Bert van Marwijk aan de slag bij MVV: ‘Deze club hoort op hoogste niveau’

Dinsdag, 28 juni 2022 om 19:15Yvo van Dorst • Laatste update: 19:31

Bert van Marwijk gaat aan de slag als leercoach bij MVV Maastricht. De zeventigjarige oud-bondscoach, die dit jaar zelf stopte als trainer, gaat in zijn nieuwe rol de coaches van de verschillende teams van de Limburgse club begeleiden. “Ik hoop iets van mijn veertigjarige ervaring over te brengen”, vertelt Van Marwijk, die eerder deze week nog de Rinus Michels Oeuvreprijs kreeg, op de clubwebsite.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door dennisvan leeuwen)

Toch mooi dat wanneer grote namen die hun sporen hebben verdiend in het voetbal, wanneer zij over structuur en opleiding praten, ze vaak AZ en Ajax noemen als de top van het voetbal. Heeft het bestuur in Alkmaar toch mooi geflikt in die 25 jaar dat ze daar nu bezig zijn. Verder hoop ik dat MVV ook weer een rol gaat spelen. Het blijft een historisch mooie club in (volgens mijn vrouw) een van de mooiste steden van Nederland.

28 juni 2022 om 23:29

Knap van AZ inderdaad, maar wel vreemd dat hij AZ noemt als het gaat om een eigen speelstijl hebben. Die heeft AZ namelijk totaal niet. Niet bij het eerste en nog minder in de jeugdopleiding

29 juni 2022 om 00:06

Zwaar terecht ook. Kijk de resultaten die behaald worden in de jeugd competities (al jarenlang!). Dat er nu sinds Stengs, Boadu en Teun etc. niemand is doorgebroken, betekent niks. Er komt ook nog een bizarre lichting aan.
Werd veel gelachen om de doelstellingen van ons bestuur maar het is vrij reëel om de top 3 te bestormen!

Op het hoogste niveau? MVV de CL dus in? Haha, moet niet gekker worden Maastricht, leuk stadje inderdaad, kwam/kom er regelmatig omdat er directe familie woont. Een fanatieke achterban is altijd welkom in de Ed!

28 juni 2022 om 21:36

Vind het altijd wel grappig dat mensen kritisch zijn over het Fortuna publiek en dan MVV een fanatieke achterban noemen. Viel de laatste jaren tijdens de derbys bitter weinig van te merken. De derby's werden op de tribune vaak in Sittards voordeel beslecht.

28 juni 2022 om 19:43

Helemaal eens met jou! Dit is gewoon een baan zonder verantwoordelijkheid. Beetje koffie drinken, beetje praten. Verbaast me niet dat van marwijk dit doet. Heeft de laatste jaren niets gepresteerd als trainer en wil geld verdienen met zo min mogelijk stress en verantwoordelijkheden.

28 juni 2022 om 19:47

bocherief

Wat is hier mis mee? Voor v Marwijk leuke bezigheid en voor de jonge opkomende trainer in de jeugd een geweldige ervaring. Zo iemand als sparringspartner.

Volgens mij drink jij geen koffie, maar eerder een kopje azijn met splijtzwam samen

28 juni 2022 om 19:52

Wat ik drink is privacy, maar ik vind dit echt een nutteloze bezigheid. Managementlaag op managementlaag. Als van marwijk iets wil, moet ie trainer worden van mvv. Of assistent. Of technisch directeur. Niet zo'n verantwoordelijkheidsloze functie. Je kan hem nergens op afrekenen nu.

28 juni 2022 om 19:52

Net alsof van marwijk dit voor het geld zou moeten doen. Dat hij een zwak voor MVV heeft en het gewoon zou kunnen menen om hen te helpen zou niet kunnen? Lekker altijd van het negatieve uit gaan.. Zuur hoor

28 juni 2022 om 19:55

Het is voor van marwijk bezigheidstherapie. Maar mvv heeft werknemers nodig die je kunt aansturen en afrekenen op doelen. Niet een ambtenaar die komt praten. Laat van marwijk de verantwoordelijkheid pakken

28 juni 2022 om 20:04

@bochherief volgens mij moet van Marwijk helemaal niks. 70 jaar, een van de succesvolste coaches die Nederland in de laatste decennia heeft gehad, die man "moet" niks meer en heeft niks meer te bewijzen. Mooi voor de jonge coaches bij mvv dat iemand met zoveel ervaring en waar menig jonge coach tegen op kijkt de tijd neemt om het een en ander toe te lichten bij een club als mvv. Neem anders nog een kopje azijn knul.

28 juni 2022 om 20:06

Hoe weet jij VZ-troll dat het een nutteloze bezigheid is? Heb je de trainers uit bovenbouw en onderbouw gesproken? Wat zij er van vinden?

Zie Gio bij Feyenoord. Kreeg een coach en draaide gelijk beter.

Hier gaat vooral om ervaring en zeer kleine details kunnen zorgen voor winst of beter worden van een trainer.

Krijgt hii er betaald voor? Dat je gelijk hebt over verantwoordelijkheidsloze functie

28 juni 2022 om 20:07

Kan er nog best in meegaan deze rol weinig verantwoordelijkheid en stress met zich meebrengt, maar het lijkt me sterk dat Van Marwijk dit voor het geld doet...

28 juni 2022 om 20:10

Voetbalvreugd, ik neem mn woord over geld ook terug, denk idd niet dat dat z'n drijfveer is. Verkeerde verwoord door mij.
Maar al het andere is gewoon een feit. En dat snappen de bovenstaande reageerders niet. Mvv wil naar boven, en dan moet je werknemers hebben die de verantwoordelijkheid pakken. Die je kunt afrekenen op doelen. Dit vrijblijvende gaat niet werken

28 juni 2022 om 20:13

Hou toch op joh. Bert heeft hart voor mvv en wil zijn ervaring die hij meer dan genoeg heeft delen met z'n geliefde club. Verantwoordelijkheid pakken... hij had het ook niet hoeven doen. Zeiken om het zeiken dit, jankbal.

Benieuwd wat v Marwijk's gedachten zijn over fuseren. Een grote club in Limburg. Mogelijk natuurlijk al mening verkondigd, maar niet bekend bij mij.

Leuk dat Fortuna nu redelijk goed doet in de Eredivisie.

Maar denk echt veel potentie, als die clubs gaan fuseren. MVV, Roda JC, Fortuna en VVV.

FC Limburg

Ja sentimenten enzo. Dat ebt ook na tijd weg en nieuwe cultuur ontstaat vanzelf.

28 juni 2022 om 19:51

Een club gaat gewoon niet werken. Alsof je Ajax met FC Utrecht laat fuseren. Vervolgens speel je in Utrecht. Ik ben benieuwd hoeveel Amsterdammers er dan nog in dat stadion gaan zitten. Zo werkt dat hier ook. Mensen uit Maastricht gaan niet naar Kerkrade of Sittard en visa versa.

28 juni 2022 om 20:08

Precies, mij zul je niet snel in de Geusselt zien omdat ik uit 046 kom. Mochten ze fuseren zul je niet veel mensen buiten de stad waar het stadion staat zien. FC Limburg zal dan de naam zijn maar geen Sittardenaar of iemand uit Parkstad die naar Maastricht gaat voor het voetbal, laat staan iemand uit Venlo.

28 juni 2022 om 20:09

Alkmaar54

AZ is toch ook ontstaan uit een fusieclub?

Maastricht, Kerkrade en Sittard liggen niet eens ver uit elkaar. Ergens midden een mooi groot stadion plaatsen.

Venlo ligt wel te ver af.

28 juni 2022 om 20:37

En fc utrecht ook. Daar gingen vanaf 1970 dus alleen de jongeren heen en de ouderen moesten er niets van hebben. Je moet toch ergens starten. Zie het probleem niet. Psg zelfde verhaal en rond 1900 gebeurde het helemaal vaak.
Roda, fortuna zijn btw al fusieclubs.
En mensen/gebieden dan altijd alsof ze zo erg anders zijn, dat valt altijd wel mee.
Ben een Utrechter die in rotterdam heeft gewoond en nu in Amsterdam. Er is echt niet zoveel verschil tussen die steden en fans van die clubs, al denken ze allemaal uniek te zijn.

28 juni 2022 om 20:44

Krillin, AZ is niet ontstaan uit een fusieclub, AZ is een fusieclub. Klinkt misschien hetzelfde maar is anders. Een fusie van 2 of meerdere Limburgse clubs is al heel vaak en hel lang onderzocht maar de rivaliteit tussen de supporters blijkt een te heet hangijzer te zijn. Als ik er naast zit dan laat ik me graag verbeteren door een supporter van 1 van die clubs.

28 juni 2022 om 22:10

@MrKrillin, ergens in het midden een stadion bouwen? Dan kom je in dorpen als Valkenburg, Hoensbroek, Beek of Stein uit. Gaat dus al nooit gebeuren. Plek van het stadion is op voorhand al Maastricht.

29 juni 2022 om 09:32

Je zit er niet naast. Het is nog erger dan je hier omschrijft en tevens als een geprobeerd. Het werkte niet. Er was geen animo voor de fusieclub.

28 juni 2022 om 19:53

Laat dit voortaan lekker achterwege joh. Niemand in Limburg wilt dit en het is heel vermoeiend als er een buitenstaander overheen walst met 'ajoh sentimenten'... Bovendien draait Fortuna lekker en maken Roda en VVV kans op promotie dus er is absoluut geen noodzaak.

28 juni 2022 om 19:55

Fc Limburg. Vanaf het eerste moment een verschrikkelijk idee. Gaat niet gebeuren en gaat ook niets worden.

Mvv is toch alweer 30 jaar gelee op het hoogste niveau van Nederland. Hebben eigenlijk nooit meer aanspraak gemaakt op een promotie.
Maastricht mooie stad wel.

28 juni 2022 om 19:58

Idd sentiment waar hebben we het over.. boeie!

Gewoon lekker fc brabantje maken en fc gelderland.. alles gaat toch om succes .. indentiteit? Boeie man.

Ontopic; Trots dat wij als kleine club toch een uitstekende naam aan ons clubje binden. Geen officiele rol maar dan toch. Hopelijk het begin van wat moois.

28 juni 2022 om 20:53

Ajax, AZ & Volendam dan ook maar samenvoegen? Of PSV, FC Eindhoven, NAC & Willem II? Maken we daar FC Brabant 1 van, de overige teams worden dan FC Brabant 2.. want ja, iets met sentimenten enzo.

28 juni 2022 om 23:21

Haha. Stel je voor dat al zoveel jaar geleden bewezen is dat iets niet werkt en je komt in 2022 nog steeds met deze theorie aanzetten... Lachwekkend.

Ik vind dat altijd van die vage functies. Gewoon technisch directeur! Kom op!!!

Speelt al 20 jaar ofzo geen Eredivisie meer, maar hoort op het hoogste niveau.. moeten FC Wageningen en Haarlem ook weer naar de Eredivisie Bert?

MVV hoort in de eredivisie. Eens. Prachtige club. Mooie stad.
Vloeken in de kerk maar kan me ooit herinneren dat er sprake was van een Fc Limburg. Een fusie van meerdere clubs uut de provincie. Benieuwd hoe dat gelopen zou zijn.

28 juni 2022 om 20:26

Behalve wat succes supporters was er totaal geen animo. Ook het bedrijfsleven liet deze boot snel varen. De meeste sponsoren van MVV en destijds fortuna, zijn ook echt fan van de club. Vaak lokale ondernemers die zich verbonden voelen met de stad/club. Daarbij is er buiten het voetbal totaal geen band tussen mensen uit Maastricht, Parkstad en Sittard. 3 totaal verschillende steden.. wij liggen elkaar gewoon allemaal niet lekker.

"deze club hoort op het hoogste niveau"... Wist niet dat van Marwijk komiek is geworden... Wat heeft MVV, met zijn gemiddeld 3000 bezoekers per thuiswedstrijd in de ED te zoeken (Dat gemiddelde aantal geldt overigens voor het gros van de KKD ploegen ? Onvoldoende inkomsten, amper tv gelden, bagger sponsoren en dan de illusie hebben iets te kunnen bereiken ? Ga toch weg joh...

"fanatieke aanhang"... Pfff, alle 50 zeker ? Ga toch weg, het enige wat Bvo's als MVV, TOP Oss, Roda etc kan redden is een fusie met een andere club. Die paar azijnzeikers die het over clubsentimenten hebben piepen wel anders als "hun" club ter ziele gaat vanwege die idiote houding.

28 juni 2022 om 22:01

Je eindigt met dat 'hun club ter ziele gaat' vanwege die sentimenten. Een fusie is juist het ter ziele gaan van je club

29 juni 2022 om 13:18

Dom uit je nek lullen gaat je goed af. Amper serieus te nemen dit.

29 juni 2022 om 21:41

Och jochie, dan blijf je toch lekker in sprookjes geloven... Met amper 3000 man op de tribune per thuiswedstrijd is het niet moeilijk te verklaren dat MVV niet meer is dan een hoofdklasser met niet te realiseren ambities. Als je dat niet onder ogen kunt of wilt zien is het treurig met je gesteld. Geldt overigens niet alleen voor MVV, maar voor nagenoeg alle clubs in de Kkd.

De enige manier om de ambitie waar te maken is of een oliesheik die er ettelijke tientallen miljoenen in wil steken, of een fusie met andere wannabe clubjes, maar ja, "onze identiteit en clubsentimenten" zijn belangrijker dan overleven...

30 juni 2022 om 07:11

Haha precies dit dus. Met och jochie beginnen om interessant over te komen. Nogmaals, gewoon niet serieus te nemen dit. Ik ga er niet eens inhoudelijk op in, jij bent hier alleen om te trollen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

MVV Maastricht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. WaemVerdediger20
T. ZeegersVerdediger20
R. ZeegersVerdediger20
R. MatthysKeeper20
O. DžeparMiddenvelder20
L. LabylleVerdediger20
N. SourenMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina MVV Maastricht.

90 fans
Coach, 70 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren