Feyenoord en Lyon nog niet akkoord: Rotterdammers stellen harde eis

Maandag, 27 juni 2022 om 07:11Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 07:38

Er is nog geen akkoord bereikt over de transfer van Tyrell Malacia naar Olympique Lyon. Transferexpert Fabrizio Romano meldde vorige week op basis van bronnen rond de Franse club dat overeenstemming was bereikt over een bedrag van vijftien miljoen euro inclusief bonussen. Het Algemeen Dagblad weet dat de Rotterdammers minimaal vijftien miljoen euro verlangen als vast bedrag. Dat bedrag moet oplopen middels eventuele bonussen. Malacia heeft zelf al een bezoek gebracht aan Lyon en heeft zijn zinnen gezet op een transfer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door binny)

Feyenoord moet gewoon 15 miljoen vangen. En daarbovenop nog een bonus constructie van 3 tot 5 miljoen. Anders doe je jezelf tekort als Feyenoord zijnde. En laat Lyon maar een andere back vinden met zulke kwaliteiten voor minder. Gewoon voet bij stuk houden. En zelfs voor deze prijs vind ik Malacia goedkoop. Dus 15 incl bonus is een lachertje van Lyon. Gelijk van tafel vegen dat bod.

27 juni 2022 om 07:41

@Mirnes Hanic Feyenoord heeft het geld toch hard nodig. Ze kunnen voet bij stuk houden, maar als Lyon zich uiteindelijk terug trekt is Feyenoord de grote verliezer, denk ik.

27 juni 2022 om 07:48

Ja hoor. Typisch Nederlandse reactie. Lekker iedereen voor een appel en een ei verkopen.

27 juni 2022 om 07:56

@j0rnnn, 15 miljoen is toch echt geen laag bedrag, vind ik. Onderhandelingspositie van Feyenoord is simpelweg niet ideaal. Clubs weten dat Feyenoord geld nodig heeft en Lyon staat ook niet bekend als een club die veel geld uitgeeft.

27 juni 2022 om 08:59

Feyenoord is dan helemaal niet de grote verliezer. Het zou juist beter zijn als die blijft.

27 juni 2022 om 14:48

Ik vind 15 miljoen ook meer dan voldoende voor Malacia. Als je dat krijgt, haal je echt het onderste uit de kan. Manchester United gaat geen bod doen en ookvoor Newcastle is hij (nog) niet goed genoeg. Dus Feijenoord mag blij zijn met dat bedrag. Of hem houden.

27 juni 2022 om 07:43

Goedkoop? We moeten nu niet gaan doen alsof Malacia een wereld back is hoor. Als dat zo was, hadden de topclubs zich ook wel gemeld. Het is ‘maar’ Lyon

27 juni 2022 om 07:49

Ik zie hem liever komen dan Wijndal. Malacia is het grootste Nederlandse talent op LB.

27 juni 2022 om 07:52

Inderdaad ik snap er geen houtje touwtje meer van. Hoe kan je Malacia nou wegdoen voor zo’n 15 miljoen. De nieuwe linksback van Oranje minimaal 25 miljoen.

27 juni 2022 om 08:35

Is wel een back tegen wie denk ik geen enkele buitenspeler graag speelt. Hij zit er echt altijd bovenop. In voetballend opzicht kan hij nog stappen maken, maar daar vind ik hem ook helemaal niet zo slecht in

27 juni 2022 om 08:41

Exact, gewoon een uitstekende LB en normaal gesproken ook de LB in de basis bij oranje op het WK in november!

27 juni 2022 om 10:11

@j0rnnn,

Hoe erg zou de diehard Feyenoordfan het vinden dat Malacia naar Amsterdam gaat? Als Lyon niet meer dan 12 miljoen + 3 miljoen aan bonussen wilt betalen en overschakelt naar Wijndal. Ajax haalt Malacia voor 15 + 3.

Een transfer naar het buitenland wordt gegund, mits voldoende cash. Dan moet die fan toch blijer zijn met een binnenlandse transfer als de cash +3 miljoen is?

Zal het wel een raar gezicht vinden, Malacia in de verkeerde combinatie rood/wit. Had ik ook met Witschge.

27 juni 2022 om 10:22

Ik verwacht geen seconde dat Malacia dat gaat doen, dus daar denk ik nog niet eens over na.

Ik vind overigen 15mln echt een lachertje voor Malacia. Als Feyenoord hiermee akkoord gaat schep je direct weer het precedent dat clubs je topsepelrs, want dat is hij voor Feyenoord, voor een prikkie op kunnen pikken.

Gewoon idd je poot stijf houden. Komt het niet rond dan kunnen we nog een jaartje langer van hem genieten in Rotterdam en kan hij nog beter worden en zichzelf met Oranje misschien nog wat meer in de kijker spelen.

27 juni 2022 om 11:04

@4fredondo

Je kan je beter afvragen hoe (de familie van) Malacia het gaat vinden als Ajax een bod van 15 miljoen neerlegt bij Feyenoord. Iedereen heeft het (weliswaar terecht) altijd alleen over Bijlow, maar zowel Malacia als Geertruida zijn ook kinderen van Zuid en komen allebei uit een Feyenoord familie.

Die zullen zelf de stap überhaupt niet eens overwegen, dus wat de gemiddelde Feyenoord-fan ervan vindt is in deze niet relevant.

27 juni 2022 om 12:13

Daar zal je vast gelijk in hebben en is Malacia een fout voorbeeld.

AZ had ook een tijd dat standpunt. We verkopen niet aan de directe concurrent. Maar als de directe concurrent 5 miljoen meer biedt dan een willekeurige buitenlandse club. En met die 5 miljoen extra kan je 2 of 3 spelers halen die nog beter zijn dan de 2 à 3 die je anders had gehaald, waardoor je er als club alleen maar op vooruit gaat.

Ik vind het nog steeds geen porum om Berghuis in een ajax shirt te zien. Maar hé, we zijn door zijn vertrek er zoveel op vooruit gegaan dat het achteraf een zege is. Tuurlijk heeft Slot hier ook invloed op en heeft niet alles met het vertrek te maken.

Gaat over gevoelige transfer in het algemeen. Tadic naar Feyenoord. Anthony naar Psv. Gakpo naar Ajax, Bazoer naar NEC etc. Liever 5 miljoen minder of ...

Terecht. 15 mil is het openingsbod. Het is geen action waar alles goedkoop op te halen is. 15 mil + 3 mil bonussen en we hebben een deal.

27 juni 2022 om 09:04

Jorgenson reacties komen in 3..2..1...

27 juni 2022 om 16:19

Stel dat Malacia komende seizoenen geen pepernoot raakt. Krijg je hetzelfde als met Jörgensen een paar jaar terug.

Enerzijds natuurlijk een goede zaak dat Feyenoord het onderste uit de kan wil halen anderzijds zou het ook goed zijn om de deal snel af te ronden, dan kan je namelijk ook zelf weer eerder doorpakken. Het scheelt gelukkig wel dat Feyenoord dit jaar geen Europese voorrondes hoeft te spelen. Geeft toch net wat meer tijd.

27 juni 2022 om 07:49

@HijNiet! Scheelt zeker dat ze geen voorrondes spelen aankomende seizoen, anderzijds moeten ze ook verkopen om meer financiële ruimte te creëren voor aankopen. Als ze daar te lang mee wachten kunnen de spelers weggekaapt worden door andere clubs.

Ja, dit is goed nieuws! 15M + doorverkoop percentage en met bonussen 17,5M minimaal. Kom op jongens.

Grappig om te zien hoe Arnesen in 24 uur van zero naar hero is gegaan.

Hopelijk gaat Disney deze zomer in een docu proppen, want er gebeurt van alles in Zuid.

Verwacht dat Malacia wel rond gaat komen, dan kan Maatsen ook gelijk tekenen. Gnoto staat hier natuurlijk los van (geld voor Dessers hadden ze al en kan voor Gnoto gebruikt worden)

Ben benieuwd welke namen er nog voor andere posities gaan komen. Toch best wat posities die nog versterkt moeten worden. Prioriteit een backup voor trauner. Hilgers zou kunnen, maar Twente vraagt teveel, misschien Sepp van den Berg proberen?

27 juni 2022 om 07:49

Dit laat zien dat je geen echte rotterdammert bent het is op zuid

27 juni 2022 om 11:09

Ja toch, wist niet dat je een ekte Rotterdammert moest zijn joh om hier een reactie op tegeven.

Bood Brugge begin vorig zijn niet al 11 miljoen? Dan is 15 na zo'n seizoen eigenlijk gewoon te weinig.

27 juni 2022 om 10:13

Volgens mij bood Brugge 9 miljoen. Los daarvan denk ik persoonlijk dat alles onder de 20 miljoen te weinig is voor Malacia. Maar goed, in deze situatie hoop ik op 15 miljoen vast, 3-5 miljoen bonus + doorverkoop. Dan doeg Feyenoord alsnog hele goede zaken. Ik ben benieuwd wat t wordt. Heb wel vertrouwen in Frank

Gewoon voet bij stuk houden, Nederlandse clubs moeten zich niet zo snel laten aftroeven.
Geld zat in dat soort landen en Malacia is het gewoon waard.

Als de ad het zegt kan je dit niet zo serieus nemen. Zit er vaker naast. Ik denk dat die transfer goeroe betere bronnen heeft dan een ad.

27 juni 2022 om 08:42

Die transfergoeroe die zei dat Gnoto minimaal 10mil moest kosten, wat maar 4 mil blijkt te zijn? 😉

27 juni 2022 om 09:10

@Suc6Magnet

Als je FTM probeert te quoten, quote hem dan goed.

Hij heeft nergens gezegd dat Gnonto 10 miljoen moest kosten, enkel bevestigd dat zijn transferwaarde (volgens Transfermarkt) 10 miljoen was en dat het ondanks die waarde “zeker mogelijk gaat zijn”.

Vraagprijs/transfersom is natuurlijk iets anders dan de ‘transferwaarde’ die Transfermarkt een speler geeft.

27 juni 2022 om 09:14

En toch denk ik dat die 4 mil ook niet helemaal klopt. Anders is het wel een koopje.

27 juni 2022 om 10:17

Heeft nog maar een eenjarig contract en heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar de Kuip, als ik mij niet vergis. Zürich bevindt zich niet in een ideale situatie wat dat betreft. Daarnaast heeft hij er ook geen 20 in liggen oid. Dat het een talent is staat vast, maar hij heeft nog voldoende te bewijzen als aanvaller. Zie clubs echt niet zo snel 10 miljoen betalen voor iemand die nog genoeg te bewijzen heeft. Al ben ik het wel met je eens dat 4 miljoen echt een koopje kan zijn, indien hij echt gaat renderen bij Feyenoord

Jammer als het Lyon wordt. Zou Newcastle beter voor hem vinden. Premier League en een ploeg in opbouw naar de top.

27 juni 2022 om 08:30

Hij zou daar niet aan spelen toekomen met concurrentie van Targett, Dummett, Lewis en Ritchie. Succes om jezelf in de basis te spelen daar. Lyon is een prachtige club waar spelers zich goed doorontwikkelen. Omdat Nederlandse clubs (alleen Ajax en Feyenoord) nu opeens een paar wedstrijdjes beter zijn dan de Franse clubs, betekent niet dat de competitie opeens beter is en dat we hier spierballentaal moeten gaan tonen. Het is nog steeds de competitie waar grotere spelers gekocht worden en doorbreken. Daarnaast treft hij met Bosz een Nederlandse trainer waar die nog het een en ander van kan leren.

27 juni 2022 om 08:36

Vind de namen die je nu opnoemt niet significant beter dan Malacia. Ik heb denk ik als voorbeeld Tete voor me die het niet slecht gedaan heeft bij Lyon en ook geen glansrijke vervolgstap heeft gemaakt. Hoop niet dat Malacia hetzelfde overkomt.

27 juni 2022 om 08:43

Tete was geen basisspeler bij Lyon, dus geen idee wat jouw beeld was toen hij bij lyon zat. Want ze hadden toen geen capabele rechtsachter en rouleerde hij nog veel met Rafael. Toem ze Dubois hadden aangetrokken, was Tete juist vertrokken en speelde hij alleen wanneer Dubois een blessure had. Dubois is overigens uitgespeeld door Gusto. Targett is wel beter dan Malacia, want die speelt al enkele seizoenen vrij goed in de PL. Alleen was hij uitgespeeld bij Villa omdat gerrard met Digne een buitenkansje had om aan te trekken. Vandaar dat hij bij Newcastle belandde en die optie tot koop is gelicht door howe. Die anderen misschien niet, maar ze hebben in het verleden wel veel minuten gemaakt in de PL, terwijl Malacia het nog moet gaan waarmaken.

27 juni 2022 om 09:17

Ja exact wat ik graag zou willen zien Malacia die het in de PL mag gaan waarmaken!

27 juni 2022 om 10:12

Dan is de overstap naar Newcastle juist geen goeie overstap voor hem als je hem wilt zien gaan slagen in de PL Dan is een tussenstap beter voor zijn ontwikkeling. Meeste clubs in de PL zijn wel redelijk voorzien van een goeie linksback. Denk wel dat hij zal passen bij een club als Brighton wanneer Cucurella vertrekt naar City.

27 juni 2022 om 12:17

Want een kulredenering zeg “Targett speelt al een aantal jaren vrij goed in de PL dus hij is beter dan Malacia.” Dus Targett is ook beter dan Davies, Jordi Alba en Marcelo want die hebben nog nooit een goeie wedstrijd in de PL gespeeld. Targett is een prima LB maar niks bijzonders terwijl Malacia de potentie heeft om een hele goede back te worden.

27 juni 2022 om 13:52

@FR-berend - Als je het zo interpreteert, dan is het inderdaad een kulredenering. Maar wat ik eerder bedoelde was het feit dat Malacia het tot nu toe heeft laten zien in een minder serieuze competitie, waarbij Targett het al enkele seizoenen laat zien bij zowel Villa en nu Newcastle. 105 stabiele wedstrijden premier league (zoveel heeft hij gespeeld voor beiden clubs), neem ik toch wat serieuzer dan zijn doorbraak seizoen van vorig jaar onder Advocaat, wat in totaliteit 88 wedstrijden is in alle competities. En alsof Targett geen potentie heeft? Targett zit nu nog in de bloei van zijn groei (wordt dit jaar 27 in september), terwijl Malacia het nog maar moet laten zien in een top 5 competitie. Dat hij potentie heeft, dat is zeker. Maar ik zal toch echt, kijkende naar spelers die naar een topcompetitie gaan vanuit de Eredivisie en een beetje in het belang van het Nederlands voetbal, toch naar een club gaan in een top 5 competitie waar je aan spelen toekomt, waar je ruimte krijgt om paar fouten te maken, en waar de druk niet zo hoog is (kan door de club zelf komen of door de concurrentie op de desbetreffende competitie). En dan is Lyon naar mijn mening toch een betere club qua omgeving en kansen dan bij Newcastle als je 4 jongens op 1 positie heb spelen, waarbij ik niet veel heb gelezen dat paar jongens weggaan. De Premier League kan later nog komen als je de Franse ligue 1 niet serieus neemt. Malacia wordt nog maar 23. Als er een club bekend staat om opleiden, dan is het Lyon wel als je kijkt naar transfers in het verleden (mendy naar Real, fekir naar betis, tolisso naar bayern (helaas geen succes door blessures), andersen naar palace, guimaeraes naar newcastle, cornet naar burnley (een van de betere spelers van vorig seizoen en wordt al in verband gebracht met Everton en newcastle), etc.

27 juni 2022 om 16:49

Targett is een nuttige back, maar de andere spelers die je noemt zijn van Championship niveau en echt wel beduidend minder dan Malacia.

27 juni 2022 om 17:30

Dat is misschien waar, maar risico dat je de concurrentie verliest, op watvoor manier dan ook, is groter als er nog 4 andere op je positie spelen. Daarnaast is Lyon een prachtige club met een mooie historie aan spelers. Dus ik snap die gebash van Feyenoorders niet zo. Lyon gaat het bedrag betalen wat andere clubs niet zouden willen betalen, en de kans dat Malacia daar een succes wordt, is groter dan bij Newcastle. Vanuit Frankrijk kan hij altijd nog die stap maken naar Engeland. Ik heb liever dat hij een succes wordt, dan dat hij een transfer maakt naar een club en vervolgens faalt. En die label hebben we in Nederland al vaak genoeg gehad qua Eredivisie transfers.

Kan me niet voorstellen dat er geen club is die 15 miljoen wil betalen. 15 mil minimaal aan vasthouden en dan take it or leave it. Het is al aan de magere kant dus elke club die hem daarvoor kan aan trekken moet in zijn handen knijpen denk ik.
Mijn vernoeden is dat Arnessen snel geld wil binnen halen voor inkomende transfers zoals die spits en ruimte creeren voor Stengs en Maatsen.
IS Malacia verkocht dan komen de nieuwe spelers vrij snel binnen denk ik zo.

27 juni 2022 om 08:36

Gnonto zou daar los van moeten staan Feyenoord had het geld voo dessers al plus al de inkomsten van dit CL seizoen .zie die spits graag komen wordt een topper

27 juni 2022 om 10:06

Bliek

"kan me niet voorstellen dat er geen club is die 15 miljoen wil betalen. "

Volgens mij wordt er gewoon sws weinig betaald voor NL backs en is 15 mil dus een wereld deal voor NL. Hopelijk kan Feyenoord met bonussen nog ongeveer 5 mil er op gooien.

Had jullie zelfs 25 mljoen gegund voor zo een goede back.

Feyenoord moet komende jaren meer presteren in Europa en dan stijgen de prijzen van zelf. Kijk hoe de topclubs uit Portugal als gek verkopen. Daar verkopen zij een back (natuurlijk geweldige back) zo voor min 40 mil aan PSG.

27 juni 2022 om 10:11

@mr.

Ik ben me daar zeker van bewust hoor. Maar ik vind persoonlijk dat 15 de ondergrens moet zijn en wat je zeg met eventuele bonussen.
Hij speelt eenmaal niet bij Ajax en dat is eenmaal de realiteit. Dat scheelt altijd wel een paar mil.

Eens we moeten weer een stabiele club worden en dat is inderdaad de manier om ook de waardes weer omhoog te krijgen. Ik hoop wel dat die lijn van afgelopen jaar doorgezet gaat worden. We zijn wel wat vervalletjes gewent zeg maar de afgelopen jaren.

Voorlopig nog geen topaankopen ook in mijn ogen. Behalve als die spits wordt binnengehaald.

27 juni 2022 om 10:15

Bliek

Deze transfer gaat ook start zijn van nieuwe hogere records. Na deze transfer hoeft Feyenoord niet meer perse te verkopen en kan dus wat hoger in de boom zitten voor oa Senesi, Kocku en Sinestera.

Feyenoord moet echt met deze transfers richting 100 miljoen gaan.

15 miljoen is veel te veel. Alleen Lyon is geïnteresseerd, de rest nauwelijks, daar staat hij op de 5e of 6e plek als optie.
Malacia is wel fel, maar staat regelmatig helemaal verkeerd. Is nauwelijks international en heeft alleen wat Conference league ervaring. Dus 10 miljoen zou ik ook bieden als Lyon zijnde en dan ben je nog schappelijk.

Goedzo, gewoon hard onderhandelen en anders blijft ie nog lekker een jaartje. Dat transferrecord van Kuyt moet toch een keer uit de boeken.

Mooi dat het nog niet rond is met Lyon. 15 miljoen euro inclusief bonussen is natuurlijk een lachertje. Na 1 juli zullen er nog meer kapers op de kust zijn, dus dan kan de prijs mooi opgedreven worden. Zou hem ook veel liever bij Ajax zien dan die Wijndal, maar dat is weer een ander verhaal.

Prima, gewoon hard onderhandelen. Malacia is een hele goede back, beter ga je niet vinden voor die prijs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller20
A. JahanbakhshAanvaller20
J. BijlowKeeper20
DaniloAanvaller22
O. MarcianoKeeper00
L. GeertruidaVerdediger21
Q. HartmanVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

10 fans
Verdediger, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren