‘Ik kwam als beste speler van Jong Ajax niet bij het eerste, dat knaagde’

Donderdag, 30 juni 2022 om 18:48 • Laatste update: 18:48

Naci Ünüvar gaat in de voorbereiding op het nieuwe seizoen vol voor zijn kansen bij Ajax 1. De negentienjarige aanvallende middenvelder hoopt te profiteren van de trainerswissel die in Amsterdam plaatsvond. Ünüvar blonk vorig seizoen vrijwel wekelijks uit bij Jong Ajax, maar kreeg van Erik ten Hag geen enkele kans in het eerste elftal. "Dat knaagde aan me", geeft Ünüvar toe tegenover het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Naci Ünüvar doorbreken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door janssen)

Er was ook niet echt een vacature bij het eerste. Met de leegloop verwacht ik voor hem een jaar als Nouri had in 16/17. Ruiken aan het eerste, aansluiten bij dat eerste, regelmatig invallen en aanschurken tegen een plek in 1.

29 juni 2022 om 21:46

Er hoefde geen vacature te zijn. Wat is dat voor onzin? Al helemaal bij ajax, net als bij vele andere clubs, geldt dat als je laat zien het waard bent een kans te krijgen dat daar ruimte voor wordt gemaakt. Vaak zat dat ajax dik voor stond en er ruimte was die jonkies zich te laten bewijzen. Pas als hij niks anders meer kon, stelde hij jonkies op. Oh jah, of als spelers dreigden niet te verlengen...

29 juni 2022 om 22:20

@amerransing: Ja, goed plan. Laten we Tadic op de bank gaan zetten om een talent de kans te geven....

Ben blij dat jij geen trainer van Ajax bent.

29 juni 2022 om 22:52

Ik vind t best een lastige.op basis van het spel van Unuvar had hij er wmb vaker bij kunnen zitten, maar in de tweede helft van t seizoen heeft Ajax nauwelijks gemakkelijke wedstrijden gehad waar je hem kon inzetten om bijv Tadic rust te geven.

29 juni 2022 om 23:22

Probleem is dat ten hag ze nauwelijks betrok bij het eerste, juist de talenten. Waarom kwam ie wel met gasten als van gelderen aankakken, maar unuvar die top was buitenspel zetten voor t eerste. Voor dit soort gasten is erbij zitten al een hele ervaring. Daarnaast was een unuvar juist een speler die met 1 beweging of pass de boel open kon splijten. Nou net iets wat wij misten. Overigens was de trainer er debet aan dat er geen makkelijke wedstrijden waren.

29 juni 2022 om 23:31@amerransing, omdat Klaiber het hele seizoen geen minuut heeft gespeeld door blessure en Mazraoui moeite heeft om een maand aaneengesloten fit te blijven en als Rensch dan ook nog iets oploopt, ja dan kom je noodgedwongen bij de 4e keus van Gelderen uit. Regeer kwam destijds ook terug van blessure dus het kan zelfs zijn dat hij de 5e keus was. Of wilde je Unuvar daar neer zetten op rb?

30 juni 2022 om 10:17

@amerransing, je komt zelf met gasten als van Gelderen aankakken. Alsof die jongen ook maar een minuut gespeeld zou hebben als Mazraoui net zoals Tadic altijd fit zou zijn in plaats van bijna elke maand iets te mankeren. Er was gewoon helemaal niemand meer achterin. Zelfs met Timber werd eerst al naar rb verschoven, maar Schuurs viel uit met blessure.

30 juni 2022 om 17:50

Als jij dan zelf niet kan nadenken in welke context dat wordt geschreven kan je beter niks meer roepen. Van gelderen werd dus wel betrokken bij veel blessures en dat was begrijpelijk, maar unuvar erbij moeten halen als je te weinig aanvallende spelers hebt niet? Hou op

@vz: waarom wel mijn reacties verwijderen, maar uitlokkende berichten lekker laten staan dan?

30 juni 2022 om 19:21

Voor van Gelderen was letterlijk geen een optie meer.

Voorin zat Daramy nog op de bank die niet eens gebruikt werd. Er kon nog geschoven worden met spitsen. Toen van Gelderen erin kwam zat stond letterlijk elke speler die achterin speelt van Ajax 1 al in het veld of geblesseerd op de tribune. Martinez was geblesseerd, Rensch ook, Klaiber ook, Mazraoui ook, Regeer had 2 maanden niet gespeeld vanwege blessure en vervolgens viel Schuurs uit. Dan hou je alleen Tagliafico, Blind en Timber over.

Voorin kon nog: Haller, Brobbey, Berghuis, Daramy, Tadic opgesteld worden voor 2/3 posities.

Ik zie Unuvar graag ook meer spelen maar van Gelderen kwam alleen omdat er echt, echt, echt geen enkele 1e elftal speler meer over was die nog het veld in kon.

29 juni 2022 om 21:46

Volgens mij heeft Daramy ook minuten gemaakt als linksbuiten. Waarom dan niet unuvar ook een keer een kans geven ?

29 juni 2022 om 23:52

Omdat het twee types zijn die gewoon echt niet met elkaar te vergelijken zijn. Daramy brengt diepgang. Van alle selectiespelers kan alleen Antony dat ook zeggen.

1 juli 2022 om 09:47

Maar Unuvar kan iets forceren in de kleine ruimte. Volgens mij waren de wedstrijden waarin Daramy inviel vooral wedstrijden waarin er weinig ruimte was en waarbij je je dan ook af kunt vragen of je diepgang nodig hebt of juist een speler die iets kan forceren in de kleine ruimtes die er zijn. Volgens mij het laatste

29 juni 2022 om 21:47

Leegloop? Het is verdomde druk nog bij Ajax voor zijn posities. Op de 10 positie staan Klaassen en Berghuis en die zullen op 1 september nog in Amsterdam voetballen en dan heb je kudus die nog hoger dan Unuvar staat in de pikorde. Op de linksbuiten positie staat de captain en wilt Ajax Bergwijn aantrekken voor 25+ miljoen. Als deze jongen dus echt stappen wilt maken en veel minuten wilt maken moet hij zich laten verhuren aan een eredivisie club. Nog een jaartje in de keuken kampioen divisie ballen zal hem niet zoveel meer brengen gok ik.

29 juni 2022 om 22:36

Hij speelt klaassen en berghuis eruit op 10 let maar op. Heb veel vertrouwen in deze jongen. Genot voor het oog en hij weet steeds beter zichzelf uit de duels te voetballen. Wordt smullen met hem op het middenveld.

29 juni 2022 om 22:54

Gaat niet gebeuren.

30 juni 2022 om 14:02

@lee112
Unuvar gaat het in mijn optiek niet eens redden. Te veel last van gewicht, geen echte versnelling en te weinig voetbalintellect om dat gebrek op te heffen. Ook conditioneel niet erg sterk.
Hij is een individualist, met in dat individualisme te weinig meerwaarde voor een team

29 juni 2022 om 21:51

Je had best Tadic meer kunnen wisselen vanaf de 60-70e minuut maar die bleef iedere keer staan waardoor die er de laatste maand aardig doorheen zat. Unuvar vraagt ook helemaal niet om een basisplaats maar om een kans en die had je die jongen echt wel kunnen en moeten bieden.

29 juni 2022 om 23:54

Populistische reactie vind ik. Je hebt ook internationals op de bank zitten en dikwijls moet je spelers als Antony en Mazraoui om fitheidsredenen wisselen.

30 juni 2022 om 00:19

Niks populistisch aan. Dat woord gebruik je alleen omdat je er niks tegen weet in te brengen?

Antony is afgelopen seizoen ''om fitheidsredenen'' 5x gewisseld in 34 wedstrijden eredivisie, terwijl hij ook nog eens 11 wedstrijden er helemaal niet was. Dus onzinnig om dat te benoemen. Mazraoui is in totaal maar 6x gewisseld, toen hij startte, in 34 wedstrijden. Weer totale onzin. Daarnaast mag je 5x wisselen in een wedstrijd, wat niet altijd gebeurde (zelfs niet bij grote uitslagen) en als hij wel wisselde was het altijd dezelfde. Daramy krijgt bijna nooit kansen, Unuvar krijgt helemaal niks.

Ik mag echt hopen dat Schreuder een andere gedachtegang heeft dan jij want we zullen heel veel jonge jongens kwijtraken als ze op deze manier doorgaan.

30 juni 2022 om 19:28

Dus in de wedstrijden tegen Barendrecht en Exelsior Maassluis had Ununvar geen minuten kunnen maken?

30 juni 2022 om 20:35

@tilburg013, dat zijn nou net de enige wedstrijden afgelopen seizoen waarin Unuvar minuten heeft gemaakt

30 juni 2022 om 22:07

Oké, in het artikel staat dat hij geen enkele kans in het 1ste elftal heeft gekregen dus daar ging ik vanuit. Heb zelf die wedstrijden niet gezien..

Unuvar had wel speelminuten verdiend afgelopen seizoen. Ik weet dat Tadic onomstreden is, echter sommige wedstrijden en tussenstanden waren uitermate geschikt om hem erin te brengen. Dat is een gemiste kans van Ten Hag. Voor hetzelfde geldt was Unuvar het zat en ging hij voor zijn kansen elders.

Maar nieuwe ronde nieuwe kansen. Hopelijk kan hij onder Schreuder wel zijn wedstrijden meepakken. Hj vanaf links en inmiddels zijn maatje Ihattaren vanaf rechts...

29 juni 2022 om 21:55

Ja, ik denk toch echt dat er over het algemeen vastgehouden wordt aan Daramy als standin op links en dan wil Ajax ook nog Bergwijn aantrekken. Ünuvar kan beter mikken op een verhuur binnen de Eredivisie.

29 juni 2022 om 22:12

Luxeproblemen voor Schreuder. Tegen bepaalde tegenstanders kun je inderdaad beter met Daramy spelen. Hij heeft diepte en kan met zijn acties helemaal de achterlijn halen.

Andere tegenstanders graven zich in met 11 man en dan heb je weer een Unuvar nodig met zijn creativiteit. Hij kan die ene pass tussendoor geven en/of zelf op doel schieten vanaf rand 16. Hij staat niet open voor verhuur.

Mocht Bergwijn komen dan zie ik hem meer als pits spelen en eventueel vanaf rechts.

29 juni 2022 om 22:44

Het is een luxeprobleem dat je uiteindelijk misschien wel niks oplevert. Bergwijn heeft bij Tottenham en Oranje alleen in een 5-3-2 (3-4-3) gespeeld als spits, naast een andere spits. Het is vrij onlogisch hem aan te trekken als vervanger van Haller in een 4-3-3. Daramy heb ik mijn twijfels over en Tadic gaat afbouwen. Het prijskaartje en de belofte van Daramy gaat hem krediet geven. Ik ben bang dat Ünuvar ondersneeuwt.

29 juni 2022 om 23:06

Heb je zeker een goed punt Bongiorno.
Laat ik zeggen dat ik op dit moment nog veel vraagtekens heb. Wie gaan er nog verkocht/verhuurd worden en wie komen er?
En hoe gaat Schreuder spelen en met wie?

Ik ben daarom erg benieuwd naar het nieuwe seizoen. Mochten we spelers als Timber, Martinez, Antony behouden dan zie ik het zonnig in. Anders wordt het bijna helemaal opnieuw bouwen voor Schreuder.

30 juni 2022 om 00:04

Het beste is om Ünuvar voor komend jaar te verhuren aan een aanvallend ingestelde ploeg als alle aanvallend middenvelders en linksbuitens blijven.

Stel, Ajax krijgt een mooi bod voor Daramy en hij wil, dan kun je misschien het beste eieren voor je geld kiezen en hem verkopen.

Als de sterkhouders die je noemt blijven en Tadic houdt zijn niveau aan dan heb je eigenlijk alleen echt nog een nieuwe spits nodig en een linksback, want arme Nico gaat nu wel willen verhuizen (en terecht).

29 juni 2022 om 23:04

Na de 5-0 tegen Twente op 13 februari geen makkelijke wedstrijd meer geweest om een talent even de kans te geven, het was met hangen en wurgen de eindstreep halen. Desalniettemin hoop ik dat dit talent dit jaar veel speeltijd gaat krijgen

Ten Hag is net op tijd vertrokken, anders waren we dit pareltje kwijtgeraakt, ben ik zeker van. Hij wil blijkbaar ook (nog) niet verhuurd worden. Hopelijk tekent ie bij want dat betekent dat ie toekomst heeft bij Ajax 1 op korte termijn. Ben zo benieuwd wat ie kan presteren voor ons.

29 juni 2022 om 22:20

Denk jij dat hij goed genoeg voor de basis is dan? Zijn concurrentie is niet mals, leuk dat hij nu bij de selectie zit maar wat er tegen Meppen speelde was gewoon jong Ajax. Dat er nu een nieuwe trainer komt is fijn voor hem want bij ten Hag kreeg hij geen kans, maar tot nu toe zijn zijn concurrenten niet weg. Ik denk dat Ihatarren, Antony, Berghuis, Klaassen, Kudus en Tadic hoger dan hem in de pikorde staan en wie weet wat er nog bij komt.

29 juni 2022 om 22:28

Als hij de kans krijgt, zal ie hem pakken. Taylor had men ook twijfels over, die liet het structureel zien in Jong en hield zich makkelijk staande in Ajax 1. Ik zie Berghuis sowieso het liefst niet op 10, liever een linie erachter. Klaassen ook liever geen basis dus dan wordt het Kudus en Ihattaren. Lastig, maar haalbaar. Bijna bij 30 goals betrokken in 1 seizoen kkd, dan ben je ook gewoon goed genoeg voor de ED, hij voegt naast zijn goals ook veel toe gelukkig.

29 juni 2022 om 22:55

Berghuis een linie erachter lijkt mooi maar gaat natuurlijk niet werken met Unuvar of Ihatarren erbij. Zijn teveel dezelfde types en je verdedigende zekerheid is gewoon weg. Je kan zeggen wat je wil over Unuvar en Ihatarren maar verdedigend hoef je niet veel van hen te verwachten.

Taylor heeft inderdaad goede wedstrijden gespeeld maar is er nog niet, waren ook maar een paar wedstrijden. Gravenberch was gewoon beter naar mijn mening.

Al met al denk ik ook dat hij goed genoeg is voor de ED, maar zijn concurrenten zijn niet mals. Bijna bij 30 goals betrokken kun je ook over Berghuis en Tadic zeggen, op het hoogste niveau.

Ook verwacht ik nog wel een buitenspeler en spits erbij en indirect zorgt dat dus weer voor minder kansen. Ik verwacht niet op 31 augustus dat hij eerste wissel zal zijn in ieder geval.

29 juni 2022 om 23:37

Berghuis een linie erachter werkte wel verdomd goed afgelopen interlandperiode. Nou zeg ik niet dat het altijd moet, maar je kan het zeker als alternatief zien om de talenten voorin wat kans te geven.

30 juni 2022 om 08:33

Zijn misschien wel wat wedstrijden dat het zou kunnen lukken voornamelijk tegen de kleinere clubs, maar vergeet niet dat bij het Nederlands elftal je op het middenveld staat met Klaassen en de Jong 2 spelers die hard werken en veel meer centrale middenvelder zijn dan de spelers die ik noemde. In Europa zie ik het sowieso niet werken. Ik ben dan een tegenstander om het ook in de eredivisie te doen, omdat dat de automatismes uit de ploeg kan halen.

Ünüvar was bijna een heel seizoen er tussenuit geweest wegens een hardnekkige blessure en Ajax wilde geen risico's lopen dat het weer zou gebeuren. Dit seizoen nieuwe ronde met nieuwe kansen en weet bijna wel zeker dat hij zijn 1e minuten in het 1e gaat maken

Het liep niet lekker het laatste half jaar bij ajax, moeizame overwinningen. Dan is Ten Hag niet iemand die de titel wil verspelen door te experimenteren met jonge spelers.

29 juni 2022 om 23:18

En volkomen terecht! Niemand is groter dan de club zelf. Het gaat om t resultaat.

Waarom verkoopt Ajax Klaassen niet gewoon en laat het unuvar zijn plek op de bank in nemen? Tenzij Klaassen de plek van Gravenbergh gaat innemen (waar ik liever Taylor zie spelen) word het de hoogste tijd dat Klaassen verkocht word want hij staar alleen maar jeugd in de weg.
Ik hoop dat Schreuder kiest voor Tadic in de spits en Daramy op links net als backup deze unuvar. Ik heb enorm veel vertrouwen in Daramy hij leek er niks van te kunnen maar was dat in het begin met Carlos vinicius niet ook zo? Bijna dezelfde type spelers en ik geloof echt dat daramy net zo goed kan worden. Bergwijn is de ideale nr 10/schaduw spits in het ten Hag systeem omdat deze over Tadic heen kan diepgaand en Tadic die steek pass wel in huis heeft.

30 juni 2022 om 15:17

Sorry, maar ik vind Daramy en Vinicius nog niet eens bijna op elkaar lijken. Daarnaast heeft Vinicius nu ook niet zodanig gepresteerd dat je als Ajax moet hopen op een vergelijkbaar geval. Daarbij verwacht ik ook niet dat Bergwijn op tien zal gaan spelen. Ik verwacht dat hij vanaf rechts zal spelen, als hij gehaald wordt. Ik zou hem, denk ik, liever op links zien maar dan moet je weer met Tadic gaan schuiven. Wat de spitspositie betreft: ik verwacht dat Ajax Brobbey haalt, dat lijkt me in ieder geval de beste kandidaat.

30 juni 2022 om 22:08

Ik bedoel natuurlijk vinicius junior. Verder mag Brobbey nog niet de veters strikken van Tadic qua kwaliteit in de spits. Brobbey kan de top halen maar is dat nog lang niet.

Ik ben het eens met amerRansing, er hoeft geen vacature te zijn. Je bent Ajax, en staat bekend om je jeugdopleiding. Dan moet een jongen als unuvar al veel eerder een kans krijgen. De jeugd moet een kans krijgen en al helemaal als je bij jong week in week uit de uitblinker bent. Ten Hag was voor Ajax fantastisch maar heeft naar mijn idee toch te weinig ruimte gelaten voor talenten uit de eigen jeugd. Hoe goed je het ook doet met gerichte aankopen, het is mijn inziens altijd belangrijk om je identiteit te bewaren en talenten een kans te geven

Merkte bij aardig wat ajax supporters dat ze ook niet blij waren met het wisselbeleid van ten Hag, vooral in het eerste gedeelte van het seizoen. Ajax is toch een beetje de club die ook staat voor de jeugdopleiding. Ik vind dat ten Hag hier toch af en toe zijn doel in voorbij schoot. Zijn wissels waren op een gegeven moment op voorhand te vertellen. Rond minuut 60 Klaassen er in voor Berghuis bijvoorbeeld. Af en toe had ik toch graag een Unuvar in zien vallen. Vond het iedere keer maar een gemiste kans, zeker omdat je met Unuvar, van Axel Dongen, Hansen (die nu gelukkig weer fit lijkt) en Taylor echt spelers hebt die echt wel mee kunnen met wat ervaring om hun heen. Het nadeel is dat die op een belangrijke positie spelen en ik heb het idee dat ten Hag af en toe te bang was om voorin te wisselen. Een Timber laten debuteren vond hij in mijn ogen wat makkelijker.

30 juni 2022 om 22:26

Ik hoop vooral dat van Axel Dongen fit blijft. Ik zie daar meer in dan in Hansen. Helaas lijkt hij net zo blessuregevoelig als Brobbey, ten Hag probeerde hem wel te brengen waar het kon. Jammer genoeg was hij amper beschikbaar.

Als je bij Ajax1 na bijna 3 jaar nog niet bent doorgebroken na je debuut en je ziet andere jeugdexponenten wel doorbreken is het wellicht eens tijd om te concluderen dat je niet goed genoeg bent... Er zijn nog meer clubs dan Ajax, tijd om door te schakelen, lijkt me.

30 juni 2022 om 19:43

Herinner je je nog die pandemie die de competitie stopte? Daarnee had hij een minder seizoen en raakte hij ook geblesseerd. Afgelopen seizoen onterecht dat hij geen kansen kreeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

4 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren