Stekelenburg ziet toekomstige keeper voor Ajax 1: ‘Hij is fantastisch bezig’

Zondag, 26 juni 2022 om 12:54Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:04

Maarten Stekelenburg ziet enorm uit naar het extra seizoen dat hij deze week aan zijn keepersloopbaan plakte. De 39-jarige goalie van Ajax is na een langdurige heupblessure volledig pijnvrij en begint dan ook vol goede moed aan het nieuwe voetbaljaar. "Ik heb geen moment getwijfeld, nee. Ik ben heel fit", aldus Stekelenburg tegenover Ajax TV.

"Ik heb een vervelend jaar gehad met een blessure, maar ik ben veel sneller teruggekomen dan verwacht en heb uiteindelijk nog minuten kunnen maken. Ik voel me eigenlijk zo goed dat ik zelf nog door wilde. Gelukkig wilde Ajax dat ook", motiveert de routinier zijn keuze voor een langer verblijf in Amsterdam. "Ik heb een vervelend jaar achter de rug", doelt hij op zijn zware heupblessure, die hem van augustus tot april aan de zijlijn hield.

Vanaf de finale van de TOTO KNVB Beker tegen PSV (2-1 verlies) stond Stekelenburg weer onder de lat. De vakantie die na het binnenhalen van de landstitel volgde, kwam voor de 63-voudig Oranje-international als geroepen. "In de vakantie heb ik even niet doorgetraind, maar mijn rust gepakt. Ik heb gedurende het seizoen elke dag keihard gewerkt om terug te komen en daarna natuurlijk ook weer wedstrijden gespeeld."

Waar Stekelenburg vorig jaar aan het seizoen begon als eerste doelman van Ajax, lijken de kaarten nu anders geschud, zo ziet hij zelf ook. "Ten eerste ben ik allang blij dat ik nog een jaar doorga. Maar als je eenmaal begint met trainen, dan wil je ook spelen. Daar ga ik ook voor." Daarvoor moet Stekelenburg de concurrentie aan met generatiegenoot Remko Pasveer en de veel jongere Jay Gorter. "Jay komt eraan en is fantastisch bezig. Ik voorzie een grote toekomst hier bij Ajax", zegt Stekelenburg. "De klik met ons drieën is top. Remko hoef je natuurlijk niks meer te vertellen, maar ik probeer Jay ook te helpen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door jeron)

Stiekem hoop ik eigenlijk dat Gorter een kans krijgt en die dan ook pakt. Maar denk dat het toch Pasveer gaat worden. Prima voor in de Eredivisie maar denk dat het Europees wel wat te weinig is. Wel een voordeel is zijn ervaring, want als je komend seizoen met Rensch - Timber - Martinez - Wijndal speelt, is het wel handig als iemand die jongens wat kan aansturen.

26 juni 2022 om 13:04

Is Martintez dan niet een goede leider achterin?

26 juni 2022 om 13:09

@SterkeJerke, Is wel iemand die de boel neer kan zetten denk ik. Alleen met Blind en Mazraoui had je 2 backs die zichzelf wel redden. Met Rensch en Wijndal is dat afwachten.

26 juni 2022 om 13:05

Kan de kwaliteiten niet echt inschatten van Gorter, maar wel mooi dat ze zo dichtbij elkaar liggen qua niveau.

Blind op de bank ja? Lijkt me eerder dat Martinez gewoon verkocht wordt dan. Zo'n Wijndal komt niet voor de bank, ook niet echt het type die dat accepteert.

26 juni 2022 om 13:10

Ik persoonlijk heb het idee dat Schreuder 4-2-3-1 wil gaan spelen, en dan met Blind op de 6 positie. Geen idee of hij dat kan belopen, maar Schöne kon het ook, zal Schreuder wel denken.

26 juni 2022 om 13:18

Blind basis achterin kan ook niet meer, martinez moet je niet gaan verkopen voor blind and als wijndal komt is hij definitief klaar achterin (was hij eigenlijk al met onze Nico..). 6 positie is ook het eerste waar ik aan dacht maar blind is qua snelheid niet bestaand en ondanks zijn leeftijd en ervaring maakt hij veel te veel inschattingsfouten wat het kwetsbaar maakt op 6.

26 juni 2022 om 13:20

Zou wellicht nog niet zo'n slecht idee zijn. Daley kan een geweldige lange bal geven. Als je Bergwijn en Antony voorin hebt lopen, kun je die diep wegsturen.

26 juni 2022 om 13:21

MessiBazoer. Schone was itt blind nog wel gewoon fit. Blind heeft momenteel 2 tempo's en dat is sjokken en iets harder sjokken. Daar kan je Europees echt niet meer mee aankomen

26 juni 2022 om 13:24

Ik twijfel oprecht of Blind slomer is dan Schöne hoor. Europees is het inderdaad anders, denk ik nu. Maar we gaan het zien wat er met Blind gaat gebeuren.

26 juni 2022 om 13:37

Blind lijkt me geen middenvelder. Is totaal niet dynamisch, heeft geen snelheid en wendbaarheid en daarnaast ook een matig fysiek. Zit je wel beetje met een probleem als je hem nergens kwijt kunt. Die man verdient 4 (?) miljoen euro per jaar.

26 juni 2022 om 13:45

Ik zie nog een mogelijke scenario waarbij Alvarez verkocht gaat worden en Martinez doorschuift naar 6 waar hij in het eerste jaar ook heeft gespeeld, en Blind dan naast Timber. Blind op 6 vind ik te riskant in de omschakeling. Taylor dan op 8 die stuivertje wisselt met Kudus.

26 juni 2022 om 14:06

Martinez en timber is gewoon een gruwelijk duo, dat moet je niet weghalen voor blind lol. Wijndal komt inderdaad niet voor de bank lijkt me, dan je blind op de bank en als hij dat niet wil verkoop je hem lekker. Dat gehannes over zijn passing moet ook klaar zijn, een goede back kan prima hetzelfde wat hij kan. Ze teren nog steeds op de pass van blind als argument lol.

26 juni 2022 om 13:26

Maar eigenlijk hebben al die jongens die je noemt meer ervaring op topniveau dan pasveer hoor. Misschien rensch en wijndal niet, maar martinez en timber zeker we. Overigens verwacht ik blind gewoon weer linksbackie.

26 juni 2022 om 15:22

Gorter is er nog steeds niet klaar voor. Die moet zich nog verbeteren. Pasveer moet gewoon 1e keeper worden. Die heeft het voortreffelijk gedaan en is goed bezig met de verdediging te coachen.
En Europees te weinig? Op basis van wat vraag ik me dan af. 1 foutje tegen Sporting gemaakt. Hij heeft vorig seizoen laten zien dat hij Europees ook gewoon mee kan. Vraag Haaland maar. Tegen Benfica had hij al een gebroken vinger. Daar kunnen we niks van zeggen.

26 juni 2022 om 16:11

'1 foutje tegen sporting gemaakt'. Zelfs kan gezegd worden voor het argument 'vraag Haaland maar'. Alsof dat de graadmeter is dat je Europees van het niveau dat Ajax wil nastreven. 2 ballen tegenhouden van Haaland, als dat genoeg is. Ik blijf het gewoon een eredivisie keeper vinden en niet van het niveau dat Ajax hoort na te streven. Dat ene foutje tegen sporting kost je een plek voor de volgende ronde... Zoals Onana keepte in dat geweldige CL seizoen, dat hoort de maatstaf te zijn. Dan pakt een keeper punten voor je.

26 juni 2022 om 16:17

Ja die soccerfan krijgt echt een hele harde plasser van pasveer gagaha. In de jeugd. heb je ook wel is een keeper gehad die een paar ballen van haland heeft gestopt. Is dat ook opeens een topkeeper? En die fout tegen sportijg was gewoon een enorme blunder. Tegen benfica zag het er ook niet goef uit bij beide goals, maar goed zijn vinger was wel gebroken. Soccerfan komy ook steeds terug op dat coachen maar hij begrijpt jog steeds niet dat je elkaar helemaal niet hoort als de afstand verder is dan 10 meter. Zeker in cl wedstrijden.

26 juni 2022 om 19:11

Ik denk dat je Sporting en Benfica door elkaar haalt. Tegen Benfica heeft hij niet gekeept dus je zit er flink naast.

26 juni 2022 om 23:22

Blaugrana, toch is het dan gek dat de verdediging met Stekelenburg en Pasveer een stuk stabieler stond dan met Onana. Onana kan zijn verdediging gewoon niet goed neerzetten en daardoor moet hij meer reddingen verrichten dan Stekelenburg en Pasveer. Ik weet nog dat iedereen vorig jaar kritiek had op het feit dat Stekelenburg in 3 maanden amper een bal op goal had gehad en je daardoor niet kon zien hoe goed ie nu wel of niet is. Eigenlijk is dat het grootste compliment voor hem geweest, want hij had het zo goed staan dat hij amper iets hoefde te doen. Dat gevoel kreeg ik ook met Pasveer. Die had afgelopen jaar in de Eredivisie iets van 3 goals tegen en 44 schoten gehad. Onana zat er na een paar wedstrijden al flink overheen. En vorig jaar zag je dat toen Onana geschorst werd, iedereen dacht dat we hem gingen missen, maar in plaats daarvan gingen we beter voetballen.

Lijken mij toch 3 keepers te zijn die eigenlijk niet goed genoeg zijn voor Ajax. Zijn Stekelenburg en pasveer niet dezelfde types?

26 juni 2022 om 13:10

Tsja ik was enorm kritisch op de komst van Pasveer maar we moeten toch wel toegeven dat hij het meer dan prima heeft gedaan?! Was zelfs een lange tijd op weg om het record voor minste tegendoelpunten ooit te verbreken tot hij geblesseerd raakte.

Als Ajax denkt dat Gorter de nieuwe nummer 1 kan worden snap ik wel dat ze dit jaar kiezen voor Pasveer en Gorter met daarachter Steek.

26 juni 2022 om 13:13

Dat klopt zeker, maar hij heeft toch ook wel een paar beslissende foutjes gemaakt. Gorter vind ik moeilijk in te schatten. Vind hem minder talentvol dan een bijlow bijvoorbeeld.

26 juni 2022 om 13:26

Gorter heeft echt waanzinnige reflexen soms. Hele katachtige keeper die ik wel ver zie geraken. Maar op een of andere manier kan ik bij keepers zelden de potentie juist inschatten dus hij zal nu wel floppen😅.

Volgens mij is zijn mentaliteit juist een dingetje geweest. Is volgens mij ook vanwege die reden weggestuurd in het verleden. Dus dan heeft hij extra veel aan die 2 veteranen van ons.

26 juni 2022 om 13:27

Welke beslissende fouten dan? Zal zelf wel vergeten zijn aangezien je dat zo stelt, maar de enige grote fout die ik me herinner was tegen sporting in de CL, en die bleek na 90 min gelukkig allesbehalve beslissend.

26 juni 2022 om 13:33

Ik vind een keeper waarderen obv tegendoelpunten altijd een beetje vreemd. Ajax krijgt ook weinig tegen doelpunten met mij op goal. Oke wel iets meer denk ik, maar alsnog.

26 juni 2022 om 13:37

Hij heeft ook weinig fantastische saves gemaakt afgelopen seizoen. Ik vraag mij af of je nog weer een seizoen met zo'n oudje moet willen.

26 juni 2022 om 13:39

Daar heb je wel een goed punt Migi.

Eén van zijn betere kwaliteiten is juist het neerzetten van de verdediging. Toen hij wegviel kwam er een en al chaos en onzekerheid voor in de plaats met Onana.

Heeft ook wel een paar katachtige reddingen gemaakt. Dat je echt even schrikt dat die ouwe nog zo snel kan duiken.

Goed, ik denk dat verder iedereen wel kan zien dat Pasveer geen sterspeler voor ons is. Als Gorter dit jaar zijn plek niet afdwingt denk ik dat er volgende zomer een nieuwe nummer 1 wordt aangetrokken.

26 juni 2022 om 15:24

@r.vatros......welke beslissende fouten dan? 1 fout tegen sporting die niet beslissend was en tegen Benfica hoorden we later dat hij met een gebroken vinger stond te keepen. Kan je hem daar op aanspreken dan?
Pasveer heeft het uitmuntend gedaan voor Ajax afgelopen seizoen en in niets heeft hij laten zien niet goed genoeg te zijn.

26 juni 2022 om 13:11

Pasveer is wat flexibeler, heeft betere reflexen en is een stuk wendbaarder. Bovendien is hij aan de bal echt geweldig. Al zijn passes komen aan.

26 juni 2022 om 13:13

Totaal oneens met je. Er is geen keeper die vanuit het midden van het doel zo katachtig in de hoek kan komen als Gorter. In Deventer hebben we dit heel vaak gezien. Gewoon opstellen

26 juni 2022 om 13:28

Hij vergelijkt Pasveer met Steek geloof ik. Lijkt me nogal duidelijk dat Gorter sneller is. Is ook de enige van de drie die bij de Arena geen parkeer pasje voor senioren heeft.

27 juni 2022 om 06:40

Vatros, lachwekkende reactie...😆Alledrie niet goed genoeg voor Ajax...uhuhhh...😂Wat een BS, man. Pasveer en Stekelenburg hebben afgelopen seizoen genoeg laten zien dat ze goed genoeg zijn en Gorter barst van het talent. Die komt er wel. Daar kun je wel op rekenen. 👍🏼

mooie woorden. Dat ze samen Gorter maar heel goed klaarstomen voor een basisplek in het eerste. Stekelenburg zelf is nu meer een derde keeper en mentor geworden. Past ook veel beter bij zijn huidige kwaliteiten.

Laat Pasveer het maar met Gorter uitvechten.

Gewoon voor de leeuwen werpen, zo heeft Onana het ook geleerd. Prima reflexen en klaar voor het grote werk.

Passeer is gewoon top.
Erg beslissend en weinig fouten.

Als hij keept gaat hij mee naar het WK als 3e keeper

26 juni 2022 om 13:51

Gezien Cilessen steeds geblesseerd is en die andere gasten ook (nog) niet zo geweldig zijn zie ik hem zo eerste keeper op het WK worden. Haha, dat zou wel prachtig zijn. Dat geeft iedere speler hoop dat op late leeftijd je stoutste dromen werkelijkheid kunnen worden. Ook die 7 CL potjes die hij ineens mag bijschrijven. Heb zo'n gunfactor naar Pasveer.

26 juni 2022 om 14:23

@bobson1982

Die andere gasten zijn (nog) niet zo geweldig? Als Bijlow ‘gewoon’ fit blijft dan gaat hij gewoon naar het WK als eerste keeper. Flekken zal waarschijnlijk ook ‘gewoon’ mee gaan indien hij blijft spelen en Cillissen zal geen 4 maanden geblesseerd zijn waardoor, als hij speelt, waarschijnlijk ook ‘gewoon’ mee gaat.

Pasveer kan imo het WK uit zijn hoofd zetten en daar moeten we allemaal blij mee zijn denk ik.

27 juni 2022 om 15:35

Indien Pasveer speelt als 1e keeper bij Ajax dan zit hij er sowieso bij. Ik denk dat je dat haast wel als feit mag noteren.

De rest is allemaal, als als als....
Bijlow en Cillessen zal afhankelijk zijn als ze wedstrijden spelen. Als het maar steeds 5 wel en 5 niet dan heb je aan Van Gaal een verkeerde.

Flekken heeft geen bijzondere indruk op mij gemaakt op basis van interlands.

Uiteraard heef tpasveer het goed gedaan maar dit is z'n laatste club. Levert dus geen kapitaal meer op en Gorter wel. Keus is niet zo moeilijk,

26 juni 2022 om 13:44

Gorter wordt m niet denk ik Raatsi zou het nog kunnen lukken, die vind ik echt talentvol. Gorter is leuk voor Vitesse, maar niet voor Ajax als 1e goalie.

Stekelenburg is heel waardevol geweest. Als hij er niet was geweest had Ajax veel meer tegengoals gekregen de laatste wedstrijden, waarbij ik denk dat Onana bewust ballen door liet.
Maar het is nu voorbij. De wil is er nog, dat zeker, maar het gaat niet alleen daarom. Zijn reflexen zijn gewoon een stuk minder en dat is ook logisch gelet op zijn leeftijd

Voor jay natuurlijk geweldig een keeperstrainer en twee ervaren rotten om je in je carriere vooruit te helpen. Met de miljoenen welke weer binnenharken toch wat armoede dat deze drie ons keepersgilde omvat

Ik vind het prachtig dat Maarten dit soort dingen zegt. Enerzijds stimuleert hij een jongen als Jay er ontzettend mee om te blijven groeien en te vechten voor zijn plek. Anderzijds typeert dit hem dit wel als ontzettende clubman. Ik hoop dat hij al zijn kneepjes over Gorter kan overbrengen, zou het fantastisch vinden als die zijn doorbraak kan maken dit jaar.

Mooi dat Maarten nog een jaartje doorgaat, denk dat Gorter daar heel veel van kan leren. Die moet dit jaar toch minstens 10 potjes spelen, en volgend jaar definitief eerste keeper worden. Groot talent met heerlijk veel lef en uitstraling.

Pasveer moet je in de basis zetten. Heeft het meer dan prima gedaan en heeft veel mensen toch wel verrast. Ja tegen sporting zat hij even fout, maar voor de rest geen gekke dingen gezien en ook goede reddingen verricht. Gorter en Steek mogen strijden om plek 2, hoewel ik van mening ben dat Steek beter met pensioen kan gaan. Vd Sar leek met de jaren alleen maar beter te worden, bij Stekelenburg lijkt het eerder andersom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

143 fans
Keeper, 39 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Ajax 7 0 0 0
2020/2021 Ajax 12 0 0 0
2019/2020 Everton 0 0 0 0
2018/2019 Everton 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik voel me goed, dus ik ga door zolang Ajax tevreden is en ik plezier heb’

Maarten Stekelenburg debuteerde twintig jaar geleden in het eerste elftal van Ajax, maar denkt nog niet aan stoppen. De bijna veertigjarige doelman voelt zich fit en zal, zolang de Amsterdamse club...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren