Krabbendam verbaast zich over uitingen rond transfersom Tyrell Malacia

Maandag, 27 juni 2022 om 23:45Yvo van Dorst • Laatste update: 07:58

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam vindt het logisch dat Olympique Lyon een bedrag van circa vijftien miljoen euro betaalt voor Tyrell Malacia. In het programma Voetbalpraat van ESPN pareert de journalist kritische woorden van diverse Feyenoord-fans op de omvang van de transfersom. “Wat hadden ze nou gedacht? Dat je 25 miljoen euro voor zo’n speler zou krijgen?”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door braveman)

Wat is die Krabbendam toch een vervelende gozer zeg. Altijd maar negatief, zit er 9 van de 10 keer naast maar is wel een echte “Feyenoordwatcher”

28 juni 2022 om 00:23

Zo negatief is het toch niet wanneer je stelt dat 15 miljoen redelijk marktconform is? Met wat bonussen erbij loopt het misschien nog met 2 of 3 miljoen op. Volgend jaar heeft hij nog maar een 1-jarig contract en levert hij misschien de helft op. Die 20-25 miljoen krijg je alleen tijdens een bidding-war wanneer de premier league er zich mee gaat bemoeien.

28 juni 2022 om 00:26

Ik vind 'm ook negatief. Kan zo'n man niet ontslagen worden. Een watcher moet wel enige positiviteit uitstralen. Het irrealisme van Jan boskamp is ook niet wenselijk, maar deze watcher lijkt stiekem wel anti feyenoord. Dat kan niet de bedoeling zijn lijkt me

28 juni 2022 om 00:30

IJsmuts, het is ook een beetje de toon. Hij zegt het zo belerend, denigrerend, stokerig. Als Sjoerd Mossou dit zou zeggen, zou het me waarschijnlijk totaal niet storen. Daarnaast: Karsdorp en Kongolo leverden dit ook op, dat was vijf jaar geleden. Waren geen vaste internationals, hadden Europees niet uitgeblonken

28 juni 2022 om 00:32

15 miljoen is toch wel aan de lage kant hoor. Het contract dat nog 2 jaar loopt moer afgekocht worden en Malacia was toch een van de dragende spelers van dit Conference League seizoen? Feyenoord moet veel hoger in de boom gaan zitten, helemaal als we nog niet eens in juli zitten.

28 juni 2022 om 00:35

En ik wil niet hautaine met Ajax voorbeelden komen (maar ik doe het toch want uiteindelijk wil je dat Feyenoord en Ajax elkaar de tent uitlokken op de transfermarkt) maar als je grote concurrent bijna 10 miljoen meer pakt op een speler die nog maar een jaar een contract had, dan ga je dat gat moeilijk kunnen dichten. Ik gun Feyenoord die toptransferbedragen en dat kunnen ze juist na zo'n Europees seizoen ook eens vragen.

28 juni 2022 om 00:38

@ Ijsmuts

Dat ben ik wel met je eens. Normaal gesproken vind ik die Krabbendam niet te pruimen en zuigt net zoals Valentijn Driessen en Mike Verweij veel uit zijn grote duim. En ook nog eens op een hele vervelende manier.

Maar hier heeft hij wel gelijk. En hij onderbouwt het ook goed.
Malacia is een groot talent met veel potentie, echter heeft hij geen CL gespeeld om zich in de kijker te spelen van grote, rijke clubs.
We moeten ook niet vergeten dat Malacia zelf graag naar Lyon wil.
En Feyenoord werkt mee omdat zij nu geld nodig hebben om (een gedeelte) te herinvesteren in nieuwe spelers.

Dan is 15 miljoen een heel mooi bedrag. Zou mooi zijn als Feyenoord nog wat bonussen kan afdwingen en x doorverkoop percentage.

28 juni 2022 om 00:40

@bobiku: verschil is wel dat Feyenoord destijds het geld niet nodig had want de champions Leaguevloot kwam binnen gevaren. Als je zoals Overmars op een geldpakhuis zit kun je overal de hoofdprijs voor vragen. Als Malacia echt zo goed in de markt had gelegen hadden grotere rijkere clubs zich wel gemeld (wat wellicht alsnog kan). Dus of hij gaat nu voor 17 of volgend jaar voor (gokje) 10. Ik zou het wel weten.

28 juni 2022 om 00:53

Nu heeft Overmars al een tijdje het geldpakhuis wegens pik-ante foto's via een achterdeur verlaten maar ik begrijp wat je bedoelt. Aan de andere kant lijkt hij nu alweer eindeloze mogelijkheden te zien en te vinden bij een club die toch minder financiële stootkracht heeft dan Feyenoord? Het is ook de lef, bravoure, in ondernemersland. De kansen zien en grijpen, hoop dat Feyenoord dat iets meer gaat doen. Ook qua investeringen want dat huren is ook maar niets.

28 juni 2022 om 00:53

Dat is waar. Ik denk dat Feyenoord ook het liefst zou wachten op clubs als Newcastle, maar het geld is eigenlijk nu al nodig om bijvoorbeeld Maatsen en Gnonto te halen, voordat andere clubs dat doen

28 juni 2022 om 00:55

@bobiku: dat denk ik dus ook. Wanneer hij vertrekt voor een redelijke som en een club klopt aan voor kokcu of sinisterra of senesi kun je makkelijker wat hoger in de boom gaan zitten.

28 juni 2022 om 00:58

Malacia heeft wel CL gespeeld.

Feyenoord moet aan de ene kant verkopen om andere spelers te kunnen halen. En dat is jammer, aangezien er een wk voor de deur staat. Helaas is het WK uitgesteld tot november. Maar de kans is groot dat Malacia een basisplaats krijgt en met een goed wk in de benen zou de transfer wel richting de verlangde 20 miljoen kunnen oplopen.

28 juni 2022 om 01:00

Daar zeg je me wat. Ik denk dat Feyenoord er verstandig aan doet om Malacia juist nog een halfjaartje te behouden. Met een aardig WK verkoop je hem voor 10 miljoen meer, met een topWK voor de dubbele prijs.

28 juni 2022 om 01:07

De hoofdprijs (in de winter) ontvangen na een eventueel succesvol wk? Zijn contract loopt nog steeds slechts door tot de zomer van 2024 dus dat wordt niet opeens 25 miljoen. Ik mag hopen dat geleerd is van de fouten in het verleden en dat je daar niet op moet gokken.

28 juni 2022 om 01:20

@4fredondo

Dat laatste ben ik wel met je eens. Feyenoord moet nu verkopen om met dat geld andere spelers te kunnen halen. En Malacia zelf wilt graag naar Lyon.

Alleen dat Malacia CL heeft gespeeld verdient wat nuance.
Hij speelde in 2017 slechts 1 wedstrijd; de laatste in de poule toen Feyenoord allang met 5 nederlagen was uitgeschakeld.

28 juni 2022 om 01:49

Dat Malacia zich fantastisch op de been hield tegen een Napoli met Mertens, Hamsik en Callejon in de gelederen is inderdaad allemaal niet relevant aangezien Feyenoord zonder hem op het veld vijf keer verloor.

28 juni 2022 om 02:42

Voor de club zelf en het Nederlandse voetbal was het juist goed dat Feyenoord toen de allerlaatste wedstrijd wel won en dat Malacia zich knap staande hield.
Dat was dus zeker relevant.

Laat ik je een vraag stellen in de hoop dat je mij beter begrijpt...
Wat zou jij doen als jij scout bent van een grote, rijke buitenlandse club en je zoekt een linksback? Ga je dan af op die ene wedstrijd in 2017 of ga jij naar spelers kijken die meer CL wedstrijden hebben gespeeld, recent...?

28 juni 2022 om 06:05

@Marc433 mee eens.
Maar ik mag toch hopen dat goede scouts daar doorheen kunnen kijken?
Dat ze een speler op waarde kunnen schatten ook zonder CL voetbal? Daar zijn het immers scouts voor. Als een verdediger meerdere wedstrijden tegenover Messi in topvorm staat en hem in zijn broekzak heeft, is het makkelijk om te zien dat diegene wel kan verdedigen. Dat kunnen wij allemaal ook wel.
Een goede scout ziet dat ook in een verdediger die niet al tegen de topspelers speet.

28 juni 2022 om 06:33

@Marc: Ik zou wat partijen kijken van die speler. Gewoon tegen PSV en Ajax. En zijn prestaties in Oranje. En dan concluderen dat deze speler veel potentie heeft. Een paar potjes in de CL boeien niet gek veel hoor. Potentie zie je (of niet).

Het kan wel anders werken: Als een gemankeerde spits er in de CL toevallig 10 (?) intikt, dan kan hij wel nog wel eens veel meer opbrengen dan hij waard is. Dat is dan gewoon gebrekkige scouting. Goed presteren in de CL kan je meer opleveren, maar dat men enkel naar een paar CL-potjes kijkt en hierop een speler echt beoordelen is je reinste nonsens. Maar jij staat er dan ook bekend om dingen die Ajax doet te verheerlijken

28 juni 2022 om 06:39

Tja noem ze even op dan. Die uitblinkende jonge linksbacks in de CL voor onder de 20 miljoen euro?

28 juni 2022 om 08:15

Die ene CL wedstrijd waarbij een broekie zich staande hield tegen een ploeg die moest winnen om te overwinteren in de CL zal geen invloed hebben op zijn huidige transferwaarde. Die wedstrijd ansicht heeft er voor gezorgd dat Malacia op verschillende scoutingslijstjes kwam. De huidige waarde die wij hem toedichten heeft te maken met de jaren erna en voornamelijk afgelopen seizoen waarin hij ook zijn debuut maakte bij Oranje en zich met wisselend succes staande hield. Verdedigend beter dan Blind, aanvallend noch te druisig.

Vrijwel alle niet Ajacieden zeggen dat Blind al jaren niet meer kan. Maar dan kijken wij naar het verdedigende aspect. Echter opbouwend en aanvallend is er vrijwel geen betere. Het is dan ook maar de vraag of Malacia de voorkeur krijgt boven Blind. Wat vindt Van Gaal belangrijker?

Ikzelf zeg altijd, zolang je de 0 houdt verlies je niet. Van Gaal zou zeggen, als je niet scoort win je niet. En Cruijff zou zeggen, zolang je in balbezit bent kan de tegenstander niet scoren.

28 juni 2022 om 08:25

@Mangalista, Marc 433 reageert wel realistisch. En Dortmund trekt Haller niet alleen aan obv CL afgelopen seizoen, maar ook zijn periode bij Frankfurt. Door die periode leverde hij wel ruim 50 miljoen op en dat zonder CL te spelen. CL is dan ook niet alles bepalend.

Grappige is wel dat Gnonto ook geen CL ervaring heeft. Maar omdat hij onlangs zijn debuut maakte voor Italië, wedstrijden waarin Mancini talenten uitnodigde met dubbele nationaliteiten, spreekt men over supertalent.

28 juni 2022 om 09:39

Toen was feyenoord net kampioen geworden. Dus groot verschil.

28 juni 2022 om 09:48

Exact, in de ECL. Dit toernooi wordt qua niveau toch ernstig overschat. Ik moet het maar zien dat Malacia het op een hoger niveau kan blijven brengen. 15 miljoen euro is dan een flinke investering maar wel marktconform. Als Malacia 6 wedstrijden in de CL goed had gepresteerd dan had dat wellicht wel de 25 miljoen kunnen aantikken.

28 juni 2022 om 10:16

Waarom een goede speler verkopen om met wat geluk ren andere goede speler te halen.
Malacia mag best boven de 20.
Als Brobbey al 18 moet kosten heeft Malacia al wat meer laten zien. Niet gelijk happen bij de eerste club, beetje geduld. Hij kan nog goed WK spelen, even laten zien dat niet alles is op te halen voor een prikkie.
En wat Malacia zelf wil is natuurlijk fijn maar absoluut niet leidend

28 juni 2022 om 13:29

@woutballoh: Van mij mag Malacia ook best boven de 20. Boven de 30 vind ik nog mooier, maar vooralsnog zijn er geen clubs die dat bedrag gaan neertellen. Of clubs die dat kunnen betalen die interesse tonen. De kunst is om op het juiste moment te verkopen. Dus je wacht nu nog af en zijn contract loopt komende zomer nog maar een jaar. Dan levert hij max 10 miljoen op (indien hij fit blijft). Heeft Arnesen dan goed gehandeld door 7 miljoen (als hij nu 17 oplevert) in 1 jaar af te schrijven? Economisch onverantwoord. Je koopt ook geen speler voor 7 miljoen en geeft hem vervolgens een contract voor 1 seizoen.

28 juni 2022 om 00:26

Je moet wat als je nooit scoops hebt. Die komen allemaal naar buiten via een hobbyjournalist die in de haven werkt, dat zegt heel veel. 'De selectie is maximaal twintig miljoen waard', dat waren Berghuis en St. Juste met z'n tweeën al waard destijds. Laat staan Kokcu, Malacia etc. die er toen al waren. Krabbendam teert puur op negativiteit, wat mensen tegen de borst stuit. Alles wat aandacht krijgt, groeit. Ook hij

28 juni 2022 om 01:09

Waren dat niet de woorden van Japie? 😂

28 juni 2022 om 01:20

Haha, wie weet hebben we nu de ware identiteit van Japie Krekel ontdekt ja

28 juni 2022 om 06:41

Hij meende het nog serieus ook. Volgens mij gingen een paar maanden later Larsson, St Juste en Vilhena al voor meer weg idd. Echt een joker.

28 juni 2022 om 23:13

En waar haalt hij nu 25 miljoen vandaan? Feyenoord richt op 15 tot 20 miljoen, Man U biedt 15 miljoen met wat mogelijke bonussen tot 2 miljoen (en zelfs nog een mogelijk doorverkoop percentage) en Feyenoord is direct akkoord. Dat is ook heel anders dan 12 miljoen wat met heel veel geluk kan doorlopen naar 15

28 juni 2022 om 00:27

25 miljoen voor een verdediger van Feyenoord is op dit moment nog te veel denk ik. Daarvoor zullen ze hoge ogen moeten gooien in de Europa- en/of Champions League. Wel ben ik van mening dat Feyenoord aan die 15 miljoen exclusief bonussen moet vasthouden, want dat moet wel lukken.

28 juni 2022 om 00:33

Hij probeert te zeggen dat als het een Engelsman was geweest, dat Feyenoord dan meer had kunnen en dat had dan geklopt. Als houten klazen als Maguire 85, Bin Wassaka 55 of die jongen die nu naar City gaat ook al 55 miljoen opleverden, puur omdat ze Engels zijn.

28 juni 2022 om 00:39

Precies wat ik bedoel, ik probeer geen enkele kaart te trekken maar excuses voor de verwarring.

28 juni 2022 om 00:44

Nu je het zegt, valt het kwartje bij mij! @LosBlancos1999 excuus als mijn reactie vervelend overkwam op je, ik dacht dat je op een ‘witte’ achternaam doelde. Verder volledig mee eens trouwens hoor, maar dat heeft natuurlijk allemaal met die homegrown-regel te maken. Echt ongelooflijk wat die Engelse spelers kosten allemaal..

28 juni 2022 om 00:51

Geen probleem, ik begrijp de verwarring maar dat was idd absoluut niet mijn intentie. Ging puur over de bizarre bedragen die betaald worden voor Engelse spelers.

28 juni 2022 om 00:28

Want dan was het een spits die er 30 in had liggen?

28 juni 2022 om 00:33

Engelse tax

Wel geinig, Malacia heeft ook een contract voor tot en met 2024 (kokcu tot en met 2025) en is Nederlands international. Dus snap die redenering niet helemaal dat hij de meeste moet gaan opleveren van de spelers die eventueel gaan vertrekken. Ik denk persoonlijk dat Sinisterra het meest gaat opleveren. Is een aanvaller, hangt tegen het Colombiaans elftal aan, heeft aanvallend wel echt hele mooie acties laten zien in zowel de CL als de Eredivisie, heeft een contract voor 2 jaar nog en is nog maar 23. Kokcu vond ik toch wel redelijk slordig worden tegen het einde van het seizoen, maar die gaat op 2 de meeste opleveren. Ik denk dat Senesi voor ongeveer Malacia bedragen weggaat. Mede door zijn contract die nog doorloopt tot en met 2023 (zit wel nog een optie op voor 1 jaar). En ik denk dat het Sevilla wordt, want Diego Carlos gaat al weg en Kounde lijkt ook weg te gaan. Dan heb je alleen Rekik nog en Sevilla toonde al interesse in hem.

28 juni 2022 om 09:06

Er werd initieel 12 miljoen inclusief bonussen geboden op Malacia en de meeste mensen uit de media vonden dat al meer dan genoeg. Daar was wat kritiek op en volgens mij terecht, ik denk wanneer je 15 miljoen exclusief bonussen kan krijgen het al een mooier bedrag is.

28 juni 2022 om 11:24

Dat bedrag, dus 15 miljoen exclusief bonussen, worden in de wandelgangen genoemd volgens mij als bod van Lyon? Kun je mooi Gnonto en Maatsen mee halen. En dan met de bedragen die je nog voor Sinisterra, Kokcu en/of Senesi nog krijgt, dan kan Arnesen ook vast wel iets leuks mee.

28 juni 2022 om 11:48

Klopt, uiteraard wil je natuurlijk altijd zoveel mogelijk geld voor je spelers maar ik denk dat dit genoemde bedrag niet verkeerd is. Wel aan de onderkant van wat je zou moeten krijgen maar als de clubs zich niet massaal aanbieden voor een speler dan is het denk ik ook niet anders.

Overigens zal van het geld slechts een klein deel worden gebruikt voor nieuwe spelers. Zijn directe vervanger zal er ongetwijfeld direct mee betaald worden. Maar zoals een spits of dat nou Gnonto of een andere naam wordt was volgens mij al geld voor gereserveerd.

28 juni 2022 om 10:13

Conference League toch? Geen CL?

28 juni 2022 om 10:44

Wat is de afkorting van Conference League volgens jou dan? PvdA?

Nou, ik snap het wel Martijn. Deze jongen gaat gewoon de linksback van oranje worden. Waarom zou Feyenoord dan meteen akkoord moeten gaan met minder dan een vaste 15 miljoen. Ik had zelfs ingezet op 20 miljoen direct of 15 miljoen met bonussen die oplopen tot 20 miljoen.. Wilt Lyon niet betalen? Dan gaat ie daar toch lekker niet heen. Desnoods hou je hem nog een jaar

28 juni 2022 om 01:16

En in dat ene jaar kun je zo 10 miljoen van zn waarde afschrijven. Lekker economisch bezig ben je dan.

28 juni 2022 om 09:07

Waarom meteen verkopen aan de eerste en beste club? Lyon moet gewoon dokken anders gaat ie ergens anders heen. De transfermarkt is pas net open.

28 juni 2022 om 04:54

Denk dat Feye qua onderhandelingspositie gewoon moeilijk zit.

Ze hebben het geld nodig en dat weet vrijwel iedereen in de markt. Dan neem je sneller genoegen met 5 miljoen minder dan dat je je star gaat houden

28 juni 2022 om 09:09

Feyenoord heeft het geld niet per se nodig. Feyenoord is gewoon stabiel, alleen voordat er grote aankopen kunnen worden gedaan moet er verkocht worden, maar als Lyon niet wilt dokken, dan maar gewoon wachten op een andere club. Denk dat er genoeg clubs geintresseerd zijn in 22 jarige linksbacks die ook nog international zijn van oranje.

Negatieve vent. Welke linksback van 22 jaar en die max 20 miljoen kost heeft in de CL zo top gepresteerd dan? Feyenoord wil een bedrag a 20 miljoen en dan kom je uit bij EL clubs als Lyon en Newcastle.

Daarnaast gaat hij van een bod van 15 miljoen inclusief naar 'wat dachten ze dan 25 miljoen'. Die lult er even 40% bovenop om weer lekker negatief te zijn.

Hij heeft volkomen gelijk. Malacia een dood gewoon spelertje laat hij zich eerst maar eens bewijzen in de CL.

Wat een azijnpisser die krabbelde 15 miljoen minimaal voor malacia is gewoon nog vrij laag voor een goede back met veel potentie.
En dan dat ongeloof over de eventuele komst van Gnonto, zit bij feyenoord toch beter dan bij Zürich,monza,fiorentina!
Psv gaat voor de Jong en 020 heeft met brobbey al zo'n type in huis.
Als ze het rondkrijgen is er niks vreemds aan.

Wat een minderwaardige negatieve azijnpisser. Het verschil zit m niet in 15 en 25 maar 15 met of zonder bonussen. Maar dat snap je niet zo goed. Wel vreemd dat je dit soort dingen met grote koppen publiceerde. Ik denk dat de verkopende partij de prijs bepaald. Als Feyenoord zegt 15 ex bonussen dan is het ja of nee. Wordt eenspeler zoveel meer waard als hij cl heeft gespeeld? Ik denk dat Bos het veel belangrijker vond dat Malacia de grote ster uit Amsterdam volledig uit de wedstrijd speelde en niet gevoelig was voor de Zuid- Amerikaanse trucjes. Maar als je de waarde van de spelers zo goed kent, hoeveel is een spelertje waard die vorig seizoen de helft van de wedstrijden heeft gespeeld geen Europa ervaring heeft? 6 mijoen? Nee daar hebben we het niet over. Je staat namelijk al genoeg voor lul.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

9 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester United 1 0 0 0
2021/2022 Feyenoord 32 1 5 0
2020/2021 Feyenoord 28 0 4 1
2019/2020 Feyenoord 12 0 4 0
2018/2019 Feyenoord 17 3 7 0
Laatste voetbalnieuws

Bijlow weigert aanvoerdersband bij Feyenoord; Slot geeft toelichting

Justin Bijlow draagt dit seizoen niet de aanvoerdersband bij Feyenoord. De doelman fungeerde afgelopen seizoen samen met Marcos Senesi als reserveaanvoerder achter Jens Toornstra, maar heeft bij trainer Arne Slot aangegeven...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren