Wieffer geeft eerlijk toe: ‘Had zelf nog geen topclub verwacht’

Vrijdag, 24 juni 2022 om 16:38Wessel Antes • Laatste update: 17:20

Mats Wieffer heeft zijn eerste interview als Feyenoorder erop zitten. In een video op het YouTube-kanaal van de club wordt de tweede zomeraanwinst voorgesteld aan het Legioen. “Zo’n overstap naar een top drie-club in Nederland had ik zelf nooit voor mogelijk houden,” aldus Wieffer, die voor een bescheiden transfersom overkomt van stadgenoot Excelsior.

Wieffer heeft zich de afgelopen twee jaar flink kunnen ontwikkelen op het middenveld van Excelsior. “Ik was nu wel toe aan een stap omhoog. Maar als ik heel eerlijk ben had ik niet verwacht dat er zo’n grote stap in zat. Daarom heb ik er niet lang over na hoeven te denken. Het is aan mij om te laten zien dat ik het niveau van Feyenoord aankan.”

De 22-jarige middenvelder omschrijft zichzelf als een beweeglijke speler. Hoewel hij ook achterin uit de voeten kan, speelt Wieffer het liefst als dynamische middenvelder. “Ik ben een box-to-box speler die veel meters maakt. Ik probeer altijd vooruit te spelen en denk dat ik over het algemeen vrij allround ben. In de jeugd van FC Twente speelde ik af en toe centraal achterin, maar een plek op het middenveld heeft zeker mijn voorkeur. ”

Wieffer is maandag direct aanwezig bij de eerste training van Feyenoord. Daar treft hij niet alleen Marouan Azarkan (afgelopen seizoen verhuurd aan Excelsior) als oude bekende. Ook Marino Pusic, de assistent van Arne Slot, is een bekend gezicht voor de nieuweling. Onder Pusic debuteerde hij in het profvoetbal bij Twente. “Hij heeft mij destijds in Enschede bij het eerste gehaald. Ik ben hem zeer dankbaar daarvoor. Ik ben benieuwd of hij mij nog herkent”, zegt Wieffer lachend.


Poll

Is Mats Wieffer direct klaar voor het niveau van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door drumsgoon)
24 juni 2022 om 17:10

Tja, zoals mn grootmoe altijd zei: wiefferder wil komen moet stappen zetten.

En nu wordt ie daarin door een topclub geMatst

Geweldige stap voor zo een promovendus. Excelsior gaat er denk ik meteen uitvliegen dit seizoen. Ook als je ziet waar directe concurrenten als Emmen en Fortuna Sittard mee bezig zijn. Zou mooi zijn als Emmen Bas Dost binnen weet te halen. Of naja beter niet, want dan zijn we in 1 klap van 2 kunstgrasvelden af.

Nuchtere jongen en voor de lage prijs een goede gok. Laat me graag verrassen! Heb zelf nog niet van deze jongen gehoord.

Ik snap het cynisme etc wel hoor, maar ergens is het ook wel vrij hypocriet. We lullen nu allemaal elkaar na dat topclubs liepen te slapen toen Jerdy Schouten van Excelsior naar Bologna ging, omdat hij nu zo goed presteert daar in Italie. Nu neemt Feyenoord dus een gokje met zo'n type speler en dan is het weer niet goed. Wieffer was bij Excelsior echt wel een leuke speler die Feyenoord nu goedkoop kan oppikken. Prima toch? Zal echt niet direct basis staan, maar als we hier kritiek op hebben kan niemand ook meer iets zeggen over Schouten natuurlijk.

24 juni 2022 om 16:43

Nee het is juist wel goed. Alleen de clowns zeggen dat het niet goed is. Feyenoord heeft nu nog minder te besteden en moet het dus doen met ditsoort aankopen. Precies hiervoor moet je je naam en status als grote club in Nederland gebruiken (of eigenlijk misbruiken). Gewoon de talenten en topspelers van de 5-20 van de Eredivisie proberen weg te kopen.

24 juni 2022 om 16:45

Of het goed is valt nog te bezien, maar ik vind het geen onlogisch gokje inderdaad. Voor dat geld kun je hem altijd nog verkopen als het toch niet loopt.

24 juni 2022 om 16:58

Verschil was wel dat Schouten een vol eredivisie seizoen had gespeeld met Excelsior.

Maargoed, je hebt zeker een punt! Ik ken deze speler niet. Heb hem alleen tegen ADO gezien, en dat scheen niet zijn beste pot te zijn (gelukkig maar). Ik hoop dat hij gaat verrassen uiteraard!

24 juni 2022 om 18:19

En daarom kostte Schouten Bologna ook gelijk 3 mln. Als Feyenoord toen zo'n bedrag had neergelegd had iedereen ze voor gek verklaard. Altijd dat makkelijke gelul achteraf.

Als je 3x naar de goede kleur kan passen heeft Feyenoord al intresse in je. Snap niet wat we hiermee moeten

24 juni 2022 om 16:52

Die jongen gaat jou nog verrassen. Ik vind dat feyenoord hier echt een goede koop aan heeft gedaan.

24 juni 2022 om 17:28

Laten we het hopen. Maar dit is niet een kleine overstap maar een gigantische stap. Ik geloof er niet zo in dat deze jongen zichzelf even de basis inspeelt. Hij had naar mijn mening beter naar een club als Heerenveen kunnen gaan en dan zichzelf daar omhoog voetballen.

Ook moet je iedereen niet serieus nemen die dan zegt dat Feyenoord weer lag te slapen zoals eerder bij Dumfries. Die tussenstap is gewoon broodnodig voor de ontwikkeling van die speler.

24 juni 2022 om 17:46

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Nu koopt feyenoord hem voor rond de mil. Gaat hij eerst naar een Heerenveen, doet hij het goed daar. Betaal je gelijk 8 keer zoveel. Nu kan je hem altijd nog 1 seizoen verhuren aan een eredivisie club.

24 juni 2022 om 18:37

Hoe kijk jij als Twente supporter er naar. Te makkelijk laten gaan of was dit destijds logisch ?

24 juni 2022 om 20:02

Te makkelijk laten gaan, hij bleek een moeilijke jongen te zijn.

24 juni 2022 om 20:04

Te makkelijk laten gaan. Ik vond het toen al een rare move van twente. Daarbij werd er binnen twente gezegd dat het een moeilijke jongen is. Maar het is gewoon een jongen die zegt hoe het er op staat en laat niet zomaar over zich heen lopen. Het is iemand met karakter. Dat zie je niet vaak.

24 juni 2022 om 20:45

Dat klinkt in ieder geval als een karakter in de goede zin van het woord. Blijkbaar wilden ze graag van hem af om van het “gedoe” af te zijn. Vaak is het dan een technisch directeur die hem niet moet en zo waarde weggooit. Zonde eigenlijk

24 juni 2022 om 17:13

Smellysnickel

Als je alle berichten meteen gelooft wel ja. Vorig jaar werd ook de halve wereld richting Rotterdam gepraat en kwamen we met aursnes, trauner en Pedersen. Misschien gewoon even afwachten

Wieffer is al lang blij als hij op de bank bij Feyenoord mag zitten. Deze jongen is lijkt heel realistisch en zal ook geen minuten eisen. In het algemeen is dit natuurlijk gewoon een kleine aankoop zonder enige verwachtingen. Feyenoord kan eigenlijk alleen maar profijt uit deze deal halen. En toch vraag ik me af of er in de jeugdopleiding geen "Wieffer" te vinden is?

24 juni 2022 om 17:24

die hebben we zeer zeker. Hartjes heeft al zijn Feyenoord en europees debuut mogen maken. die heeft nu dus Aursnes (logisch) Hendrix (wtf) en Wieffer voor zich. dus echt snappen doe ik deze transfer niet. kokcu is ook nog niet weg, met til heb je best een goeie kans dat hij blijft nu met die nieuwe fifa regel, Toornstra zit altijd dicht tegen de basis, Bassett heb je net gehuurd, Milambo en Hartjes komen er aan en je haalt laatst Dermane die het bij de o21 ook uitstekend doet. tuurlijk heb je ook spelers nodig voor de o21 maar vgm is het middenveld aardig vol zo. aanvallers en vleugelverdedigers zijn wat belangrijker op het moment lijkt me.
Owh en dan hebben we ook nog een bod gedaan op Kang-in Lee...

Die jongen heeft zich altijd in de luwte kunnen ontwikkelen. Dan is een stap naar Feyenoord erg groot. Om dadelijk ineens in die Kuip te moeten spelen is voor veel spelers in het verleden toch een grote last gebleken, hopelijk kan die jongen die druk een beetje aan.

24 juni 2022 om 17:45

Zoveel druk zal er niet zijn. Lijkt me (op korte termijn) een back up voor Aursnes, dus hij kan zich nu bij Feyenoord juist in de luwte ontwikkelen

24 juni 2022 om 18:53

Druk is er voor iedereen. Laurent Delorge ging naar Ajax toe en kon daar de druk niet aan, waarna hij zijn hele verblijf aldaar een achillespees blessure veinsde om maar niet in de kritische Arena te hoeven spelen. En van die gozer werden ook geen wonderen verwacht.

24 juni 2022 om 19:24

Klopt, maar daarin is er denk ik wel een verschil tussen de Arena en de Kuip. Bij beide clubs willen ze gewoon goed voetbal zien, maar bij Feyenoord word je als nieuwkomer iets minder afgeschreven. Bij beide clubs is de druk groot, maar ik denk dat het publiek bij Feyenoord voor een speler laagdrempeliger is

24 juni 2022 om 21:07

Ik vind dat je nogal snel voorbij het fenomeen Kuipvrees gaat. Dat is toch geen fabel? Laten we het voor jongen hopen dat het voor hem mee valt en dat hij eenzelfde groei door kan maken als jongens als Toornstra en Kuijt. Ik houd wel van dit soort jongensboekverhalen.

25 juni 2022 om 01:01

Kuipvrees is absoluut een fabel. Dat wordt gezegd over jongens als Bruins en Larsson, flegmatieke spelers die kop van jut zijn als het slecht gaat. Of over spelers die simpelweg niet goed genoeg waren, dan krijgt het het stempel Kuipvrees

Hier kan Feyenoord zich geen bult aan vallen lijkt mij. Lukt het dan doet men geweldige zaken. Mislukt het dan is er geen man overboord.. Snap het minder van Wieffer zelf. Die had beter eerst de stap naar een middenmoter kunnen maken om dan door te groeien.

Mooi dat Feyenoord in ieder geval weer een paar ton kan uitgeven aan zo'n mogelijk Nederlands talentje, gewoon voor erbij. Hopelijk gaan we nooit meer dingen zoals Prato meemaken. Benieuwd wat er dit window nog gaat gebeuren, hopelijk wat spelers van het kaliber Trauner en Aurnes, dan kan Feyenoord in EL en competitie leuk mee gaan doen!

De positie van verdedigende middenvelder is vrij lastig te bezetten in het algemeen. Aursnes doet het geweldige en doet het misschien wel beter dan El Ahmadi. Daarachter heb je dan Hendrix die er echt helemaal niets van bakt. Mooi dat je deze jongen dan hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren