Danjuma zet forse stap richting ‘statement-transfer’ van 45 miljoen euro

Donderdag, 30 juni 2022 om 00:06Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:42

West Ham United maakt grote vorderingen in de gesprekken over de komst van Arnaut Danjuma, zo meldt Fabrizio Romano. De 25-jarige vleugelspits van Villarreal moet een van de 'statement-transfers' worden die de Londenaren deze zomer sluiten, in de hoop aansluiting te vinden met de zes grootmachten uit de Premier League. Een akkoord wordt verwacht voor iets minder dan 45 miljoen euro. AS voegt toe dat ook Newcastle United belangstelling heeft.

Danjuma werd dit kalenderjaar ook gelinkt aan Liverpool en Paris Saint-Germain, maar een transfer naar de absolute elite werd nog geen moment concreet. West Ham United heeft dan ook uitstekende papieren voor de aanvaller, die nog niet over zijn persoonlijke voorwaarden sprak met the Hammers. Danjuma liet eerder optekenen te dromen van een doorbraak in de Premier League, nadat hij bij Bournemouth al uitblonk in de Championship.

West Ham probeert al jaren aansluiting te vinden met de topclubs uit de hoogste Engelse afdeling, maar moest het afgelopen seizoen ruimschoots afleggen. Door de zevende eindnotering zijn de Londenaren veroordeeld tot het spelen in de Conference League. Voor Danjuma zou dat geen achteruitgang zijn, want na een seizoen in de Champions League komt ook Villarreal komende voetbaljaargang uit in het derde Europese clubtoernooi. Danjuma produceerde in zijn eerste jaar in Spanje 16 goals en 4 assists in 34 optredens. Voor Oranje speelde hij inmiddels zes wedstrijden (twee goals).

Danjuma is zeker niet de enige beoogde versterking van West Ham. David Moyes dringt fel aan op de komst van Armando Broja, die afgelopen seizoen door Chelsea werd verhuurd aan Southampton. De twintigjarige spits lijkt definitief weg te mogen bij Chelsea, zodra de Londenaren de spectaculaire komst van Raphinha (Leeds United) hebben afgerond. Ook heeft West Ham een contractvoorstel gedaan aan Jesse Lingard, die na zijn vertrek bij Manchester United nog nadenkt over zijn toekomst. West Ham haalde met Alphonse Aréola (Paris Saint-Germain) en Nayef Aguerd (Stade Rennes) al respectievelijk een keeper en verdediger binnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Achtte hij zich niet rijp voor een club van het kaliber liverpool etc? Is hij toch met beide benen op de grond beland.

30 juni 2022 om 00:11

Beland? Hij is altijd met beide benen op de grond gebleven lijkt mij

30 juni 2022 om 00:20

Zijn droom is het WK winnen met Nederland en dat mag. Het is niet eens heel onrealistisch ofzo. Ze zijn één van de kanshebbers! Beetje het Italië van het afgelopen EK. Geen favoriet, maar een outsider.

30 juni 2022 om 00:34

Dromen prima, realisme is ook gewenst. Nederland is in de verste verte geen kanshebber, niet eens close. Kwartfinale max. We hebben een voor de laatste 12 jaar een matige trainer die teert op successen uit de jaren 90. Die een staf heeft samengesteld van vrienden ipv op basis van knowhow wat zich kenmerkt door rare selecties. Die een verouderd systeem speelt die niet past bij de spelers. Topspelers, ik bedoel best of the best, hebben we niet op 2 a 3 centrale verdedigers na.

30 juni 2022 om 01:45

Danjuma kan beter wachten op een grotere club. Hoop op Milan. Over Oranje.. Altijd dat negatieve gezeur... voorafgaand aan elk toernooi is dat het geval. In 2010 was volgens 'kenners' zoals jij het gemis van Van Nistelrooij niet op te vangen en de defensie te zwak en Stekelenburg niet klaar voor de erfenis vam Vam der Sar en was Van Bronckhorst een bejaarde die het niet kon belopen. In 2014 was de verdediging te zwak... in 1998 had het team nog steeds te kampen onder de problemen van 2 jaar daarvoor. Zo gaat het altijd. Feit is dat Van Dijk, De Ligt en Frenkie over de hele wereld respect krijgen. In Spanje, Engeland en Italië ziet men Nederland daarom wel degelijk als kanshebber.

30 juni 2022 om 02:24

Ik snap deze negativiteit niet, we hebben onlangs nog de nummer 2 van de wereld een masterclass gegeven. Waarom zou de nummer 8 van de wereld niet mogen dromen van winst? Als iedereen zo zou denken kunnen we het WK ook wel op papier gaan spelen. Nummer 2? Maximaal finale, meer zit er niet in... Deze matige trainer die teert op successen uit de jaren 90 heeft daadwerkelijk met een matig elftal een 3e plaats op een WK behaald. Wat betreft topspelers buiten onze centrale defensie ben ik het wel met je eens, op Frenkie na. Ik hoop dat Danjuma ook iets kan toevoegen aan het team op het WK want het is wel een speler die wat extra's heeft en in topvorm een hele hoge bovengrens kan aantikken.

30 juni 2022 om 06:38

Splijtzwam, je weet dat het in Qatar zelfs in de winter 25/30 graden is toch? Dan zouden we juist met mooi weer voetballers ver moeten komen.

30 juni 2022 om 07:52

@bochherief Halve finale max. Waarschijnlijk komen we pas in de halve finale Duitsland, Spanje of Brazilië tegen. Daarvoor Argentinië maar die kun je nog met geluk doorkomen.

30 juni 2022 om 07:57

Altijd typisch Nederlands dit pessimisme. Je hebt ook geen 11 wereldtoppers nodig om een titel te winnen. Er zijn ploegen kwalitatief beter maar Nederland kan van iedereen winnen en dus ook wereldkampioen worden.

30 juni 2022 om 07:58

@DanaPetrova Ja en tegen Duitsland werden we weggespeeld maar dromen mag altijd natuurlijk. Dat we trouwens 3e zijn geworden op het wk kwam voornamelijk door Arjen robben

30 juni 2022 om 08:24

Ja en dat is toch ook een Nederlander?

30 juni 2022 om 09:04

bochherief, ik denk dat je 'kanshebber' en 'favoriet' door elkaar haalt. Nederland is altijd kanshebber op een eindtoernooi.

30 juni 2022 om 11:33

@BurdyM Daar ging het niet om

1 juli 2022 om 17:37

Westham heeft geld zeg. Ze willen ook nesiry van sevilla kopen voor 40 mil.

30 juni 2022 om 00:14

Die ambitie mag hij toch best uitspreken? Nu kan hij het laten zien bij een ploeg die toch erg lang heeft meegedaan om de top 4 afgelopen seizoen.

Mooi club die waarschijnlijk weer gaat knokken voor een Europa League plek. Had toch wel verwacht dat na zo geschitterd te hebben in de CL dat hij zou verkassen naar een club waar hij wederom kan spelen met of tegen de grootste van Europa!

30 juni 2022 om 00:27

In de competitie viel hij een beetje tegen. Moet in mijn ogen nog net een stap zetten voor de top en dat is meedoen voor de topschutterspositie.

30 juni 2022 om 00:44

Met 16 goals viel hij tegen? Nu heb ik echt alles gelezen

30 juni 2022 om 08:10

Waarom een reactie plaatsen als je de competitie niet volgt. Hij is juist ook in de competitie zwaar goed.

30 juni 2022 om 00:22

Sorry? Als ik lees dat een Raphinha 75m moet kosten, ik schat Danjuma op basis van dit seizoen een stuk hoger in.

30 juni 2022 om 13:01

Ik heb het niet over 't feit dat 45 miljoen teveel is, maar dat de voetbal markt gewoon naar de maan gaat.
Danjuma is een prima speler leuke statistieken, internationaal en jong maar dat neemt niet weg dat 45 miljoen betaald gaat worden voor een speler die bij Villarreal speelt.

dus fijn voor Raphinha maar dat is natuurlijk helemaal belachelijk. Dat heeft hier niks mee te maken.

Zou voor beide denk ik een geweldige transfer zijn. Ik zou Danjuma graag in de PL in actie zien!

Prima versterking, West ham heeft goede vleugels en een goed middenveld maar wordt het niet eens tijd voor een echte spits? Daar ontbreekt het sinds Arnautovic al aan en is de juiste stap richting de top 6

30 juni 2022 om 00:15

Er staat toch in de tekst dat ze Broja willen overnemen? Prima speler voor West Ham lijkt mij.

30 juni 2022 om 00:29

Broja is echt een hele matige spits, zelfs voor het niveau van West Ham.

30 juni 2022 om 01:13

Broja is geen matige spits, was een van de beste spelers van Southampton afgelopen seizoen man.

30 juni 2022 om 01:56

Bruine Kevin

'Zelfs' voor het niveau van West Ham, dat een uitstekend niveau haalde?

Behalve dat was Broja na Ward-Prowse één van de grote uitblinkers bij Southampton vorig seizoen. Hadden zonder hem zomaar kunnen degraderen. Hij heeft veel stappen gemaakt sinds zijn vorige uitleenbeurten bij Chelsea.

30 juni 2022 om 06:37

@Mick00 6 doelpunten in 32 wedstrijden bij de nummer 16 vd BPL… doe nou niet alsof hij wat voorstelt. No way dat hij gehaald is als eerste spits

Ben heel erg benieuwd wat hij daar kan laten zien, zeker met het oog op het WK en de onzekerheid die toch wel is ontstaan over zijn selectie. Overigens weet ik niet precies of dit nou echt een statement is, gewoon een erg goede speler voor een subtopper in een topcompetitie.

Mooie stap jawel de PL dan voor deze heer Danjuma. Verwacht er veel van en wens m succes. 45 mil is marktconform dezer dagen, vraag me af welke salaris class hij gaat zitten.

Verbaasd mij dat Ten Hag hem niet wilt bij United. Het zou wel jammer zijn hoor.
Een stap naar Sevilla of Atlético moet er eigenlijk wel in zitten en dan speel je Champions league.
Villarreal ten opzichte van West Ham zou qua salaris beter zijn, maar sportief niet of nauwelijks een stap vooruit.

30 juni 2022 om 02:03

@Bruine Kevin

Hoezo? Beide clubs spelen dit jaar Conference League, maar ik schat Premier League hoger in dan La Liga. Dan gaat hij er toch op vooruit?

30 juni 2022 om 07:49

Villaarreal recentelijk EL winnaar en halve finalist CL schat ik wel hoger in dan een West Ham.

30 juni 2022 om 07:55

Sportief gezien telt Villarreal natuurlijk meer mee dan een West Ham United. Los van het feit of de competitie beter is of niet. Het zijn de nummer 1 en 2 competities van de wereld, dus die verschillen zullen niet zo groot zijn.

Het salaris daarentegen wel, daar er in Engeland simpelweg meer te verdienen en besteden is dan in Spanje, maar een winnaar Europa League van vorig seizoen is natuurlijk wel een hoger kaliber dan West Ham.

30 juni 2022 om 09:53

Tja, zie West Ham ook zo de Europa League winnen eerlijk gezegd. Denk dat de Engelse ploegen deze competitie en ook de Conference League echt gaan overnemen. Er staat dadelijk bij ploegen als bv Aston Villa, West Ham, Newcaslte, maar ook bv United, Spurs of Arsenal echt kapitaal op het veld. Natuurlijk moeten ze het dan nog laten zien, maar denk dat hier bijna niet meer tegen op te boksen is.

Des te mooier wel als dan zo'n Villareal het doet zoals vorig jaar.

Prima volgende stap lijkt mij. Slaag bij het ambitieuze West Ham en je kan naar de absolute top. Leveren toch flink wat spelers af laatste tijd en kloppen aardig aan de deur om de top 6 te vervelen.

30 juni 2022 om 01:02

Kom daar maar eens weg. Voor een normaal Engels middenveldertje vragen ze al meer dan 100 miljoen euro.

30 juni 2022 om 01:57

Dat komt dus precies omdat het een Engelse middenvelder is. Rice is trouwens ook gewoon een erg sterke verdedigend middenvelder en international. Danjuma zal men coulanter over zijn bij West Ham.

30 juni 2022 om 06:47

Wanneer je Rice een normaal Engels middemveldertje noemt, heb je inderdaad echt een storing.

30 juni 2022 om 10:53

Allereerst de speler op wie je doelt is Rice. Die is behoorlijk goed, niet bepaald ‘normaal’. Daarnaast zeg je het zelf al, Engels dus homegrown. Daar gooien ze dus al 30 mil extra bovenop omdat die homegrown spelers achterlijk duur zijn. Iets wat Danjuma niet is dus automatisch veel makkelijker wegkomt.

Lekker bij Villarreal blijven om daarna direct naar een topclub te gaan. Met West Ham ga je nooit Champions League spelen. Ze betalen misschien meer, maar sportief is het een stap achteruit.

30 juni 2022 om 01:11

Voorlopig speelt villareal ook geen champions league dit jaar. En de premier league is de mooiste competitie in de wereld in mijn ogen! Dus een sportief gezien een stap achteruit vind ik wel meevallen.

Machtig bedrag voor een goede speler, tof om in Engeland te zien!

Door goed vanuit een positie te spelen, kan hij zeer goed aanvallend verdedigen. Belangrijk in een team zoals van Gaal wil spelen.

Denk dat hij beter tot zijn recht komt bij Villarreal. Zie West Ham nou niet direct als stap hogerop. In Villarreal wordt hij nu zeer gewaardeerd. In Engeland is het na een maandje niet scoren gewoon een tribuneplaats. Dan staat de opvolger alweer klaar.

Denk dat dit een prima stap is voor Danjuma. Bij Villareal en ook bij West Ham ligt beduidend minder druk dan bij de absolute topclubs. Op deze manier kan hij veel vrijer voetballer en daarin komt hij goed tot zijn recht.

Jammer, is een populaire speler bij Villarreal. Doet het uitstekend. WHU is ook een mooie club en ik snap dat de BPL (met een hoger salaris) aantrekkelijk is maar toch vind ik het jammer. Zou als Arsenal eerder voor Danjuma dan voor Gakpo gaan overigens.

30 juni 2022 om 09:56

Arsenal was vooral op zoek naar een rechtsvoor. Op links heb je Martinelli en Smith Rowe. Daar is dus niets nodig. Op rechts zit je met Saka en dan houdt het eigenlijk op (al zijn er wel wat spelers die daar ook zouden kunnen spelen).

30 juni 2022 om 13:08

Nou daar zijn heus wel redenen voor te bedenken, toch? Je gaat van de nr. 7 van La Liga naar de nr. 7 van de Premier League, die volgend jaar beiden in hetzelfde Europese toernooi actief zijn. De competitie is bij West Ham overall wat sterker, het gemiddelde salaris zal ongetwijfeld ook wat hoger liggen. West Ham United is een grote club in een wereldstad. Met fanatieke aanhang, spelend in een prachtig stadion dat een grotere capaciteit (66.000) heeft dan dat er in het dorp Villarreal uberhaupt mensen wonen. Ik kan meer redenen voor een transfer van Villarreal naar West Ham dan andersom eerlijk gezegd. Op de mooie Costa del Azahar na dan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Villarreal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Sevilla00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Unai EmeryUnknown
GianniKeeper
G. RulliKeeper
AlbiolVerdediger
Jorge CuencaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Villarreal.

2 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren