Opvallende twist: Tottenham biedt Steven Bergwijn aan bij Everton

Dinsdag, 28 juni 2022 om 14:18Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:56

Een opmerkelijke twist rond de soap tussen Ajax en Tottenham Hotspur om de handtekening van Steven Bergwijn. Waar beide clubs recent op hoofdlijnen tot een akkoord leken te komen, is de Oranje-international nu aangeboden bij Everton, schrijft The Telegraph. Bergwijn moet als ruilwaar dienen voor Richarlison, die de gelederen in Noord-Londen moet komen versterken. Tottenham zou bovendien twintig miljoen euro hebben bijgelegd, maar het bod van the Spurs is resoluut afgewezen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

132 reacties (laatste reactie door yoericfc)

Alsof The Telegraph een betrouwbare bron is. Pas als Romano of ESPN hiermee zou komen kan ik het geloven

28 juni 2022 om 14:23

Nee romano en espn zijn goeie bronnen lol, romano is letterlijk copy paste van elke andere journalist. Espn is ook echt totaal niet betrouwbaar, hoe kom je hierbij lol?

28 juni 2022 om 14:25

Misschien wel copy paste, maar als hij het meld is het 9 van de 10 keer wel zeker. Romano meld zelden iets wat fout is en heeft ook wel degelijk vaak een primeur.

28 juni 2022 om 14:27

Ik vind die Romano ook maar een kneusje affentoe hoor maar hij heeft het wel heel vaak goed. En hoe jij erbij komt dat ie copy paste doet weet ik niet, maar dat zal je ook wel niet kunnen uitleggen omdat je maar wat wil roepen.

28 juni 2022 om 14:30

Eens Messibazoer! Die Romano is vaak goed geinformeerd. Ik vertrouw hem eerder dan bijv. Mike Verweij en Valentijn Driessen.

En al zou Spurs Bergwijn als ruilen willen inzetten. Bergwijn heeft ook wat te willen. Als hij aangeeft niet naar Everton te willen dan houdt het op. Ik zie dit echt als 'gerucht' om zo Ajax onder druk te zetten om meer te betalen.

28 juni 2022 om 14:31

Nee dat snap jij inderdaad niet, ik volg zowat alle journalisten en heel vaak als een betrouwbare journalist wat roept dan post hij het een minuut later. Ik leg tenminste wat uit, jij vind het een kneusje zonder uitleg. Volgens mij roep jij alleen maar wat.

28 juni 2022 om 14:33

@assasinasensio Ik heb het idee dat wanneer hij meldt dat bepaald nieuws ook genoemd is door een andere journalist, hij dat vooral doet om de scoop van die persoon te erkennen, maar dat hij het vervolgens wel ook bij zijn eigen bronnen/netwerk gecheckt heeft voordat hij het bericht plaatst.

28 juni 2022 om 14:38

Niet altijd doet hij dat man, dat vind ik erg jammer altijd. Hij heeft dat wel is gedaan ja, is wel zo netjes toch.

28 juni 2022 om 14:45

Snap de heisa niet zo goed eigenlijk. Dit is namelijk het allerbeste nieuws dat Ajax kon krijgen op dit moment.

Dit hele project om een voormalige jeugdspeler te gaan terug kopen voor 25 miljoen plus, een mega salaris en een stevig makelaars fee is gewoon een bijzonder slecht plan van Ajax. Steven Bergwijn is geen slechte speler, maar het is absoluut geen topspeler. Daarnaast, Ajax zoekt een doelpuntenmaker. Nou heeft Bergwijn zat kwaliteiten. Zijn snelheid, zijn enorme fysiek kracht, zijn behoorlijke techniek. Maar scorend vermogen mist hij. Het is echt géén afmaker/killer. Dat was hij bij PSV ook al niet. En ik weet het wel, er zijn hier wat Ajaxsupporters die dan aankomen met wat cijfertjes en dan met rare conclusies komen als 'hij loopt 1op1 ongeveer qua doelpunten', maar dat is pure apekool. Ik heb nagenoeg élke wedstrijd die hij voor PSV speelde gezien. Velen als toeschouwer in het stadion. Als je mij nu durft te verkopen dat Bergwijn een goalgetter is, dan ben je knollen voor citroenen aan het verkopen. Want juist zijn rendement was vaak hét probleem. Daar kan geen statistiek tegenop. Want waar in die statistiek staat hoeveel kansen hij nodig had? Het geeft echt geen zuiver beeld dus.

Ik zou als ik Ajax was echt voor andere opties gaan. Goedkopere opties met meer potentie. Staar je niet blind op deze speler, Ajax wordt echt niet veel beter met hem. Dus als Bergwijn uiteindelijk naar Everton zou gaan, ben dan gewoon gelukkig. Ajax heeft spelers zat op een lijstje staan, dus pak gewoon de volgende op die lijst!

28 juni 2022 om 14:46

Marc433

"die Romano is vaak goed geinformeerd. Ik vertrouw hem eerder dan bijv. Mike Verweij en Valentijn Driessen."

En dat terwijl het Telegraaf duo uitstekende bronnen hebben binnen de Ajax gelederen. Romano heeft die niet.

28 juni 2022 om 14:50

Lees je wel eens wat je typt?
Je legt toch eerst niks uit. En nu zeg je dat je iedereen volgt. (Nog steeds geen namen). Ik reageer op jou en hoef dan toch niet uit te leggen waarom ik hem een kneusje vind in zn podcasts? Maar wel een hele goeie comeback!

28 juni 2022 om 14:50

Constant, die 2 hadden jaren terug goede bronnen. Tegenwoordig is dat wat minder. Daarnaast houden ze ook graag van fabeltjes de wereld inbrengen, waardoor de inside info weer wordt vertroebeld door nepnieuws.

28 juni 2022 om 14:52

Lol @marc 433. Romano gebruikt letterlijk Verweij als zijn Ajax bron.

28 juni 2022 om 14:52

Spijtig genoeg zit hij er ook wel eens naast zo zou haaland naar Real Madrid gaan constante. af en toe hij hij het bij juiste eind maar ook aantal malen niet.

28 juni 2022 om 14:52

Ja maar 9 van de 10 dingen die ze schrijven of roepen zuigen ze uit het duimpje dus dan kan je nog zulke goeie bronnen hebben maar dan ben je een kwal van een journalist

28 juni 2022 om 14:54

Alsof het een feit is dat bergwijn geen topspeler voor ajax is. Is gewoon een super goeie snelle buitenspeler. Scorend vermogen gaat ook steeds beter hoor. En met zijn dribbels kan hij ook openingen creëeren. Is voor 25 miljoen gewoon een topspeler hoor. En tuurlijk is er heus wel wat mis met bergwijn hoor, maar verwacht je dan dat ajax voor namen als mbappe of neymar gaat ofzo? Er is letterlijk geen betere optie bescchikbaar dan bergwijn. Kan je ook nakkelijk voor hetzelfde bedrag door verkopen.

28 juni 2022 om 14:56

@messibazoer - Dat komt ook deels omdat z'n flaters zelden overgenomen worden. Romano zit er ook weleens naast. Dat neemt niet weg dat hij inderdaad ook vaak wel een primeur heeft.

28 juni 2022 om 14:57

25 miljoen is gewoon marktconform voor iemand met de kwaliteiten van Bergwijn. Het is geen absolute topspeler nee maar hij zit er niet ver onder. Daarnaast begin je een heel verhaal over 'het is geen doelpuntenmaker' maar volgens mij is het ook niet de bedoeling dat hij Haller gaat vervangen, waarschijnlijk zal hij gewoon op de vleugels gaan spelen en dan komt in de spits ruimte voor Brobbey/andere aankoop of eventueel Tadic. En uiteraard zijn goals daar ook gewenst maar een stuk minder belangrijk.

En dan zeg ja daarna dit "en ik weet het wel, er zijn hier wat Ajaxsupporters die dan aankomen met wat cijfertjes en dan met rare conclusies komen als 'hij loopt 1op1 ongeveer qua doelpunten". Nou ik heb geen idee of het waar is maar als hij daadwerkelijk 1 op 1 loopt ongeveer qua doelpunten dan vind ik dat geen 'cijfertjes' maar goede statistieken die mij meer zeggen dan jouw mening die je over hem hebt opgebouwd.

28 juni 2022 om 14:58

Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind het een goeie speler hoor maar veel te veel geld. Ik denk trouwens dat dit wel een truc is van Tottenham om nog wat extra bonussen te krijgen. Ik zou er niet aan mee doen.

28 juni 2022 om 15:00

@ Constant kante

"en dat terwijl het Telegraaf duo uitstekende bronnen hebben binnen de Ajax gelederen. Romano heeft die niet."

Die twee van de Telegraaf hebben juist geen bronnen binnen Ajax. De laatste keer dat iemand van de Telegraaf goede contacten had, was Jaap de Groot. Valentijn en Verweij zijn juist door Ajax op een zwarte lijst gezet, vanwege oa hun hetze tegen vooral Erik Ten Hag.

De mensen die af en toe wat nieuwtjes krijgen van Ajax zijn Freek Jansen van VI en Johan Inan van AD.

28 juni 2022 om 15:03

@constant Kante:
Helemaal mee eens. Ik zie in hem nog niet de 'verlosser' die de meeste Ajacieden in hem zien. Nog afgezien van het feit dat ik hem eigenlijk nooit in een Ajax shirt hoop te zien na zijn uitspraak na Ajax-Tottenham. Maar dat is de supporter in mij.

28 juni 2022 om 15:04

Hoe bedoel je Bergwijn heeft geen scorend vermogen? Seizoen 2018/2019 14 doelpunten in 33 wedstrijden bij PSV. Bij Tottenham als invaller ook doelpunten gemaakt en bij Oranje ook aangetoond over scorend vermogen te beschikken. Die schiet er in de Eredivisie ook gewoon 12 in minimaal en brengt daarnaast diepte en fysieke kracht in de aanval.

28 juni 2022 om 15:13

"constant, die 2 hadden jaren terug goede bronnen. Tegenwoordig is dat wat minder. Daarnaast houden ze ook graag van fabeltjes de wereld inbrengen,"

Dat het minder is nu dan voorheen, dat geloof ik best. Voorheen was eer de beruchte Vijfde Colonne, rond de Cruijff revolutie waren er meer informanten binnen Ajax dan dat er leden zaten in de bestuursraad (soms was het nieuws sneller gelekt dan dat betrokkenen konden afspreken om dit keer nou eens niet te lekken, terwijl de ene fractie via De teelgraaf en de andere fractie via AD lekten), en ook de hele ruzie tussen de Cruijff pionnen Jonk en Bergkamp versus de nieuwlichters Sar en Overmars lag volledig op straat omdat de bronnen alles aan De Telegraaf doorgaven.

Maar als je denkt dat Alfred Schreuder echt de enige lekker was en dat alles via hem naar De Telegraaf werd gebracht, dan houd je jezelf voor de gek. Ajax kent nog steeds een groep mensen die om welk belang dan ook graag informatie naar de pers lekken.

En dat Driessen en Verweij zogenaamd alles verzinnen en fabeltjes produceren, alsof ze bij de Story werken of zoals in Britse boulevard blaadjes gebeurd, dat is nonsens. Wij mogen in Nederland echt blij zijn met onze pers. Als je ziet hoe dat in het VK gaat of bv in de VS met Fox News en van die vreselijke roddeltoestanden, dan hebben wij hier echt hele brave en keurige pers. God verhoede dat wij ooit hier ook dergelijke praktijken krijgen. Gelukkig hebben wij de Raad voor de Journalistiek.

28 juni 2022 om 15:17

Constant, ik zei alleen dat naast de inside info ze óók fabels verzinnen. Hierdoor is de betrouwbare info niet meer te onderscheiden van de fabels

28 juni 2022 om 15:18

"en tuurlijk is er heus wel wat mis met bergwijn hoor, maar verwacht je dan dat ajax voor namen als mbappe of neymar gaat ofzo? Er is letterlijk geen betere optie bescchikbaar dan bergwijn."

Tussen Bergwijn en Neymar zitten nog zes categorieén van spelers. het idee dat er letterlijk 'geen betere optie beschikbaar' zou zijn vind ik een hilarische opmerking. In feite zeg jij, 'als ik geen betere optie kan bedenken, dan bestaat die uiteraard niet voor Ajax'. Da's onzin. Jouw gebrek aan kennis van de markt en jouw creativiteit zijn niet bepakend voor Ajax. Ajax heeft een enorm scouting apparaat en lijsten met opties en spelers waar ze zeer geïnteresseerd in zijn. En kende jij Anthony twee jaar geleden? Precies! Het zou een gegeven van pure armoede zijn als Steven Bergwijn op dit moment de enige optie ter wereld zou zijn voor Ajax. Nou, sorry hoor, maar kennelijk heb ik een veel hogere pet op van Ajax dan jij.

28 juni 2022 om 15:19

"ja maar 9 van de 10 dingen die ze schrijven of roepen zuigen ze uit het duimpje dus dan kan je nog zulke goeie bronnen hebben maar dan ben je een kwal van een journalist"

'ja-maar'=nee.
Los daarvan, dat ze 9 van de 10 dingen verzinnen dat geloof ik niet. En ik weet niet waar je op doelt precies, dus het heeft weinig zin er verder nog op in te gaan.

28 juni 2022 om 15:27

"nou ik heb geen idee of het waar is maar als hij daadwerkelijk 1 op 1 loopt ongeveer qua doelpunten dan vind ik dat geen 'cijfertjes' maar goede statistieken die mij meer zeggen dan jouw mening die je over hem hebt opgebouwd."

Tuurlijk zegt dat jou meer. Als jij inderdaad denkt dat je iets zinnigs kunt zeggen over het spel en de kwaliteiten van een individuele speler op basis van één losse statistiek, dan is dat een logische conclusie van jou inderdaad.

Alleen zeg ik jou dan maar vast dat de cijfers van Bergwijn bij PSV niet eens in de buurt van 1op1 komen. je kunt dat zelf eenvoudig vaststellen.

maar los daarvan, en nog belangrijker, een statistiek zegt verder op zichzelf niets. Want dat cijfers voor zichzelf spreken, is lariekoek. Statistieken, zonder context en puur op zichzelf, spreken niet alleen géén waarheid, waarheid en feiten hebben goed beschouwd echt helemaal niets met elkaar te maken. Dat heeft William Faulkner ons al een hele tijd geleden geleerd.

Dus geloof vooral je mede supporters en vooral niet die supporters die ongeveer elke wedstrijd die Bergwijn heeft gespeeld voor PSV en oranje met eigen ogen heeft gezien. Hij is geen uitgesproken doelpuntenmaker. Maar je gaat dat vanzelf wel merken straks. En neem het anders vooral niet van mij aan. Wat weet ik nou? Losse statistieken zeggen immers veel meer! ...

28 juni 2022 om 15:34

"die twee van de Telegraaf hebben juist geen bronnen binnen Ajax. De laatste keer dat iemand van de Telegraaf goede contacten had, was Jaap de Groot. Valentijn en Verweij zijn juist door Ajax op een zwarte lijst gezet, vanwege oa hun hetze tegen vooral Erik Ten Hag."

Ja, dat weerhoudt klokkenluiders en anderen die belangetjes hebben (al zijn dat simpele menseljike emoties als rancune, haat en jaloezie) natuurlijk van het lekken. Dat ze op een 'zwarte lijst staan',.... ? En dan gaan die mensen natuurlijk lekken bij media die Ajax aangeeft als lekmedium! Klinkt allemaal bijzonder logisch Marc. Not!

Uiteraard hebben die twee bronnen! Ik snap best dat je dat constant volhoudt. Want ja, dat zij alles hebben verzonnen, dat is een feit, en dús bestaan er geen bronnen. Maar helaas, de wereld zit echt ingewikkelder in elkaar. En het blijkt dus zo te zijn dat ze helemaal niet alles aan elkaar liegen, bedriegen en verzinnen. En dat hoeven ze ook niet. Want: ze hebben bronnen. Het klopt dat het er minder zijn dan voorheen, toen was Ajax een openbare gelegenheid, maar er lekken nog steeds mensen binnen Ajax naar de pers én ook zeker naar De Telegraaf. En daar maakt geen enkele lijst of zwarte lijst of zoiets iets anders aan.

Dat er officieel scoops (de kruimels en datgene wat Ajax in de pers wil hebben) naar VI en AD gaan dat is totaal wat anders Marc. Daar heb ik het niet over. Dit gaat over dingen die Ajax liever intern houdt en die uitlekken omdat mensen dit doorgeven aan journalisten. Waaronder jouw vriendjes Verweij en Driessen.

28 juni 2022 om 15:38

"hoe bedoel je Bergwijn heeft geen scorend vermogen? Seizoen 2018/2019 14 doelpunten in 33 wedstrijden bij Psv."

Hoeveel goals maakte hij in de seizoenen daarvoor?
Hoeveel kansen heeft Bergwijn dat seizoen gehad om aan dat aantal te geraken precies? Oftewel, had hij aan paar kansen voldoende (=scorend vermogen) of had hij wel tig kansen nodig om aan dit aantal te komen??

Zonder aanvullende informatie doe jji exact waar ik bezwaar tegen maak. Een hele simpele alleenstaande statistiek omtoveren tot een vergaande conclusie die eigenlijk niet te trekken is, puur op basis van dat ene cijfertje alleen. Sowieso: Vergeet het Björn Vlemincx effect niet. Uitschieters zeggen zelden iets over een speler.

28 juni 2022 om 15:40

"constant, ik zei alleen dat naast de inside info ze óók fabels verzinnen. Hierdoor is de betrouwbare info niet meer te onderscheiden van de fabels"

Ik kan nooit uitsluiten dat ze ergens ook weleens wat dingen oprekken, liberaal met de waarheid omgaan of bewust wat overdrijven. Ik zeg nergens dat die gasten alleen maar de pure waarheid publiceren.

Maar de tendens hier is om plompverloren te stellen dat ze 'alles uit hun dikke duim zuigen'. Dat vind ik veel te frivool en is evidente nonsens. Dat inmiddels niet te onderscheiden zou zijn wat waar is en wat niet, dat vind ik ook wat te ver gaan voor mijn smaak.

28 juni 2022 om 15:59

Haha natuurlijk kan je daar iets zinnigs over zeggen. Wat jij nu 'een losse statistiek' noemt, daar bedoel je dus goals mee? Die zijn vrij belangrijk schijnt. Neem als voorbeeld Haaland, je kan toch ook bij hem, zonder 1 wedstrijd ooit van hem gezien te hebben, toch vrij makkelijk zeggen dat die behoorlijk goed moet zijn met die statistieken?

Uiteraard moet je je er niet blind op staren nee, idealiter heeft hij goede statistieken en zie je zelf dat hij goed speelt. Om daar nou een hele quote en alinea voor aan te halen...

Van wat ik heb gezien kan Bergwijn behoorlijk goed voetballen, en ook afmaken. Maar nogmaals, het is niet zijn 1ste prioriteit aangezien hij Haller niet hoeft te vervangen. Een uitgesproken doelpuntenmaker op de flanken komt niet vaak voor.

28 juni 2022 om 18:37

Vind het wel grappig hoe jullie Romano en Verweij/Driessen hier tegenover elkaar zetten. Want volgens mij is Verweij gewoon Romano's nummer één Nederlandse bron, maar goed.

28 juni 2022 om 14:26

Ik denk dat je in de war bent met de Daily Telegraph. Die zijn niet te vertrouwen, deze krant is vrij betrouwbaar.

28 juni 2022 om 14:51

Dat de bron onbetrouwbaar is wordt altijd gezegd wanneer het nieuws je niet aanstaat

Dat Spurs is ook niet goed bij hun hoofd. Bergwijn na 400 speelminuten taxeren op 26/30 miljoen en Richarlison als Braziliaans international en veelvuldig minutenmakende en scorende speler voor 20 miljoen + Bergwijn willen aantrekken. 😂😂😂

28 juni 2022 om 14:24

Waarom niet? Ajax wil niet betalen en zij willen Richarlison. 1+1’tje lijkt me..

28 juni 2022 om 14:26

Omdat ze de waardes dan niet kennen

28 juni 2022 om 14:26

Het gaat hem erom dat het bod niet heel reëel is. Het is logisch dat spurs dit wel wil, maar Everton gaat er uiteraard niet mee akkoord

28 juni 2022 om 14:30

De waardes van wat? Ze zullen uiteindelijk ook geen 20 miljoen betalen, maar als ze Bergwijn erbij doen is 30 miljoen een prima bedrag

28 juni 2022 om 15:08

@youri

Jij denkt serieus dat Everton hun sterspeler voor ongeveer 55 miljoen (ervan uitgaande dat Bergwijn 25 miljoen waard is) laat gaan? Hahaha

28 juni 2022 om 15:14

En jij bent een expert op het gebied van marktwaardes van voetballers, Formus?

28 juni 2022 om 15:28

Wie weet, ik denk dat het een grote kans van slagen heeft en ik lees nu alleen maar van Engelse journalisten dat zij er van uit gaan dat Richarlison inderdaad voor Spurs gaat tekenen.

28 juni 2022 om 15:47

Sitostick: transfermarkt is best een betrouwbare site qua waardes. Bergwijn op 18 miljoen en Richarlison op 48. En dan bied je Bergwijn + 20 😂. Spurs altijd al op de centen. Club waar je nauwelijks wegkomt.

28 juni 2022 om 15:51

Formus

Ah! Dus dan is Anthony 35 miljoen waard. En zeker geen 80 miljoen. Goed om te weten.

29 juni 2022 om 10:47

Zeg ik ook niet. Maar als de waardes emotioneel verhoogd worden Kante, dan zou Richarlison natuurlijk absoluut meer stijgen dan Bergwwijn en worden de verschillen alleen maar groter. Zo werkt het nou eenmaal.

30 juni 2022 om 10:29

Zo Yoeri, Richarlison weg voor 70 miljoen?! Dan Bergwijn dus 50 miljoen waard volgens Spurs?! 🤣🤣🤣
Zei t toch: niet goed bij hun hoofd. ✅️

30 juni 2022 om 10:46

Inclusief bonussen.. Het is natuurlijk lekkere opklopperij van VZ om die erbij te zetten. Daarbij wordt er gesproken over 50 miljoen pond als standaard aanbieding. Dat komt neer op 55 miljoen euro en zit verdomd dicht aan tegen wat we van te voren dachten.

28 juni 2022 om 14:25

Waarom deze conclusie? Ajax is al 1,5 jaar bezig maar komt niet met de gevraagde bedragen op tafel. Spurs wil Richarlison hebben. Nu zijn ze niet goed bij hun hoofd omdat ze Ajax geen handje helpen?

28 juni 2022 om 14:36

@yoericfc.. Al heeft Ajax in het verleden spelers voor spotprijzen aan Spurs laten gaan (vertonghen 12,5 en Eriksen 14,5) en krijg je nu dit terug als dank voor die goede relatie. Prima, maar ik zou dan ook geen speler meer die kant op laten gaan tenzij ze ver boven de andere biedingen gaan.

28 juni 2022 om 14:45

Sanchez was nota bene hun recordaankoop toen. Dat krijg je dan ook terug als Ajax Bergwijn wilt. Elke club wil het goedkoopste kopen en voor het hoogste bedrag verkopen.

28 juni 2022 om 14:49

"al heeft Ajax in het verleden spelers voor spotprijzen aan Spurs laten gaan (vertonghen 12,5 en Eriksen 14,5) en krijg je nu dit terug als dank"

Spurs (lees: Levy) trapt natuurlijk niet in die drol van die 'spotprijzen'. Want in 2014 waren bedragen van 12-15 miljoen voor nog een jaarcontract volstrekt marktconform. Of was jij per ongeluk vergeten dat die spelers nog maar een jaarcontract hadden (en hadden aangegeven NIET te gaan verlengen)? Waarom jij denkt dat een dergelijk bedrag dan een spotprijs is, dat is mij totaal onduidelijk.

28 juni 2022 om 14:50

@DeNuanceMan,
Wat een onzin.. Het is geen liefdadigheidsinstelling. Als Ajax weigert te betalen wat Spurs wil hebben is het jammer maar helaas. Als Everton dichter in de buurt komt heeft Ajax dus pech, want dan klopt de waardering van Spurs beter dan die van Ajax

28 juni 2022 om 14:57

Ajax heeft spurs in het verleden best wat goede diensten bewezen. Zou spurs sieren om nu niet zo moeilijk te doen als ajax een keer een speler (staat niet eens basis) van hun wilt overnemen.

Gewoon nooit meer zaken doen met deze club na bergwijn.

28 juni 2022 om 15:15

Dit is nou al de zoveelste keer dat ik dat geleuter over Vertonghen en Eriksen lees waarbij Sanchez voor het gemak wordt vergeten. Daar bovenop komt nog dat het volgens mij geen snars zou moeten uitmaken wie welke speler wanneer voor hoeveel heeft gekocht of verkocht. Als je van mening bent dat Ajax toen meer had moeten krijgen, ligt dat bij Ajax.

28 juni 2022 om 15:30

@blaugrana11, goede diensten bewezen? Wat een onzin.. Ajax zat met spelers in de maag die nog een jaar een contract hadden en al hadden aangegeven niet te willen verlengen.. Als er 1 ploeg is die de ander een dienst bewezen heeft dan is het Tottenham Ajax en niet andersom. Spurs had ook "gewoon" kunnen wachten tot de spelers transfervrij werden...

28 juni 2022 om 15:43

"ajax heeft spurs in het verleden best wat goede diensten bewezen. Zou spurs sieren om nu niet zo moeilijk te doen als ajax een keer een speler (staat niet eens basis) van hun wilt overnemen."

Hoezo eigenlijk? Waarom zou dat Spurs sieren? Want dat zie ik niet zo eigenlijk. Waarom moet Ajax zo moeilijk doen met Anthony BV? Ajax heeft al veel verdiend dit jaar. Waarom gunnen ze Anthony dan geen droom transfer en nemen ze genoegen met 35 miljoen?

En dat 'nooit meer zaken doen met' is al helemaal lachwekkend. Als Spurs straks voor elf miljoen Tagliafico over wil nemen, dan zal Ajax dat geld aannemen alsof het een aalmoes is.

28 juni 2022 om 15:55Omdat Antony met zijn volle verstand een vijfjarig contract heeft getekend. 35 miljoen? Laat me niet lachen.

Braziliaans international, 22 jaar oud en heeft het goed gedaan in de CL, daarnaast is een Ajax speler altijd iets meer waard door de naam die Ajax heeft, met je 35 miljoen.

Aanvallers zijn sowieso altijd meer waard, vooral als ze nog een 3 jarig contract hebben.

28 juni 2022 om 14:33

@formus,

Wat een onzin kraam jij uit. Zo gaat Ajax zelf ook te werk. Ik kan hetzelfde zeggen over Ajax die geen 25 miljoen voor Bergwijn neer willen leggen maar wel 80 miljoen voor Antony willen. Nog even los van of de genoemde spelers de bedragen waard zijn. Zo werkt het wereldje nou eenmaal.

28 juni 2022 om 14:39

Hoezo onzin? In het artikel staat dat het bod resoluut is afgewezen door Everton. Die zullen er dus het zelfde van denken.

28 juni 2022 om 14:42

Het verschil is alleen dat Ajax niet wil verkopen en dus hoog in de boom gaat zitten en 80 mil vraagt en Spurs wil wel van bergwijn af.

28 juni 2022 om 14:55

Betekent niet dat je niet hoog in de boom mag zitten als je van een speler af wilt. Bovendien is 30 miljoen voor Bergwijn niet eens hoog in de boom.

28 juni 2022 om 15:04

Jazeker onzin. Iedereen moet als doel hebben zijn spelers duur te verkopen en zo goedkoop mogelijk in te kopen. Of het nou Tottenham, Ajax of welke club dan ook is. Dit hoort gewoon bij onderhandelen.

28 juni 2022 om 15:10

@luie,

Ajax verkoopt ook haar wisselspelers niet voor een appel en een ei. Bijvoorbeeld Tagliafico.

28 juni 2022 om 15:33

Nico is wel een slecht voorbeeld. die is voor 4 miljoen op te halen en is ook geen wisselspeler meer

Denk niet dat hij dit wil uiteindelijk, mocht dit wel doorgaan staat ajax weer mooi voor lul.

28 juni 2022 om 14:24

Ik zou niet weten waarom niet? Slagen in de Premier League. Dat is al een groot doel an sich. De kwaliteiten heeft hij hiervoor

28 juni 2022 om 14:30

Ajax voor lul? Hoezo?
Ik vind het juist professioneel, standvastig en sterk.

28 juni 2022 om 14:52

Omdat ze dan, als Ajax Bergwijn niet binnen haalt, professioneel, standvastig en sterk niets hebben gepresteerd.

Maar nogmaals, Ajax moet die Bergwijn niet eens willen halen. In de kern al een absurde transfer, en gezien het prijskaartje al totaal onzinnig, als je een spits zoekt die veel doelpunten moet gaan maken.

28 juni 2022 om 15:57

Hoe kom jij er in godsnaam bij dat Ajax Bergwijn als spits wil laten spelen? Jij bent gewoon dingen aan het verzinnen hier.

Maar zo'n ruil moet van 2 kanten komen toch?
Waarom zou hij naar everton willen ??
We will see the soaps Continue...

28 juni 2022 om 14:27

Waarom niet? Lekker in de Premier League blijven, eerlijke kans zich te bewijzen. Misschien wel salarisverhoging. Hij blijft net zo goed in beeld voor het NL-elftal.

28 juni 2022 om 14:30

Ik weet niet of jij de premier league afgelopen seizoen hebt gevolgd.
Maar tot de 1e na laatste speeldag stond everton nog op de nominatie om te degraderen..
Ik zou het aan de ene kant snappen als hij zegt ik blijf in de Prem maar aan de andere kant heb je bij Ajax , Cl en geen kans dat je degradeerd.
Je ziet het nu met wout weghorst , gaat nu naar besiktas terwel hij bij Wolsfburg veel meer kans had.
Zo zie je maar dat een stap naar de premier league lang niet altijd goeduitpakt

28 juni 2022 om 14:33

Ga je Everton na een wat minder jaar serieus vergelijken met Bournemouth dan heb je er niet veel kaas van gegeten.

Ik hoop in ieder geval dat het doorgaat hoop niet dat Bergwijn naar Ajax gaat

28 juni 2022 om 14:35

Zie jij mij everton vergelijken met Bournemouth , je neemt nu woorden in mijn mond die ik niet gezegd heb..
En nee in tegendeel ,maar er is geen enkele zekerheid bij Everton dat is meer mijn punt..

28 juni 2022 om 14:39

Welke zekerheid heb je bij Ajax dan? Die is er ook niet toch? Zeker niet als Ajax 'gewoon' nog een spits haalt. Beter in de PL op de bank zitten dan in de Eredivisie lijkt me. Laat staan qua salaris.

28 juni 2022 om 14:42

Zo zie je maar? Nee hoor, zo zie ik niet maar. Weghorst deed qua salaris en kans op het NL-elftal gewoon een stap opzij met zijn transfer naar Burnley en ook Bergwijn zal bij een onwaarschijnlijke degradatie van Everton gewoon elders ondergebracht worden. Degraderen maakt niet veel uit, Weghorst zat nochtans 'gewoon' bij Oranje afgelopen periode. Bovendien gaat Weghorst nu gewoon weg ook nog.

Bij Ajax heb je komend jaar CL-voetbal, ja. Dat is de enige reden om dat boven de Premier League te kiezen, waar het podium groter is, de pieken hoger zijn, de salarissen beter en het perspectief op Oranje gelijkwaardig is.

28 juni 2022 om 14:30

Hij blijft in een grote competitie dik salaris. Een jaar schitteren en je kan als een grote jongen terug naar The Spurs of andere club in een topcompetitie. Teken nu een Contract bij Ajax en je komt er niet meer weg komende 3 jaar gezien de prijzen die ze vaak vragen. CL is een pluspunt maar 90 procent van je wedstrijdjes speel je in de eredivisie... ik snap het wel. En mij maak je niet wijs dat Ajax niet meer terug komt als het mislukt bij Everton, zie Brobbey,Klaassen,Blind, etc etc, dit soort spelers blijven altijd wel interesse houden van Ajax. Die gast wordt over 3 maanden 25, ook hij zal het liefs komende 5 jaar nog even willen knallen in de grote competities ter wereld

28 juni 2022 om 14:36

Dat is uiteraard waar , maar het lijkt me dat er wel meer vraag is dan alleen everton in de prem , dan zou ik eerder voor een andere club kiezen , die meer zekerheid heeft.

28 juni 2022 om 15:04

Hij gaat naar Everton... De laatste keer dat er spelers op constante basis vanaf Everton naar een (sub)top club gingen was ruim 5 jaar geleden. De enige uitzondering daarop is Gueye naar Psg, wat sws een rare aankoop was van Psg.
Dat je in de PL meer in de spotlight staat wordt iets vaak overschat naar mijn mening. Daarnaast... met het geld dat clubs verdienen aan PL-inkomsten is het vaak verleidelijker om spelers aan het einde van de contractduur gratis te laten gaan dan er na 1 jaar snel weer aan te verdienen.

28 juni 2022 om 15:10

"teken nu een Contract bij Ajax en je komt er niet meer weg komende 3 jaar gezien de prijzen die ze vaak vragen."

Ja precies, vraag maar aan Haller. Oh wacht.

28 juni 2022 om 15:45

ja, of aan Anthony?? Of Tagliafico. Ah ja, precies ja, die twee.

28 juni 2022 om 17:50

Leuk dat je uitgerekend die 2 als voorbeeld gebruikt, want dat betekent dus dat je er geen drol van begrijpt of wilt begrijpen. Barcelona wilde Tagliafico gratis huren, Ajax wilde hem enkel verkopen voor 5 miljoen. Lijkt mij geen bizar hoog bedrag voor iemand met zijn kwaliteiten?

En volgens mij is er tot dusverre geen enkel bod van Manu op Anthony geweest en wordt er dus ook helemaal niet onderhandeld. Het enige wat hierover is gecommuniceerd komt van de Telegraaf, die al jaren geen enkele toegang meer hebben tot de directiekamer van Ajax.

Ik daag je uit om nog wat verder de geschiedenis in te gaan en met betere voorbeelden te komen. Dit is namelijk gewoon makkelijk scoren.

Tja dat is het risico als je lang wacht.

Verwacht eigenlijk dat voor Ajax en Bergwijn deze deal al beklonken is eerlijk gezegd.

Dat het maar snel 1 juli mag zijn haha!

28 juni 2022 om 15:04

Dat denk ik dus ook burwatti. Ajax wacht met het naar buiten brengen van het nieuws totdat het 1 juli is. Dan zal de verkoop van Haller duidelijk worden maar ook de koop van Bergwijn. En mocht die niet komen, zie ik daar nog niet zo een probleem in voor nu. Ik wil eerst Mo wel eens zien spelen in de voorbereiding en kijken hoe fit Mo is. Indien Mo fit genoeg is en Anthony niet verkocht wordt, dan heb je Bergwijn niet nodig. Dan heb je een goede spits nodig en een rechtsback. Ik wacht rustig af tot het 1 juli is en hoop dan niet te lezen dat of Timber of Martinez of Alvarez verkocht zou zijn.

Waarom opmerkelijk? Ze willen van Bergwijn af, waar hij heen gaat zal ze een rotzorg zijn. Overigens meldde Romano en de Telegraaf toch al dat de deal tussen Ajax en Tottenham praktisch al zeker is? Volgens mij gewoon wachten tot 1 juli.

Tottenham is ook wel een enorm verschrikkelijke partner om mee te handelen. Die Levi wil zelf altijd het meeste krijgen en weinig uitgeven.

28 juni 2022 om 14:24

Welke club wil dat niet haha?

28 juni 2022 om 14:46

@messi je hebt niet het idee dat het met Levi handelen lastiger is dan met andere?

28 juni 2022 om 14:28

Je bedoelt dat ze gewiekst zijn in het verkopen van hun spelers. Bergwijn gaat nauwelijks kansen meer krijgen en nu kunnen ze hem inwisselen en voor slechts 20 miljoen extra Richarlison pakken. Het is gewoon slim uitgedacht.

28 juni 2022 om 14:36

Lijkt me een goede insteek voor een financieel/technisch directeur.

Geloof me. Vrijdagmiddag 13:00 pushbericht van Ajax met heerlijk welkom filmpje van Bergwijn!

28 juni 2022 om 14:29

Hou ik je aan!

Of krijgen wij aqua1 praktijken. Maanden roepen het is nu kwestie van tjd. Na CL wedstrijd RM vs PSG, na competitie, na CL finale.......

Als je maar niet gaat haten op Bergwjn na transfer andere cub.

Ik dacht dat ik ergens in de afgelopen dagen had gelezen dat de clubs een akkoord hadden over de transfersom maar dat er alleen nog een persoonlijk akkoord moest komen?

Altijd maar die ruildeals.. Hoe vaak gebeurt het nou daadwerkelijk? Bovendien; Richarlison is één van de sterspelers van Everton. De club gaat er enorm op achteruit als ze hem zouden ruilen voor Bergwijn + 20 mil.

28 juni 2022 om 14:25

Daarom hebben ze het ook afgewezen hè hahah. Opzich als Spurs er 30+ miljoen van maakt snap ik Everton wel als ze het willen accepteren. Dan is het best een goeie deal.

En hierom mis je Marc overmars..die was daadkrachtig en helder. Of bergwijn was al binnen of er was een gelijkwaardige vervanger.

Met Huntelaar heb je een nobody aan de onderhandelingstafel.. zonder ervaring en skills.

28 juni 2022 om 14:33

Daarom is Bergwijn de afgelopen 7 transferperiodes ook niet naar Ajax gegaan zeker ondanks stevige geruchten?

28 juni 2022 om 14:36

Overmars is ook ooit op 0 begonnen, maar heeft wel een noemenswaardige voetbalcarriere achter de rug. Hetzelfde geld toch ook voor Huntelaar die toch bij Real Madrid geeft gespeeld, dus een nobody is het zeker niet. Daarnaast heb je Gerry Hamstra die jarenlang naast Marc heeft gezeten en Huntelaar echt wel goed zal kunnen begeleiden. Gewoon lekker de kans geven, alle potentie om te slagen.

28 juni 2022 om 14:46

Overmars was jarenlang TD bij Go Ahead Eagles, die heeft het ook rustig op moeten bouwen. Ik heb Huntelaar niet in zien stappen bij de Graafschap als TD.

28 juni 2022 om 16:10

Is ook zo maar vergeet Gerry niet. Die heeft alles samen met Overmars gedaan en is naar mijn idee prima in staat om dat over te brengen op iemand als Klaas

28 juni 2022 om 15:11

Ik weet niet of Overmars zoveel daadkrachtiger was. Inmiddels wordt hier wel eens de indruk gewekt of alles wat Overmars deed perfect was, maar ook onder Overmars kwamen er vaak genoeg pas later spelers binnen. Klaassen bijvoorbeeld pas in Oktober. En als hij zo daadkrachtig was dan had Bergwijn al in Amsterdam gespeeld want dit is inmiddels meen ik de 4e keer dat ze een poging wagen.

Daarnaast speelt het natuurlijk ook mee dat Ajax pas in Augustus zijn eerste wedstrijden moet spelen en niet al halverwege juli aan de slag moet in voor El/cl playoffs

Als Bergwijn ambitie heeft, blijft hij in de Premier League.

28 juni 2022 om 14:37

Naja ambitie niet perse mee eens maar als hij loyaal aan PSV is dan wel. Voor beide stappen valt wel wat te zeggen

28 juni 2022 om 14:55

Everton heeft geen geld wordt dus niet sterker dan afgelopen seizoen tja... dan is Everton geen goede keuze. Salaris zal ook niet extreem zijn gezien financiele situatie. Daarbij komt dat Richarlison ook naar de top wil en niet voor een subtopper gaat kiezen dus Tottenham is kansloos

28 juni 2022 om 14:56

Loyaal aan Psv??? Whahahaha, nee joh! Ook Steven Bergwijn is natuurlijk gewoon een broodvoetballer. Waarom zou hij als hij nu naar Ajax zou kunnen dat niet doen uit vals sentiment? Nee sorry, maar clubliefde en betaald voetbal zijn grootheden die elkaar zo goed als uitsluiten. Hele hoge uitzonderingen daargelaten.

28 juni 2022 om 19:02

Loyaal aan psv?
Hij komt toch van de ajax jeugd?

28 juni 2022 om 19:55

Jaa dus omdat je een ex hebt kan je niet loyaal zijn aan een andere ex waar je recenter een relatie mee hebt gehad en die het wel in jou zag zitten

28 juni 2022 om 15:08

Ja, want Everton is een enorme stap vooruit.

28 juni 2022 om 15:53

En als hij terug komt naar Nederland geeft hij zelf aan dat hij niet het niveau heeft voor een Top competitie. Dan is zijn avontuur na 2 jaar als een kaars uit gegaan en zal geen topclub hem willen hebben.

Ajax, laat die knip eens gaan. Wat is nou een paar miljoen met al die uitgaande transfers? Maar weer gauw een ondernemer zoals Overmars als TD.

Dat is een aardige wending inderdaad! Als het tussen Ajax en de huidige werkgever niet loopt in de onderhandelingen gaan ze natuurlijk op zoek naar andere oplossingen.

Ik vraag mij wel af hoe betrouwbaar dit bericht is als ik naar de bron kijk.

Richarlison blijft voor Ajax een gemiste kans. Zonde dat het nooit tot een transfer heeft kunnen komen.

Bergwijn naar Ajax weet nog steeds niet wat ik daarvan moet vinden..

28 juni 2022 om 14:51

Richarlison en Anthony Gordon moeten voor 115 miljoen naar Tottenham. En Tottenham bied Bergwijn, waar Ajax 25 miljoen voor wil betalen, plus 20 miljoen.

Kan aan mij liggen maar dan kom ik op 45 miljoen, 70 miljoen minder dan dat de deal zou moeten gaan kosten. Lijkt me niet een heel serieuze poging dit. Wellicht doet Tottenham dit om bij Ajax nog een paar extra rotcenten los te krijgen.

Is best een goeie optie lijkt mij voor Bergwijn. Bij Everton speel je toch meer topwedstrijden dan bij Ajax in de CL en als je het goed doet kun je makkelijker een stap maken richting de Engelse top omdat je dan laat zien dat je het niveau aan zou kunnen. Of in het buitenland natuurlijk. Dit is meer uitdaging dan terug naar Nederland lijkt mij.

Richarlison vind ik wel een goede hoor. Als Arsenal Raphinha niet weer te strikken zou hij een goed alternatief zijn. Ik vind het overigens schandalig hoe Spurs met Bergwijn omgaat. Telkens weer spreekt de coach/de directie het vertrouwen uit, maar toch krijgt hij nauwelijks de kans. Ook doen ze echt moeilijk over een aanstaand vertrek terwijl Bergwijn geen toekomst bij de club lijkt te hebben. Ben benieuwd of die daadwerkelijk vertrekt deze zomer en waarheen.

28 juni 2022 om 14:31

Oh hij zal zeker vertrekken, Spurs wil gewoon de maximale waarde onttrekken aan deze gehypte wisselspeler. Als je 30 miljoen aan waarde kan pakken voor Bergwijn is dat echt fenomenaal.

Eerst wilde ze eerst een speler halen voor hij mocht gaan en nu ineens dit. Wat is dat voor een arrogantie.

Zou een mooie club voor Stevie zijn. Zie hem daar wek uitgroeien tot een belangrijke spelers als Richarlison vertrekt.

Spurs heeft haast en denkt Ajax op deze manier te verleiden om snel te handelen. Niet in trappen.
Ik vind € 25 mln al aan de hoge kant, maar zou het kunnen begrijpen, omdat Haller weg is en je Brobbey niet moet halen voor een bedrag hoger dan €6 mln.
Bergwijn heeft bewezen het OOK niet te redden in de PL

Tot zo ver: de Spurs gevangenis. Je gedraagt je voorbeeldig en als wisselspeler die nooit iets heeft betekend knijpen ze je helemaal uit. Hopelijk is dit de laatste keer business met Spurs. En komen zij nooit meer voor onze spelers. Ben benieuwd wat Bergwijn zelf hiervan vindt. Denk dat ie aardig kwaad is haha

Als dit waar is, moeten we onmiddellijk het technisch hart verversen. We kunnen niet met stagiartje Huntelaar en provinciaal Hamstra het internationale voetbal veroveren. Jammer van die ons-kent-ons cultuur bij Ajax, we hadden gewoon Campos moeten halen. Bergwijn MOET naar Ajax.

Dit soort berichten blijven speculatief. Iedereen die Ajax volgt weet dat hun boekjaar over een paar dagen afgesloten wordt en per 1 juli weer opnieuw begint. Daarna zal het snel gaan met alle transfers, ook die van Bergwijn. Dan kunnen alle speculaties zo de prullenbak in…..

Is Depay geen beter optie dan Bergwijn voor Ajax?
Barca wil toch van hem af en hebben geld nodig.
Depay heeft in mijn ogen meer kwaliteiten dan Bergwijn

28 juni 2022 om 15:49

Depay idd. Die heeft nu een salaris van vijf miljoen dus hij hoeft niet eens in te leveren want dat kan Ajax ook betalen. is daarnaast wél een doelpuntenmaker. Enige nadeel is dat hij geen speler is die in rigide systemen zoals bij Ajax rendeert. Als je hem opstelt, moet je het team rond hem opbouwen. Willen ze dat gaan doen bij Ajax? Denk het niet.

Bergwijn wil naar Ajax en nergens anders. Hij gaat WK echt niet op het spel zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. DierMiddenvelder11
P. HøjbjergMiddenvelder10
D. KulusevskiMiddenvelder11
H. LlorisKeeper10
I. PerišićMiddenvelder10
M. DohertyVerdediger10
EmersonVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 1 0 0 0
2021/2022 Tottenham Hotspur 25 3 1 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
Laatste voetbalnieuws

Unibet: odd van 2.18 voor een goal van Bergwijn tegen Fortuna

Zaterdagmiddag speelt Ajax zijn eerste Eredivisie-duel van het seizoen. De Amsterdammers gaan om 16.30 uur op bezoek bij Fortuna Sittard, dat met het aantrekken van Burak Yilmaz voor een grote verrassing...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren