‘Feyenoord neemt na jaar wellicht al afscheid door aanbieding uit Engeland’

Donderdag, 30 juni 2022 om 22:02Rian Rosendaal • Laatste update: 22:23

Marcus Holmgren Pedersen heeft wellicht zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld. Het doorgaans betrouwbare 1908.nl meldt donderdag namelijk dat Southampton een eerste aanbieding heeft neergelegd bij de 21-jarige rechtsback uit Noorwegen. Feyenoord is naar verluidt bereid om Pedersen te verkopen, maar dat gebeurt alleen bij een aantrekkelijke transfersom. Een concreet bod moet Feyenoord overigens nog krijgen van Southampton en de speler zelf moet ook nog de knoop doorhakken aangaande zijn nabije toekomst.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij Marcus Holmgren Pedersen goed genoeg voor de Premier League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door bliek)

Lijkt me niet dat hij bij 1e keus zal worden daar mocht hij vertrekken. Ik schat Livramento echt flink hoger in

30 juni 2022 om 22:19

Mee eens. Tuurlijk hebben ze een back-up nodig, maar Livramento is 19, Engels en dit jaar echt doorgebroken. Zie niet in waarom ze Pedersen zouden kopen, behalve als Livramento voor een mega bedrag weggaat

30 juni 2022 om 22:24

Klopt. Bizar hoe hij met 19 jaar in de Premier League staat te spelen. Ik zie geen een 19 jarige uit de Eredivisie zo makkelijk meedoen in Engeland. Zonde dat hij niet is doorgebroken bij Chelsea

30 juni 2022 om 22:32

Jammer dat hij (livramento) niet is doorgebroken inderdaad.

Alleen is dat niet geheel onlogisch gezien het feit dat misschien wel de beste rechtsback op dit moment de rechterflank van Chelsea bestrijkt in de vorm van Reece James. Livramento had van hele goede huizen (villa's zelfs) om de 22 jarige Engelsman uit de basis te spelen. Dat was waarschijnlijk niet gelukt. Daarom logisch dat Livramento zijn carriere ergens anders ging voortzetten. Ook hij ziet de kwaliteiten van onze Reece en ziet ook in dat het een hele lastige opgave zal gaan worden.

30 juni 2022 om 22:41

Ook het geval met die back van Brighton. Kan niet op z'n naam komen.

30 juni 2022 om 22:46

@meneerja, jammer dat zoveel talenten op dezelfde positie spelen. Tussen Reece James (1999) en de Livramento (2002) had je nog Lamptey (2000) zitten. Die deed het als 19 jarige ook al heel goed in de PL

30 juni 2022 om 22:57

Lamptey

1 juli 2022 om 09:42

Precies. Southampton heeft op RB nu juist te veel spelers. Walker-Peters en zelfs Valery nog. Livramento zal dus wel vertrekken, anders kan ik het niet verklaren dat ze Pedersen willen aantrekken..

Alleen voor de hoofdprijs! 12 miljoen.. Jongen heeft nog behoorlijke potentie!

30 juni 2022 om 22:27

Malacia gaat weg voor 15-17 miljoen, dan ga je nooit 12 krijgen voor Pedersen. Feyenoord mag al blij zijn als ze hier 6-8 miljoen voor krijgen. Wanneer ze hem voor 6 miljoen verkopen, hebben ze al een winst van ruim 5 miljoen na 1 seizoen. Prima zaken voor Feyenoord lijkt mij

30 juni 2022 om 22:36

Ik vind dat je toch wat hoger mag inzetten. Malacia was duidelijk klaar voor de volgende stap, die wilde en moest eigenlijk ook weg. Van Pedersen weten we nog niet precies wat het gaat worden. De potentie is er, dus hoezo niet 10 miljoen?

30 juni 2022 om 22:40

Precies! Hoog in de boom zitten, heeft ook nog een meerjarig contract 10 miljoen moet je voor gaan!

30 juni 2022 om 22:40

Niet echt prima zaken, er zit zeker nog meer in Pedersen als hij speeltijd krijgt dan 6-8 miljoen. 21 pas natuurlijk.

1 juli 2022 om 00:32

Malacia gaat voor schandalig weinig weg.
Gaat gewoon voor zn marktwaarde weg naar een club die altijd het dubbele betaald van de marktwaarde.
Voor Malacia hadden we minimaal 25mln kunnen vangen van Man U. Zeer slecht onderhandeld dit.
Bij PL clubs moet je gewoon 2x zoveel eisen.

Dan nu voor Pedersen 15mln vragen, en dan ergens uitkomen op 9/10mln. Graag of niet , zo simpel is het. We hebben ook Geertruida nog dus we hoeven helemaal niet te verkopen.

1 juli 2022 om 00:46

Wat een gezever zeg... Feyenoord was akkoord met Lyon over 12 miljoen met bonussen, dan komt United en moet hij ineens 25 kosten? Denk je nou echt dat ze daar bij United in meegaan? Dan was hij dus gewoon voor 12 naar Lyon gegaan. Wees blij dat hij die 3 miljoen extra nog oplevert.

Malacia ligt niet meer lang vast en is toe aan een nieuwe stap, tel daarbij op dat enkel Lyon concreet is geweest en buitenlandse trainers dus toch twijfels bij hem hebben. 15 miljoen voor een ED back die zelfs bij Oranje nog niet onomstreden is in de selectie is gewoon een prima bedrag.

Feyenoord heeft nog nooit een transfer van die mate kunnen doen en iedere keer dat ze een kans hierop weigerden (Jorgensen) hebben ze er al helemaal niks extra's aan overgehouden, met alle gevolgen van dien. Malacia gaat ze daarnaast ook niet gegarandeerd kampioen maken en mocht Maatsen komen zie ik dat als een prima opvolger, veel goedkoper en waarmee je echt niet ineens 5 plekken lager gaat eindigen.

Feyenoord moet nog steeds elke euro omdraaien en uit een compleet andere vijver vissen dan Ajax en PSV, dat weten ook geinteresseerde clubs. Daarbij is een Conference League finale halen ook weer niet een garantie op een goede speler, gezien de tegenstand en bijvoorbeeld ook Dessers die bijna topscorer werd en 0 interesse heeft gewekt in het buitenland. De eerste CL waardige tegenstander (Roma) doet je gelijk de das om en ook die zouden er in de poulefase CL eerder wel dan niet uitvliegen. Nota bene scoort de man die in die finale als rechtsbuiten werd opgesteld..

Zo kan ik nog wel 5 punten opnoemen waarom ik het totaal niet eens ben met je uitgangspunt, maar dat lijkt me inmiddels wel duidelijk. En als we het nu gaan vergelijken met bijv. Ajax die voor een Frenkie 80 miljoen krijgt kunnen we al helemaal tot in de eeuwigheid door discussiëren.

Wat betreft Pedersen zie ik zijn contract tot 2026 wel als goede onderhandelingspositie, zeker tegen Engelse clubs. Toch moet je er goed over nadenken wanneer je binnen 2 jaar 10 miljoen of meer winst kunt maken op een wisselspeler als Feyenoord zijnde. Iedereen roept maar dat Geetruida naar het centrum gaat, maar stopt Trauner er dan mee? Mocht Pedersen voor laten we zeggen 12 miljoen gaan kunnen ze evt wel de gewenste aankoop Hilgers halen en stel Senesi vertrekt dan nog zie ik ze eerder een extra linksbenige cv halen dan Geertruida naar het centrum schuiven. Op de back kan je dan ook doorpakken voor Brenet die ook links kan spelen mocht Maatsen tegenvallen. Geen seconde over twijfelen dus.

1 juli 2022 om 02:20

Heeft een contract tot 2024 dus je kan gewoon de hoofdprijs vragen.
12mln van Lyon is ook te weinig. Maar vooral wanneer Man U langs komt kan je gerust het dubbele vragen. Leuk dat we nooit een groot bedrag hebben overgehouden aan een speler maar dat is geen argument om lage bedragen te vragen voor toekomstige transfers. Bovendien zijn het andere tijden dan toen.

Malacia is inderdaad toe aan een stap hogerop en dit is het perfecte moment, echter heeft hij nooit in de media gezinspeeld op een vertrek.

De prestaties van Ajax is niet de enige reden waarom Ajax spelers zoveel opleveren. Zo goed zijn de spelers namelijk niet. Ajax kan gewoon uitstekend onderhandelen.. zie bijvoorbeeld Traore met een eenjarig contract voor 10mln slijten, ongelooflijk!

1 juli 2022 om 07:51

‘Mag al blij zijn’ nog wel… deze jongen heeft nog 4 jaar contract. Waarom zou je hem moeten vergelijken met het bedrag voor Malacia ipv te kijken naar zijn leeftijd en potentie?

1 juli 2022 om 09:32

Die jongen moet je uberhaupt nog niet weg doen joh. Tenzij er een bedrag wordt geboden waar je geen nee tegen kunt zeggen, maar dat zie ik niet gebeuren.

Senesi staat hoger op de lijst om verkocht te worden. Als die weg gaat kun je Lutsie centraal zetten en Pedersen RB. Die jongen heeft nog genoeg potentie om nog een paar jaar door te groeien en hopelijk na een seizoen of 2/3 aanzienlijk meer op te leveren.

30 juni 2022 om 23:40

Ik heb Pederson wel hoog zitten hoor, geloof echt dat hij kan doorgroeien. Hoop eigenlijk dat hij gewoon blijft.

1 juli 2022 om 01:07

Dat ben ik met je eens en idd zou het mooi zijn als hij blijft, maar speelt hij volgend jaar opnieuw niet omwille van Geetruida (en dat denk ik) ga je dit bedrag en nooit meer voor krijgen. Pedersen voor +10miljoen is gewoon dikke winst die Feyenoord veel kansen biedt.

Speelde best goed die wedstrijden. Alleen ze voorzetten kunnen vele male beter. En toen kwam Geertruida die nog beter speelde en opzich was dat best jammer voor Pedersen. Denk dat als hij nog steeds basisspeler was dat je hem voor de hoofdprijs kon verkopen.

30 juni 2022 om 22:20

Het zou goed kunnen zijn dat Geertruida volgend seizoen centraal in de verdediging komt te spelen indien Senesi vertrekt. Mocht dat zo zijn dan is ie verzekerd van een basisplaats. Ik zou hem echt niet verkopen. Nog los ervan of ie zelf zou willen. Hij is nogal klef met zijn vriendinnetje (Noor Omrani) en die hockeyt (is dat een woord?) hier in Nederland.

30 juni 2022 om 22:34

Denk dat Geertruida ook centraal komt te staan. Pedersen is natuurlijk ook internationaal en denk dat hij de vaste Rb word daar. Noor Omrani had ik laatst nog wat over gelezen, dat ze gewoon met Pedersen mee ging na het buitenland?? Correct me if im wrong.

1 juli 2022 om 00:59

Hij is inderdaad de vaste rechtsback van Noorwegen momenteel. Z'n vriendin kan wel mee willen maar dan moet ze ook nog een hockeyclub in Engeland zien te vinden en dat lijkt me praktisch niet te doen. In verliefdheid roep je nog weleens wat he haha.

1 juli 2022 om 01:11

Die gaan dus sowieso uit elkaar. Heel vervelend, maar beiden zijn jong en hebben een sportieve carriere voor zich. Hoe groot is de kans dat die 2 de komende 10 jaar in dezelfde regio/land een voor hun goede club kunnen vinden? Inderdaad, die is er niet. Dus of het gaat niet werken, of 1 van de 2 gaat niet het maximale uit hun carriere halen.

1 juli 2022 om 10:30

Ik weet niet of Geertruida centraal komt. Stel Seneisi vertrekt dat zal hij toch een linksbenige terug willen denk ik?
Ik hoop iig dat we Pedersen nog behouden zeker nu Hall verhuurt wordt.
We kunnen alles wel willen verkopen maar voor nu zijn we er nog niet beter op geworden ten opzichte van vorig jaar.

Leuke speler, maar terecht z’n plekje verloren aan Geertruida. Wanneer Feyenoord hem voor een mooi bedrag kan verkopen, moeten ze dat gewoon doen. Feyenoord kan het geld goed gebruiken en hebben met Hall een prima speler achter de hand. Wanneer Hall niet goed genoeg is, kunnen ze altijd nog een speler halen. Als ik mij niet vergis mocht Pedersen weg voor een bedrag van 6 miljoen. Benieuwd wat t wordt..

30 juni 2022 om 22:24

Waar haal je die zes miljoen vandaan?

1 juli 2022 om 07:30

Volgens mij is dat het bedrag dat Feyenoordtm heeft gehoord als bedrag vanaf wanneer Feyenoord wel zou willen luisteren, mochten er aanbiedingen komen. Maar goed, Hala010 wil ons graag een uitverkoop zien houden schijnbaar.

30 juni 2022 om 22:48

Benita heeft Hall ingehaald als rechtsback. Denk dat Hall wordt verhuurd om ervaring op te doen.

1 juli 2022 om 07:39

Zou voor alle partijen wel uitstekend zijn inderdaad als Hall verhuurd wordt. Na al dat (zware) blessureleed eindelijk minuten gaan maken.

1 juli 2022 om 01:02

Hall wordt deze week (en anders volgende week) nog verhuurd aan Excelsior.

Hmm... Niet onmisbaar, maar bezetting achterin is al erg dun, dus dan moet er wel een goed bedrag tegenover staan...

Ik hoop dat Arnesen zijn lijstjes klaar had voor de zomer. Als we in dit tempo door blijven gaan dan zijn we straks ruim de helft van het team kwijt. Ik hoop echt dat ze Brenet binnen weten te halen als back-up voor hopelijk Maatsen en wie onze rechts zal zijn in September.

1 juli 2022 om 01:01

De deal met Brenet is afgeketst omdat Feyenoord hem geen garanties kan geven op een basisplaats. En terecht denk ik. Ik hoop dat Pedersen gewoon blijft. Die jongen kan alsnog genoeg minuten maken.

1 juli 2022 om 08:55

Volgens mij bracht 1908 daarna nog naar buiten dat Brenet alsnog een optie is. Brenet moet een keus gaan maken. Gister was er een persdag bij FC Twente maar was Brenet wegens familieomstandigheden er niet bij. Kan natuurlijk echt zo zijn maar de timing is opvallend. Vandaag is Brenet officieel clubloos. Ik weet niet of Brenet nog met FC Twente mee mag trainen maar als dat zo is, zullen zij dat niet voor lang goedkeuren. Ik denk zelf dat Brenet wel gaat komen en ik denk dat het zelfs voor de basis is. Ik verwacht dat Pedersen en Senesi worden verkocht. Aan alles merk je dat Slot niet tevreden is over Pedersen terwijl hij wel goed in de markt ligt. Ik denk dat Feyenoord daarvan gaat profiteren. Zodra Pedersen en Senesi weg zijn, kan Geertruida naar het centrum. Je hebt dan Brenet als rechtsback met Benita als back-up.

Boven de 10 luisteren, als Geertruida naar het centrum gaat, en dat verwacht ik, dan zal Pedersen eerste keuze zijn. Vond hem ook best goed eerste half jaar, maar Geertruida is nou eenmaal groot talent.

30 juni 2022 om 22:50

Kan misschien helpen om andere aankopen te financieren. Hangt er ook helemaal vanaf welke alternatieven ze op "de lijst" hebben staan en tegen welke (aankoop) bedragen

30 juni 2022 om 23:06

Er gingen eerder deze zomer geruchten over Brenet en van Ewijk. Ik hoop dat we Brenet als backup halen maar van Ewijk zie ik echt niet zitten.

30 juni 2022 om 22:59

Geertruida Groot talent valt ook wel mee.
Hij heb het enkele wedstrijden leuk gedaan maar je ziet in alles dat Pedersen flink meer potentie heeft dan Geertruida.

Sowieso gaat Geertruida niet meer verlengen.
Daarom zou je juist hem nu moeten verkopen. Volgend jaar is die nog maar de helft waard en het jaar daarop loopt die gratis weg.
Dan kan je ook Senesi behouden en verlengen en zo het ijzersterke duo Trauner/Senesi in stand houden.

30 juni 2022 om 23:05

Want Senesi gaat wel bijtekenen? Daar zijn ze het afgelopen jaar niet echt in geslaagd.

Als je vindt dat Geertruida minder potentie heeft dan Pedersen, kan je het beter bij je eigen clubje houden.

30 juni 2022 om 23:12

Huh.. Pedersen is snel en heeft veel drive, kan het zeker ver schoppen. Maar Geertruida is snel, fysiek sterk, rustig aan de bal, heeft een goede pass en zelfs scorend vermogen. Heel af en toe nog wat lichtzinnig, maar daarin is hij al sterk verbeterd. Kan me echt niet voorstellen dat je Feyenoord enigszins volgt als je Pedersen hoger inschaalt

30 juni 2022 om 23:21

NJfromVOL je begrijpt wel dat Raubaht voor Feyenoord is? haha

30 juni 2022 om 23:26

Sander dat zegt hij, maar ik geloof er al jaren geen ruk van.

1 juli 2022 om 01:14

Nog steeds zie ik een sliding van Geertruida tegen PSV voor me. Net in de 16 met ontzettend veel risico, maar perfect getimed en uitgevoerd waardoor een doelpunt werd voorkomen. Echt een wereldklasse tackle was dat.

Slot heeft door deze jongen uit het team te halen een stomme fout gemaakt.
Hij speelde altijd goed. De belangstelling voor hem is dan ook logisch.
Maar hij had dus veel meer kunnen hebben opgeleverd

30 juni 2022 om 22:25

Geertruida is verdedigend als aanvallend gewoon beter. Pedersen is alleen een stuk sneller. Ik begrijp de keuze van slot wel. Daarnaast heeft pedersen nog een contract van 4 jaar. Die kan ook komend seizoen nog genoeg opleveren als Geertruida bijv. in het centrum gaat spelen (indien senesi vertrekt).

30 juni 2022 om 23:00

Geertruida is een stuk beter. Zeker geen fout.

30 juni 2022 om 23:03

Als Geertruida speelt, gebeurt er gewoon wat! Hij komt veel op het middenveld, en is altijd gevaarlijk!

30 juni 2022 om 23:39

Ik heb hem eigenlijk voor het eerst nadrukkelijk bekeken in het duel dat Twente uit bij Feyenoord won met 2-1. Pedersen viel mij echt zwaar tegen in dat duel. Zo vreselijk blind en besluiteloos. Is dat Pedersen? Of speelde hij gewoon dramatisch?

1 juli 2022 om 00:37

Type Karsdorp maar iets onzorgvuldiger (maar niet vergeten dat Karsdorp voorheen een nummer 10 was).
Maakt veel goed met zn snelheid en heeft longen als een paard. Zijn aanwezigheid in de aanval is een extra wapen , maar zijn laatste pass is iets om aan te werken.

1 juli 2022 om 07:26

Speelde altijd goed? Heb je toevallig één wedstrijd gezien?

als er een absurd hoog bod gedaan wordt prima, anders lekker blijven. mocht senesi vertrekken schuift geertruida centraal door en pedersen basis op rechts. (mits de luts comfortabel is op links cv)

Onbegrijpelijk, heb vertrouwen in slot maar denk toch dat Geertruida naar het centrum zal gaan, dan heb je met pedersen toch n topper.
Hoop dat ze nu wat gaan halen ipv wegdoen!
Morgen 1 juli dus zwarte cijfers geschreven kom maar op met de aanwinsten

Pedersen heeft groeipotentie. Logisch dat er belangstelling is. 7,5 miljoen zou wel redelijk marktconform zijn denk ik.

30 juni 2022 om 22:39

Ben ik het helemaal mee eens. Een bedrag van 6-8 miljoen lijkt mij prima. Vervolgens kunnen ze de helft van dat bedrag investeren in een nieuwe back met minimaal net zoveel potentie. Feyenoord moet even groene cijfers bijschrijven, zodat de spelers in de toekomst voor meer geld kunnen vertrekken. Uiteraard moeten ze dan wel blijven presteren

Wel eens een keer heerlijk om te horen dat er zoveel interesse is in een hoop Feyenoord spelers! Is wel eens anders geweest..

Ja het blijft feest met verkopen. Zeer solide back met veel potentie en komend seizoen ongetwijfeld basisspeler als Geertruida naar het centrum gaat. Als ze 12 mil dokken prima, maar anders behouden.

Strik eromheen blinde voetballer kan enkel rennen

Ik zou hoog inzetten want hij heeft nog een contract van 4 jaar dus ik zou geen genoegen nemen met 10 miljoen.
En anders laat je hem lekker bij ons mooie club.

Interesse in Pedersen is natuurlijk volkomen logisch. Hij is international van Noorwegen en zijn profiel (veel loopvermogen en supersnel) is natuurlijk erg interessant voor heel veel clubs. Na z'n vlotte begin bij Feyenoord ging het helaas wel wat stokken. Mede door z'n eigen vorm, maar ook door een tactische wijziging doordat de rechterkant (nelson / Jahanbakhsh, etc.) het veld veel breder houden en de rechtsback veel meer naar binnen moest spelen. Iets wat Geertruida veel beter kan.

In een andere opzet kan hij zo veel bruikbaarder zijn als hij er constant overheen kan denderen. Maar goed, laat ze eventueel maar lekker bieden. Met een lang contract is er totaal geen haast om te verkopen en er zijn al genoeg plekken om eerst op te vullen.

Prima speler, toont zover ik zie altijd wel inzet. Ik denk dat Feyenoord 'm wel gaat missen als ze 'm laten gaan. 10 miljoen vragen en kijken waar het uitkomt.

Heel erg merkwaardig. Southampton heeft namelijk al twee goede rechtsbacks. Livramento wordt gezien als een giga talent en Kyle Walker-Peters is ook een van de betere bij Southampton. Ik las zelfs ergens dat deze twee backs plus Ward-Prowse worden gezien als de drie spelers die absoluut niet mogen vertrekken. En wat doen ze: een rechtsback erbij halen haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Verdediger, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren