erbij. Maar niet voor de basis. Prima voor als er 1 van de vleugels geblesseerd raakt of iets dergelijks. Welkom savinhoo

Echt een bizarre constructie, wel slim. Omdat clubs maar een x aantal spelers mogen verhuren koopt Troyes hem gewoon natuurlijk.

30 juni 2022 om 23:16

Zeker slimme manier, maar wel belachelijk dat het kan. City group telt gewoon 10 verschillende clubs waarmee ze de regels kunnen omzeilen in tegenstelling tot andere clubs.

30 juni 2022 om 23:25

Ja hoe zit dat eigenlijk, ik dacht dat een individu maar eigenaar mocht zijn van 1 club?

30 juni 2022 om 23:29

Nee, het mag wel, behalve als het de integriteit van een wedstrijd of competitie zou ondermijnen. Om dezelfde reden mochten bijvoorbeeld de Red Bull clubs Leipzig en Salzburg eerst niet tegen elkaar spelen in Europees verband, totdat ze konden aantonen dat het aparte entiteiten waren en dat er niet een leidend was (en dus een beslissende invloed zou kunnen hebben op de ander).

Persoonlijk vind ik dat het per definitie de integriteit van het voetbal nadelig beinvloedt. Het fenomeen van multi-club ownership is iets wat de afgelopen jaren enorm toegenomen is. Meestal zijn het 'slechts' twee clubs, maar zelfs dat vind ik al problematisch. De groepen zoals die van City zijn uiteraard nog een stuk erger, want het is evident dat dat zal leiden tot oneerlijke concurrentie.

30 juni 2022 om 23:33

Hoe werkt dat dan als ze bij wijze van elkaar loten in de Europa League?

30 juni 2022 om 23:34

Salzburg en Leipzig mogen ondertussen wel gewoon tegen elkaar uit komen.

30 juni 2022 om 23:41In de Europese competities is dat zo, maar ze kunnen niets tegen dit doen. Stel Troyes plaatst zich voor de UCL mogen ze zich echter niet inschrijven als Man City ook geplaatst is. Datzelfde lot onderging NAC ook bijna, maar zij hebben dit op het laatste moment afgewezen

En Salzburg en Leipzig is nooit een probleem geworden wegens bepaalde regels wie er precies eigenaar is van beide teams

30 juni 2022 om 23:41

@lierse1997 Yep, excuus. Ik bedoelde in het verleden, maar heb het nu aangepast om het te verduidelijken.

1 juli 2022 om 00:00

@G-shock

Artikel 5 van de Europa League reglementen ziet op de kwestie van multi-club ownership (en is in een zelfde vorm neergelegd in de regels met betrekking tot Champions League en Conference League). Het komt er kortgezegd op neer dat de integriteit gewaarborgd moet zijn, wat inhoudt dat (i) een club die actief is in een van de Europese clubcompetities, niet invloed mag hebben op een andere club die actief is in hetzelfde toernooi of in een van de andere toernooien, (ii) het verboden is een bestuurlijke functie te bekleden bij meerdere clubs die actief zijn in de Europese toernooien, en (iii) dat het verboden is om een directe invloed te hebben op meerdere clubs die actief zijn in de Europese toernooien. Dat laatste leek eerst het geval bij de Red Bull clubs, waardoor er een onderzoek was ingesteld, maar de clubs konden aantonen dat ze aparte entiteiten waren.

Als er sprake is van een van de verboden situaties, dan mag slechts een van de clubs zich inschrijven. Voor de andere(n) wordt een vervanger gevonden. Dat is de 'next best-placed club' uit dezelfde nationale competitie.

Een uitzondering is wanneer de ene club zich direct gekwalificeerd heeft voor de Champions League en de ander enkel voor de Conference League.

30 juni 2022 om 23:21

Gewoon dieptriest dat dit kan, moet verboden worden.

30 juni 2022 om 23:23

Slim vind ik persoonlijk niet de juiste term. De city group is de verpersoonlijking van wat er mis is met het voetbal. Dit soort onzinnige constructies zorgen ervoor dat clubs als PSV niet zelf Savinho kunnen aankopen. Manchester City kan deze speler volgens de regels niet kopen en dus misbruiken ze de regels om alsnog te krijgen waar zij zin in hebben. Zij zijn als een van de voormalige super league teams zelf de reden van verlies van interesse in voetbal. Mensen zijn dit soort praktijken beu.

1 juli 2022 om 12:07

En als ik dat aankaart en kritiek op lever, word je hier aangepakt haha. Of zie ik vele leden die er nauwelijks wat snappen. Nou dit is dus precies waarom ik keer op keer mijn kritiek uit op deze staatsolieclubs! Dit is gewoon echt belachelijk!

1 goal en dan zo'n bedrag waarschijnlijk een hoop laten zien in de jeugd

Blijft een vage deal, die vooral voor City gunstig uit lijkt te pakken in het omzeilen van de huurregels. Flink bedrag wel trouwens, 12,5 miljoen. Direct de reden waarom PSV hem dus niet zelf kon halen. Vraag me wel af wat nou het idee hierachter is. Het schijnt een heel groot talent te zijn, maar basis gaat hij niet spelen komend seizoen lijkt me. Dan huur je hem 1 of misschien 2 jaar en speelt hij alleen wat wedstrijden bij Jong en af en toe bij het eerste. Schiet toch niemand wat mee op? Heb dus het vermoeden dat er nog veel meer afspraken zijn gemaakt dan we nu weten.

30 juni 2022 om 23:15

Het slaat gewoon nergens op. Snap Nac wel goed dat ze geen slaafje wilden zijn van die olieclub. Dit gaat toch nergens over? Dus eigenlijk koopt city deze speler via slaafje Troyes en omzeilen zo allerlei ffp gebeuren etc. en verhuren hem daarna meteen door aan Psv? Like wat is dit voor ontwikkeling in het voetbal zeg. Bah, zo'n helel aan die staatsolieclubs gekregen!

30 juni 2022 om 23:26

@sociofan1

Voelt wel een beetje als het omzeilen van de regels, he? Met dit soort constructies kunnen er steeds meer 'parent' en 'feeder' clubs komen. Al helemaal in een groep zoals die van City, waaronder tien clubs vallen. Dit zorgt ook voor oneerlijke concurrentie. Wat mij betreft moeten er strengere regels komen met betrekking tot multi-club ownership. Op dit moment zijn er wel wat regels, maar voornamelijk door nationale bonden, waardoor ze per land verschillen. Daarom ook het liefst door Fifa, zodat het meer geharmoniseerd wordt.

1 juli 2022 om 12:11

Ja dit kan echt niet, dit is niet hoe de voetballerij zich moet ontwikkelen. Ik uit dan ook van mijn kritiek uit hierover, op deze olieclubs want vind het allemaal een vloek in het voetbal. En zie hier maar weer eens waarom. En ik hoor nou de city fans ook niet, kortgeleden werd ik dan ook nog eens bestraft omdat ik bv. het woord olieclubs gebruikte haha.

Maar dit gaat nergens over natuurlijk. En ja de oplossing, dat is heel simpel maar er wordt niks aan gedaan. Niet door de Uefa en of Fifa. Maar nee die verdienen er inmiddels ook super veel aan op allerlei manieren. Het is een smerige bende geworden helaas. En dan begin ik de ESL initiatiefnemers steeds beter te begrijpen. Die willen duidelijk een nieuwe weg inslaan en weg van organisaties zoals de Uefa die weglopen met die olieclubs.

Als PSV'er schaam ik mij eerlijk gezegd dat mijn club meewerkt aan deze schimmige constructie, waarbij Manchester City overduidelijk de regeltjes aan het omzeilen is. Regels die er juist op gericht zijn om het mondiale voetballer eerlijker te maken en dat zou iedereen toe moeten juichen. Maar de sjeiks van City hebben weer een creatieve constructie bedacht hoor. Van Mineiro met geld van City naar Troyes om vervolgens direct uitgeleend te worden aan PSV. Alsof het een pakketje is. Tekenend voor alles wat het moderne voetbal kapot maakt maar PSV heeft er natuurlijk weer geen enkel bezwaar tegen. En wat schiet je er uberhaupt mee op? Een 18-jarige speler die 1 a 2 seizoenen bij je mag spelen en op wie je nooit een grote winst kan maken? Is dat het allemaal waard? Onbegrijpelijke gang van zaken weer

30 juni 2022 om 23:16

Het is een schande idd ja. Troyes wordt gewoon als slaaf clubje gebruikt voor die staatsolieclub en jammer dat Psv eraan mee werkt om die jongen ook nog eens over te nemen en hem gaan opleiden voor ze. Wat een smerige boel verrichten die olieclubs in de voetballerij.

30 juni 2022 om 23:51

Ja vreemd is het wel om die reden werd Vlado Lemić de deur uitgewerkt bij PSV.

30 juni 2022 om 23:28

Dat Financial Fair Play is ook maar gewoon een aanfluiting. City die ieder jaar 20/30 spelers kopen in de hoop dat het een basis speler wordt. Barca die de afgrond inging maar vervolgens wel Ferran Torres kopen voor 50 miljoen. Real die meer als een miljard schuld heeft of iedere ander "etihad" , "emirates" en "gazprom" of weet ik wat voor rare sponsor. Newcastle dat ineens een titelkandidaat is. Dat FFP is ook maar een grote utopie, de kleine landen zullen voort altijd maar opleidingsclubs blijven voor de grote clubs die miljarden sponsoren hebben. Daarom vind ik het ook zo mooi om te zien dat Ajax en PSV hun sterkhouders proberen langer te behouden om europees weer wat te presteren. Laat Ajax maar lekker 80 miljoen vragen voor Antony of 50 miljoen voor Gakpo bij PSV, die clubs hebben toch geld als water de bizarre TV gelden die ze krijgen.

30 juni 2022 om 23:30

Mooi dat je je er zo over uitspreekt, helemaal mee eens. We spreken er allemaal schande van, maar door dit soort deals houd je t dus gewoon in stand

1 juli 2022 om 00:03

Ajax had toch ook Traore gehuurd vroeger, voegde echt iets toe aan Ajax en bovendien merkte je gewoon dat Ajax eigenlijk zijn plafond was geweest en daarna had hij eigenlijk voor zichzelf moeten kiezen door bij Ajax te blijven. Hij heeft uiteindelijk wel de lat gelegd voor vleugelaanvallers bij Ajax. Daarna was Neres basisspeler die het nog beter deed en nu hebben wij Antony. PSV zit nog in de fase van opbouw, die moet structuur inbouwen en kwaliteit omhoog schroeven. Ja dat kan alleen door zulk soort talenten mee te laten trainen, zodat anderen ervan leren. Na 1 of 2 jaar kan je een jeugdspeler of nieuwe speler aantrekken die van nog hoger niveau is. Op gegeven moment moeten spelers zoals Xavi het doorgeven aan de volgende generatie spelers. Beetje wat Blind doet en Klaassen bij Ajax. Ik snap die constructie wel. Doet zeer voor Psv'ers, maar je wilt kwaliteit hebben en direct presteren in Europa.

1 juli 2022 om 07:39

Snap echt totaal niet wat je bedoelt. Traore gehaald voor het 1e elftal en niet voor het leren van de jeugd. Neres gekocht voor het 1e elftal heeft alleen moeten wennen. Anthony uitstekend gescout en gehaald voormeet 1e elftal. Snap totaal de vergelijking niet met deze vage city group constructie. Deze huur deal gaat PSV alleen contacten en netwerk opleveren en een talent in Jong PSV

1 juli 2022 om 09:26

@davilla_7 Of de constructie schimmig is of niet wil ik in het midden laten daar weet niet genoeg van. Wat ik wel apart vind dat jij en vele andere altijd het excuus gebruiken dat je aan een gehuurde spelers niets of bijna niets verdiend.
Die houding is wat voor mij het voetbal meer kapot maakt dan dit soort constructies. Als deze jongen over twee jaar topscorer wordt en mede daardoor PSV de CL inschiet. Dan kun je niet zeggen dat hij geen waarde heeft gehad.
Daar gaat het mij uiteindelijk om. Ik ga naar PSV omdat ik ze wil zie winnen. Dat is en blijft voor mij nog altijd de eerste prioriteit. Wat jammer is dat tegenwoordig bij bijna iedere speer die aangetrokken wordt er gekeken wordt naar wat zijn verkoopwaarde is.

1 juli 2022 om 11:06

Deels met je eens. Maar neem Lozano als voorbeeld. Leek ook niet haalbaar, toch gelukt. Schiet er vervolgens aardig wat in, helpt mee aan het behalen van een landstitel en je verkoopt hem met dikke winst. Dat is waar Davilla (en anderen) op doelen. Zeker dit soort talenten wil je zelf kopen en ontwikkelen om weer door te verkopen. Haal je een Luuk de Jong (bijvoorbeeld), interesseert me die restwaarde niets. Die wordt gehaald voor het hier en nu, zeker gezien de leeftijd. Maar jonge spelers, zeker van een ander continent, moeten toch wennen aan alles (taal, cultuur, klimaat, voetbal zelf), als je die dan voor 1 jaar huurt, huur je hem eigenlijk maar voor een x-aantal maanden en ben je aan het opleiden voor de verhurende club. En ja, ook ik was blij dat Alex (de Tank) 2-3 jaar bij PSV heeft gespeeld en wedstrijden heeft gewonnen, maar dat soort kaliber spelers krijg je tegenwoordig ook niet meer gehuurd.

1 juli 2022 om 10:58

"als Psv'er schaam ik mij eerlijk gezegd dat mijn club meewerkt aan deze schimmige constructie, waarbij Manchester City overduidelijk de regeltjes aan het omzeilen is".

Daar hoef je je niet voor te schamen omdat het natuurlijk aan de instantie die die regels heeft opgesteld is om ervoor te zorgen dat ze niet omzeild kunnen worden. Dit muisje gaat ongetwijfeld een staartje krijgen omdat het voor oneerlijke concurrentie zorgt en men daar in de EU heel zwaar aan tilt. De City groep heeft met Girona, Troyes, Lommel en Mancity 4 Europese clubs om spelers te huren/verhuren en aangezien voor volgend seizoen 8 het maximum is, gaat het bij clubs die onder de paraplu van de City Groep vallen, in de praktijk niet om 8 maar om 32 spelers. Voor clubs zonder zusterclubs is dat beperkt tot 8 en dan heb je het dus gewoon over concurrentievervalsing. Het beperken van het aantal huurspelers komt uit de koker van de EU omdat het in strijd is me de Europese mededingingsregels en voor oneerlijke concurrentie zorgt. DE FIFA gaat dan ook ongetwijfeld door de EU op de vingers getikt en gemaand worden om de regels te verscherpen. En zal daar gehoor aan geven omdat ze de zegen van de EU nodig heeft voor het hervormen en harmoniseren van het transferreglement en het systeem van de opleidingsvergoedingen.

1 juli 2022 om 11:08

Ik hoop dat je gelijk krijgt, met het aanscherpen. FIFA is niet bepaald arm, dus ik zie ook daar nog wel wat steekpenningen heen en weer gaan waar wij geen weet van hebben.

1 juli 2022 om 12:37

"fifa is niet bepaald arm, dus ik zie ook daar nog wel wat steekpenningen heen en weer gaan waar wij geen weet van hebben".

Dat is algemeen bekend, maar de Fifpro is 2016 een zaak gestart bij de EU omdat het FIFA transfersysteem en het opleidingsvergoedingen systeem in strijd is met Europese regels inzake vrij verkeer van mensen en goederen en het mededingingsrecht. Omdat de juristen van de FIFA net als vrijwel alle juristen die zich over de zaak hebben gebogen, tot de conclusie kwamen dat ze die zaak met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zouden gaan verliezen, heeft de FIFA de Fifpro verzocht om de zaak voorlopig in te trekken en de FIFA de kans te geven om het systeem zelf te hervormen en te harmoniseren. Daarover is de FIFA al een tijdje in gesprek met de Raad van Europa en op basis van die gesprekken zijn er al een aantal hervormingen door gevoerd zoal die tav de zaakwaarnemers en het beperken van het aantal huurspelers omdat die concurrentievervalsing in de hand werken. De FIFA probeert de regie over de hervorming zoveel mogelijk in eigen hand te houden en dan helpt het volgens mij niet heel erg als de regels die je hebt gemaakt zo kinderlijk eenvoudig ontdoken kunnen werken. Daarom denk ik persoonlijk dat de FIFA simpelweg niets anders overblijft om de regels aan te scherpen als ze de regie tenminste in eigen handen wil houden.

1 juli 2022 om 15:35

@dolorasinum

Het klopt helemaal wat je zegt en er zijn al meerdere 'reform packages' aangenomen. Sinds dezelfde periode is er ook de FIFA Football Stakeholders Committee met onder meer als doel om de totstandkoming van nieuwe regelgeving een democratischer proces te maken.

Daarentegen zijn er nog steeds duidelijke issues. Bijvoorbeeld met betrekking tot de nieuwe regelgeving voor voetbalmakelaars waar jij ook naar verwijst (de Ffar). Met name de commission fee cap zou wel eens in strijd kunnen zijn met het Europees mededingsrecht. Bij een recente conferentie over die regels heeft een vertegenwoordiger van de Europese Commissie daarnaast benadrukt dat een transparant en democratisch proces, 'good governance' eisen, een voorwaarde zijn voor de autonomie van sportbonden zoals Fifa/uefa. In dit geval lijkt er weinig tot geen overleg te zijn geweest met de zaakwaarnemers, die ook niet als officiële stakeholder binnen het voetbal gezien worden. Overigens zouden de regels al bij de FIFA Council meeting afgelopen maart goedgekeurd worden, maar is dat nooit gebeurd, dus het blijft spannend of en, zo ja, wanneer deze nieuwe regels van toepassing zullen zijn.

Bovendien is de Europese Commissie vrij passief wat betreft het optreden tegen sportbonden. In beginsel krijgen deze organisaties veel vrijheid voor zelf-regulatie. Ik zie verandering dan ook voornamelijk volgen uit een reactie op bijvoorbeeld klachten of het aanspannen van een rechtszaak, zoals in het verleden met de zaak van Bosman.

2 juli 2022 om 13:28

"met name de commission fee cap zou wel eens in strijd kunnen zijn met het Europees mededingsrecht".

Dat lijkt me niet heel waarschijnlijk omdat dat niets heeft te maken met mededinging. Makelaars zijn tussenpersonen die namens voetballers onderhandelen met clubs over een arbeidsovereenkomst. Daarvoor ontvangen ze commissie waarvan ze de hoogte eerst zelf konden bepalen, maar die nu door de FIFA aan banden wordt gelegd. Mededinging is niets anders dan eerlijke concurrentie en regels die voor alle zaakwaarnemers hetzelfde zijn, kunnen natuurlijk nooit voor oneerlijke concurrentie zorgen. Bovendien is het juist op aandringen van de Raad van Europa dat de FIFA de regels heeft aangepast en worden alle hervormingen eerst aan de RvE voorgelegd voor ze worden vastgelegd in regelgeving. Het lijkt me niet heel waarschijnlijk dat regels worden goedgekeurd als ze in strijd zijn met welke Europese regelgeving dan ook. De makelaars zijn net als de transfersom juist onderdeel van het probleem. Als een transfersom zo hoog is dat niet iedere club deze kan betalen, kan een werknemer niet altijd naar de club van zijn eigen keuze. En dat is in strijd met Europese regels op het gebied van vrij verkeer van mensen en goederen. Een zaakwaarnemer is in dienst van de speler die hij vertegenwoordigt en verleent geen diensten aan de club die zijn cliënt onder contract wil nemen. Volgens de nieuwe regels mag dart zelfs helemaal niet meer omdat er in dat geval sprake is van belangenverstrengeling. Toch laat die zaakwaarnemer een aanzienlijk deel van zijn commissie betalen door de nieuwe werkgever van zijn cliënt zonder dat hij daarvoor een tegenprestatie verricht. Die commissie is vaak zo hoog dat niet iedere club die wil of kan betalen en dat is natuurlijk in strijd met het het mededingingsrecht.

Ook is het volstrekt logisch dat makelaars niet als stakeholder binnen het voetbal worden gezien. Omdat ze dat niet zijn. Een speler is dat wel en die huren die zaakwaarnemer in om namens hen te bemiddelen en natuurlijk is niet iedere tussenpersoon die door een stakeholder wordt ingehuurd daarmee zelf ook automatisch stakeholder. Het hele hervormingsproces is door de FIFA zelf in gang gezet omdat het transferreglement en het opleidingsvergoedingensysteem in strijd is met het vrije verkeer van mensen en goederen en het mededingingsrecht. De Fifpro heeft op basis van die overtredingen in 2016 een zaak tegen de FIFA aangespannen en die weer ingetrokken nadat de FIFA de belofte had gedaan om het transfersysteem en het opleidingsvergoedingensysteem zelf te hervormen en te harmoniseren. Die hervormingen zijn dan ook een zaak tussen de werkgeversbond FIFA en de werknemersbond Fifpro, daar heeft de EU helemaal niets mee te maken. Daar is die ook geen partij meer in sinds de Fifpro haar zaak heeft ingetrokken, waardoor er op dit punt bij de EU (nog) geen enkele aanklacht tegen de Fifa. De rol van de EU in deze zaak is de rol van adviseur, zij wordt door de FIFA ingeschakeld om de nieuwe regelgeving te toetsen aan de Europese regelgeving. De hervormingen worden overigens trapsgewijs doorgevoerd en niet allemaal tegelijk. De nieuwe regels die bij de FIFA Council meeting afgelopen maart in stemming zijn gebracht en aangenomen betroffen het reguleren van de huurspelers, de regels mbt de zaakwaarnemers zijn naar mijn weten in 2021 al door de Council geaccrediteerd en zouden dit seizoen moeten ingaan.

Dit soort constructies verpesten de voetbalwereld nog wat meer. Het is leuk dat je er ook korte termijn een goede speler door krijgt, maar op lange termijn ben je veel verder van huis als dit gemeengoed wordt. Je prostituees je voor de grote bazen uit de Emiraten.

Maar waarom kan hij niet gewoon bij troyes blijven dan de nummer 15 van vorige seizoen in fr. Heeft hij bij PSV de nummer 2 van Nederland meer kans op speeltijd dan bij troyes? Of mis ik iets?

1 juli 2022 om 08:41

Waarschijnlijk omdat psv een hoger niveau heeft en Europees speelt. Denk dat die jongen nooit een wedstrijd zal spelen voor troyes. Doet hij het goed bij psv dan zal hij nog een jaar verhuurt worden. Doet hij het fantastisch dan zal city hem overnemen voor een schijntje.

Mooi werk van PSV . Dat huren voor vind ik minder maar een top talent huren is nog altijd beter dan een middenmoter kopen.

"Maar stuit daarbij op regelgeving die dat onmogelijk maakt" care to elaborate?

Waarom gebruikt troyes zelf deze speler niet? Of wil die dat niet. Sterk staaltje machtsvertoon van de citygroup en waar psv lekker aan mee doet. Redelijk vaag. T kan psv alleen wat brengen als hij direct een versterking is. Ik verwacht niveau pannen van het dak, anders slaat het nergens op.

1 juli 2022 om 00:54

Die jongen gaat nooit een minuut spelen voor Troyes, heeft nooit van die club gehoord. Gewoon een knap staaltje regels omzeilen om transfers te kunnen doen.

1 juli 2022 om 09:32

Net als in het zakelijke wereldje een NV op de Kaaimaneilanden.. Het gaat helemaal niet om het bedrijf (nv/troyes) of de plek (kaaimaneilanden/frankrijk), maar om het omzeilen van regeltjes en het gunstige klimaat waar je je onderneming(/savinho) plaatst.. Regelgeving zou ook dit moeten kunnen verbieden (maarja was het maar zo simpel).
Position(s)forward
Current teamatlã£â©tico Mineiro

Senior career*
Yearsteamapps(gls)
2020ã¢â‚¬â€œatlã£â©tico Mineiro25(0 )

Doelpuntenmachine

Ik snap ook niet echt dat hij niet bij Troyes gaat spelen of nog een jaartje in Braziliã£â« terugverhuurd wordt. PSV is best goed, dus ben benieuwd.32 wedstrijden en 1 goal. Ik denk dat een kopsterke laatste man er meer maakt. Wat maakt deze jongen nou bijzonder?
Off Luuk is in Eindhoven.

1 juli 2022 om 08:45

Snel Luuk vastleggen en nog een back-up spits zou niet erg zijn.. Kan Vinicius terug naar Benfica.vraag mij wel af of Luuk goed past in het elftal momenteel.. Veel buitenspelers met een actie en een schot, waar Luuk vroeger het toch van de aanvoer uit de lucht moest hebben.

Over Savinho.. Ik hoop dat we hem halen voor jong PSV en dan maar op bestuurlijk niveau hier profijt van hebben. Zie niet hoe we hem kunnen gebruiken met Madueke en Bakayoko op rechts.

1 juli 2022 om 09:12

Kan idd 2x kanten op met Luuk. Denk wel dat ie als kapstok kan fungeren. Voorzetten komen er wel met de backs. Gakpo geeft ook wel s een bal voor de pot. Madueke gaat wel erg vaak alleen maar zal zn taken toch anders moeten gaan invullen wat dat betreft. Schat Luuk hoger in dan Eran eerlijk gezegd. Meer power. Hopelijk blijven Sangare en Gakpo. Komt er idd nog een targetman bij en misschien een cv ivm lange absentie Boscagli. Daarna moeten we aardig compleet zijn.

1 juli 2022 om 10:02

Ik moet waarschijnlijk ook de hele avond nog doorwerken, maar met die zin over Luuk kan ik er weer tegenaan. Ik veerde letterlijk op toen ik het las haha, dank daarvoor.

OT: ja rare constructie waar iedereen met een voetbalhart het mee oneens zou moeten zijn, maar wel lekker dat deals als deze nu wel rondkomen. Was vorige seizoenen wel anders.

1 juli 2022 om 11:03

Eerlijk gezegd denk ik niet dat hij Madueke uit de basis gaat spelen, maar dat is in mijn ogen ook de speler met het hoogste plafond bij PSV als hij fit weet te blijven. Vergeet niet dat Savio pas een maand of twee 18 jaar oud is, dat is gewoon nog enorm jong.
Daar komt bij dat er in de Eredivisie gewoon makkelijker gescoort wordt dan in de Braziliaanse competitie. Alleen al de topscorers over de afgelopen 10 jaar hebben gemiddeld 5x meer gescoord.

Maar je vraagt wat deze speler in mijn ogen goed kan/doet:
- Savio is heel snel, wat toch fijn is als buitenspeler. Dat hebben we gezien bij Ajax na de blessure van Antony.
- Hij is vooral echt extreem lichtvoetig en behending. Savio kan goed dribbelen, maar is in mijn ogen soms wel echt een 'friemelaar' zoals Suarez, maar door zijn lichtvoetigheid en balans komt hij op onverklaarbare wijzen dan toch vaak voorbij zijn tegenstanders
- Is goed in de 1 tegen 1
- Speelt ook basis in de Braziliaanse jeugdelftallen
- Heeft bij Mineiro, misschien wel de beste ploeg van Brazilie, sterke concurrenten met Zaracho, Hulk (al speelt die nu in de spits), Ademir en Vargas, maar maakt toch zijn minuten als net 18 jarige. Zaracho en Vargas zouden bij elke club in het rechterrijtje in Nederland in de basis staan en dan ben ik nog voorzichtig.

Met een beetje geluk kan hij vanwege de aanwezigheid van Vinicius en Mauro goed aarden en hebben we er in Nederland nog plezier van. Ook al ben ik echt sterk tegenstander van dit soort constructies (van de City group).

Ik snap dit soort dingen niet.
Troyes koopt hem, psv huurt hem, een speler van18 die nog werkelijks niets heeft laten zien. 33 wedstrijden, 2 doelpunten.
Hij gaat dus sowieso niet in de basis spelen en na 2 jaar ben je hem sowieso kwijt.
Kan iemand mij uitleggen waarom je dit zou doen ?!

1 juli 2022 om 09:14

Nee vooralsnog snap ik de logica niet. Vooral nu ik zn statistieken zie. Er zijn verdedigers genoeg die vaker scoren. Is nog piepjong, misschien voor Jong een jaar en vervolgens een jaar eerste. Zullen zien

1 juli 2022 om 10:14

Maar voor Jong ga je geen geld investeren, vooral niet als je weet dat je hem niet kunt kopen.
En dan in de hoop dat hij misschien groeit en 1 jaar in het eerste kan spelen, dan lijkt me dat je beter kunt focussen op eigen jeugd. Daarbij, als hij het eerste jaar gaat vlammen, is hij gewoon weer terug.

1 juli 2022 om 10:36

Ik kan er ook niks van maken. Als t nou een Ronaldo was waar we 2 jaar gebruik van mochten maken kun je t nog een beetje als een lapmiddel zien die t verschil tussen wel/niet CL halen maakt. Maar dat zie ik deze jongen ook niet doen gezien de schrikbarende statistieken haha. Nou ja,kan alleen maar meevallen.

1 juli 2022 om 11:06

"hij gaat dus sowieso niet in de basis spelen en na 2 jaar ben je hem sowieso kwijt.
Kan iemand mij uitleggen waarom je dit zou doen ?! ".

De regels zijn veranderd en huurcontracten mogen voor maximaal een jaar worden afgesloten. Als hij het goed doet, zou hij dus zomaar al naar een jaar weg kunnen zijn. Het kan echter best zijn dat hij uitsluitend is gehaald voor de handel en in dat geval zou PSV mogelijk nog jaren plezier van hem kunnen hebben.

1 juli 2022 om 11:23

@doloransinum

Kan je mij uitleggen voor wat voor "handel" hij gehaald is ?

1 juli 2022 om 12:24

"kan je mij uitleggen voor wat voor "handel" hij gehaald is ? ".

Ik zeg niet dat het gebeurd is, maar dat het zou kunnen, zoals clubs als Chelsea en City door de jaren heen heel veel spelers hebben gehaald die nauwelijks tot geen uitzicht hebben gehad op speeltijd. Spelersverhuur is voor dat soort club gewoon een businessmodel waarmee de eigenaren grof geld verdienen. Geen club gaat 100 spelers onder contract nemen om ze te laten spelen. Vorig jaar had City maar liefst 34 spelers in de verhuur, door nieuwe regelgeving kan dat niet meer, maar ipv het aantal contractspelers te beperken, zie je dat de City Groep via schimmige constructies probeert dat beleid voort te zetten. Waarschijnlijk omdat het erg lucratief is.

PSV moet hier niet aan mee willen werken. Ik kan me best voorstellen dat dit gunstig klinkt als je je op korte termijn wilt versterken met een jongen Zuid-Amerikaanse buitenspeler, maar gezien zijn leeftijd en statistieken is hij simpelweg geen directe versterking. Dan moet je als PSV niet mee werken aan zulke constructies, daar word je zelf gewoon niet beter van.

Vind het ook geen fraaie move. Met de kanttekening dat het hierbij blijft en je niet als Troyes of Lommel volledig je ziel verkoopt aan de City Group, vind ik het tijdelijk overnemen van een speler als deze te billijken. Mits hij ook van waarde kan zijn voor het eerste, want als speler van Jong PSV zou het helemaal nergens op slaan. Overigens is dit volgens mij wel een talent dat direct meer kan brengen dan een mediocre profiel als Vertessen of Bruma trouwens, dus wat dat betreft denk ik dat hij sportief best het nodige gaat betekenen.

Overigens word ik wel doodmoe van de updates over deze transfer. Hoe vaak ik de afgelopen maand wel niet voorbij heb zien komen dat men 'snel wil afronden', 'de transfer in stroomversnelling komt', etcetera. Om dit alles nog snel te noemen, daar is het een beetje te laat voor want deze verhuizing hing al drie maanden in de lucht. En ik vermoed dat we voordat hij zich op de Herdgang meldt we nog wel vier updates krijgen over zijn komst. Hoe zijn Instagram laat zien dat hij op het vliegtuig stapt, insiders lekken dat-ie daar ook gepoept heeft, reizigers op Schiphol foto's delen op Twitter van zijn aankomst en een Eindhovense snackbarhouder hem ziet rijden en de PSV-media-afdeling voor is met het brengen van het nieuws.

Ik snap niet dat PSV tot nu toe alleen maar spelers transfervrij aantrekt en huurt want de lokale bedrijven onder de naam 'Brainsport ' ze zouden veel geld geven. Op deze manier zal het gat met Ajax nooit gedicht gaan worden

1 juli 2022 om 11:25

@bart
Transfervrije hoeft niets mis mee te zijn, vooral gevallen als Xavi Simons, heeft nog alles te bewijzen, maar hij kan echt wel voetballen.

Dit is gewoon een goedkope "gok" die je neemt. Kost alleen salaris, en mocht je hem kunnen smeden kan hij zomaar 30 + miljoen opleveren, vind dit juist slim gedaan.

het huren snap ik ook niet echt, of het moet een speler van de buitencategorie zijn, maar dat is het niet.

1 juli 2022 om 13:21

Maar Ajax geeft wel altijd veel uit en PSV zelden

1 juli 2022 om 13:39

@bart

Dat deed Ajax 5 jaar geleden ook nog niet.
Wat je niet hebt kun je ook niet uitgeven, Ajax is nu eenmaal gewoon een club waar meer centen zitten.
Ajax probeert hierin door te pakken waardoor we hopelijk op korte termijn kunnen zorgen dat de Arena ons eigen stadion is, waardoor er veel meer inkomsten gegenereerd kunnen worden.
Ook wil Ajax van de beurs af, waardoor ze niet alles hoeven te verantwoorden en gewoon zelf de markt vrij op kunnen gaan.

Ff afwachten wat deze speler word, zen statistieken zijn nou niet echt om naar huis te schrijven

Savinho groot talent van de jeugdelftallen. Kwam er nooit uit, maar kan zomaar gebeuren. Bij de kampioen Atletico miniero speel je ook niet zomaar en city had hem gescout. En Brabant en brazilianen is een gouden combi. Goeie gok want dat is het wel . Goed om iets te hebben achter de hand. Die Noni is breekbaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper10
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren