‘Chelsea pakt door en doet navraag naar volgende Oranje-international’

Dinsdag, 28 juni 2022 om 09:30Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:53

Chelsea is in de zoektocht naar versterkingen uitgekomen bij Manchester City. Waar de naam van Raheem Sterling eerder al in verband werd gebracht met the Blues, staat nu ook Nathan Aké op het wensenlijstje. Volgens The Telegraph heeft Chelsea navraag gedaan naar de contractsituatie van de Oranje-international en wordt niet uitgesloten dat de nieuwe eigenaar een dubbelslag gaat slaan. Aké is na Matthijs de Ligt de tweede verdediger van Oranje die de overstap moet maken naar de Londense grootmacht.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Nathan Aké terugkeren naar Chelsea?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door marcel0306)

Nathan Aké moet ergens geen gaan waar hij in de basis staat. Als dat bij Chelsea het geval is lijkt het mij een uitstekende keuze, maar als hij daar weer op de bank gaat zitten zal ik een andere club zoeken!

28 juni 2022 om 09:53

Ik vraag me af of hij bij Chelsea in de basis komt. Maar silva is vaak geblesseerd dus zal vaak zat aan spelen toekomen.

28 juni 2022 om 09:59

Gezien Chelsea op dit moment alleen Silva, Sarr, Chaloba en Azpi heeft, zal een basisplaats geen probleem zijn.

28 juni 2022 om 12:12

Azpi zou ook weg gaan toch? Of heeft hij weer bijgetekend?

28 juni 2022 om 13:24

De clausule is gelicht, dus als er een vervanger komt dan mag hij zonder problemen weg.

28 juni 2022 om 09:57

Ik zie wel een lukaku scenario als hij nu daarheen gaat. Voor veel geld een speler terug halen en vervolgens wederom door de achterdeur vertrekken.

28 juni 2022 om 10:00

Ake gaat zeker veel wedstrijden in de basis spelen. In een 5 mans verdediging kan hij zowel centraal als op de linksback positie uit de voeten. Alonso is sowieso niet goed genoeg en gaat misschien weg dus genoeg kansen op de linksback positie alleen al. Centraal is Silva niet meer de jongste en hebben we op dit moment geen speler die ik beter als Ake schat. Dit zou voor beide partijen een prima match zijn.

28 juni 2022 om 11:23

Laatste tijd speelde hij wel badis toch?

Ik zou dit echt niet doen. Heeft al twee periodes Chelsea gehad, en beide keren werd hij nauwelijks opgesteld. Er zijn meer clubs dan Chelsea.

28 juni 2022 om 09:50

De situatie is nu anders. Chelsea heeft na het vertrek van Rudiger geen enkele linksbenige CB die kan spelen in een driemans-verdediging. Als hij wordt gehaald dan wordt hij voor de basis gehaald en wordt hij gewoon eerste keus voor de LCB positie.

Dit zou dus juist een goede stap voor hem zijn. Afgelopen seizoen maar 26% (!) van de wedstrijden in de basis gestaan. Lekker wegwezen bij City dus.

28 juni 2022 om 10:20

Geen enkele linksbenige CV na Rudiger? Rudiger was zo rechtsbenig als maar kon hoor.

28 juni 2022 om 10:20

Azpilicueta en Christensen vertrekken toch ook? Zolang Tuchel met 3 centrumverdedigers blijft spelen zullen de Ligt en Ake, indien fit, altijd spelen zou je zeggen. Je gaat er ook nog eens kwalitatief op vooruit, alleen zo zonde dat je 3 centrumverdedigers in één seizoen transfervrij verliest.

28 juni 2022 om 10:21

Rudiger is zelf ook niet linksbenig, dus in dat opzicht verandert er daaraan niet zo veel. Uiteraard wel het poppetje zelf.

28 juni 2022 om 10:22

Vraag me af of jij je club überhaupt wel kijkt, je lult maar een eind weg gast. Rudiger is helemaal niet linksbenig, gewoon rechtsbenig. Dan zal je toch verbaasd zijn dalijk bij ons, dat hij meer met rechts speelt dan links lol.

28 juni 2022 om 11:03

@N. chelsea

Zeker is de situatie anders, en het zou goed kunnen gaan. Maar toen hij terug werd gehaald naar Chelsea had hij, als ik het me goed herinnerd, ook gewoon te horen gekregen dat hij echt speeltijd zou krijgen. En dat viel toen ook vies tegen. Er zitten nu andere mensen, maar goed. Hij moet zelf ook maar kijken waar zijn hart ligt.

28 juni 2022 om 12:57

Tja volgens Wikipedia en transfermarkt is hij links benig.

28 juni 2022 om 13:26

En volgens letterlijk iedere wedstrijd die hij sinds 2017 voor Chelsea gespeeld heeft is hij rechtsbenig. Misschien bedoelen zij linksdragend?

28 juni 2022 om 13:36

Excuus, had het over zijn derde been welke hij links draagt.

Rudiger speelt inderdaad als rechtspoot aan de linkerkant in de 3 mans verdediging. Wel zie je dat 9/10 coaches hier de voorkeur hebben voor een linkspoot. Dat maakt het uitspelen onder druk en verzorgd opbouwen vanuit die positie namelijk een stuk makkelijker.

28 juni 2022 om 14:21

Dan zou ik transfermarkt nog een keer bekijken, want bij mijn transfermarkt is hij gewoon rechts speedy gonzalez.

Lijkt me dat hij geen basisplaats krijgt bij Chelsea. Dan zou ik het ook niet doen. Heeft er ook een historie en je wil niet als Lukaku weer gefaald vertrekken na een jaar.

Hij moet spelen met oog op WK en als de Ligt komt (misschien) dan worden de speelkansen kleiner lijkt me.

28 juni 2022 om 09:50

Op zich liggen er echt wel mogelijkheden door het vertrek van Rudiger. Want het lijkt me niet dat ze die jeugdspeler van die ik de naam even vergeten ben al voor de leeuwen gaan gooien. Die linker centrale verdediger positie ligt dus echt voor het grijpen.

28 juni 2022 om 10:07

Klopt ook, mocht hij basisplaats krijgen dan is het een uitstekende stap.

Ben benieuwd of hij het niveau heeft wat Chelsea wil nastreven.

28 juni 2022 om 10:19

Dat denk ik niet. Maar echt veel is er niet beschikbaar. Zeker als je eigenlijk drie kwalitatieve verdedigers moet halen en het wel eens zou kunnen dat ze Koundé mislopen. Geen idee hoe je er trouwens in slaagt de strijd te verliezen van een Barcelona zonder geld, maar het lijkt mogelijk te zijn.

28 juni 2022 om 10:55

Naja ze verliezen niks haha, Kounde is gewoon gezakt in de pikorde. Hij was meer een Marina doelwit dan een van Tuchel. Nu zij een stapje terug heeft gedaan, staat de Ligt nu bovenaan het verlanglijstje.

28 juni 2022 om 13:08

Je hebt er toch minstens 2 nodig? Eigenlijk zelfs gewoon 3.

Mits hij daar 'garanties' krijgt op een basisplek moet hij dit zeker doen. Verbaas me elke keer weer over zijn leeftijd, in mijn gedachten is hij altijd jonger haha. Komt nu in zijn beste jaren, en dan is wekelijks spelen natuurlijk wel fijn.

Ook met het oog op het WK, is het voor Oranje fijn als er een speler beschikbaar is met wedstrijdritme.

28 juni 2022 om 11:14

Voor mijn gevoel is hij ook nog altijd dat jonge talent haha

28 juni 2022 om 16:13

Ben blij dat ik niet de enige ben haha.

Maar 27 alweer, dan word het wel echt tijd om wekelijks te spelen.
Hopelijk maakt hij een slimme keuze. Al is het natuurlijk geen straf om bij City als roulatie speler te worden gebruikt.

Prima keus, bij City op de bank bij Chelsea onwaarschijnlijk basis met 5 man achterin. Opbouwend sterk, in de lucht sterk, snel en wendbaar. Ook al is hij in het verleden niet goed genoeg bevonden wat logisch was is hij dat nu zeker wel naar mijn mening.

Ik dacht bijna dat Chelsea gecharmeerd was van de kunsten van Jerdy Schouten.

Ik zou als ik Ake was of bij City of naar een club gaan waar je zeker basisspeler bent. Ake is een prima CV alleen net niet goed genoeg voor de top.

Volgens mij is Ake best gewild, dus inderdaad, hij kan beter ergens gaan waar hij wekelijks speelt.

Chelsea gaat waarschijnlijk Luiz Felipe transfervrij overnemen van Lazio en Kounde van Sevilla kopen. Voorin Sterling en verder zullen ze zich qua inkomende transfers niet roeren, omdat Ampadu en Broja bijvoorbeeld ook terugkomen. Ziyech en Lukaku zullen hoe dan ook vertrekken richting Milaan.

28 juni 2022 om 10:21

Volgens mij was Luiz Felipe al vergevorderd met Real Betis.

Verder worden inderdaad De Ligt en Koundé genoemd. Echter hebben ze dan niemand die LCB in de 3 mans defensie kan spelen. Koundé en de Ligt kunnen dat niet. Matthijs sowieso niet. Koundé wellicht.

28 juni 2022 om 10:33

Op basis waarvan kan de ligt dat "sowieso" niet? Omdat het een Nederlander is en Nederlanders nou eenmaal een ook ongekende negativeit hebben over hun eigen spelers?

28 juni 2022 om 10:45

Nee, omdat de Ligt al vaker heeft laten zien dat hij niet uitkomt als hij als LCV moet spelen. Zeker niet als hij uitkomt op de zijlijn, wat nog wel eens gebeurd als Lcv.

RCV kan nog wel, maar LCV niet.

28 juni 2022 om 10:35

Ik hoop niet dat city een directe concurrent sterker gaat maken. Sterling zou bij chelsea gelijk de gevaarlijkste aanvaller zijn als die speelt zoals die ook bij engeland speelt

28 juni 2022 om 11:23

Chelsea gaat niet Luiz Felipe gratis overnemen van Lazio en Kounde is ondertussen een reserveoptie geworden als De Ligt niet losgeweekt kan worden van Juventus. Sterling gaat inderdaad komen, maar Broja gaat waarschijnlijk vertrekken. Ampadu zal voor zijn plek moeten vechten tijdens de voorbereiding, maar ik verwacht niet dat hij een plek in de selectie zal krijgen. Ziyech heeft zichzelf aangeboden bij AC Milan, maar tot nu toe is er niets concreets en zou Milan vooral openstaan voor een verhuur met optie tot koop waar Chelsea helemaal niets voor voelt.

Ik vraag me af hoe het komt dat je zo stellig bent, want het lijkt of je je mening baseert op informatie van 10 dagen geleden.

Aké is niet goed genoeg voor de bovenkant van de PL. Dan zie ik toch echt liever die Zuid Amrikaan van Leverkusen komen, Hincapie ofzo. Ook linksbenig en in potentie beter dan Aké, nu ook al trouwens. Zal je zien dat spurs hem haalt en Conte van hem een monster maakt.

28 juni 2022 om 10:25

Gvardiol of Hincapie zouden goede aanwinsten zijn voor Chelsea. Voor rechts zou ik Koundé eerder halen dan De Ligt. Wellicht nog ietsje minder duur, maar stuk wendbaarder en volgens mij ook wel een stuk sneller dan Matthijs. Verder heb ik het idee dat Matthijs in de 3 mans defensie erg kwetsbaar is, gek genoeg.

Sowieso zijn er in de Bundesliga echt goede Cb's. Heus niet allemaal beschikbaar, maar met spelers als Tapsoba, Hincapie, Gvardiol, Mukiele (die er kan spelen), Lacroix, Ndicka, Klostermann en een Niakhate bijvoorbeeld.

Loopt echt voldoende talent vol. Bijna allemaal ook nog jong en sommige multi inzetbaar.

Wauw we gaan misschien een verdediging zien met Aké, Silva en De Ligt bij Chelsea? Zou wel wat zijn om 2 Oranje internationals in de basis te zien bij een Premier League club. Voor Aké ook gewoon het beste om weg te gaan. Bij Chelsea heeft hij zoveel meer kans om in de basis te spelen.

drie maal is scheepsrecht of een ezel stoot zich nooit 3x aan dezelfde steen... ben benieuwd wat het wordt

Als hij dat wil prima, city verdient toch wel flink wat geld zo. Jesus, sterling dalijk en ake, voor al die zeikerds altijd dat ze niks verkopen. Inkomende transfers zijn goed, ben benieuwd wat ze nog weg doen en willen gaan halen.

Die gast is al 27 en dient z'n hele leven al als bankopvulling bij corrupte clubs als City en Chelsea. Ga lekker spelen bij een club als Southampton of Wolves, dat is je niveau, knul. Anders heb je straks 50 miljoen op je rekening terwijl je nooit ergens hebt laten zien dat je redelijk kunt voetballen.

28 juni 2022 om 11:00

Wat een onzin. Heeft van 2017 tot 2020 zo'n beetje alles gespeeld bij Bournemouth

28 juni 2022 om 11:10

Ik zou toch eerder voor die 50 miljoen gaan dan. Waarom zou je naar een Southampton gaan als je ergens anders 2 of 3 keer meer kan verdienen. En bij Chelsea heeft hij ook gewoon een basisplek.

Ik denk dat hij voor nu een leuke aanwinst zou zijn, maar ook een speler die op termijn weer op de bank terecht komt. Wat mij betreft is hij te licht bevonden voor de top van de Premier League, ik ben vooral blij dat hij niet naar Chelsea kwam in 2020 en ik zou het erg fijn vinden als we nu doorzoeken en desnoods gewoon Colwill daar neer zetten.

Ik snap overigens niet waarom Chelsea zo vaak hun jeugdspelers geen kans geeft.
Mason Mount, Reece James tonen toch aan dat het gewoon kan.
Een Loftus-Cheek vond ik ook veelbelovend, speelt ook amper.

Verder hebben ze spelers als Guehi & Tomori verkocht. Die blinken momenteel gewoon uit bij een AC Milan (kampioen Italië) en een verrassend goed Crystal Palace afgelopen jaar.

Idem dito voor een Gallagher. Hopelijk krijgt die ook eens een kans bij Chelsea. Wat een energie en enthousiasme kwam daar afgelopen seizoen van af.

Verder denk ik niet dat Aké het niveau heeft van de absolute top. Heeft toch nog vaak van die momentjes waar hij niet adequaat genoeg ingrijpt. Is wel voetballend prima en relatief snel. Wel ook relatief klein, maar komt vrij hoog toch.

28 juni 2022 om 11:06

Loftus Cheek ziet eruit als een beer maar helaas best vaak geblesseerd. Heeft ook al jaren iets chronisch aan zijn rug. Erg jammer. Tomori heeft best wat kansen gehad. Speelde in seizoen voordat die vertrok ook bijna 2000 minuten in het eerste. Verder krijgen CHO en Chalobah ook gewoon kansen.

28 juni 2022 om 11:20

Mwah. Tomori was gewoon prima. Die hadden ze nooit weg moeten doen in mijn ogen. Was in alles beter dan een Christensen bijvoorbeeld.

Chalobah krijgt voldoende kansen, maar zou wat mij betreft ook meer mogen spelen. Was ik wel van onder de indruk.

Loftus geef ik je gelijk in.

CHO speelt volgens mij toch niet zo heel veel, toch?

Guehi was ook ideaal geweest in de defensie. Had je gewoon een goede jeugd in Chelsea 1 gehad met CHO, Loftus Cheek, Reece James, Tomori, Guehi, Chalobah, Gallagher en Mount.

28 juni 2022 om 11:32

Tomori wilde weg na ruzie met Lampard (mister ik-flikker-de-jeudg-er-gewoon-in), dus ik denk dat als iemand hem een kans had willen geven dat dat Lampard geweest zou zijn! Lampard vond echter dat Tomori te weinig deed op de training en wilde hem daarom niet opstellen. Dus wilde Tomori vertrekken. Chelsea wilde hem graag behouden, maar helaas wilde hij niet.

Chalobah had van mij veel meer kansen mogen krijgen afgelopen seizoen, helaas heeft Tuchel anders gekozen of liet zijn fitheid het niet toe.

RLC heeft helaas een hele zware blessure gehad waar hij bijna 18 maanden van aan het revalideren geweest is en hij nu eindelijk echt pas van hersteld is. Hij is veelzijdig en wat mij betreft houden we hem er zeker bij voor volgend seizoen.

CHO heeft een enorm zware achilles blessure gehad, die is helemaal afgescheurd geweest. Daar herstel je helaas nooit meer van. Zijn explosiviteit is veel minder geworden en hij zal zichzelf om moeten turnen in een andere speler dan dat hij was. Ook zijn blessure heeft een hele, hele lange revalidatietijd staan en een nog langere tijd om weer op niveau te komen!

Guehi heeft vorig seizoen ook de keuze gemaakt om te vertrekken. Hij koos ervoor om niet te vechten voor zijn kans, hij wilde garanties op speeltijd hebben en die kon Tuchel hem niet geven. IMO is dat een teken van zwakte en hoe goed hij ook is, ik heb liever vechters in het team dan van die halfzachte eieren.

28 juni 2022 om 11:34

Cho is bijna de hele 2e seizoenshelft geblesseerd geweest aan zijn achilles. Je hebt natuurlijk wel ervaring achterin nodig en het is wel dat bijna al de grootste talenten achterin spelen. Lamptey had je bv ook nog op rechtsback

Ake is een prima speler voor de onderkant van de PL. Die heeft niks te zoeken bij Chelsea.

28 juni 2022 om 11:20

Iemand die goed meekomt als roulatiespeler bij de beste club in de PL hoeft niet gelijk naar de onderkant haha. Bij clubs als Aston Villa, West Ham, Newcastle die rond de hogere middenmoot zullen spelen zou hij er gewoon elke week in staan.

Leuke breedte opvulling, maar ik zie liever andere spelers komen. Droomscenario blijft nog steeds De Ligt en Koulibaly.

Zijn die regels voor opleidingsvergoedingen tegenwoordig al verandert? Ik moet zeggen dat Feyenoord het ook niet echt heeft getroffen met de transfers van jeugdspelers qua opleidingsvergoedingen: Wijnaldum,Ake en Stefan de Vrij maakten altijd "binnenlandse" transfers of transfervrije overstappen terwijl ze daar best een flink aantal miljoenen aan hadden kunnen verdienen.

27 jaar oud en die jongen heeft nog maar drie volledige seizoenen basis gespeeld in de Premier League, terwijl hij daar al 11 jaar rond loopt. Dat zal er volgend jaar bij City ook weer niet in zitten, als dat bij Chelsea wel kan zou hij gewoon moeten gaan. Of anders een andere club, maar zo'n jongen zal toch zelf ook wel meer willen spelen?

Wat ziet iedereen toch in ake. Jij is niet goed in de opbouw. Hij is traag en kan niet verdedigen.... Het zal wel

30 juni 2022 om 17:57

Specsavers?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
JorginhoMiddenvelder21
C. GallagherMiddenvelder20
K. HavertzMiddenvelder20
N. KantéMiddenvelder20
R. Loftus-CheekMiddenvelder20
É. MendyKeeper20
M. MountMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

49 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester City 2 0 0 0
2021/2022 Manchester City 14 2 0 0
2020/2021 Manchester City 10 1 4 0
2019/2020 AFC Bournemouth 29 2 2 0
2018/2019 AFC Bournemouth 38 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

City rolt Bournemouth op bij debuut Senesi; inbreng Haaland opzienbarend klein

Marcos Senesi heeft zaterdagmiddag meteen zijn debuut gemaakt in het shirt van Bournemouth. De van Feyenoord overgekomen verdediger kwam in de uitwedstrijd tegen Manchester City tien minuten voor tijd binnen de...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren