Ook Sergio Ramos in opspraak na gelekte tapes: ‘Of je verhoogt, of er komt shit’

Woensdag, 29 juni 2022 om 15:26 • Laatste update: 15:47

Er zijn opnieuw verdachte gesprekken uitgelekt van Luis Rubiales, voorzitter van de Spaanse voetbalbond RFEF. El Confidencial bracht Whatsapp-berichten van Rubiales met Sergio Ramos naar buiten. De verdediger, toen speler van Real Madrid, zou in 2018 met de voorzitter onderhandeld hebben over de WK-premies van dat jaar en hem in 2020 om hulp hebben gevraagd om de Ballon D’Or te winnen. In april bracht het Spaanse medium al gelekte audiofragmenten tussen Gerard Piqué en Rubiales naar buiten. Woensdag brengt El Confidencial een podcast uit over het onderzoek naar ‘de duistere kant van het Spaanse voetbal’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door vernon)

Hier lijkt me toch weinig vreemds aan? Dat er wordt onderhandeld over de premies lijkt me logisch en dat je je bondsvoorzitter vraagt voor steun bij de gouden bal verkiezing lijkt me ook niet heel gek.

29 juni 2022 om 15:41

Precies. Niks vreemds aan. Ik denk dat wanneer je in menig voetballer hun telefoon kijkt wanneer zij een transfer kunnen maken dezelfde soort gesprekken te lezen zijn. Er moet gestopt worden met het doen alsof voetballers van een andere planeet komen en daarvoor geen menselijke trekken mogen vertonen. Elke scheet word verheerlijkt of als het teveel stinkt als iets bijna crimineels gezien.

29 juni 2022 om 16:22

Verdien je al jaren zo veel miljoenen en ga je nog druk maken om een halve mil hahahaha.

29 juni 2022 om 15:41

Nou ja, onderhandelen kan je het niet meer noemen, eerder chanteren of bedreigen. En de bondsvoorzitter vragen voor steun is ook best kansloos, vreemd dat jij er zo anders over denkt. De ballon d'or is op basis van stemmen, dus dat zou dan betekenen dat hij vraagt of er gesjoemeld kan worden.

29 juni 2022 om 15:49

We missen context he

Misschien praten die 2 altijd zo met elkaar over premies. Beetje dollen en plagen.

En mbt Ballon hij vraagt niet om te sjoemelen, maar gewoon mensen die helpen een hype te creeeren. Is toch niets mis mee.
Influencers gebruiken ook vaak hun achterban met bepaalde verkiezingen.

29 juni 2022 om 15:58

"sleutelpersonen bij de Uefa" vind ik wel meer dan hype creeeren, maar goed, we gaan het zien.

29 juni 2022 om 16:02

Je mist context, als hij 22 spelers vertegenwoordigd die vinden dat ze 'slecht' worden beloond en er anders gelazer in de selectie komt dan mag hij dat toch zeggen?

En voor die gouden bal: het lijkt me eerlijk gezegd vrij logisch als Virgil of een Frenkie of hun zaakwaarnemerse als het ooit zover komt, een lijntje uitgooien bij pak hem beet Van Gaal, Van Praag, de KNVB-voorzitter en/of een icoon bij Liverpool. Dat is gewoon lobbyen.

29 juni 2022 om 15:55

Weinig mis mee idd. Als je vind dat je recht hebt op meer financiele waardering mag je dat altijd bespreekbaar maken en dan kan er wel eens een verhitte discussie uit voort komen. Wat dat betreft zijn voetballers net mensen

29 juni 2022 om 15:56

@maykel24 Dat van de Ballon d’or vind ik ook niet zo vreemd. Alles bij Fifa/uefa hangt af van de mensen die je kent en wie er in je netwerk zitten.

Het onderhandelen over premies is opzich ook niet apart. De toon heeft wel iets wat niet helemaal hoort bij normale onderhandelingen over het loon van arbeid. Bij de gemiddelde werkgever lig je er dan al snel uit, vermoed ik. Echter, dit is zonder enige context, dus altijd lastig om te beoordelen.

Ik kan me ook voorstellen dat Ramos het openbaren hiervan niet waardeert in verband met eventuele schade aan zijn imago. Hij komt er niet heel nice in naar voren.

Hoe dan ook wel veel minder dan dat van Pique, vind ik.

29 juni 2022 om 16:04

Over het algemeen onderhandel ik ook niet over WhatsApp Dus daar zal vast een gesprek aan vooraf zijn gegaan of niet.

29 juni 2022 om 16:14

@maykel24 Ha, precies.

Het enige wat ik eigenlijk nog een beetje vreemd eraan vind, is dat het de bondsvoorzitter is die de premies vaststelt of daar in ieder geval direct over benaderd wordt door spelers. Ik begrijp dat hij wellicht de eindverantwoordelijke is, maar gezien de persoonlijke relaties die men binnen het voetbal heeft, lijkt het me niet ideaal.

29 juni 2022 om 16:26

Ramos is niet zomaar een speler, hij was de captain en het is logisch dat zo'n onderhandeling plaatsvindt bij monde van de captain.

29 juni 2022 om 16:38

@themagistrate

Vind je? Ik ben het met je eens dat Ramos, gezien zijn status en ervaring, in veel situaties namens de rest van de spelers groep kan spreken. In het geval van het onderhandelen over premies zou ik, als ik een Spaanse speler was, liever niet afhankelijk zijn van Ramos. Daarnaast bevestigt dat alleen maar het punt dat ik probeerde te maken, namelijk dat ik het wat apart vind dat het onderhandelen van premies direct tussen een speler en de bondsvoorzitter zou gaan gezien hun persoonlijke relaties. Ik zeg niet dat er onmiddelijk iets mis mee is, maar ik zou het passender vinden als daar vaste procedures voor zijn die onafhankelijkheid en transparantie garanderen.

Lijkt net het echte leven en ineens lijken voetballers weer net normale mensen... Maar dit is toch allemaal niet heel controversieel? Beetje rare methode van Ramos, maar niet heel erg groots lijkt me.

29 juni 2022 om 17:44

Het is zeker raar. Ik vind het lachwekkend dat mensen in dit topic het "onderhandelen" noemen. Dan moet je dit eens op deze manier morgen op je werk proberen. "Kunnen we onderhandelen over mijn salaris baas? Je geeft me meer of er komt shit." Hoe zouden hij/zij reageren denk je?

29 juni 2022 om 18:26

@rick

Als je de voorzitter van de vakbond of de medezeggenschap bent, dan kan ik me best voorstellen dat het er hard aan toe gaat. Ik weet niet of Ramos hier namens de selectie sprak. Ik hou ook niet van dit soort manieren van communiceren, maar zo gaat er gewoon wel aan toe vrees ik, niet alleen in voetbal.

En gewone medewerkers gaan ook staken als ze geen salarisverhoging krijgen. Dan gaat het ook hard tegen hard.

The Beautiful Game is achter de schermen alles behalve beautiful. Wat we doordeweeks en in het weekend op TV zien is 90 minuten waarin al die dingen worden vergeten. De rest van de week is het volgens mij echt de grootste puinhoop die we ons kunnen voorstellen. Het is niet verrassend, maar meer een bevestiging dat er belachelijk veel verschillende belangen zijn waar we als fan gewoon niet bij stilstaan.

29 juni 2022 om 16:04

@Barcaboy11 De supporters zien voornamelijk wat mannen op een veld achter een bal aan rennen, maar uiteindelijk is voetbal toch ook een miljardenbusiness. Sport als sector vormt ook meer dan 2% van BBP en rond 4% van werkgelegenheid binnen de EU, volgens mij. Daar komt nog eens bij dat het een vrij gesloten wereldje is, het voetbal al helemaal. Dat werkt schimmige praktijken wel een beetje in de hand.

29 juni 2022 om 16:07

Helemaal mee eens.

Hier moeten ze een netflix serie van maken. veel interessanter dan squid game of ozark...
Verbaasd ben ik eigenlijk niet meer als je ziet wat er allemaal gebeurd in de voetbalwereld..

Leuke man is die Ramos toch ook. Ik dacht hij alleen een lul op het veld was, maar nu blijkt hij dat ook te zijn buiten het veld. Lekker mensen omkopen hè, waarom niet.

29 juni 2022 om 15:40

Wie wordt er omgekocht dan?

29 juni 2022 om 15:51

“Of je verhoogt wat we besproken hebben voor de halve finales, of er komt shit”, zou Ramos de voorzitter toegestuurd hebben. “En vergeet het Hublot horloge niet.”

Klinkt als omkopen.

29 juni 2022 om 16:09

@sterkejerke

Maar wat wordt er gekocht dan? Ik ben het met je eens dat het niet heel vriendelijk overkomt, in ieder geval niet zo los van enige context verder, maar hij koopt toch niemand om? Zoals ik het lees, vraagt hij ietswat dwingend om een bepaalde premie.

Of bedoel je dat het horloge niet bij de premie hoort maar met iets anders te maken heeft?

29 juni 2022 om 16:26

Komt bij mij over als of je verhoogt wat we besproken hebben of je kan dat horloge wel vergeten. Het dan wat mij betreft chantage/poging tot omkoping met dat horloge.

Dat vind ik gewoon echt niet kunnen.

29 juni 2022 om 16:43

@SterkeJerke Dus dat de voorzitter dat horloge zou krijgen? Ik lees het als dat Ramos om het horloge vraagt als onderdeel van de eventuele premie.

29 juni 2022 om 17:33

Volgens mij begrijp je het woord "omkopen" niet.

29 juni 2022 om 15:42

Jij weet niet wat omkopen betekent? In dit bericht wordt dat namelijk nergens genoemd.

29 juni 2022 om 15:57

Chanteren dan..

29 juni 2022 om 16:02

Zie mijn reactie hierboven, is naar mijn idee gewoon poging tot omkoping. Of chanteren, als je het zo wil noemen.

29 juni 2022 om 16:11

Omkopen? Wat heb ik gemist? Of heb je info wat wij niet hebben?

29 juni 2022 om 16:27

Zie mijn reactie hierboven op die van Ajajajajax, is naar mijn idee gewoon poging tot omkoping

29 juni 2022 om 17:53

Ah, naar jouw idee. Okay. Niet gek hoor, anderen zien dat toch anders. Ramos is geen lieve jongen. Surprise, surprise. Verder heeft het meer weg van een storm in een glas water. Maar dat is maar naar mijn idee @Jerke

29 juni 2022 om 18:12

Tja de exacte feiten kent alleen Ramos zelf, daar kunnen we alleen maar over speculeren. Maar als een klant dit tegen mij zou zeggen, dan kan ie het vergeten.

Een bondsvoorzitter die onderhandelt over premies die uit betaald moeten worden voor prestaties van het nationale elftal van die nationale voetbalbond, ja dit kan echt niet! Even alle gekheid op een stokje, voor beidde zaken lijkt er wat mij betreft niet veel aan de hand. Ramos haalt natuurlijk voor zichzelf en de rest van de selectie het onderste uit de kan wat premies betreft richting de bondsvoorzitter, en tevens vraag 'ie te lobbyen voor een prijs. Lijken me geen strafbare zaken.

Je bent wel echt een natte handdoek als je andere mensen aan het werk zet om voor jezelf een prijsje bij elkaar te achterkameren. Wat een flapdrol.

29 juni 2022 om 15:39

Denk niet dat Ramos de uitzondering op de regel is.

29 juni 2022 om 15:42

Dat geldt dan ook voor die anderen. Geen idee voor wie dat nog meer geldt, maar ik geloof dat direct.

29 juni 2022 om 16:23

@misseva88 Uiteraard heb ik geen idee welke spelers wel of niet anderen benaderen om zo de verkiezingen te beïnvloeden, maar al dit soort prijzen zijn vrij politiek en sowieso compleet subjectief. Ik kan me daarom bijvoorbeeld voorstellen dat de voorzitter van Laliga er ook belang bij heeft dat een speler uit zijn competitie hem wint, dus zijn invloed aanwendt om te proberen dat te bewerkstelligen.

29 juni 2022 om 16:44

Juist de chef van een hele competitie moet niet in actie komen omdat één speler met wie hij in het verleden heeft onderhandeld vraagt namens hem te gaan lobbyen. Dat riekt niet alleen naar belangenverstrengeling bij toekomstige onderhandelingen, maar het is ook nog eens onverstandig naar letterlijk elke andere speler in de Primera Division.

29 juni 2022 om 16:52

@misseva88 Helemaal met je eens, hoor. Hoewel ik er minder moeite mee bij de Ballor d’Or, aangezien die door een Franse krant uitgereikt wordt en niet door een officiële partij van binnen het voetbal.

30 juni 2022 om 17:57

Messi vorig jaar

Gelukkig was het Ramos ook wel duidelijk dat hij de Gouden Bal niet op eigen kracht zou gaan winnen. Zou grappig zijn als het niet zo triest was.

Ja dit kan toch niet, dit is de druppel, al mij geloof is nu weg, alles is corrupt

Als Sergio Ramos zijnde, die alles heeft gewonnen waardoor zijn garage niet eens meer groot genoeg is, ga je je druk maken om minder dan een half miljoen en een horloge? Hij kan het ook doen voor de rest van het elftal maar ik denk als je Spaans international was in 2018 dan zat je er best warmpjes bij, bij je club. Voor de Ballon d’or snap ik het wel, dat is toch een grote vriendjespolitiek en het jammere is dat we het met zijn alle toch wel heel serieus nemen.

Nou wat spannend allemaal. Er wordt een gunst gevraagd, er staat geen geld of wat dan ook tegenover, dus wat is het probleem? Hetzelfde voor Pique, het staat je vrij om een vraag te stellen aan een van je contacten. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Dit gebeurt toch in elk bedrijf? Vind dit allemaal niet zo denderend.. Vriendjespolitiek is er nou eenmaal. Zolang er geen omkopingen of iets zijn vind ik het allemaal reuze meevallen.

29 juni 2022 om 15:57Nou als ik op werk aangeef dat ik een hogere vergoeding wil en er anders shit komt...
Ik denk niet dat dat direct goed zou gaan hoor.

Dat riekt wel enigszins naar chantage...

Volkomen terecht natuurlijk om een Hublot te vragen. Stel je voor dat deze voetballers dat uit eigen zak moet betalen, dan moeten ze er toch al een Excel bijnemen om te zien hoe ze de maand rondkomen.

29 juni 2022 om 15:55

Ik ben een verzamelaar, maar als ik een hublot zou krijgen, dan wordt die linea recta geruild voor een ander merk.

Wat ik niet begrijp is wie Ramos dan precies als winnaar van de Balon d’Or wil zien? Toch niet zichzelf, of zou hij echt zo’n bord voor zijn kop hebben dat hij denkt dat hij hem zelf verdient?

Verder gebeurt er met Ramos toch niets schokkends? Ik vind het kwalijker dat Pique een eventuele potindeling probeert te beïnvloeden om zijn clubje er beter uit te laten komen..

Het voetbal is doordrenkt van ellende. Van hoog tot laag, van eigenaars tot technisch directeurs, van spelers tot supporters. Gelukkig is het spelletje vaak leuk om te zien, alles erom heen stinkt.

Hoe krijg je steeds meer een hekel aan voetballers? Ze verdienen meer in 1 week dan ik in een paar jaar. Maar nooit is het genoeg. Bah

Verbaas me nog steeds wat voor dubbele maatstaven mensen hanteren op dit platform. Het is Ramos, dus het is niet erg.

1. Er is sprake van chantage. “Anders komt er shit”
2. “Sleutelfiguren binnen UEFA”, daar is dus sprake van corruptie. Maar dat wisten we al, daar niet van.

Misselijkmakend. Hij zal vast niet de enige zijn, maar maakt het niet minder chique.

Weet iemand of deze podcast ook in het Engels uitkomt? Uitermate interessante podcast lijkt mij.

Verbaas me nog steeds wat voor dubbele maatstaven mensen hanteren op dit platform. Het is Ramos, dus het is niet erg.

1. Er is sprake van chantage. “Anders komt er shit”
2. “Sleutelfiguren binnen UEFA”, daar is dus sprake van corruptie. Maar dat wisten we al, daar niet van.

Misselijkmakend. Hij zal vast niet de enige zijn, maar maakt het niet minder chique.

29 juni 2022 om 17:24

Het is gewoon vragen om het voeren van een campagne, veel meer is het niet. Dat zie je werkelijk ieder jaar bij dat soort prijzen.

Overal waar Cristiano voetbalde moest iedereen zoveel mogelijk in de media gooien dat ie de Gouden Bal meer dan wie dan ook verdiende. Jaar in, jaar uit.

29 juni 2022 om 20:05

Hetzelfde gebeurde dit seizoen nog bij Ado en niet zolang geleden bij een vrouwenteam (Denemarken/Zweden?)

Wederom een campagne van bepaalde machten in spanje tegen mensen die ze niet mogen. Ook hier zie ik geen gekke dingen van Rubiales.

Ramos zei het niet bepaald chique, maar bezit weinig klasse. Dat is echter niet iets waar we nu over zouden moeten vallen, als Rubiales dat ook niet doet.

Wat ik wel zie zijn op z'n minst extreem dubieuze praktijken waarbij (waarschijnlijk) illegaal aan materiaal is gekomen door een stel "journalisten".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
288 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
Marcos AlonsoVerdediger
AzpilicuetaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

855 fans
Verdediger, 36 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Paris Saint-Germain 2 0 0 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 12 2 2 1
2020/2021 Real Madrid 15 2 3 0
2019/2020 Real Madrid 35 11 10 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Justin Kluivert heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Fulham. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren