Arne Slot troeft Ten Hag af in strijd om de Rinus Michels Award

Zondag, 26 juni 2022 om 17:30Yvo van Dorst • Laatste update: 19:47

Arne Slot heeft zondagavond voor het eerst in zijn trainerscarrière de Rinus Michels Award gewonnen. De oefenmeester liet hiermee onder andere Erik Ten Hag achter zich, die de prijs voor de beste trainer van de Eredivisie al drie keer won. Andere genomineerden waren Ron Jans (FC Twente), Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) en Joseph Oosting (RKC Waalwijk).

Slot startte met een dankwoord voor zijn spelers na het in ontvangst nemen van de award. "Ik begin met het bedanken van mijn spelers. Spelers winnen wedstrijden voor een trainer. Het mooie van deze award is dat het niet alleen over prestaties gaat. Maar ook over de manier van spelen. Wedstrijden win je als je goede spelers hebt en die had ik afgelopen seizoen. De speelwijze en de fitheid zijn hier ook belangrijk voor en daar wil ik mijn hele staf voor bedanken."

De Rinus Michels award wordt aan het eind van ieder seizoen uitgereikt aan de beste trainer van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast wordt elk jaar de prijs uitgedeeld voor de beste jeugdopleiding in het betaald voetbal. De winnaar van de award wordt gekozen door stemmen van alle trainers die actief zijn in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. De prijs voor beste trainer werd voor het eerst uitgereikt in 2004.

Het is de eerste keer dat Arne Slot de prijs voor beste trainer in de wacht sleept. De laatste twee keren dat de award werd uitgereikt, won Ten Hag. De oefenmeester, die aankomend seizoen bij Manchester United voor de groep staat, is tevens recordwinnaar van de prijs. Ten Hag won de onderscheiding in 2016, 2019 en 2021. In 2020 werd er geen Rinus Michels Award uitgereikt vanwege het afgebroken coronaseizoen.

Slot werd vorig jaar derde in de Eredivisie en kwam met Feyenoord in de finale van de Conference League. Het was twintig jaar geleden dat de club voor het laatst een Europese finale speelde. De prijs voor beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie ging naar Dick Lukkien, die met FC Emmen kampioen werd en de club weer terug naar de Eredivisie loodste. Bert van Marwijk ontving een oeuvreprijs voor zijn werkzaamheden en verdiensten in het Nederlandse voetbal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door ruiz_fct)

Voor iemand die niks heeft gewonnen vind ik dat vreemd?

26 juni 2022 om 19:30

Dus je kan alleen een deze prijs winnen als je met je team een prijs pakt?
Dus alleen de trainer die met zijn team de beker , kampioen wordt of jc schaal pakt kn deze prijs pakkenZ

Aha andere trainers pak je spullen maar

26 juni 2022 om 19:44

Voor een trainer bij een een topclub in Nederland vind ik dit wel een het minste ja.

26 juni 2022 om 20:04

Een club die een topclub is of wil zijn zou in ieder geval niet dolgelukkig moeten zijn met een derde plaats is mijn bescheiden mening.

26 juni 2022 om 20:18

Feyenoord wil een topclub zijn maar is het jaren niet geweest. Nu onder Slot zie je echt dat er stappen gemaakt worden er staat waarde op het veld , europees een topjaar gehad en hij durft de jeugd de kans te geven. Ik zie in Slot ook wel een hele goede trainer net als ten Hag ook in de interviews is het fijn om naar Slot te luisteren. Ik vind dan ook dat Slot de prijs verdiend heeft bij AZ leuke dingen laten zien en gaat nu bij Feyenoord veder het is een beloning voor zijn goede werk. Ik denk als Slot de tijd krijgt dat er echt wel meer succesen gaan volgen en dat Feyenoord snel weer kan meestrijden om de titel. Psv en Ajax zijn ver uit zicht geraakt maar met een beetje tijd en goed scoutings werk zie ik Feyenoord weer meedoen om de titel. Het mooie vind ik nu al dat het wachten is dat de duurste uitgaande transfer verbroken word want Feyenoord durf ook weer de hoofdprijs te vragen en dat is alleen maar goed voor een club als Feyenoord.

26 juni 2022 om 20:22

Hij heeft een Europese finale gehaald. Wat wil je nog meer. Gewoon dikverdiend deze prijs.

26 juni 2022 om 20:23

Feyenoord heeft een ontzettend slecht seizoen achter de rug waarin nipt Europees voetbal werd gehaald. Een nieuwe trainer moest een bij elkaar geraapt zooitje weer zien te motiveren en moest het doen met wat wisselgeld.
Eind van het seizoen finale conference league gespeeld met niet 11 maar een gemotiveerd team dat plezier uitstraalt.
Dat zin heeft om te voetballen en buitenom alles toch kwaliteiten lijkt te bezitten. Je kan dan toch wel stellen dat Slot het enorm goed heeft gedaan. Ook Jans heeft het prima gedaan en had de prijs kunnen winnen maar dit keer is het Slot.

26 juni 2022 om 20:51

Slot heeft het goed gedaan maar niet het beste van iedereen.

26 juni 2022 om 21:05

Ruiz,

Het willen zijn en het zijn zit nog wel verschil.
Ik vind Feyenoord nog steeds een topclub alleen op sommige aspecten zijn we dat natuurlijk niet. Financieel gezien lopen we nog wel wat achter.
En ach iedereen heeft een andere definitie van topclub. Maar als je budgetten bij elkaar pakt is het toch meer dan prima dat je derde wordt? Onze aankopen waren goedkoper dan de rechter teen van Haller. En dat is niet uit weelde

26 juni 2022 om 21:05

@Ruiz_FCT daar denken zijn collega’s (deze award wordt gestemd door alle trainers in de ED) blijkbaar anders over. En die zullen er toch wel verstand van hebben neem ik aan.

26 juni 2022 om 21:12

En toch vond ik jullie spits bijvoorbeeld niet slechter dan Haller. Uiteindelijk draait alles om wat er op het veld staat (want een zak geld kan niet scoren eh) en ik vond wat er bij Feyenoord op het veld stond niet veel minder dan Ajax en toch wel gelijkwaardig aan PSV.

26 juni 2022 om 21:16

Suc6Magmet Die hebben er ongetwijfeld meer verstand van dan ik. Desondanks mag ik een mening hebben toch.

26 juni 2022 om 22:30

Tja Ajax zijn selectie (incl verhuurde spelers) heeft rond de 200 miljoen gekost.Die van Feyenoord misschien 20 miljoen? Kan je natuurlijk nooit vergelijken of Arne Slot op afrekenen.

26 juni 2022 om 22:44

Waarom kreeg Bosz toen de prijs, terwijl Feyenoord onder Gio na 18 seizoenen weer eens de titel pakte? Toen vond iedereen, uitgezonderd de Feyenoordsupporters, het terecht. Het was zo uniek om een Europese finale te halen. Slot en Jans hebben beiden zeer goed gepresteerd. Doorslaggevend is het behalen van de Europese finale.Ajax heeft, ondanks alle wedstrijden in de groepsfase winnen (respect), verder niet uitmuntend gepresteerd. Geen JC, geen KNVB en als 1e Nederlandse club uitgeschakeld in Europa.

27 juni 2022 om 00:16

Ajax is als eerste Europees uitgeschakeld omdat ze daadwerkelijk overwinterde in een serieuze Europese competentie en niet de hoofdklasse genaamd conference league. Dat is namelijk het niveau. De derde Europese competitie. Knap die finale plaats, maar maak het niet groter dan het is. Helemaal niet tegenover een club die niet zo lang geleden in de 2e Europese competitie de finale wist te halen. Nog meer knap, maar verbleekt bij een halve finale plek CL en helemaal bij een finale plek. Arne deed nergens meer voor mee dan die conference league, terwijl toen die Amsterdamse club de Europa league finale haalde ze tot de laatste speelronde streden voor de titel. Dus als antwoord op jouw vraag. Bosz was minstens op 2 fronten actief tot het einde.

27 juni 2022 om 00:43

Aan je reactie te zien heb ik het gevoel dat ik op je teentjes ben gaan staan!?

Ajax heeft toch ook het budget en spelersmateriaal om zich te meten op CL niveau. En ze worden er rijkelijk voor beloond. Ik schrijf verder niks verkeerd of iets wat niet klopt. Jij daarentegen.

De enige serieuze tegenstander die Ajax dat seizoen tegenkwam in dat zogenaamd wel serieuze toernooi was pas in de finale En dat Ajax tot de laatste speeldag nog kans maakte, was ook alleen maar omdat Feyenoord op het eind lood in de benen kreeg. En gedurende de halve finales moest Arne nog wel de 3e plaats veilig stellen (niks te danken hoor )

Dan kan jij zeggen, poeh poeh, 3e plaats. Voor een team wat vooraf werd bestempeld, zowel hier als door analisten op tv en in kranten, als een middenmoot team, dat de handen dicht mag knijpen als ze de playoffs weten te bereiken etc. En die ook nog haar sterspeler voor een habbekrats ziet vertrekken. En van die habbekrats haar elftal op 5 posities moet zien te versterken. Die trainer heeft uitmuntend gepresteerd. En haalde zelfs met dat waardeloze materiaal een Europese finale. Bij een zeer gerenommeerde coach die de andere halve finale overwon stroomde zelfs de tranen van geluk over de wangen. Zo nietszeggend was dit toernooi. Een coach waar zowel Bosz als Slot helaas het onderspit tegen moest delven. En dus het feit blijft dat Ajax dat jaar net zo prijsloos was als Feyenoord afgelopen seizoen.

27 juni 2022 om 09:41

Blijkbaar niet, anders had Ten Hag de prijs wel gewonnen

27 juni 2022 om 09:47

Klopt. Prijzen zijn voor winnaars niet voor verliezers.

26 juni 2022 om 19:32

Vind je het heel gek dat Ajax met een budget van 20x meer dan Feyenoord kampioen word? Het is gewoon ontzettend knap wat slot heeft neergezet met dit Feyenoord, en dus de terechte winnaar.

26 juni 2022 om 20:13

Dat budget dat 20x meer zou zijn (en dus onzin is) heeft Ten Hag ook mede gecreëerd he? Door zo goed te presteren in Europa met jeugdspelers. Dus het is ook ontzettend knap wat Ten Hag al jaren presteert.

26 juni 2022 om 20:17

Ja, klopt helemaal, alleen we hebben het nu toch over afgelopen jaar? Dan heeft ten hag niet heel speciaal gepresteerd, maar hoe Ajax er nu voor staat is natuurlijk een resultaat van jaren goed beleid en een goeie coach.

26 juni 2022 om 20:22

Die poulefase CL, 18 uit 6, noem het maar niet speciaal. Het heeft geen zin om die dingen te meten met Europese prestaties van Feyenoord maar je kan je afvragen of dat Slot was gelukt. Maar hulde voor Slot hoor, een beetje afwisseling in die prijs is alleen maar goed.

26 juni 2022 om 20:29

Van ajacieden mag ik het vast niet zeggen maar dat het budget 20x zo groot is is vooral te danken aan Frank de Boer , Overmars en vd Sar. Hun waren het begin van de succesjaren van Ajax vind het alleen jammer dat Frank de Boer altijd zo afgezeken word door veel ajacieden.

26 juni 2022 om 20:30

18 uit 6 in die CL is eigenlijk een bizarre prestatie waar makkelijk overheen wordt gekeken. Voor Ten Hag er was kwam er überhaupt geen Nederlandse club die poule door maar blijkbaar vinden we het nu heel normaal geworden om gewoon alle wedstrijden op het allerhoogste niveau in de poule te winnen.

26 juni 2022 om 21:44

CL groepsfase was fenomenaal natuurlijk dat zal niemand ontkennen.

26 juni 2022 om 19:33

Feyenoord voetbalt veel beter, finale gehaald, hele vibe rond de club is weer positief. Volkomen terechte onderscheiding.

26 juni 2022 om 19:53

Toen ten Hag hem een paar jaar geleden won was het volgens velen hier onzin dat Europese prestaties meetellen voor een binnenlandse prijs omdat de meeste trainers niet Europees spelen. Terecht dat Ten Hag hem afgelopen seizoen niet won overigens.

Kan wel leven met Slot. Heeft dat afbraak team van Advocaat dat zonder enige beleving voetbalde omgetoverd tot een frisse, aanvallende ploeg die eigenlijk vooral Europees boven zichzelf uitsteeg. De prestaties in de Eredivisie vind ik niet echt super ofzo.

Maar hij heeft een duidelijk stempel gedrukt op het veldspel en heeft ook meerdere spelers uitstekend ontwikkeld. Momenteel een van de weinige Nederlandse trainers waarvan we mogen hopen dat hij ooit tot de internationale top gaat behoren. Gefeliciteerd Slot en Feyenoord supporters.

26 juni 2022 om 20:01

Ik vind dit terecht, Slot heeft uit een matig elftal het maximale weten te persen. Reden voor een feestje in Rotterdam? ;-)

26 juni 2022 om 20:02

Klopt. Ik ben komend seizoen wel erg benieuwd. Slot kan doorbouwen, Ajax en PSV beginnen een beetje opnieuw. En met zo'n Gnonto erbij, wat een topaankoop is, staat Feyenoord er vroeg in de transferwindow al goed op. Ajax moet de eerste speler nog halen.

27 juni 2022 om 00:19

Vind ik dus niet. In mijn optiek had de trainer van Vitesse de prijs moeten krijgen. Die hebben tot vlak voor het einde ver boven hun kunnen gepresteerd zowel nationaal als internationaal. Zijn een poule doorgekomen waar ze vooraf compleet kansloos werden geschat en hebben een nog smallere selectie dan Feyenoord.

27 juni 2022 om 10:10

Vitesse presteerde de 2de seizoenshelft echt onwijs slecht. Als je die prijs aan hem geeft neemt niemand het ooit nog serieus. Slot verdient gewonnen.

26 juni 2022 om 19:40

Als je niet kijkt naar het aspect ‘progressie’ dan snap ik dat.

26 juni 2022 om 20:00

Jij heb er verstand van.
Op welke gronden krijgt een trainer deze onderscheiding dan ? Weet jij dan hoe het dan werkt? Geef een oordeel als je precies weet waar het overgaat. Zelf maakt het voor mij niet uit wie het geworden is.

Niets vreemd aan Spelen ook andere factoren mee die mee tellen Welke kan je natuurlijk als voetbal liefhebber wel weten

26 juni 2022 om 22:01

Volkomen terecht. Voetballend en qua spelopvatting zoveel stappen gezet, voetballers die er al langer zitten een stuk beter gemaakt. Er was eigenlijk niemand anders die het nu meer verdiend had, al heb ik respect voor de knappe prestaties van RKC en Twente. Ten Hag had 'm zeker niet verdiend, tweede seizoenshelft hing van geluk en hulp aan elkaar vast, anders was PSV gewoon kampioen geworden.

Kan hier wel om lachen om een hoop reacties die ik al heb gezien. Begin seizoen… feyenoord moet blij zijn met plek 5-10. Einde seizoen slot wint rinus michels award. Ja onterecht dat hij de prijs pak hij is maar 3 de geworden op straatlengte afstand.

26 juni 2022 om 20:12

Het gat had in ieder geval nog een stuk kleiner moeten zijn. De klap van Anthony op Malacia en de bodycheck van Martinez bij Dessers zijn 2 hele belangrijke situaties geweest bijvoorbeeld. Dat had -6 punten voor Ajax en +6 voor Feyenoord kunnen/moeten zijn. Zo dichtbij elkaar ligt het gewoon. Het puntenverschil geeft echt een vertekend beeld.

26 juni 2022 om 20:48

Moeten nog wel….. Ajax won die wedstrijd volkomen terecht. Dat je überhaupt nog bezig bent in je hoofd met dergelijke situaties. Verder leuk dat Slot hem wint.

26 juni 2022 om 21:54

Ik geef gewoon duidelijke voorbeelden om aan te tonen dat het verschil minimaal was ondanks de miljoenen van Ajax. Dat Ajax die wedstrijden won was alles behalve terecht dat weet je zelf ook.

26 juni 2022 om 19:59

@bliek

Indien men Europese prestaties meerekent, vind ik het terecht dat Slot gewonnen heeft.
Gaat het alleen om de Eredivisie dan vind het onterecht. 3de plek vind ik heel normaal voor Feyenoord met 65 miljoen begroting.

Puur alleen Eredivisie had Ron Jans van Twente of Oosting van RKC moeten winnen. Gezien het hun materiaal en vooral budget, hebben ze in verhouding beter gepresteerd.

27 juni 2022 om 00:00

Maar Marc, voor het seizoen was AZ ons voorbij en Twente, Utrecht en Vitesse gelijkwaardig.....dat is waarom Slot het heeft gewonnen. Het verschil in beleving rond de club. Al had Jans ook mogen winnen. Beiden hebben de publieke opinie doen veranderen

27 juni 2022 om 00:38

Begrijp mij niet verkeerd aub, ik gun het namelijk Arne Slot van harte. Ik vind hem sowieso een hele goede trainer en liet Feyenoord blij vlagen heel goed spelen.

Mij gaat het hier puur om criteria. Tellen de Europese prestaties mee dan is het geheel logisch en verdiend ook. Is het op basis van alleen Eredivisie dan vind ik persoonlijk dat andere trainers het verdienden; Jans en Oosting.

Een 5de plek onder Advocaat is namelijk niet normaal en hoort niet bij een topclub met de 3de begroting van NL. Een 3de plek is daarom wel de verwachting, zeker op basis van materiaal en begroting.

26 juni 2022 om 20:15

Ik snap wel dat je als laatste lacht Bliek. Snap sowieso die mensen hier niet die spelers en trainers op voorhand al afzeiken. Want over Haller, Veerman en vele anderen kunnen we hetzelfde concluderen.

26 juni 2022 om 21:10

@myvision eens.
Ik denk dat geen reet uit maakt wie hem gewonnen had. De kritiek had elke trainer gehad.
Er zijn dit jaar meerdere trainers die prima hebben geprsteerd natuurlijk.
Ten Hag prima in Europa en kampioen geworden.
Jans die het prima heeft neergezet bij twente.
Van Wonderen met een prima prestatie en ik noem er vast een paar niet die er ook bij horen.

Ik ben wel trots op het afgelopen jaar. Ik gaf er heel weinig voor en vind het echt reteknap wat hij neergezet heeft

Volkomen terechts, mits Europese prestaties meegenomen worden natuurlijk. Nationaal heeft Feyenoord weinig tot niks gepresteerd, Europees des te meer. Als dat meeweegt dan is het een terechte prijs. Of dat mee gewogen moet worden is een tweede natuurlijk, dan heb je als trainer van de grotere clubs altijd meer kans op zo'n prijs dan als je een kleinere club traint die nooit Europees speelt. Ron Jans, Kees van Wonderen, Joseph Oosting en Henk de Jonge hadden hem bijvoorbeeld nationaal gezien meer verdiend. Dat ten Hag überhaupt genomineerd was is overigens ook al heel bijzonder.

26 juni 2022 om 19:32

Lees ff de tendens vorig jaar augustus terug. We mochten blij zijn met een plek in de playoffs en onze top aankopen kostten met z'n 3e zo'n 2.5 miljoen euro. Ongeveer de teen van Haller dus.

26 juni 2022 om 19:34

Ach dat lees ik ook elk jaar over PSV dus wat dat betreft. Bovendien, wat een hoop supporters vooraf roept is niet echt leidend voor zo'n prijs toch? Als je met Feyenoord op afstand derde wordt en maar net de nummer 4 achter je houdt, plus vroegtijdig uit de beker wordt gezet, dan heb je het nationaal toch simpelweg niet bijzonder gedaan? Daarom zal Europese prestaties ook meerekenen blijkbaar (wat mij toch enigszins oneerlijk lijkt maar goed) en dan heeft Slot hem volkom verdiend na zo'n waanzinnig knap seizoen.

26 juni 2022 om 19:37

Naja, we waren onder Advocaat zeer slecht, Ajax kocht onze enige echt goede speler en we haalden er wat spelers voor terug in de prijsklassen van de Action. Ik gaf er ook geen stuiver voor. Zeker na Drita uit.

26 juni 2022 om 19:47

Feyenoord stond er ogenschijnlijk niet best voor inderdaad, maar ik kan me niet herinneren/voorstellen dat de algemene tendens echt was dat Feyenoord blij mocht zijn met plek 6 oid. En bovendien: als mensen dat al riepen betekent niet dat dat dus echt zo is he. Als je puur naar de selectie kijkt van Feyenoord afgelopen seizoen is een plek 3 en vroege bekeruitschakeling echt niet bijzonder toch, kom op. Laat staan dat je op basis daarvan deze prijs zou moeten krijgen. Maar nogmaals, als Europese prestaties meetellen vind ik de prijs dus zeker wel terecht. Laat dat duidelijk zijn.

26 juni 2022 om 19:57

@Fossen Europese prestaties tellen mee, Bosz won deze prijs ook toen hij met Ajax de finale haalden van de EL terwijl Feyenoord kampioen werd

26 juni 2022 om 19:34

Fossen,

Nationaal weinig gepresteerd valt wel mee natuurlijk. Nee je pakt geen prijs.
Maar op voorhand zou feyenoord moeten strijden om de plekken 5-10.
Daarnaast heeft hij van een ploeg wat compleet inzakte 1 van de beste ploegen gemaakt van de eredivisie denk ik.

26 juni 2022 om 19:36

Waarom zou Feyenoord met de selectie van vorig seizoen moeten strijden om plek 5-10? Denk niet dat Feyenoorders dat vorig seizoen in augustus zelf ook riepen. Feyenoord had simpelweg de derde selectie van de Eredivisie, dus derde worden is 'oke'. Met Malacia, Senesi, Bijlow, Sinisterra, Kokcu en (achteraf) Trauner, is alles onder plek 3 toch veel te weinig?

26 juni 2022 om 19:41

@fossen: dat was niet de tendens aan het begin vh seizoen en al helemaal niet onder de niet-feyenoorders. Trauner en Aursnes kenden we nog niet. Kokcu was zeer matig onder Advocaat en Malacia te wild. Over Sinisterra werd zelfs door een enkele Feyenoorder geroepen dat je er niets van micht verwachten want hij had al jaren weinig rendement. Alleen Senesi leek een soort zekerheidje. Bijlow niet ivm blessures.Dessers werd al preventief met de grond gelijkgemaakt. Alleen de komst van Alireza leek met gejuich te worden ontvangen. Het kan verkeren 😁

26 juni 2022 om 19:44

Ach je wilt niet weten hoeveel mensen de afgelopen jaren ook hier op VZ PSV op plek 4 inschatten oid. Dat hoeven we toch niet serieus te nemen? Dat er mensen dat riepen betekent niet dat dat dus de kwaliteit van de selectie was. Of vind jij dat de selectie van Feyenoord echt plek 5 waard is? Dan heeft Slot het goed gedaan inderdaad, maar als je naar de selectie kijkt is daar nationaal toch lang niet alles uitgehaald? Europees uiteraard wel.

26 juni 2022 om 19:49

Fossen

Ik heb zelf begin van het seizoen 4-6 gezegd. Az was vorig seizoen sowieso verder dan dat wij waren.
Na dritta werden we Door iedereen uitgelachen. En nog terecht ook. Ik vind het gewoon mooi dat mensen het nu onterecht vinden dat slot de prijs pakt.

26 juni 2022 om 19:50

Met een begroting die vele malen hoger ligt als de rest hadden ze niets anders dan minstens de 3e plaats moeten behalen dat hebben ze gedaan. Nou dat is echt geen wereld prestatie misschien zie jij dat anders, en voor de beker lagen ze er ook meteen uit. Op PSV en Ajax na zijn ze verdiend 3e geworden. Vergeet ook niet dat het Feyenoord publiek veel punten heeft binnen gesleept.... Kunnen weinig clubs zeggen dat het publiek punten binnen sleept.

26 juni 2022 om 19:53

@bliek, ik zeg dus niet dat het onterecht is, ik zeg dat het onterecht zou zijn als het op basis van nationale prestaties zou zijn. Maar blijkbaar tellen Europese prestaties mee, en dan is het volkomen terecht. Staat in mijn eerste reactie toch ook gewoon? 😅 Want je gaat mij toch niet vertellen dat je echt vindt dat Slot nationaal knapper gepresteerd heeft met Feyenoord dan Ron Jans met Twente? Of Henk de Jong met Cambuur, Joseph Oosting met RKC?

26 juni 2022 om 21:00

Meh... als je puur kijkt naar de wedstrijden onder Advocaat waarin Berghuis niet (meer) meespeelde had Feyenoord obv het veldspel ook best 12e kunnen worden. Op FR12 kon het overgrote deel bij de start van het seizoen wel leven met een 5e plek hoor, zolang er maar progressie en een idee achter zat.

26 juni 2022 om 21:13

Fossen,

Ik geeft het hierboven ook ergens aan.
Dir jaar zijn er meerdere trainers die een prima pretatie hebben neergezet.
Wanneer is de 1 beter dan de ander?
Ik vind zeker de trainers die jij noem het meer dan prima hebben gedaan.
Het had ook niet uitgemaakt wie de prijs had gekregen hoor elke winaar had kritiek gehad

26 juni 2022 om 22:07

Fossen, ik zei hier een jaar geleden dat Feyenoord derde moest worden. Mocht PSV matig presteren, kun je wellicht tweede worden. Heef AZ een enorm goed seizoen, dan word je met pech vierde. Werd ik gewoon om uitgelachen hoor. AZ, Utrecht en Vitesse waren Feyenoord allemaal voorbij. Berghuis ging weg, Senesi was zogenaamd een matige verdediger, Kokcu overschat, Sinisterra scoorde nooit, er was geen spits. Er deugde zogenaamd niks van. Wellicht zag jij het genuanceerd in, maar vele anderen deden dat niet

27 juni 2022 om 08:31

@bobiku

Dan had jij een hoop meer vertrouwen dan ik haha. Maar niet verkeerd je had het goed gezien.

Logisch, vooraf schreef de media AZ, Utrecht en Vitesse al over ons heen en uiteindelijk worden we 3e, halen we de finale van de CL en,veel belangrijker is de sfeer- en cultuuromslag in en om het team echt gigantisch. Je kan de award natuurlijk ook gewoon ieder jaar gevenaan de trainer die kampioen wordt, maar mag het, met dat krachtsverschil.

26 juni 2022 om 19:33

De media schrijft bijna ieder jaar dat AZ en Feyenoord over PSV heen zijn maar daar klopt ook nooit iets van

26 juni 2022 om 20:00

Ik vind het allesbehalve logisch. Oke, je kunt niet tippen aan Ajax en PSV, maar het is nou ook niet bepaald een wereldprestatie om derde te worden met Feyenoord toch?

26 juni 2022 om 23:33

Er is een Europese finale gehaald en dat lijkt mij genoeg reden om Slot die prijs te geven. Als het enkel nationaal was gericht dan had jullie trainer in mijn ogen de prijs verdiend, maar je lijkt (al dan niet bewust) over de Europese prestatie heen te lezen.

27 juni 2022 om 10:48

Dat Europese toernooi staat nog in de kinderschoenen. We hebben eigenlijk geen idee hoe knap het is om daar in de finale te staan. Daarbij zijn er maar een paar trainers uit de Eredivisie die zich daar hebben kunnen laten zien. Om die reden zou ik zeggen dat het niet te zwaar mee zou moeten wegen en is de competitie (en de beker evt) waar alle trainers actief zijn geweest doorslaggevend.

Maar nogmaals, ik vind ook dat Slot het goed gedaan heeft. Hij heeft spelers echt merkbaar beter gemaakt, maar ik vind dat hij met dit team best langer om de titel mee had kunnen spelen, want Feyenoord had echt wel betere spelers dan 15 andere clubs in de Eredivsie.

Meer dan terecht dat Arne deze prijs heeft gepakt!

Vorig seizoen verwachtte niemand wat van Feyenoord en dat zal zeker mee hebben gespeeld in deze beslissing. De grootste uitdaging voor Slot is om nóg beter te presteren, terwijl de lat inmiddels een stuk hoger ligt. Ik ben benieuwd of hij die verwachtingen ook waar kan maken.

26 juni 2022 om 20:01

Derde geworden met Feyenoord, nou poeh poeh wat knap.

26 juni 2022 om 20:53

@Ruiz_FCT

Als je niet ziet waar Feyenoord aan het einde van het seizoen 20/21 stond, wat de verwachtingen vooraf waren en hoe er uiteindelijk gepresteerd is dan is dat inderdaad knap. Vooral als Europese prestaties meetellen, kan ik me geen enkele andere trainer bedenken die die prijs hoort te winnen.

Maar héy, een Tukker die roept om Ron Jans, wie had dat nou verwacht?

26 juni 2022 om 20:58

De verwachtingen voor Feyenoord waren toch gewoon plek 3/4? Bij Twente was dat plek 9/10 als je bijvoorbeeld de voorspellingen in de seizoensgids van de VI zou checken. En nogmaals, ik vind ook dat Slot het goed gedaan heeft. Er zit echt een stijgende lijn in, maar de beste prestaties van iedereen, nee.

Tja mensen zullen dit wel onterecht vinden, kan er als Ajacied eigenlijk wel mee leven. Weet niet of Europees meegenomen wordt hierbij, dat scheelt wel enorm in Slots geval. Maar daarnaast ook in de ED bij vlagen goed voetbal, hij heeft Feijenoord hoe dan ook uit het slop getrokken en daarvoor mag hij prima beloond worden. Ja oké ten hag is kampioen geworden, maar het de vraag welke prestatie echt groter is. We moesten eigenlijk wel kampioen worden, Slot wordt juist knap derde.

26 juni 2022 om 21:00

@thegoose

Ik ben ook Ajacied en vind het gewoon terecht. Ten Hag had ook gekund, maar dan vooral voor de groepsfase van de Champions League. Maar omdat het daarna allemaal veel minder werd, is dat minder waard geworden. Slot heeft het in Europa tot de finale volgehouden, heeft het elftal mooier en frisser laten spelen, dus prima zo.

toen advocaat en berghuis vertrokken was de tendens vooral ''feyenoord is van het niveau groningen en mag gaan spelen voor plek 5''. onder slot is het team zoveel leuker, frisser en beter gaan spelen. tevens een behoorlijk europees seizoen en een prima 3de plaats. vgm meer dan terecht al had ron jans heb ook wel verdiend.

Lachwekkend eigenlijk. Alsof het een wereldprestatie is om met Feyenoord derde te worden. Kom op man, Feyenoord moet mee doen om de titel. Je kunt Europees eigenlijk ook nauwelijks meerekenen gezien er maar een paar clubs in die conference League hebben meegespeeld. Ik vind dat deze prijs naar Ron Jans had moeten gaan, die heeft echt ver boven verwachting gepresteerd.

26 juni 2022 om 20:29

Onzin. Volstrekte onzin. We hebben zoveel mazzel gehad, afgelopen seizoen. Dat we vierde zijn geworden is door een volwassen selectie (Streuer!) en heel veel balletjes die goed vielen. Het voetbal was niet om aan te gluren.

26 juni 2022 om 20:38

Lekker is dat. Twente beleeft een buitengewoon seizoen en dan ligt het opeens aan alles behalve Jans? Als het slecht gaat ligt het zeker wel weer aan hem?

26 juni 2022 om 20:52

We beleefden geen buitengewoon seizoen. We hebben veel mazzel gehad en de rest deed het nog slechter. Jans gaat het komende seizoen ook niet afmaken.

26 juni 2022 om 21:00

Jij bent de zuurste Twente supporter die ik heb meegemaakt hier. Utrecht en Vitesse zijn op zon 25 punten achter ons geëindigd en jij weet het te verkopen als alleen maar 'mazzel'. Hou toch op man.

26 juni 2022 om 20:29

Omdat je het je eigen trainer gunt moet je Feyenoord en Slot naar beneden praten? Lol. Benieuwd wat Twente Europees gaat laten zien aankomend seizoen, zal je herinneren aan je uitspraak.

26 juni 2022 om 20:48

Het lijkt me niet echt relevant maar als jij daar gelukkig van wordt moet je dat doen kerel. Ik vind simpelweg dat Feyenoord een uitstekend team heeft die best wat langer om de titel mee hadden kunnen doen. Betekent niet direct dat Slot en Feyenoord het slecht gedaan hebben maar direct de prijs voor beste trainer gaat me dan gewoon wat ver.

26 juni 2022 om 20:30

Naja jullie hebben toch een prima budget voor spelers? Vergelijkbaar met Feyenoord iig.

26 juni 2022 om 20:37

Praktisch alleen maar jeugdspelers en een aantal transvrije spelers. Komt zeker niet in de buurt van wat Feyenoord te besteden had.

26 juni 2022 om 20:36

Verklaar u nader over die paar clubs, Feyenoord heeft dacht ik 19 wedstrijden gespeeld totaal, en bijna een jaar over gedaan vanaf de eerste tm de laatste wedstrijd.

26 juni 2022 om 20:42

In Nederland bedoel ik. Het is dan lastig te vergelijken want je weet niet hoe andere clubs het zouden doen.

26 juni 2022 om 21:15

Maar adersom toxh ook stel Feyenoord speelt geen europa had comp misschien ook anders gelopen

26 juni 2022 om 21:25

Tja, misschien, dat zullen we nooit weten.

26 juni 2022 om 23:06

Eén speler van PSV of Ajax heeft meer gekost dan het hele elftal van Feyenoord bij elkaar. Je bent zoals wel vaker niet serieus te nemen.

27 juni 2022 om 08:42

Wie van PSV heeft meer gekost dan het hele team van Feyenoord bij elkaar? Je zou overigens ook een keer in kunnen gaan op wat ik te zeggen heb in plaats van een zo'n slap argument plaatsen en vervolgens direct weer over gaan op persoonlijke beledigingen. Aan de andere kant ben ik ook niet anders van je gewend Fenomeno.

Op zich okay. Ten Hag had het natuurlijk never nooit verdiend. Zeker op het einde van het seizoen, zakte het ni eau van Ajax naar een bedenkelijk niveau. Ik ben nog steeds niet echt gelukkig met Schreuder, maar we zullen het ermee moeten doen. Wellicht staan er naast de aankopen nog een aantal spelers op die Ajax op sleeptouw nemen, want van Schreuder zie ik niet echt veel komen.

Niet echt verassend te noemen. Als je kijkt naar de concurrentie voor deze prijs was misschien van Wonderen de grootste concurrent. De anderen hadden eigenlijk niet echt een bijzondere prestatie geleverd ten Hag heeft zoals het moet de titel gepakt en de beker maar met een heel fors verschil in begroting en heeft gefaald in Europa. Slot heeft hoe je het ook wend of keert boven verwachting gepresteerd want wie gaf een stuiver voor Feyenoord toen Dessers op het laatste moment werd gehaald. In Europa heeft Feyenoord zichzelf getoond aan de scouts en heeft hij spelers ontwikkeld waarvan het niet verwacht werd. Maar je koopt er niks voor hij moet nu ook eens prijzen gaan pakken!

Vind dat ook niet heel gek, heeft een zeer sterk seizoen gecoacht met natuurlijk een fantastisch Europees toernooi. Erg benieuwd naar komend seizoen, heb het idee dat tot nu toe er een aardige nivellering ontstaat..

Ik had verwacht dat de prijs voor Schmidt zou zijn. Heeft de helft van het spelersbudget van Ajax. Op slechts 2 punten geeindigd. Als enige 2 prijzen gewonnen. JC schaal en de beker.

Vreemd dat Schmidt niet is genomineerd eigenlijk, heeft toch prijzen gepakt en heeft van de puinhoop die na van Bommel achter bleef weer iets moois opgebouwd. Vind Slot een goede trainer maar niet beter dan Ten Hag, die had hem dan ook mogen winnen van mij.

Terechte prijs voor Slot. Ondanks dat hij geen prijs heeft gewonnen vind. Ik dat hij het meeste uit de selectie heeft gehaald. Schmidt met de beker en ten hag met het kampioenschap waren logisch. Schmidt heeft gefaald bij PSV en Ten Hag heeft gefaald in de CL en de beker. Beiden voornoemde coaches hadden we veel meer uit kunnen halen. Van Feyenoord werd niets verwacht en die liggen zo'n seizoen op de mat. Mijns inziens dus meer dan terecht dat Slot de prijs wint.

Vind deze prijs eigenlijk nog terecht ook voor Slot. Als je ziet wat hij heeft gepresteerd met Feyenoord en dan met name het materiaal waar hij het mee moest doen, kun je niet anders concluderen dan dat hij het onderste uit de kan heeft gehaald.

Derde worden met Feyenoord is natuurlijk geen wereldprestatie. De finale halen (en verliezen) in de Conference League ook zeker niet. Hij heeft niets gewonnen.
Als dat geen voorwaarde is (wat het m.i. ook niet hoeft te zijn) dan zijn de prestaties van Ron Jans, Kees van Wonderen en Henk de Jong echt vele malen knapper te noemen.

Prijs had naar Ron jans of naar schmidt moeten gaan imo. Jans heeft met twente een geweldige prestatie neergezet en schmidt heeft met een beduidend minder team dan ajax (imo) erg lang meegedaan en anderhalve prijs gewonnen. De jc schaal neem ik hierbij niet 100% mee omdat het natuurlijk de minst belangrijke prijs is en beide teams in totaal andere fases zaten. Slot heeft feyenoord supporters weer laten genieten en ook ik kon dit seizoen op zn tijd genieten van een potje feyenoord, en deze keer niet omdat het er niet uit zag of ze er finaal afgingen. Slot heeft leuk gepresteerd maar qua statistieken niet zo heel veel minder wat je van de 3e club van het land (op dit moment) mag verwachten. Groetjes deze ajacied

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder20
Q. TimberMiddenvelder20
J. BijlowKeeper20
J. ToornstraMiddenvelder20
P. WålemarkMiddenvelder21
L. GeertruidaVerdediger21
O. IdrissiAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

21 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Arne Slot laat Orkun Kökçü en Santiago Giménez op de bank beginnen

Feyenoord start zaterdagavond in De Kuip nog zonder sterspeler Orkun Kökcü tegen sc Heerenveen. De sleutelspeler in het elftal van Arne Slot ontbrak afgelopen zondag in de met 2-5 gewonnen...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren