‘De Ligt heeft nooit zijn best gedaan om zich geliefd te maken en aan te passen’

Maandag, 27 juni 2022 om 09:09Yvo van Dorst • Laatste update: 09:08

Matthijs de Ligt staat in de serieuze belangstelling van Chelsea en volgens Nicola Legrottaglie is het voor de club niet erg als de verdediger vertrekt. Tegenover Tuttojuve vertelt de oud-speler van la Vecchia Signora dat hij het nooit echt heeft gezien in de Nederlander. “Ik heb hem nooit echt bij Juventus vinden passen.”

“Als ik naar zijn karakter kijk, dan vind ik De Ligt echt een goede speler”, begint Legrottaglie, die meer dan honderdvijftig wedstrijden speelde voor de club uit Turijn. “Maar ik denk dat hij nooit echt bij Juventus heeft gepast. Ik heb nooit echt leiderskwaliteiten bij hem gezien. Van buiten leek het er zelfs op alsof hij een beetje buiten de groep viel. Laten we zeggen dat hij nooit zijn best heeft gedaan om zich geliefd te maken en aan te passen.”

'Legrottaglie heeft duidelijke verwachtingen van de kans dat De Ligt mag vertrekken van Juventus. “De clubleiding zal zeker niet voor een transfer gaan liggen, maar ik denk dat ze willen wachten op het beste alternatief. Dat verwacht ik wel, ik denk ook niet dat Juventus overhaaste beslissingen wil maken. Ik denk in ieder geval niet dat de club hem moet houden als hij al heeft aangegeven dat hij weg wil.”

Chelsea heeft zich al meerdere malen gemeld bij Juventus voor een bod op De Ligt. De laatste aanbieding die de Londenaren hebben weggelegd was een bedrag tussen de 40 en 45 miljoen euro plus de diensten van Timo Werner. De Ligt heeft ook al bij de clubleiding van Juventus aangegeven dat hij open staat voor een transfer naar Chelsea, waardoor de Italianen moeten gaan nadenken over een eventuele transfer. De 22-jarige verdediger speelde tot nu toe 117 officiële wedstrijden voor Juventus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door ifcbi)

Nogal een kulverhaal, aangezien hij vloeiend Italiaans spreekt.

26 juni 2022 om 22:10

Inderdaad!
- In korte tijd heeft De Ligt zich uitstekend aangepast door vloeiend Italiaans te leren en te spreken.
- en ondanks blessures en trainerswissels toch nagenoeg alles gespeeld voor Juventus.
- Je zag De Ligt geregeld pasta eten

Kortom, hij heeft zich zodanig aangepast dat Juventus maanden geleden een aanbieding heeft gedaan om zijn contract te verlengen. En ik las geregeld dat de supporters van Juventus een actie hadden opgezet om De Ligt aanvoerder te maken.

Beetje vreemd verhaal dit van Legrottaglie. Lijkt net of hij teleurgesteld is dat De Ligt Juve wil inruilen voor Chelsea.

26 juni 2022 om 22:11

Alsof je je met vloeiend Italiaans niet onaangepast kunt gedragen en buiten de groep kan plaatsen. Kulargument. Ik ken genoeg Nederlanders die de taal vloeiend spreken maar zeer onaangepast zijn.

26 juni 2022 om 22:16

@neanceman. Als je als buitenlander de taal van het gastland vloeiend leert spreken, doe je dat omdat je je aanpast.

26 juni 2022 om 22:22

Dan doe je dat vooral omdat je geen absolute idioot bent en je ook vooral je eigen leven in een vreemd land wil vergemakkelijken. Want gaan mensen hier kort door de bocht zeg met hun taalverhaal.

26 juni 2022 om 22:25

Er komt bij aanpassen toch wel meer kijken dan alleen de taal spreken?

26 juni 2022 om 22:28

Wij vinden toch ook dat buitenlanders zich hier moeten aanpassen door de taal te leren? Ik vind het niet raar wat @nuanceman zegt. Natuurlijk komt er meer bij kijken, maar van wat ik uit interviews van meerdere Juventus spelers heb gehoord is hij wel geliefd. Hij zal dus wel wat goeds hebben gedaan.

26 juni 2022 om 22:53

@ real8madrid, Jezelf aanpassen is per definitie om het jezelf gemakkelijk te maken in een groep (lees: vreemd land). Anders hoef je jezelf dus niet aan te passen.

27 juni 2022 om 07:28

Nee dat doe je om te horen en gehoord te willen worden.
Heeft totaal niets met aanpassen te maken.

27 juni 2022 om 09:23

Dat hij Italiaans spreek dat wilt toch niks zeggen over zijn gevoel voor Jive. Italië is een interessant land

27 juni 2022 om 10:43

De Ligt is gewoon een beroepsvoetballer die als geen ander weet dat alles maar tijdelijk is. Het spreken van de taal vergemakkelijkt alles alleen maar en aanpassen, voordat je echt aangepast bent speel je alweer bij een andere club in een ander land.

28 juni 2022 om 08:01

@nuanceman ; "laten we zeggen dat hij nooit zijn best heeft gedaan om zich geliefd te maken en aan te passen.” Hij zegt hier letterlijk dat De Ligt zelfs de moeite niet heeft gedaan om zich aan te passen. Dat je onaangepast kan zijn is één ding, maar de moeite hier niet voor doen is onzin. Dat hij buiten de boot valt of wat dan ook, dat is iets anders.

Ik ben totaal geen De Ligt fan, maar zie hem liever ook vertrekken bij Juventus. Persoonlijk vind ik het ook geen 100% match. Maarja, dat is opinie natuurlijk.

26 juni 2022 om 22:11

Precies. Bovendien heeft Allegro maanden geleden juist aangegeven dat hij De Ligt als een van de toekomstige leiders van Juventus ziet. Je ziet hem overigens ook vaak genoeg naar teamgenoten schreeuwen dat ze zich anders moeten positioneren.

26 juni 2022 om 22:20

Dat is natuurlijk de enige factor. Hij heeft het niet over aanpassen aan de cultuur en het land maar zich geliefd maken in en aanpassen aan de spelersgroep. De taal leren als dikbetaalde expat is imo altijd het ab-so-lu-te minimum. Eerder een kulargument van jou.

26 juni 2022 om 22:24

Real8madrid. Het is inderdaad zo'n kulargument dat toch een grote groep voetballers het niet doen? Heb altijd wel respect voor voetballers die het doen/proberen.

26 juni 2022 om 23:02

En toch geeft het snel leren van de taal wel een signaal af over de intentie om je aan te passen. Het lijkt me dat de Ligt die intentie echt wel heeft.

26 juni 2022 om 23:05

Dat bepaalde voetballers lui en dom zijn lijkt me duidelijk. Dat is verder irrelevant.

27 juni 2022 om 03:10

Het verhaal van legrotalgie is gewoon dikke onzin. De Ligt ligt prima de groep. Hij is echter nog geen leider van het team. Maar dit is volstrekt logisch als je Buffon, Chiellini, Ronaldo, bonucci enz. Voor je hebt. Maar voor de rest spreekt hij vloeiend Italiaans. En gaat hij prima om met het team.

27 juni 2022 om 10:12

Ik vraag me toch af hoe mensen hier kunnen beoordelen of hij zich voldoende heeft aangepast en hoe goed hij wel of niet in de groep ligt. Ik ken die gasten niet en spreek ze niet persoonlijk, dus kan geen zinnig woord zeggen over of hij wel; of geen buiten beentje is. Ik vind het wel erg eenzijdig om te stellen dat hij maar z'n stinkende best moet doen om "erbij te horen"maar ik niets over de andere kant hoor. Is volgens mij namelijk altijd twee richtings verkeer. Hij moet z'n best doen om er tussen te komen en bij twe passen. De groep moet hem op hetzelfde moment het gevoel geven dat hij welkom is en hem erbij proberen te betrekken.

Wat ik veel boeiender vind is, wat gaat hij doen. Blijft hij bij Juve of vertrekt hij naar Engeland? Hoop persoonlijk op het laatste. Maar vrees dat Chelsea geen schijn van kans maakt met 35mlnn en een moeilijk scorende spits.

27 juni 2022 om 10:46

Hij spreekt de taal, eet wat ze daar ook eten, en heeft respect voor de regels en de normen en waarden. Wat moet hij nog meer aanpassen?

27 juni 2022 om 14:55

Wel mee eens, maar buiten dat zegt deze Legrottagli ook maar wat. In het veld zie je die leiderskwaliteiten wel terug. Dit soort woorden zie je altijd terug bij oud-spelers en dan betreft het hier ook nog eens een speler die in 8 jaar Juventus grotendeels een bijrol en als figurant heeft gefungeerd.

De Ligt heeft zich cultureel, qua speelstijl aangepast en er waren nooit signalen dat hij buiten de groep lag. Dan heb ik wel wat meer nodig dan een oud-voetballer die waarschijnlijk maar lukraak aan het blaten is. "van buiten leek het erop" zegt in dat opzicht wel genoeg.

De Ligt en Juventus zijn gewoon geen hele geweldige match. Juventus verlangt stoicijnse verdedigers en De Ligt is van nature toch een wat 'vrijere' verdediger die meer ruimte voor interpretatie nodig heeft. Dat heeft hem zeker wat ontwikkeling gekost, want hoewel hij op fysiek vlak duidelijk progressie geboekt heeft bij Juventus, is het voetballende gedeelte toch wat afgevlakt en daardoor oogt hij ook niet comfortabel.

27 juni 2022 om 08:43

Dat je een taal spreekt wil niet zeggen dat je ergens bij past. Hij heeft niet de Italiaanse mentaliteit die nodig is. Snap het helemaal wat ze bedoelen.

27 juni 2022 om 12:21

Aldus Nicola Legrottaglie...

De man die de trofee Bidone d'oro heeft gewonnen (slechtste speler van Serie A seizoen) bij Juve.
De man die op enkele wedstrijden na zelf gefaald is bij Juve.
De man die van Juve de overstap naar Milan maakte.
De man die zich openlijk tegen Homo's uitlaat

Kortom kan die man niet series nemen.

Hij spreekt toch een aardig woordje Italiaans, hoezo ‘hij wil zich niet aanpassen’?!

26 juni 2022 om 23:10

Waarom struikelt iedereen over dit? Alsof je per definitie klaar bent met aanpassen als je de taal vloeiend kent. Hij doelt over en over en overduidelijk op wat meer of iets anders dan alleen de taal kennen, kom op jongens. On; kan me vinden in het gebrek aan leiderschap, heb het zelf ook nooit gezien, maar die gast is 22, en achterin moet Chiellini en Bonucci de leiding nemen. Hij is er ook niet voor gehaald.Of hij goed in de groep ligt kan ik niet beoordelen, ik volg uiteraard geen Juventus en haar spelers op social media behalve Chiesa dan. Maak een uitzondering voor speciale Italiaanse spelers. Vandaar dat ik ook Zaniolo van Roma volg

27 juni 2022 om 00:01

Ik had altijd wel het idee dat hij het goed met Ronaldo kon vinden, dus misschien toch maar die overstap naar United maken

27 juni 2022 om 14:58

Als voetballer uit een totaal ander land zegt het natuurlijk wel iets. Het betekent niet alles, maar voetbal is natuurlijk wel een sport van passanten. Je kunt het ene jaar in Spanje voetballen en twee jaar later een contract tekenen in bijvoorbeeld Frankrijk. Het laat toch een bepaalde toewijding zien. Zo'n taal leer je natuurlijk niet door even een paar bladzijdes te lezen. Daar gaat serieus tijd in zitten.

Wat een trieste onzin is dit. Leerde de taal ongelofelijk snel, ik zie hem heel vaak met dybala en chiesa rondhangen buiten de voetbal om. Ook met chiellini en bonucci zie je hem heel vaak, wat een trieste karaktermoord.

Zeker heel erg teleurgesteld dat hij Juventus gaat verlaten. 😏

Moeilijke keuze voor Juventus. Als hij zijn contract niet wil verlengen dan moeten ze er deze zomer toch proberen grof geld aan te verdienen. Als is zo een bod van 40/45 + Werner dat niet, en ze zouden gek zijn dat te accepteren.

Maar anderzijds zitten ze na het vertrek van Chiellini en de definitieve verkoop van Demiral nu ook niet echt dik in de verdedigers en is de ligt gewoon het beste wat ze nog hebben. En lang gaat bonucci ook niet meer mee gaan. En echt veel goede vervangers op de markt zijn er ook niet meteen (zelfde probleem als Chelsea dus eigenlijk). Bremer zou kunnen maar dan moeten ze Inter op snelheid pakken en het is nu ook niet zo dat er al veel schot in de de ligt transfer zit.

26 juni 2022 om 22:21

Ja Juve lijkt zich vol te focussen op de aanval met Pogba die komt en Di Maria en Zaniolo waarmee zei bezig zijn maar als de ligt weg gaat houd je alleen Bonucci over. Je hebt dan nog Rugani maar die kwam zelfs te kort bij Cagliari en die jongen Gatti die ze van Frosinone kochten afgelopen winter die heeft het niveau denk ik ook nog niet. Dus achterin moet er wel wat bij komen bij Juve.

26 juni 2022 om 22:35

En de backs zijn ook gewoon matig bezet. Danilo is matig, Cuadrado wordt oud, Alex Sandro hadden ze al vier jaar moeten afschrijven en Pelegrini lijkt te gaan vertrekken.

Zeker Zaniolo snap ik niet. Dan kan je beter bernardeschi verlengen vind ik zelf. Zaniolo heeft echt gigantisch veel talent maar die knieën zijn toch echt tikkende tijdbommen lijkt het. Verder is hij veel van zijn fluxsheid kwijt door een teveel aan spieren. En echt een heel intelligente speler is het ook niet echt, eerder kop naar beneden en beuken.

27 juni 2022 om 03:13

Rugani is prima als 4e verdediger. En zie Gatti graag blijven om van een bonucci te leren. Moeten een keer nieuwe jongens de kans. En niet oude rotten blijven behouden.

27 juni 2022 om 03:14

Zaniolo is prima op het creatieve flak. Een sterke concurent van dit Maria is broodnodig. Om te zien of die het stokje direct kan overnemen na het jaartje. En berna zou alleen voor de bank. En ook daarvoor is hij niet goed genoeg.

27 juni 2022 om 07:24

De huidige zaniolo is voor een topclub ook alleen goed voor de bank.

Ach, die jongen heeft zn best gedaan. Alleen die foutjes bebben m opgebroken. Hij moet beter worden maar ik zie nog steeeds die wereldverdediger van bij ajax. Dat is niet ineens weg, ik wil me er niet per se aan wagen maar ik denk dat hij meër potentie heeft dan frenkie.

26 juni 2022 om 23:05

De foutjes hebben hem opgebroken? Dan is het een beetje raar dat hij dit seizoen gewoon weer 42 wedstrijden heeft gespeeld niet? Met in drie seizoenen 117 potjes Juventus 1 kan je niet spreken over iets opbreken. Sterker nog, hij staat van de huidige selectie spelers daarmee op de 11e plek van meest gespeeld voor Juventus. Komt nog bij dat De Ligt na Vlahovic de hoogste markwaarde heeft en dat zou niet bepaald zo zijn als de boel hem is opgebroken.

26 juni 2022 om 23:29

Zeker in het begin van het seizoen zat hij in de toppers regelmatig op de bank. Zeker tegen de top 3 heeft die niet zoveel minuten gemaakt vanuit de basis dit seizoen. Dus het heeft hem toch minstens een beetje opgebroken.

26 juni 2022 om 23:52

Nee, Lierse, hier wordt over opbreken gesproken als in voltooid verleden tijd voor De Ligt en dat is pure nonsens want dan speel je dit seizoen niet 42 wedstrijden. Daarbij heeft hij het begin van Napoli gespeeld, Milan gebankt, Roma gemist door blessure en Inter gemist. Met 29 basisplaatsen, 2x invallen en 6x banken in de Serie A, op 1 wedstrijd na tegen Malmo alles spelen in de CL, Supercoppa finale missen door een schorsing en slechts 1 wedstrijd missen in de Coppa Italia...dan ben je echt ontzettend aan het zoeken om maar wat te verzinnen dat de foutjes hem hebben opgebroken. Complete onzin want als de boel hem is opgebroken dan zou hij deze zomer voor 20-30miljoen moeten worden verkocht haha.

27 juni 2022 om 07:36

Ik ben niks aan het zoeken. Tegen Milan, Inter en Napoli zat hij de eerste drie matchen van het seizoen op de bank. Dat is het benoemen van een feit. In de terugronde zat hij ook op de bank tegen Milan. Tegen Napoli speelde hij maar toen was Chiellini (die in alle andere matchen tegen Milan, Napoli en Inter in de basis stond) er niet bij wegens covid.

Pintje bij paaltje heeft hij 4 van de 6 absolute toppers op de bank gezeten en 1 van de gespeelde kwam omdat Chiellini geblesseerd was. Dat mag jij een lulverhaal vinden maar het zijn feiten. En het feit is dat de beste verdedigers de toppers altijd spelen. Er is geen enkele trainer in de wereld die zijn beste spelers net in de toppers op de bank gaat houden. Van dijk zit ook niet plots op de bank tegen City, Chelsea of Man U.

Dus ja ik durf te beweren dat dat de ligt, zeker in het begin van het seizoen (de eerste vier toppers, 2 keer Milan, 1 keer inter en 1 keer Napoli gewoon op het bankje gezeten) niet het volledige vertrouwen genoot. Kan je natuurlijk de definitie van “opgebroken” heel hoog gaan leggen om geforceerd een punt te maken. Maar voor mij is niet het volledige vertrouwen van de trainer hebben om je op te stellen in toppers ook een vorm van opbreken.

27 juni 2022 om 09:37

Leuk, in een discussie aangeven dat je de feiten benoemt, maar tegelijk uitgaan van aannames:

'Zeker tegen de top 3 heeft die niet zoveel minuten gemaakt vanuit de basis dit seizoen. Dus het heeft hem toch minstens een beetje opgebroken.'

27 juni 2022 om 09:49

Het is een feit dat hij die toppers op de bank zat. Het is ook een feit dat de beste spelers/spelers waar een trainer het absolute vertrouwen in heeft niet op de bank zitten in toppers. Het is dus geen aanname. Het is een feit dat Allegri eerder het vertrouwen schonk aan bonucci en vooral Chiellini in het begin van het seizoen. En als die echt meende dat de ligt beter was dan beide dan had hij altijd gespeeld in die potten.

Maar nee het zal wel toeval zijn zeker dat Allegri hem net in die potjes op de bank zet?

27 juni 2022 om 10:16

Misschien toeval, misschien niet. Dat weet jij niet, dat weet ik niet. Je kunt 't aannemen, en dat is wat jij doet. Ik denk dat het wat te kort door de bocht is, aangezien een seizoen niet alleen de topwedstrijden behelst. Je moet ook van de andere ploegen winnen. Waarom zou hij die wedstrijden dan wel spelen? Misschien zit er wel een andere filosofie achter? Je kunt van alles bedenken. Of aannemen. En dan kan jouw aanname nog het meest voor de hand liggen, het blijft een aanname tot iemand het bevestigt.

27 juni 2022 om 10:33

Gaan we zo een discussie krijgen. Ja als je alles nihilistisch benadert dan is het voeren van een discussie als deze op een forum nutteloos.

Ook wel als je gaat zeggen “misschien was het toeval”, ja zuiver toeval dat Allegri de eerste vier grote toppers voor iemand anders als de Ligt koos. Klinkt heel aannemelijk. Het feit dat Chiellini een oude man is die met haken en ogen aan elkaar hangt waardoor die lang niet alle potten kan spelen, behalve de belangrijkste, is veel onwaarschijnlijker…

Verder beweer ik trouwens nergens dat Allegri geen vertrouwen in hem had, dat maak je er zelf van. Hij had duidelijk genoeg vertrouwen in hem om hem in het merendeel van de potten op te stellen. Een vertrouwen dat hij terugbetaalde met goede prestaties doorheen het jaar, die er dan ook voor zorgden dat hij de laatste toppers van het seizoen wel in de basis mocht staan. Maar blijkbaar is het hier voor sommigen een of andere geschifte opmerking te stellen dat hij in het begin dat vertrouwen nog niet genoot door erop te wijzen dat hij weldegelijk op de bank zat tegen Napoli, Milan, Inter en nog eens Milan, de eerste vier echte toppers van het seizoen.

26 juni 2022 om 23:21

Maar Juventus wil hem helemaal niet kwijt. Sterker nog, ze hebben hem een flink verbeterd contract voorgesteld. Laatste geruchten is dat hij ook blijft maar dat moeten we nog maar zien. Lijkt mij niet dat Juve je een beter contract geeft als ze vinden dat je door de mand bent gevallen.

Ben benieuwd. Als die echt heel veel geld oplevert en hij twijfelt, Mag die van mij sowieso gaan. Zijn namelijk best wat plekken waar we versterkingen nodig hebben. Pogba en Di Maria zijn al voor 90% binnen. Ook zijn we bezig met Zaniolo

26 juni 2022 om 22:21

Leuk al dat aanvallende geweld maar wat dan met die defensie? Lekker het seizoen ingaan met Bonucci en Rugani als enige cv’s (zelfs al gaat de ligt niet weg kan je echt niet komen aanzetten met Rugani als eerste en enige vervanger) en Danilo en Sandro als backs?

Klinkt vrij tot zeer matig voor een topteam.

26 juni 2022 om 22:33

Je kan van dat geld Bremer halen en je hebt nog geld over, ik heb ook geen idee wat Allegri mag uitgeven deze zomer en wat er mogelijk is.

Het is eigenlijk vanaf dag 1 geen perfecte match. Heb de indruk dat financiële redenen de boventoon voerden bij de overstap. Hoewel er geen betere leermeersters in verdedigen dan bij Juve, het klikte gewoon niet.

Matig beginnen helpt dan ook niet mee. Jammer, maar tijd genoeg om te herstellen. Chelsea lijkt me ook niet de perfecte match, ook wat kil als club. Hoop wel dat hij zich daar hervindt

Op het veld heeft hij zich in ieder geval wel aangepast. Is van een moderne verdediger naar zo'n ouderwetse lompe verdediger gegaan.

Dit komt een beetje salty over. Juve is gewoon een stepping stone gebleken, 3 jaartjes en tijd voor een nieuwe stap. Doet Matthijs gewoon slim. Heeft ook gewoon de taal meteen opgepakt, het is geen Gareth Bale die na 7 jaar nog steeds niks kan. Hij kan trouwens echt een bizarre carriere opbouwen. 3 jaar Nederlandse top, 3 jaar Italiaanse top, nu misschien 3 jaar PL top. Alleen nog Spaanse en Duitse top en hij heeft alles gehad. En dan is ie pas 31. Wat een carriere zou dat zijn zeg.

26 juni 2022 om 22:24

Hij heeft op dit moment ook precies even veel wedstrijden voor Juventus gespeeld als voor Ajax. 77 geloof ik.

27 juni 2022 om 00:03

Dat hij voor beide evenveel heeft gespeeld klopt, maar wel een stuk meer: 117 voor Ajax, 117 voor Juve. 234 wedstrijden op je 22e voor twee grote clubs in Europa. Dan snap je die mensen toch niet te zeuren hier soms.

Sprak binnen no-time Italiaans en ik zie hem constant coachen en praten op het veld, maar inderdaad. Hij wilt zich niet aanpassen.

Volgens mij is iemand een beetje gefrustreerd omdat hij weg wilt bij Juventus.

Ik begrijp wel dat Legrottaglie geen leiderskwaliteiten ziet in Matthijs de Ligt , maar moet je dat verwachten van een 22 jarige jongen die voor het eerst in een vreemd land komt wonen. Denk je nu echt dat Matthijs de Ligt binnenkomt en meteen grote sterren zoals Chiellinie en Bonucci even gaat aanwijzen waar ze staan? Ik (heinazijn) vind dat wel wat voorbarig van Legrottaglie. Ik zie juist in de Ligt wel een toekomstig leider staan. Dat hebben we allemaal mij Ajax kunnen bewonderen toen de 189 centimeter lange voorstopper Ajax in de Europese campagnes bij de hand nam (in verdedigend opzicht dan). Ik kan me nog wel herinneren dat hij Lacazette van Lyon toen als klein jochie even een duw gaf hahah geweldig was dat!

Wat kijk ik uit naar de samenwerking tussen de Nederlander en Tovenaar Tuchel. Als je ziet hoe Tuchel verdedigers verbeterd is dat niet normaal. Ik denk dat de Ligt onder Thomas Tuchel echt een hele grote verdediger kan worden. Ik weet zeker dat Thomas Tuchel wel plannen heeft met de Ligt en ik weet zeker dat onze Duitse tovenaar nu al in zijn spreukenfabriek zit om te kijken hoe hij de Ligt gaat omtoveren tot een van de beste centrale verdedigers ter wereld. Het is alleen de vraag hoeveel Elixer Todd Boehly wilt uitgeven voor onze grote vriend de Ligt. Een deal met Werner en een beetje zakgeld lijkt me een ideale deal voor beide partijen.

Mocht de Ligt daadwerkelijk naar het prachtige Stamford Bridge komen dan komt hij samen te spelen met leermeester Thiago Silva. Ik weet zeker dat onze Braziliaanse voorstopper de Ligt wel aardig wat kunstjes kan leren. Dan heeft de Ligt toch wel echt al met grote verdedigers samen gespeeld. Van Dijk, Chielinie en Silva. Dan heeft hij gewoon met 3 van de beste 4 verdedigers van de afgelopen 5 jaar samen gespeeld.

De Ligt weet hoe het is om op Stamford Bridge te spelen. Het was jammer dat hij net weg ging bij Ajax toen Ajax op bezoek kwam in 'the home of world champions' , maar gelukkig mocht de Ligt met Juventus later op Stamford Bridge spelen. Daar heeft hij al kunnen proeven in wat voor team hij terecht kwam. Juventus was die wedstrijd totaal niet opgewassen tegen het aanvallende spel van de Londenaren . En ik zag toen al in de ogen van onze Matthijs van: "hier wil ik spelen".

Ik hoop je snel te zien in het prachtige blauw!

26 juni 2022 om 22:26

@heinazijn goed geschreven. En vergeet ook niet dat Hulshoff zijn mentor was en hij Koeman en de Boer als coaches heeft gehad. Dat zijn toch ook niet de minste verdedigers geweest.

26 juni 2022 om 22:35

Dat is een hele goede bijdrage Williberti! Bedankt daar voor! Daar had ik nog niet eens aan gedacht.

Aan leermeesters heeft de Ligt in elk geval geen gebrek. Hoewel ik moet bekennen dat ik de Ligt onder Frank de Boer niet helemaal top vond spelen. Vooral toen in de wedstrijd tegen Tsjechië. Daar ging hij nogal de fout in. Maar hij is natuurlijk ook maar 22. Het is voor hem nu nog even vallen en opstaan. Ik ben er van overtuigd dat de Ligt er wel komt.

De Ligt heeft zich prima aangepast maar wil nu gewoon weg, en logisch ook. Toen hij kwam was Juve wereldtop, nu zijn ze subtop. 3 jaartjes verder, goed moment om naar de PL te vertrekken.

De Ligt heeft zich vanaf het begin perfect aangepast en men is daar altijd uiterst lovend over geweest. Zijn vriendin en hij zijn ook erg gelukkig in Italië.

Het is zo'n merkwaardig onwaar verbaal dat ik denk dat Legrottaglie hier de publieke opinie wil beïnvloeden omdat er mechanismen in werken zijn gesteld waar wij geen zicht op hebben. Dan is dit codetaal voor:

"De Ligt drukt teveel op Juves salarishuis en hij vertegenwoordigt één van de hoogste transfersommen, dus zij willen hem als cash cow gebruiken voor de verdere heropbouw van het team."

Beetje raar verhaal want volgens mij heeft de ligt het prima naar zijn zin en sprak hij binnen enkele maanden al vloeiend Italiaans. En als hij niet goed met teamgenoten zou kunnen opschieten was dat allang eerder naar buiten gekomen. Ben wel benieuwd wat Juve gaat doen. Want als de ligt ook nog weg gaat na Chielieni en Demiral dan is de spoeling dun achterin.

Echt een trieste en nare opmerking van deze vent. Ten eerste mag hij de veters van Matthijs nog niet eens strikken, hij was een dramatische klungel en ten tweede slaat het helemaal nergens op want De Ligt heeft heel hard gewerkt om zich aan te passen en spreekt vloeiend Italiaans. Denk dat deze Nicola in het zwarte gat is gevallen en daarom maar een beetje verbitterd loopt te doen.

Ik denk dat hij bedoelt dat de ligt juventus nooit als eindbestemming heeft gezien. En welke speler uit de stal van Raiola doet dat wel? Ik hoop dat de Ligt nog vele transfers maakt zodat Ajax iedere keer weer een paar miljoen pakt. Na Chelsea Real of Barcelona?

De Ligt zich niet aanpassen ?? Moet de Eerste Zuid Europeaan/zuid Amerikaan nog tegenkomen die ook maar een beetje Nederlands spreekt . De Ligt spreekt vloeiend Italiaans .

26 juni 2022 om 22:58

Suarez

27 juni 2022 om 09:23

Tadic..

27 juni 2022 om 10:16

Ronaldo van PSV

27 juni 2022 om 10:49

Isimat "snikheet" Mirin.

Ik denk dat de mening van deze oud-speler heel anders was geweest wanneer De Ligt zijn contract zou hebben verlengd. Hij heeft zich al neergelegd bij een transfer en komt nu met een lulverhaal dat het voor Juve het beste is wanneer De Ligt weggaat.

Wat een onzin. Matthijs sprak al vrij snel Italiaans en spreekt het zelfs redelijk vloeiend. Daarnaast is z’n mentaliteit altijd top geweest. Momenteel is hij samen met Chiesa op vakantie, dat doe je niet als je niet goed opschiet met teamgenoten. Ik las juist dat Juventus hem aanvoerder wilde maken volgend seizoen dus hoezo geen leider? Dat hij niet helemaal bij Juve past qua speelstijl ben ik het wel mee eens.

27 juni 2022 om 09:19

Daarnaast is hij als tiener aanvoerder geweest van een underdogteam dat het tot de halve finale bracht in de CL. Als iemand een leider is, is dat De Ligt wel. Hij kwam niet altijd goed uit de verf bij Juve (meer dan anderen hier doen geloven), maar met 117 wedstrijden in 3 jaar is hij toch niet 'geflopt' ofzo.

Hij heeft zich juist teveel aangepast. Komt niet meer op, zijn lange bal zie je steeds minder en zit veel te veel in het krachthonk.

“Als ik naar zijn karakter kijk, dan vind ik De Ligt echt een goede speler”

Dit geeft wel een beetje het niveau van meneer Legrottaglie. Alsof een karakter ervoor zorgt dat je een bal recht trapt. Dan kan je de rest van het lulverhaal ook niet meer serieus nemen, wel?

Dit klinkt wel een beetje als een salty schop na. De Ligt moet lekker een volgende stap zetten, Juve is een opstapje naar meer voor een groot talent als de Ligt.

Dit klinkt vooral als een beetje rancune richting De Ligt voor het geval hij de overstap gaat maken. Dit is de eerste keer dat dit soort berichten over De Ligt de media in geslingerd worden en het is geen toeval dat dit gebeurt zodra er interesse is van een andere club. Zo gaat het in Engeland ook altijd.

Waarom een mening hebben over de mening van een ander.
Wat Legrottaglie zegt en vind is slechts zijn mening. Die mag hij hebben. Ik heb mijn eigen mening over de Ligt, en die telt voor mij.
Het zou fijn zijn als VZ wat meer feiten hier presenteerde in plaats van iedere mening.

Hahaha legrottaglie, van matige verdedigers gesproken... die mag geluk hebben ooit onze kleuren te hebben gedragen. De Ligt mag voor het leven tekenen, zo fel is hij geliefd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Lazio00
12.Lecce00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. AllegriUnknown
M. PerinKeeper
T. BarbieriVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

166 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Bayern München 1 0 0 0
2021/2022 Juventus 31 3 3 1
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

Unibet: Odd van 2.38 voor zege van Bayern München zonder tegengoal

Bayern München trapt de Bundesliga vrijdagavond als regerend landskampioen af met een uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt, de winnaar van de Europa League in het afgelopen seizoen. Bayern verzekerde zich in april...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren