Ritsu Doan keert definitief terug in de Bundesliga; PSV houdt fors bedrag over

Dinsdag, 5 juli 2022 om 09:12Jeroen van Poppel • Laatste update: 09:23

Ritsu Doan keert definitief terug in de Bundesliga. PSV verkoopt de 24-jarige Japanner voor 8,5 miljoen euro aan SC Freiburg, dat onder de indruk raakte toen hij vorig jaar op huurbasis voor Arminia Bielefeld speelde.

PSV is erin in geslaagd om geen verlies te lijden op Doan, waar het een jaar geleden nog voor moest vrezen. De Eindhovenaren betaalden in 2019 7,5 miljoen euro aan FC Groningen voor de rechtervleugelspits, die bij PSV moeite had om zich in het basiselftal te spelen. De topclub nam in de zomer van 2020 het besluit om Doan op huurbasis naar Arminia Bielefeld te sturen. In Duitsland leefde de Aziatische aanvaller op en kende hij (ondanks de degradatie) op persoonlijk vlak een goed seizoen.

Afgelopen seizoen sloot Doan weer aan bij het eerste elftal van PSV. Na een moeizame start van het voetbaljaar deed Roger Schmidt gaandeweg het seizoen meer en meer een beroep op Doan, die ook profiteerde van veelvuldig blessureleed van zijn concurrent Noni Madueke. Doan maakte 11 goals en gaf 3 assists in 39 officiële wedstrijden. In totaal staat hij op 13 goals en 6 assists in 64 duels voor de Eindhovenaren.

Doan hoopt bij SC Freiburg zijn droom om in de Champions League te spelen waar te kunnen maken. Komend seizoen zal dat niet lukken, want de Zuid-Duitse club kwam in mei net tekort voor een felbegeerd ticket in het miljardenbal. Freiburg, waar ook Oranje-keeper Mark Flekken onder contract staat, moet het na de zesde eindnotering doen met een plek in de groepsfase van de Europa League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

164 reacties (laatste reactie door marcel0306)

Quitte spelen en ik ben tevreden, miljoen of 7 is meer dan prima!

30 juni 2022 om 15:17

Mede mogelijk gemaakt door Schmidt, laten we dat niet vergeten. Die heeft hem, en ook Guti, weer aan het voetballen gekregen en grotendeels in de etalage kunnen zetten. Daardoor kun je er nu dit soort bedragen voor krijgen.

30 juni 2022 om 15:24

Wat denk je van Mauro? Doan en Guti deden zeker leuk mee! Maar Mauro is gewoon van een 5 naar een 8 gegaan. Ongekende ontwikkeling!

30 juni 2022 om 15:25

Zeker, Mauro zijn ontwikkeling was helemaal bizar.

30 juni 2022 om 15:46

Boscagli mag ook wel in dat lijstje. Onder van Bommel een zeer matige linksback, onder Schmidt een prima centrale verdediger.

30 juni 2022 om 16:05@dvcer: Boscagli misschien wel de grootste verbetering, want Doan en Guti speelde toch vooral bij gebrek aan beter!

@fossen. Guti moeten ze nu eigenlijk ook verkopen als iemand dat wil. Dat is niet een speler die ik graag een jaar basis zie staan en daar gaan we Europees zeker geen potten mee breken. RvN moet op een andere manier op zoek gaan naar balans op het middenveld zonder hem.

30 juni 2022 om 16:29

@justusmorris: Wat betreft Guti, dat weet ik eigenlijk niet zo goed. In de potten dat je helemaal op de helft van de tegenstander speelt is een betere voetballer misschien fijner, maar zeker in de topwedstrijden is het wel een handig extra slot, hij haalt er verdedigend sinds Schmidt best wel veel uit.

Daarnaast is hij de middenvelder bij PSV die Sangaré het best laat renderen, dus wanneer die blijft zou het best wel prima zijn.

30 juni 2022 om 16:32

@psvmanunited. Ja klopt als een bus wat je zegt. En toch heb je als fan het gevoel dat daar een betere speler kan staan. Daarom aan Ruud de taak om daar een speler neer te zetten icm een tactiek die aanvallend meer toevoegt zonder de balans te verliezen.

30 juni 2022 om 17:02

@justusmorris: Dat gevoel heb ik best lang gehad, maar in de toppers hoeft dat niet zo nodig meer van mij eigenlijk. Laat Veerman het maar mooi met Xavi Simons uitvechten voor de 10-positie (vind Veerman behalve tegen de tegen kleintjes echt te laconiek in een dubbele 6) met Sangaré en Guti daarachter.

Ik las aan het begin van deze transferperiode overigens best veel geruchten over de komst van Vinicius Souza van KV Mechelen en ik heb geen wedstrijden van hem gezien, maar qua profiel wat hier van hem geschetst werd zou hij denk ik wel een goede vervanger van Guti zijn. We zien het echter wel, hoop eerst vooral op een spits die niet Luuk de Jong heet

30 juni 2022 om 17:09

En mede mogelijk gemaakt door de scouts van Freiburg. Hier ga je toch geen 8,5 miljoen voor aftikken?

30 juni 2022 om 17:20

Blijkbaar wel, zie je toch? En waarom ook niet? Liet bij Arminia al zien dat hij de Bundesliga aan kan, was daar een van de beste spelers. Die wilden hem al overnemen maar konden hem niet betalen, zelfde geldt voor Mainz. Freiburg heeft wat meer te besteden en kan het betalen. Doan heeft bij PSV laten zien dat het een prima voetballer is, alleen niet structureel voor de basis. Maar dat jij moeite hebt met Schmidt ergens de credits voor geven was al bekend hoor Japie.

30 juni 2022 om 17:51

@Fossen

Je moet er wel de kanttekening bij maken dat hij niet geslaagd is op de positie waar hij hoort te spelen, maar zich als back zeer zeker heeft ontwikkeld maar waar hij uit nood is weg gezet en zowel Max een echte links back en Mwene een echte rechtsback uit de basis heeft gespeeld.

30 juni 2022 om 17:54

@Fossen

Smidt heeft er ook voor gezorgd dat ons grootste talent sinds jaren Mo Ihatarren op een slechte manier is vertrokken en nu topfit bij de grootste concurrent speelt en die gaan er mega miljoenenbedrag voor vangen nee smidt heeft ook een puinhoop van gemaakt op dat vlak

30 juni 2022 om 18:00

We moeten ook niet gaan doen of ihat de nieuwe messi is of was.

30 juni 2022 om 18:18

Wat een gezeik weer .... Mo heeft het zelf verkloot, zoveel kansen gehad, blij dat hij weg is. Op den duur een beslissing nemen om afscheid te nemen is ook besturen. Dacht heten Italië wel even te maken.... heeft geluk dat hij nog een kans heeft gekregen. Heeft ons ook veel geld gekost en ergernis binnen de selectie. Rotte appels moet je verwijderen.

30 juni 2022 om 19:09

Vergeet niet dat ze dit bedrag kunnen vragen omdat Mo Ihattaren is vertrokken en zijn plek vrijkwam. Uiteindelijk gaat Ajax met Mo toch wel kampioen worden.

5 juli 2022 om 09:29

Dat is echt een revelatie geweest, een van de beste spelers van het afgelopen seizoen. Bovendien is hij nog maar pas 23. Houdt hij dit niveau nog twee volle seizoenen vast en staat hij net als vroeger Willems aan het begin van een leuk aantal goals van Luuk de Jong dan kan deze jongen je nog rustig €12-15M opleveren in the end.

Kan me nauwelijks een betere transferzomer herinneren dan de lopende, echt heerlijk hoe het kaf van het koren wordt gescheiden. Bruma weg met een verplichte koopoptie van €4M, Doan vertrokken voor €8,5m, Thomas, Mvogo en Zahavi pleite, Sadilek weg voor €1,5m, Baumgartl verhuurd met een optie tot koop... Ruimt lekker op zo. Als we de aanwezigheid van Vinicius en Luckassen ook nog kunt uitgummen is het uitgaand transferbeleid helemaal af, hoewel ik er ook niet gek van zou staan te kijken als Van Ginkel vriendelijk wordt verzocht bij Vitesse zijn carriere af te sluiten.

5 juli 2022 om 09:47

Zolang er geen top CV bij komt vind ik het geen geslaagde transferzomer hoor. Boscagli ligt er nog tot zeker januari uit en op Obispo kun je niet bouwen. Hou je Ramalho en Teze over (ik blijf er vanuit gaan dat Luckassen gewoon vertrekt aub). Is echt te mager voor zo'n essentiele positie. Kun je nog zo'n goede keeper hebben maar als je CV's niet op orde zijn doe je dat al weer teniet. En ik vind de backups op de vleugels ook nog te magertjes eerlijk gezegd, met Bakayoko en Savio. Mocht Madueke of Gakpo weer lang wegvallen dan moet je het doen met twee tieners die zich nog moeten bewijzen.

5 juli 2022 om 10:00

8 goals gemaakt in de Eredivisie. Da's toch net zo veel als Antony, dus misschien hadden ze inderdaad beter 80 Miljoen kunnen vragen.

30 juni 2022 om 15:18

Ze gaan winst maken.

30 juni 2022 om 15:21

Mooi meegenomen als dat gebeurt. Maar met psvdorliv eens dat ik al tevreden ben dat er geen verlies wordt gemaakt op hem. Heeft zich goed herpakt afgelopen 2 seizoenen.

30 juni 2022 om 15:23

Gaat 8.5 miljoen incl opleveren, prima. Eigenlijk een ideale 12e man.

30 juni 2022 om 15:24

Theo Lucius.

Opvallend dat ze hem laten gaan. Heeft afgelopen seizoen toch bewezen een ideale 12e man te zijn

30 juni 2022 om 15:19

8 à 9 miljoen vangen voor een twaalfde man is meer dan prima. Vind het reuzejammer dat het er nooit echt uit is gekomen bij Doan, bij Groningen was het echt een klasbak. Hoop dat hij in Duitsland alles aan flarden schiet, het is hem gegund. Harde werker, nooit klagen.

30 juni 2022 om 15:29

Dit is een prima prijs. Hij mist de motor om echt een buitenspeler. Desondanks heeft ie dat vorig seizoen goed ingevuld. Nu we het middenveld en rechtsbuiten flink hebben versterkt, was hij eigenlijk ook niet meer nodig. Mooi dat we er een goed prijsje aan over houden.

30 juni 2022 om 17:25

Prima 12e man. Maar dat zijn Ledezma en Vertessen ook. Die hebben het de laatste wedstrijden voor de zomervakantie prima laten zien. Daarbij is Doan ook niet heel erg effectief. Dus nu nog quitte spelen met een contract wat nog 1,5 jaar doorloopt is denk ik een hele mooie deal. Met Gakpo en Madueke als basisspelers en Bakayoko als directe vervanger voor de backup positie rechts voorin heb je een prima slag geslagen. Van de opbrengsten van Doan kan PSV wellicht al een spits (precies het bedrag wat Sevilla wilt voor Luuk...) halen voor de komende CL voorronde wedstrijden.

30 juni 2022 om 17:27

Absoluut. Maar als psv kampioen wilt worden, moet je met een betere 12e man aankomen.
Madueke moet nu echt de stap gaan zetten en de Braziliaan die nog moet gaan komen kan hopelijk goed mee concurreren

Psv voert echt topbeleid de laatste weken, daar waar Ajax staat te slapen als concurrent. Als PSV nu nog Sangaré en Gakpo weet te behouden + een goede spits koopt, denk ik dat ze kampioen gaan worden.

30 juni 2022 om 15:17

Veel te voorbarig. Hoever en Simons hebben nog alles te bewijzen. Ajax heeft een stapel geld, en die wisten allang wie er zouden vertrekken (Mazraoui en Gravenberch) dus daar komen echt nog wel spelers bij. Op zijn hoogst geef ik PSV even veel kans dit jaar.

30 juni 2022 om 15:29

Tja dan moeten die spelers wel komen. Tot nu toe nog niks gehoord, vandaar ‘de afgelopen weken’.

30 juni 2022 om 15:38

De transfermarkt is nog niet eens officieel geopend....

30 juni 2022 om 15:39

@Shiraz. Ja ‘de afgelopen weken’ slaat op topbeleid. Daar ben ik het helemaal mee eens. Jij maakt ervan dat ze kampioen gaan worden, ik wijs je alleen erop dat bij Ajax nog het een en ander bij gaat komen.

30 juni 2022 om 16:15

Justus, je kan toch niet ontkennen dat er wel degelijk een ander beleid gevoerd wordt? Waar er voorheen altijd tot het laatste moment afgewacht wordt lijken de versterkingen nu allemaal in beeld, in proces of al in de afrondende fase te zijn. Ik snap best dat Shiraz daarom positief is.

Stellen dat we kampioen gaan worden is inderdaad wel next level, dat zullen we eind volgend jaar wel zien.

30 juni 2022 om 16:19@oxxis. Hoe kom je daar nou weer bij? Dus alle transfers met een transfersom tot nu toe zijn illegaal? Snel de UEFA bellen.

30 juni 2022 om 16:21

@woenselaar, Kerel, ik geniet met volle teugen deze transferperiode. Ik vind het beleid top, reageer puur met dat we opeens als favoriet worden gebombardeerd terwijl we nog in juni zitten. Juni voelt meer aan als seizoen 21/22 dan 22/23.

30 juni 2022 om 16:35

@JustusMorris de transfermarkt gaat morgen pas officieel open. Daarvoor mag je wel een akkoord hebben, maar ben je nog niet officieel verkocht.

30 juni 2022 om 16:42

@fcg95. Die van Nederland is sinds 9 juni open en die van Engeland sinds 10 juni. Frankrijk Portugal Spanje Duitsland Italie wel 1 juli.

30 juni 2022 om 17:44

Shiraz: Ik denk dat het te maken heeft met het voetbalseizoen 21/22 dat tot 1 juli duurt. Dan gaat er weer een jaar salarishuishouding af, is Haller officieel weg, net als Gravenberch en Mazz en kan je dus volgens de cijfers weer nieuwe mensen goede contracten geven. Neem aan dat per 1 juli alles rond is en vrij snel bekend wordt gemaakt.

30 juni 2022 om 15:18

Is PSV dan echt al sterker geworden? Op de goal gaan ze er zwaar op vooruit. Hoever is die beter dan Mwene of Teze? Kan je echt niet met zekerheid zeggen namelijk. Simons erbij maar Götze en Doan kwijt. Zahavi ook weg en nog niks voor terug. Op dit moment zou je kunnen stellen dat zowel Ajax als PSV alleen maar zwakker zijn geworden.

30 juni 2022 om 15:20

@MessiBazoer. Beter dan Teze op rechtsback sowieso. Ik vond Mwene voor z’n blessure echt meer dan stabiel spelen, begon opeens te scoren. Maarja, een half jaar eruit met een blessure die een paar weken zou duren heb je ook niks aan. Hoever zal niet slechter zijn en op zijn hoogst een stuk beter. Maar Simons zal zeker weten in het begin minder zijn dan Götze.

30 juni 2022 om 15:23

Of Hoever beter is weet ik niet, maar de selectie is een stuk breder.
Verder verwacht ik dat Hoever gaat concurreren met Mwene en eventueel Mauro, Teze blijft centrum.
Simons voor Götze is hoogstwaarschijnlijk erop achteruit gaan, maar je houdt er wel een flinke smak geld aan over (transfersom + loon). Voor Zahavi zal Luukinho waarschijnlijk terugkomen, wat in mijn ogen zeker een vooruitgang is. Bruma is weg en Doan gaat dan misschien weg, dat is vervelend, maar de enige reden dat beide zo veel speelden waren blessures. Met Vertessen, Gakpo en Madueke heb je drie prima buitenspelers en ook Bakayoko komt eraan. Daarnaast zal er ook nog wel een buitenspeler aangetrokken worden.

30 juni 2022 om 15:30

Mwene idd wat onderschat. Gewiekste jongen.

30 juni 2022 om 15:34

Nou, als de keeper echt een goede keeper is dan is PSV natuurlijk niet zwakker geworden. Dat heeft ons vorig jaar gewoon bakken met punten gekost. Die ene positie is wel sleutel.

30 juni 2022 om 15:58

Met een betere keeper waren we kampioen geweest, dus ja, PSV is al echt sterker geworden vind ik. Bovendien lag de achilleshiel ook wel (deels) achterin en daar is er nu al één speler bijgekomen. Götze is een aderlating, de rest is makkelijk vervangbaar en gaat niet zo zeer gemist worden. Al vond ik Doan goed spelen afgelopen jaar en had ik hem er graag nog bij gehad; werkte keihard en altijd minimaal een zesje. Zahavi versus Vertessen of Vinicius is mij om het even, voor Doan komt Savinho en je hebt ook nog Bakayoko die dit jaar veel minuten gaat maken.

30 juni 2022 om 16:08

@rubentje met een spits als Lewandowski was je ook kampioen geworden. Tja, vermakelijke reactie dat dan weer wel. Vooral lekker verder overdrijven en voor je het weet geloof je erin dat PSV de afgelopen 4 jaar kampioen is geworden. Misplaatste hoogmoed.

30 juni 2022 om 16:14

@dirk gevoelige snaar geraakt ofzo? Overdrijven? Welke misplaatste hoogmoed? In plaats van dat ik het zoek bij ballen over de lijn of onterechte pingels, zoek ik het bij de kwaliteit van de spelers. We missen aan het eind van het jaar twee punten en ik kan zo een aantal momenten opnoemen waarop onze keepers ons punten gekost hebben. Het probleem was niet het maken van doelpunten, het probleem was het voorkomen van tegendoelpunten.

30 juni 2022 om 16:17

@rubentje, laat lekker gaan joh. Statistieken laten zien dat we bizar veel tegengoals hebben ontvangen en een snelle zoekactie op google levert ook meteen op dat er een keeperskwestie bij PSV speelde, maar Dirk_borst meent lekker cynisch te moeten doen.

30 juni 2022 om 16:18

@Rubentje13, Haha wat een misplaatste arrogantie zeg. In de competitie krijg je topper na topper op de kloten maar nee het ligt alleen aan de keeper. PSV nu dus topfavoriet voor jou voor de titelstrijd na het aantrekken van Benitez?

30 juni 2022 om 16:25
Over gevoelige snaar gesproken Ruben Ben zeker met je eens hoor wat betreft de keeper. Maar om dan gelijk te zeggen van 'dan waren we kampioen geweest. Nogal overdreven. Ajax had tot het wegvallen van Pasveer by far de minste tegendoelpunten. Toen kwam kamikaze Onana... Daarbij begint het verdedigen al voorin en natuurlijk is een ijzersterk blok achterin ook onwijs belangrijk. Dat gezegd hebbende is het inderdaad een cynische reactie van mij. In mijn ogen wel terecht, omdat het domweg misplaatste arrogantie is. Want als een Amsterdammer dit zeg... einde van de wereld.30 juni 2022 om 16:26

Schijnt al de bijnaam de Zwarte Panter te hebben.

30 juni 2022 om 18:00

Praktisch gezien wel. Mvogo en Drommel hebben zeker 8 punten gekost. Onana ook voor Ajax. Maar niet zoveel. Met een betrouwbare kracht in de goal speelt meer met zelfvertrouwen.

30 juni 2022 om 15:19

Is nog geen 1 juli, dan barst het pas echt los.... ben tot op heden niet ontevreden wat ze bij ons in Eindhoven doen, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer.

30 juni 2022 om 15:19

Rustig aan hoor. Transferperiode duurt nog twee maanden.

30 juni 2022 om 15:19

Topbeleid en laatste weken. Heerlijk hoe sommige kijken naar geruchten en transfers.

On: 7 miljoen voor Doan zou wel een goede prijs zijn want ik vind hem een leuke technische voetballer maar niet niveau PSV. Dat ze hem nog bijna rendabel maken is wel knap.

30 juni 2022 om 15:21

Alleen de keeper is verbeterd. Niemand weet of Hoever en Simons iets wordt. Götze is weg, Zahavi is weg. Doan en Bruma zijn niet de favoriete spelers maar als wisselspelers zijn die niet zo verkeerd als vaak wordt gedaan. Ik zou als Ajax zijnde niet bang zijn.

30 juni 2022 om 15:25

En afgelopen seizoen was nou net de fouten van een keeper van PSV het enige verschil tussen PSV en Ajax op de ranglijst aan het einde van het seizoen. Snap niet waarom sommigen van jullie soms alles denken te weten en zo moeilijker maken dan het is. PSV verdient geld met wisselspelers en vervangt de slechtste positie. Daarnaast zijn ze ook nog tot nu toe hun beste spelers niet kwijt. Is dat geen topbeleid ouwe transferkenners?

30 juni 2022 om 15:39

Ik hoop dat PSV zelf ook denkt dat de keeper het enige verschil is.

30 juni 2022 om 15:49

@camavingoat,

Denken ze natuurlijk niet. Volgens de laatste berichten zal Luuk de Jong ook wel binnen komen de komende periode. Buiten dat zoeken ze dus nog een groot talent als 2e spits namen als Simic en Gnonto zijn genoemd. Savinho zal er ook nog bij komen kunnen ze mooi Doan mee opvangen. Hoop dat ze ook nog voor absolute buitenkansjes gaan als die er zijn.

30 juni 2022 om 15:24

Top beleid.. PSV is leuk bezig en hebben goede basiskrachten gratis binnen kunnen halen. Hierdoor is er meer ruimte in het budget om andere posities te bezetten met spelers die gekocht moeten worden, dat is zeker positief.

Je zegt dat Ajax slaapt, maar moeten ze wakker zijn dan? Er is nog niemand weg en zou zo maar kunnen dat buiten Gravenberch en Mazroui er niemand weggaan.

30 juni 2022 om 15:27

Tja dat zijn wel 2 basisspelers die weg zijn en daar is tot nu toe geen vervanger voor gekomen. Daarnaast heeft Ajax 2 sterkhouders met de naam Tadic en Blind die ook een dagje ouder worden. Nee het wordt tijd dat Ajax ook een aankoop gaat doen met al dat geld wat ze hebben liggen. Een goede keeper en spits halen is niet iets overbodigs.

30 juni 2022 om 15:29

Ja ik lig er niet wakker van hoor als PSV fan. Maar denk dat Ajax ook genoeg talent heeft om bepaalde plekken op te vullen. Spits zal Brobbey gewoon worden en een goede keeper ben ik met je eens..

30 juni 2022 om 15:43

Jij slaapt ook. ‘Er nog niemand weg’ … ‘en zou zo maar kunnen dat buiten Gravenberch en Mazraoui niemand weggaat’. Dan zijn er toch al 2 basiskrachten weg. Waarbij Gravenberch een enorm talent is maar denk wel op te vangen maar een back als Mazraoui ga je niet kunnen halen, hoogstens een die in potentie even goed is. Ohja, Haller is ook verkocht en Brobbey is voorlopig weer terug bij RB Leipzig. Onana is vertrokken.

30 juni 2022 om 15:54

Maar Justus, PSV moet voorronde spelen. Ajax heeft de eerste echte wedstrijd pas 3 weken later, dan wil Schreuder denk ik wel dat zijn selectie er staat. Geen reden om een nieuwe speler persé voor de cruijff schaal te halen. Ajax wacht op 1 juli. Nou dat is morgen en dan heeft Ajax meer dan een maand om zich voor te bereiden.

30 juni 2022 om 16:09

Brobbey gaat natuurlijk direct gecontracteerd worden 1 juli als vervanger voor Haller dus die lost zichzelf al wel op. Onana zijn ze ook al bijna een jaar mee bekend dat hij weggaat. Dus hier hoeft Ajax niet in wakker te worden.

Gravenberch en Mazraoui heb ik beide benoemd en had misschien niet moeten zeggen niemand weg, maar niemand waarvan ze het niet aan hebben zien komen is weg. Anthony is er nog en betwijfel of iemand 70 miljoen gaat bieden, Timber blijft ook nog een jaar. Middenveld hebben ze Ihhataren en unuvar om neer te zetten. Ik denk dat Ajax best in een luxe positie zit op dit moment, op de keeperpositie na dan..

30 juni 2022 om 16:35

@camavingoat. Oh ik zeg niks over Ajax hoor. Komt echt wel goed daar!

30 juni 2022 om 15:43

Ajax heeft morgen of zaterdag 3 spelers erbij en t is nog lang tot eind augustus!!psv moet over een paar weken al top zijn ivm cl voorronde en ajax nog niet

30 juni 2022 om 15:44

Voorlopig staat er natuurlijk nog een hele aardige selectie in Amsterdam.

Het vertrek van Haller moet nog bevestigd worden (zal ongetwijfeld wel gaan gebeuren). Maar dan zijn ze tot nu toe alleen Mazraoui en Gravenberch kwijt. Voor die eerste krijgen Rensch en Regeer de kans en voor die 2e hebben ze met Taylor al een vervanger klaar staan en hebben ze met Ihattaren die nu eindelijk fit is ten opzichte van vorig seizoen ook al een versterking, nog los van een aantal andere talenten die het mogen laten zien.
Ik weet niet of we Hoever en Simons nu veel hoger in moeten schalen als Taylor, Regeer, Unuvar, e.d. alleen omdat ze uit het buitenland terug komen.

Daarnaast lijkt PSV na Gotze, Zahavi, met Bruma, Romero en nu Doan aanvallend niet alleen twee basis spelers maar ook de halve bank kwijt te raken en die die was vorig seizoen ook deels doorslaggevend in de titelstrijd (het ging vaak over de vele blessures bij PSV, maar dat Ajax op een gegeven moment met 8 andere basis spelers speelde agv blessures kreeg door de brede selectie veel minder aandacht).

30 juni 2022 om 15:47

Ajax moet boekhoudkundig slimmer met inkomsten en uitgaven omgaan als bedrijf met aandelen. Bergwijn, Brobbey en Wijndal komen hoogstwaarschijnlijk allemaal na morgen (nieuw boekhoudkundig jaar). PSV is druk aan het investeren om een persoon vd club die nu hoofdcoach is de middelen te geven en tijdig zijn visie erin te kunnen slijpen. Waar Ajax rustiger door aan het bouwen is PSV aan het bouwen. Nog een coach (en jongen vd club) die niet geheel aan de verwachtingen voldoet vanaf het begin met speelwijze en resultaten zal ook lastig te verteren worden in Eindhoven. Zeker ook omdat ze nog moeten spelen om de CL in te kunnen.

30 juni 2022 om 15:52

Zo had ik er nog niet over nagedacht inderdaad. Iedereen mag op zijn eigen club hopen om kampioen te worden. Ben zelf geen PSV-fan, maar laten we met zn allen hopen dat we gewoon 2 Nederlandse clubs in de CL hebben dit seizoen. De eredivisie moet structureel plaats 5/6 van Europa worden. De komende 2/3 jaren is niet genoeg. Blijft toch genieten om na de winter elk jaar 3/4 clubs in Europa te hebben als klein landje.

30 juni 2022 om 17:27

Het is om te beginnen natuurlijk genieten maar het moet ook gewoon kunnen. Er is geen enkele reden waarom Nederland zoals de afgelopen jaren vaak het geval was minder presteerd dan andere middel grote voetbal landen. Natuurlijk kunnen we ons niet meten met de grote 4-5 landen, maar Portugal, Belgie, Zwitserland e.d. moeten we over een periode van 5 jaar gewoon voor kunnen blijven.

30 juni 2022 om 15:55

Laten we anders even niet overdrijven. Ik vind het niet onaardig wat PSV laat zien qua transferbeleid, maar dat zeiden we vorig jaar of twee jaar geleden ook en voorlopig zijn we nog steeds geen kampioen geworden.

Wat PSV handig doet is de selectie uitdunnen en wat anders scouten door Nederlandse talenten te halen, maar zeker van Hoever ben ik eigenlijk helemaal niet zo overtuigd (zeker ook omdat hij een verdedigende back is en ik zie van een back bij PSV liever aanvallende impulsen) en Xavi Simons is 19 en heeft nog nooit twee wedstrijden achter elkaar in het eerste van een club gespeeld. De enige transfer waar ik wel van ben overtuigd is die van de keeper, maar dat mocht ook wel nadat we een halfjaar praktisch zonder keeper gespeeld hebben.

Daarnaast lijkt Sangaré een afkoopclausule in zijn contract te hebben staan, dus voor hetzelfde geld raken we die op deadline day nog kwijt en dan zijn we echt hard de lul, daar hebben we helemaal geen vervanger voor. Quinten Timber lijkt doodgebloed, evenals die Swedberg waar we achteraan zaten en wat echt een groot talent leek te zijn; wat ontzettend jammer is, want die twee jongens had ik graag zien komen. Vervolgens zitten voor de spitspositie schijnbaar nog steeds achter Luuk de Jong die maar niet kan kiezen tussen het vertrouwde PSV en een dikker salaris bij Besiktas. Echter wordt daar nog steeds alle hoop op gevestigd terwijl dat voor onze buitenspelers echt een kutoptie zou zijn als het weer alle ballen op Luuk gaat worden aankomend seizoen. Daarnaast hebben we nog steeds een trainer die nog nooit een eerste elftal gecoacht heeft ten opzichte van een Ajax die een trainer hebben die afgelopen seizoen bewezen heeft een kampioenschap uit een niet-lopende club te kunnen persen en jaren ervaring als hoofdtrainer heeft en Feyenoord dat een jaar verder is met een hele goede trainer en nog steeds weinig echte sterkhouders kwijt is, behalve Malacia dan zeer waarschijnlijk.

Goed, dat is misschien ook wel heel negatief geschetst, maar ik heb er nog totaal geen beeld van en ben echt nog niet razend enthousiast, al vind ik de categorie spelers (jongere spelers en volwassenheid op de plek waar dat nodig is) wel een goede ontwikkeling.

30 juni 2022 om 16:16

@psvmanu, ik dacht bij Luuk de Jong precies hetzelfde, madueke gakpo, bakayoko, gaan allemaal voor het schot en trekken naar binnen, geen kopballen voor Luuk....

30 juni 2022 om 16:06

En de transfermarkt is nog open tot 31 augustus. In 2 maanden kan er nog zoveel gebeuren. Ajax heeft de meeste al verkocht en laten gaan. De aankopen zullen in juli in ramp tempo volgen!! Daarnaast is het voorbarig om in juni te zeggen wie er volgend jaar eind mei kampioen is geworden. Proef vaak arrogantie bij PSV fans.

30 juni 2022 om 17:38

Er valt ook helemaal geen touw aan vast te knopen nog. Het transfercarroussel komt pas net op gang. Je laatste opmerking is dan wel weer komisch, de pot verwijt de ketel.

30 juni 2022 om 16:07

@shiraz
Haha het is weer eens het oude liedje, hoorde ik dit verhaal nou niet exact hetzelfde 12 maanden geleden? PSV is altijd de kampioen in Juni en Juli als ik het hier moet geloven. Vorig jaar net zo, Ramalho werd gehaald, Propper kwam toen werden ze hier helemaal gek, Madueke was de eerste weken in topvorm en de algehele mening was dat de competitie niet eens meer gespeeld hoefde te worden. En Ajax zit te slapen? Misschien er al over nagedacht dat Ajax rustig de tijd kan nemen terwijl PSV snel de boel op orde moet hebben voor de voorronde wedstrijden in de Cl?
PSV de kampioen van Juni en Juli maar uiteindelijk blijkt Ajax de laatste jaren in Mei de kampioen te zijn. Ik teken weer voor een zelfde scenario hoor.

30 juni 2022 om 16:13

Plus PSV heeft een gloednieuwe trainer die voor zijn eerste klus staat. Hij heeft de gunfactor en is een sympathieke man dus er wordt eigenlijk al vanuit gegaan dat het goed gaat komen. Ook Ruud heeft nog heel veel te leren en is het onrealistisch om te verwachten dat hij kampioen wordt.

30 juni 2022 om 16:15

Eerste deel is waar, PSV is heel goed bezig, maar heeft ook meer haast ivm voorrondes Cl.
Daarnaast loopt het huidige boekjaar vandaag af en ik verwacht dat Ajax vanaf morgen de transfers gaat bekend maken zodat ze in het nieuwe boekjaar vallen.
Zie uitleg Tom Knipping op voetb int site.

30 juni 2022 om 16:19

Waar Ajax staat te slapen? Sta jij backstage mee te kijken naar wat Ajax allemaal doet? Ajax hoeft niet zoveel spelers te halen hè? Keepers zijn bezet. Gravenberch wordt intern opgelost en rechtsback ook. Nico is nog niet weg dus daar moet je pas iemand voor halen als hij ook daadwerkelijk weg is. Alleen voorin zijn ze bezig maar dat komt vanzelf. Psv huurt een paar spelers die nog niks hebben gepresteerd. Wat een top beleid. Psv moet wel snel handelen vanwege de voorrondes CL. Daar hoeft Ajax zich geen zorgen over te maken dus meer tijd.

30 juni 2022 om 16:32

Rustig aan, na die 0-4 in de JC schaal dachten we ook dat PSV lachend kampioen zou worden.

5 juli 2022 om 11:49

@naalvies….Dat waren vooral mensen die niet door hadden dat psv al volop bezig was met serieuze wedstrijden en Ajax pas net begonnen was en spelers miste.
Ook dit jaar neem ik die JC schaal niet serieus. Te veel verschil in de voorbereiding.

30 juni 2022 om 17:16

Dan zal ook echt iedereen fit moeten blijven. Niet zoals afgelopen seizoen dat je bijvoorbeeld Gakpo, Madueke en Zahavi gewoon heel veel wedstrijden mist. Ik vind het niet zo voor de hand liggend. Ook Ajax zou nog transfers maken en die hebben een bredere selectie dan PSV.

5 juli 2022 om 11:43

De klasse van spelers bepalen niet altijd of je kampioen wordt vind ik. Het moet allemaal wel samenvallen..

5 juli 2022 om 11:48

Hoezo staat Ajax te slapen? Psv moet meteen handelen vanwege de voorrondes. Ajax niet. Ajax heeft de tijd.

5 juli 2022 om 13:01

Want waarom heeft Ajax lopen slapen? Ze hebben toch al gerichte aankopen gedaan met Wijndal en Bergwijn? En zijn nog bezig dan heb je een prima opstelling toch met wat er verkocht is. Je stroomt eigen jeugd door om andere spelers op te vangen helemaal prima. Als er dan nog buitenkansjes voordoen en of spelers verkocht worden dan schakel je daarop.

Prima, is het beste. Geen basisspeler waardig helaas, mist explosiviteit (onder andere) voor de vleugels en ook geen echte 10, waar Simons net voor is gehaald. Nu maak je winst (alles boven 7.5 miljoen), verkoop je een wisselspeler voor een ongekend hoog bedrag. Bovendien loopt z’n contract nog 2 jaar dus perfecte moment. Op meer gehoopt maar het zij zo.

Pfoe, als PSV geen verlies draait op Doan is dat heel mooi meegenomen. Ideale 12e/13e man, maar geen speler die het verschil maakt. Prima om door te selecteren.

Stel PSV krijgt 8 a 9 miljoen moeten ze dit gewoon doen, ook quit spelen zou ik accepteren. Doan is een leuke invaller, maar zal nooit uitblinken. Niet een spelers waarmee we stappen omhoog kunnen maken. Met dat geld kan je leuk op zoek naar een vervanger.

Prima bedrag inderdaad. Was zelf wel fan van hem. Werklust, techniek, goede balans en snelle handelingen. Had hem wel graag op 10 willen zien staan om het spel snel te verleggen. Echter waren veel mensen sceptisch en vind ik dit een mooie vervolgstap en idem bedrag. Hopelijk komt er een topper voor terug. Het gaat je goed ritsu!

30 juni 2022 om 16:00

Sorry hoor maar van de eigenschappen die je opnoemt kan ik alleen meekomen in werklust en in een goede functionele techniek. Die twee eigenschappen waren dan ook alles wat hem net het hoofd boven water deed houden als 12e man bij PSV, want echt uitblinken deed hij nooit.

Volgens mij is het een hele sympathieke jongen en ik ben ook blij dat hij in Duitsland op een mooie manier verder kan, maar als buitenspeler mist hij gewoon snelheid en als 10 mist hij net dat stukje voetbalintelligentie wat echte spelverdelers op 10 wel hebben.

30 juni 2022 om 16:08

In Duitsland hebben ze er meer kijk op dan wij..

Acht tot negen miljoen zou een mooi bedrag zijn. Dat betekent dat PSV de aankoopsom op deze miskoop terugverdient. Met het vertrek van Baumgartl, Bruma en Doan is John de Jong de puinhoop aan het opruimen die hij zelf veroorzaakt heeft. En hoewel ik het knap vind als hij er nog veel miljoenen voor Doan weet uit te onderhandelen, geeft het mij een onbehaaglijk gevoel dat hij deze miljoenen ook weer mag gaan uitgeven. Tot nu toe word ik ook niet vrolijk van de namen waar PSV in verband wordt gebracht of al heeft aangetrokken (Benitez en LDJ uitgezonderd)

30 juni 2022 om 15:25

Hopen dat Brandts zich meer mengt in het aankoopbeleid. Zo ja, zou dat eigk ook meteen het signaal intern moeten zijn dat JdJ niet voldoet. Dat lijkt echter nog niet gezien te worden.

30 juni 2022 om 15:45

Natuurlijk mengt hij zich in het aankoopbeleid, daar ligt ook zijn expertise en hij heeft daarin tientallen jaren ervaring. Als hij zich er niet mee zou bemoeien dan zou dat absoluut wanbeleid zijn. Of dat indirect aangeeft dat John de Jong niet voldoet vind ik ook wat overdreven, natuurlijk heeft JDJ slecht gepresteerd in zijn tweede seizoen en gaf hij van Bommel waardeloze spelers voor veel geld met Bruma en Baumgartl. Buiten dat wordt er wel op zijn best verkocht en ben ik met de overige aankopen van hem niet super ontevreden geweest.

30 juni 2022 om 17:41

Ik vind je de laatste tijd opvallend negatief Davilla, terwijl JdJ juist de laatste weken laat zien toch wel laat zien dat hij in staat is om opvallende en gunstige transfers te realiseren.

Is hij op het verkeerde punt aangesteld? Ja, 100%. Is hij nu die fouten weg aan het werken? Ja, 100%. Zijn aanstelling is niet zijn probleem, dat mag je bij de AD leggen. Als ik zie wat er tot nu toe in deze prille periode aan versterkingen binnen is gehaald, kijk ik de zomer met een positief gevoel tegemoet.

Prima bedrag. Maar er moet nog wel echt wat gebeuren dan voorin. Doan en Götze kwijt en alleen Simons daar voor in de plaats is gewoon achteruitgang. Topper voor in de goal, daar gaan ze sowieso op vooruit. Hoever valt geen woord over te zeggen, gezien zijn weinige minuten en gedragsproblemen. Verwacht nog wel 3/4 aankopen van PSV eigenlijk. Ook als Sangaré en Gakpo blijven.

30 juni 2022 om 15:20

Bakayoko, Savio en hoogstwaarschijnlijk Luuk de Jong komen daar ook nog voor terug natuurlijk. Dan heb je Gakpo/Savio, Luuk/Vertessen/Vinicius en Madueke/Bakayoko voorin en aanvallend op het middenveld Veerman/Simons/Ledezma/Saibari. Of dat genoeg is weet ik niet maar ik betwijfel of daar voor die posities nog veel bij komt hoor, als er niemand meer vertrekt.

30 juni 2022 om 15:21

Ik zou nog een poging wagen voor gnonto als doan voor 8+ mil verkocht wordt.

30 juni 2022 om 15:24

Ja Gnonto schijnt dus helemaal niet zo'n pure spits te zijn las ik? Meer een vleugelspeler die ook in de spits kan, ofzo. Opzich zijn de basisplekken voorin nu prima bezet dus weet niet of daar nog 8 miljoen voor nodig is om aan te vullen.

30 juni 2022 om 15:36

@Fossen, Ik was er eerst van overtuigd dat Luuk zou komen. Maar waarom duurt dat zo lang? Wil hij liever in het buitenland blijven of heeft dat weer met boekjaar te maken? Ik vind overigens de zijkanten niet zo sterk ogen als jij hier (denk ik) schetst. Als Gakpo en met name Madueke weer zoveel wedstrijden missen, dan zijn 2 jeugdspelers dus je back up.

30 juni 2022 om 15:59

Luuk gaat wel komen lijkt me, binnenkort gaat 1 vd 2 water bij de wijn doen, PSV of Sevilla. Zit al vrij dicht bij elkaar volgens mij. Bedoel trouwens niet te zeggen dat ik de vleugels sterk vind hoor, meer dat er in aantallen in principe voldoende spelers zijn. Maar wie weet komt er nog wat bij hoor

30 juni 2022 om 16:01

We hebben sowieso wel een pure spits erbij nodig. Zahavi/vinicius weg. Gnonto kan op meerdere posities inderdaad buiten, 10 en spits... met luuk hebben we wel echt spelers nodig die ook een voorzet gaan geven, daar ben ik beetje bang voor met madueke/gakpo die vaak naar binnen trekken.

8-9 miljoen voor zo een overschatte speler? Zeer netjes gedaan door PSV. Leuke voetballer, maar komt gewoon zoveel te kort voor het niveau PSV, dus ik denk dat hij in de bundesliga het helemaal niet gaat redden.

30 juni 2022 om 15:22

Hij heeft daar op huurbasis (Bundasliga) zich in de kijken gespeeld, vandaar de interesse in hem nu 😉

30 juni 2022 om 15:24

Overschatte speler? Ik denk dat niemand hem overschat, hoor/lees altijd alleen maar dat die niet goed genoeg is voor het niveau van PSV, hoe ben je dan overschat?

Ik ga hem wel missen. Was een fijne speler afgelopen seizoen en ving de blessures van Madueke altijd redelijk tot goed op. Mooie stap naar Freiburg, en mooi dat PSV waarschijnlijk geen verlies gaat lijden. Nu lijkt wel duidelijk dat de rechtsbuiten positie voor Madueke en Bakayoko zijn. Voor de nr 10 zal er toch iemand bij moeten komen, want met alleen Simons is dat te risicovol. Of zal Ledezma het vertrouwen krijgen?

30 juni 2022 om 15:21

PSV gaat zonder 10 spelen maar met de punt naar achter. En dan heb je Veerman/Xavi Simmons/Savinho(?)/Ledezma/Vertessen/Guti en er zal vast nog wat bij komen.

30 juni 2022 om 15:24

Sangare verlopig nog

30 juni 2022 om 16:01

Die telde ik niet mee omdat hij niet in aanmerking komt voor de twee posities voorin. Dat is een 6.

30 juni 2022 om 16:02

Is guti dan ook niet meer een cvm? Dan de rest... vertessen in meer een buitenspeler/spits

Mooi bedrag, ook FC Groningen zal dan weer een mooi bedrag krijgen.

Ene kant jammer. Heb toch een zwak voor hem gekregen, maar toch nog quitte spelen is perfect. Zag ik niet aankomen

Prima deal. Ruud wil echt rappe buitenspelers die echt weggestuurd kunnen worden met een aanspeelpunt in de punt en Ritsu niet zo'n dergelijk type is, zou ik hem bij een goed bod verkopen. Want ook op het middenveld is denk ik geen plek voor hem komend seizoen. Hij is inderdaad underrated, technisch goed en goed gevoel voor de combinatie, maar voor nu wel beter om te gaan. Dan kan PSV die extra middenvelder erbij halen.

Goed nieuws. Meest overschatte speler van PSV. Heeft veel gespeeld maar nauwelijks wat toegevoegd. Leuke techniek maar gewoon ontzettend slap. Hij hobbelt maar een beetje mee.

8+ Miljoen zou erg mooi zijn, dan maak je zowaar winst op een speler die eigenlijk gewoon mislukt is (want nooit een vaste basiskracht geweest).

Voor dit bedrag gewoon gelijk weg doen. In de minuten die hij speelde deed hij het naar behoren. Hij heeft tenminste wat rendement. Maar of hij gebracht heeft wat men dacht? Het was gewoon een onbegrijpelijke aankoop. Dat geld direct overmaken voor Vinicius Souza of het team elders versterken.

Ik ben waarschijnlijk een van de weinigen die wel gecharmeerd is van Doan. Niet persé basis maar hij is balvast, kan snel denken, snel combineren en schiet er af en toe een in.
Grote waarde voor de breedte en die breedte heb je echt nodig.

30 juni 2022 om 15:39

We hebben genoeg opties voor de breedte op rechtsvoor en het middenveld inmiddels. Op het juiste moment nu doorgeselecteerd denk ik.

30 juni 2022 om 15:49

Klopt hoor, het is een ideale speler om erbij te hebben in de selectie, maar dan moet die jongen dat ook zelf willen. Japan speelt straks ook op het WK, dus Doan zal willen spelen, dan begrijp ik deze stap wel.

Voor die jongen naar PSV zou gaan ging het er regelmatig over dat die jongen zich via merchandise-opbrengsten uit het verre Oosten vanzelf terug zou verdienen. Nu denk ik dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat dat onzin is, maar heeft iemand inzicht hoeveel PSV er op marketingvlak wel mee heeft verdiend door deze jongen te contracteren?

30 juni 2022 om 15:28

Een knaak en 2 bos uien
12 procent had Groningen toch bedongen?
Weer lekker mee genomen dan.30 juni 2022 om 16:36

Doorverkooppercentage is 99% van de gevallen over de meerprijs. Gekocht: 7.5 miljoen, verkocht incl bonussen: ca 8.5 miljoen.
Komt neer op zo'n 120.000 euro. Maar een deel daarvan komt pas wanneer de bonussen gehaald zijn.
Voor Groningen een leuk bedragje.... maar niet de zilvervloot. Dat was toen hij aan PSV verkocht werd.

30 juni 2022 om 17:18

Geheel met je eens. Meende dat het in dit geval echter niet zo is.

Even het definitieve verkoopbedrag nog afwachten, maar het is duidelijk dat deze jongen tekort komt voor PSV. Hij heeft wel kwaliteiten, maar is in alles net-niet. Doorselecteren dus.

Volgens mij is het voor psv ook belangrijk om op tijd alles klaar te hebben ivm voorronde c.l
Ajax speelt al c.l en op dit moment spelen alvares Anthony timber en martinez gewoon nog voor ajax plus je hebt het geld al van haller en gravenberg
Begin juli zullen de eerste transfers echt wel komen
Een paar jaar geleden had bijna niemand nog van martinez gehoord dus als hij weg mocht gaan komt er ook nog een verdediger bij

Enerzijds anderzijds verhaal wederom. Doan een goede voetballer. Denk als ie altijd fit zou zijn en een vaste basisplaats hij mooie statistieken zou overleggen. Toch ook een speler die relatief vaak met kleine blessures kampte. Das wel zonde. Daarbij in de toppers was ie vaak redelijk onzichtbaar,bij elkaar opgeteld net niet t niveau wat PSV zou moeten nastreven

30 juni 2022 om 16:04

Prima speler voor 12e man... echter mocht dit bedrag komen zeker verkopen zou ik zeggen.

Al met al een mooi bedrag voor hem. Hij had voor mij nog het voordeel van de twijfel. Verzaakt nooit en vindt toch vaak de goede oplossing. Hij blinkt echter nergens in uit. PSV is wel schoon schip aan het maken, dat bevalt me wel.

Dat zou een heel mooi bedrag zijn voor Doan. Vind het een redelijke speler met een super mentaliteit maar mist te veel voor een echte basisspeler.

Psv is stom dat ze hem wegdoen. Als hij er dit jaar niet bij geweest was zou de tweede plek wellicht niet eens behaald zijn. Doan heeft altijd overal goed gepresteerd. Even onder een andere trainer, in de ogen van die andere trainer niet. Tsja aan wie heeft het gelegen.
Ik vind het een ongelooflijk domme zet

30 juni 2022 om 16:05

Ik zou dit bedrag zeker pakken en wellicht (onverwachts) nog een winst pakken.
Basis gaat hij nooit spelen, en wie had voor afgelopen seizoen überhaupt gedacht dat we dit bedrag konden krijgen, met de helft mocht je dan al blij zijn.

30 juni 2022 om 16:14

Wie? Ik. Simpelweg, omdat hij een goede speler is. Helaas heeft hij zich niet verder kunnen ontwikkelen bij Psv.
Hij wordt voor veel te weinig verkocht. Probeer voor dit bedrag maar een alternatief te vinden. ik zou dan bijvoorbeeld eerder die hardloper Vertessen verkopen

Wat apart dat hij Champions league wilt spelen om vervolgens naar een club te gaan die echt nooit Champions league speelt en dat ook niet snel gaan doen. Top 6 is echt wel de max bij Freiburg.
Daarnaast maakt PSV dit seizoen al meer kans op Champions league dan Freiburg. En als Nederland plek 6 vasthoudt op de lijst al helemaal.

Lijkt me toch een fijne speler om in je selectie te hebben als Nederlandse topclub. Op meerdere plekken inzetbaar en volgens mij ook nederig en professioneel. Je kan Doan moeiteloos opstellen als je tegen ploegen uit de middenmoot of daaronder speelt.

Doan was nooit helemaal geslaagd maar PSV maakt dan toch winst op hem, met name dankzij zijn periode bij Arminia en zijn laatste fase bij Psv.

Het is financieel een goede deal. Maar Doan behouden zou ook niet geheel slecht zijn geweest. Hij zal echter wel meer willen spelen.

30 juni 2022 om 16:45

Schmidt heeft hem echt opgepoetst, daardoor gaat PSV nu nog winst op hem maken zelfs. Dus Roger bedankt!

Voor aankopen als Doan is het woord prima uitgevonden. Hij heeft 2 jaar nuttig meegehobbeld bij PSV en wordt uiteindelijk met winst verkocht. In een wereld waarin alles al vrij snel goed of slecht is is de aankoop van Doan uiteindelijk een uitzondering op die regel gebleken. Niet goed, niet slecht. Ik gun hem het beste, leuke speler en een harde werker!

PSV timmert lekker door hoor. Doan heeft echt wel z'n waarde bewezen en nu krijg je dat bedrag nog terug ook dus gewoon prima.

Als het goed is ontvangt FC Groningen 10-15% doorverkoop percentage op dit bedrag. Het wordt tijd dat Groningen ook echt weer een creatieve speler gaat halen.

Ik vind dit stiekem toch een beetje jammer. Had verwacht dat hij mocht blijven. Is uiteindelijk toch redelijk belangrijk gebleken en had ik had gehoopt dat hij onder Ruud zijn opmars had kunnen voortzetten.

Nu Timber halen van Utrecht

Jammer dat PSV zo een doorzetter als Doan laat gaan🚶🏻
Hopelijk halen ze nog wat versterking binnen!!!

Nu nog een goede CV en een veel scorende spits. Dan kan het wel eens een spannende competitie gaan worden. De deal met Doan is een goede deal. Niet een speler met een onuitwisbare indruk.

Zat er natuurlijk wel aan te komen. 8.5 miljoen is een prima bedrag voor Doan, maar er moet wel een vervanger komen.

Toch knap dat hij voor 8,5 word verkocht. Jdj is goed bezig.

Knap gedaan van PSV, in mijn optiek worden ze steeds een groter gevaar voor Ajax.
Prima winst ook te pakken begrotingtechnisch, Doan is al aardig afgeschreven en levert nu toch een forse 'winst' op waardoor de ruimte om te investeren meer toeneemt.

5 juli 2022 om 09:42

Ajax en Feyenoord hebben minder haast om de selectie compleet te krijgen. PSV moet er wel staan in de voorbereiding en de kwalificaties anders gaat het mis.

5 juli 2022 om 09:55

Desalniettemin is PSV denk ik wel echt sterker dan vorig jaar (met de huidige selectie, dus incl Sangaré en Gakpo). De selectie is breder, er is een goede keeper en goede spits bij gekomen, achterin is er meer keuze gekomen en spelers hebben zich goed ontwikkeld. En het verschil met Ajax vorig jaar was niet zo groot. Zo lang Ajax dus niet beter wordt, wordt het weer een enorm spannend jaar. Ben vooral benieuwd of Ajax genoeg scorend vermogen houdt. Haller heeft vorig jaar natuurlijk enorm veel gescoord, maar Bergwijn scoort een stuk minder. Tadic, Bergwijn en Antony zijn gewoon niet zulke doelpuntenmachines. En Brobbey heeft zich nog niet genoeg bewezen als constante doelpuntenmaker.

5 juli 2022 om 10:36

Het verschil was vorig jaar niet groot mede door het wegvallen van Pasveer.
Onana deed echt maar wat in het doel en evenals bij PSV was nagenoeg ieder schot op goal raak.
Toen Pasveer keepte was Ajax op een zeer andere level.

Tadic loopt letterlijk 1 op 1 bij Ajax. Dat hij ervoor kiest om Haller te laten scoren is typisch tadic. Nu zal Brobbey indien hij komt de kansen krijgen. Die heeft overigens minder kansen nodig om tot scoren te komen vergeleken Haller die indd veel scoorde maar ook veel miste.

Antony scoort ook makkelijk, maar is een dienende winger.
Daarnaast vergeet je Berghuis en Klaassen die ook echt wel 10+ goals maken pp.

Als er dus iets is wat Ajax heeft is het scorend vermogen. Mo is er ook nog en Unuvar.

Daar ligt het dus niet aan.

Verder eens als PSV Gakpo en Sangare behoudt zijn ze denk ik wel versterkt mede door nieuwe keeper en Luuk. Wel vind ik Gotze die ik echt zeer makkelijk vond voetballen een kwaliteitsverlies. Ja hij liet het niet altijd zien, maar mede door zijn spel kwam PSV terug in de buurt van Ajax.

5 juli 2022 om 10:39

Ik heb hele hoge verwachtingen van Bergwijn. Zijn fysiek lijkt nog beter ontwikkeld en ook nog een goede snelheid. Ik verwacht dat hij in de ED gewoon op 30+ doelpunten+assist komt.

5 juli 2022 om 12:03

@adro. Dat is eigenlijk ook wel iets wat overdreven is, want de voorronde van de CL is de midweek voor de start van de Eredivisie. Zoveel tijd heeft Ajax dus niet extra voordat ze er echt moeten staan.

Goed bedrag dit. Doan heeft het niet onverdienstelijk gedaan in het laatste jaar maar uiteindelijk geen PSV niveau in mijn ogen. Voor zijn posities zijn er betere binnen PSV en ook betere haalbare spelers voor PSV.
Tot nu toe een mooie transferzomer voor PSV, zowel in en uitgaand. Pure middelmaat gaat weg, alleen nog Luckassen, Vinicius in mijn ogen mwene. Als die drie nog kunnen waarbij de laatst genoemde opzich nog wel een handige back up is weg gaan dan zou het helemaal top zijn.

Ja en toch vin dik dit ergens wel jammer. Vanwege de blessuregevoeligheid van Madueke heb ik graag een goede back-up die er direct staan, en dat had je met Doan wel in huis. Tuurlijk een mooi moment om spelers als Vertessen en Bakayoko nu de ruimte en de kans te gunnen om die plek achter Madueke op te gaan vullen, maar was wel gecharmeerd van de werklust en degelijkheid van Doan.

6 juli 2022 om 10:42

Bakayoko en vertessen moet je perspectief bieden. Dus dan is een verkoop van breedte speler van 8.5 miljoen een gouden zet. Investeer dit geld in een goede cv daar heeft psv behoefte aan voorin genoeg keuze

PSV is wel lekker bezig om de transfermarkt. 8,5 miljoen voor Doan vind ik goed gedaan. Al vind ik Doan in de potten die ik gezien heb wel een goede speler.

Je moet het nu doen (mits er natuurlijk nog wat aangekocht word) doen met onervaren back-up spelers (bakayoko bijv. wat ik een mooi talent vind).

PSV wilt strijden om de titel, en dan heb je mij inziens wel een brede kwalitatieve selectie nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper10
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 SC Freiburg 1 1 0 0
2021/2022 PSV 24 8 0 0
2020/2021 Arminia Bielefeld 34 5 1 0
2020/2021 PSV 0 0 0 0
2019/2020 PSV 19 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Doan en Becker laten zich direct zien tijdens eerste Bundesliga-speelronde

Sheraldo Becker heeft zich zaterdagmiddag in positieve zin weten te onderscheiden. De 27-jarige vleugelaanvaller was namens Union Berlin tijdens de stadsderby tegen Hertha BSC goed voor een goal en een assist....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren