De Telegraaf: Everton doet Bergwijn beter aanbod dan Ajax

Dinsdag, 28 juni 2022 om 15:02Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:21

Er heeft zich voor Ajax een belangrijke kaper op de kust gemeld in de strijd om de handtekening van Steven Bergwijn. De Oranje-international wordt serieus begeerd door Everton, meldt onder meer De Telegraaf. Volgens het dagblad hebben The Toffees een beter aanbod gedaan met meer salaris. Bovendien zou de club uit Liverpool bereid zijn om te voldoen aan de gewenste transfersom.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

155 reacties (laatste reactie door hansje1969)
28 juni 2022 om 15:08

En vrijdag 1 juli (nieuw boekjaar) komt naar buiten dat het afgerond is.. Paniek om niets!

28 juni 2022 om 15:10

Dat dachten een hoop Real supporters ook 1,5 jaar lang

28 juni 2022 om 15:11

Waarom pas in het nieuwe boekjaar

28 juni 2022 om 15:12

het duurt nog zeker een jaar voordat 1 juli op een donderdag valt, dus reken je niet te vroeg rijk

28 juni 2022 om 15:14

Pas het even aan

28 juni 2022 om 15:18

Ik begrijp het verhaal rond het nieuwe boekjaar en uitgaande transfers.
Voor inkomende is dat onzin.

Transferopbrengsten worden in een keer als boekwinst geboekt dus daar maakt het een groot verschil of een transfer voor of na 1 juli wordt gedaan.

Bij inkomende transfers worden transferfees echter over de looptijd van een contract afgeschreven. Dan maakt het voor de winst niets of vrijwel niets uit of die nog in dit of in het volgende boekjaar valt. Hooguit voor de balans maar ik kan me niet voorstellen dat iemand zich druk maakt over het debt-equity ratio van Ajax.

28 juni 2022 om 15:28

Zal toch ook met het beperken van inkomstenbelasting te maken hebben.

28 juni 2022 om 15:32

De hele Bergwijn saga word maar door 1 persoon gestuurd, dat is de persoon Mike Verweij. Sinds Jaap de Groot weg is bij de Telegraaf, is de hele voetbalrubriek een grote grap geworden. Waar Jaap de Groot soms te bevriend was met spelers en dan met name met Cruijff, maar wel redelijk objectieve journalistiek bedreef is het onder Valentijn Driessen tot een dieptepunt gekomen.

In plaats van journalist te zijn en verslag te doen, gebruiken ze de krant als medium om hun gelijk te krijgen. Hun podcast is een meningenshow zonder fundament, een slap aftreksel van vi. Waar Valentijn ook denkt 1 van de vriendjes te zijn, maar minder serieus word genomen dan Hans Kraay. Waar de spotlight continue op hunzelf gericht is, missen ze vaak het echte nieuws.

Dit is ook weer zo een artikel waarbij ze de druk op Ajax willen opvoeren, Ajax moet hier gewoon niet in mee gaan. En bij persdagen gewoon de kwalitatief goede bladen en kranten meer tijd en informatie gunnen dan dit soort sensatie en riooljournalisten.

28 juni 2022 om 15:33

@tullius De afschrijvingen op spelers staan los van de betalingsprocedure.
Spelers worden over de looptijd van hun contract afgeschreven.

Het aankopen van spelers voor 1 juli heeft dan ook geen invloed of bijna geen invloed op de winst/verlies van Ajax over het huidige boekjaar (hooguit 1 maand of een paar dagen over een contractduur van 4 of 5 jaar).

28 juni 2022 om 15:40

Heeft voornamelijk met het nieuwe boekjaar te maken waar ook de de transferinkomsten van Haller bijgeschreven wordt.

28 juni 2022 om 15:41

@london Calling

Ah, dat is natuurlijk waar. Dit was het enige wat ik kon bedenken als mogelijkheid waarom het boekjaar ook bij een inkomende transfer relevant zou kunnen zijn, want het leek me al niet echt van belang.

Dan maar hopen dat de reden voor het 'uitstellen' is dat het aankondigingsfilmpje nog niet af is!

Everton speelt niet eens CL voetbal, geef ze geen kans. Als het Barcelona was dan had ik het al opgegeven. Volgens de Telegraaf geeft CL voetbal de doorslag dus we hebben niks te vrezen. Word wel moe van die PL clubs zeg, jeetje.

28 juni 2022 om 15:08

Wel krijgt hij daar een dik salaris + Premier League. Misschien dat hij daarvoor een voorkeur heeft.

28 juni 2022 om 15:16

Als Bergwijn de voorkeur geeft aan bij een club te willen spelen tegen degradatie of middenmoot voor een dik salaris, moet ie uiteraard vooral doen. Ik weet alleen niet of dat handig is daar hij pas 24 jaar is en Oranje international.

We gaan het zien. Komt Bergwijn wel naar Ajax dan prima, komt ie niet dan is het ook goed. Er is meer vis in de oceaan.

28 juni 2022 om 15:20

Is het wel handig om dan naar een club uit een matige competitie te gaan dan? Je wilt je juist meten in de beste competitie lijkt mij? Ajax kan altijd nog zelfs na Everton.

28 juni 2022 om 15:20

Dat kan, en dat neemt niemand hem kwalijk. Maar als hij nu alle clubs afzegt voor Ajax, dan laat ie wel zien dat ie heel graag wil komen. Achteraf ben ik blij dat dit gebeurt, nu kunnen we zien wat zijn intenties zijn.

28 juni 2022 om 15:34

Of je nou minimaal 2x tegen Spurs, Arsenal, Man.utd, Chelsea, Man.city, Liverpool, West Ham, Leicester en Newcastle speelt of 2x tegen AZ, Feyenoord, Twente en PSV + 6 tot 8 wedstrijden CL (waarvan 1 tegenstander niks voorstelt) speelt. PL is toch CL maar dan wekelijks als Landelijke competitie en in later stadium toch ook League cup en FA-cup.

En dat ook nog eens met een dik salaris.

Hij ging bij PSV weg omdat hij de eredivisie ontgroeit was. Waarom zou je dan terug gaan naar NL. Om een paar potjes CL?

28 juni 2022 om 15:37

Als je 't goed doet kan je naar Juventus, Chelsea, Barca, Man utd.. Als je 't bij Everton goed doet kan je naar..... Tottenham lol

28 juni 2022 om 15:43

@arsenal890

Mwoah, Eredivisie een matige competitie...
Misschien vroeger wel ja toen het 12de stond. Tegenwoordig vechten we met Frankrijk en Portugal om plek 5/6.

En daarnaast kan Bergwijn natuurlijk CL spelen en jaarlijks eventueel kampioen worden. En ploegen als PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, Twente zijn natuurlijk geen verkeerde clubs om tegen te spelen.

Dit beter dan als aanvaller zijnde alleen maar tegenhouden in de hoop degradatie te voorkomen.

Daarnaast is Ajax de ideale club om een toptransfer te verdienen naar een een van de grootste clubs in het buitenland. Zie recent Gravenberch en Haller en de interesse voor Martinez, Timber, Antony.

28 juni 2022 om 16:04

Sorry, maar ik zou veel liever bij Everton in de PL spelen dan bij Ajax in de Eredivisie. Leuk die paar CL wedstrijden per jaar, maar het grootste gedeelte van je wedstrijden zijn in de competitie. En in dat opzicht kan niemand uit de Eredivisie qua allure opboksen tegen Engelse teams. Verder heeft Everton ondanks het drama seizoen zat mogelijkheden.

28 juni 2022 om 16:08

Eredivisie is gewoon een matige competitie hoor. Stelt echt niks voor. Dat ze nu hoger staan dankzij de nieuwe 3de Europese competitie doet daar niks vanaf. Kijk naar afgelopen jaar, dan speelt Ajax dus 0 topwedstrijden. Leuk dat je dan 8 CL wedstrijden hebt maar dat is niet genoeg lijkt mij. Ik zou het wel weten. Meer geld en het hoogste niveau.

28 juni 2022 om 16:15

Hahaha Arsenal890, als je de kans krijgt te sneren naar die buitengewone CL poulefase van Ajax dan doe je het wel he? Dortmund is gewoon de nummer 2 van Duitsland geworden, Ajax speelde gewoon tegen Haaland maar die lui zijn de vernieling in gespeeld dus nu stelt het niets voor. Maar als ik je afgelopen week over de transfer van Haller hoorde dan kan Ajax zich weer absoluut niet meten aan wat Dortmund te bieden heeft. Wat een ontzettende onzin zeg. Je spreekt jezelf zo tegen. Ajax had gewoon een vrij doorsnee CL poule waar er zeker een aantal mindere waren en Ajax heeft er zelf voor gezorgd dat de tegenstanders nergens waren. Dat kan Ajax juist en daarom is het voor Bergwijn interessant bij Ajax te spelen in plaats van Everton dat lang niet zovaak zal domineren als Ajax. Want ja, buiten City en Bayern kan eigenlijk alleen Ajax zo spelen. Dat is ook wat waard .

28 juni 2022 om 17:32

@ErikTenhag Wat een onzin alsof je vanuit Everton niet naar de clubs kan.. als je goed genoeg bent komen die clubs wel. Ajax fans die denken bijna allemaal dat spelers ajax zullen verkiezen boven vrijwel alle PL teams. Behalve chelsea city en liverpool, de rest is allemaal minder dan Ajax. Ookal was dat waar , wat jullie allemaal vergeten is dat de PL 10x beter is dan eredivisie. Wie wil er tegen VVV RKC en Volendam spelen als je tegen een willekeurige club in de PL kunt spelen?

28 juni 2022 om 18:08

Helemaal eens Migi. Veel meer uitdaging, grotere kans op ontwikkeling en natuurlijk ook een beter salaris. Ajax en rustig aan doen in de Eredivisie kan hierna nog wel.

28 juni 2022 om 18:36

Dan zou niemand meer in spanje of italie spelen en alleen nog in Engeland.

28 juni 2022 om 18:38

Dat jij liever op de bank gaat zitten in Engeland dan cl spelen moet je zelf weten, veel spelers denken daar gelukkig anders over.

28 juni 2022 om 18:44

Myvision, het naar beneden halen van de CL campagne is niet leuk, maar het grote punt is toch wel dat spelen voor Ajax niet echt leuk is als je al in de PL hebt gespeeld en naar een team kan waar je wekelijks basis speelt. Natuurlijk zullen Ajax-fans dit niet leuk vinden, misschien zijn er zelfs bij die gaan zeggen dat ze hem nooit wilden, maar als hij voor Everton kiest is dat heel goed uit te leggen.

28 juni 2022 om 19:08

Uiteindelijk gaat het ook om de spelopvatting. In de PL kan je alleen City op een dergelijk dominant spel betrappen en zal waarschijnlijk ook United dat gaan spelen maar dan houdt het al snel op. Ik denk dat Bergwijn het vrij belangrijk gaat vinden hoeveel aan de bal kan en gaat komen bij z'n nieuwe team. Maar ik zeg nergens dat een keuze voor Everton niet uit te leggen valt he.

29 juni 2022 om 12:29

Hijnheedt zelf aangegeven dat hij veel wil spelen. Waar maakte niet zoveel uit. Zolang ajax nog geen akkoord heeft met spurs kan hij nog overal naar toe. Vooral als everton wel akkoord is.

28 juni 2022 om 15:09

Geen CL voetbal maar wel tegen meer topclubs dan Ajax. Voor mij zou de keuze zo gemaakt zijn.

28 juni 2022 om 15:12

Youngblood, en dan bij een team tekenen dat elke wedstrijd wordt overlopen en mogelijk weer tegen degradatie moet strijden

28 juni 2022 om 15:14

Nee maar wat is je punt dan? Bergwijn zou bij Everton veel meer wedstrijden op hoog niveau spelen dan bij Ajax.

28 juni 2022 om 15:14

Ja dus? Liever dat dan op het kunstgras van Emmen spelen. Maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur.

28 juni 2022 om 15:19

Dan geef je ook wel het uiterste. Tegen een Bournemouth is ook niet zo boeiend, terwijl je tegen de topclubs er met 5-0 afgaat.

28 juni 2022 om 15:20

We hebben het op dit moment over een team dat op een haar na is gedegradeerd uit de PL. Zo interessant is Everton niet meer. Als degradatie kandidaten uit de PL veel interessanter zouden zijn voor spelers dan Ajax, dan had Ajax niet gestaan waar het nu stond.

28 juni 2022 om 15:26

Everton heeft vorig seizoen 4 punten gepakt tegen Chelsea, 4 punten tegen Manchester United, 3 tegen Arsenal en 1 tegen Tottenham. Hoezo gaan die er tegen topclubs 'met 5-0 af'? Alleen tegen Liverpool en City geen punten gepakt afgelopen seizoen.

28 juni 2022 om 15:48

Naar Everton gaan en niet Ajax zou echt heel apart zijn. Everton is een en al drijfzand. Ziet er zo verloren uit daar. En kijk eens naar hun transfers, helemaal niks geworden. VdBeek, Alli, Ghazi etc. Zou je zeggen Westham wil hem oid oke maar Everton zeg. Ga dan gewoon lekker naar Ajax en CL voetbal spelen.

Maar dit lijkt me gewoon nieuws vanuit Spurs gelukt om Ajax wat meer te laten betalen.

28 juni 2022 om 16:00

Fossen, sinds wanneer zijn United, Arsenal en Spurs topclubs in de PL? Alleen City en Liverpool vallen daaronder, met Chelsea dat er tegenaan hinkt. Die 5-0 is natuurlijk hyperbool.

28 juni 2022 om 16:04

Ja en alleen maar meeverdedigen om geen goal tegen te krijgen

28 juni 2022 om 16:19

Ja lol dan kan ik ook altijd gelijk krijgen haha. Sterker nog, als je beweert dat alleen City en Liverpool de topclubs zijn, waarom is jouw argument dan dat dat een reden is om niet bij Everton te gaan spelen? Die clubs tref je 4x per seizoen, dus boeien? Los daarvan klopt het dus niet dat elke club daar 5-0 van op de kloten krijgt, maar goed.

28 juni 2022 om 17:34

@sociafan: Everton heeft 2 mindere seizoenen maar daarvoor was het subtop van de PL. Je doet net alsof het een gegeven is dat ze volgend seizoen weer een slecht seizoen zullen hebben.
Ze hebben veel pech gehad met blessures van hun beste spelers voorin. Met een paar goede aankopen zie ik ze zo weer meedoen om Europees voetbal

28 juni 2022 om 17:37

Ranglijst-journalistiek gebaseerd op 1 jaar. Vd Beek was gehuurd en hun 2 beste aanvallers Richarlison en Calvert Lewin waren lange tijd geblesseerd. Als die 2 blijven en je hebt Bergwijn erbij dan heb je een prima aanval. Ik denk dat 90% van de internationale profvoetballers Everton (en vooral de PL) zouden verkiezen boven Ajax en de ED

28 juni 2022 om 18:41

Bij everton weet je niet eens of hij wel speelt, voor je het weet zit ie weer een heel seizoen op de bank.
En als ie speelt dan verliezen ze meestal al die topwedstrijden, misschien vindt hij het wel leuker om met ajax topteams te domineren

28 juni 2022 om 15:10

Everton speelt überhaupt geen Europees en is maar net aan degradatie ontsnapt dus dat is op dit moment idd echt wel een stapje lager dan Ajax

28 juni 2022 om 15:33

Ik dacht dat Ajax Bergwijn al gekocht had?
Deze zag ik niet aankomen.

28 juni 2022 om 15:36

maar kan wel talloze wedstrijden spelen tegen topploegen. In de eredivisie speelt hij helft van de tijd tegen de lammen en de blinden. Qua niveau van het team een stapje lager, op alle andere aspecten blijkbaar een stap hoger want hij kan ook meer salaris krijgen + bijna een garantie op basisplaats (wat hij bij Ajax niet heeft zo lang Tadic er nog speelt).

28 juni 2022 om 16:59

Rubentje

Dan ben jij er natuurlijk ook voorstander van dat Gakpo richting Arsenal gaat? Daar kan hij tegen topploegen spelen in plaats van tegen de lammen en blinden.

28 juni 2022 om 18:43

Of hij dan speelt weet je niet, en als hij wel speelt is het 80 min verdedigen

28 juni 2022 om 22:28

Als Arsenal het juiste bedrag zou betalen, zou ik dat helemaal begrijpen ja. Leuk is anders

28 juni 2022 om 15:10

Als hij naar Ajax gaat dan is het zeer waarschijnlijk CL voetbal wat de doorslag geeft. Voor de Eredivisie hoeft hij het niet te doen. Als Everton een goed plan weet te verkopen dan speelt hij weliswaar geen CL voetbal, maar wel in de beste competitie en ik gok ook met een heel flink salaris. Ik moet het nog maar zien hoor. Ik geef ze zeker wel een kans

28 juni 2022 om 15:11

Ajax kan ook nog wanneer je bij Everton flopt. Naar de PL kijken meer mensen dan naar de Eredivisie. Je blijft dan in de kijker staan. Stel Ajax heeft pech in de groepsfase dan heb je op je 25e een topcompetitie opgegeven voor 6 potjes CL die iedereen zo weer vergeten is.

28 juni 2022 om 15:15

Dat valt echt wel mee. Oke er is natuurlijk wel degelijk een gigantisch verschil tussen de Premier League en Eredivisie, maar ik denk dat Ajax als club meer aanzien heeft dan Everton. Als je bij Ajax flopt kun je nog altijd naar Everton... Daarnaast ga je heel veel wedstrijden verliezen bij Everton. Of je daar nou zoveel zelfvertrouwen van krijgt... Dan liever kampioen worden in de ED.

28 juni 2022 om 15:18

Everton gaat echt geen speler kopen die bij Ajax is geflopt hoor.

28 juni 2022 om 15:18

Als je bij Everton flopt kan je altijd nog naar Ajax. Zie Klaassen.

28 juni 2022 om 15:21

Alsof Everton spelers haalt die geflopt zijn bij Ajax… Het is eerder andersom en dat weet je heel goed.

28 juni 2022 om 15:26

Schuurs kan naar topcompetities, zou me niks verbazen als hij ook door de PL gewild is. En Everton is daar 1 van de slechtste clubs. Nooit dingen uitsluiten van te voren.

28 juni 2022 om 15:27

Klaassen deed het best goed bij Weder Bremen. Anders had Ajax hem nooit teruggehaald denk ik.

28 juni 2022 om 15:29

Arsenal890, Bergwijn heeft zich dusdanig bewezen bij PSV en Spurs dat mocht hij floppen bij Ajax, Everton hem niet vergeten zal zijn.

28 juni 2022 om 16:10

Als Bergwijn flopt bij Ajax gaat die echt nooit naar Everton. Everton heeft niks aan geflopte spelers van Ajax. Andersom daarentegen wel.

28 juni 2022 om 16:17

Maar Everton is dus al geïnteresseerd in Bergwijn, ze hebben bij PSV, Spurs en Oranje gezien wat hij kan. Die interesse zal echt niet verdwijnen als hij flopt bij Ajax.

28 juni 2022 om 16:27

@arsenal, zit je hier nou echt gewoon om reacties uit te lokken?

Ik zal je blij maken: Waarom denk je dat Everton niks zou hebben aan geflopte spelers bij Ajax, als ze gewoon niet in een Ajax systeem passen, of Ajax beter heeft rondlopen ?!

Ik herinner me anders toch goed dat er een Anwar el Ghazi rond liep bij Everton, die bij Ajax heel hard geflopt was

29 juni 2022 om 11:38

Zelfs een scherpen werd door een brighton gehaald. Dat die er verder niks van bakte is aan hem natuurlijk.
Maar met ajax op je cv heb je toch wel wat meer dan een everton.

28 juni 2022 om 15:11

Speelt meer topduels in de PL en krijgt meer salaris. Ik zou het wel weten.

28 juni 2022 om 15:12

Maar wel presteren op een hoger niveau. Ik zou zeker voor Everton kiezen persoonlijk

28 juni 2022 om 15:15

Mmm. CL spelen KAN ook max 6 wedstrijden zijn. Bij Everton speelt ie 2x tegen United, City,Liverpool, Chelsea, Spurs oa. Voor meer geld,betere competitie, sfeervollere stadions. Als je bijvoorbeeld zo'n zelfde CL poule met Sporting, BVB en Besiktas hebt is de PL toch wel aantrekkelijker lijkt mij. Ajax is een grotere club dan Everton. Status ,aanzien. Voor de rest kun je beter bij een normaal gesproken subtopper in Engeland spelen.

28 juni 2022 om 15:32

Ja Ajax speelde tegen Sporting, Besiktas, Dortmund en Benfica dit jaar. Dan speel ik toch liever tegen Arsenal, United, City, Liverpool, Spurs en Chelsea en dan ook nog 2x per jaar. Ploegen als Aston Villa, Leicester en West Ham schat ik trouwens niet lager in dan Sporting of Besiktas. Al vind ik Everton ook geen ideale club voor Bergwijn..

28 juni 2022 om 18:48

Voor het geld hoef hij het niet meer te doen.Verschil is dat ajax die teams wegspeelde, en everton tegen degradatie aanzat.Jij denk dat iemand liever elke wedstrijd verliest en aan t verdedigen is, dan bij ze ouders in de buurt wonen en topteams wegspelen met ajax?

28 juni 2022 om 15:33

Ajacieden zien de CL en spelen om de titel leidend, en zo zien de niet Ajacieden de PL en het (waarschijnlijk) betere salaris als een logische keus. Haha, de waarheid zal wel in het midden liggen en denk dat we binnen een weekje meer gaan weten. Als hij voor Everton kiest, heeft dat echt aan Ajax gelegen. Al is voor mijn gevoel de kans dat hij naar Amsterdam komt nog steeds 90%.

28 juni 2022 om 15:49

Haha ja ik vind in een aanvallend sterk elftal spelen logischerwijs ook mooier .
Maar tja de PL vind ik wel tof om te kijken, maar alles onder de top 6 wordt ook wel heel snel minder. Brighton en Leeds zitten goed in elkaar, misschien de Wolves ook wel. De rest heeft geen filosofie, plan en speelt puur op intensiteit. Ziyech heeft dat ook al gezegd dat ie alleen in de top wilde spelen. Denk dat Bergwijn er ook zo instaat eerlijk gezegd.

28 juni 2022 om 15:54

Ja dat heeft Ziyech gezegd en daar is hij gefaald.. ook had Ziyech wel een stuk meer strepen verdiend in het voetbal dan Bergwijn die het alleen redelijk heeft gedaan bij PSV. Ziyech schitterde in de CL en was beste speler van Ajax..

28 juni 2022 om 15:57

Dat is waar, maar toch blijft het zo dat lang niet elke speler voor letterlijk elke PL club wil spelen. Zo'n Burnley bijvoorbeeld... daar gaat geen enkele Ajacied heen normaal gesproken. Everton is ook een puinhoop momenteel.

28 juni 2022 om 16:33

Toch had PSV het lastiger met Leicester dan met Ajax en Feyenoord in dezelfde weken. Engelsen brachten veel intensiteit. Hoger tempo. Ik denk dat Ajax en PSV ook rond plaats 10 zouden eindigen in de PL als een keer een seizoen zouden meedraaien,hypothetisch gezegd/gezien

28 juni 2022 om 18:50

En omgekeerd ging psv eraf tegen benfica en ajax speelde ze weg.Denk dat ajax wel in de top 5 zou eindigen in de pl en psv top 12 ofzo

28 juni 2022 om 15:36

Ik zou zelf ook liever voor mijn kans gaan bij Everton. Heb je meer weerstand in de duels. Bij ajax moet je het doen met de CL en de potjes tegen PSV, AZ en Feyenoord.

28 juni 2022 om 15:37

Premier League is gewoon een hoger niveau dan groepsfase CL.

En al zou dat niet zo zijn, dan ga je dus naar Ajax voor 6, 8 of heel misschien 10 potjes CL per jaar. Ik zou het wel weten.

28 juni 2022 om 18:52

En misschien al je familie en vrienden.
Aangezien je al miljonair bent dan, plus het wegspelen van topteams met ajax vergeleken met bij degraderen is misschien ook een punt
We gaan het zien

28 juni 2022 om 19:08

Hoe vaak heeft Ajax topteams weggespeeld? Dat was 1 CL seizoen, ga alsjeblieft niet overdrijven.

De media is weer lekker sensatie aan het zoeken. Bergwijn wil naar Ajax en is zelfs al akkoord dus dit maakt helemaal niks uit

28 juni 2022 om 15:08

Meer salaris is toch wel een dingetje denk ik voor Bergwijn

28 juni 2022 om 15:15

Ik denk dat meer speeltijd voor bergwijn het allerbelangrijkste is ivm een WK over 6 maanden.

En als Everton al weken concreet is, waarom komt Verweij nu dan pas met deze info. En als Everton al weken concreet is en Bergwijn liever naar Everton wil dan naar Ajax, waarom komt hij dan met Ajax een contract overeen?

Dit is gewoon weer typisch De Telegraaf die weer een vuurtje aan wil wakkeren wat er niet is. Gisteren al de mogelijke werkweigering van Anthony, vandaag Bergwijn en morgen wil Brobbey helemaal niet meer naar Ajax toe.

28 juni 2022 om 15:17

Nee hoor Bergwijn wil CL spelen en dat speelt Everton niet. Als er vanaf 1 juli geen betere berichten komen dan zou Ajax Bergwijn mis lopen maar ik denk dat hij naar Ajax komt

28 juni 2022 om 15:10

Als Everton meer betaalt dan maakt dat zeker wel uit, is niet alleen de speler die bepaalt waar die naartoe gaat.

28 juni 2022 om 15:17

Ik denk dat een speler wel bepaald waar hij naar toe gaat. Ajax biedt geen onredelijk bedrag. En dan kan Everton nog zo veel bieden als het wil, maar als Bergwijn niet naar Everton wil, dan gaat hij niet.

28 juni 2022 om 15:20

Waarom zijn ze dan al zo lang aan het onderhandelen als Ajax zo'n goed bedrag biedt?

28 juni 2022 om 15:45

Bergwijn wil misschien wel naar Ajax, maar volgens mij wil hij met name gewoon weg bij Tottenham. Als Tottenham niet tevreden is met het bod uit Amsterdam is het heel makkelijk voor Bergwijn: banken bij Tottenham of basis bij Everton.

28 juni 2022 om 16:27

"bergwijn wil naar Ajax en is zelfs al akkoord dus dit maakt helemaal niks uit"

Uiteraard maakt het heel erg veel uit als de clubs er niet in slagen om tot een akkoord te komen. Dan gaat het hele verhaal namelijk niet door.

28 juni 2022 om 17:11

Tuurlijk, revanche op het hoogste niveau en een navenant salaris laat je te allen tijde schieten voor Fortuna Sittard uit en Excelsior thuis met Ajax…

28 juni 2022 om 17:23

Sterker nog, Bergwijn zal water bij de wijn moeten doen als hij naar Ajax wil. Toucheert nu ongeveer zes miljoen netto. Bij Ajax zal dat ergens tussen de vier en vijf miljoen bruto zijn. Dat is echt een forse achteruitgang,...

28 juni 2022 om 17:12

Steek je kop maar lekker in het zand. Het elftal loopt leeg en bergwijn en Brobbey gaan beide niet lukken.

Ajax leert een harde les dat zij internationaal toch niet zoveel voorstellen, moet snel gehandeld worden, niet blijven uitstellen.

28 juni 2022 om 15:13

Ik denk dat Ajax internationaal zeker wel wat voorstelt, maar als opstapje voor spelers naar een top 5 competitie. De stap van een topclub in de PL naar een topclub in de eredivisie is gewoon niet een heel logische voor een jonge speler. Als ie wat ouder was geweest (tadic, Blind), dan kan je het nog ergens begrijpen, maar Bergwijn is nog zo jong en als hij zijn carrière kan voortzetten bij everton, zou ik dat een logischer keuze vinden. Die jongen is gebaat bij speeltijd op hoog niveau en in de Premier League speel je op hoger niveau dan bij Ajax. Leuk dat Ajax in de CL speelt, maar in de PL speel je tegen 6 teams die in de CL kunnen spelen. Als Ajax in pot 1 of 2 komt, is de kans groot dat je maar tegen 1 absolute topploeg komt en dan speel je maar 2 wedstrijden tegen de absolute top. Ik vraag me echt af of dat nou zo veel waarde toevoegt.

28 juni 2022 om 15:14

Pardon? Ten eerste is hij nog niet weg he naar Everton, kan zomaar nog bij Ajax tekenen. En hoezo stelt Ajax ineens niet veel meer voor internationaal haha? Denk persoonlijk dat we er aardig op staan, vooral de laatste jaren. (en natuurlijk door de geschiedenis)

28 juni 2022 om 15:45

Ik vind wel dat je verschil merkt met toen Overmars er zat, die pakte door in dit soort gevallen. Ook halsstarrig vast houden aan 50 miljoen van Martinez en 80 miljoen voor Antony. Dat gaan beide nooit opleveren

28 juni 2022 om 17:25

"ik vind wel dat je verschil merkt met toen Overmars er zat, die pakte door in dit soort gevallen. "

Om vervolgens veel teveel geld te betalen voor spelers zoals Magallan, Bandé, Kristensen, Cassiera, Daramy.

Hier zit echt niet dwars dat Overmars mist. Wat hier aan de hand is, is dat de RvC duidelijke grenzen heeft gesteld aan wat uitgegeven mag worden aan dit soort transfers, inclusief salaris (vijf jaar 3-4 miljoen bruto, terwijl hij nu ongeveer zes miljoen netto toucheert bij Spurs))

28 juni 2022 om 15:51

Ajax stelt zeker wel wat voor, maar de Eredivisie niet, groot verschil! En tsja het is ook geen olieclub dat super ver kan gaan met bedragen en salarissen.

28 juni 2022 om 16:34

Een City fan met grote mond... Pfff. Pas nou maar op dat je niet net als Anzhi Makchachkela (ofzo) niet na een paar jaar teren op een rijke criminele suikeroom weer netjes de vergetelheid in gaat.

Tja dat is te verwachten. Ajax moet doorpakken. Of wel, of niet. Maar als je zo blijft twijfelen komen er anderen.

28 juni 2022 om 20:03

Leren van eerdere fouten……alleen niet bij Ajax lijkt het

Dit is toch hetzelfde artikel als hiervoor??
Maar voor feyenoord met die nieuwe spits blijven ze wel dezelfde artikel houden.

On topic: bergwijn naar ajax zal toch wel een klap zijn voor de concurrenten. Dus hopelijk gaat hij naar everton XD

28 juni 2022 om 15:14

Echt he. Ze recyclen artikelen van een maand terug maar nu kunnen ze een artikel van 10 min geleden niet updaten. On: kan via zowel ajax als everton later een stap omhoog maken of doorgroeien met everton.

28 juni 2022 om 15:27

@joge

Ik had in eerste instantie het idee dat ze wegens personeelstekort de artikelen aan het recyclen waren. Als je dan ziet dat ze voor Bergwijn/ajax wel twee nieuwe artikelen kunnen typen binnen 10 minuten, zal het toch een íets andere reden hebben..

Ot: het feit dat Bergwijn akkoord is met Ajax zegt in principe niets: zodra Everton een akkoord weet te bereiken met Tottenham en Bergwijn gaat ook akkoord met het aanbod van Everton, vist Ajax natuurlijk ook achter het net (zie Richarlison). Ondanks dat hij CL met Ajax, lijkt het me geen rare keuze om in de PL actief te blijven met een veel hoger salaris: als hij daar het komende half jaar vlamt dan is een basisplaats op het WK bijna gegarandeerd.

Ik heb er geen problemen mee als Bergwijn halen niet lukt vanwege de redelijk hoge prijs, maar dan moet er wel snel doorgeschakeld worden naar een alternatief. We kunnen niet Haller verkopen en vervolgens geen adequate vervanger binnenhalen.

In de winter werd het tegengehouden, nu meer concurrentie. Ben benieuwd waar Bergwijn heengaat, zie hem in ieder geval niet snel blijven bij de Spurs. Everton werd vorig jaar 16e, daar valt veel te winnen. Bij Ajax speel je CL en altijd voor de titel. Salaris zal wellicht bij Everton hoger zijn, maar risico op tegenvallende prestaties wel stuk groter. Lastige keuze en wellicht komen er meer opties bij, als dit getouwtrek langer duurt.

28 juni 2022 om 15:52

Naar Everton gaan en niet Ajax zou echt heel apart zijn. Everton is een en al drijfzand. Ziet er zo verloren uit daar. En kijk eens naar hun transfers, helemaal niks geworden. VdBeek, Alli, Ghazi etc. Zou je zeggen Westham wil hem oid oke maar Everton zeg. Ga dan gewoon lekker naar Ajax en CL voetbal spelen.

Maar dit lijkt me gewoon nieuws vanuit Spurs gelukt om Ajax wat meer te laten betalen.

Sja, mooie optie voor Bergwijn. Hij kan in de beste competitie van de wereld blijven spelen, krijgt meer salaris. Het enige waar hij op moet inleveren is de kans op prijzen. Lees veel dat Bergwijn bij Ajax in de CL kan spelen, maar ik vraag me echt af of dat wel genoeg aanknoping biedt om Bergwijn te verleiden. Allereerst speelt op zijn positie ene Tadic die er echt niet uitgaat (en ik verwacht niet dat hij in de spits gaat spelen omdat Ajax Brobbey en Zirkzee wilt aantrekken). Ik denk dat hij bij Everton gewoon in de basis staat. Als een speler als Iwobi daar genoeg speeltijd krijgt, krijgt Bergwijn dat zeker. Ten tweede is de PL qua niveau echt veeeeel hoger. Je speelt jaarlijks tegen 5 of 6 ploegen die CL ambities hebben. En in de eredivisie tegen RKC of Fortuna, dan speel je toch veel liever tegen Nottingham en Fulham in die mooie oude stadions met prachtige sfeer?

Wat een soap. Dit duurt nu al 7 maanden. Door de blessure van Antony moest je noodgedwongen in een andere formatie gaan spelen en nu ben je weer bezig. Als je als Ajax zijnde nu nog geen akkoord hebt dan moet je toch is kijken naar andere opties. Het is Bergwijn, niet het volgende wereldwonder.

Als hij nu voor Ajax kiest dan is dat fijn voor de Ajacieden want dan weet je dat het puur voor de club is. (CL spelen met een club uit een matige competitie of geen CL met een matige club uit de beste competitie ter wereld, week in week uit goede potten, houd elkaar in balans vind ik) iMaar als hij blijft kan je hem ook niets kwalijk nemen. Niet de salaris maar de beste competitie ter wereld zal echt wel de doorslag geven hierin. En waarschijnlijk ook wel basisplaats als Richardlison weggaat. Ik zou het wel weten

Ajax moet Bergwijn laten gaan. Ik vindt persoonlijk 25 miljoen teveel geld. Bij Haller is dat goed gegaan door de uitmuntende CL campagne, maar het kon verkeerd gaan en dan stond je met verlies. Ik zou Justin Kluivert ophalen bij AS Roma voor max 10 miljoen (1 jarig contract). Heeft het afgelopen seizoen goed gedaan bij Nice met 6 doelpunten en 6 assists en kan zowel rechts-als linksbuiten spelen. Brobbey ophalen als opvolger van Haller en alles eraan doen om Antony nog 1 seizoen te behouden.

Dan kun je met de volgende voorhoede spelen: Kluivert-Tadic-Antony met als backup Brobbey,ihattaren en Daramy. Denk een prima aanval om ook Europees te variëren. Focus leggen op een links-en rechtsback en Timber en Martinez behouden.

28 juni 2022 om 15:14

Serieus? Kluivert? Dat is toch dat over het paard getilde ventje die zichzelf goed genoeg achtte om na amper een seizoen basis Ajax 1 te verkassen? Laat die rotte appel lekker in Frankrijk.

28 juni 2022 om 15:41

Als je Kluivert al een rotte appel vindt, vind je Mazraoui, Brobbey en Onana dan nog een tandje erger? Kluivert heeft ons 17 miljoen opgeleverd met 1 jaar contract en met dat geld hebben we de aankoop van de eeuw gedaan. Ik was ook een tijdje salty maar dat is echt al eeuwen geleden haha

28 juni 2022 om 15:17

Als je voor Kluivert gaat dan ga je flink achteruit. Tadic gaat de goals van Haller niet vervangen en Kluivert gaat de assists van Tadic niet vervangen.

28 juni 2022 om 15:20

Ik zou ook het liefst met de aanval Tadic-Brobbey-Antony spelen met Kluivert en Ihattaren daarachter. Echter, omdat Schreuder fan is van Tadic in de spits, hou ik rekening mee dat hij Tadic in het centrum gaat gebruiken

28 juni 2022 om 15:21

Kluivert alsjeblieft zeg. Dan heb je echt geen ambitie. Ajax moet of Bergwijn of Brobbey halen en het liefst allebei ander s is het gewoon waardeloos.

28 juni 2022 om 15:26

Kluivert heeft het bij RB Leipzig en Nice niet eens slecht gedaan en is zeker niet compleet gefaald in het buitenland. Daarnaast hou ik wel van het type speler met veel branie en een goede actie. Denk dat hij wel extra mogelijkheden kan bieden op de flanken en in de Eredivisie ook gewoon 8 doelpunten en 10 assists kan leveren per seizoen. Met Kluivert en Antony op de flanken is het in ieder geval spectaculair

Wederom prima gehandeld van Ajax, lekker lang wachten en dan is hij verkocht een Everton.

Ik ben een Ajacied, maar ik kan begrijpen dat dit een lastige keuze voor Bergwijn is. Everton is natuurlijk ook een hele mooi Engelse club, ze bieden dus meer salaris en daarnaast blijf je actief in de sterkste competitie ter wereld. Een minpunt is wel dat Everton de laatste jaren redelijk aan het afdalen is. Er lijkt geen goed beleid gevoerd te worden, en je kan volgend seizoen zomaar degraderen.

Bij Ajax heb je maar één echt groot voordeel en dat is dat je in de Champions League speelt. De Eredivisie stelt vrij weinig voor, op een paar wedstrijden na. Ik weet niet wat Bergwijn zijn gevoel richting Ajax is, maar voor zover ik het heb begrepen is het nou niet echt een ras ajacied die maar wat graag een keer voor Ajax komt spelen.

Ik zou het Bergwijn dus niet kwalijk nemen als hij uiteindelijk voor Everton kiest.

Nou, ik zou zeggen; dan gaat hij toch lekker naar Everton. Persoonlijk denk ik dat Bergwijn dit niet zal willen. maar geld maakt natuurlijk veel goed
Bergwijn is een goede speler, maar toen Malen na zijn blessure in de spits kwam te spelen, vond ik hem beter dan Bergwijn.
Dus Ajax zou daar eens moeten gaan informeren.

Het kan verkeren
Vroeger had Ajax voorin de sterren lopenuit eigen jeugd , het werd elk jaar minder en minder tot het helemaal nul geworden is
JC (swart en Keizer), Bergkamp, van Basten. Kluivert,
Vorig jaar
Helemaal niemand. Psv heeft nu voorin betere spelers uit eigen jeugd (gelukkig hebben we Ihataren van ze, de man die het gaat maken, 100% zeker!)

28 juni 2022 om 15:36

Op dit moment laat Bergwijn wel meer zien dan Malen. Maar ben het met je eens dat Malen een groter talent was, maar hij is naar mijn mening wel een pure spits. Terwijl je met Bergwijn toch meerdere kanten op kan gaan. Ik neem aan dat de nieuwe spits van Ajax gewoon Brobbey wordt.

Of Ihatarren het gaat maken betwijfel ik. Het talent heeft hij maar de absolute top mentaliteit (nog) niet. Buiten dat zit er bij Ajax echt flinke concurrentie want Berghuis en Antony zul je niet zo maar uit de basis spelen.

28 juni 2022 om 15:47

Ajax heeft ook een pure spits nodig. Op de flanken heb je genoeg spelers net als op het middenveld. Hij kan een man uitspelen en scoren. Hij is explosief. dat hij het in Duitsland niet maakt kan aan hem liggen, maar ook aan de competitie/ club
Ihateren zie ik meer als rechtshalf
Brobbey blijft lekker waar hij is. Hij baalt Dortmund baalt want hij is overbodig. Misschien met veel velies verkopen aan een kleine Duitse club.

28 juni 2022 om 15:58

Alleen komen Bergwijn en Malen beide uit de Ajax jeugd..

Daarom is het extra zuur dat je ze nu terug moet kopen.

28 juni 2022 om 16:14

Ja, ik weet het. De toenmalige leiders konden waarschijnlijk niet met spelers omgaan. Misschien gedroegen ze zich als dictators en [pikten die jongens en hun ouders dit niet.
Je moet als leider beseffen dat niet elke jongen en zeker op die leeftijd hetzelfde is.

Als je kijkt naar voorhoede spelers dan zie je dat Psv heeft voortgebracht
Depay, Malen, Bergwijn, Ihataren , Gakpo
en Ajax
niets. Ze lieten spelers weglopen.

Lijkt me niet dat bergwijn hier trek in heeft. Ja, leuk meer salaris maar je speelt voor plek 10 en lager.. Moet je dat willen?

Oh nu heeft Everton een bod gedaan? Ergens anders lees ik dat Tottenham bergwijn heeft aangeboden aan Everton plus 20 miljoen in ruil voor richarlison. En dat Everton dat heeft afgewezen
Zo zie je maar weer. Alles en iedereen verzint een hoop bij elkaar en wat de waarheid is……

Maar wil Bergwijn dan geen Europees voetbal spelen en de kans is groot dat hij degradatievoetbal moet gaan spelen. Veel geld betekend niet beter voetbal.

28 juni 2022 om 16:00

Nja aan de andere kant speel je wel 2x per jaar tegen United, City, Liverpool, Arsenal, Spurs..

Allemaal clubs die in de PL niet misstaan of zelfs spelen.

Dat is toch andere koek dan voor +- 10.000 man op het kunstgras bij Emmen of Volendam.

28 juni 2022 om 16:26

Maar daar doen spelers het niet voor. Ze willen allemaal Europees spelen maar geen degradatievoetbal en die kans is weer heel groot.

Everton is natuurlijk geen structurele degradatiekandidaat. In de PL is geld genoeg en Everton gaat echt wel investeren in de selectie om volgend seizoen beter te kunnen presteren. Everton zou een goede reden kunnen zijn om niet op je 24ste al terug te gaan naar Nederland. Bergwijn heeft de kwaliteiten om in Engeland te slagen en bij een goede club in de middenmoot kan hij echt wel opbloeien. Bij Everton heb je een goede kans op elke week spelen. Dat is veel mooier dan Ajax-Volendam of op zaterdagavond naar Sittard of Leeuwarden

Dit is gewoon onzin denk ik. Heb het idee dat Spurs spelletjes aan het spelen is om alles uit de kan te halen en dat is logisch, maar je gaat hier absoluut niet meer dan 25 miljoen voor betalen. Dat is al een hele boel.

Kan je ook op wachten zo traag als Ajax handelt. Wordt tijd om een keertje door te pakken.

Mocht dit kloppen dan is dat prima toch. Vind het goed dat Ajax standvastig is en niet teveel wilt betalen.

Helemaal prima, hoeft ook echt niet te komen. Heeft niets laten zien waardoor je tientallen miljoenen op tafel zou moeten leggen.

Geloof er niks van.
Everton geeft al jaren structureel veel te veel geld uit.
Ik geloof best dat Spurs een ruildeal heeft voorgesteld. Maar Everton heeft gewoon geld nodig, en is niet in een positie om enorme salarissen te bieden. Een tijd geleden was er nog het bericht dat Everton 300 miljoen verlies had geleden over de laatste paar seizoenen.

Buiten dat snap ik dat de Engelse competitie veel aantrekkelijker is dan de Nederlandse, maar kom op zeg. Everton is echt 3 x niks momenteel.

Prima. Als Bergwijn akkoord is met Ajax, zullen alleen Tottenham en Ajax er nog uit moeten komen. En ik zou het 100% begrijpen als Ajax niet tot het uiterste gaat en een dikke transfersom gaat betalen. Er zijn grenzen. Bergwijn zou ik overigens ook niet begrijpen als hij naar Everton gaat. Hij heeft toch aardig kunnen cashen bij Tottenham, zal zeker niet alleen een droge boterham gaan krijgen bij Ajax en kan lekker CL spelen. Ook nog eens een grotere kans op NL elftal. Bij Everton ben ik bang dat hij in exact dezelfde situatie blijft zitten als bij Tottenham: basisplek onzeker, zware competitie en misschien zelfs degradatieovoetbal, dus moeilijker om je te bewijzen en in het ergste geval worden er volgende maand weer nieuwe miljoenen uitgegeven om er nog even een concurrent bij te halen.

hoop het voor de ajax fan, dit is niet het niveau speler dat je op het veld wil hebben.
kan je beter rondkijken en de braziliaanse serie A of ergens anders. denk dat die linksbuiten van Az niet veel minder zou wezen (en iets goedkoper misschien)

Ajax moet nooit nog geen grasspriet meer verkopen aan die debiele club. Alles voor een prikkie willen hebben om vervolgens veel te veel te vragen voor een reserve speler.

Maar Everton moet nog gigantisch bezuinigen voor het nieuwe seizoen? Iemand enig idee wie of wat ze tegen een redelijke waarde kunnen verkopen?

Ajax had al lang moeten handelen. Ze wachten tot 1 juli, maar zullen denk ik toch bij een paar spelers achter het net vissen omdat ze niet daadkrachtig genoeg waren. Ik zie Brobbey en Bergwijn niet komen en ik heb het gevoel dat er aan het einde van de transferperiode nog minimaal drie spelers weg zijn en dat er dan panniekaankopen komen. Vooral achterin is het echt beneden pijl en als dan spelers als Tagliafico en Martinez vertrekken heb je achterin gewoon echt een probleem.

Bergwijn heeft een kleintje bij zijn ex in NL,dat zal toch ook een argument zijn om naar Ajax te gaan? Lees ik niks over.

Welke speler wilt nou naar een team waar de beste spelers verkocht dreigen te worden en je 2x per week moet dragen omdat je club anders degradeerd terwijl je ook naar een club kan waar je in de CL speelt en premies die het salaris hoger maken ook tot de realiteit behoren. Zeker als je wekelijks wilt spelen en vooraf al akkoord bent gegaan met minder salaris.

Leuk dat ze dat in ruil voor richarlison willen doen maar dan moet er nog een beste zak geld bij hoor... dit is gewoon een truc om de prijs op te schroeven, ajax zenuwachtig te maken zodat ze meer gaan bieden.. vermoed ik... haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 1 0 0 0
2021/2022 Tottenham Hotspur 25 3 1 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
Laatste voetbalnieuws

Unibet: odd van 2.18 voor een goal van Bergwijn tegen Fortuna

Zaterdagmiddag speelt Ajax zijn eerste Eredivisie-duel van het seizoen. De Amsterdammers gaan om 16.30 uur op bezoek bij Fortuna Sittard, dat met het aantrekken van Burak Yilmaz voor een grote verrassing...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren