Fortuna Sittard zwaait Zian Flemming uit: ‘Een plekje in de clubhistorie’

Zaterdag, 25 juni 2022 om 10:29Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:32

Zian Flemming vertrekt per direct bij Fortuna Sittard, zo maakt de Limburgse club zaterdag officieel wereldkundig middels een afscheidsvideo. Het nieuws over de transfer van de aanvaller naar Millwall werd vrijdag al door De Limburger gemeld en door andere media bevestigd. De verkoop van de 23-jarige Flemming levert Fortuna maar liefst 2,9 miljoen euro op. Daarmee verbreekt hij vermoedelijk het Sittardse transferrecord van Mark van Bommel, die Fortuna in 1999 naar verluidt 2,7 miljoen euro opleverde met zijn overstap naar PSV.

Fortuna, dat in de video rept over 'een plekje in de clubhistorie', verzette zich in januari nog succesvol tegen de pogingen van Millwall om Flemming in te lijven, maar gaat nu dus alsnog overstag. De aanvaller had met zijn vele doelpunten in de eindfase van het seizoen een cruciale rol in de handhaving die de ploeg van Sjors Ultee met alle moeite van de wereld bewerkstelligde. Flemming scoorde zes keer in zijn laatste zeven optredens namens Fortuna en eindigt in totaal op 25 goals en 11 assists in 62 duels voor de club.

Bij Millwall komt Flemming terecht in de middenmoot van de Championship. The Lions eindigden de laatste drie seizoenen respectievelijk achtste, elfde en negende en kwamen daarmee telkens een punt of zes tot tien tekort om mee te mogen doen aan de play-offs om promotie naar de Premier League.

Flemming werd dit kalenderjaar meermaals aan Feyenoord gelinkt en zei in februari een binnenlandse overstap te overwegen. “Als ik in Nederland nu Feyenoord en AZ ziet en je mag op de positie spelen waar nu Guus Til en Dani de Wit spelen, dan is het voor mijn gevoel gewoon prijsschieten”, reageerde Flemming bij ESPN. “Je hebt zoveel aanvallen in de box en krijgt zoveel kansen. Ik denk dat de manier van spelen me ook zou liggen. Het is lastig om te zeggen of het realistisch is, ik denk dat het zou kunnen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door edforce2)

Je kunt mindere weken treffen als Fortuna supporter

24 juni 2022 om 17:51

Vind het niet een overdreven riant bedrag eigenlijk, hij is het waard. Snap echt niet dat Feyenoord hem niet gepakt heeft. Hoe het met Til loopt is afwachten en meer dan huur wordt dat sowieso niet. Zo zonde

24 juni 2022 om 18:46

Ik snap dat wel. Een speler die zelfs bij PEC moeite heeft om basisspeler te worden en één leuk seizoentje bij fortuna heeft moet je geen geld aan uitgeven. Transfervrij had je het kunnen gokken. Voor nu goede keus om verder te zoeken vind ik.

24 juni 2022 om 19:00

Niet één leuk seizoen. Twee jaar op rij twaalf goals gemaakt voor Fortuna, na bij NEC in de KKD al dertien goals in 23 wedstrijden te hebben gemaakt. Plus de verantwoordelijkheid die hij bij Fortuna pakt, dan heb je karakter. In zijn geval zou ik het mislukken bij PEC door de vingers zien

24 juni 2022 om 19:06

Waarom teruggrijpen naar zijn periode bij PEC, terwijl Flemming zich sindsdien uitstekend heeft ontwikkeld en het twee jaar op rij heeft laten zien in de Eredivisie bij een team wat niet minder is dan PEC. Ik ben het daarom met Bobiku eens dat Flemming een uitstekende aanwinst was geweest voor Feyenoord, ook omdat hij een veelzijdige speler is die ook in de spits uit de voeten kan.

24 juni 2022 om 19:15

Lekker makkelijk om terug te gaan naar zijn tijd bij PEC zo kan ik nog wel genoeg spelers opnoemen waar je 'geen geld aan uit moet geven' en tevens heb je Flemming 2 seizoenen geleden niet zien spelen denk ik.

25 juni 2022 om 10:54

Een team wat twee jaar op rij beter was dan PEC*.

25 juni 2022 om 13:35

En tussendoor nog een paar flinke hits gescoord!

24 juni 2022 om 17:53

Had hem liever zien blijven als aangever op Yilmaz.

24 juni 2022 om 18:49

Deze man heeft fortuna ongeveer hoogtspersoonlijk in de Eredivisie gehouden. Hele flinke aderlating.

Leuk voor hem. Milwall is wel een gestoord gekke club zeg, maar zo kom je wel in Londen te wonen. Mooi voor hem ook, Zian heeft een topseizoen achter de rug.

24 juni 2022 om 17:52

De ‘glory days’ zijn wel wat voorbij, maar blijft een enorme cult club. Londen sowieso te gek natuurlijk, prachtige kans voor die gast.

24 juni 2022 om 18:38

Hoor van veel mensen juist dat Londen helemaal niet zo fijn woont. Maar dat hangt er waarschijnlijk ook vanaf in welk deel van Londen.

24 juni 2022 om 18:51

Met een voetbalsalaris is het wel fijn denk ik. Voor Johnny Modale wat minder.

24 juni 2022 om 19:48

Bermondsey is fantastisch wonen, lopen naar de club ;-)

24 juni 2022 om 21:28

@arsen(e)al London is over het algemeen prima wonen (vooropgesteld dat je het liefst in een stad woont). Hele buurten zoals in sommige andere grote steden waar je beter niet kan komen zijn hier eigenlijk niet, vaak zijn het dan een paar straten met council flats of zo (britse variant van sociale woningbouw). Wat betreft de sociale, professionele en culturele mogelijkheden is Londen in Europa denk ik ongeevenaard.

Het is alleen verschrikkelijk duur. In vergelijking met Amsterdam liggen de huizenprijzen hier nog makkelijk een factor 2 of 3 hoger.

25 juni 2022 om 10:59

Factor 2 of 3 hoger dan Amsterdam, dan betaal je zo meer dan een miljoen voor een tussenwoning met 2 slaapkamers. Maar goed dat die jongen profvoetballer is dan

25 juni 2022 om 11:31

Heb met mijn gezin gewoond in ldn.
Hebben op veel plekken gezeten in de wereld, en het is voor mij op
Amsterdam na het best bevallen. Wat een heerlijke stad.

25 juni 2022 om 12:51

Summerhouse moet je niet komen, wordt gerund door de brits-jamaicaanse drugsbendes. Liquidaties zijn daar de norm

25 juni 2022 om 16:56

Ik ken zo’n 20 steden die geiniger wonen zijn dan Amsterdam, maar dat zal ongetwijfeld met een gekleurd brilletje zijn ;-)

25 juni 2022 om 16:58

Als je fictie met realiteit gaat verwarren 😂 Summerhouse London? Wijs mij dat eens aan?

25 juni 2022 om 18:57

Ik ben geen ajacied of geboren amsterdammer.
Geboren en getogen in Utrecht.
Toen in rdam gewoond/studeren.
Later in londen, san francisco, oman, signapore, rome, bergen(noorwegen) en stockholm gewoond en nu 10 jaartjes alweer amsterdam.
Hou zo van de kwaliteit van het leven en de mensen in Nl/adam

25 juni 2022 om 21:07

Ik ben een zuiderling pur sang en heb werkelijk niets met Amsterdam, danwel Amsterdammers. Komt vooral door de Amsterdammers die in het zuiden langskomen voor bv de carnaval. Je herkent ze van ver en ze zijn, op enkele uitzonderingen na, verschrikkelijk arrogant.. Zoals je kunt lezen, lichte vooroordelen ;-)
Helemaal eens wat betreft kwaliteit van leven hier hoor

24 juni 2022 om 22:51

Naar mijn idee de mooiste club in het heel Britannië, prachtig dat er nog spelers zulke keuzes maken!

Intressante keuze, lijkt me als je toch in NL een mogelijke stap omhoog kon maken dat je later er veel meer aan zou hebben. Good luck

24 juni 2022 om 17:56

Millwall is wat vergelijkbaar met Twente qua selectie, mogelijkheden zijn bij Millwall groter, salarissen ongetwijfeld een stuk beter.. Vanuit Nederlandse middenmoot en daaronder is de stap naar Championship toch een prachtige!?

24 juni 2022 om 18:00

Probleem in de championship is dat alle teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. Als je naar de uitslagen / stand competitie kijkt weet ik nu niet of je daar echt gaat opvallen. Offcourse als je veel scoort maar het is een totaal andere comp met fysiek ook compleet anders te noemen. Maar goed ik laat me graag verassen

24 juni 2022 om 18:58

Dat laatste zou ik even mee wachten tot na je overlijden ;-)

Jammer had hem graag nog verder willen zien ontwikkelen in Nederland .

Milwall wel een prachtige nostalgische club, en dit is toch een aardig bedrag voor Fortuna.

24 juni 2022 om 18:00

Probleem is een beetje dat je in NL niet veel clubs hebt (onder Ajax/PSV) die ff 3mE kunnen neerleggen, zeker niet aan het begin vd transferperiode.Hij zou niet misstaan bij Twente/Vitesse/Heerenveen/Utrecht/AZ, maar denk dat de eerste 3 bv het geld niet hebben liggen.

24 juni 2022 om 18:04

Denk dus dat Feyenoord hem wel had kunnen betalen, en als je kijkt naar de invulling van de selectie was dat ook niet verkeerd geweest

24 juni 2022 om 19:22

Zag hem liever bij een AZ.
Vind hem beter dan een de Wit bijv.

Pff eredivisie clubs hebben echt lopen slapen voor 3 mil was hij zeker een interessante optie geweest voor een AZ bijvoorbeeld!

24 juni 2022 om 17:53

Hij lijkt me zeker niet minder dan Dani de Wit inderdaad. Jammer dat hij nu van de radar verdwijnt want wie volgt er hier nog Millwall?

24 juni 2022 om 18:22

Hij verdwijnt niet van e radar, maar komt op een andere radar tevoorschijn. Hij zal niet meer in NL te bewonderen zijn hierna.

24 juni 2022 om 18:41

@ruiz_fct, Zian Flemming, hoe kun je nou kiezen voor de Engelse Championship. Daarin wil een gerespecteerd voetballer toch niet spelen? Brrrr. Neem aan dat Flemming een spelersmakelaar heeft die alleen maar belang hecht aan poen. En totaal geen interesse heeft voor de voetbaltechnische ontwikkeling van Zian Flemming. Anders had hij de speler zeker geadviseerd als tussenstap naar een club als FC Twente of AZ te gaan. Waar Flemming wel de kans krijgt zich door te ontwikkelen.

24 juni 2022 om 21:31

Maar welke club had hem moeten halen dan? Voorlopig heeft AZ de Wit nog.
Volgen niet, ben er een paar keer geweest omdat een goede vriend fan is en vrijwel wekelijks gaat.

Tot nu toe weinig gezien van de slechte reputatie die de fans hebben

24 juni 2022 om 17:53

Is een stuk beter dan Dani de Wit in ieder geval, wat ik toch echt een domme kracht vind. Deze jongen heeft het loopvermogen, een uitstekende trap en een neusje voor de goal. Had hem ook wel bij Feyenoord willen zien, de jongere versie van Jens Toornstra.

24 juni 2022 om 17:53

Az gaat odgaard al halen. Die ik zelf minder vind dan Flemming.

24 juni 2022 om 17:54

Ik vind Odgaard ook een heerlijke speler hoor. Net als Flemming vrijwel altijd de of een van de uitblinkers bij hun club.

24 juni 2022 om 18:43

Az heeft geen aanvallende middenvelders nodig.
Naast Midtsjo, Clasie en De Witheb je Reijnders en Buurmeester.
Plus dat ze nog met Bullaude bezig zijn die ook aanvallende middenvelder speelt.

24 juni 2022 om 21:17

Als echte AZ fan valt het me toch wel tegen dat je midsjo en Clasie noemt terwijl we het over een nummer 10 hebben daarnaast is zian toch duidelijk een klasse beter dan de wit?

24 juni 2022 om 23:04

Heb het ook niet specifiek over de 10 positie.
Ik vind een jongen als De Wit perfect passen bij Az, hij dicht veel gaten, pakt zijn goals mee en is onverzettelijk in de strijd.
Je moet er van houden, maar ik houd wel van dat soort voetballers.

Mooi bedrag voor Fortuna en met Millwall een mooie stap voor Flemming zelf. Championship met kans op de play offs als het een beetje mee zit.

Fantastische transfer voor Zian en het is hem natuurlijk van harte gegund. Zeker nadat hij in de laatste wedstrijd tegen NEC de winnende maakt en in de laatste minuut de bal van de lijn haalt en daarmee hoogstpersoonlijk Fortuna behouden heeft voor de eredivisie, is het een gouden zet gebleken om hem in de winter niet te verkopen.
Nu is het tijs voor de volgende stap en ik hoop uiteraard dat hij slaagt.

Dit had hij niet moeten doen. Een tussenstap in Nederland was beter geweest. Maar toch, Als hij daar alsnog past transfereert hij binnen een paar jaar naar de PL

24 juni 2022 om 20:04

What nou Fokking Millwall, no one likes us but we don,t care

25 juni 2022 om 11:35

Nav jouw post toch weer ff oldskool football factory stukjes opgezocht op yt! Heerlijke quotes blijven het! 👌

Wat gun ik die jongen deze (ongetwijfeld ook financieel) interessante stap! Die heeft hij meer dan verdiend! Zelden bij Fortuna zo'n standvastige krijger met een wereldse mentaliteit gezien die daarbovenop ook nog eens een slimme en fysiek sterke inbreng heeft. Zyan, bedankt voor je bewezen diensten en het blijft je hopelijk goed gaan! Ik als supporter zal je in ieder geval nooit vergeten! Je was een sieraad voor de club!

Mooie transfer voor hem, maar of dit nou de juiste club is?
Het Engelse Championship voetbal staat nou niet bekend om het spel waar hij zich bij Feyenoord of AZ wel in zag zitten

Wat ligt Feyenoord weer te slapen zeg jezus christus

Weer eentje die zich lekker heeft ontwikkeld. En nog mislukt bij Zwolle ook. Wat dat betreft lijkt Max de Waal een perfecte vervanger voor Fortuna. Voor een tonnetje of 2 heb je hem binnen, een potentiele Flemming 2.0.

24 juni 2022 om 19:03

De Waal? Zegt me niks. Talentvolle jongen volgens jou dus?

24 juni 2022 om 19:06

10 goals bij Jong Ajax in minder dan een half jaar. Ik zie heel veel overeenkomsten. Beiden zijn mislukt bij PEC, ook toevallig. Maar die jongen zou top zijn voor Fortuna.

24 juni 2022 om 21:15

Je had het advies eerder moeten geven, gaat nu naar ADO

24 juni 2022 om 21:22

Ze hadden 2 uurtjes de tijd, foei Fortuna!

Verdiende transfer, misschien zien we hem op een latere leeftijd,als speler, nog eens terug in Zitterd.

Dat is toch weinig, deze jongen heeft best potentie, en ik zie bedragen voor spelers voorbij komen die echt niet beter zijn

Waar ik benieuwd naar ben: hoe kijken PEC Zwolle supporters hier naar? Hadden ze dit verwacht of liet hij gewoon te weinig zien daar? Verklaring?

24 juni 2022 om 19:01

Soms doet een andere omgeving em andere trainers en medespelers natuurlijk natuurlijk ook al veel. Flemming was volledig op zijn plek bij ons en kreeg ontzettend veel vertrouwen van Ultee. Daarbij had hij een goede klik met Polter en Seuntjens. Je zag vorig seizoen dat toen we de eerste seizoenshelft geen spits hadden ook Flemming wat verzoop. Daarnaast was hij nog herstellende. Maar sinds de winterstop stond hij weer aan en was het een van de betere aanvallende middenvelders van de competitie in mijn ogen.
Dit doet natuurlijk écht pijn in Zwolle. Ze doen Flemming weg en een seizoen daarop vliegen ze eruit, waar wij er door diezelfde Flemming hoogstpersoonlijk in gehouden worden en ons als klap op de vuurpijl ook nog 3 miljoen oplevert.

24 juni 2022 om 19:17

Haha ik weet nog dat de meeste PEC supporters op dit forum heel dinigrerend over hem spraken, dat die er helemaal niks van kon was hier de mening. Die zullen zich nu wel achter de oren krabben.

25 juni 2022 om 07:56

Ik citeer letterlijk: 'met Flemming ga je de oorlog niet winnen'.

De oorlog niet nee, maar wel lijfsbehoud en de reden dat we dit jaar eindelijk eens stappen kunnen maken in budget. Flemming was een upgrade na Diemers en onze beste aankoop in jaren.

25 juni 2022 om 09:02

Helemaal met je eens Kalou, ik werd hier uitgelachen door PEC supporters omdat ik wel voetbal in hem zag. Vind ze verdacht stil nu overigens.

2,9 miljoen euro volgens bronnen plus bonussen aan 1 miljoen euro. Mooi bedrag voor ons.

25 juni 2022 om 07:02

Dan doet die bonus het hem. Perr Schuurs was duurder met 3,2 miljoen dacht ik.

25 juni 2022 om 08:02

Nee Schuurs ging voor 2 milj naar Ajax. Mark van Bommel was duurder dan Schuurs. Flemming is de grootste uitgaande transfer in de historie tot nu toe.

Millwall is natuurlijk wel een bijzondere club om naartoe te gaan. Beroemde/beruchte firm.

Weet niet of hij qua voetbal de beste keuze maakt, maar we zullen het zien. Had het niet erg gevonden als AZ een poging had gewaagd overigens.

Maar hopen dat Burak Yilmaz de rol van Flemming om Fortuna in de eredivisie te houden kan overnemen dan... Valt me nog wel tegen dat 2,9 miljoen nu het clubrecord is zeg.

Maar liefst 2.9 miljoen euro , komt bij mij over als een zuur grapje.
Deze jongen was dit seizoen z'n gewicht in goud waard voor Fortuna , en daar kunnen menige tegenstanders over mee praten.
In de championsship liggen de salarissen uiteraard een stuk hoger dan bij een Fortuna,dus in dat opzicht maakt hij al een ferme stap vooruit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Emmen1-3
17.Vitesse0-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. NoslinAanvaller20
B. YılmazAanvaller21
V. SourlisAanvaller10
I. PandurKeeper00
T. HendriksKeeper00
Y. van OschKeeper20
G. CoxVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

0 fans
Aanvaller, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren