Team Depay wordt onrustig en eist gesprek met Barça-directie

Dinsdag, 28 juni 2022 om 10:16 • Laatste update: 10:27

De belangenbehartigers van Memphis Depay hebben maandag met Barcelona-directeur Mateu Alemany gesproken, weet Mundo Deportivo. 'Team Depay' is benieuwd naar de plannen van Barça met de 28-jarige aanvaller, die momenteel op vakantie is in Ghana. Reden voor behoefte aan zekerheid is de actieve houding van de Catalanen op de transfermarkt, met name gericht op aanvallende versterkingen. Barcelona zou hebben gevraagd om tijd, daar ook de contractverlenging met Ousmane Dembélé niet wil vlotten, meldt de Spaanse krant.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano staan gesprekken met Dembélé als eerst op de agenda. De Fransman verlangt een verbeterd contract, maar Barça moet de beperkte financiën zorgvuldig verdelen. Blijken die middelen er niet te zijn, dan is het ook zeer onwaarschijnlijk dat toptarget Raphinha wordt overgenomen van Leeds United. De vleugelaanvaller moet 65 miljoen euro kosten. Daarnaast moet ook Robert Lewandowski de gelederen versterken, waarvoor Bayern München zeker zestig miljoen wil hebben, berichtte Sky Sports recent.

Mochten alle wensen van de Catalaanse topclub uitkomen, dan staat er een hoop concurrentie voor Memphis op de loonlijst. Ook de ontwikkeling van Ansu Fati geniet hoge prioriteit in het Camp Nou. De fysieke gesteldheid van de aanvaller laat zijn toekomstige importantie echter nog in het duister. Mundo Deportivo weet dat, wanneer Dembélé vertrekt en de ontwikkeling van Fati stagneert, Memphis een belangrijke rol kan krijgen in het team van trainer Xavi, zeker in het eerste deel van het seizoen.

Zo lijken de aankomende weken belangrijk te zijn voor de toekomst van Depay in Barcelona. De krant weet dat Xavi hem waardeert om zijn scorend vermogen (13 goals in 38 wedstrijden), maar wijst ook op de aanwezigheid van Pierre-Emerick Aubameyang en Ferran Torres. Mocht de brede bezetting van de aanval vorm houden, kunnen zowel Memphis als Barcelona zelf eieren voor hun geld kiezen. De Oranje-international zal zoveel mogelijk minuten willen maken met het oog op het WK. Barça wil in dat geval nog iets verdienen aan de aanvaller, die nog slechts tot juli 2023 vastligt in de Catalaanse hoofdstad.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door hangover96)

Het is moeilijk een vraagprijs te bepalen voor Depay. Bovendien, waar moet hij heen? Hij heeft het nooit consistent op het allerhoogste niveau laten zien. Nu heeft ie ook wel de pech gehad dat in zijn twee seizoenen bij absolute gigantische topclubs hij precies bij clubs tekende die volledig op hun gat lagen.

Ook dat is een keuze, echter.

28 juni 2022 om 10:45

Voor een miljoen of 15 zou ik hem graag bij Arsenal zien als breedteaankoop, maar echt realistisch lijkt het me niet.

28 juni 2022 om 14:15

Als ik Bayern was zou ik Memphis vragen in ruil voor Lewa en als ik Memphis was zou ik dan lekker weer een tweejarig contract tekenen ben je op je 30e weer transfervrij en kun je een leuke som tekengeld vragen.

28 juni 2022 om 10:50

Wat het nog het meest lastige maakt om een vraagprijs voor Depay de bepalen zijn de financiële omstandigheden. Het is nog altijd zo dat Barcelona elke euro hard nodig heeft, dus vanuit puur zakelijk punt zou je het maximale moeten vragen. Echter, ga je wat meer kijken naar de emotie, dan moet je Memphis eigenlijk voor een habbekrats laten gaan. Immers koos hij ervoor om aanbiedingen van betere c.q. beter betalende clubs af te slaan en was hij bereid zijn salariseis fors naar beneden bij te stellen om het voor het destijds nóg erger geplaagde Barcelona mogelijk te maken om hem aan te trekken. Tegenover dat stukje goodwill van Memphis vorig jaar mag nu eigenlijk ook wel een stukje goodwill van Barcelona staan.

28 juni 2022 om 12:01

Ik ben het met je eens dat dat de ethische manier van handelen is. Ik geloof er echter niet in dat Barca op die manier gaat handelen. Die zullen gewoon keihard het maximale er uit proberen te halen om andere aankopen te financieren.

28 juni 2022 om 10:53

Topscorer van Oranje, maar nooit consistent op het allerhoogste niveau laten zien. Ik heb Neymar ook niet altijd meer zien presteren hoor, net als Pogba. Dat zijn toch spelers met enorm hoge salarissen. Robben heeft naar mijn inziens nog meer laten zien dan die 2. Maar salaris van Robben is wel vele malen lager. Wat ik mee wil zeggen is dat je minimaal een hoge vraagprijs moet hebben, wil je goed zijn. Ik heb liever een harde werker met minder salaris die tenminste vanuit passie werkt ipv iemand die topsalaris verdient en weinig voor doet.

28 juni 2022 om 10:59

Memphis is geen totale prutser, die kan echt nog wel ergens aan de slag, ofwel als eerste keus bij een Sevilla of Lazio, ofwel als breedteversterking bij een Arsenal of Inter.

28 juni 2022 om 11:09

Ik snap niet goed hoe je Lazio en Sevilla en daarna Arsenal en Inter op hetzelfde niveau plaatst.

28 juni 2022 om 11:14

Arsenal en Inter shoppen doorgaans in een hoger segment voor hun basis spelers, daar zou Memphis een breedteversterking zijn (zoals Memphis ook was voor Barca), Lazio en Sevilla shoppen voor hun basisspelers in een goedkopere categorie.

29 juni 2022 om 14:52

Nou als je de geschiedenis van Lazio kent zou dat geen reële optie zijn, vooral door de standpunten van de heen Depay

28 juni 2022 om 11:02Ik had gelezen dat als er interesse zou zijn van een andere club voor Depay, dat Barcelona mee zou werken aan een transfer en niet het onderste uit de kan zou willen halen. Dit heeft te maken met zijn positieve inzet, en dat hij transfervrij gehaald is.

Eigenlijk is het geen speler voor Barcelona en zal waarschijnlijk nooit door Barcelona gehaald zijn als Koeman geen trainer was van Barcelona. De vraag is wat hij zelf wilt, ik had begrepen dat hij niet weg wil en voor zijn kans wilt gaan.

Voor de absolute top is hij niet goed genoeg, en ik kan mij net als vele andere ook irriteren over dat constante balverlies en dat gepingel. Maar hij zal het waarschijnlijk best goed dan in de sub top premier leage, een club als everton, aston villa of crystal palace.

28 juni 2022 om 11:31

Ten Hag zou hem goed kunnen gebruiken bij United, mooie kans voor Depay om zich te revancheren

28 juni 2022 om 12:29

Dit is toch neem ik aan, als grap bedoeld?
De grootste flop allertijden bij Man united, En dan nog met nummer zeven spelen, het rugnummer van grootheden als Cantona, Beckham en Cristiano Ronaldo

28 juni 2022 om 11:49

Bij United, ja dat klopt. Maar bij Barca is hij gerust de clubtopscorer geweest. Daar heeft hij het toch aardig laten zien. Bizarre is dat volgens mij veel mensen er niet bij stilstaan dat Memphis transfervrij naar het Camp Nou is gehaald. Hij heeft dus wel degelijk zijn stempel gedrukt, alleen heerst er de druk om te presteren a la Luis Suarez. Tsja...

Doet het niet eens zo heel slecht bij Barcelona als je naar zijn statistieken kijkt. Ik snap wel dat ze een hoger niveau nastreven, maar hebben ze het geld daarvoor? Misschien dat de oudere Lewandowski nog komt, maar jonge spitsen van het kaliber Haaland, Nunez en Mbappe die kan Barca voorlopig vergeten

28 juni 2022 om 10:43

Als je puur naar de statistieken kijkt, is het anders best bagger gesteld. Dertien doelpunten in totaal (twaalf in de competitie) en vier daarvan vanaf elf meter. Dan houd je negen velddoelpunten over op een heel seizoen. Op 38 wedstrijden is dat bagger.

28 juni 2022 om 10:46

13 doelpunten in 38 wedstrijden is inderdaad niet heel goed en ben het met je eens dat Barca een hoger niveau moet nastreven. De strafschoppen eraf halen is natuurlijk onzin. Dit zijn ook gewoon doelpunten die bij andere spitsen (vaak) ook mee tellen.

28 juni 2022 om 10:48

Het wordt er niet heel veel beter van, maar Depay heeft maar in 28 van de 38 wedstrijden mee gedaan. Elke 154 gespeelde minuten heeft hij een goal gemaakt. Haaland had maar 89 minuten nodig voor een goal in de BL DFB-pokal en CL. Als je alleen naar de CL kijkt had hij maar 68 minuten nodig voor een goal.

28 juni 2022 om 10:50

Ik ben eerder geïnteresseerd in hoeveel minuten hij een goal maakt. Volgens mij is hij in heel veel wedstrijden er pas later ingekomen.

28 juni 2022 om 11:29

Haaland is natuurlijk ook wel van een ander niveau dan de spitsen van Barca

28 juni 2022 om 11:33

@PaulR_1982 Geen fenomenale statistieken, maar dan loopt hij dus ongeveer 1 op 2 wat op zich een prima moyenne is. Hoe verhouden de statistieken van de andere Barca spitsen zich tov van Memphis?

28 juni 2022 om 11:37

@Almogaver Dus penalty's tellen niet meer als goals? Die benutten is ook een kwaliteit die niet elke aanvaller beheerst

28 juni 2022 om 11:37

@maximus2702
Het is geen onzin om die mee te nemen, want het onderstreept in dit geval het punt dat zijn veldspel van te laat niveau is geweest. Het is een kwaliteit om pingels erin te schieten, dat ontken ik niet, maar het ging om zijn prestaties van dit seizoen.

@paulr_1982
Memphis heeft 38 wedstrijden gespeeld. Hierin zijn beker- en Europese wedstrijden meegenomen.

28 juni 2022 om 11:47

wedstrijden in La Liga van afgelopen seizoen:

Ansu Fati 83 minuten per doelpunt.
Pierre-Emerick Aubameyang 100 minuten per doelpunt.
Luuk de Jong 108 minuten per doelpunt.
Martin Braithwaite 118 minuten per doelpunt.
Depay 154 minuten per doelpunt.
Ferrán Torres 355 minuten per doelpunt.

28 juni 2022 om 13:04

Het is maar hoe je ernaar kijkt. Dembele heeft 2 goals en 13 assists. Pierre doet het beter maar de rest doet het beduidend minder dan Depay.

Kan je zeggen maar als de rest niet zo vaak geblesseerd was... maar ja, dat waren ze wel en een speler als Fati is dat elk jaar wel.

28 juni 2022 om 13:26

Memphis kan je er voor in de breedte prima bijhouden volgens mij. Hij drukt niet zwaar op het salarishuis en heeft wel degelijk kwaliteiten waarmee hij Barca, zeker tegen de kleintjes, kan helpen. Maar als er een club is die een leuk bedrag voor hem over heeft kunnen ze hem ook net zo makkelijk verkopen, want te vervangen is ie zeker.

28 juni 2022 om 10:44

Je noemt ook net 3 spelers die een transfer hebben gemaakt of hun contract hebben verlengd.

28 juni 2022 om 10:52

Maakt niet zo heel veel uit. Ook de Nuñez, Mbappé en Haaland van pakweg een maand geleden, toen alle opties nog open lagen, waren niet te betalen voor Barcelona.

28 juni 2022 om 11:35

Ik zei toch dat kaliber? Dus ik doelde op jonge spitsen met een enorme potentie. Daar heeft Barca op dit moment het geld niet voor

28 juni 2022 om 10:51

Japie, hebben wij enkele maanden geleden niet een ellenlange discussie gevoerd over het vertekende beeld van de statistieken van Memphis Depay? Misschien handig om dat nog eens terug te lezen, want blijkbaar heb je daar niets van opgestoken.

28 juni 2022 om 10:58

Guaporta. Heft weinig zin. Japie is soms nogal oost-indisch doof en blind als zijn ongelijk wordt blootgelegd. Als je gewoon kijkt naar het spel van Depay voldoet die totaal niet bij Barcelona en heeft hij ook vrij weinig weg van een Barcelona speler. Waar het voetbal begint, daar eindig het bij Depay. Depay is een ideale speler voor een subtopper waarin hij het lekker mag uitzoeken en de rest tegenhoudt. Bij een club die wilt voetballen heeft hij vrij weinig te zoeken en zorgt hij alleen maar voor ergenis.

28 juni 2022 om 11:31

Wat voor een vertekend beeld dan? Een doelpunt is toch een doelpunt? Hoe je die maakt is verder niet zo relevant

28 juni 2022 om 11:39

Lees het gewoon even terug, Japie. Ik ga niet nog eens met je in discussie.

28 juni 2022 om 11:39

Japie. Over Vincent Janssen met zijn 2 assists tegen Wales zei je iets in de trant 'in hoeverre je het een assist kan noemen'. Dat is in jouw ogen die iets anders of hoe moet ik het dan lezen? Je gaf toen niet bepaald de credits. Maar een assist is toch een assist. Hoe je die geeft is verder niet zo relevant? Vincent speelde dus gewoon een goeie wedstrijd in jouw ogen

28 juni 2022 om 11:46

Natuurlijk is dat wel relevant lieve hemel wat een reactie.

28 juni 2022 om 15:16

Neeeeee man. Depay gaat je niet helpen de oorlog te winnen

29 juni 2022 om 01:00

@real8madrid Dus een doelpunt van afstand heeft meer invloed op het scorebord dan bv een kopbal?

Als Dembele vertrekt en Lewandowski wordt niet aangetrokken, dan gaat Depay nog genoeg minuten maken bij Barcelona en kan hij in 2023 transfervrij weg. Aanval wordt dan Fati-Auba-Ferran met Depay en Abde erachter. Waar Depay in de spits en op links kan spelen en zeker tot 30 wedstrijden gaat komen. Daarna lekker transfervrij naar een Juventus of PSG

Als ik hem was zou ik vertrekken. Zeker als er nog een aanvaller bijkomt en Ansu Fati fit is.

Gewoon verkopen, dembele zal ook wel vertrekken. Misschien dat ze lewandowski krijgen, maar zou depay gewoon verkopen dan. Op de vleugels is het nooit best en met lewa en auba ben je wel gecovered. Mocht je een goed bod krijgen, zou ik hem sowieso verkopen.

28 juni 2022 om 10:48

Gewoon verkopen? Aan wie en hoeveel denk je dat hij moet opbrengen.

Ik weet het niet met Depay, kan me vaak mateloos irriteren aan hem in het veld. Altijd moeilijk willen doen i.p.v. simpel. Ook als hij totaal niet in de wedstrijd zit. Maar dan ineens maakt hij toch zijn goals zoals in het Nederlands elftal.

28 juni 2022 om 11:45

20/25 miljoen? Dat zou opzich best redelijk moeten zijn toch? Ja aan wie, dat zal altijd de vraag zijn. Lees clubs als tottenham enso, maar daar speel je ook niet. Altijd makkelijker gesproken dan gedaan, ik had hem zo erbij genomen ipv onze 2e spitsen haha. Mocht zo een lewa komen, moet je hem gewoon wegdoen. Ik had ajax bijv echt tof gevonden voor memphis, doet hij alleen natuurlijk nooit denk ik.

28 juni 2022 om 16:17

Ik denk in de huidige situatie van Barcelona dat ze al blij zijn met een miljoen of 15. Is toch een mooie winst wat je dan pakt.

Misschien Ac Milan? Voetballen kan hij wel iig.

Word weer een leuke transferzomer.

Slimme keuze geweest van Memphis om een contract voor maar 2 jaar te tekenen want dit kon je zien aankomen. Bijna een soort koehandel, voor weinig tot niets halen en het jaar erop doorverkopen om geld te maken. Nu kan Barça er niet zo gek veel op verdienen...

Lekker naar een Newcastle gaan oid. Daar kan je zomaar een ster worden en een mooi project is het. Hij zal overal zijn doelpuntjes maken, maar voor de echte top is hij niet geschikt.

28 juni 2022 om 12:14

Alsjeblieft zeg. Laat hem maar lekker op het bankie bij Barcelona zitten. Hoe dan ook Depay moet niet ons mooie project gaan dwarsbomen!

Is het misschien geen idee voor Ajax om hier op in te haken?

28 juni 2022 om 13:22

nee!

AC Milaan lijkt mij wel iets voor hem.

Depay moet lekker vertrekken daar. Wordt totaal niet gewaardeerd. Zou hem graag bij Arsenal of Milan zien.

Ik ben er weer en ja ik ga weer nuilen op Memphis. Maar hij mag echt in z'n handjes knijpen dat hij ooit het blaugrana van Barcelona draagt en heeft gedragen. Hij is inmiddels al 28 en presteert al jaren niet consistent. Telkens flink onder zijn niveau en zelden uitschieters. Ik vraag mij af waar deze jongen eventueel naartoe moet. Ik zou een Freiburg of Strasbourg geen verkeerde club vinden. Of een Cercle Brugge of Wolfsburg.

28 juni 2022 om 11:40

Nou blijf maar weg de volgende keer als je je gefrustreerde meningen niet achterwege kunt laten.

Blijf het ongelooflijk vinden hoe een groot deel hier blijft teren op de gedachte dat Depay geen topspeler is. Wereldklasse nee, maar Depay zit daar niet heel ver onder. Topscorer bij Barca, Binnenkort all-time top scorer Nederland. Qua geloste schoten, gevaarlijke schoten, all-round waardering en ga zo maar ff door staat Depay altijd bij elke club waar die speelde in de top 3. Heeft hij zijn minpuntjes? 100% Maar als ik hierboven lees voor 15 miljoen mag die komen begint het toch te jeuken om er een berichtje aan te wijden. Een speler als Depay is zelfs met een 1-jarig contract minimaal het dubbele waard. Voor vrijwel elke club ter wereld een directe aanwinst die altijd dreiging en doelpunten met zich mee brengt.

punt

28 juni 2022 om 18:49

Helemaal mee eens hoe mensen ondankbaar zijn wat die doed bij oranje en vergelijken hem met haaland benzema ofzo zoals je zei hij is geen wereldklasse zoals bovengenoemde maar overal waar die ging was hij topscorer itt bij manutd maar daar hebben meerdere topspelers niet hun niveau gehaald omdat manutd allang geen topploeg is maar hij verdient echt respect

28 juni 2022 om 22:44

Zelfde verhaal als bij Huntelaar in het verleden, al was die als spits het beste wat je had. Mits die het vertrouwen kreeg dat die verdiende, was hij ruim topscorer aller tijden geweest.

Verder, eens met de stelling, hoort zeker in het rijtje Dembele, Richarlison, etc. Thuis.

29 juni 2022 om 16:02

Probleem is dat wij als supporters hem wel een topspeler kunnen vinden, maar uiteindelijk moet hij niet ons overtuigen, maar de clubs die hem moeten kopen.

En dat is al een tijdje lastig - Memphis heeft in vijf jaren bij Lyon geen geinteresseerde club kunnen vinden, liep uiteindelijk uit zijn contract omdat Lyon alleen tegen salarisverlaging wilde verlengen. Werd toen gratis door Koeman opgepikt als breedteversterking. Heeft dat vind ik goed gedaan, maar wordt toch na 1 seizoen alweer door Xavi als overbodig beschouwd, en dat terwijl hij een bescheiden salaris heeft en de concurrentie nou niet bepaald ballon d'or materiaal is. Belangstellende clubs staan nou ook niet bepaald aan de deur te bonzen of ze hem kunnen overnemen. Dat klinkt toch allemaal niet als een speler die gezien wordt als "voor vrijwel elke club ter wereld een directe aanwinst".

voor 15 miljoen zie ik Ten Hag nog wel een poging doen, kan manutd goed gebruiken

Barcelona was ook veel te hoog gegrepen voor Depay. Hij heeft het geluk gehad daar te mogen spelen, daar Barca er financieel slecht voor stond, want anders had hij daar nooit gespeeld.

Een transfer naar een Europese subtopper is beter voor hem. Depay speelminuten en Barca een transfersom.

Goeie speler, maar ik zou hem wel verkopen nu hij nog geld waard is. Dembele ook. Spelers die goed zijn, maar niet het gewenste niveau voor een club als Barca als ze ooit weer willen meedoen om de prijzen.

Ja dat valt natuurlijk wel te verwachten, Depay is niet goed genoeg voor het niveau van Barcelona. Echter is dat soort niveau al lang niet meer terug te vinden waar zij zo graag naar streven. Dus is de vraag wat je met hem aan moet? Ik zie in hem een super sub waarin hij kan floreren als breekijzer en niet meer als dat. Hij heeft het balgevoel van een echte prof, echter zijn eerste aannames moeten me soms denken aan lukaku

Depay gaat nooit barca kunnen leiden. Als lewa komt het helemaal klaar. Depay kan beter een lagere club in rang uitzoeken, want het is ook geen vaste klant voor goals en is te ego. Nederlands elftal 1 keer in de zoveel tijd is hij top, maar wekelijks niet.

Wanneer gaan ze van deze middelmatige spelers afdoen?? Barcelona is genaaid door koeman.
Want een aanvaller voor een lange termijn is wat je nodig hebt. En torres laatste kans geven anders snel weg doen.

28 juni 2022 om 17:24

Genaaid door Koeman, lol. Depay kwam gratis Er was geen geld voor aankopen.
Verkoopt Barca hem nu, dan maken ze een miljoenen winst. Dankzij Koeman.

Beter keert hij terug naar Lyon...daar was tie een topper...bij Barca zal hij niet herinnert worden als een van de topspelers..maar degene die zorgde dat Koeman werd ontslagen door z'n gemiste penalty 😄

Team Depay haha. Lekker naar subtopper gaan. Beetje hoog in zijn bol haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder10
GaviMiddenvelder10
P. AubameyangAanvaller10
O. DembéléAanvaller10
RaphinhaAanvaller10
Jordi AlbaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

817 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 0 0 0 0
2021/2022 Barcelona 28 12 3 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

V/d Vaart laat niets heel van Laporta: 'Flapdrol met z'n grote kop, maffia!'

Rafael van der Vaart heeft zaterdagavond ongenadig hard uitgehaald richting Joan Laporta. De president van Barcelona probeert Frenkie de Jong en Memphis Depay richting de uitgang te dirigeren op niet mis...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren