Voormalig internetsensatie Mastour glijdt verder af en duikt op met vlag

Dinsdag, 28 juni 2022 om 12:22Wessel Antes • Laatste update: 13:10

Hachim Mastour gaat aan de slag bij het Marokkaanse Renaissance Club Athletic Zemamra, dat uitkomt op het tweede niveau van Marokko. Zo’n tien jaar geleden stond Mastour te boek als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van AC Milan, nu tekent hij een contract bij de degradant van het afgelopen seizoen op het hoogste niveau in Marokko.

Mastour tekende op zijn veertiende zijn eerste contract bij AC Milan, dat hem voor 500.000 euro overnam van AC Reggiana. De scouts in Milaan waren gek van hem door videobeelden waarop de Marokkaanse dribbelaar het ene na het andere doelpunt maakte tijdens een jeugdtoernooi. Op zijn vijftiende zat Mastour al op de bank bij het eerste elftal van i Rossoneri, maar tot een debuut kwam het niet. Wel mocht hij op zijn zestiende debuteren voor het nationale team van Marokko.

Vervolgens werd Mastour twee seizoenen op rij uitgeleend. Eerst speelde de Marokkaan een jaar voor Málaga, maar dat bleek geen succes. In het seizoen 2015/16 kwam hij slechts tot één officiële wedstrijd voor de Spaanse club. Daarna dacht men in Nederland dat er een wonder had plaatsgevonden: het supertalent van AC Milan dook op bij PEC Zwolle. Maar ook in Zwolle werd Mastour te licht bevonden. Hij speelde meer duels in de Onder 21 dan in het eerste elftal. Na 6 wedstrijden en slechts 178 minuten voor PEC vertrok Mastour terug naar Milaan.

In de jaren daarna ging het helemaal bergafwaarts met de voormalig internetsensatie. Bij clubs als het Griekse PAS Lamia, Athletic Carpi en Reggina werd hij geen vaste waarde. Nadat zijn contract bij de laatstgenoemde club niet werd verlengd zat Mastour bijna een jaar zonder club. Nu lijkt zijn aftocht compleet en duikt hij op Twitter op met de vlag van Renaissance Zemamra. Op het tweede niveau van Marokko is komend seizoen een gevallen internetster met maar liefst 500.000 volgers op Instagram te vinden. Dat is bijna 65 keer het aantal volgers dat zijn nieuwe club heeft.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door madridista2014)

Mastour zou toch ook een leuke speler zijn voor bijvoorbeeld Telstar? Lekker een appartementje huren langs het strand en leuk meeballen

28 juni 2022 om 12:36

Ja daar zal ie vast van gaan genieten: het strand en het weer in Nederland

28 juni 2022 om 12:42

Nee dat zou niet leuk zijn, hij is overal mislukt.

28 juni 2022 om 12:50

Dan kan je liever bij Zemmamra zitten😉, het zegt wel veel dat geen enkele team van de hoogste divisie uit Marokko interesse heeft in Mastour. Hele bijzondere stap aangezien een jongen als Mastour al is zijn status niet meer hetzelfde als een aantal jaar geleden ineens opduikt in de Botola 2. Ik denk zelf dat hij gewoon geen goede veldvoetballer was maar meer een artiest buiten het veld en door dat Red Bull filmpje met Neymar kreeg hij al snel 99% van de jeugd achter zich dat hij de nieuwe ballon d'or winnaar zou worden. Mastour moet nu gewoon minuten maken al is het in de tweede divisie in Marokko en proberen vervolgens een transfer af te dwingen naar een top 5 club in Marokko al weet ik niet of Mastour het gaat redden in Marokko met de hoge temperaturen en fysiek sterke voetballers, maar het belangrijkste is dat hij zijn plezier weer terugvind de rest komt later!

De voorganger van Xavi Simons. Ontzettend gehyped maar presteert niet.

28 juni 2022 om 12:39

Nu kan het met Simons nog wel wat worden. Al zal hij financieel zichzelf al onafhankelijk hebben gevoetbald. Met betrekking tot het voetbal heeft hij nog veel te bewijzen, aan de andere kant wie van ons kan zeggen dat met Messi heeft gespeeld.

28 juni 2022 om 12:39

ja dat er is ook zo een, kan er eigenlijk geen reet van maar is goed bezig op de socials, ziet er geinig uit en interessante voornaam... maar voetballen, niet op het hoogste niveau. Maar toch geinig dat scouts enzo daar overheen kijken op de 1 of andere manier.

28 juni 2022 om 12:41

Simons heeft veel meer gepresenteerd dan Mastour..

28 juni 2022 om 12:43

Simons heeft meer minuten gemaakt in het eerste van Psg, dan deze jongen bij Pec Zwolle. Wel een verschil toch?

Zegt niks over de toekomst. Maar onnozel om hem nu al af te schrijven.

28 juni 2022 om 13:24

Voorganger van Bounida die nu naar Ajax is gegaan. Ook een typische balkunstenaar die naar mijn mening vanalles tekort zal komen voor het veldvoetbal in de top. Geen glazen bol maar ook Bounida wordt een gouden toekomst voorzegt maar ik vrees dat juist die druk en alle social media aandacht eromheen ervoor zorgt dat het m niet zal worden

28 juni 2022 om 13:26

Xavi Simons kon verlengen bij Barcelona, maakt minuten bij PSG, staat in de belangstelling van oa. PSV en is sterkhouder bij de vertegenwoordigde jeugdelftallen van Oranje. Daarnaast staat Xavi Simons nog steeds aan het begin van z'n carriere. Mastour is pas 24 jaar en tekent inmiddels op het tweede niveau van Marokko. Dan kun je gerust stellen dat de hype vele malen groter was dan z'n daadwerkelijke kwaliteiten.

laatst een semi-documentaire gezien over deze jongen. heeft min of meer de boel "belazerd" door leuke beelden op youtube te zetten en erg bezig te zijn op de bekende socials.
het is vooral een showboat mannetje, dat natuurlijk goed kan voetballen, maar niet echt voor het professionele voetbal circuit.

hoop dat hij in marokko gewoon een keer een vol seizoen kan spelen en misschien daarna weer een leuke stap omhoog. maar ik vrees dat dit gewoon een type Freddy Adu blijft, gehyped op jonge leeftijd maar nooit waar kunnen maken (omdat de potentie er gewoon niet is)

28 juni 2022 om 12:43

Freddy Adu was fysiek extreem sterk op jonge leeftijd waardoor hij werd gehypet

28 juni 2022 om 14:06

Bundy

Niet alleen dat, maar dat hij een Amerikaan was. Zou eerste Amerikaanse topspeler worden, daarom vochten grote bedrijven als Nike om hem te signen.

Als het gewoon Freddy uit Ghana was, dan was de hype veel minder.

28 juni 2022 om 12:47

Deze jongen is gewoon niet zo goed ook van een amateurvoetballer kan je een leuke complicatie maken. Hij heeft wel wat geld als ik ze insta en snap post soms zie langskomen. Woont in een lekkere villa met zwembad erbij en dat terwijl die bij pec niet mee kon

28 juni 2022 om 13:54

En toch vraag ik me af hoe dat kan. Ik bedoel, je wordt toch niet als 16-jarige bij het eerste van AC Milan gehaald obv wat videobeelden? Hij moet daar toch in de lagere jeugdelftallen hebben laten zien wel te kunnen voetballen lijkt me

Freddy Adu , Mario Balotelli .mastour, Leandro do Bomfim, Ganso allemaal spelers die ze een grote toekomst voorspelde maar die het nooit waar maakten. dat had verschillende redenen karakter/ motivatie/blessures/ het talent van de speler was enorm overhyped.
hoop dat deze jongen wel kan uitblinken in de 2e divisie van Marokko dan kan hij nog wat plezier beleven in zijn carrière. en misschien kan hij dan een stapje hogerop

28 juni 2022 om 12:45

Mario Balotelli past absoluut niet in dat rijtje. in de Ligue 1 bij Nice en Marseille gewoon meer dan genoeg doelpunten gemaakt, bij AC Milan zichzelf bewezen, goed EK gespeeld etc. Dingen die anderen in het rijtje niet eens bij in de buurt zijn gekomen

28 juni 2022 om 12:57

klopt maar sommige zagen hem als een van de beste spitsen van de afgelopen 25 jaar en een potentiele gouden bal winnaar. maar daar is hij nooit in de buurt gekomen dus mag hij wel een flop genoemd worden.

28 juni 2022 om 13:03

Assist gegeven op het winnende doelpunt van aguero die de eerste landstitel betekende!

28 juni 2022 om 13:08

Heb net even geteld en Balotelli heeft het minimaal 6 seizoenen op topniveau laten zien (top5 competitie) en nog Italie naar een EK-finale geschoten. Niet veel spelers kunnen dit zeggen! En zeker geen Mastour en Adu die niet eens in de middenmoot van de Eredivisie mee konden in hun prime

28 juni 2022 om 13:30

Ganso en Balotelli passen niet echt in dat rijtje. Kerlon was logischer geweest.

28 juni 2022 om 13:37

Kerlon had prima in dat rijtje gepast, maar je kan toch niet beweren dat Balotelli zijn potentie heeft waargemaakt? en Ganso bij Santos was beter dan Neymar maar door blessures is het er nooit uit gekomen

28 juni 2022 om 13:59

Ganso misstaat naast Balotelli zeker wel in dit rijtje. Hij heeft z’n lichaam gewoon echt niet mee, maar wat een voetballer evengoed zeg. In Brazilië genoeg laten zien. Had alleen op z’n 20e al het lichaam van een 40 jarige.

Dit was HET talent destijds van AC Milan, grote toekomst lag voor hem klaar, maar wat is Mastour ver afgegleden zeg. Als je zelfs niet op het derde niveau in Italië door weet te breken, dan weet ik het ook niet meer.

Hij weet wel hoe hij moet influencen, misschien kan hij dat nog worden. Daar lijkt hij meer talent voor te hebben dan profvoetbal te spelen.

Het lullige is, iedereen kent z’n naam, iedereen weet dat hij een grote toekomst is toegedicht, maar die gast heeft nooit wat laten zien op hoog niveau, kwam niet eens mee bij Pec Zwolle. Deze man is de belichaming van een gecreëerde hype om eigenlijk niets. Jammer

28 juni 2022 om 13:11

Als die hype er niet was geweest was hij mislukt als voetballer. Nu ook, maar krijgt hij toch telkens weer een contract voorgeschoteld en heeft hij lekker verdiend.

28 juni 2022 om 13:31

Mua, ik denk dat je redelijk klaar bent als je als 24-jarige tekent op het tweede niveau in Marokko, met alle respect natuurlijk. Die gaat nu voor z'n laatste kans om nog profvoetballer te blijven.

28 juni 2022 om 14:39

Wie is op z’n 24e vanuit 2e niveau Marokko nog goed terecht gekomen? Wie het weet mag het zeggen… meer dan eentje graag. Rekening houdend met toevalstreffers. Mastour verhaal is afgelopen. Kon lang drijven op z’n naam

28 juni 2022 om 15:10

2e niveau van Marokko is nog redelijk niveau vooral als je het vergelijkt met andere Afrikaanse competities.

28 juni 2022 om 15:19

Dat is alsof je pec Zwolle nog een redelijk goede club vind in vergelijking met de Keuken Kampioen divisie… het klopt, maar stelt nog steeds niets voor

Zo zie je maar weer het stempel groot/ mega talent, zegt helemaal niets

Spelen bij een (vermoedelijke) hoogvlieger op het Marokkaanse 2e niveau is niet zo gek hoor. Aansluiten bij de top zit er niet meer in, dan maar lekker dicht bij het strand en familie betaald jouw hobby beoefenen. Wie weet gaat hij nu presteren en maakt hij nog eens een leuke stap en zal zijn piek over een paar jaar komen te liggen bij een Belgische middenmootploeg. Dat is niet slecht als voetbal jouw hobby is.

Probleem bij vele voetballers tegenwoordig dat als je dubbel salaris krijgen, ineens mentaal iets doet met hen. Ze leven niet voor de sport en om grote prijzen te pakken. Het gaat dan om roem, auto's, vrouwen en uitgaan enzo. Daarom heb ik respect voor Mbappe die constant elk seizoen probeert te presteren. Ook een Benzema heeft het gewoon mentaal zeer goed voor mekaar. Al jaren in schaduw van Ronaldo en nu laat hij het zelf zien. Frenkie de Jong idem dito, die gaat naar Barcelona maar in Oranje doet hij het nog erg goed. Alleen verkeerde club, maar qua inzet altijd 110 procent. Hij heeft een betere mentalteit dan een Van der Vaart en Sneijder in mijn ogen. Ik zie Frenkie niet snel vreemdgaan of na zijn 30e ineens met minder genoegen nemen. Hij is voetballer pursang. Zoiets heb ik bijvoorbeeld wel bij een Ihattaren en Unuvar die kunnen door een verkeerde beslissing ineens eindigen bij een MVV. Talent is een, maar de wil om elke dag de beste te zijn zelfs op momenten dat niemand kijkt (voeding, home trainingen en vroeg slapen). Dat zijn dingen die maken of breken je carriere. Bij Donny van de Beek zie ik ook de goeie mentaliteit, die zal niet ineens in een kroeg te vinden zijn. Maar het zijn voornamelijk jongens die goed gebekt zijn en vooral ook je omgeving.

28 juni 2022 om 13:34

Echter is dat niet zozeer van toepassing op deze Mastour, die eigenlijk nooit ook maar iets noemenswaardigs heeft gepresteerd. De hype was simpelweg vele malen groter dan z'n daadwerkelijke niveau en kwaliteiten.

Als je dit leest vraag je je toch af of die jongen uberhaupt wel kan voetballen? Er zal toch wel een scout geweest zijn die hem een aantal keer echt heeft zien spelen? En in zijn periode bij Milan zal hij toch ook wel leuke dingen moeten hebben laten zien. Ik bedoel, ze halen hem toch niet bij het eerst vanwege een paar videobeelden?

28 juni 2022 om 14:15

Zou je zeggen he. Zat ook gewoon in Italiaanse jeugdteams (lijkt me ook niet dat je daar zomaar terecht komt). Echt bizar om te zien dat hij nu in de botola 2 komt te spelen. Botola 1 is al niet best (wel beste competitie in Afrika overigens), maar het tweede niveau. Wat zal die krijgen? Zal niet meer zijn dan de gemiddelde bouwvakker in Marokko.

28 juni 2022 om 14:26

ik denk dat mastour zeker goed kan voetballen hij is ooit gescout en speelde in de jeugd alles kapot ik denk dat het bij hem een motivatie ding is ik denk ook dat profvoetbal en jeugdvoetbal anders is in de jeugd dribelde hij langs 5 6 man in het eerst kwam hij 2 voorbij en de derde tackle hem dan

verder geloof ik dat hij buiten zijn techniek alles mist kracht snelheid shot passing

maar ik geloof niet dat hij geen talent heeft wellicht als hij beter begeleid was was het wel een topper geworden

het is wel jammer had hem graag in marokko 1 gezien en als de ster van ac

28 juni 2022 om 14:31

Het is dus de vraag of hij in de jeugd daadwerkelijk alles kapot heeft gespeeld of dat alles puur op die paar internetbeelden gebaseerd is geweest. Dat laatste geval zou wel kwalijk zijn.

28 juni 2022 om 14:51

het zou idd heel kwalijk zijn ik bedoel maar hij begon neem ik aan bij de amateurs en als het systeem als in nl is moest hij dus indrukmaken op de scouts van ragina waarna ac hem wss eerst op beelden zag en vervolgens hem live heeft gezien

maar gezien ac hem liet promoveren en vgm toen hij 16 was een miljoenen bod afwees lijkt het erop dat ac wel vertrouwen had in zijn talent alleen schijnbaar is goed dribelen en effectief dribelen een groot verschil

28 juni 2022 om 14:25

Je kan dat toch niet faken neem ik aan. Dat hebben ze toch binnen enkele minuten door. Buiten dat is het niet heel gezond om zo op te groeien op jonge leeftijd denk ik. Deze jongen was een wereldster en dat doet toch wat met je, ook vind ik hoe hij zijn carriere heeft opgebouwd op zijn zachtst gezegd niet heel verstandig.

28 juni 2022 om 14:29

@memphisdepay Nee precies. Daarom ben ik verbaasd dat die jongen in de jeugd blijkbaar heel goed geweest moet zijn. Ondanks dat ie leuke videobeelden had wil je zo iemand toch eerst een paar keer in het echt beoordelen voordat je hem bij het eerste haalt zou ik denken.

Bij AC Milan bij het eerste elftal gehaald door niemand minder dan... Clarence Seedorf! Dat had onze Clarence weer goed gezien dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1692 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli33
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. CalabriaVerdediger10
T. HernándezVerdediger11
P. KaluluVerdediger10
M. MaignanKeeper10
F. TomoriVerdediger10
I. BennacerMiddenvelder10
C. De KetelaereMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

24 jaar
26 fans
Aanvaller
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren