Alfred Schreuder reageert bij Ziggo met glimlach op vraag over transfers

Dinsdag, 28 juni 2022 om 22:05Mart van Mourik • Laatste update: 23:08

Alfred Schreuder kan voorlopig nog geen informatie over eventuele transfers prijsgeven. Na afloop van het gewonnen oefenduel met het Duitse SV Meppen (3-0) reageert de trainer van Ajax enigszins ontwijkend op vragen over inkomende en uitgaande transfers voor de camera van Ziggo Sport. “Ik weet niet hoe de situatie exact is. Als ik meer had geweten, dan zou ik dat niet vertellen”, lacht Schreuder.

Verslaggever Bas van Veenendaal legt de oefenmeester het vuur aan de schenen, maar hij slaagt er niet in om de stoïcijnse Schreuder aan het wankelen te brengen. “Of het een lastige tijd gezien alle geruchten en het getouwtrek om spelers? Het is maar net hoe je ernaar kijkt”, reageert de keuzeheer. “Ik vind het niet lastig, hoor. Ik vind het juist een uitdaging, maar je moet wel het gevoel hebben dat je de juiste kant op gaat.”

“Er wordt natuurlijk veel geschreven en er zijn veel geruchten. Ik weet natuurlijk niet overal de details van. Ik weet niet de situatie exact is. Maar als ik meer had geweten, dan zou ik dat ook niet verteld hebben.” Van Veenendaal haakt meteen in en vraagt zich af waarom Schreuder niets zou vertellen. De trainer reageert met een glimlach. “Waarom zou ik iets moeten vertellen? Ik zou het kunnen vertellen als ik het zou weten... Nou kijk, er speelt natuurlijk wel wat. Op dit moment is er echter niets concreet en dat is de waarheid.”

Ook op het gebied van inkomende transfers kan Schreuder na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd nog geen nieuwe informatie verschaffen. “Bergwijn is nog niet rond, dus daar moeten we ook gewoon rustig op wachten. Ik wil me vooral focussen op de spelers die ik wel heb.” Naast Bergwijn hoopt Ajax ook tot een akkoord met RB Leipzig te komen over Brian Brobbey. Verder houden de Amsterdammers volgens de Duitse tak van Sky Sports eveneens de ontwikkelingen rondom Toni Martínez (FC Porto) nauwlettend in de gaten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door paulodybala)

Beetje vervelende interviews altijd. Want inderdaad: al zou Schreuder iets weten dan zou hij het waarschijnlijk toch niet zeggen

Lijkt me heerlijk om trainer van Ajax te zijn zoals Schreuder. De diepste zakken en ze kunnen echt topspelers halen. Heerlijke groep om mee te trainen en prijzen gegarandeerd.

28 juni 2022 om 22:35

Staat ook wel tegenover dat wanneer er geen prijs wordt gepakt hij meteen de laan wordt uitgestuurd. Wat natuurlijk dan ook gewoon terecht is

28 juni 2022 om 23:14

En dat er aan al je belangrijke spelers getrokken wordt door grote clubs, dus dat je pas laat zekerheid hebt

29 juni 2022 om 07:45

Schreuder gaat een heel lastig seizoen krijgen denk ik. Hij kan de prestaties van Ten Hag bijna niet evenaren. Tevens staat hij bekend om niet al te aantrekkelijk voetbal. Het gaat een interessant seizoen worden voor dit Ajax, we zullen zien hoe belangrijk Ten Hag was voor Ajax.

Hoop dat de transfer van Bergwijn rond zal komen. Ergens had ik al het vermoeden dat het fout kan gaan en dat zie ik ook echt nog gebeuren. Antony zie ik wel vertrekken eigenlijk, want zie United zich wel officieel melden en verschillende biedingen uitbrengen waarna Ajax overstag zal gaan.

Met Wijndal, Bergwijn en Brobbey haal je gewoon 3 goede versterkingen binnen. Moet verder nog een extra diepe spits bij, maar ik weet nou niet of die Martinez dan een goede aanwinst zal zijn. Ook zie ik Lisandro Martinez eigenlijk ook nog wel vertrekken bij Ajax, want ik verwacht dat Arsenal wel terug zal keren met een bod van rond de 45 miljoen en waarschijnlijk iets met bonussen waardoor het bedrag op zal lopen en dat zie ik Ajax wel accepteren.

Het probleem is dan wel dat je niet zomaar even een goede vervanger voor Martinez haalt. Davinson Sánchez schiet mij dan meteen binnen. Schommelt al vanaf zijn komst naar Tottenham tussen bank en basis, maar denk dat hij bij Ajax gewoon nog steeds van gigantisch grote waarde zal zijn. Wel een compleet andere type dan Martinez, want Martinez is wat kleiner en voetballend beter en Sánchez is groter en sterker maar voetballend wat minder maar in principe zou dat dan niet uitmoeten maken want vind Sánchez en Martinez in verdedigend opzicht allebei meedogenloos en Sánchez alleen wat sneller.

En met Timber heb je dan een verdediger ernaast rondlopen die verdedigend sterk is maar ook goed kan opbouwen en je speelt dan weliswaar met 2 rechtsbenige centrale verdedigers centraal in de verdediging, maar dat maakt weer niet zoveel uit in tactisch opzicht want zo'n mega verschil maakt het nou ook weer niet en in het enige seizoen dat Sánchez bij Ajax speelde, speelde Ajax op een gegeven moment ook gewoon steevast met de Ligt en Sánchez centraal en dat waren ook 2 rechtsbenige verdedigers centraal. Ook is Sánchez pas 26-jaar en wie weet wilt hij wel terugkeren en gewoon jarenlang bij Ajax blijven spelen en zeker als hij weer zijn vorm uit zijn eerste periode haalt, is hij gewoon een topaankoop.

Pasveer
Regeer
Timber
Sánchez
Wijndal
Álvarez
Taylor
Bergwijn
Berghuis
Tadic
Brobbey
28 juni 2022 om 22:55

Ben wel een beetje terughoudend mbt het enthousiasme rond al die Nederlanders. Doet me beetje terugdenken aan de tijd van F de Boer. Veel brave Nederlanders en Denen. Weinig passie, vechtlust en flair. Allemaal redenen om de tv voor aan te zetten. Ook redenen waarom ik gek ben op spelers als Antony, Martinez, Taglia en Alvarez. Niet dat elke Zuid Amerikaan nou altijd die eigenschappen heeft (cassiera en Magallan), maar toch geen fijne gedachte dat Schreuder juist precies deze spelers lijkt weg te doen (al dan niet tegen zijn wil met Antony)

28 juni 2022 om 23:02

Nou, Veldmate heeft zijn zaakjes wel op orde in Zuid Amerika. De focus wordt op Brobbey, Wijndal en Bergwijn gelegd, maar die lijst is veel uitgebreider. De window is nog maar net open, dus er is nog genoeg tijd om waardige vervangers te halen. H2 worden vergeleken met Overmars, maar Overmars deed het ook niet alleen, die had een heel team die spelers voordragen en die zitten er nog. Jongens als Nico en Alvarez en wellicht ook Martinez lopen we mee weg, maar als je door wilt,moet je door selecteren, dan zijn die spelers wel aan de beurt om weg te doen en om een groot bedrag vangen.

28 juni 2022 om 23:30

Goed geschreven stuk, leuk om te lezen.

Ik ben van mening dat we geen oude spelers meer terug moeten halen maar een nieuwe Sanchez kan wel welkom zijn. We zijn nou eenmaal een opleidingsclub en dat moeten we lekker blijven doen, heel eerlijk durf ik het seizoen ook wel aan met Schuurs en Timber als Martinez weg gaat.
Brobbey zou heel fijn zijn, Bergwijn hoeft wat mij betreft niet perse, liever een jong talentje die Antony weer op kan volgen. We zijn Ajax, een Nederlandse club, het is helemaal niet erg als we een kleine pas op de plaats maken en we niet overwinteren in de CL maar de EL in gaan.
Wijndal ben ik ook wel positief over, maar wel in geval Taglaficio weg gaat en ik ga de allergevaarlijkste opmerking maken: Blind of Tadic mag wat mij betreft vertrekken, dat is een doorontwikkeling en nieuwe ruimte. Ik acht de kans 0,0 dat dat gaat gebeuren maar ik zou er niet perse moeite mee hebben als er 1 van de 2 vertrekt. Alternatief is dat we Klaassen laten vertrekken, Berghuis houd ik wel graag.

29 juni 2022 om 07:31

Ik was groot fan van Davidson Sanchez, maar dat betekent dat je wederom met Tottenham moet gaan onderhandelen. Dus met een beetje geluk heb je hem dan in 2029 voor een miljoen of 40

29 juni 2022 om 13:08

Rochester,

Het belang van een linkspoot als LCV hangt een beetje af van hoe breed de CV's op het veld staan. Staan ze beiden richting de zijkant is een linkspoot wel in het voordeel omdat 'ie twee kanten op kan draaien.

Ik als Ajacied baal best wel een beetje. Ajax wil Brobbey halen, kost 18 miljoen. PSV haalt Xavi Simons gratis op en Feyenoord legt ook een groot talent vast voor 4 miljoen. PSV die ook even gratis een meer als prima keeper vast legt. Brobbey is leuk, maar men had allang verder moeten kijken, want 18 miljoen is natuurlijk veel en veel te veel.Ik hoop dat Ajax nog een mooie transfer uit de hoed tovert. De concurrentie heeft namelijk niet stil gezeten en slaat prima toe.

Hopelijk haalt Ajax Wijndal, een goede talentvolle spits, Bergwijn en een goede keeper. Daarnaast maar zien wat er nog weg gaat.,

29 juni 2022 om 07:37

Kleine kanttekening wel: Brobbey heeft zich natuurlijk wel redelijk bewezen en past zometeen moeiteloos in het systeem. Xavi Simons is het in het begin afwachten hoe die zich ontwikkelt. Al staat zijn talent buiten kijf. Gnonto idem bij ons. Talent is er, heeft al een gerespecteerde status in Italië op zeer jonge leeftijd maar het is altijd afwachten hoe die zich het 1e half jaar profileert.

Al met al betaald Ajax wel het meest, maar ze hebben ook de meeste zekerheid.

29 juni 2022 om 09:13

Brobbey moet zich gewoon nog bewijzen hoor kom op.ja hij heeft belangrijke goals gescoord, maar kan max 60 min spelen. De wedstrijden dat die in de basis startte was het ook niks.als invaller zorgde hij idd voor oorlog, maar als basis niks laten zien. Ook is Brobbey erg blessure gevoelig. Nee Brobbey heeft zich nog niet bewezen, maar heeft nog alles te bewijzen. Heeft Ajax de meeste zekerheid? Nee, vind ik absoluut niet. Betaald Ajax het meeste? Ja. Feyenoord en PSV hebben gewoon perfect ingekocht tot nu. Je vergeet dat Brobbey bij Leipzig ook niks heeft laten zien he. Sorry, ben het met je kanttekening niet eens. Want 18 miljoen terugverdienen is heel wat anders als € 0,- of 4 miljoen. Ajax heeft hierin juist het meeste te verliezen, want naar mijn mening koop je voor 18 miljoen een betere spits. Zirkzee bijvoorbeeld, kost maar 10 miljoen en is echt niet minder als Brobbey qua talent.

29 juni 2022 om 10:06

Beetje overdreven vind ik dat. Zoals hieronder al wordt gezegd moet Simons nog maar bewijzen of hij daadwerkelijk goed genoeg is. Daarnaast, als Feyenoord, PSV en andere topclubs die Gnonto willen hebben dan mag je ervan uitgaan dat Ajax hem ook heeft bekeken. Met Brobbey haal je ook gewoon een toptalent in de spits, maar dan 1 waarvan je weet dat hij er meteen staat, en niet hoeft te wennen aan de omgeving of het spel of iets dergelijks. Dan vind ik het best logisch dat je daar meer voor betaald. Ik hoop dan natuurlijk wel dat we hem daadwerkelijk vastleggen nog, dat moet nog blijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 2 1 0 0
2022/2023 RB Leipzig 0 0 0 0
2021/2022 Ajax 11 7 1 0
2021/2022 RB Leipzig 9 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 1 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Schreuder: ‘Ik zou toch wel gek zijn als ik hem niet op zou stellen?’

Alfred Schreuder ziet voorlopig geen reden om Brian Brobbey uit zijn basiselftal te halen. De negentienjarige aanvaller maakte vorige week als invaller het verschil tegen Fortuna Sittard (2-3) met een goal...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren