Meulensteen en Touba leveren RKC grootste transferopbrengst in 16 jaar op

Donderdag, 30 juni 2022 om 14:41Jeroen van Poppel • Laatste update: 14:50

RKC Waalwijk gaat een gigantische financiële klapper slaan, zo weten onder meer de Gelderlander en Voetbal International. Melle Meulensteen vertrekt met zekerheid naar Vitesse, dat ongeveer één miljoen euro overmaakt voor de 22-jarige aanvoerder van RKC. Verder staat Ahmed Touba op het punt om een toptransfer te maken naar Istanbul Basaksehir. Met de overgang van de 24-jarige centrumverdediger is een bedrag van twee miljoen euro gemoeid.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door bdb030)

Bekroning van het uitstekende beleid dat gevoerd wordt. Heel veel respect voor het feit dat rkc zich al een behoorlijke poos staande weet te houden in de eredivisie met verzorgd voetbal.

30 juni 2022 om 15:13

Adewoye heeft dit seizoen al vaak in de basis gestaan, prima verdediger. Haalt elke wedstrijd gewoon een voldoende, doet geen gekke dingen achterin en kan altijd op hem rekenen. Vond hem dit seizoen zelfs beter als Meulensteen en Touba dus heb er vertrouwen in dat hij komend seizoen deze goede lijn doorzet.

30 juni 2022 om 17:44

Is wel ook belangstelling voor dus de vraag is of ie blijft maar verder wel een goede vervanger

30 juni 2022 om 18:45

Kleine nuance, RKC werd eerst 18e, 20e, 10e, 18e in de KKD toen ze als 8e! met de grootst mogelijke mazzel promoveerde met de 4 -4 in de wereldberoemde wedstrijd tegen GAE. Met meer geluk dan wijsheid gepromoveerd. Nu wel netjes volgehouden.

30 juni 2022 om 18:55


4-5!!!
.............................................13" Hanson (pen)
.............................................38" Spierings
45" Veldmate (pen)
55" Van de Venne
63" Bax
..............................................79" Mulder
89" Langedijk
.............................................90 4" Spierings
.............................................90 5" Bilate (pen)

30 juni 2022 om 20:54

Bijna de 5 vergeten

Voor Meulensteen een leuke transfer. Heeft het goed gedaan bij RKC en nu toe aan een mooie stap omhoog. Ook leuk dat hij in de eredivisie blijft en niet vertrekt naar bijvoorbeeld het 2e niveau van Duitsland of Engeland. Voor Vitesse ook fijn om versterking te krijgen, want dat is wel nodig na het vertrek van veel spelers.

30 juni 2022 om 14:56

Vitesse had die Touba ook wel goed kunnen gebruiken na vertrek van de verdedigers daar.

Of een AZ ipv BMI

Mooi man voor clubs als RKC en Excelsior die hun beleid op deze wijze steeds beter beloond zien worden.

Uitstekend beleid, qua sfeer en uitstraling voor mij persoonlijk een van de minste in het Nederlands betaald voetbal maar qua beleid een voorbeeld voor vele.

30 juni 2022 om 15:29

Ze hebben ook wel profijt gehad van de transfer van De Jong. Anders waren ze wel weer gedegradeerd denk ik.

30 juni 2022 om 15:38

En dat baseer je op? Welke spelers zijn exact gehaald met dat geld?

30 juni 2022 om 16:07

Geld helpt natuurlijk altijd en vergeet de "coronamazzel" niet. RKC stond stijf onderaan en zou geheid gedegradeerd zijn. Vorig jaar op doelsaldo niet naar de degradatieplayoffs. Ik moet wel zeggen dat men wel heel erg inzoomt op het afgelopen seizoen betreft het beleid. Het is natuurlijk een klein wonder dat ze in de Eredivisie actief waren. Om dus alles gelijk mooi te praten, dat snap ik niet.

30 juni 2022 om 17:46

Het beleid word niet op afgelopen seizoen gepakt maar al zo’n 6 jaar geleden zijn ze hier mee begonnen. Van dat geld zijn geen spelers gehaald maar wel nieuwe accommodatie en gras dus dat geld heeft zeker wel invloed gehad. Horen in de top keuken kampioen qwa budget. Des te knapper wat ze presteren en door winst te draaien zelfs in carona tijd

30 juni 2022 om 15:42

Klein en nuchter, de siert ze. Echter zo is het beleid ook wel en dat beperkt wel de groei lijkt mij. Is er een insider die meer weet over de begrotingsplannen voor de komende jaren?

Daar komt ook nog eens, waarschijnlijk, een bedrag bij vanwege de aanstaande transfer van Frenkie. Interessante zomer zo voor RKC. Ik ben wel benieuwd naar hoe ze dit geld gaan gebruiken!

Lekker altijd mooi zoveel geld bij te kunnen schrijven. Touba Melle bedankt voor het delen bij RKC en veel succes bij jullie nieuwe clubs

Mooi voor deze gasten en zeker verdiend. Ben benieuwd hoe we onze cv’s nu gaan invullen. Vond Adewoye de laatste wedstrijden niet slecht spelen, maar ik weet niet of hij er dit seizoen al klaar voor is om vast in de basis staan. Hoe zit het trouwens betreft Frenkie die Jong? Vangt RKC daar nog steeds een bepaald % opleidingsvergoeding over mocht hij een transfer naar Manchester United maken ?

Knap gedaan van RKC. Wel vraag ik me af of je een miljoen euro moet neertellen voor een Melle Meulensteen. Het is toch altijd maar weer afwachten hoe zo'n jongen zich staande houdt.

Overigens ben ik wel benieuwd naar de begroting van Vitesse komend seizoen. De hoogte daarvan zal namelijk wel het 1 en ander verklappen. Hoe dan ook is er nog veel werk aan de winkel daar.

30 juni 2022 om 15:39

22, aanvoerder van de nummer 10 van de Eredivisie, verdedigend stabiel en voetballend ontzettend goed. Dan is 1 miljoen een koopje.

30 juni 2022 om 15:56

En Nederlands. Niet onbelangrijk vind ik. Had overigens echt wel verwacht dat AZ of een andere club die voor Europees voetbal speelt in Nederland wel zou aankloppen bij Touba. Viel mij in elk geval in positieve zin op. Valt mij op dat er regelmatig goede spelers via de reserve elftallen van de Belgische topclubs goed terecht komen in Nederland.

30 juni 2022 om 16:02

De huidige* nummer 10 van de Eredivisie. De kans dat ze dat nog een keer zouden herhalen, is niet bijster groot. Sparta had eerder ook zo'n seizoen. Onderaan de streep is RKC gewoon een degradatiekandidaat. Overigens niets ten nadele van RKC hoor, maar gemiddeld gezien over het afgelopen decennium is RKC verre van de nummer 10. Zelfs met de 10de plaats zitten ze ternauwernood bij de top 20 van het Nederlandse profvoetbal.

Of je er heel blij van moet worden is een 2e. DIt was een goed verdedigend blok. Vaak mag maar de helft van het bedrag weer besteed worden aan nieuwe aankopen en de rest voor andere doeleinden.

Chapeau, topbeleid van RKC. Tevens Basaksehir die in alle stilte gewoon weer een hele goeie aankoop doet. Zijn op transfergebied weinig clubs zo succesvol als Basaksehir in Turkije.

Toch knap van Vitesse, elk jaar miljoenen tekort op de begroting. Werden eerst altijd aangevuld, maar volgens mij is het nog niet bekend of de nieuwe investeerders er ook zo 100 miljoen achteraan willen gooien. Problemen met de huur te betalen van het stadion, maar gelijk weer een miljoen investeren omdat je op nul staat. ( schulden zijn door de vorige investeerder kwijt gescholden )

Wel mooi voor RKC, gezien hun begroting is dit een heel mooi bedrag. Hulde voor het beleid van RKC.

30 juni 2022 om 16:36

Positief eigen vermogen, paar miljoen aan salaris van de vertrekkende spelers, en rond de 10 miljoen aan inkomsten uit de Europese campagne. Ze geven een keer geld uit aan een speler, nou nou, erg zeg.

Sinds 2006 heeft RKC zulke bedragen niet meer opgehaald door zelf spelers te verkopen, maar het hoogste bedrag dat ze overhielden aan een transfer, was toch het bedrag dat de verkoop van Frenkie van Ajax naar Barca opleverde? Dacht dat Willem II en RKC daar een miljoen of 12 mochten verdelen samen omdat ze een tijdje de jeugdopleiding hadden gecombineerd. Willem II kreeg weliswaar het grootste deel (2/3?), maar RKC verbrak daarmee toch het transferrecord als ik het niet mis heb...

Ik zag al dat sommigen het noemden, maar Frenkie heeft (indirect)toch het meeste opgeleverd de afgelopen jaren? Misschien geen directe transfer, maar tóch staat die jongen eenzaam aan top qua transferopbrengst voor RKC!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. Van den BuijsVerdediger21
V. AnitaMiddenvelder20
I. Bel HassaniMiddenvelder21
Y. OukiliMiddenvelder20
P. VroeghMiddenvelder20
E. VaessenKeeper20
S. AdewoyeVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

0 fans
Verdediger, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren