Vertrekt Ronaldo? BBC is glashelder over bezoek Jorge Mendes aan Chelsea

Zondag, 26 juni 2022 om 11:19Jeroen van Poppel

Manchester United is niet van plan om Cristiano Ronaldo te laten vertrekken, zo verzekert de BBC. De 37-jarige superster is de afgelopen 24 uur plots onderdeel geworden van hardnekkige geruchten over een afscheid, maar 'bronnen rond de club' stellen volgens de omroep dat Ronaldo niet naar Chelsea verkast. De BBC weet ook niets van de vermeende gesprekken met AS Roma, zoals gemeld door La Gazzetta dello Sport.

Chelsea is wel degelijk geïnteresseerd om Ronaldo in te lijven, nu Romelu Lukaku terug verhuurd wordt aan Internazionale, maar lijkt gezien de houding van United kansloos. Chelsea had de afgelopen dagen Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Ronaldo, op bezoek, hetgeen de geruchten over de Portugese ster aanwakkerde. De BBC weet echter dat Mendes, die een gesprek voerde met Chelsea's nieuwe eigenaar Todd Boehly, niet voor zijn meest bekende cliënt was afgereisd naar Londen, maar voor een van de andere spelers uit zijn stal.

Ronaldo mag onder geen enkel beding vertrekken van Erik ten Hag, die een centrale rol in zijn project ziet weggelegd voor de goalgetter. Ronaldo was afgelopen seizoen een van de weinige spelers van Manchester United die ontsnapte aan de felle kritiek van buitenaf. De ervaren aanvaller vervulde zijn eigen rol met achttien competitiedoelpunten meer dan naar behoren en zal zijn laatste contractjaar op Old Trafford gaan uitdienen.

United wil geen belangrijke spelers meer laten vertrekken, maar juist aantrekken. De club nadert voor tachtig miljoen euro een akkoord met Barcelona voor topdoelwit Frenkie de Jong, zo meldt het Britse GOAL. United meldde zich al bij Ajax voor Antony, al lijkt de Braziliaanse vleugelspits te duur bevonden en wordt voorin gekeken naar alternatieven. Voor de posities achterin kreeg Ten Hag een afwijzing van Ajacied Jürrien Timber, waardoor de coach zijn aandacht lijkt te verleggen naar ploeggenoot Lisandro Martínez. Denzel Dumfries van Internazionale is in beeld om de rechtervleugel in defensief opzicht te gaan bestrijken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door aqua1)

Als Manu vooruit wil moeten ze Ronaldo lozen. Maakt zoveel budget vrij en je kan dan naar de toekomst kijken.

26 juni 2022 om 11:31

Ze doen er verstandig aan om Ronaldo gewoon te behouden voor het komende seizoen. Volgend jaar kun je dan eens kijken of je hem eventueel moet vervangen met bvb Nkunku van Leipzig (afkoopsom van 60 miljoen vanaf mid 23). Maar dat gaat dus echt een flinke strijd worden met andere clubs, CL voetbal halen wordt dan wel cruciaal.

26 juni 2022 om 11:44

Ik vergelijk hem nergens met Cristiano, Nkunku is echter nu al een geweldige speler die ik op termijn zeker de wereldtop zie halen, als hij dat nu al niet heeft bereikt. Dan is het indd een goede vervanger.

26 juni 2022 om 11:50

Waar vergelijkt hij precies? Hij zegt alleen dat Nkunku een prima vervanger is na komend seizoen als Ronaldo zn contract is afgelopen in medio 2023.

26 juni 2022 om 12:07

Andere positie? Ze spelen beiden als aanvaller waar Nkunku ook heel goed centraal kan spelen, een plek waar Cristiano tegenwoordig ook meer speelt.

26 juni 2022 om 12:41

@littlelebowski.
Nou als manu vooruit wil zou ik ronaldo niet lozen die voegt tenminste wat toe aan het team. Ik zou eerder harry lozen want die gozer heeft een gods vermogen gekost en bakt er echt niks van, wat een verschrikkelijk overschatte speler is dat zeg niet normaal

26 juni 2022 om 15:39

Ronaldo is het probleem niet. Natuurlijk heeft zijn komst voor een slechte wisselwerking in de aanval gezorgd, maar dat moet te managen zijn. Ronaldo heeft met zijn rendement juist pijnlijk blootgelegd dat de aanvallers simpelweg niet goed genoeg zijn voor een Europese topclub. Een Rashford is van het niveau Europese subtop, maar werd jaren helemaal opgehyped. In het begin was het niet vreemd, maar het is inmiddels wel duidelijk dat Rashford er nooit een keer 25-30 per seizoen gaat maken in de Premier League. Bij Sancho weet ik het nog niet, maar Martial staat ook al jaren stil in zijn ontwikkeling. Greenwood en Elanga zijn leuke talenten, maar ook bij hen heb ik niet het idee dat ik naar toekomstige topspelers sta te kijken. Het probleem is dan ook niet Ronaldo, maar het gegeven dat Manchester United voorin maar 1 topspeler heeft. De rest komt daar vooralsnog niet in de buurt en dan hebben het over een 37-jarige Ronaldo.

26 juni 2022 om 19:59

Precies mijn gedachte . Begrijp me niet verkeerd , Ronaldo is zeker nog een toegevoegde waarde . Voor elke club in de wereld . Maar gezien zijn torenhoog salaris en zijn leeftijd , niet de speler waar je een compleet nieuw elftal om moet bouwen .

26 juni 2022 om 12:50

Maar toch 23 goals in 35 wedstrijden afgelopen seizoen in een ploeg die totaal niet draait. Die legt er komend seizoen gewoon weer 20-25 in hoor, zeker in een beter draaiend team.

26 juni 2022 om 15:41

Precies dat. Het probleem is vooral dat niemand anders het doet. Spelers als Rashford worden volledig ondergesneeuwd tijdens de aanwezigheid van topaanvallers die zelf graag de bal hebben. De aanwezigheid van Ronaldo laat juist zien dat United buiten hem geen potentiele topaanvallers heeft.

26 juni 2022 om 18:11

Wat een onzin. Mensen zoals jij willen Ronaldo graag afbranden maar het slaat nergens op wat je zegt. Natuurlijk is hij niet meer zo goed als voorheen. Maar voorheen stonden hij en Messi een straatlengte voor op welke speler dan ook. Als united een willekeurige andere spits had gekocht en dezelfde statistieken kon overleggen als Ronaldo was het de beste aankoop geweest sinds Cristiano Ronaldo.

Staat die media er niet bij stil
Dat Mendes meer dan alleen Ronaldo is? Nog even en we doen helemaal geen research meer. Alsof Ronaldo naar Chelsea wil. Denk ff na zeg.

26 juni 2022 om 11:48

@soccerfan, exact dat was ook mijn 1e gedachte toen dit nieuws naar buiten kwam dat het om een andere speler ging. Mendes is toch niet exclusief de zaakwaarnemer van alleen Ronaldo. Ik ben benieuwd om welke speler het daan gaat overigens.

26 juni 2022 om 12:06

Stiekem hoop ik dat de gesprekken over Renato Sanchez of Rafael Leao gaan. (Volgens mij is Jorge Mendes ook hun zaakwaarnemer)

Blijft leuk als zaakwaarnemers met meerdere spelers in hun portfolio bij een club op bezoek gaan en dat de speculatie dan volledig op volle toeren gaat draaien. Wellicht komt Mendes ook binnenkort bij Volendam, zou Ronaldo dan daar naartoe gaan?

26 juni 2022 om 15:22

Kijkend naar zijn spelers portfolio zou ik het vreemd vinden als Mendez ooit een voet in Volendam gaat zetten, maar ik begrijp je punt

Dit kennen we wel weer, het aan iedereen aanbieden voor het 3e seizoen op rij omdat hij een foute keuze heeft gemaakt. Had nooit weg moeten gaan bij ons, maar moest perse egoïstisch zijn. Nou ieder jaar aanbieden aan jan en alleman en ze willen hem ook gewoon niet steeds. Eigenlijk is het beste, als hij daar vertrekt. Kan manu weer een ploeg worden, net zoals de voorgaande jaren dat er meerdere scoren ipv 1. Zag je ook al bij juventus, de teams waar hij heen gaat gaan erop achteruit en hij blijft gewoon scoren. Alleen is hij zo dominant, dat hij teveel opeist en de rest blijkbaar daar zovan onder de indruk is dat de rest niet meer scoort. Bij ons kon hij dat hebben, we hadden een van de beste teams ooit en benzema cijferde zich altijd weg voor hem. Hij moet daar ook gewoon weg, alleen als al die clubs je niet willen. Waar ga je dan spelen? Blijft niet veel over zo op deze manier.

Ronaldo heeft veel betekend vorig seizoen, samen met De Gea maar het lijkt mij het beste om Ronaldo te lozen en focussen op andere spelers. Denk ook niet dat Ronaldo nog een seizoen blijft en geen Champions League speelt.

Chelsea? Dan zou ik eerder voor PSG gaan, maar goed die hebben net al het geld gestoken in Mbappe.

26 juni 2022 om 15:42

Maar wat willen ze dan? Spelers als Rashford, Martial, Greenwood en Elanga gaan je bij lange na geen kampioen maken. Zonder Ronaldo is het helemaal pover en dan zijn ze volledig afhankelijk van de vorm van Bruno Fernandes.

CR7 past toch niet in het systeem van Tuchel? Wat een onzinaankoop zou dat zijn

Ronaldo levert zijn bijdrage want 18 goals? De vraag is vooral hoe het alternatief was geweest, hoeveel goals zijn er niet gemaakt door aanwezigheid van Ronaldo, hoeveel tegendoelpunten zijn er gevallen door dwangmatig vast te houden aan Ronaldo. Dat het een fenomeen is staat vast, maar hij gaat echt achteruit en zijn waarde binnen een elftal is niet meer zo groot in mijn optiek. Hij kan nog scoren en assist geven omdat die sluw is en balcontrole heeft, maar wordt het team er beter van? Haal je met Ronaldo meer punten dan zonder? Ik denk het niet.
Ik denk dat Man Utd er goed aan doet om zijn vertrek te accepteren als het serieus een optie is

26 juni 2022 om 11:38

In de Champions League groepsfase heeft Ronaldo(samen met de Gea) er voor gezorgd dat ze door gingen naar de knock out fase. Hoe dat in de Premier League is gegaan met Ronaldo, geen idee. Mijn mening is dat Ronaldo, Manchester United op de been heeft gehouden, samen met de Gea vorig seizoen en dat heel veel spelers het lieten afweten en met name Bruno Fernandes(penal gemist tegen Aston Villa en Arsenal voor belangrijke punten).

26 juni 2022 om 11:40

Ja hij levert zijn bijdrage want 18 goals inderdaad. Dat zijn gewoon mooie cijfers voor iemand die damage control heeft gedaan voor zijn team. Geven we de rest van het team evenveel kritiek? Neen, het gaat alleen maar over een 37-jarige Cristiano en of die nu wel of niet goed heeft gespeeld. Vind ik niet correct.

26 juni 2022 om 11:46

Zonder Ronaldo hebben ze geen wedstrijd gewonnen, dus het is gewoon een feit dat Man United meer punten met hem heeft gehaald als zonder. Zijn enige kans om dit jaar CL te spelen is terug te gaan naar zijn thuis land en voor 1 van de 3 grote clubs uitkomen.

26 juni 2022 om 13:04

Lekker kortzichtig weer.
Zijn punt is dat je zonder Ronaldo daar een ANDERE speler van dezelfde financiële waarde had staan. Tuurlijk ben je minder als je meest verdienende speler niet op het veld staat.

26 juni 2022 om 15:43

Maar het probleem is dat de overige aanvallers er nog nooit 18 in hebben gelegd. Daar ga je natuurlijk niet op vertrouwen. Dat ging United al jaren mis.

Denk echt niet dat Chelsea een 37-jarige Ronaldo wil hebben. Past ook helemaal niet in het systeem van Tuchel. En wie wil nou zijn reuze salaris overnemen. Die blijft gewoon bij United hoor.

Had ook wel kunnen bedenken dat Chelsea meer geinteesserd is andere clienten van Mendes. Zou er ook als club niet meer investeren (in ieder geval qua transfersom niet). Blijft belachelijk hoe lang deze gast op het allerhoogste niveau kan spelen op een positie waar je snel in vervalt. Omdat het Ronaldo is beseffen sommigen het niet hoe knap dat is. Het tijdperk dat deze en Messi stoppen is de dag dat voetbal weer terugkomt op aarde (omdat ze zo buitenaards waren). Het zal een zwarte dag zijn, maar ook de dag dat niemand mee4 in hun schaduw staat.

Ik zou het prachtig vinden als Ronaldo nog 1 of 2 seizoenen naar Sporting zou gaan. Is gewoon een prima team waar hij echt een flinke toegevoegde waarde heeft en hij speelt dan ook nog CL voetbal. Heeft de laatste jaren laten zien nog steeds goed te spelen ondanks de vaak onterechte kritiek. Bij Juventus had hij nauwelijks goede middenvelders achter zich waardoor alles teveel via hem ging en bij Man Utd is het los zand waar hij toch zijn goals wist te maken. Gewoon lekker in Portugal genieten en goed voetbal spelen. Eindigen als een legende. Toch irritant die comment hier, natuurlijk worden spelers als Ronaldo en Messi langzaam minder maar sommigen doen hier alsof ze helemaal niks meer kunnen terwijl ze nog steeds vaak genoeg hun klasse laten zien.

26 juni 2022 om 12:06

Ronaldo naar sporting zou inderdaad mooi zijn ook voor de vele jonge sterren die daar spelen mooi voorbeeld zou dat voor ze zijn en mischien nog wel een kampioenschap

Chelsea? As roma? Hou toch op joh die nieuws bladen daar doen alles om de voorpagina te vullen slaat nergens op.
Ronaldo stopt nog eerder dan dat hij met werner speelt of in een shirt van roma wordt gezien!

Ronaldo blijft gewoon bij Man U. Als het z'n eigen keuze is zal hem dat sieren, maar denk eerlijk gezegd niet dat de clubs echt op hem zitten te wachten tenzij hij salaris inlevert. Ben wel echt benieuwd naar de samenwerking met Ten Hag en zal het komend seizoen dan ook allemaal gaan volgen.

26 juni 2022 om 14:58

Ze moeten wat, met een lege zomer zonder voetbal, dan is leugens over Ronaldo vertellen groot nieuws en het scoort.. Het liefst zie ik hem ook vertrekken Ronaldo hoort niet in de EL. Domste wat hij heeft gedaan is vetrekken bij Real Madrid, anders had hij 2 CL extra's gehad.... Heel spijtig na Real nooit meer het geluk gevonden. Enige club waar hij echt gelukkig was Real Madrid. Ik weet niet Juve shirt en United shirt staan hem echt voor geen meter. Kleine details die opvallen..

26 juni 2022 om 16:10

zeggen dat hij 2 extra Cl's had gehad geloof ik echt niet. Want dan had iedereen weer Ronaldo op moeten zoeken en waren vinicius en benzema niet zo opgebloeid. Volgens mij ligt Ronaldo ook niet echt lekker bij die groep. Alleen met Marcelo goede maatjes. Heeft geen een van z'n oude teamgenoten gefeliciteerd met de CL.

26 juni 2022 om 16:58

Serieus? Dat vind ik wel heel zwak van Ronaldo mocht dat waar zijn. Real was na vertrek wel jaren zoekende is nu wel goed gekomen gelukkig. Dat kan je niet met zekerheid zeggen de kans was wel groot nog. Hij zal dat toch wel telefonisch gedaan hebben? kan mij dit echt niet voorstellen.

26 juni 2022 om 17:54

Was de enige speler die ons niet feliciteerde lol, maar wel marcelo een bericht stuurde toen hij afscheid nam van real. Gewoon kleinzerig, omdat hij weggegaan is en wij de cl winnen. Hij had juist verwacht, dat hij dat wel eff zou doen namelijk.

26 juni 2022 om 18:56Eens dat hij wel op zijn Instagram een openlijk felicitatie zou plaatsen over de CL winst mogen plaatsen, ik schrik hier wel van. dit is gewoon bashen op Ronaldo zie Ramos en varane ook geen openlijk felicitatie plaatsen. in prive zal die dat heus wel gedaan hebben

26 juni 2022 om 20:26

Aqua1

Ja zo ken ik er nog 3 of 4, als Neymar was gebleven had Barcelona in 2017, 2018 en 2019 de CL gewonnne ipv Real Madrid.

26 juni 2022 om 21:18

Je geeft dus toe dat Messi Neymar nodig had om CL te pakken, toen hij wegging kon hij dat niet. Geen aanval hij is goed Messi, maar kon het ook al niet zonder Iniesta en Xavi....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Everton0-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper20
Diogo DalotVerdediger20
H. MaguireVerdediger20
T. MalaciaVerdediger20
L. MartínezVerdediger20
L. ShawVerdediger20
Bruno FernandesMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3913 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester United 2 0 0 0
2021/2022 Manchester United 30 18 8 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
Laatste voetbalnieuws

VZ 5: Volop kansen voor Nederlandse clubs in Europa; Ajax wil hoofdprijs

In de rubriek VZ 5 maakt Voetbalzone dagelijks een selectie van de vijf belangrijkste nieuwsverhalen uit de afgelopen 24 uur. Handig voor wie niet alles heeft kunnen volgen, en fijn voor...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren