Barcelona kan na melding uit Madrid met potlood 40 miljoen euro bijschrijven

Woensdag, 29 juni 2022 om 22:13Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:16

Barcelona verhuurt Antoine Griezmann ook komend seizoen aan Atlético Madrid, zo melden Marca en AS. Barça kreeg woensdag de boodschap vanuit de Spaanse hoofdstad dat de optie daarvoor getriggerd wordt door Atlético. De Catalanen weten daardoor dat de kans op een definitieve overname voor 40 miljoen euro enorm groot is en kunnen het bedrag met potlood al bijschrijven.

In de gecompliceerde deal die de Spaanse grootmachten vorig jaar sloten werd namelijk voor komend seizoen een optie tot koop opgenomen. Die treedt automatisch in werking indien Griezmann in het seizoen 2022/23 in minstens de helft van de officiële wedstrijden in actie komt. Hoewel de 31-jarige Fransman een moeizaam rentreeseizoen bij Atlético beleefde, beschouwt Diego Simeone de aanvaller nog altijd als een van de belangrijkste spelers uit de selectie.

Afgelopen seizoen kwam Griezmann in 39 optredens tot slechts 8 goals en 7 assists, een schamele productie in vergelijking met zijn topseizoenen bij Atlético. De schaduwspits beleefde die topjaren in Madrid tussen 2014 en 2019, waarna Barcelona besloot liefst 100 miljoen euro voor hem neer te tellen. Zijn avontuur in het Camp Nou werd niet het succes waar op was gehoopt, en dus volgde op 31 augustus van vorig jaar een terugkeer naar het Wanda Metropolitano. Daar krijgt Griezmann van Simeone de tijd om zijn topvorm te hervinden.

Griezmann hintte woensdagavond overigens zelf nog vóór de Spaanse media op een langer verblijf bij Atlético. De 108-voudig international plaatste een ietwat cryptische boodschap van drie emoji's op Twitter, bestaande uit de clubkleuren van Atlético en de emoji ATM (die eigenlijk staat voor de Engelse pinautomaat, maar in dit verband uiteraard symbool staat voor de voetbalorganisatie).Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door bazkie)

Defintief terug in het oude nest waar hij ooit zo magistraal was. Kwam bij Barcelona totaal niet tot zijn recht omdat dezelfde type spelers in zijn categorie als belangrijker werd beschouwd (messi). Hopen dat hij na zijn defintieve terugkeer zijn klasse weer volledig terug kan krijgen, daar waar vertrouwen bij hem denk ik de doorslag zal geven.

Bijschrijven is natuurlijk onzin, het verlicht enkel de miskoop van ruim 120 miljoen

29 juni 2022 om 23:19

Bijschrijven is geen onzin. Als hij definitief terugkeert, krijgen ze veertig miljoen. Die kunnen ze bijschrijven. Dat zo ooit eerder een exorbitant bedrag voor hem hebben neergeteld, doet daar niets aan af.

30 juni 2022 om 00:45

Ik heb geen enkele illusie dat atletico 40m gaat betalen voor griezmann. Die gaan heel slim hem 1 wedstrijd minder opstellen dan de clausule activator. Barca rekent zich vaker rijk onder het bewind van laporta heb ik gemerkt, en dit is daar weer een voorbeeld van

30 juni 2022 om 16:35

Of Griezmann hervindt zijn vorm en Atletico neemt hem voor 40 miljoen over, wat helemaal niet zo verkeerd klinkt..

Laporta is wel goed bezig met de verkoop van (bij barca) middelmatige spelers en de verlenging van dembele en het aantrekken van een wereldspits als lewa. Nu nog de defensie en het wordt spannend in la liga.

29 juni 2022 om 22:26

Kounde zou dichtbij zitten. Ben in ieder geval heel benieuwd als dat gebeurd. Kounde-Araujo kan in potentie een legendarische duo worden

29 juni 2022 om 22:30

Ook Eric Garcia en Christensen kunnen een legendarisch duo worden

29 juni 2022 om 22:49

Welke verlenging en een 33 jarige lewa na 481 miljoen extra schuld, weet niet zeker (aangezien je madrista ben) of je ons nou in de zeik wil nemen?

Barca heeft geen beleid

29 juni 2022 om 23:24

Er loopt geen fittere speler rond op de velden dan Lewa. Hij is dan al 33, maar kan zo nog vijf jaar mee hoor...

29 juni 2022 om 23:27

Die is maar zelden te spotten met een zinnige opmerking en balanceert structureel tussen een ban en blijven.

Barcelona is namelijk zeer korte termijn-beleid aan het voeren. Toekomstige inkomsten indampen om acuut over kapitaal te kunnen beschikken. Niet om schulden weg te werken, maar om elke beschikbare cent weer in die selectie te stoppen. Als dit zo doorgaat, zit daar binnen 10 jaar 1 of andere oliebaron op die de club heeft overgenomen. Faillissement is namelijk niet heel realistisch bij zo'n bolwerk. Wel jammer, want ondanks ik Barcelona een geweldige club vind, heb ik maar weinig sympathie voor de mensen en dan ga je toch automatisch anders naar een club kijken. Dat had ik zelfs bij m'n "eigen" club toen de boel daar misging.

30 juni 2022 om 01:20

Het is vooral jammer dat het posten van foutieve info maar blijft doorgaan.
Ten eerste: de kapitaalinjecties waarover momenteel onderhandeld wordt, zouden in totaal tussen de 500 miljoen tot 1 miljard euro kunnen opbrengen. Deze som zal helemaal niet uitsluitend uitgegeven worden aan ingaande transfers van spelers, van waar haal je dat? De hoofdtargets zijn Lewandowski, Silva en Kounde. Die zouden tesamen nog geen 200 miljoen euro moeten kosten, en dan moet je de uitgaande transfers niet vergeten mee te rekenen (Coutinho 20 miljoen, De Jong 65 miljoen en er volgen er nog). Het merendeel van die injectie zal wel degelijk aangewend worden om de schulden mee af te betalen.
Ten tweede: het bestuur heeft deze plannen van aandelenverkoop onlangs zeer gedetailleerd en transparant uit de doeken gedaan, alvorens er kon gestemd worden hierover. Dit alleen al is uniek in de elite voetbalwereld en verdient respect. In deze uiteenzetting werd ook erkend dat deze stap niet de meest ideale is, maar het is wel degelijk zeer goed doordacht en een goede oplossing voor de korte termijn, zonder nefast te zijn voor de lange termijn. De tijdelijke inkomstenvermindering in de toekomst, worden immers deels gecompenseerd met nieuwe, extra inkomsten die er hiervoor niet waren. O.a. de stadionnaam uit de sponsordeal met Spotify, en uit deze sponsorsamenwerking zullen nog vele financiële voordelen voortvloeien. Door bovendien op korte termijn een zo competitief mogelijke team samen te stellen, vergroot je ook de kans tot sportieve successen die op hun beurt meer commerciële en dus financiële groei met zich meebrengen. Je kan dit aspect niet zomaar negeren.
Ten derde: op alle potentiële aandelenverkoop zijn gelimiteerde terugkoopopties bedongen. Van zodra deze deals effectief gesloten worden, zal wederom alles in detail worden gepresenteerd. Het is belangrijk om alles dan te beoordelen op basis van feiten, niet vanuit een onderbuikgevoel.

30 juni 2022 om 17:15

Uit pure nieuwschierigheid, wat was "jouw" club?

30 juni 2022 om 00:49

Sarcasme spat er vanaf

hij heeft afgelopen seizoen zeer weinig laten zien en hij is ook niet meer de jongste dit is een slechte beslissing van Atletico Met Cunha en Correa hebben ze prima spitsen en Felix kan ook op die positie uit de voeten. dan had Atletico nu voor rond de 60 miljoen een een echte spits/ voorhoede speler kunnen halen die nog makkelijk 7 of meer jaren meekan inplaats van Griezman. die spelers hebben ook nog een restwaarde jongens als Nkunku Isak Leao

29 juni 2022 om 23:00

Simeone houd echt van Griezmann. Kan me een wedstrijd herinneren dat Griezmann tegen het einde van de wedstrijd een paar minuutjes moest invallen toen Barca tegen Atleti speelde.. Je zag de pijn in de ogen bij de trainer..

29 juni 2022 om 23:05

hij werkt hard en hij kent het systeem van Simeone maar hij is al 31 en komt niet meer in de buurt van het Niveau dat hij had, in zijn eerste Atletico periode Nkunku Isak of Leao zou toch een betere voorhoede speler zijn voor Atletico ze hebben meer restwaarde en zijn ook gewoon betere spelers

29 juni 2022 om 23:13

Sowieso meer restwaarde, maar mij lijken Leao en Nkunku onhaalbaar momenteel, al gooi je er 100mil tegenaan..

29 juni 2022 om 23:34

Nkunku heeft nog geen week geleden verlengd. Die is komende zomer pas bespreekbaar. Als die nog zo’n seizoen draait zal het daarnaast niet voor een goedkoop bedrag zijn.

29 juni 2022 om 23:36

Heeft dan een clausule van 60 miljoen.

29 juni 2022 om 23:36

Ik vind Griezman nu niet echt type harde werker.

30 juni 2022 om 00:26

Dat deed hij bij Barça net altijd wel. Niet goed spelen aanvallend, maar wel druk zetten, zelfs tackeld etc.

Mooizo. Echt één van de meeste overschatte spelers die ik ooit heb gezien voor het geld wat ie gekost heeft.. Man man.. wat een ongelooflijke slapzak is dit. Zal wel weer aan Barca hebben gelegen, maar deze man heeft zoveel kansen gehad, absurd.

30 juni 2022 om 07:26

Dat is natuurlijk ook niet zo gek gezien het rijtje van spelers van 120 miljoen en hoger niet zo groot is en er weinig clubs het risico nemen met iemand zoals Griezmann.

Snap niet waarom Atletico die Griezmann wil behouden. Goeie deal van Barcelona want Griezmann is de afgelopen jaren 10x niks. Vorig seizoen ook zwak bij Atletico. Zijn tijd in de top begint wel langzaam te komen. Vraagt nog aardig wat salaris ook.

29 juni 2022 om 22:39

De Spaanse kranten schrijven ook dat Atleti geen 40 miljoen wil betalen, maar op dit moment is dit wel de juiste keuze. De opties waren deze zomer 40 miljoen neerleggen, of nog een jaar huren en dan het bedrag neerleggen. Of er moet onderhandeld worden over een lage prijs, of Griezmann moet minder dan 15(?) keer 45 minuten spelen zodat de optie tot koop niet verplicht is.

29 juni 2022 om 22:50

Tja dan was het natuurlijk dom gedaan vorige zomer als dat de afspraken waren. Persoonlijk zie ik in hem helemaal niks. Je kan beter vertrouwen geven aan Felix, Correa en Cunha. Dan haal je maar een andere spits voor een wat betere prijs. Maar goed misschien wou Simeone wat ervaring erbij omdat Suarez is vertrokken.

Er was niet echt een andere keuze hier. 40 miljoen is te veel. Griezmann voegt nog wel wat toe en werkt wel altijd ongelofelijk hard. In de Champions League was hij echt heel belangrijk bijvoorbeeld. Maar ik zie hem niet in de basis staan, sterker nog, ik zie zelfs liever Cunha spelen als Felix of Correa niet fit zijn.

Ik hoop dat Griezmann zn oude vorm terug krijgt, ben nog steeds groot fan van hem en het is klote om hem zo te zien strugglen

Vooral vanuit het perspectief van Atletico is dit oliedom. Griezmann maakt al 3 jaar weinig indruk en het wordt eigenlijk alleen maar minder. Bovendien is ook Griezmann inmiddels 31 jaar. Waarom zou je daar nog zoveel geld aan spenderen? Zijn contract loopt sowieso af in de zomer van 2023, dus dan moet je wel knettergek zijn om jezelf in de situatie te manoeuvreren dat je hem moet gaan overnemen voor 40 miljoen euro.

30 juni 2022 om 01:39

Laat m lekker een half seizoen spelen, en dan kan je op je gemak gaan onderhandelen over een transfervrij vertrek.

De kans op het activeren van een ontsnappingsclausule van 40 miljoen is hoger omdat ze Griezmann een extra jaar huren. Daardoor kan het bedrag 'met potloos bijgeschreven worden'. Best absurd. Ik zie de logica niet helemaal. Atletico betaalt echt niet het hele salaris van Griezmann en kan ook gewoon zeggen dat ze minder dan 40 miljoen willen betalen eind volgend seizoen. Zie hem maar eens elders te lozen.

Je zal maar 40 miljoen neerleggen voor zo’n enorm matige speler als Griezmann, jongen heeft het totaal niet meer..

Typisch Barca. Je kan je niet zomaar rijk rekenen van geld dat je nog niet hebt. Wat als Atletico even een 'Barcatje' gooit zoals bij Demir gedaan is. Als Griezmann geblesseerd raakt en daardoor net wel/ net niet de helft van alle wedstrijden haalt dan houd Atletico hem echt wel 2 of 3 wedstrijden buiten de selectie om te voorkomen de hoofdprijs te moeten betalen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
I. GrbićKeeper
J. OblakKeeper
S. AriasVerdediger
FelipeVerdediger
Sergio DíezVerdediger
J. GiménezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

185 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren