‘Ten Hag durfde Malacia tijdens periode als Ajax-trainer niet te halen’

Woensdag, 29 juni 2022 om 08:19Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:42

Erik ten Hag heeft met Tyrell Malacia zeer waarschijnlijk zijn eerste aanwinst binnen als manager van Manchester United. Feyenoord bereikte maandag een akkoord met de Engelse topclub over een transfersom van vijftien miljoen euro. Dat bedrag kan met twee miljoen euro oplopen middels bonussen. Malacia dient er alleen zelf nog uit te komen met United, dat Olympique Lyon op verrassende wijze te slim af is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door jjr12)

Toch wel matige aankoop die Malacia. Hadden beter Grimaldo, Raum, Sosa of Gaya kunnen halen die ook zo'n 20 miljoen euro kosten. Ten Hag gaat nu te veel voor Nederlandse enclave.

29 juni 2022 om 08:30

Daar ben ik dus ook een beetje bang voor, teveel Nederlandse spelers/eredivisie/ajax... maar misschien werkt dit wel aangezien er niet teveel sterren in één elftal komen.
Benieuwd hoe hij het daar gaat doen.

29 juni 2022 om 10:40

Als er 1 ding is aan Malacia dat mij opvalt is dat hij zich altijd weet op te trekken aan het niveau en dat hij tot nu altijd progressie heeft getoont en beter is geworden. Het is gewoon een jongen met heel veel potentie die kan uitgroeien tot een hele goede back ookal willen sommige dat niet zien. Bedankt voor alles Tyrell, laat het maar zien daar in Engeland!

29 juni 2022 om 08:33

Feitelijk is Malacia na van Beek pas de 2e Nederlander. De rest zijn geruchten.
Qua profiel is Malacia vrijwel niks minder dan de genoemde linksbacks, die zijn niet aanwijsbaar beter of hebben automatisch meer potentie. Ze hebben enkel wat meer ervaring in grotere competities, maar zijn ook jaren ouder.. En de vraag is of united die spelers echt voor 20 miljoen kon oppikken.
Malacia is gewoon een groot talent, met de nodige ervaring en de juiste mentaliteit. Dat laatste kan hem wel eens doen slagen.

29 juni 2022 om 08:40

Malacia is nu ook nniet voor de basis gehaald. Kan in de luwte wennen aan het niveau en gaat daar uitgroeien tot een meer dan goede back. Ik vind het downgraden van malacia echt triest worden

29 juni 2022 om 08:45

Ik denk dat Ten Hag Shaw en Telles voetballend niet goed genoeg vindt voor het spel dat hij wil spelen. Mensen zeggen dat Malacia aanvallend niet goed is door zijn voorzetten (die overigens beter zijn geworden, maar ook nog beter kunnen), maar Ten Hag ziet waarschijnlijk ook dat Malacia aan de bal vrij comfortabel is, durft in te spelen, niet onder de indruk raakt als er druk op hem wordt gezet en ook zelden balverlies lijdt. Daarbij is hij op verdedigend vlak een bijtertje. Zijn concentratie is het laatste seizoen ook veel beter geworden Ik zou een basisplaats dit seizoen echt niet uitsluiten.

29 juni 2022 om 08:45

@11tegen11HJ, ik neem aan dat je Vd Beek bedoelt. Of Sven moet in eens een droomtransfer gemaakt hebben.

29 juni 2022 om 08:47

Lijkt me wel ja, soms is corrigeren ook onnodig als je precies weet om wie het gaat

29 juni 2022 om 08:50

Sven zou een goede Spits kunnen zijn, want hij is scherp in de 16. Maakt af en toe mooie goals🤣😂🤣😂

29 juni 2022 om 09:51

Het inderdaad zeer triest om tezien hoe erover deze jongen gepraat wordt heeft zich gewoon prima ontwikkeld en er zit nog zat rek in.

29 juni 2022 om 10:10

Typisch Nederlands, slimme aankoop van ten Hag met nog veel potentie. Worden ook allemaal b argumenten bijgehaald, maar slechts 2 Nederlandse spelers noem ik geen enclave.

Denk trouwens dat er niks klopt van het stukje van Ajax, aangezien Ten Hag daar al genoeg opties had.

29 juni 2022 om 14:13

Dat laatste heb ik al vaker gehoord. Ook Bijlow is gepolst door Overmars. Maar in het geval van Malacia durfde men het niet aan in Amsterdam daar men net Berghuis had gecontracteerd. Om die reden durfde men ook niet Slot aan te trekken. Bijlow was gepolst voor de transfer van Berghuis.

En dan kunnen wij makkelijk roepen dat je niet moet zwichten voor een paar idioten. Maar er hoeft maar 1 gek tussen te zitten die het spelletje veel te serieus neemt.

29 juni 2022 om 08:41

Zermatt

Dit snap ik dus niet. Je bent trainer van een vd grootste clubs op aarde. Club werkt voor veel spelers als een magneet.

En dan blijft hij scouten in Nederland... Malacia, Timber, Martinez, Gravenberch, Antony.

Waarom niet all-in gaan voor Raphina zoals Chelsea doet bijv.
Of voor linksback een van je suggesties.


Hij kan beter ook FdJ idee laten rusten. Beginnen met achterin te repareren door in ieder geval een linksback en rechtsback aan te trekken van niveau. Iemand die gelijk staat.

Malacia heeft potentie, maar is er nog niet. Geldt ook voor jongens als Timber of Antony.
Die gaan Man U niet bij de hand nemen

29 juni 2022 om 09:03

Wat een negatief gelul allemaal. Hoeveel spelers die zich in de PL hadden bewezen zijn er wel niet alsnog mislukt bij de grote clubs. Ik denk dat je een trainer als Ten Hag prima kan toevertrouwen wie hij in zijn spelletje vindt passen. En dan is Malacia ook nog eens een, voor PL begrippen, hele goedkope aankoop. Gewoon prima.

29 juni 2022 om 09:59

Cipollini

"hoeveel spelers die zich in de PL hadden bewezen zijn er wel niet alsnog mislukt bij de grote clubs."

Geen idee, vertel. Plaats eens een lijstje. Ik weet het echt niet.

"trainer als Ten Hag prima kan toevertrouwen wie hij in zijn spelletje vindt passen."

Je weet dat Erik ook veel spelers wilde bij Ajax die hij kende.

Trok Labyad (7 mil) aan als opvolger van Ziyech.
Klaiber (4 mil) als opvolger Veltman
Promes
Haller
En mogelijk vergeet ik nog wat.

Labyad was aardig als bankzitter. Maar voor 7 miljoen best forse prijs.

Klaiber een miskoop. Rent als blinde kip overal. Staat op papier rechtsback, maar in praktijk zie je hem overal. Staat opeens linksbuiten, op 10 echt overal behalve rechtsback of opkomend langs de rechterlijn.

Promes redelijk gedaan, maar qua techniek komt hij echt te kort. Dus begrijp niet waarom Erik hem haalde. Past niet in he vloeiende spel wat hij wilde spelen. Deed het eerste seizoen aardig, door vooral Ziyech.

Haller heeft het goed gedaan, alleen zijn veldspel was echt matig.

Waarom zou het nu opeens wel erg goed gaan met namen halen die hij vooral kent.

29 juni 2022 om 10:00

Spreek je de leiding van Manu dan?
Nee, je leest de geruchten in de pers.
Wie zegt dat Manu niet bezig is met andere tagets?
Al met al is halen van grote namen moeilijker omdat ze geen CL spelen

29 juni 2022 om 10:45

Man United speelt geen CL en presteert al jaren niet heel geweldig. Ze kunnen op dit moment sportief gezien niet altijd in dezelfde vijver vissen als Chelsea, City en Liverpool. Dan ga je kijken wie er in de visie van de trainer passen. Malacia is heel comfortabel aan de bal, kan goed tegen druk en verdedigend is die ontzettend lastig om tegen te spelen. Is daarnaast nog jong en voor PL begrippen is 15 miljoen een koopje.

29 juni 2022 om 11:38

@mrkillin

Ik kan je een heel lijstje van Chelsea spitsen geven.

Daarnaast heeft Labyad het verdienstelijk gedaan, wellicht iets te veel voor betaald. Klaiber was ook zeker geen koekenbakker en als derde keuze prima. Promes en Haller hebben het beide uitstekend gedaan.

29 juni 2022 om 11:45

Labyad als opvolger van Ziyech!? Die heb ik nog nooit gehoord. Ze hebben ook een tijdje samengespeeld, waarbij Labyad op een andere positie speelde en gehaald was voor de breedte. Als 12e man heeft hij het prima gedaan.
Ook Klaiber is puur als back-up gehaald, al snap ik deze transfer niet.
Promes heeft in dat ene seizoen misschien zijn transfervrijsom alweer terugverdiend. Was in combinatie met Ziyech gruwelijk, nadat het (achteraf) privé slecht ging en Ziyech vertrok stortte het in bij Promes. Maar heeft een prima techniek.

Ten Hag moet inderdaad oppassen niet enkel 'vriendjes' te willen halen. Presteren ze nier, wordt hij er extra op aangekeken. Wordt ten Hag ontslagen kunnen die spelers zowaar gepasseerd worden.

Anderzijds kent hij ze en weet hij dus wat hij van hen kan verwachten. Malacia vind ik een goede koop, zeker voor die prijs. Kan goed voetballen, jong, gedreven en volgens mij met een goed karakter. Die opstaat na een tegenslag. Voor de basis nog niet goed genoeg, maar kan zo wennen aan club, niveau en competitie.

29 juni 2022 om 11:54

Lunny

Verwachting was dat Ziyech verkocht zou worden. Google eens op en er gaat een wereld voor je open

Je gaat meerdere (ook VZ posts) hierover vonden.

Aardig gedaan is toch niet goed voor een topclub? Aankopen horen eigenlijk of niveau gelijk hoger te tillen (dit doen Labyad, Promes en Klaiber niet), of in de toekomst in geval jong talent gekocht is.

29 juni 2022 om 12:17

Ja ik heb wel een lijstje voor je:

Danny Drinkwater, Sean Wright Phillips, Alexis Sanchez, Alan Smith, Gabriel Obertan, Wilfried Bony, Jack Rodwell, Andy Carroll, Stewart Downing, Ross Barkley, Daniel James, Morgan Schneiderlin, Wilfried Zaha, Calum Chambers, Fabian Delph…

Kan nog wel even doorgaan hoor maar ik denk dat dit er wel even genoeg zijn

29 juni 2022 om 12:30

@mrkrillin de vervanger van Ziyech was vooral Tadic toch? Daar kwam ook die "rel" uit over het nr 10.
Het eerste wat ik kan vinden op Google is Overmars die na het afronden van de transfer zegt "of Labyad de opvolger van Hakim Ziyech moet worden weet ik niet"

ik vind niet dat aankopen het niveau omhoog moeten tillen, dat hangt van de aankoop af. In het geval van Promes en Haller waren dat top aankopen. Of die het niveau omhoog tilden kun je best over twisten, maar met die bedragen zou dat de intentie moeten zijn.

Klaiber kwam als goedkope backup, je hebt nou eenmaal ook een bank nodig, en niet een die alleen uit jonge talenten bestaat.. Hij is niet gehaald om het niveau omhoog te tillen maar als verzekeringspolis na het vertrek van Dest en Veltman omdat Ajax toen met Mazraoui zat die al een ruim een jaar kwakkelde met blessures (en achteraf gezien nog maanden door bleef kwakkelen) en met Timber, Schuurs en Rensch 3 jonge talenten had voor de 2 plekken rechts achterin die alles nog moesten bewijzen. Achteraf makkelijk, maar in januari van dat seizoen was Rensch nog niet in staat om 90 minuten te spelen.

29 juni 2022 om 12:48

Verder dan wat speculaties van enkele roddelsites kom ik niet hoor. En dat waren vooral geruchten dat Labyad naar Ajax zou gaan. Dus toen was hij nog niet binnen. Vlak na zijn transfer kwam Tadic.

Ook een topclub heeft jongens nodig die de onderkant bewaken. Spelers van het kaliber Ziyech gaan niet bij Ajax op de bank zitten. Dus heb je jongens nodig van het kaliber Labyad die zo'n rol accepteren. Van hen hoef je geen wonderen te verwachten. Dus ja, dan is prima goed genoeg. Hij heeft niet verzaakt en is zo nu en dan belangrijk geweest.

29 juni 2022 om 13:57

@london Calling

Nee, Tadic was gehaald als opvolger van Kluivert jr. Dankzij zijn verkoop kwam geld om Tadic te strikken.

Ik zicht op Labay opvolger van Ziyech en vind veel artikelen. Ook dat Ajax snel Labyad wil strikken als opvolger Ziyech en veel meer.

29 juni 2022 om 14:29

Ja, dat zijn speculaties van de nieuwsbronnen. Niet vanuit Ajax. Ten Hag wilde Labyad al een half jaar eerder.

29 juni 2022 om 15:24

@mrkrillin Tadic is niet gehaald als opvolger van Kluivert jr. ik vind zelf meer artikelen over Tadic als vervanger van Ziyech. Ze zochten een kwaliteits impuls voor een speler die vregelijkbaar (qua kwaliteit) was als Ziyech en dat werd Tadic.

29 juni 2022 om 15:24

@mrkrillin Tadic is niet gehaald als opvolger van Kluivert jr. ik vind zelf meer artikelen over Tadic als vervanger van Ziyech. Ze zochten een kwaliteits impuls voor een speler die vregelijkbaar (qua kwaliteit) was als Ziyech en dat werd Tadic.

29 juni 2022 om 09:08

Persoonlijk vind ik dit echt een koopje. Ik zou veel liever Malacia voor 17 miljoen bij Ajax zien dan Wijndal voor 10. Dit is echt een onderschatte speler.

2 juli 2022 om 14:10

@PeerBerwers. Klopt, maar dan komt er wss nog concurrententoeslag bovenop en hij moet het zelf ook willen als echte Feyenoorder en Rotterdammer.

2 juli 2022 om 18:53

Je hebt helemaal gelijk. Ik bedoelde het eigenlijk ook meer om aan te geven dat ik het gewoon een hele goede linksback vindt die best wat meer had mogen opleveren.

29 juni 2022 om 09:10

'die Malacia'

Geeft aan hoe je erin staat. Grimaldo en Gaya moet ik gelijk denken toen Telles kwam. Hij had er ook gelijk moeten staan maar is waardeloos. Iedereen is hem liever kwijt dan rijk. Raum heeft nog maar een jaartje echt goed heeft gespeeld bij Hoffenheim terwijl Malacia al jaren erg sterk heeft gepresteerd. Met Malacia heb je een goedkope linksback die achter Shaw kan ontwikkelen. Hij heeft de juiste leeftijd en veel potentie. Ik ben juist van mening dat United vaker dit soort aankopen moet doen dan 'gevestigde' namen halen die overrated zijn. Het halen van Pogba was ook een grote fout. Selectie moet zoals onder Ferguson weer een eenheid worden.

29 juni 2022 om 11:50

@rbn: of Malacia kan een gevalletje Sambi Lokonga(arsenal) blijken te zijn... Was ook een 'koopje' van 17 miljoen en een talent die in een kleinere competitie sterk presteerde (kwam van Anderlecht).

Lokonga heeft ook veel potentie, is ook nog jong maar de stap naar de PL blijkt wel enorm groot te zijn.. Te groot zelfs op dit moment.

Wat wint Ten Hag dan met zo een versterking? Een back-up, op een positie die al dubbel bezet is? Lijkt me United toch echt wel andere prioriteiten heeft?

29 juni 2022 om 12:00

Ik snap wat je bedoelt maar Malacia heeft veel meer ervaring dan Lokonga. Niet alleen in de nationale competitie maar ook Europees. Man United zal Telles proberen te verkopen en ik denk dat ze weinig verlies op hem zullen maken. Ten Hag heeft daardoor met Shaw een goede linksback en met Malacia een talentvolle linksback. Dat is prima. Laatste jaren keek Man United naar kwalitatieve spelers maar niet naar de randzaken daaromheen. Paste de spelers wel bij de club? Hoe is de mentaliteit en dat soort (rand)zaken. Daar vond ik Ferguson heel sterk in. Sommige spelers waren kwalitatief niet de beste maar onder Ferguson was United wel een eenheid. Malacia vind ik ook zo'n type speler. Speelt altijd in dienst van het elftal, is extreem gemotiveerd en toegewijd om te slagen. Dat zie je ook terug in zijn persoonlijkheid.

29 juni 2022 om 15:59

@THenry De positie is nu dik bezet ja, maar Telles gaat waarschijnlijk verkocht worden, ook omdat hij een mega salaris verdient en dat salarishuis van United is een groot probleem geworden. Malacia is een jonge back met redelijk wat ervaring, voetballende kwaliteiten en potentie om te groeien (in zijn spel ). Ook Brandon Williams wil een vaste basisplaats elders en zal misschien ook wel verkocht worden. Dan hou je 2 over. En ja, die andere prioriteiten hebben ze ook. Met ééntje zijn ze al weken bezig.

29 juni 2022 om 09:15

In Engeland zien ze malacia als een koopje. Daar vinden ze 17 miljoen helemaal niks.

En dat gezeur met Nederlandse enclave is ook maar een beetje elkaar naar de mond praten.

Valt me ook op dat veel mensen malacia niet goed kennen. Hij heeft zich echt enorm ontwikkeld . En nog belangrijker: zijn mentaliteit is geweldig. Hij wordt alleen maar beter en beter. In die wedstrijden tegen Marseille bleef hij zo goed overeind. Samen met Geertruida tot het allerlaatste moment. Als het er om gaat, staat malacia er.

29 juni 2022 om 09:58

@zermatt ik snap niet waarom elke Nederlandse trainer dezelfde fout maakt. Volgens mij was alleen Hiddink hier nuchter in. De rest haalt elke x goede spelers voor de NL top, maar wordt altijd in verband gebracht met spelers die niet Europese top waard zijn. Depay, Malacia nu... Je weet dat dit je de kop gaat kosten als het even misgaat.

29 juni 2022 om 10:02

Leuke populaire namen, heb je ze allemaal serieus zien spelen?

29 juni 2022 om 10:50

Mooi die namen. Maar ‘die Malacia’ wordt ontzettend onderschat hier op Voetbalzone. 1e jaar basis zou wellicht niet aan de orde zijn, maar hij heeft echt de potentie om wel basisspeler te worden. Verdedigend is die ontzettend fel en scherp en heeft die afgelopen seizoen vrijwel geen fouten gemaakt. Voetballend is die behoorlijk comfortabel met de bal, ook onder druk en daarnaast is 17 miljoen een koopje.

29 juni 2022 om 11:07

Dit zeg je puur omdat het een Nederlander is. Grimaldo speelt niet voor niets al jaren in Portugal. Daum? Bedoel je niet raum? Die heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Net zoals Malacia, maar raum is wel goed genoeg en Malacia niet? Oke dan.

Wat is dat toch met Nederlanders en het afkraken van Nederlandse spelers? Als hij Tyrell dos Santos Pereira junior heette was het wel een topper geweest waarschijnlijk..

29 juni 2022 om 12:40

Raum bedoel ik idd. Niet Daum. Raum is gewoon veel beter dan Malacia en overlegt ook veel betere statistieken qua assists. Niet voor niets ook basisspeler bij het Duits nationaal team.

2 juli 2022 om 14:12

Malacia kan lastig basisspeler worden bij het Duits nationaal team.

Nou, onderhandelaar Frank heeft er dus niets meer uitgeperst helaas dus wat schieten wij fans hier nu mee op 🙁 dan zorg je er toch voor dat hij een miljoen duurder wordt 🙇

29 juni 2022 om 08:30

Het is al 2 miljoen meer dan Lyon betaalde daarbij is er nog een doorverkooppercentage opgenomen. Ook is het bedrag niet geheel duidelijk. Sommige Engelse media praten over een hoger bedrag.
Arnesen heeft de pech dat hij het geld nodig heeft voor andere deals, hierdoor kon hij het niet op de spits drijven, anders lopen anderen weg

Denk dat Malacia dat ook niet gedaan had als echt jeugdproduct, maar je weet het natuurlijk nooit. Benieuwd of Ajax een nieuwe linksback haalt, Blind wordt met het jaar minder, wat niet gek is.

29 juni 2022 om 08:33

Ik ken nog een hele goede andere verdediger die in het verleden in de jeugd van Feijenoord heeft gespeeld..

29 juni 2022 om 08:35

Ik weet even niet wie je bedoelt. Kongolo?

29 juni 2022 om 08:44

Timber, maar da's gewoon een Utrechter in tegenstelling tot Malacia die met Rotterdamse Air Max rondloopt.

29 juni 2022 om 08:46

Totaal ander verhaal. Ook een jeugdproduct zonder minuten in Feyenoord 1. Dat maakt ook nog wel wat uit/

29 juni 2022 om 08:42

Timbers, Lang?

29 juni 2022 om 09:33

Beide nooit uitgesproken Feyenoord supporter te zijn itt Malacia. Hij en Geertruida zijn echte jongens van Zuid en voelen dat ook zo.

29 juni 2022 om 09:33

'echt jeugdproduct' als in 'echte Rotterdammer/feyenoorder in de Feyenoordopleiding'. Dat gaat voor de Timbers en Lang natuurlijk totaal niet op. Lang liep zelfs in een Ajax shirt rond op Varkenoord (toegegeven; ventje heeft ballen).

Jongens als Geertruida, Bijlow en Malacia staan zijn totaal anders.

29 juni 2022 om 09:53

repuiztav Mgmv

Duidelijk!

Toch mooi dat er zulke jongens zijn. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de situatie. Stel Bijlow zou in de jeugd geen contract krijgen en weg mogen en bij Ajax wel, dan is keuze natuurlijk snel gemaakt. Geldt andersom natuurlijk ook.

Een Kluivert eindigde ook bij PSV. Een van der Meijde met zijn Ajax tattoo liep daar ook rond. Vermeer bij Feyenoord.

Vd Sloot was volgens mij ook een die overgestapt is. In welke categorie valt hij? Groep Timber/lang of Malacia/geertruide/bijlow?

29 juni 2022 om 10:42

@MrKrillin

Zelfs als Bijlow geen contract had gekregen bij Feyenoord, had hij nooit in Amsterdam gevoetbald. Met een vader van de SCF en een broer met nauwe banden met FIIIR is dat nagenoeg onmogelijk.

Los van of hij het zelf überhaupt zag zitten natuurlijk.

29 juni 2022 om 10:53

Bijlow in Amsterdam is simpelweg uitgesloten. Als hij geen prof had geworden had die kerel bij de hooligans van Feyenoord gezeten. Heb vroeger ook paar keer de dagen met hem doorgebracht, dat is één en al Rotterdam. Om nog maar te zwijgen over zijn familie.

29 juni 2022 om 12:47

Ik vind het allemaal zo makkelijk om te zeggen dat iemand absoluut niet ergens gaat spelen. Dat zal allemaal best. Tot er daadwerkelijk iemand met een miljoen per jaar op de stoep staat.

Zelfs de grootste Feyenoord of Ajax fans gaan nog in het shrit van de rivaal lopen wanneer er daadwerkelijk een miljoen op tafel komt.

Ik heb hier wel eens geroepen dat ik voor een miljoen in een Feyenoord shirt pinguins ga tellen op de zuidpool, en als ik er dan bij moet lachen en roepen dat het het mooiste shirt ter wereld is doe ik het ook nog. Helaas bleef de voetbalzone crowdfunding actie toen achterwege. Overigens kwam toen de rectie van een Feyenoord fan dat hij voor dat bedrag lachend in een Ajax shirt naast me zou komen staan dus het zou er nog best gezellig worden ook.

Nee Berghuis wel durfen halen maar malacia niet... geloof er niks van.

29 juni 2022 om 08:29

Berghuis speelde toevallig bij Feyenoord, Malacia speelt er al sijds zn 9e ofzo. Vrij groot verschil. Denk ook niet dat ie de stap had overwogen overigens.

29 juni 2022 om 08:32

Je weet het nooit, spelen in de CL, meer salaris, spelen voor de titel...

29 juni 2022 om 08:37

Nee is ook zo, is nu makkelijk praten achteraf. Berghuis wist echter wel dat een grote buitenlandse club nooit voor em gaat komen na zn mislukking in Engeland terwijl dat bij Malacia anders ligt. Daarnaast vind ik het itt Berghuis ook niet echt iets voor hem. Zon controversiele stap maken.

29 juni 2022 om 08:37

Ik weet uit betrouwbare bronnen toevallig dat Malacia nooit van Feyenoord naar Ajax zou gaan. Dus in de trant van: je weet het nooit -> jij weet het inderdaad niet haha. Slecht gokje

On: ben bang dat Malacia tekort gaat komen. Mist toch wat extra kwaliteiten om bij een club als United mee te kunnen.
Erg jammer overigens, we gaan hem keihard missen. Met die nieuwe speler Maatsen moet ik het nog maar zien namelijk...

29 juni 2022 om 08:45

Daar ben ik wel ook bang voor ja, dat ie het niet redt bij United. Ik ben echt groot fan van em en vind het een topventje, maar hij is geen wereldtop en ik denk ook niet dat et erin zit.

29 juni 2022 om 09:20

Migi, dat snap ik niet zo goed. Malacia ontwikkelt zich elk seizoen exponentieel. Hij is verdedigend van een heel ander niveau dan andere backs. Zet hem tegenover een vleugelspeler en die vleugelspeler heeft altijd een lastige middag.

Het enige waar hij aan moet werken is wat overzicht in de eindpass en afronding. Verder beheerst hij vrijwel alle facetten van de linksback positie.

29 juni 2022 om 09:20

Then again... hoe lang is het geleden dat United überhaupt een wereldtop back had?

29 juni 2022 om 09:28

Ik hoop dat je gelijk hebt hoor

29 juni 2022 om 08:48

@RicottoFC

Je vergelijkt iemand uit Apeldoorn die op z’n 24e naar Rotterdam is gekomen en verder geen enkele (?) binding heeft met de stad, met een kind van Zuid die vanaf z’n 9e bij Feyenoord voetbalt en omringt is door (echte) Feyenoorders.

Daar kan een eventuele titel en CL niet tegenop, vooral als je in potentie de vaste linksback van het Nederlands elftal bent, een wk gaat spelen en je die titels en de CL ook elders kunt behalen.

Waarom lijkt iedereen hier op dit forum maar al te druk met het bestempelen van Malacia als miskoop? Hij is de toekomstig linksback van het Nederlands elftal en heeft de afgelopen 2 jaar bij Feyenoord voortreffelijk gepresteerd. Ik denk oprecht dat United deze jongen zal omarmen en als koopje van het jaar bestempeld zal worden. Malacia zal binnen no-time basisspeler zijn bij United.

29 juni 2022 om 08:44

Hij heeft in de oefencampagne van Oranje afgelopen maand weinjg laten zien. En zie de moeite waarmee andere ex eredivisie spelers als Ziyech overeind blijven. Daarnaast is United een crisisteam eerste klas met een zeer instabiele defensie. Zo maar wat redenen waarom mensen denken dat hij gaat mislukken…

29 juni 2022 om 08:48

Ziyech is inderdaad een uitstekend voorbeeld. Zowel qua clubs als positie exact hetzelfde👍.

29 juni 2022 om 08:54

Naalvies, je kan het ook anders zien. Aanvallende spelers uit de eredivisie zijn de afgelopen jaren bijna nergens geslaagd. Verdedigende spelers haken overal wel makkelijker aan. Dumfries, De Vrij, Koopmeiners, De Roon (verdedigend ingestelde middenvelders), Botman, Struijk, Hateboer, Van Dijk, De Ligt in zekere maten.

29 juni 2022 om 08:55

Have it your way Gluubster. Van de Beek, Depay en Blind…

29 juni 2022 om 08:58

Daar heb je een punt 11, maar Manchester United is echt andere koek dan een Atalanta Bergamo of Southampton (Virgil). Niet alleen een trainers, maar ook spelerskerkhof.

29 juni 2022 om 08:59

Alleen Blind is dezelfde positie. Die heeft zich, met al zijn beperkingen, uitstekend staande gehouden. Ik denk ook niet dat Malacia een enorm succes wordt bij Manu, maar vind het altijd zo krom om er dan hele andere type spelers bij te halen puur om aan te tonen dat spelers uit de eredivisie het lastig vinden.

29 juni 2022 om 08:59

Ik zou de eerste zijn die Blind naar beneden wil praten gezien het belachelijke feit dat hij bij oranje opgesteld blijft worden, maar Blind met 140 wedstrijden in eigenlijk 3 jaar tijd is gewoon geslaagd hoor. Dat Man Utd niet in beste doen was is een ander verhaal.

29 juni 2022 om 09:26

Waarom is dat zo krom gluubster? Door voorbeelden als Ziyech en Van de Beek is het een teken aan de wand dat goed spelen in de Eredivisie dus niet zo veel voorstelt wanneer je naar een sterke buitenlandse competitie als de PL verkast. Hij gaat echt niet de man worden die United beter maakt hoor.

29 juni 2022 om 10:36

Waarom zou je - positief of negatief - er andere spelers bij halen? Omdat speler X faalt, faalt Malacia ook? Malacia moet op zijn eigen kwaliteiten beoordeeld worden. Als Ten Hag bij Manu 433 gaat spelen, dan kan het wel eens mooi worden voor Malacia. Heeft een medespeler voor zich nodig. Bij Oranje (352) miste hij een afspeeloptie voor zich.

29 juni 2022 om 12:54

Het valt me wel op dat verdedigers uit Nederland het de afgelopen jaren best aardig doen.
De Ligt kan beter, maar in vergelijking met de middenvelders en aanvallers doet hij het prima, Dumfries, st Juste, Botman, Veltman is een gewaardeerde kracht in de PL, zelfs Baumgratl speelde in de Duitse middenmoot gewoon in de basis.

29 juni 2022 om 09:19

Of hij een miskoop wordt, is onmogelijk met zoveel stelligheid te zeggen. Maar ik heb er ook niet veel vertrouwen in. Bij oranje viel me op dat er overdreven enthousiast gedaan werd, terwijl hij ook best wat steken liet vallen. Ik snap dat je bij debutanten/nieuwelingen vooral op het positieve wilt letten, maar dat doen ze straks in manchester zeker niet. Ik heb wel een zwak voor die jongen zijn speelstijl, maar ik denk dat deze stap te groot is en te vroeg komt. Een De Vrij route was in mijn ogen beter.

29 juni 2022 om 11:57

Indd! Denk dat die het daar juist goed gaat doen, laatste 2 jaar enorm sterk en zit een goede kop op

Ten Hag bezorgd Feyenoord miljoenen, miljoenen waar Feyenoord versterking van kan halen en zo de Nederlandse competitie sterker kan maken. Meer tegenstand kan bieden voor Ajax en PSV die ook hier alleen maar beter van kunnen worden.

29 juni 2022 om 12:22

Stel dat Feyenoord 15 miljoen krijgt dan kunnen ze daarvan maximaal 40% weer investeren en dat is 6 miljoen. Denk dat Ajax en PSV zitten te bibberen.

29 juni 2022 om 18:08

Waarom max 40 procent?

De spelers van tegenwoordig spelen allemaal voor de best belegde boterham. Wie die boterham betaald maakt ze niet zo veel uit. En ze zijn vrij om te gaan waar ze willen. Ze tekenen een contract met hun volle verstand. Alleen de supporters denken er anders over.

Als ten Hag en Malacia allebei een jaar de tijd krijgen, is dit een sterke aankoop.

Man U is een van de grootste clubs op aarde natuurlijk, maar momenteel niet de meest aantrekkelijke. Bewezen spelers zullen eerder naar een andere club gaan en dus moet ten Hag wel vissen uit de vijver waar hij het nu in probeert.

Jonge jongens met potentie en ETH is ook een prima combinatie.

Malacia is wel een sterke back die vaak opkomt en goed kan meevoetballen. Dat wil Ten Hag graag zien. Ik las ook dat United interesse heeft in Eriksen. Dat maakt duidelijk hoe Ten Hag wil gaan spelen. Wel aanvallender dan Solksjaer en Rangnick deden. Frenkie voor de controle en Eriksen en Bruno Fernandes daarvoor als aanvallende middenvelders zal denk ik het idee zijn. Geen controlerend blok meer met Fred en Mctominay. Die andere speelstijl zal wel tijd kosten om erin te slijpen.

Snap niet dat er zoveel mensen zijn die Malacia geen aankoop voor Manchester United vinden. Wordt gedaan alsof hij het niveau helemaal niet nastreeft en ik ben geen Feyenoorder, maar Malacia is gewoon een jonge back van 22-jaar van een goed niveau en hij heeft nog genoeg potentie om door te groeien naar een back van een heel goed niveau.

En voor Manchester United is het bedrag dat ze zullen betalen, peanuts. Natuurlijk is het dan vraag hoe Malacia zich zal ontwikkelen, maar dat kan je je in feite bij iedere aankoop afvragen. Als Malacia het goed doet, ontwikkeld hij zich tot een van de betere linksbacks van de wereld. En als Malacia toch niet voldoet, verkoop je hem waarschijnlijk met ietwat verlies maar dat kan United dan wel weer lijden. Ook is het nou niet zo dat United de linksback zo kan uitkiezen en natuurlijk heb je spelers als Grimaldo, Raum, Gaya, etc. maar die zullen allen denk ik een heel stuk duurder zijn.

Ik denk ook dat het handiger is als je iemand als Malacia neemt. Niet dat de andere opties extreem oud zijn, verre van zelfs. Maar United en ten Hag moeten natuurlijk helemaal opnieuw beginnen en dan kan je denk ik beter een speler van de leeftijd van Malacia hebben die mee kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen in het proces van de club, maar ook voor de ontwikkeling van de speler zelf.

En natuurlijk worden er veel Nederlandse-spelers genoemd bij United sinds ten Hag is aangesteld en namen als de Ligt (hoop dat United concreet wordt en hem binnen weet te halen), de Jong en Malacia lijken mij toch gewoon goede aankopen. Vooral de eerste twee moeten dan een vermogen kosten, al lijkt Frenkie schijnbaar wel te lukken voor een wat lager bedrag (lees de laatste dagen vaak 65 miljoen wat kan oplopen met bonussen) en de Ligt zal meer dan 100 miljoen moeten gaan kosten, terwijl Malacia tussen de 15 en 20 miljoen moet gaan kosten en dat lijken mij gewoon prima deals.

Spelers als Lindelöf, Bailly, Jones, Martial, Pereira, Shaw of Telles, Henderson (zal waarschijnlijk naar Nottingham Forest gaan), Pellistri, van de Beek, Tuenzebe en Chong moeten gewoon verkocht worden. Levert dan ook weer de nodige miljoenen op en natuurlijk moeten clubs zich dan melden en hebben een hoop van deze spelers goede salarissen, maar zitten toch een hoop goede en interessante spelers tussen voor bepaalde clubs.

Talenten als Garner en Williams hebben zich goed ontwikkeld op huurbasis bij hun clubs het afgelopen seizoen. Zou ze in de voorbereiding kansen geven en verhuren als ze er nog niet klaar voor zijn.

de Gea
Wan Bissaka
de Ligt
Varane
Malacia
Aankoop
de Jong
Aankoop
Fernandes
Rashford
Ronaldo

Zo'n gelul dit bericht. Ten eerste weerhield het sentiment Ajax er ook niet van Berghuis, nota bene sterspeler bij Feyenoord over te nemen, dus waarom Malacia niet? Ten tweede is dit vooral leuk voor het perspraatje en de aankondiging van de speler, zet het verhaal om hem naar Manchester te halen lekker aan. Maar in tegenstelling tot vrijwel elk treffen met AZ in het geval van Wijndal, heeft Ten Hag in de aanloop naar Klassiekers nooit gerefereerd naar Malacia als 'interessante speler.'

29 juni 2022 om 10:06

Is ook gelul en komt weer uit een oude interview met Ten Hag die gezegd heeft Malacia een goede speler te vinden. Thats all. En precies zoals jij wel zegt gomes heeft TH zelfs na de steekjes van de media zich nooit uitgelaten dat hij hem graag bij Ajax zou zien of met enige andere bewoordingen dan ook. Dit is leuk voor het achteraf gelul.

29 juni 2022 om 11:18

Een groter verschil tussen Berghuis en Malacia ga je haast niet vinden. Berghuis is een aankoop geweest die niks met Feyenoord had. Malacia Rotterdammer en Feyenoordjeugd doorlopen. Berghuis gaat richting eindfase van zijn carriere en belangstelling vanuit buitenland viel tegen. Malacia jonge speler die zich uitstekend ontwikkelde bij Feyenoord. Nu denk ik niet dat Malacia een speler is die een hekel heeft aan andere clubs maar zag hem niet zo snel de overstap maken. Lijkt een nette jongen die waardeert wat hij heeft en vanuit dat respect ons niet zo snel zal inruilen voor Ajax. Maar goed dat blijft altijd gissen.

Ik mag toch hopen dat dit betekent dat er 1 of 2 linksbacks gaan vertrekken, want nu heeft Man United er met Shaw , Telles, Williams en Malacia maar liefst 4! Geweldige transfer voor Malacia, maar ik had voor speeltijd bij Lyon gekozen, zeker met oog op het WK.

Ondanks veel negatieve reacties denk ik echt dat dit een goede aankoop is. Malacia is rustig en comfortabel aan de bal, is positioneel veel beter geworden onder Slot (sluit aan als 2e controleur als de bal aan de andere kant is, wat ETH ook graag heeft) en is verdedigend natuurlijk een bijtertje met een goede sliding, dat waarderen ze in Engeland wel.

Daarnaast heeft hij afgelopen seizoen tegen onder meer Marseille, Roma en Ajax laten zien dat niveau prima aan te kunnen. Nog veel belangrijker vind ik de wedstrijd afgelopen jaar tegen Duitsland, waarin hij Thomas Müller volledig in z’n broekzak had. Al met al prima aankoop die denk ik vele mensen gaat verassen!

Als deze transfer doorgaat, dan hoop ik dat hij me net zo verrast als Dumfries! Het is in ieder geval geen grote financiële gok van United om hem de kans te geven. Ik ben erg benieuwd!

Ik had best wel vertrouwen in ten Hag toen hij werd aangesteld. Maar als je deze aankoop doet, dan heb je bij voorbaat al verloren. Dit gaat niets, maar dan ook helemaal niets toevoegen. Niet eens een speler voor de breedte wat mij betreft. Is gewoon (nog) niet beter dan Telles en Shaw. Waarom in godsnaam?

Prima investering en een bijzonder goede aankoop! Slim gespeeld!!

Vond hem bij oranje dramatisch.
Maar volgens mij en de conleaug wel erg goed

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

10 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren