Wayne Rooney kan malaise niet meer aanzien en vertrekt bij Derby County

Vrijdag, 24 juni 2022 om 19:29Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:48

Wayne Rooney neemt op eigen verzoek afscheid van Derby County, zo maken the Rams bekend via de officiële kanalen. De 36-jarige oud-aanvaller stond nog een jaar onder contract als manager van de club, maar ziet het niet zitten om mee af te dalen naar de League One. "Vandaag heb ik een ontmoeting gehad met de beheerders om hen te informeren over mijn beslissing dat het tijd was om de club te verlaten", aldus Rooney op de clubwebsite.

Derby zit in financieel noodweer en kreeg daarom afgelopen seizoen liefst 21 punten aftrek. Rooney slaagde er bijna in om ondanks die gigantische tegenslag met the Rams in de Championship te blijven, maar degradeerde uiteindelijk alsnog. Volgend seizoen komt Derby dus uit op het derde niveau. De club wilde dolgraag verder met Rooney, maar de 120-voudig Engels international gooit de handdoek in de ring.

"Eerlijk gezegd heeft Derby enorm zijn best gedaan om mijn beslissing te veranderen, maar ik was vastbesloten", aldus Rooney. "Persoonlijk vind ik dat de club nu moet worden geleid door iemand met frisse energie en niet beïnvloed door de gebeurtenissen van de afgelopen anderhalf jaar. Ik zal mijn tijd bij Derby met grote trots en genegenheid herinneren en wil mijn staf, spelers en natuurlijk de fans bedanken voor hun ongelooflijke steun."

Derby is dringend op zoek naar een nieuwe clubeigenaar, maar die is nog altijd niet gevonden. "Ik weet dat er nog steeds geïnteresseerden zijn die Derby County willen overnemen", vervolgt Rooney. "Tegen hen zeg ik: Derby is een geweldige club met een geweldige geschiedenis en geweldige fans. Ik wens de club het allerbeste voor de toekomst." Rooney kwam in 2019 als speler bij Derby terecht en werd in het seizoen 2020/21 speler/trainer op moment dat Philip Cocu werd ontslagen. Afgelopen voetbaljaargang was Rooney alleen nog in die laatste rol actief.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door beastman)

Dit krijg je als een vakman als cocu wordt vervangen door een onervaren trainer met een grote naam. Rooney heeft er helaas voor derby niks van gebakken, en verlaat het zinkend schip nu ze hem het hardst nodig hebben. Triest, sterkte aan de derby fans.

24 juni 2022 om 19:44

Hoop dat dit sarcastisch was, aan het begin van het seizoen 21 punten aftrek plus amper een selectie vanwege de financiële sores. Rooney heeft het gewoon meer dan verdienstelijk gedaan.

24 juni 2022 om 19:44

Heeft vooral met het financieel plaatje te maken dat ze het niet gered hebben om in de championship te blijven en niet heel veel met rooney

24 juni 2022 om 19:46

21 punten in mindering, geen enkele mogelijkheid op versterkingen vanwege financiële problemen en toch nog tot aan de laatste weken gevochten om erin te blijven, nu vertrekt hij door de aanhoudende financiële problemen, er was iemand concreet om de boel te redden maar dat is op het laatste moment afgeblazen. Rooney heeft alles gegeven en een wereldprestatie geleverd.

24 juni 2022 om 21:03

Jij neemt de manager van Dover Athletic vast ook een hoop kwalijk dan. Voor iedereen die onbekend is, als je dacht dat Derby het zwaar had moet je eens kijken hoe het afgelopen seizoen daar liep.

Vind het overigens wel een beetje zwak van Rooney. Zo slecht liep het niet, dus hij had ook kunnen zeggen ik breng de club terug, in plaats van dit gelul over een frisse aanpak nodig hebben bij de club.

25 juni 2022 om 13:28

@Deem, nou ja, Rooney heeft nogal niet wat voor de club en spelers over gehad: hij betaalde gedeeltelijk de uitwedstrijden, wat daar bij kwam kijken aan kosten. Het gerucht gaat zelfs dat hij een deel van zijn loon heeft ingeleverd zodat de spelers betaald konden worden. Ik kan me goed voorstellen dat hij er nu wel klaar mee is en juist wat hij zegt: iemand die niet beïnvloedt is door de afgelopen jaren.

26 juni 2022 om 10:57

Vind het juist erg sterk van hem. Wat hij daar de afgelopen tijd heeft meegemaakt, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Sowieso dat dat thuis, zijn prive leven ook heeft beinvloed. Ook al komt er dan een nieuwe eigenaar, het afgelopen seizoen vergeet je niet zomaar even. Je wil geen manager die aan die aan de voorbereiding begint, maar nog steeds gedeeltelijk met zijn gedachten bij afgelopen seizoen zit.

Een nieuwe manager, met een nieuwe eigenaar. Zal veel gemotiveerder zijn.

Geweldige voetballer. Samen met Giggs mijn favoriete Britse speler. Heb echt een zwak voor deze mannen. Wayne Rooney wordt een grote trainer en gaat ooit het Engelse elftal managen. Derby County is een te kleine club voor Wayne om zich helemaal te ontplooien.

24 juni 2022 om 19:44

Bijzonder, mijn respect voor giggs is nadat hij de vrouw van zijn broer heeft lopen ketsen, tot onder het nulpunt gedaald. En dan druk ik me netjes uit, want zo ben ik.

24 juni 2022 om 20:17

@bochherief, eens, een verschrikkelijke daad om een 8-jarige affaire met de vrouw van je broer te houden en ook nog samen een baby te aborteren. Dan heb je geen enkel respect meer. Alhoewel het een geweldige speler was om te aanschouwen, dat wel dan...

24 juni 2022 om 22:53

Hij noemt hem toch niet zijn favoriete mens?

25 juni 2022 om 01:28

Een zwak hebben voor iemand komt toch een beetje in de buurt..

25 juni 2022 om 13:30

Nou nee, een zwak hebben voor iemand betekent mijn inziens juist dat je dit soort dingen net wat makkelijker vergeeft. Dat je die persoon vaker vergeeft betekent niet dat je hem/haar als favoriet mens ziet.

24 juni 2022 om 19:44

Onzin, Derby is een grote club die door financieel wanbeleid naar de afgrond is geholpen. Qua clubgrootte doen ze niet onder voor zeker de helft van de huidige PL clubs.

25 juni 2022 om 10:07

Dat geldt in potentie voor heel wat clubs, denk aan een Sunderland.

Ondanks de hele malaise bij deze schitterende club heeft Rooney het toch eigenlijk best goed gedaan en zonder de 21 strafpunten en financiële nood had die boven de streep geëindigd. Nou moet ik wel zeggen dat zijn timing van het communiceren dat die de niet meegaat naar de League 1 niet goed en ook niet netjes eigenlijk. Alle FL clubs (Premiership, League 1 en League 2) zijn deze week weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De malaise bij Derby staat op het punt om opgelost te worden bericht de BBC. Vastgoedmagnaat met dikke portemonnee David Clowes, ook fan van de club, heeft het stadion al gekocht en wil de club ook overnemen. Vandaag zou hij een bod doen. Er is al een lening verschaft om de licentie voor volgend seizoen veilig te stellen. Dus volgens mij gooit Rooney de handdoek te snel.

25 juni 2022 om 07:47

Volgens mij zal je binnen nu en een week horen dat Rooney ergens in de Championship gaat beginnen. Hij heeft denk ik geen zin in de league 1 en daar geef ik hem geen ongelijk in. Nu gaan ze nog netjes uit elkaar.

Dit kon je al weten toen Rooney werdt aangetrokken. Geen Coach, maar een speler.

25 juni 2022 om 07:49

Volg je het championship? Rooney heeft het beter gedaan als Cocu en met de tegenslagen die hij had alsnog bijna in het championship gebleven. Van alle Engelse ex spelers die recent coach zijn geworden zie ik (tegen mijn eigen verwachtingen in) de zonnigste toekomst bij Rooney.

25 juni 2022 om 13:34

Misschien moet je je even verdiepen in het seizoen en spel van Derby van de afgelopen jaren. En ook de spelers die er spelen. Want hij heeft het gewoon goed gedaan daar. Dat is ook het oordeel van heel veel mensen die er verstand van hebben, niet alleen een paar hier op voetbalzone. En nadat je je hebt verdiept, zou het je sieren nog een keertje te reageren, of editen, dat kan ook natuurlijk😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Derby County

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. NunnAanvaller
P. LyonsUnknown
N. Mendez-LaingAanvaller31
J. WildsmithKeeper30
L. DobbinAanvaller20
C. ForsythVerdediger20
C. DaviesVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Derby County.

469 fans
Coach, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren