Ihattaren meldt zich met indrukwekkend fysiek: ‘En de klasse druipt ervanaf’

Zondag, 26 juni 2022 om 14:05Jeroen van Poppel • Laatste update: 14:52

Mohamed Ihattaren heeft zijn vakantie gebruikt om voor zichzelf door te trainen. De twintigjarige aanvallende middenvelder is volgens zijn nieuwe trainer Alfred Schreuder vastberaden om komend seizoen definitief door te breken bij Ajax. Het toptalent krijgt daarvoor alle ruimte van de oefenmeester. "Ik vind Ihattaren een ontzettend mooi project en het is duidelijk waarom Ajax hem destijds heeft gehaald", zegt Schreuder in gesprek met diverse media.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gaat Mohamed Ihattaren het redden bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

161 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

Hij ziet er inderdaad ongelofelijk fit uit als je hem nu ziet vergeleken met toen hij net bij Ajax kwam. Mooi dat hij toch keihard bleef doortrainen in de vakantie. Hopelijk kunnen we nu weer de Ihattaren zien die we ook bij PSV hebben gezien. Zou mooi zijn als hij kan doorbreken dit seizoen.

25 juni 2022 om 00:09

Ik ben met mijn gezinnetje in de Dordogne op vakantie en bij ieder glas wijn, blond biertje en lekker hapje krijg ik een enorm schuldgevoel als ik die Mo zichzelf zo keihard afgetraind zie zijn in zijn vakantie. Hij is enorm goed bezig, maar zorgt er wel voor dat ik morgen weer 20 baantjes in het zwembad moet van de vrouw

25 juni 2022 om 00:39

Dus jij begint in kleedkamer 2

25 juni 2022 om 00:46

Whaha myvision

en schuldig moet je je voelen. Het hele land verwacht een topfitte myvision voor het rap naderende seizoen.

Geen 15 meter bad mag ik hopen ; - )

25 juni 2022 om 00:58

Hahaha Rekoebie, ik ben ook nog eens te laat wakker want de Tour die win je in bed. Ik doe verder geen uitspraken over de lengte van het bad🤭

25 juni 2022 om 02:18

Myvision fijne vakantie met je gezin. Denk dat we allemaal willen ruilen met de heren profvoetballers dus schuldgevoel is niet nodig.

25 juni 2022 om 09:46

TwenteOv haha helemaal eens man, ben in Preston Palace te Almelo. Prachtige mensen zijn jullie hier in het Oosten man, super vriendelijk, nuchter en beleefd. Ik was niet echt bekend hier maar ook leuke dames man, straks nog even naar die outlet in Ochtrup en voltanken natuurlijk.. 😇💪🏾

25 juni 2022 om 09:48

Myvision genietse topper! Maak er wat moois van. ✈️👍🏾

25 juni 2022 om 13:33

Lekker man sulejmanii. Neem een biertje zou ik zeggen.

25 juni 2022 om 14:57

Sulejmanii geniet ervan. Mooi zwembad erbij daar, heb weleens gehoord dat er alleen niet gezoend mag worden in het zwembad en je dat op een reprimande komt te staan. Ik weet niet wat je zoekt in een vakantie, maar landgoed Twickel is ook mooi, Ootmarsum is leuk om te bezoeken, Oldenzaal ook. Enschede om te winkelen en terras te hangen + Duitsers uitlachen en wat ik het mooiste stukje vind is het Lutterzand. Daar voel ik me altijd thuis als Tukker. Ik raad je aan om ook in dorpen/kleinere steden te kijken, daar is het allemaal nog gemoedelijker en relaxter dan in Almelo/Enschede imo. Ik wil hier ook nooit meer weg en ben trots op de streek, maar smaken verschillen natuurlijk. Geniet ervan nogmaals en ik hoop dat je een top vakantie hebt.

25 juni 2022 om 15:07

Oja als je komt om te zuipen, Hengelo of elke willekeurige kroeg in welk dorp dan ook. We spugen er hier niet in.

25 juni 2022 om 22:16

Ik ben duizend keer in Enschede geweest (woon ook maar een kwartier vandaan in - het Duitse - Epe) maar ik ben nog nooit uitgelachen. Waarom lach jij Duitsers uit? Ik bedoel, meestal hebben wij omgekeerd reden daartoe. In jouw aanbevelingen kan ik mij overigens compleet vinden.

26 juni 2022 om 06:28

Bullet Roth Ach neem het vooral niet te serieus. Op een terrasje is het vooral loeren naar mensen en de Duitsers pik je er zo uit, laat ik het daarop houden. Verder zijn Duitsers natuurlijk graag geziene gasten in Enschede, brengen nogal wat geld in het laatje en zijn beschaafde mensen. Over Nederlanders valt ongetwijfeld ook genoeg te lachen.

27 juni 2022 om 09:44

@myvision,

Geniet van je 20 baantjes in het bubbelbad

25 juni 2022 om 02:03

Iets wat heel normaal zou moeten zijn. Gaan we weer 1000x moeten horen hoe fit hij er wel niet uitziet.. misschien morgen ook in de krant dat ik deze week de hele week redelijk nuchter op mijn werk verschenen ben! Superknap!

25 juni 2022 om 07:31

Hij heeft natuurlijk lange tijd onder een vergrootglas gelegen. Iedereen kon zien dat het een groot talent was maar door tegenslagen in zijn privé leven,(overlijden van zijn vader), heeft die een moeilijke periode doorgemaakt. Dat jij het maar heel normaal vindt dat zo’n gast dan maar topfit moet zijn ligt denk ik toch meer aan jouw beperkte denkvermogen. Iedereen verwerkt zoiets op zijn eigen manier. Heb zelf van dichtbij meegemaakt dat mijn beste vriend kapot ging door het plotselinge overlijden van zijn vader. Na jaren van rouw en bezoek aan psychologen is hij na 5 jaar weer redelijk de persoon die hij vroeger was.
Dat jij altijd nuchter op je werk verschijnt is mooi voor je maar zegt ook genoeg over jou. Fijn weekend en werk ze maandag! Ik hoop dat je baas nog wat blij met je is.

25 juni 2022 om 11:42

Haha "redelijk" nuchter, chapeau :D

25 juni 2022 om 12:50

Als jij een paar weken/maanden dronken op je werk verschijnt na de dood van je vader, en je herstelt en daarna weer nuchter verschijnt, zullen je collegas vast ook blij en trots op je zijn

25 juni 2022 om 02:13

@ Modricmagic

Helemaal eens! Ik vind het echt heel mooi om te zien dat het harde werken zijn vruchten begint af te werpen. Ihattaren ziet er nu heel anders uit dan toen hij net bij Ajax kwam. Volgende stap is wedstrijdritme. Het feit dat hij promotie heeft gemaakt naar kleedruimte 1, is ook een beloning voor hem. Dat moet hem motiveren om door te gaan.

En zo te lezen heeft Schreuder veel vertrouwen in hem en gaat er alles aan doen om Ihattaren te laten slagen. Schreuder ziet het zelfs als een ontzettend mooi project (lees; uitdaging).

PS: ik ga ervan uit dat Ajax op korte termijn die koopoptie van 1,9 miljoen gaat lichten.

25 juni 2022 om 11:06

Optie moet je altijd lichten. Daar krijg je straks makkelijk meer voor. De vraag is alleen wie moet hij eruit spelen dan? Ik kan het je niet zeggen.

25 juni 2022 om 14:58

Niemand, die rechtsbuiten wordt toch verkocht aan man utd

25 juni 2022 om 20:24

En met een Ziyech als voorbeeld. Schreuder is een people manager kan zeer goed omgaan met de mens achter de voetballer. Volste vertrouwen in hem de club en de speler

25 juni 2022 om 08:11

Dit vind ik dus echt genieten. Veel mensen hadden hem al afgeschreven, maar Mo strikes back! Tuurlijk is hij er nog niet, maar dit is wel veelbelovend. Potentiele wereldtopper hebben we hier voor 2 miljoen even binnengehaald.

25 juni 2022 om 08:40

Ja dit is inderdaad genieten. Toch fijn dat zo'n jongen zich weer kan latrn zien. Ik denk dat hij gewoon een burnout heeft gehad, nou dan is het helemaal niet gek dat je even een poosje van de radar verdwijnt.
Sterk dat je zo weer terug komt zou ik zeggen.
Nu lekker genieten van zn spel

25 juni 2022 om 09:57

Ik had het ook niet verwacht, en ik durf de vlag ook nog niet uit te hangen. Het ziet er nu goed uit maar als het een mentaal probleem was dan kan dat zo weer terug zijn. En laat hem eerst weer ff voetballen voordat we het over potentiele wereldtoppers hebben. Dat denken we wel vaker van spelers, en die laten dan eerst nog wat zien op het veld.

Maar dit is natuurlijk wel goed nieuws. Het zou prachtig zijn als hij het redt.

25 juni 2022 om 10:03

vernon

Check beelden vd eerste training. Je ziet echt een super vrolijke Ihattaren. De jongen in tijden niet zo gelukkig gezien.

Verwacht dat de mentale problemen voorbij zijn.
Ook is Schreuder natuurlijk een ideale coach voor hem.

25 juni 2022 om 10:42

Hij is nog niet back. Hij deed precies hetzelfde vorig jaar in de zomer. Hij was fit, oogde scherp, etc. Toen werd hij de eerste wedstrijd toch op de bank gezet, en sindsdien liet hij alles schieten.

Ik twijfel eraan wat er gebeurt bij een tegenslag voor Mo. Pas dan kunnen we oordelen of hij stappen heeft gemaakt.

25 juni 2022 om 11:12

Misschien was het de leeftijd in combinatie met mensen om hem heen die hem niet begrepen. Andere omstandigheden. Op die leeftijd 'geniaal' zijn, je vader verliezen, etc is niet zomaar iets. Natuurlijk moet iedereen zijn problemen uiteindelijk zelf oplossen. Maar het kan een tijdje niet lukken. Als je dan de juiste mensen vindt... Ajax :-)

25 juni 2022 om 17:47

@mrkrillin

Mooi, ik hoop dat je gelijk hebt. Sowieso wens ik niemand mentale problemen, maar ook voor Ajax zou het geweldig zijn.

25 juni 2022 om 11:04

Ik heb nog steeds twijfels.afgetraiind is hij inderdaad maar absolute snelheid voor top heeft hij niet, , loopvermogen op het middenveld ook niet. Je kan hem dan alleen als rechtsbuiten opstellen. Daar heb je veel betere opties.

25 juni 2022 om 12:26

Niet weer 50 artikelen over Mohammed....laat die man eerst maar eens een half seizoen wat wedstrijden spelen. En topfit verschijnen is redelijk vanzelfsprekend voor een profvoetballer jongens, laten we niet doen alsof het heel bijzonder is. En ja, hij heeft veel meegemaakt, maar kom op, er zijn heel veel mensen die veel meemaken. Goed dat hij het eindelijk oppakt, maar misschien geven we hem wel teveel aandacht.

25 juni 2022 om 15:10

Hij heeft een beetje dezelfde bouw en aanleg voor overgewicht als Higuian. Als hij niet dagelijks traint dan vliegen de kilo's eraan. Eigenlijk niet echt typisch Marokkaanse bouw. Meestal slanker en lichter. Maar als hij blijft trainen dan kan hij zijn massa/spieren weer als voordeel zien.
Ik hoop echt dat het kwartje eindelijk is gevallen bij hem.

25 juni 2022 om 20:21

Dit is wat we willen zien. Laat ons met trots achter onze leeuw staan Mo keep up the good work. Want je bent een voorbeeld voor velen. Vallen en weer opstaan, pompen gap en doorgaan je zal alles overtreffen, jou wensen zullen in vervulling gaan zolang je dine in je hart blijft kloppen ✊

Laten we hopen dat Ihattaren leert hoe je een goede prof kan zijn, als hij vast bij het eerste komt zal Tadić daar in ieder geval zeker op toezien.

24 juni 2022 om 23:32

Heeft hij Tadic niet voor nodig, die jongen is hartstikke lekker bezig en dit heeft hij allemaal zelf voormekaar gekregen.

24 juni 2022 om 23:40

Deels. heeft een coach om fit te worden, krijgt voedingschema's van de club en wellicht ook mentale begeleiding etc. Natuurlijk verdient Mo respect voor hoe hij zich aan het terug knokken is maar ook de mensen om Mo heen verdienen een compliment voor het werk wat ze erin gestopt hebben.

Hopelijk wordt dit het seizoen van de Mo's.

24 juni 2022 om 23:42

Hij moet het uiteindelijk zelf doen maar heeft dit niet in z'n eentje hoeven doen. Gelukkig heeft Ajax hem intensief begeleid. Zie ook interview Schreuder

24 juni 2022 om 23:45

Er kunnen allerlei mensen aan je trekken maar je moet het uiteindelijk zelf doen ! Mo heeft zelf besloten om met een coach in zee te gaan en heeft ook al die stappen met zen eigen benen gemaakt om fit te worden.

24 juni 2022 om 23:48

Volgens mij ontkent ook niemand dat. Er zijn maar heel weinig mensen die alles helemaal in hun eentje kunnen. Laten we het maar op een verschil van inzicht houden.

24 juni 2022 om 23:55

Mo kan Vaanenburg bedanken voor de hulp maar de credits kan hij echt voor de volledige 100% aan zichzelf geven.

25 juni 2022 om 00:02

Als Ihattaren hier fit uit komt en blijft dan is daar inderdaad maar een iemand die hij moet bedanken en dat is hij zelf. Dan is de knop dus echt om gegaan na al zijn eerdere aanvaringen, mentaliteitsproblemen en gedragingen. Want die fitnesscoach, dietisten, mentale begeleiding etc heeft hij bij PSV ook allemaal gehad. Toen leek het ook af en toe goed te gaan maar kwam er steeds weer een grote terugslag. Laten we hopen dat hij het weer op de rit krijgt want voetballen kan hij zeker, dat staat vast. Zou mooi zijn om hem weer in topvorm te zien.

25 juni 2022 om 00:06

Prima hoor als je dat vindt, maar ik snap niet goed waarom een teamprestatie af doet aan het resultaat. Ik hoop juist dat Ihattaren geleerd heeft dat hij anderen nodig heeft en hen ook kan vertrouwen. Vraag wie de credits precies verdient is dan een stuk minder relevant, juist bij een teamsport als voetbal

25 juni 2022 om 00:08

Laten we dat PSV hoofdstuk lekker afsluiten ! Mo is een nieuw hoofdstuk begonnen in zijn carrière en leven en dat hele PSV verhaal kunnen we beter maar afsluiten, wat er daar ook maar heeft afgespeeld het is in het verleden en Mo is bezig aan een mooie toekomst dus hopelijk houd hij dit vast en kunnen we van hem gaan genieten!

25 juni 2022 om 00:09

Het blijft een teamsport waarbij een speler niet zelf iets voor 100% klaarkrijgt.
Daar heeft ie ook de hulp van andere nodig.
Maar zeker mooi om te zien dat ie fit is. Want deze jongen kan best een potje ballen.

25 juni 2022 om 15:35

Dat hebben we gezien bij Promes & co

Ihattaren heeft zijn eigen lesje geleerd en zo te zien eindelijk het licht gezien. Samen met de staf van Ajax is hij indrukwekkend bezig. Hoop dat hij kansen gaat krijgen bij Ajax 1 en dat hij zijn talent weer laat herbloeien. Alleen maar goed nieuws met het wk op komst.

Mooi voor die jongen dat ie opgepakt lijkt te hebben (ik hou nog even een slag om de arm; we hebben dit bij psv ook een paar x gezien), alleen jammer dat t bij de concurrent gebeurt :P. Ben benieuwd of ie z’n technische kwaliteiten nu ook kan combineren met een flinke stuk werklust en wil. Dan behoort ie in no time tot de besten van de eredivisie.

24 juni 2022 om 23:42

Eens. Ben vooral benieuwd en een klein beetje angstig hoe hij reageert als het straks allemaal lekker gaat en hij daarna een terugval krijgt. Als hij die test ook doorstaat ben ik overtuigd dat Mo het helemaal waar gaat maken.

25 juni 2022 om 00:00

Wel sportieve reactie, zie zat misgunners terwijl het nog steeds maar een jonge knaap is met een lastige tijd achter de rug. Hoop voor Ajax maar vooral voor Mo en het Nederlandse voetbal dat hij komend seizoen echt gaat doorbreken. Fysiek is hij daarvoor nu klaar zie ik wel!

25 juni 2022 om 07:51

Waar zie jij de misgunners?

25 juni 2022 om 08:18

Je bent blijkbaar een misgunner als je kritisch op hem bent(geweest). Ik zie hier ook vrijwel geen enkele reactie waaruit blijkt dat ze Mo iets niet gunnen. Valt me nog mee dat de term 'haters', niet van stal wordt gehaald.

27 juni 2022 om 06:37

Mooie nette objectieve reactie, rubentje. 👍🏼
We gaan het zien. Ik heb er wel vertrouwen in.

Mooi man het lijkt erop dat Mo het op de rit heeft. nu vast houden dit.

Man met een missie. Hij is er al een half jaar maar dit lijkt gewoon op een nieuwe aankoop. Voetballen kan ie als de beste, hij moet zich mentaal staande houden. Ik zie hem wel doorbreken, denk dat ie het erg naar zijn zin heeft hier.

24 juni 2022 om 23:47

Je ziet hem in ieder geval veel lachen en dolletjes maken op de training. Was aan het stoeien en plagen bij Naci, dat lijkt me wel een leuk duo. Momenteel lijkt hij zich te beseffen hoe mooi het vak voetballer kan zijn. Een vrolijke, fitte en gemotiveerde Mo kan zomaar de aankoop van het jaar worden. Hopelijk trekt hij deze lijn door.

25 juni 2022 om 10:05

orgineel

genieten he die beelden. Ook zijn klik met een Heitinga.

Vorig seizoen zag je hem ook veel dollen met Regeer.
Het lijkt echt dat die jongen goed op zijn plek zit daar.

Geweldig om Mo zo te zien ! Hij heeft keihard gewerkt en weer het licht gezien na die zware periode voor hem ! Ziet er echt als een beest uit hij is ook redelijk lang: 1,83 voor een nummer 10 en in combinatie met het fysiek wat hij nu bezit zit een topclub er zeker in over 2 jaar en denk zelfs dat hij al een belangrijke schakel op het WK in Qatar wordt.

En je zag hem ook plezier maken en genieten op de training. Mooi om te zien.

25 juni 2022 om 11:06

Uiteindelijk lijkt me dat de basis: dat Ihattaren weer plezier krijgt (en behoudt!) in het profvoetbal. Als hij het weer leuk gaat vinden, kan dat de inzet/werklust ook goed doen. Het is ook niet makkelijk om professioneel met iets bezig te zijn dat je (even) niet (meer) leuk vindt.

Ik zie in Ihattaren soms een beetje onze Mike Tyson. Op piepjonge leeftijd heel goed, daarna een vader of vaderfiguur (Cus D'Amato) verliezen, en je dan geen raad weten met al je geld. En dan ook nog de verkeerde mensen om je heen die je helemaal ophemelen.
Gelukkig lijkt Ihattaren nu de andere kant op te gaan dan Tyson destijds. Waar Tyson zijn samenwerking met Kevin Rooney verbrak en veroordeeld werd voor verkrachting heeft Mo Gerald Vanenburg in de armen genomen en een stapje terug gedaan door bij Jong Ajax te gaan spelen.

25 juni 2022 om 00:15

Ik snap wat je wil zeggen, maar oei dat is een hele gewaagde uitspraak. Iha is zeker talentvol, maar Mike is misschien wel de beste bokser ooit. Op zijn 20e al heavyweight champion, record van jongste hw champion dat nog steeds op z'n naam staat. Heeft een aardig kut leven achter de rug en dan heb ik het niet eens over het verlies van zijn vader. Zeg maar, iemand die echt onder de verkeerde ster is geboren.

Tot zijn eerste verlies en hij zijn titel moest afstaan (ik geloof nog steeds de grootste verrassing ooit met odds van 50:1) had hij 33 (t)ko's en 4 UD wins van de 37. Daarna is het redelijk snel bergafwaarts gegaan. Maarja: vini, vidi, vici.

25 juni 2022 om 12:23

Haha het is Veni vidi vici. Ik kwam ik zag ik overwon wat heeft dat met een carriere die bergafwaarts ging te maken. Verder wel goed verhaal.

Had eigenlijk verwacht dat het niets zou worden toen hij naar Amsterdam kwam. Jongen leek de weg helemaal kwijt te zijn. Heel veel respect dat hij tot hier is gekomen. Nu begint het echter pas en hopelijk weet hij de lijn eindelijk door te trekken.

25 juni 2022 om 00:21

"ik vind Ihattaren een ontzettend mooi project" ... wat een turbo taal.

On: hij ziet er inderdaad een stuk beter uit dan et voordat hij naar Ajax kwam. Dat hij kan voetballen, weten we allemaal.

25 juni 2022 om 00:58

Denk dat Schreuder project manager is. Als ie maar niet Agile begint te werken.

On: Zou toch een heerlijke extra speler zijn als hij weer het maximale eruit kan halen na alle mogelijke vertrekkende spelers.

Het is de vraag hoelang dit blijft. Bij PSV begon hij ook wel eens fit aan een seizoen, maar Mo had veel moeite om teleurstellingen te verwerken. Ik heb sterk mijn twijfels of hij mentaal in staat is om topvoetbal op een constant niveau te spelen. Bij PSV en Sampdoria ging het al mis en ik zie geen reden dat het bij Ajax er wel uit gaat komen.

24 juni 2022 om 23:42

Hij is in ieder geval weer afgetraind. Gelukkig dus weer op de goede weg.

24 juni 2022 om 23:45

De belangrijkste reden is dat men van fouten kan (en mag/moet) leren. Begeleiding zal ook strakker zijn dan ooit. Maar ik geef toe het is vooral dat Ik hoop dat hij z'n potentieel laat zien

24 juni 2022 om 23:53

Het verschil tussen Ajax en PSV is enorm. Bij Ajax is de sfeer veel ontspannender dan bij PSV, hij heeft een trainer die het direct in hem ziet zitten mocht ik de berichten geloven met Schreuder en Schreuder is veel meer een peoplemanager dan Schmidt. Ook kent hij bij Ajax al de nodige jongens zoals : Bergwijn, Salah-Edinne, Taylor en Timber dus dat is altijd lekker binnenkomen.

25 juni 2022 om 00:40

De sfeer bij Ajax ontspannender dan bij PSV ? Waar haal je die wijsheid vandaan ? Ben je dagelijks bij beide clubs aanwezig ?
En je praat alsof Bergwijn al bij Ajax zit ? Beetje voorbarig allemaal.
Laten we zien wat hij de komende maanden brengt.
Als het aan mij ligt mag hij met Oranje mee naar het WK en scoort hij de winnende in de finale ! Dat gun ik hem zeker.

25 juni 2022 om 01:21

Thehammers,

Waar baseer je op dat de sfeer bij Ajax veel ontspannender is dan bij PSV? Ik hoor juist altijd van (oud)spelers dat PSV zo'n warme, gemoedelijke club is.

25 juni 2022 om 00:00

Andres

Hij was en is jong, en kan volwassen worden en misschien zijn verdriet beter verwerkt hebben. Dan ligt het niet per se aan Ajax, maar gewoon aan Mo, die uit een dal komt. We weten het nog niet, maar het ziet er nu goed uit.

25 juni 2022 om 00:01

Misschien beseft hij zich wel dat dit echt de allerlaatste kans is om in de top te voetballen. Als het nu niet lukt dan zal een Utrecht hem wel oppikken maar dat zal dan jaren duren voor die weer een stap naar voren kan maken en wie brandt zich dan nog aan die jongen. Lijkt me nu of nooit.

25 juni 2022 om 10:02

@camavingoat

Dat verbaast me nog weleens, als je ziet hoeveel kansen spelers krijgen. Destijds met Balotelli kreeg die ook de ene na de andere topclub, terwijl het in mijn ogen overduidelijk was dat hij het gewoon niet had.

Dat Ihattaren nu nog een kans kreeg vind ik logischer, is nog jong, en dan kan je makkelijker groeien. Maar ook bij hem houdt het inderdaad een keer op als hij het nog een keer zou verknallen.

25 juni 2022 om 05:34

@andrew13,

Dat heeft niks, niemand verwacht dat van je. Je hebt al eerdere uitglijders gemaakt op dit forum. Je word nooit een topposter 🤣 (sarcasme uit)

On Ben heel benieuwd op welke positie hij zich zal richten. Een middenveld met blind taylor/berghuis en mo klinkt wel erg lekker en zit veel voetbal in… hoop dat hij Ziyech achtingen stappen kan maken

Heel mooi dit ik was altijd kritisch over zijn houding maar das verleden het heden telt iedereen verdient een 2de kans en zal die kans die hij van ajax krijgt ook nemen denk ik hij begint volwassen te worden heb ik de indruk das ook waarom ik in hem geloofde omdat hij nog zo jong is en talent heeft hij zeker

Fit worden was nooit een probleem voor Mo. Fit blijven (mentaal en fysiek) is wat voor hem heel lastig lijkt te zijn. Vooruit, nog een laatste kans.

25 juni 2022 om 12:28

Niet helemaal waar bij PSV was hij niet fit maar had hij een crashdieet gevolgd. Dan ben je alles behalve fit.

Dat ziet er al een stuk beter uit. De toekomst zal wel uitwijzen waar z'n niveau zowel op fysiek als mentaal vlak ligt. Het is in ieder geval zaak dat hij nu z'n hoofd erbij houdt en het niet nog eens voor zichzelf verknalt. De potentie is er altijd geweest, maar nu moet hij dat zien te vertalen naar kwaliteit. Mits dat hem enigszins lukt, is dat eigenlijk al ongelooflijk knap want ik kan me geen speler herinneren die na dergelijke misstappen niet is teruggevallen.

Hij ziet er nu ook volwassener uit,de afgelopen tijd hebben hem getekend en denk dat hij er nu klaar voor is.

Ik gun die jongen echt het beste hoor, maar als je als speler door je trainer een "project" wordt genoemd ben je toch ook duidelijk nog niet waar je idealiter zou moeten zijn.

25 juni 2022 om 10:05

Het woord "project" wordt in het voetbal wel vaker misbruikt. Trainers zij bij een club altijd met een "project" bezig, terwijl juist de voetballerij iets is dat altijd continu doorgaat, nooit eindigt, ook niet bij een finale of een titel. Er komt altijd weer een nieuw seizoen, waarin ook de selectie en de begroting weer op orde moet zijn. Ihattaren is in zoverre een project dat je hem mentaal en fysiek weer op de rails moet krijgen. Dat kan op een gegeven moment "af" zijn. Maar goed, we gaan het zien.

25 juni 2022 om 14:17

Ja, da's dus precies wat ik bedoel met nog niet zijn waar je zou moeten zijn. Er zal nooit een project Tadic of Timber oid zijn. In de context van een meerjarenplan van een gehele club vind ik het dan weer geen storende term. Hoe dan ook, hoop dat hij het weer oppakt (maar - als Feyenoorder - niet meteen de sterren van de hemel speelt 😉).

26 juni 2022 om 07:55

Niemand zegt toch dat hij daar wel is? Volgens mij snapt iedereen dat Iha nog geen 10% van zijn kunnen heeft laten zien?

Ik vraag mij af waar al die mensen waren die gingen lachen om zijn fysiek. Ik zeg niet dat hij het redt, dat moeten we nog afwachten. Ik vraag mij gewoon af waar al die mensen nu zijn. Lekker makkelijk iemand uitlachen achter je schermpje. Wees nu ook een vent en geef die man zijn complimenten

25 juni 2022 om 00:22

het een sluit het ander toch niet uit? De snackende Mo was gewoon de weg kwijt en zorgde niet goed voor zichzelf. Nu ziet hij er goed uit.

25 juni 2022 om 00:41

Kom nou, een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. We hebben hem vorig jaar of het jaar daarvoor ook becomplimenteerd, binnen een paar weken zaten er weer zoveel kilo's omheen. Complimenten gaan we pas weer uitdelen als hij aantoont ook weer daadwerkelijk over een langere periode in ieder geval tot de selectie te kunnen behoren.

25 juni 2022 om 00:47

Steven. Waarom hecht je er zoveel waarde aan dat critici complimenten gaan uitdelen hier, omdat ihatarren fit is? Als jij blij bent dat hij fit is, is dat toch goed.

25 juni 2022 om 02:25

Hoezo complimenten?! Hij doet wat hij voor dat vorstelijke salaris hoort te doen; fit(ter) zijn. Ik vind jouw reactie een beetje in de categorie van 'klappen voor een piloot die een vliegtuig landt'. Dit is zijn werk, natuurlijk moet hij fit zijn als hij profvoetballer wil zijn!

25 juni 2022 om 12:30

Ik heb medelijden met je als je nooit een compliment krijgt voor het doen van je werk. Zure werkomgeving zit je dan in. Compliment krijgen motiveert namelijk de meeste mensen om meer te doen dan gewoon je werk.

25 juni 2022 om 17:31

Ja precies, die gast komt van ver, lijkt het nu op de rails te hebben, dat is gewoon mooi en een compliment waard.

26 juni 2022 om 16:51

@ali, de complimenten waarom werd gevraagd door Steven in het bericht hierboven was volgens mij gericht aan in ieder geval een deel van de community op VZ, heeft dus niks te maken met de werkomgeving van Ihattaren, geen idee waarom je dat erbij zou halen. Ik denk dat Mo zijn complimentjes daar gewoon krijgt. Zoveel zelfs dat er een bericht over zijn fysiek in de media is terecht gekomen. Buitenstaanders zien dit fysiek als gewoon als normaal ja. Dat vind ik niet vreemd.

De klasse druipt eraf. Leuke titel bij een foto waar zo'n grote druppel zweet of water dat zijn mond heeft gemist aan zijn kin hangt. Mag ook weleens gezegd worden, hiermee lijkt voor het eerst in tijden de titel te verwijzen naar de tekst en de foto en de foto naar de tekst en de titel en de tekst naar de titel en de foto.

Nu nog langer volhouden dan een paar maanden en wie weet is hij boven. Zelf opteer ik echt voor een transfer naar Verweggistan. Ik denk echt dat al de media-aandacht in eerste instantie al oorzaak was voor het falen en ik verwacht niet dat hij beter gaat spelen als we wederom alles gaan lopen volgen van deze knul.

Heel goed dat hij arbeid heeft verricht om in ieder geval weer op een basis conditie te komen die een profvoetballer moet hebben. Dat het nieuws is zegt wel wat over hoe het ervoor stond. De grote uitdaging voor ihattaren zit m in het accepteren van concurrentie. Er zijn straks meer klasse spelers die in aanmerking komen voor speeltijd en dan wordt er meer gevraagd van een speler dan zo af en toe een leuke actie. Zie bv’s een Klaassen die zijn plek kwijt is, maar geen amok maakt maar gewoon blijft knokken en er staat wanneer dat nodig is. Het is in mijn optiek precies dat wat er in ieder geval in Mo zijn psv tijd aan ontbrak. Geduld, werklust en een beetje nederigheid. Ik wens hem, ook met oog op Oranje, veel van deze eigenschappen toe. Voetballen dat kon hij al.

Mo krijgt credits dit en dat, laten we de titel eens realistisch formuleren. Mo kan kiezen tussen vakken vullen bij de appie voor 1400 euro per maand of prof voetballer worden en dit is zijn laatste kans. Werken voor je poen. Geen zin om je dikke lichaam prof voetbal proof te krijgen? Geen probleem lieve schat, maar verwacht dan ook geen dik salaris.

Merkte ook al dat ie erg fit oogde op basis van een Youtube-filmpje vanuit Ajax-media. Echter zijn fit ogen en wedstrijdfit zijn twee totaal verschillende dingen, maar het eerste heeft ie al behaald . Vind overigens beetje een vreemde uitspraak, 'ik vind Ihattaren een ontzettend mooi project'... bedoel hij is geen project. Beetje verkeerde woordkeuze.

25 juni 2022 om 10:02

Klopt. Het moet traject zijn. De weg om naar zijn doel te bereiken.

Dit heeft Ajax wel goed gedaan. De mentaliteit die er is binnen de club, dat past zich voor dit soort jongens. Bij Jong Ajax aan de hand van Heijtinga en bij het eerste kan hij ook veel hebben aan jongens als Tadic en Blind die hem echt wel terecht zullen wijzen. Daarnaast is er zoveel kwaliteit in de jeugd dat hij zich beseft moet hebben dat het nu of nooit is. Erg knap, nu hopen dat z'n kwaliteiten niet verloren zijn gegaan.

25 juni 2022 om 06:03

Ik denk dat vooral Mo het goed heeft gedaan. De beelden die ik nu zie laten zo veel meer blijken dat hij topsport snapt. Ajax is op het goede moment ingestapt en ik hoop van harte dat Mo gaat excelleren, al moet hij wel een beetje rustig aan doen tegen PSV aub

25 juni 2022 om 06:57

Ja het ligt natuurlijk aan Ajax dat hij weer topfit is. Volgens mij moet Mo het nog altijd zelf allemaal doen, wat een onzin zeg. Zo knap vind ik het ook niet van Mo, hij moet met al z'n talent wel iets van z'n voetbalcarrière gaan maken. Hij wordt dik betaald om fit te worden, we slaan weer eens door met zn allen.

25 juni 2022 om 21:12

Oef, een complimentje naar Ajax mag er best vanaf hoor. Hoe lastig dat ook is voor je. Mo heeft namelijk het traject niet zelf bepaalt. Dat is nog altijd Ajax geweest. Beide partijen verdienen alle lof tot nu toe. Zou je sieren.

Dit deed Ihattaren aan het begin van zijn laatste seizoen bij PSV toch ook? Hij verscheen toen voor de voorbereiding begon, fit bij PSV en toch kreeg hij geen kans.

25 juni 2022 om 09:46

Met het verschil dat hij nu Schreuder als trainer heeft die heel goed met dit soort jochies kan werken

25 juni 2022 om 11:00

Onderschat de rol van Heitinga niet.

Sorry hoor, maar dit vind ik niet fit en afgetraind voor een profvoetballer. De gemiddelde eerste klasser heeft ook zo'n body. Ziet er beter uit dan vorig jaar maar laten we niet te vroeg de polonaise lopen.

25 juni 2022 om 09:47

Serieus? Heb je hem gezien een paar maanden geleden? Dit is gewoon fit en afgetraind vriend. Niet iedere voetballer is een Ronaldo

25 juni 2022 om 09:56

Hij is een prof, niet meer dan normaal dat je er zo uitziet als voetballer. Hij ziet er al een stuk fitter uit, maar indrukwekkend is het zeker niet.

25 juni 2022 om 13:13

Het is en blijft zuur voor PSV en zijn aanhang om Mo zo fit te zien en het spelvreugde spatte er weer van af maar dat zag ik al bij jajax in de KKD. Blijkbaar is hij door de staf goed opgevangen terwijl Schmidt hem kleineerde.

Deze parel gaat eindelijk definitief doorbreken en ja, echt waar...hij gaat naar het WK. Mark my words.

25 juni 2022 om 17:32

Hij moet zijn debuut nog maken he. Daar zijn niet veel kansen meer voor. Ik vraag het me erg af.

25 juni 2022 om 20:02

Met marokko idd

Fijn dat hij het licht heeft gezien! Ik mag dan wel Psv'er zijn, maar ik gun hem desondanks gewoon een fantastische carrière. De glimpen die we hebben mogen zien in Eindhoven verraadden dat er echt een ongelofelijk talent in deze man schuilt. Hij heeft dat te weinig laten zien, is daar imo zelf slecht mee omgesprongen, maar ik gun hem als voetballiefhebber het allerbeste. Zolang hij het maar niet tegen PSV laat zien . Mo'tje, grijp alsjeblieft je kans en voetbal jezelf naar de top!

Hahaha Mo mania op Voetbalzone. Bijna 80 procent denkt dat ie gaat slagen bij Ajax. Ik denk dat bij velen de wens vader vd gedachte is. Dat ie kan voetballen staat buiten kijf. Of hij dit gaat volhouden, ook bij tegenslagen als reserve staan/geblesseerd raken enz, betwijfel ik. Enfin, de tijd zal het leren. Hij kan natuurlijk akelig goed voetballen.

25 juni 2022 om 09:39

Wil je misschien stiekem dat hij niet slaagt. ;-)

26 juni 2022 om 16:54

Hahaha ik zie m liever slagen bij Fc Utrecht. Is dat gek😜? Verder staat t los van mijn mening. Eerst zien, dan geloven. Kennen Mo langer dan vandaag.

25 juni 2022 om 11:03

Ik denk dat hij om te slagen bij Ajax met name de volgende dingen miste: focus, inzet, professionaliteit, hard willen werken. Het voetballende gedeelte zat wel snor. Nou als je dan ziet dat hij echt fitter is geworden, lijkt het erop dat Ihattaren aan alles wat hij eerst miste heeft gewerkt, en dat is dan volgens mij de belangrijkste voorwaarde om te slagen. In zekere zin kan je dit in ieder geval al een persoonlijke overwinning noemen.

26 juni 2022 om 16:55

Hij kan vreselijk goed voetballen en alleen met talent kom je er niet. Volhouden is wat anders. Gaan t zien 😁

25 juni 2022 om 12:41

Mooi gezegd Sir Paul. Voor jezelf aftrainen in de zomer is makkelijker (want positiviteit alom in de sociale omgeving) dan een seizoen vlammen (waarbij mentale tegenslagen inherent zijn).

iemand een project noemen? Erg persoonlijk zeg.

25 juni 2022 om 17:41

Toen ik een keer ergens mijn baan kwijtraakte wegens bezuinigingen werden we "warme lichamen" genoemd. Waarmee gedoeld werd op echte mensen die een salaris verdienen, en niet alleen op formatieplaatsen. Ik voelde me ook heel erg gewaardeerd toen.

Ajax zal dan zijn optie doorzetten maar dan na 1 juli nieuw boekjaar

Duurt nog wel ff,als tie het redt,succes.

Bergwijn - Tadic - Ihattaren.
Kan niet wachten.

25 juni 2022 om 10:11

dat zal brobbey leuk vinden of Antony

Volledig gedreven, volledig afgetraind. Mentaal klaargestoomd door mental coach Schreuder. Ihattaren waar vroeger de spot mee werd gedreven is getransformeerd als de architect, de dribbelaar, het meesterbrein met zijn xavi achtige steekpassen die de gehele Eredivisie defensie zal opensnijden. Ihattaren die in de voetsporen zal intreden van zijn grote voorbeeld Hakim Ziyech. Zelfs Valentijntje Driessen spreekt vol lof en respect over dit Utrechtse fenomeen......

Zou echt geweldig zijn mocht hij zijn topvorm vinden en zich direct kunnen manifesteren.
Als hij gelijk zijn klasse kan laten zien zou misschien meekunnen naar het WK, want zo'n creatieve speler erbij kan echt veel verschil maken!
Zet em op Mo!

Tja hij moest ook wel natuurlijk. Nu nog een keer ongetraind bij Ajax verschijnen en het was echt einde oefening geweest voor hem. Een mooi project is dan weer dom geluk van Schreuder. Iedereen weet hoe goed hij kan voetballen, daar draagt hij precies 0,0 aan bij.

Eerst zien, dan geloven. Die jongen heeft bij PSV ook wel eens de draad opgepakt om daarna weer te zakken als een baksteen, laat staan zijn gedrag rondom het voetbalveld, zowel in NL als in Italië.

Hij heeft een paar maanden leuk gevoetbald bij PSV, meer ook niet. Ik vind het nog steeds een ruwe diamant, alleen moet hij opnieuw uitgegraven worden. Door wat die jongen meegemaakt heeft krijgt hij nog wat krediet, maar hij moet het nu wel laten zien. Hopelijk ziet hij in dat dit zijn laatste kans is.

We kunnen prima zonder hem.

25 juni 2022 om 11:13

Net voor hij bij psv weg moest was hij gewoon fit, maar hij kreeg toen geen kans meer van de trainer. Mo heeft fouten gemaakt, absoluut. Maar die trainer de grootste. Blij dat die Schmidt weg is. Aller slechtste trainer van psv de laatste 25 jaar.

25 juni 2022 om 20:10

Ik denk niet dat het aan de trainer ligt. Het is lastig jezelf groot te houden als je vader op zo’n leeftijd komt te overlijden. De combinatie met topsport waar alles van je geeist word was heel ongelukkig. De club heeft zelf ook geen ervaring met iemand die over zo’n groot talent beschikt en z’n vader verliest op moment dat hij aan het doorbreken was. Hij wou niets liever dan z’n ouders trots maken en daar viel de helft van weg.. Beetje meer empatisch vermogen zou wel passend zijn..

Laten we realistisch blijven: hij ziet er op z'n best 'gemiddeld' uit voor een Eredivisie voetballer. Wel een mooie eerste kleine stap. Ik hoop echt dat hij doorpakt en stabiel blijft wanneer er straks onvermijdelijke hindernissen aandienen (kritiek krijgen, niet basis spelen, privé-zaken etc).

Indrukwekkend vind ik een groot woord in deze. Hij mag zelfs nog wel iets scherper komen te staan. Hij is goed opweg naar topfit

Dus Ihattaren kan wel eens een voltreffer blijken van maar 2 miljoen! Dan heeft Ajax een gouden slag geslagen. Natuurlijk, eerst zien en dan geloven, maar de sterren staan gunstig. Zou wat zijn dat Ajax via een omweg een talent van PSV tot wasdom leidt. Want meestal is het andersom.

Zodra je spelers gaat zien als een mooi project heb je de verkeerde binnen gehaald. Hij hoeft er maar een x vroegtijdig afgehaald te worden en z’n motivatie zakt weer in elkaar.

Mooi verhaal, het lijkt hem goed te gaan, maar laten we eerst eens zien wat hij gaat presteren voordat we hem weer opkloppen tot speler van het jaar.

Lijkt erop dat de opvolger voor Anthony er al is, Mo kan toch prima rechtsbuiten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

18 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Sampdoria 0 0 0 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 5 4 0 0
2020/2021 PSV 22 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ihattaren bezocht afgelopen week een behoorlijke crimineel in de gevangenis’

Er komen steeds meer details naar buiten over de contacten die Mohamed Ihattaren heeft met mocromaffia-criminelen. Eerder op maandag werd al bekend dat verdachten in een auto van Ihattaren voor het...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren