Vroegere concurrent geeft Laporta trap na: ‘Ik had Messi voor de club behouden’

Woensdag, 29 juni 2022 om 17:53Yvo van Dorst • Laatste update: 17:53

Victor Font heeft zich negatief uitgelaten over het beleid van Joan Laporta bij Barcelona. Font verloor in maart 2021 de presidentsverkiezingen bij de Catalaanse club van Laporta en liet zich al eerder uit over het beleid van de huidig president. Font verwijt de huidige clubleiding dat er zonder strategie wordt gewerkt en dat er geen plan zit in hun manier van werken. “Er was vanaf het begin geen plan, alleen maar improvisatie.”

“Wij hadden een plan dat de schulden en het aantal rekeningen aanzienlijk zou verlagen”, laat de 49-jarige zakenman zich citeren door Marca. “Met dit plan en de bereidheid van Messi om door te gaan weet ik zeker dat we hem voor de club hadden kunnen behouden”, begint Font over het vertrek van Messi, datgene wat de fans Laporta het meest kwalijk nemen. Laporta beloofde namelijk na zijn aanstelling als president dat hij er alles aan zo doen om Messi voor de club te behouden. Echter was dit financieel niet haalbaar en vertrok de Argentijnse superster naar Paris Saint-Germain.

Nadat Font de presidentsverkiezingen verloor van Laporta, heeft de zakenman nog geprobeerd om Laporta te helpen. “Ik heb een afspraak met hem gemaakt om ons plan te bespreken. Hier wilde Laporta zelf niet bij zijn waardoor, hij zijn vicepresident stuurde. We hebben anderhalf uur gepraat over ons plan en de vicepresident zei dat hij gedeeltes van ons plan zeker kon gebruiken. Ik heb er tot op de dag van vandaag nog steeds niets van teruggezien.”

Barcelona eindigde 2021 met een recordschuld van 481 miljoen euro en Font geeft aan dat ook dat ligt aan het beleid van de club. “Ik wil de clubleiding niet bekritiseren om zomaar ergens kritiek op te kunnen geven. Maar er was vanaf het begin gewoon geen plan, alleen maar improvisatie. Tot op de dag van vandaag wordt er geregeerd zonder plan. Wij hadden een planning om de salariskosten te drukken, kapitaalkrachtige partners te strikken en Messi te behouden. En dit konden we zonder de schuld van de club te verhogen naar 481 miljoen euro. ”Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Onzin natuurlijk, zelfs met het minimale salaris wat Messi mocht ontvangen paste hij niet in het maximale budget waar barca mee moest werken.

29 juni 2022 om 18:06

Dat is op zich niet zo. De reden dat Messi onmogelijk kon blijven was het feit dat ze zijn contract lieten aflopen. Daardoor gold hij bij het ondertekenen van een nieuw contract als een ‘nieuwe’ speler.

Als ze zijn contract gewoon verlengd hadden voordat het afliep dan had hij perfect ingeschreven kunnen worden. Het is gewoon duidelijk dat Laporta dat niet wilde uit financiële overwegingen.

29 juni 2022 om 18:38

Nee ook als messi had verlengd mag je volgens de Spaanse wetgeving niet meer dan de helft inleveren en ook de helft zou ervoor zorgen dat barca over het budget ging.

29 juni 2022 om 18:46

Dat boeide niet. Ze zaten sowieso boven dat budget. Het enige gevolg van boven het budget zitten was dat je geen nieuwe spelers kon inschrijven. Spelers die al bij de club zaten, vielen buiten die regeling.

29 juni 2022 om 19:04

Ah oke, dat wist ik niet. Dan valt Laporta meer te verwijten dan ik me realiseerde.

29 juni 2022 om 19:04

Uh nee, dat is niet zo. Als Messi een nieuw contract zou onderteken dat mocht hij niet minder verdienen dan 50% van zijn laatste salaris, dat is de wet in Spanje. Oftewel, te duur voor Barca.

29 juni 2022 om 19:10

Er had geen enkele wet of regel Barcelona tegengehouden als ze die verlening eerder geregeld hadden.

Logisch verstand heeft dat wel gedaan.

29 juni 2022 om 18:08

Barcelona had altijd wat minder spelers aan kunnen trekken wat meer spelers kunnen verkopen en nog meer met jeugdspelers spelen. dan hadden ze Messi kunnen behouden alleen koos Barcelona voor de toekomst en dat was denk ik de juiste keuze alleen nu de Jong laten gaan is denk ik niet de juiste keuze want met Pedri en Gavi en nico hebben ze de aankomende 10 jaar prima middenvelders. en de Jong had dan nog 7 jaar op de Busquets positie kunnen spelen want die zal over 2 jaar wel op zijn

29 juni 2022 om 18:54

Als hij voor 1 juli zijn contract had verlengd was dat voor de limieten die zijn opgelegd geen probleem geweest. Dat gezegd zijnde was het alsnog vrij ongezond geweest voor de club mijn inziens.

Altijd makkelijk om zo te praten. Niemand zal namelijk weten of hij zijn praatjes waar zou hebben kunnen maken. En dat hij Messi wilde behouden zijn ook alleen maar praatjes voor de bühne. Messi was niet meer te betalen voor Barca en bij PSG laat hij zien dat het voor Barca goed is dat hij weg is. Het was ooit een geweldige speler, ik was meer fan van hem dan van Ronaldo. Maar als Messi maar de helft van de mentaliteit van Ronaldo had gehad dan was het nu nog steeds een grote voetballer geweest. Dat gesukkel over het veld is niet meer om aan te zien.

29 juni 2022 om 18:23

Jij hebt de wedstrijden van Messi bij Argentinië overgeslagen neem ik aan? Messi behoort nog steeds tot de beste ter wereld.

29 juni 2022 om 18:49

Messi is nog steeds een grote. Jij denkt dat Messi vanaf zijn debuut tot aan vorig jaar aan de absolute top heeft gestaan met lakse mentaliteit? Yeah right..

30 juni 2022 om 09:29

De beste man scoorde vorig seizoen in 36 duels 30 goals en gaf 12 assists. Dit seizoen bij een nieuwe club in een nieuwe omgeving na een seizoen met twee coronabesmettingen (waar hij aangaf zeer veel last van gehad te hebben) en allerlei spierblessures het slechtste seizoen van zijn leven gedraaid. En zelfs dan nog betrokken bij bijna 30 G/A. En zoals hierboven al gezegd werd, bij Argentina geweldig.

Lekker makkelijk praten achteraf. Weer even populair doen met zo'n uitspraak.

29 juni 2022 om 18:58

inderdaad, als mn opoe wielen had was ze een autobus. Heb je niks aan.

29 juni 2022 om 19:11

Sowieso walg ik van die spelletjes tussen die bestuurders daar. Echt bizar voor mensen op dat niveau.

Ze hadden Messi in mijn ogen trouwens een jaar eerder moeten verkopen. Hadden ze 100 miljoen gepakt en een jaar megasalaris uitgespaard. Maar niemand durfde dat.

Lekker, dus vooral doorgaan met een te dure Messi die het niet meer kon belopen. Alle ballen naar Messi. Weer weggespeeld worden door een Bayern.
Gewoon lekker stilstaan en jaarlijks minimaal 50 mil netto salaris betalen aan Messi.

Top idee! Jammer dat deze man verloren heeft

29 juni 2022 om 18:51

Dus jij denkt dat Barca jaren stil stond door messi? En niet door spelers die 150 mil hebben gekost en jaarlijks 20 mil opstrijken zonder iets te presteren? Had in plaats van Dembele, Couthino en Griezman het geld geïnvesteerd in je verdediging en in aanvallers die echt passen in het team en je had niet zo naar beneden gevallen als club zijnde.

29 juni 2022 om 18:54

Beide. Het is gewoon niet gezond meer dan 1/8e van je jaaromzet aan 1 speler te betalen.

29 juni 2022 om 19:37

Barcalover, tuurlijk zit ook daar een groot probleem. Maar Messi nog langer houden was natuurlijk niet goed geweest. Sterker nog, ze hadden hem een jaar eerder moeten verkopen. Pak je 100 miljoen transfer + je spaart een jaar dat megasalaris uit.

Victor font 4 president. Hij zegt wat we al weten. Er is geen beleid onder laporta. Dit is ook bevestigd door jordi cruijff, zijn technisch adviseur. Er worden vreemde beslissingen genomen en ondertussen zwemt de club nog in het rond.

Het probleem met Messi is dat hij nog een aanzienlijk bedrag van Barca moet krijgen tot 2025. Ik geloof rond 80 Mil. Dus zelfs als hij een cut van 60 procent of meer zou nemen, zou hij alsnog 30 mil per jaar verdienen plus het bedrag dat hij nog krijgt. Geen een kandidaat zou hem kunnen houden. Tenzij hij echt 2 seizoenen gratis zou spelen, wat zelfs voor Messi en zijn liefde voor Barca te ver gaat.

Hahaha ja gelukkig had Barca daar het geld voor! Goedkoop scoren is dit. Ondanks dat Barca nog steeds bijna niks te besteden heeft, denk ik niet dat er veel meer in had gezeten dan hoe ze er nu voor staan. Als Messi had gebleven had je ze op kunnen doeken.

Deze uitspraken kan ik niet zoveel mee. Toch was ik meer onder de indruk van Font tijdens de campagne. Die vent leek me een stuk realistischer en nuchterder en vooral gefocust op de gezondheid van de club op lange termijn. Een van de nadelen van een club in handen van de leden is natuurlijk dat zo iemand met gezond verstand het altijd moet afleggen tegen iemand met charisma en grote beloftes als Laporta.overigens was het gek genoeg Laporta die beloofde Messi koste wat kost te kunnen behouden en Font die zei niet zeker te zijn en dat dat afhankelijk was van de financiele situatie.

30 juni 2022 om 01:39

Dat laatste werd gezegd door Freixa, niet door Font. Verder is het grote verschil dat Font een ondernemer, zakenman is met een groot netwerk in de Arabische oliestaten. Die had sowieso financiële samenwerkingen voor ogen uit die hoek, waar Laporta dit categorisch afwijst en zich enkel richt op de Amerikaanse investeerdersmarkt.

Barcelona had en heeft enorme financiële problemen. Een schuld van 1,4 miljard is bizar. Messi paste op geen enkele manier meer in het salarishuis. Afscheid nemen was het enige juiste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder10
GaviMiddenvelder10
P. AubameyangAanvaller10
O. DembéléAanvaller10
RaphinhaAanvaller10
Jordi AlbaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3795 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Paris Saint-Germain 2 2 0 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 26 6 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
Laatste voetbalnieuws

Man United komt met reactie na geruchten over contractontbinding voor Ronaldo

Manchester United ontkent de geruchten dat de club overweegt om het contract van Cristiano Ronaldo te ontbinden als de Portugees zijn gedrag niet snel aanpast. Dit nieuws werd zondagavond gebracht door...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren